PERSPEKTIVA
Semafor. Pe galben. Încetinesc. Opresc. Din spate, sunt claxonat dement. Linșat De ce? E galben. Scrie că încetinitul și opritul sunt legale. Sunt soluția. Mă simt prost. Fricos. Pe de altă parte sunt corect. Înfricoșat și corect sunt doborât psihic. Sunt mort. Urmează stopul. Sunt terminat. Plin de mânie. Vreau să-l omor pe nemernic. Am dreptul să vreau răul unuia pe care nu-l văd. Nu-l voi mai vedea. N-am ce să-i fac. Am dreptul? Păi, cine mă cenzurează? Dumnezeu nu e. Mama a murit. Legea morală e-n mine.
Brânză cu roșii. ciuguleală de duminică Nu te mai prosti. Duminica e a lui Dumnezeu, adică a ta, a cui crezi tu că poate fi numit Dumnezeu. Somonul n-are sens, ghimbirul pute. E Duminică. E liber. Lasă banii. Ciolanele să ți se scuture, trupul să ți se odihnească. E timpul vieții inutile. Nu mai alerga cu sens. Lenevia trebuie celebrată. Stai locului și mănâncă brânză cu roșii. Și o lipie. Și bagă un vin de la #sticladepiatra #alambik
Joker HBOGO. Nebun, anarhic, marginal și fantast / Am văzut filmul ăsta, de nervi. După Incendiul de la Matei Balș Incendiul de la Matei Balș m-a "ars" cumplit. Mi-a dat sentimentul nesiguranței. În ce Românie fără cap trăiesc? Dacă mă îmbolvănesc de COVID și merg în spital, mor. Iau o boală sau iau foc. Am simțit nevoia să sparg ceva, să mă descarc de rău, de furie. Mi-am băgat capul în CULTURĂ. Și am revăzut Joker. Joker! E nebun. Și e anarhic. Și oropsit social. Și are imaginație debordantă. De asta mi-a plăcut. Era pe starea mea. M-a temperat din furie. Pentru că am intrat cu totul în poveste: ce-i cu "Joker"?
Incendiul Institut Balș, incendiu Piatra Neamț, Incendiu Giulești... Românul "prăjit"/ Poveste fără sfârșit Avem spitale. A fost Colectiv. Românii au ars. Spitalele sufocate. Avem spitale. Nosocomoniala așteaptă. Se internează românii. Mor românii. Avem priză. Face scurt. Sare spitalul Giulești în aer. Pruncii românilor arși. Avem injectomat. Se pune în priză. Sare spitalul Piatra Neamț în aer. Românii arși. Avem lipsă de apă caldă și căldură. Se pune un reșou. Sare spitalul Balș în aer. Românii arși. În dimineața asta tragedia de la Balș.
Cîțu, Năsui și Voiculescu. Cei care trezesc "dinozaurii" Nu mai amintesc că la Învățământ este un dinozaur guraliv și “plin de bubele” compromisului. Dar hop și Năsui a dat peste o dinozaură cu “pete”. Pete șocant de viermănoase. Și zile-n șir a apărăt-o ca pe ochii din cap. Astăzi, Năsui a recidivat. Vrea un om de-al lui Teodorovici PSD. Câțu cade și el din pod. "Umple" Corpul de Control de un Barbu de-al lui Băsescu. Integrul Vlad Voiculescu, marele civic, hop și el, dezgroapă dintr-o groapă a istoriei, un dinozaur, tot de-al lui Băsescu. Tipi tineri, cică, reformiști, uite ce reforme fac. Reînvie dinozaurii.
Pretend It’s A City Netflix. Scorsese și Fran Lebowitz. Hohot enorm și văz monstruos. Deliciile New Yorkului “criminal” Fran Lebowitz în New York. Metropola e pubelă cu gunoi rânced. Orașul e circ, este curte a miracolelor. Dar, ăsta-i paradoxul, Fran își povestește New Yorkul fără pic de ură și răzbunare. Pentru că Fran fără New York nu poate trăi. Și despre această Fran prinsă în propria capcană râde Scorsese. Lui Marty i se aude hohotul dezlănțuit, în propriul film. Scorsese râde mișto și râde ca prostul. Ca derbedeul. Ca înțeleptul. Îndrăgostit de acest dialog delicios. Film fermecător, precum “The Kominsky Method”, “After Life”.
