PERSPEKTIVA
Uscatu Gheorghiu Daruieste Viata
Foto: Hotnews

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu "noi facem un spital". Bine, și tu ce faci?

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 16 Aug 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Sunt un laș. Scriu despre Uscatu și Gheorghiu după ce Metallica a scos banul gros pentru Spital. Sunt cu ochii împăienjeniți, creierul stricat de tot felul de tâmpenii făcute de politică, de Dăncili, Gabriele Firea. Nu poți, când îți țopăie și tropăie nefericiții ăștia să ai ochiul limpede pentru o faptă măreață, de-a dreptul.
10 august 2019 - Mihai Balanescu
Foto: facebook

Revolta. Duminica de după. 11 august 2019. Pentru revoltați și oameni politici

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 11 Aug 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Pentru Revoltați. Da, mușchii se lasă. Vehemența e deplină, dar n-are rost. Te trădează gesturile. Ai vrea să te-ntorci în Piața Victoriei, dar singur? E o stare, starea de după revoltă. Ca și starea trupului și minții după dragoste, după vreun lucru împlinit. Dar te-ai gândit la ce vagabonțeli se gândesc oamenii politici? Te compari cu ei? NU! UPDATE: Liviu Pop propune ziua de ieri Ziua unității civice! Vedeți că le e frică?
Tricolorul Revoltei
Foto: Hotnews

10 august 2019. Revolta. De ce ies în stradă

de Eugen Istodor HotNews.ro
Ies în stradă pentru că nu știu ce-i cu Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu din Caracal. Abia își începeau viața. Sunt cenușă? Sunt prostituate în Italia? Poliția, DIICOT-ul, procurorii, STS-ul își bat joc de mintea mea. De două săptămâni m-au redus la un animal pe care-l poți minți zilnic, căruia îi poți da cu lingurița un pic de adevăr, o lingură cu gogorițe. Nu vreau s-anjung un animal!
Florin Dumitrescu si "Retorica sloganului"
Foto: Hotnews

Florin Dumitrescu, Textierul și publicitarul = Omul care te scoate din retorică. Omul care te vrea slogan. Cronica cărții “Retorica sloganului”, Editura Integral, 2019

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 6 Aug 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Florin Dumitrescu este închizătorul drumurilor mele. După 1990 el a făcut carieră ca textier al "Sarmalelor Reci" și copywriter în agenții. Două meserii de care m-am lăsat în viață din cauza lui Florin. De la el am învățat cum să dai cu prejudecata, retorica netoată de pământ. Cum să mă dezmeticesc. N-am putut fi ca Florin, m-am lăsat de meseriile astea. De atunci, de vreo 30 de ani, Florin tot așa o ține. Și, de privești, orice text-bucată muzicală a Sarmalelor vezi jocul lui Florin. Să vedem: "Ana are mere" - retorică banală, formulă de abecedar. Dar dă-i lui Florin atât și te-a “mâncat”. El transformă retorica aceasta goală într-un joc superior. Intri în ritmul lui și “te face” în joacă. Mecanica tâmpă se transformă în artă. De aia abia am așteptat cartea asta, ca să-mi lungesc gâtul în bucătăria creativă a lui Florin Dumitrescu.
Alexandra si copiii lui Dancila, Nastase, Daea, Iordache, Oprea, stanescu
Foto: Hotnews

În numele Alexandrei Măceșanu, 15 ani, elevă la Liceul "Mihai Viteazul" din Caracal. Scrisoare către fiii și fiicele lui Dăncilă, Daea, Năstase, Stănescu, Iordache, Oprea, angajați de tineri în Guvernul României

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 30 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Dragii noștri, Victor Dăncilă, Dana Daea, Mihnea Năstase, Alina Gabriela, Gabriel Oprea, Delia Iordache, cred încă în conștiința voastră, în discernământul vostru, în sângele clocotitor al vârstei. Gândiți-vă la demisie!
Desen Dan Perjovschi
Foto: Facebook

