PERSPEKTIVA
Festivalul George Enescu
Foto: Festivalul George Enescu
PERSPEKTIVA

Festivalul George Enescu – După ce a dus Rapsodia a 2-a a lui Enescu tocmai în Japonia, PAAVO JÄRVI s-a reîntors la locul faptei și a făcut-o în mare stil

de Dana Cristescu HotNews.ro
Marţi, 21 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Festivalul George Enescu. Pe măsură ce trece timpul, adică, zilele de festival, realizezi că, de fapt, singurele lucruri făcute serios, cu profesionalism, de valoare, se întâmplă doar în Festival Enescu’s Boxes, am putea numi sălile de desfășurare. Concept revers clișeizatului outside the box. Pentru că, înafara sălilor auzi, vezi doar lucruri trăznite. Gen, capitalismul presupune și faliment. Corect. Poate, din partea florăresei din colț, dar nu din partea unor firme cu cea mai mare cotă de piață și ”supravegheate” cu sute de mii, poate milioane de euro pe lună!? E adevărat, în criza financiară, în SUA, marii mahări ai finanțelor au murit, da, dar asta pentru că ei declanșaseră criza. Iar dacă tot e numai pe legile pieței, supraveghetorul poate dispărea, se poate finanța cultura, de ex. Am mai auzit și că golful a devenit sport de masă făcând în ciudă fotbalului! Acum, fiecare poate alege. De exemplu, din banii de pe o crosă de golf poți cumpăra între 2 și trei abonamente la Festivalul George Enescu, spectacole timp de o lună cu cele mai bune orchestre simfonice ale momentului. ​Crinica Festivalul George Enescu
Festivalul George Enescu
Foto: Hotnews

Festival Enescu – în a 3-a săptămână a intrat ”Legiunea” franceză condusă, însă, detașat de „Piticul” Orchestrei Naționale Radio

de Dana Cristescu HotNews.ro
Duminică, 19 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Practic, săptămâna a treia a început cu un oraș blocat. Cei care au fixat începerea anului școlar pe 13, pentru că era luni, sînt foarte dotați cu simțul umorului. Ca de obicei, foarte atenți la ce nu are importanță. Ca de exemplu, autostrada se termina în 3 ani, dar nu se va termina nici în 30. Bănuiesc că data de închidere trebuie să fie vinerea?! S-a simțit și în public începerea școlilor. Mai mulți tineri, chiar elevii de la școlile de muzică au descoperit, în număr mai mare, că pot asista la concerte, mai ales că, acum, nu-și mai deranjează vacanța. Ba, chiar și președintele a onorat festivalul cu prezența.
Festivalul George Enescu
Foto: Hotnews

Festival Enescu – A doua săptămână

de Dana Cristescu HotNews.ro
Marţi, 14 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
În timp ce scenele românești pentru acest festival adună mulți ani de școli de muzică, la noi începe o școală fără multe ore de muzică, chiar opționale din câte am înțeles. Istorie a muzicii, istorie a artelor, ceva, nimic.
La Rotisor Neptun
Foto: Hotnews
REPORTAJ​

La Rotisor - Neptun: ultimul scandal al sezonului / Beau beau / până zice mâța meau

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 12 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Neptunul pustiu. Răcoare de toamnă. Pute a sfârșit de sezon. Pe stradă nu-s decât porumbii și clătitele și izmene la vânzare. Cui îi mai arde de tatuaj? Cine mai vrea portret în creion în deznădejdea asta? Pe străzi se plimbă gunoaiele, iarba ruginie, așchii din ruine. La “Ambasador” păunul se guguie la țarcul lui. Totul e urât și e veșnic. Te lovesc în tâmplă toate. Complexul “Prichindel” Neptun este o groază de rugină. O roată de lumină clipește, încetinește-n gol. Din cer vine salvarea. Un lălăit languros și un fum de la namila de grătar. Este “La Rotisor”. Ca lupul m-am luat după fumul de grătar. Ca lupul lihnit m-am dus să mă fac de scandal “La Rotisor”.
Festivalul George Enescu
Foto: Hotnews