Copilul întreabă: “Câte kilograme cântărește libertatea unui pinguin-om?” - Cronica cărții “Sof si omuletul in frac albastru” de Nicoleta Onofrei, Editura Hecate VIDEO-interviu Chiar e o întrebare. Nu și-o pune mai nimeni. Oamenii, pinguinii și oamenii-pinguini se obișnuiesc cu viața lor, cu gratiile lor. Gardienii-oameni și animalele din grădina zoologică nici n-au astfel de chestionări. Și cu toate astea Sof își pune întrebarea asta, da, copila-eroină a cărții “Sof si omuletul in frac albastru” de Nicoleta Onofrei, Editura Hecate.
Vânătoare la Cârlogani. Episodul unu din zece: “O fi vânătoarea pasiune, dar ce facem aici e dambla” VIDEO “O fi vânătoarea pasiune, dar ce facem aici e dambla”, uite așa a spus într-o dimineață ploioasă și neagră nea Nelu a lui Sterie. Despre această dambla a vânătorii vom povesti împreună cu Viorel Păcală, Liviu Dinu și prietenii lor din Cârlogani, în acest serial VIDEO Perspektiva.
Pieces of a woman Netflix: Nașterea acasă are riscurile ei. Iar răzbunarea-i arma prostului Cronică film Nașterea acasă și ieșirea din trauma unui act ratat. Există un trend social și iată replica lui artistică, “Pieces of a woman”. Există un trend social și are consecințele lui invizibile: “nasc acasă”, “fac totul natural”, “las bebelușul să-și aleagă ziua-ora, clipa”, “las bebelușul să intre direct în mediul microbian din casa în care va crește”. Consecințe pe care filmul le pune-n discuție. Cam ăsta e cercul de idei care definesc filmul Netflix, aflat pe primele locuri în popularitate. Filmul începe groaznic.
Ministrul Culturii "l-a pălmuit" pe Eminescu" de Ziua lui Națională. UPDATE: Ne-simtirea ministrului în cazul Nanau si reacția oamenilor de cultură Asta-i încă o istorie a felului în care-s tratați artiștii. În Ro. Iar 150 oameni de cultură cer ca Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii, să-și ceară scuze public pentru ne-simțirea sa. Ne-simțirea cu care l-a tratat pe Nanau. Ne-simțirea afișată ieri în conferința de presă. Pe Nanau l-a plesnit peste ochi că a refuzat premiul Cultural. Pe oamenii de cultură i-a trimis la plimbare: el și-a făcut datoria "să facă hârtiile pentru compensații", de acum cei revoltați să ceară socoteală altor miniștriiiii. E de ziua Culturii Naționale. Oameni care știu ce-i cultura cer ca Bogdan Gheorghiu să-și ceară scuze astăzi, de ziua lui Eminescu. Documentul se numeste "La o aniversală" și a fost trimis lui Iohannis, Guvernului României. Oamenii de cultură își serbează Ziua așa cum știu ei mai bine. Stricându-le cheful politicienilor ne-simțiți.
Bogdan Stanoevici. O moarte care dovedește că nu există COVID Săracu' Bogdan a murit fără să ne spună dacă COVID-ul există. După ce l-a contestat, după ce l-a luat, după ce a suferit de pe urma lui. Bogdan, ca orice actor al vieții ăsteia, n-a avut timp să-și spună ultima replică: există sau nu există COVID. Cred EU că totuși și-a dat seama că nu de boala asta inexistentă numită COVID mori, ci de demența ei. COVID-ul, zicem noi, l-a băgat în spital, l-a sensibilizat, dar el a murit crezând că nosocomiala i-a dat lovitura finală. Deci, da, Bogdan, post-mortem, putem spune că a rămas vertical în credința lui. COVID nu există! Ci nosocomiala, minunea aceea blondă, microbul spitalelor, javra nesățioasă a spitalelor românești.
