PERSPEKTIVA
Teodor Baconschi și Milo. În bucătărie
Foto: arhiva personala

Sănătate de la Teodor Baconschi: “Nu suntem nici buricul, nici proștii pământului. Suntem un neam european rezistent și norocos, care se mobilizează in extremis" Jurnal ANTI-covid 19. Ziua 18

de Eugen Istodor HotNews.ro
E tot mai greu. Doctori care-și dau demisia. Spitale ca Municipalul București atins de COVID. Incertitudinea este tot mai greu de dus. Căut locuri sigure. Astăzi intru virtual în casa lui Teodor Baconschi. Ministru de externe, diplomat. Acum acasă. Uite-l pe Milo, teckelul sârmos, uite-l pe Teodor împărtășind o pipă și având bucuria gândului la Isus Cristos. Uite-o pe Marina, soția sa, om de radio și "gospodină". “Parcă am fi niște hipioți cărunți, în duba VW, pe un drum din Nepal”.
Ruxandra Cesereanu
Foto: Arhiva personala

Sănătate de la Ruxandra Cesereanu: “Fac lucruri care îmi plac și pe care le-aș face toată viața”. Jurnal ANTI-covid 19. Ziua 17

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 31 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Izolare. Debusolare. Câți dintre noi nu spunem: nu mai poot! O iau razzna! Nu mai pot! M-am săturat! M-am tâmpit! M-am săturat de tv, de net, de casă! Perspektiva intră în casa și intimitatea oamenilor. Îți aduce modele de sănătate. Îți vorbește despre cum își țin capul, moralul, sufletul SUS oamenii din jur. Astăzi exemplul Ruxandra Cesereanu, scriitor și profesor la Cluj. Perioada asta otrăvită și-o petrece împreună cu Corin Braga și e-ngrijorată de conversațiile cu tatăl său care n-are stare să stea în casă. Citiți "istoria" Ruxandrei Cesereanu de la rugăciunea de dimineață la muzicile psihedelice, de la exercițiile de respirat la fake-ul cu Veneția invadată de delfini.
Freud Netflix
Foto: Netflix

Freud Netflix - fraudă la adresa adevărului istoric. Multă cocaină, isterie, hipnoză și crimă. Debilă psihanaliză freudiană. Jurnal ANTI-covid 19. Ziua 15

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Netflix difuzează serialul Freud. Audiența în Ro îl plasează pe locul al doilea în top Netflix. Audiența caută în “Freud” pe psihanalistul Sigmund. Freud în “Freud” nu prea este. Serialul are vagi legături cu adevărul istoric sau cu explorarea inconștientului, cu rădăcinile oedipiene ale individului sau cu sexualitatea refulată. Aici Freud este detectiv. “Freud”, serialul de pe Netflix este o fraudă din toate aceste puncte de vedere. Ce este totuși acest “Freud”, serialul de pe Netflix? Este un film de mistere, în care te bucuri de senzațional, de mister, de mizerie și aristocrație, de conspirații politice, de crime și rezolvări de policier. ALERTĂ: ca-n orice articol Perspektiva găsești spoiler cât vrea “mușchii” ei.
Sergiu Ion Ciobotariu - Făt Frumos și calul său de basm
Foto: bzi.ro
OPINIE​

VIDEO Coronavirusul și Sergiu Ion Ciobotariu. Cum știrea devine un basm cu Făt Frumos. Jurnal ANTI-COVID 19, ziua 13

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Sergiu Ion Ciobotariu are 22 de ani. Este om sărac și muncitor. Nevasta Ciobotariului născu al treilea copil. Aflând vestea Sergiu s-a urcat pe cal în satul lui Răducăneni ca să-și vadă fericirea, copilul și femeia care sunt în maternitatea din Iași. Știrea asta bună farmecă, este pansament pentru zilele astea. Depășește regulile, încântă mintea. Are puterea basmului. Este un basm românesc. Basmul cu Făt Frumos și Baba Cloanța-Coronavirus.
Paul Goma dizident roman, ucis de Covid 19
Foto: Google

Paul Goma omorât de coronavirus. Omul care a luptat cu virusul comunist românesc cade răpus de virusul global. Jurnal ANTI-covid 19, ziua 11

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 25 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Cine este Paul Goma? Cine este comunismul? Cine este Ceaușescu? ceaușescu este dictatorul României până-n 1989. Comunismul este o idee-ideologie aplicată cu forța în România lui Dej și Ceaușescu de către unul dintre câștigătorii celui de-al doilea război mondial: Rusia Sovietică. Paul Goma este dizidentul momentului 1976-7. este "nebunul" care a spus: eu NU mai vreau viața asta! Este omul de care Ceaușescu s-a speriat cel mai tare înainte de Cutremurul din 1977.
Vintilă Mihăilescu. Om între oameni
Foto: Hotnews

Vintilă Mihăilescu. Înmormântare virtuală. Lacrimă tristă. Ne e dor de Vintilă!