Festivalul George Enescu. Când muzica te apropie de Icarus, în timp ce politica sună a sticlă pisată

de Dana Cristescu HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Festivalul Enescu. Toți învățații spuneau că după pandemie nimic nu va mai fi la fel. Fals. Cel puțin noi putem infirma. E la fel și chiar mai scump. Scandal, țintire spre nimic, zero construcție. Cât nu vin însă minerii, e încă bine. Nici nu mai știi ce e mai dăunător, mai toxic, gunoiul stradal sau politic. În toate aceste convulsii, Festivalul Enescu funcționează deja ca o oază. Refugiu. Adăpost antiatomic. Ireal, aici se schimbă totul. Intri într-o altă lume. Nici nu știi, ești tu sau avatarul tău? Aici găsești viață, aer proaspăt, hrană pentru suflet. Festivalul Enescu.
Super oameni și o dubă. La 2 noaptea
Foto: Hotnews
TRAFIC RUTIER

Șofer de dubă în lupta cu viermii traficului București. Șofer la Festivalul Super, ediția 9-a

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
“Domle, dacă nu sunteți în stare să stăpâniți o dubă, de ce vă băgați?” Mi s-a spus asta pe bună dreptate după ce lovisem o copertină cu partea de sus a dubei. De ce m-oi fi băgat să fiu șofer de dubă? Pentru că m-a sunat Luca: “Te bagi?” Nu-l puteam refuza. Și că ideea a fost a lui Paul Dogioiu. Duba, e singura soluție ca să ducem-luăm ustensilele de la Roba de Cultură. Sigur, soluții pentru a șofa duba existau. Era Eva, dar și ea avea mii de lucruri pe cap. Așa se face că a clocotit sângele în mine, chiar nu-s în stare? Adevărul este că începea Festivalul Super în câteva zile și puștimea asta, în frenezia ei, te îndeamnă la nebunii. Uite ce-nseamnă să fii șofer de dubă. În viață și, mai ales la Festivalul Super de artă făcută de adolescenți, ediția a 9-a.
Florin Citu Superman pe Instagram
Foto: Captura Instagram
Interpretare iconică

Florin Cîțu - Superman. Cîțu - Omul frumos din tot universul

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 10 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Ieri, Florin Cîțu, prim ministrul României, și-a pus pe Instagram un video cu el în formă de Superman. Fiind foarte inspiratoare această ipostază, am descris, în cuvinte prea mediocre, ce-am înțeles din această nouă închipuire a lui Florin Cîțu, prim ministrul României. Facem un act cultural, nu? Efectuăm o hermeutică iconică.
Festivalul International de Teatru Sibiu
Foto: Hotnews

Festivalul de Teatru de la Sibiu 2021 Live. În carne și oase

de Monica Stoica HotNews.ro
Miercuri, 8 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Apropierea umană. Pe viu. Căldura. Vie. Străzile din Sibiu pe care nu mai există, pentru câteva zile, frică. Live. Așa trebuie să fie teatrul. Pentru că doar așa bucură și te face să-ți pui întrebări – cine suntem noi, cei care am trecut prin timpul nesfărșit în care n-am mai stat față-n față, ci închiși în propriile noastre minți, devorând online arta? Iată cum a fost la FITS 2021.
Congresul Internațional al Dansurilor macabre și al artei macabre
Foto: Hotnews

Congresul Internațional al Dansurilor macabre și al artei macabre la București, 9-12 septembrie

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 7 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Câteva zile ne mai despart de cea de-a XIX-a ediție a Congresului internațional al Dansurilor macabre și al artei macabre în general. Revista OPT motive anunță în numărul de azi evenimentul, care se va desfășura la București, în Facultatea de Litere, în perioada 9-12 septembrie 2021. Profesori și cercetători din mai multe țări europene - Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Finlanda și România - își vor prezenta studiile, reunite în volumul "Regarder la Mort en face" (coord. Cristina Bogdan și Silvia Marin Barutcieff), apărut recent la Editura Universităţii din Bucureşti.
Vladimir Jurowski
Foto: Hotnews
PERSPEKTIVA