La Caracal s-a răsturnat iar carul cu proști. De data asta, caracalenii i-au întâmpinat cu bâtele

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
La 112 Alexandra, o tânără elevă de 15 ani, din Dobrosloveni, a sunat de trei ori și STS-ul i-a răspuns cinic: n-ai murit? Polițiștii, într-un orășel cât un ac, au intrat în casa ororilor după 19 ore și au întrebat, timid, criminalul: ai tranșat tot, ești în regulă? Dăncilă și miniștrii de la București stau holbați la televizoare și urlă: luați hoiturile de pe noi! Demitem proștii și uităm. Faceți curățenie imediat!
Festival Zona Noua Sibiu
Foto: Perspektiva

Hrănește-ți neuronul cu poezie despre politică, LGBT & sentimente – reportaj de la Festivalul Zona Nouă, Sibiu, 2019

de Monica Stoica HotNews.ro
Vineri, 26 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Am mers înspre Z9 Festival. Poți să-i zici Noua Zonă sau Zona Nouă. E pentru poeții cool. Nouă poeți din nouă țări au venit în Sibiu să-și citească poemele. Am ascultat poeme senzitive, confesive, postumane, ironice, vizuale. În curtea Teatrului de păpuși Gong, când se-nnopta Sibiul. Poeții vorbeau la masă, pe stradă, unde-i prindeai. Despre politică, despre LGBT, despre sentimentele și viața lor. Dansau la after-party-ul de techno, dintr-un bar care semăna cu un cub de lemn, se mișcau în ritmul repetitiv și-mi spuneau: “Suntem liberi”. Ce-ți spune poezia, textul ăla metaforic și ermetic? Te-nvață libertatea și hrănește neuronul, imaginația. Am vorbit cu poeții, uite cine sunt oamenii ăștia și despre ce scriu & vorbesc.
Omul e pieton
Foto: Perspektiva

Bucureștiul și sinuciderea pietonului-omului în plină reformă rutieră: trotinetiști peste scuteriști, bicicliști peste automobiliști, trotinetiști peste bicicliști, scuteriști peste automobiliști

de Eugen Istodor HotNews.ro
Este un încârlândî rutier comic, care devine tragic, nu? Este care pe care. Și au apărut și victime. Culmea, pe care poliția nu știe-nu poate să le clasifice. Băi, cine are dreptate? Al cui e trotuarul? Cine are dreptul pe trotuar? Trotinetiști peste scuteriști, bicicliști peste automobiliști, trotinetiști peste bicicliști, scuteriști peste automobiliști și combinațiile sunt infinite, astfel încât ajung toți claie peste grămadă. Într-o junglă rutieră ca asta omul-pietonul nu există. Sau se sinucide, dacă mai există, dacă are curajul să iasă din casă. Ce pistoale și arme atomice? În București, bucureștenii lui Firea și a zeci de primari incapabili ca ea, sunt înarmați ca pentru apocalipsă. Armele lor sunt vehiculele cu care asasinează omul-pietonul.

Vasile Raduca
Foto: Facebook

Viața sexuală a lui Vasile Răducă. Pro-fesor, Pro-decan, Pre-ot. Anti-prezervativ, anti-avort, anti-secolul 21

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 24 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Hilar și mecanic, nu? Să ne imaginăm, însă. Părintele-profesor ne-a explicat în detalii. Nu folosește prezervativul. Dacă e caz de graviditate, nu-nu avortul a fost soluția. Care o fi fost? Părintele a lăsat copilul. Apoi, după nașterea copilului, în dragostea-amorul-sexul partenerilor au intervenit momente științifice. De fiecare dată, ambii au numărat estrogenii și celulele canceroase. Când a trecut estrogenul preabunul părinte s-a abținut. Când a simțit că fuge prin organism vreo celulă canceroasă a țintit-o, spre sănătatea familiei. În numele Domnului, care așa l-a învățat, așa face!
Constanta Vintila Ghitulescu
Foto: Hotnews