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 24 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Peste o oră și jumătate, astăzi, după amiază, lângă Vintilă Mihăilescu vor fi cinci oameni dragi, un preot ș-un cântăreț. Mă înfioară singurătatea asta a lui Vintilă. Articolul meu de acum se vrea o însoțire, o plângere a lui Vintilă Mihăilescu, o însoțire a lui către cele eterne. E atât de frig pe coronavirusul ăsta! Să fim virtual împreună, să alinăm durerea celor cinci aleși, să nu-l uităm pe Vintilă, copleșiți de durerea noastră. Or fi instrumentele virtuale reci, automate, dar arătați că sunteți oameni. Gândiți-vă la 1 și jumătate la Vintilă. Vărsați o lacrimă, aprindeți o lumânare, amintiți-vă chipul lui. Este pentru “marele profesor și uriașul prieten”.
Actorul Paul Ipate
Foto: Arhiva personala
Articol susținut de Julius Meinl

​INTERVIU Paul Ipate: Folosesc emoticoanele de lene sau pentru că unele sunt comice. Dar când am ceva serios de spus, nici nu mă ating de ele

de Eugen Istodor Perspektiva
Luni, 23 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Cum ar fi să-l vezi pe actorul Paul Ipate declamând din Shakespeare prin emoticoane? tragedia ar fi comedie. Comedia ar fi bufonerie. De aceea, Paul Ipate crede că întotdeauna cuvântul va fi puternic. "Emoticoanele sunt doar niste pârghii care ajuta cuvintele să iasă mai ușor. Eu folosesc emoticoanele de lene sau pentru că unele sunt comice. Dar când am ceva serios de spus, nici nu mă ating de ele :)".
Patriarhul BOR Daniel
Foto: basilica.ro
​OPINIE

Patriarhului BOR Daniel. Pe vreme de coronavirus. Jurnal ANTI-covid 19, ziua a 9-a

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 23 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Preafericite Părinte Patriarh Daniel te-am ascultat ieri cum predicai cele „patru mari adevăruri” din Evanghelia Duminicii Sfintei Cruci. Culmea, a lipsit adevărul simplu și crud al acestor zile: stai acasă, creștine! Dumnezeu este cu tine în casa ta, nu obligatoriu la biserică.
Marcel Vela
Foto: Captura video
Opinie​

Coronavirus și Ordonanța militară. COVID 19 și primul român mort. N-am reușit să ne auto-educăm, să fim responsabili. Jurnal ANTI-covid 19. Zilele 7-8

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 22 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
A început cu o ordonanță militară. De astăzi a început durata lungă și urâtă a carantinei. Aseară l-am văzut pe Vela la tv și m-a lovit în creștetul capului recomandarea care este obligație: nu mers pe stradă noaptea, mers controlat ziua, închiderea granițelor pentru străini, în sfârșit închiderea mallurilor. M-a lovit durata nedeterminată a restricțiilor. Am simțit în plex, în creier. N-am rezistat, am băut: rom, gin, vin roze, aperol spriț, țuică. Apoi, dimineața, mă trezesc că s-a confirmat și primul mort. În Ro. Credeam că vom fi feriți. Uite, nu. Nu. Nu. Primul român s-a dus. Nu-l cunosc, dar îmi pare rău după omul ăsta.
Smiley
Foto: Smiley
Articol susținut de Julius Meinl

INTERVIU Smiley: În momentele grele, cu cuvinte ne ajutăm sufletele să se exprime și să se aline

de Eugen Istodor Perspektiva
Sâmbătă, 21 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Astăzi este ziua poeziei. Ne bucurăm cu fiecare hit de Smiley, dar astăzi putem să stăm acasă și să înțelegem ce-i cu poezia lui ca om. Smiley nu vrea, nu mai poate fi “un oarecare”. Este hit-man. Atunci, nu doar de ziua poeziei, ia un cuvânt și-i dă valoare, îl întoarce pe toate fețele. Doar trebuie să cânte și să încânte, nu? Caută poezie în fiecare stare sufletească, pentru că acolo sunt sufletele noastre ale tuturor. Autoizolat acasă, Smiley prin interviul acesta, cu atât mai mult arată greutatea și poezia cuvintelor.
Coronavirus. COVID 19. 308 cazuri noi astăzi
Foto: Hotnews
​OPINIE

Frumos afară azi. Stai acasă! Nu fă Nuntă și nu fugi din carantină. Nu pe stradă, nu în parc, nu în mall. Jurnal ANTI-COVID 19. Ziua 6.