Festival Enescu: Jurowski dirijor pentru ultima dată ca director artistic. S-a încheiat prima săptămână

de Dana Cristescu HotNews.ro
Marţi, 7 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
ES Ambasador, director artistic, dirijor, promotor, prieten. Dacă ar fi să numim pe cineva care chiar s-a ocupat de cultura românească în ultimii ani, acela ar fi, cu siguranță, Vladimir Jurowski. Adică, a fost și un fel de ministru al culturii. Ne e greu să recunoaștem, dar cam la Festivalul international „George Enescu” s-a rezumat tot ce a însemnat cultură. Deja cu nominlizarea de la „International Opera Awards”, din 2020, festivalul a trecut cu acte în Liga Campionilor. Desigur, noi știm foarte bine să facem rapid totul praf. Și chiar mi-e teamă de-asta, acum, că mandatul lui Jurowski se încheie. Mulțumim, Vladimir Jurowski! Pe curând!
Florin Cîțu, prim ministru. Klaus Iohannnis, președinte
Foto: Hotnews
doar o Perspektivă​

Florin Cîțu, obsesia președintelui României Klaus Iohannis

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 7 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Astăzi s-au întâlnit degeaba USR-Plus și Klaus Iohannis. Klaus Iohannis știe ce trebuie să facă: să urască. Istoria lui resentimentală este simplă. În primul său mandat, Klaus știa ce trebuie să facă. Să urască și să se opună berbecilor Dragnea-PSD. Aha. Ăsta e dușmanul. Acum, în mandatul Opoziției, avea de ales. Putând să facă atâtea, a ales jocul riscant al lui Florin Cîțu și disprețul pentru diversitatea USR-Plus. De aceea, credem că Florin Cîțu este prima și ultima fantezie a președintelui României Klaus Iohannis.
Cîțu și susținătorii din PNL
Foto: Hotnews
Politica, bat-o vina

Emil Boc săracu’ și Rareș Bogdan care vede stele verzi. Biografiile politice ale reformiștilor lui Florin Cîțu

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Florin Cîțu, prim ministrul României, în mijloc. Flancat de Emil Boc, primarul Clujului, și Rareș Bogdan, europarlamentar. Prin spate se mai văd și Gheorghe Flutur, Preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava și Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor. Este o fotografie simbol a grupării Florin Cîțu. Se acreditează ideea de grup-simbol, reformist. Acest grup este cel care a aruncat în aer politica românească în septembrie 2021.
Filarmonica Marii Baltice
Foto: Hotnews
Festivalul George Enescu

Festivalul George Enescu și US Open: Seara - Festival, noaptea - tenis, dimineața… Preferințe. Staruri. Revelații

de Dana Cristescu HotNews.ro
Vineri, 3 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
E bine când îți împarți timpul cu cei mai buni. Mi-am adus aminte că, eliminată fiind în primul tur, în 2017, am văzut-o pe Simona Halep în sala Ateneului Român, la concertul Academy of Saint Martin in the Fields cu Joshua Bell, dirjor și solist pentru Concertul nr 1, op 26 (cu celebra fază, când din cauza unei defecțiuni la calus, cred, cumva, ca la tenismeni când li se rupe racordajul, schimbă vioara cu primul violinist!). Chiar mă întreb mereu de ce așa de puțin Bruch, nu în festival, ci, în general. Dar, forțând lucrurile, una peste alta, i-a fost de bun augur. Anul următor a câștigat primul ei Grand Slam. Se poate folosi rețeta de porte-bonheur pentru admitere, bacalaureat, licențe, chiar și examene de carnet de conducere. Una peste alta, nici tenismenii nu sînt departe de lumea muzicii, deși nu știm ce aud, vedem că mulți intră cu căști pe urechi. Fără iluzii.
Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei
PERSPEKTIVĂ, doar o perspektivă