Facebook, whatsapp, twitter! Musk și Trump s-au supărat pe voi. Păzea, libertatea și adevărul vor muri în chinuri! E mare vrie printre noi, sclavii rețelelor. Ce ne facem, prietene? Cum? Facebook, whatsapp, twitter să-l suspende pe Trumpilă? Păi, dacă îl omoară pe el, care a fost Dumnezeu, o să ne omoare și pe noi, diavolii lui. Aha, deci dacă Trump a fost cenzurat cu ocazia răscoalei, răscoala de la Wașington a fost bună. Să mai dăm lovituri de stat de astea! Unde dăm mâine lovitura? E firesc să dăm cu nenorociții ăștia de pământ. Nu ne pun nouă corporațiile botniță și cipuri. Trump are dreptate. Elon Musk e cu noi! El ne va duce în Cosmos. Și acolo scăpăm de belele.
Maia Morgenstern. Tupeul actriței de a spune cum a înțeles ea lumea asta. Cronica de carte "Nu sunt eu" Ați văzut-o în “Balanța” și ați zis: e capul lui Pintilie că Maia a scos un rol așa bun. Ați văzut-o în “Patimile lui Hristos” și ați zis: e capul lui Mel Gibson acolo. Ați văzut-o, ați auzit-o în nenumărate roluri. Seriale, filme, piese de teatru. Tot atâtea capete sunt, care-i dau indicații privind partitura. Așa e și normal. E doar actriță, talentul vine și din felul în care “auzi voci” regizorale, îți asculți colegii de breaslă.De capul ei este însă Maia Morgenstern în viață și în fața foii de hârtie, scriind “Nu sunt eu”, autobiografia sa, tipărită la Editura Litera, anul trecut.
Bridgerton Netflix. O bomboană de film. Șterge traume. Nu te enervează cu COVID-ul, inegalitățile, sărăcia, istoria, bullying-ul Londra. Piața Grosvenor. 1813. Este sezonul iepurelii. Băieți și fete își caută ursiții. Este sezonul prezentării la Palatul Regal, unde Regina alege cea “mai frumoasă fată” din lume. Sezon de baluri, de ocheade, de mondenități, de bârfe, de compromiteri și compromisuri, de oftat, de suferit. E totul o emoție și o feerie în lumea plină de titluri și bani a Londrei. Am sorbit serialul de 8 episoade în 8 ore, în 2 zile succesive. Deși l-aș fi văzut dintr-o bucată. Dar am zis hai să mă opresc o zi. Așa de tare mi-a tăiat răsuflarea.
Trump nebunu’ /trage cu tunu’ /și-nrăiește rațele/ și mănâncă mațele Trump e ca un copil. Ce-i cu Trumpiada din SUA? Așa-i când lași un ditamai omul cu creier de copil să se îmbete cu Puterea. Da, aseară timp de ore n-a fost democrație în țara de unde ne vine flacăra sfântă a democrației. Președintele-copil Donald a-ncurcat președenția cu un joc de Monopoly, a îndemnat la nesupunere, la ură, la revoltă prin Twitter. Ore în șir de suspendare a democrației prin voința unui președinte-copil. Președintele a susținut violența, după ce un mandat a creat cu mintea și vointa sa “statul paralel”, tonele de POST-adevăruri. Asta se întâmplă când în fruntea țării năvălesc președinții care dau în mintea copiilor = dictatorii, precum Ceaușescu, Cumpănașu, Șoșoacă, Budeanu, Steel.
Cumpănașu, Teodosie, Budeanu, Șoșoacă, Steer - Liderii spirituali ai României. Falimentul guvernului Cîțu ACEST ARTICOL FACE MIȘTO DE NOILE TREND-URI SOCIAL MEDIA. Cumpănașu e Profesorul. Adică face cât un Minister al Educației. Teodosie este însuși Dumnezeul. Pardon, pe pământ are Portofoliul Cultelor PLUS Patriarhia. Dana Budeanu este la Cultură. Doamne, cum știe ea de toate, mama mea! Șoșoacă este la Justiție și Interne, cum altfel? Pune la punct orice autoritate bleagă, paralizată. Olivia Steer este Doctorul. Ministerul Sănătății este al ei, fără drept de apel. E de acord cu vaccinul usturoi cu ghimbir, cum nu știați? În condițiile astea, nu vi se pare că Guvernul Cîțu ar trebui să dispară? Ce nevoie avem noi de el? Alegeri democratice? Păi, milioane aleg zilnic să caște gura la Cumpănașu, Teodosie, Șoșoancă, Steer, Budeanu. Suntem dependenți.