Amorurile ciocoiașului Foti Merișescu de la 1817 și îndoielile Constanței Vintilă Ghițulescu din 2019

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 23 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Dacă citești cartea “Tinerețile unui ciocoiaș”, îți vin trei nebunii. Așa ceva nu există! Asta-i prima variantă. Povestea lui Foti Merișescu din secolul 19 nu există. Apoi, vine cealaltă variantă. Ce mișto este! Viața oferă surprize, de ce să nu profiți de ele, precum Foti? Și-n sfârșit, ultima variantă de lectură: îndoiește-te omule. Stai și gândește. Ultima variantă inhibă aventurierul. Dar, aici, în ultima "nebunie" se găsește, cu adevărat și incredibilul și surpriza ta. Este ipostaza cercetătorului. Este ipostaza Constanței Vintilă Ghițulescu. Ipostaza celei care descoperă în anii 2010 un manuscris pierdut printre dosare de arhivă și care-l dă publicității după ani de “săpături” în istoria românilor. Citește aici cronica cărții “Tinerețile unui ciocoiaș”, Humanitas, 2019, ediţie îngrijită, introducere şi note de Constanţa Vintilă-Ghiţulescu.
Adi Minune vine si la Untold. Caricatura de pe contul Gelu Duminica
Foto: Facebook

Manele, manele, frumoasele mele manele. Și cazul trist al cenzurii de la Electric Castle

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 21 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Salvatore Ganacci la Neversea a mixat una dintre manelele lui Adrian Minune, „Aşa sunt zilele mele”. Vineri seară, Tommy Cash a făcut același lucru, la festivalul Electric Castle, festivalul ce are loc în acest weekend la Castelul Banffy - Bonțida - Cluj. Să vorbim despre manele, deci, care-s recunoscute ca o marcă a României. Dar să vorbim și despre cazul trist al cenzurii de la Electric Castle. Și cum am fire de artist, voi vorbi de bine despre manele și de rău despre cenzură.
Concert caritabil Vintila Mihailescu
Foto: Hotnews

Vintilă Mihăilescu - concert caritabil. Concert Grigore Leșe și Lăutarii din Gorj, marti 23 iulie 2019, Sala Radio, ora 19

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Marți, 23 iulie, de la 19.00, la Sala Radio, un nou Concert Caritabil organizat în favoarea antropologului Vintilă Mihăilescu, om de cultură care are nevoie de ajutorul nostru. Concertul este al lui Grigore Leșe și Lăutarii din Gorj.
Ursul meu
Foto: Hotnews

Urși de tomberon? Retard! Urșii sunt în centrul orașelor Comarnic, Sinaia, Bușteni, Predeal. La mic dejun și cină. Ne-simțire românească: “sună la 112!”, “n-am ce-ți face!”, “n-am lege!” “n-avem personal”

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 17 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Aseară, la opt și 43 seara am dat bot în bot cu un urs. Eram în Sinaia, pe drumul Cumpătului. Panică. Ursul se ducea în Centru, în Parcul Regal. La Cazinou. Să se destindă. Eram așa înspăimântat, încât cred că l-am auzit o clipă: “Nene, ai o țigară?” Noroc că am înlemnit, mi-a stat inima. Am murit. Mi se mai întâmplase într-o dimineață. Atunci am luat cu un urs micul dejun. Tot în Sinaia. Să fi fost ora șapte? Cine mai știe. Mort de frică, o zi întreagă am stat închis în casă. Eu, nu-i așa, om bătrân pot s-o mierlesc. Dar un copil? România trebuie să ucidă un copil, ca pe Ionuț Anghel mușcat de câini în Parcul Circului, ca să meargă omenește, înainte?