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 20 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Azi e frumos afară. Nu ieși din casă. Ispita este mare. Dar ai voință. Stai acasă. Atlfel? Se fuge din izolare. Se fuge din carantină. Se fuge pe stradă. Se fuge la malluri. Se fuge pe stradă cu virusul pe buze, în muci, în gât, pe brațe, pe mâini. S-a ajuns și mai departe. S-a făcut nuntă cu o sută de oameni în Argeș. Iresponsabili.
Cumpătare pe vreme de coronavirus
Foto: Perspektiva
​OPINIE

Mâncare, alimentație sănătoasă și hârtie igienică. Jurnal ANTI-COVID 19. Ziua a cincea

de Eugen Istodor HotNews.ro
Coronavirus. COVID 19. Alimentație sănătoasă sau modificată genetic. Tot aia e. Cu cât gătim și mâncăm compulsiv, cu atât ne dispar pofta de mâncare și, bineînțeles, ne apare burta. Ne automatizăm. Gătit-mâncat-mers la toaletă-mers la magazin. Omul animal. Nu e cazul să mai și gândim? Să fim cumpătați? Nu uita! Trupul nostru nu mai consumă energie. Stă acasă. Doar mintea e înfricoșată, nimic mai mult. Ecuația asta duce la animalizare. Mâncatul cu lingura pe stres duce la bulimie. Este momentul de cumpătare. Cumpătare. Trupul trebuie să ia și ceva pauze. Altfel, cine scapă de coronavirus poate da în belele mai mari. Boli de inimă, de stomac, de ficat.
Stefan Sprianu alias Speak
Foto: Speak
Articol susținut de Julius Meinl

​INTERVIU Speak: Cred ca puterea cuvântului se simte cel mai puternic atunci când oamenii sunt într-un declin și au nevoie să fie motivați sau susținuți de cei din jur

de Eugen Istodor Perspektiva
“Speak” n-are sens fără sentiment. A rosti, a cânta nu e altceva decât feeling. De aceea nu puteam ocoli dialogul acesta cu Ștefan Sprianu - Speak despre reflexul ăsta de fiecare zi “emoticoane” vs “cuvinte”, digitalizare excesivă vs viață plină de experiențe. Și iată a spus-o memorabil “Emoticoanele, pentru mine, de cele mai multe ori, rezolva lipsa de chef de a sta la povesti cu oamenii”, iar cuvintele înseamnă imaginație, experiențe.
Diaspora vine acasă
Foto: Hotnews

Diaspora vine acasă. Tu stai acasă la tine și spală-te pe mâini. Jurnal ANTI-covid 19, ziua a patra

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 18 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
S-a deschis un culoar azi-noapte în Ungaria. Dar orele nu-s deajuns. Pentru românii noștri. Ca să ajungă la graniță. Românii noștri sunt escortați, sunt în coloană. Este un drum cenușiu și groaznic. Coronavirus COVID 19 readuce acasă românii. Din toate colțurile lumii. Cine putea crede așa ceva? De obicei, Crăciunul, Paștele, vara ne aduceau prietenii, frații, nașii acasă. Acum ei vin. Vin din altă cauză. Pământul făgăduinței este părjolit. Este otrăvit.
Moartea râzând. Frescă biserica Ciocănei Argeș
Foto: Realitatea TV

Numărăm morții și, încă, ne prăpădim de râs. Jurnal ANTI-covid 19 - ziua a treia

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 17 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Coronavirus COVID 19. Ce faci? Numeri morții. Ai lor încă. Da-i numeri bine. Numeri chinezi, cu sutele de italieni. Se moare peste tot în lume. Numeri morți pe care nu-i cunoști. Morți fără chip. Fără nume. Și când vezi înc-un breaking zici: “Doamne apără și păzește!” nu-i unul de al meu. Numeri morți, da-i numeri cu frică, cu durere. Asiști la o înmormântare globală, la un parastas în care fugi și mănânci din frigiderul tău tot ce-ți place, tot ce mortul, gata, nu mai înghite, nu mai poate. Și tu? Mănânci, numeri și râzi.
Membrii Noaptea Tarziu
Foto: Noaptea Tarziu
Articol susținut de Julius Meinl