Death to 2020. Băi, 2020, ieși afară, javră ordinară! - Bilanțul anului și cronica filmului Netflix ACEST ARTICOL REPREZINTĂ BILANȚUL OMENESC AL ANULUI COVID 19. Cel mai nasol an din viața mea. În primul rând, din cauza fricii. Frica paralizantă ca a unei oițe în fața lupului. Am umblat lipit de ziduri (dacă TREBUIA să ies din casă). Fiecare dimineața nu era o binecuvântare, ci un supliciu. Trebuia să mă apăr de orice. Oameni, lumină, copil, mamă, alimente, stropi, suprafețe, curieri, uberiști. Luni de tremurat ca varga. M-am îmbrăcat ca un cavaler medieval, hainele mi-erau aceleași ca să nu le maculez. Hainele deveniseră niște zale pline de jeg, sugrumându-mă. Masca avea greutate. Infinită. Mi-era rău când o aruncam la gunoi. La început de COVID valora aur, vroiam s-o păstrez cât pot de mult. Nu se putea, mi se rupea inima. Câți bani aruncam la coș...
Fursecuri de Crăciun. Cu nașa mea Monica. Fără forme de brăduț și steluță de la supermarket ACEASTA ESTE POVESTEA MEA DE CRĂCIUN. M-am plâns nașei mele Monica. Cum fac eu fursecuri de Crăciun? E bine cu unt, zahăr, praf de copt, un ou, un gălbenuș? Așa am văzut pe net. “E bine! E bine!”. “Dar nașa mea dragă, cum fac formele? Nu am cu ce să tai fursecurile în formă de brăduț, de steluță…”
Al României Paul Philippe, Lia, Truică și Nela. Poveștile de basm ale grupului infracțional Știm acum: în dosarul Ferma Băneasa “și-au luat-o” Remus Truică - 7 ani de închisoare, Paul Philippe al României - 3 ani și 4 luni, Dan Andronic - 3 ani cu suspendare, miliardarul Beny Steinmetz, 5 ani, Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) - 5 ani de închisoare. Știm și suveica pe care au făcut-o acești oameni ca să binemerite anii ăștia de pușcărie. Paul Phillippe se credea prinț, rege, împărat și pe baza acestei utopii, de la Truică la Andronic, de la Nela la Steinmetz, toți s-au repezit să devore acest fake contemporan. Ați observat însă, cum toți se aseamănă? Prin poveștile lor de viață? Hahaha, e fantastic!
Antonella Lerca Duda - Sex work is work. Atroce. Sălbatică. Carte de minunății și dragoste ACEASTA ESTE O CRONICĂ DE CARTE. CARTE DESPRE SEX WORK. ​Dintr-o viață de om care a făcut sex pe bani a ieșit cartea “Sex work is work. O poveste transgender” la Editura Fractalia. Antonella a muncit cu sexul, a iubit cu sexul, dar și cu mintea ei, că altfel nu și-ar fi căutat destinul și fericirea. Antonella este ca mine, ca tine, oricare dintre noi. Unii dintre noi lucrăm cu mâinile și capul (de exemplu, eu, cei din IT) sau cu mâinile, picioarele și mintea (fotbaliștii, șoferii, oamenii din delivery). Din toate aceste munci pot ieși pensii, activisme, cărți, filme, podcasturi. Dece nu? Antonella practică nobila meserie de sex worker, este activistă în drepturile omului, om public și autor de carte. În ultima calitate, ca orice om, a dat o carte atroce, într-un limbaj sălbatic. O minunăție. Atroce carte.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by