Vintila Mihailescu
Foto: Facebook

Vintilă Mihăilescu. Bucură-te în viața asta de Vintilă! Mâine, expoziția caritabilă. Luni, concert caritabil la Ateneu. În fiecare clipă, donație pentru viața lui

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în Septembrie 2018 cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro. Acest articol este scris tocmai pentru a-nțelege mai bine ce-i cu omul ăsta în viața ta, ce mișto este că-l avem în viață. Ce mișto este să-i dăruim. Să-i dăruim, așa cum și el ne-a dăruit. Libertate.
Stiintele Comunicarii Litere Bucuresti
Foto: Hotnews

«Bucureşti Express» - competiţia care a testat limitele studenților de la Comunicare Litere Bucuresti

de Perspektiva HotNews.ro
Duminică, 7 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Studenții anului întâi Comunicare-Litere București au preluat o idee din mass media și au testat-o pe propria piele. Ce-o fi? Cum o fi? Şeful anului întâi, Andrei Băştic, a organizat în luna mai a.c. o competiţie menită să testeze limite. Inspirată din celebrul reality show, Bucureşti express a însemnat mai mult decât o simplă alergătură: cursa a început la ora 08:30, câştigătorii aflându-i-se 11 ore mai târziu, în jurul orei 20:00. Şase echipe a câte doi concurenţi au acceptat această provocare neştiind ce îi aşteaptă: au îndurat vremea ploioasă şi vântul, au parcurs peste 80 de kilometri şi în jur de 10 misiuni. Au făcut toate acestea pentru a intra în posesia Marelui Premiu, însă asta nu a fost tot. Pentru a le testa competitivitatea, nu au avut la dispoziţie decât 5 lei/echipă (bani de cheltuială) şi o singură modalitate de transport (decisă de către echipa ce câştiga prima misiune): metrou sau autobuz/tramvai. Deci, ca la televizor? Nu chiar. Uite ce-a ieșit.
Cartarescu Melancolie
Foto: Hotnews

“Adânc scufundat în propriul tău creier” – note despre “Melancolia” de Mircea Cărtărescu

de Monica Stoica HotNews.ro
Sâmbătă, 6 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Închipuiți-vă, cititori, că-n fața ochilor vi se profilează un peisaj somptuos, un tărâm-nălucă aureolat de lumină. Un vis-o viziune. Așa i se arată băiatului din ultimele povestiri scrise de Mircea Cărtărescu. “Ceea ce vezi în fața ochilor este adânc scufundat în propriul tău creier”, îl edifică o coleopteră, călăuza personajului-copil în ținutul melancolic dintre sinapse, unde se-ncheagă visele. “Melancolia” e compusă din trei povestiri. În fapt, un triptic: “Punțile”, “Vulpile” și “Pieile”. Titluri de basm, de nedeslușit. Totul i se-ntâmplă băiatului, topit în singurătate, în vertijul unui oraș himeric – care nu-i, de data asta, Bucureștiul. Băiatul e resuscitat prin însăși povestea călătoriei sale în propria minte.
MIrel Bănică
Foto: Hotnews

Țigan, rom, gitan, oricum vrei tu să-ți zici, da, te înțeleg-iubesc! - notații pe marginea cărții “Bafta, devla și haramul” de Mirel Bănică

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 3 Iul 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Am citit de două ori cartea lui Mirel Bănică. Și efectul a fost același: mi-a venit să ies în stradă și să umblu de nebun după țigani, romi, cum vor ei să-și zică, și să le spun: te înțeleg! Da, te înțeleg, țigane! Te înțeleg când furi, când dai în cap, când îți însoțești omul la spital cu șatra, când te fălești cu ale tale. În sfârșit, te înțeleg țigane, în România asta, în care mi-a fost injectată ura, în care sunt furat urât de tot și zilnic de români ca mine! În sfârșit, după decenii te înțeleg în care mi se vând sendișuri cu țigănie media, da, omule, te înțeleg. Cu dragoste. Cartea lui Mirel Bănică, o cercetare, până la urmă, privind religia țiganilor, așa mișto este scrisă că așa entuziasm și coeziune stârnește. Cine se ia de acum de țigani și de Mirel, are de-a face cu mine! Dece? Mirel Bănică m-a miruit cu puțintică știință privind destinul țigănesc, în fapt, destinul meu în lumea asta.
Cosmin Dragomir
Foto: Hotnews