​VIDEO INTERVIU "Noaptea târziu": Oamenii descoperă până la urmă puterea cuvintelor în momentele dificile. Când vezi că nu mai poți, când se întâmplă ceva rău, nu mai poți să dai cu un emoticon

de Eugen Istodor Perspektiva
Marţi, 17 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
“Noaptea târziu” înseamnă satiră socială, înseamnă cuvinte, experiență, imaginație. Interviul cu Emi, Cuza și Cucu este un exercițiu de stil despre nevoia de cuvinte, despre nevoia de a gândi prin cuvinte. Este un interviu anti-emoticon, împotriva gândirii automatizate care ne imprimă prejudecăți, ne aruncă în conflicte și anxietate.

Minciuna, ilustrată cu imagine din filmul The Lair of the White Worm
Foto: Imdb.com

Minciuna. Cazul Colonelului pensionar-angajat ADP sector 4 / Cum faci să moară fake-news-ul în dureri. Cazul Papa Francisc. JURNAL anti-COVID 19 - ziua a doua. SCRIE și tu în jurnal!

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 16 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Depresia și anxietatea se instalează prin repetiție cu fiecare breaking news, în newsfeedul tău. Uită-te la TV, pe net, rar, de 2 ori de zi. Atât! Nu-i nimic urgent. Ziua de astăzi n-aduce miracole. Contează să ai o minte și un corp sănătos. De aceea, ți-am propus ieri să scrii un jurnal anti-covid 19. Împărtășim experiențele de acasă. Compunem povestea care să vindece. Ținem jurnalul anti-COVID 19. Ieri am vorbit despre depresie, anxietate și am făcut un exercițiu mental de ieșirea din cercul vicios al răului. Astăzi vorbim despre minciuna care ne vrea scoși din casă cu orice preț. Despre cum ne mințim. Despre fake-news-ul cel mai delicios, minciuna gogonată, cică emisă de Papa Francisc.
Jurnal COVID 19. Scrie aici întămplări, gânduri. Vindecă!
Foto: Hotnews

JURNAL anti-COVID 19, stare de urgență - ziua întâi: depresie, anxietate, poveste vindecătoare. SCRIE și tu în jurnal!

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 15 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Depresia e prima, adică ce fac eu cu mine? Eram activ, acum nu mă mai sună nimeni, nu mai am contracte și puținul pe care-l am de făcut de acasă, îl termin repede. În căderea ei, depresia găsește anxietatea. Adică, dacă continui așa, “te dai cu capul de pereți”. Anxietatea îți găsește o treabă: statul pe net, statul la TV, “la curent” cu pandemia. Câți s-au mai infectat, câți au murit, ce leacuri mai sunt, când se va termina. Dar nicio salvare reală nu este în priza asta directă cu pandemia.
Parinti si copii. Coronavirusul nu atinge tandretea
Foto: Hotnews

Dragoste de părinte pe vremea coronavirusului

de Eugen Istodor HotNews.ro
De coronavirus, de COVID 19. Fii ursulețul copilului tău. Iubește-ți copilul, cât de greu este? Nu-l mai lăsa ca pe un bagaj la afterscul. Nu-l duce la Mall. Stai cu copilul acasă. Da, nu o să mai faci bani ca până acum. Și ce dacă? Nu-i nicio rușine să-ți arăți dragostea, plictiseala. Fă-i o omletă copilului, joacă-te de-a ursulețul cu copilul. De coronavirus. Va fi memorabil.
Coronavirusul sparge bulele virtuale
Foto: BBC
OPINIE

Coronavirusul COVID 19, prietenul meu

de Eugen Istodor HotNews.ro
Nu-i gașcă fără un prieten ca ăsta. Mereu zice că se vindecă, că se desparte de ce-i rău, de fata aia. Mereu se plânge la berea a opta Corona că ea este o neserioasă. Și uite-l, iar, cu ea, săptămâna următoare. Cam așa și cu COVID-ul 19 ăsta. De săptămâni bune, a devenit un prieten enervant, nici nu are leac, nici nu se astâmpără. Nu suntem la capătul fake-urilor despre el, dar sigur o plictiseală ne-a cam luat. Și când plictiseala ne ia, uite-l la București. Ce face individul? Păi, COVID 19 face ce știe el mai bine. Dincolo de faptul că-i aproape de noi, COVID 19 ne-a fisurează bulele virtuale, ne-a arătat un pic cum stă realitatea. Ne scoate din demența digitală. COVID 19 ăsta ne arată forțele binelui: informația și știința.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by