Cosmin Dragomir, jurnalist si editor gastronomie: “Eu mi-aș dori să scriu o carte despre mămăligă. Pentru că suntem văzuți ca mămăligari." / Interviul "cuprinde" rețeta de sarmale cu ghimbir, de pe vremea lui Brâncoveanu

de Monica Stoica HotNews.ro
Cosmin Dragomir a trecut prin tranșeele jurnalismului și s-a spetit până când s-a inventat freelancing-ul. Așa că Dragomir a trecut la ce-i plăcea cu adevărat. Haleala. De-ale gurii. Pentru gourmeți, pentru gurmanzi. Dar nu oricum. Și-a făcut revista online de gastronomie gastroart.ro, a buchisit tomuri de istoria ospitalității. Se ocupă de bucate, de istoria mentalităților culinare, resuscitată de cercetători. Acum editează cărți despre ce-avem de pus pe masă noi, românii, din cele mai vechi timpuri până azi. De pildă: “Cărticica meserie de bucătar. Cartea de bucate tipărită la Cluj în 1695”. Sigla editurii lui e Gânditorul de la Hamangia care-așteaptă lângă un ceaun. O prejudecată tipică pe care n-o înghite Dragomir? “Românii n-au istorie gastonomică”. Zice: “Avem, fraților, e-ntinsă pe sute de ani! Nu fiți idioți!”
"Vinovații" Festivalului de Teatru - Sibiu
Foto: Perspektiva

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2019. Sau când arta e atât de mișto că tu ești fantoma kabuki, Hamlet sau Godot

de Monica Stoica HotNews.ro
Miercuri, 26 Iun 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Ești în ochiul vortexului la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Te-nvârți ca titirezul. Toată frumusețea e în haosul ăsta care-ți hrănește imaginația. Străzile vuiesc, te pierzi în mulțime, te uiți stânga-dreapta să nu pierzi vreun artist, vreun jongler. Când nu eram în sala de teatru, adăstam în soare, sub copaci înalți, în Parcul Cetății, lângă Turn, în Piața Habermann, unde făceam popas în vara toridă. Spectatorii se grupau ciorchine în piețe să vadă dansatori de samba sau fantome kabuki pe papainoage și-n săli să prindă spectacole de Purcărete.
“Am nevoie de tine”
Foto: Hotnews

Alex Bratu INTERVIU: "La fiecare nouă ore, un copil este abandonat în maternitate"/ Campanie-pledoarie pentru închiderea orfelinatelor și înlocuirea lor cu case de tip familial

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 25 Iun 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Zece artiști s-au reunit sub numele Friends of Hope and Homes pentru a da voce dorintei copiilor din orfelinate de a avea o copilărie, în videoclipul “Am nevoie de tine”. Piesa “Am nevoie de tine”, însoțită de videoclipul, transmite mesajul campaniei cu același nume, pe care JYSK România și Hope and Homes for Children România o desfășoară în luna iunie. Campania atrage atenția asupra nevoii de a închide orfelinatele și de a oferi o copilărie așa cum merită copiilor din ele. Inițiativa campaniei îi aparține lui Alex Bratu, membru în cadrul Board-ului Hope and Homes for Children, care a și compus și scris versurile unui cântec dedicat copiilor din orfelinate – „Am nevoie de tine”. Alexandra Ungureanu, Alexandra-Maria Hojda, Ligia Hojda, Flavia Hojda, Laura Mihăilă, 1Q Sapro, Adrian Mariaș (aka Geagea), Pavel Ulici, Marius Popa și Andrei Neagu au răspuns afirmativ invitației lui Alex Bratu, astfel devenind vocea copiilor din orfelinate care au nevoie de o copilărie așa cum merită și de un viitor mai bun.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version