Florin Cîțu își înghite puii. Florin Cîțu dictator / pa, du-te-n zbor

de Eugen Istodor HotNews.ro
Florin Cîțu haos. Florin Cîțu îl destituie pe Vlad Voiculescu. Voiculescu n-avea decât vina aroganței. Florin Cîțu îl înghite cu pui cu tot pe Ludovic Orban, de vină-i compromisul și bătrânețea PNL-ului. Florin Cîțu își dă afară ministrul Finanțelor și-și impune un prieten analfabet financiar. Florin Cîțu îl dă afară pe Stelian Ion, cică n-are arta negocierii și nu-i place președintelui Klaus Iohannis. Florin Cîțu își înghite-ncet-ncet puii, ca un dictator orb. Fiind tot mai orb, din senin, creează scandal. Dă cu oiștea-n gard. Florin Cîțu înghite pui vii. Și drum de întoarcere al acestei Coaliții nu există. Ce iese din gușa lui Florin Cîțu e incompetență, scandal și boală. Are damf de dictator. Soluția: Pa, Florin Cîțu, du-te-n zbor!
Festivalul Super 9 începe astăzi
Foto: Hotnews

Festivalul Super9, 30 august - 5 septembrie: Într-o lume liberă, adolescenții vor libertate. Uite, vino, să vezi tupeu

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Festivalul Super9 începe astăzi și ține până duminică, 5 septembrie. Este festivalul de arte făcute de adolescenți. La școală, la liceu nu se fac poezie, film, teatru, artă, muzică. Aici da. Timp de un an sunt workshopuri de creative writing, de poezie, de film și-n săptămâna de festival se văd operele proiectate, recitate, reprezentate. Simplu? Nu-i așa de simplu. Dar paradoxal, într-o lume liberă Festivalul Super vrea libertate. Cine vă ia libertatea? Păi, vorba spusă strâmb, gândul fără speranță de îndreptare al părintelui, al profesorului.
Eroul meciului: Horatiu Moldovan Rapid
Foto: Hotnews
PERSPEKTIVA

Irina Begu, Rapid București. Înfrângerea. Toporul în moalele capului

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 29 Aug 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Irina Begu înfrântă la Cleveland, în finală. Rapid București înfrânt de CSU Craiova, pe Național. 2 înfrângeri într-o singură seară. Mi s-a rupt inima. Am simțit un topor drept în moalele capului. Ce-i înfrângerea, de fapt? Cui folosește ea?
Festivalului Internațional „George Enescu”
Foto: Hotnews

A sunat din nou clopoțelul. Am intrat, din nou, în atmosfera Festivalului Internațional „George Enescu”! Nimic banal, totul extraordinar!

de Dana Cristescu HotNews.ro
Duminică, 29 Aug 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Pentru câteva ore, tot ce însemnase neliniște, resemnare, poate chiar frică, au dispărut. Unde? Forțe necunoscute le-au ridicat de pe umerii fiecăruia care s-a lăsat în voia acordurilor concertului de deschidere și le-au dus departe. Chiar dacă anul trecut, părea un demers imposibil de realizat, prin ambiția organizatorilor, medicinii și, de ce nu, a divinității, ediția jubiliară, 140 de ani de la nașterea compozitorului și a 25-a a festivalului, se întâmplă.
Voicu Rădescu
Foto: Hotnews

Voicu Rădescu - Greenhours a murit. A murit un om bun

de Eugen Istodor HotNews.ro
Miercuri, 25 Aug 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Voicu Rădescu era Green Hours. Discret dădea farmec unui subsol. Acolo se făcea teatru, se cânta jazz, acolo ne pierdeam în rotocoale de fum ideile, vehemențele, nopțile. Te pierdeai în lumea lui Voicu Rădescu. El făcuse locul, el ni-l descoperise și tot el ne descoperea pe noi, ăștia, care căscam gura sau ne dădeam talente. Acum a murit Voicu Rădescu. Cine ne mai dăruiește greenhoursuri?
Adrian Papahagi - Gelu Duminică
Foto: Hotnews
PERSPEKTIVA

Gelu Duminică dat în judecată de Adrian Papahagi. I-a zis că-i taliban. Le-a luat Facebook-ul mințile, Doamne iartă-mă!

de Eugen Istodor HotNews.ro
Marţi, 24 Aug 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Afganistanul e al talibanilor acum. Adrian Papahagi, intelectual, medievalist, fost politician îl dă în judecată pe Gelu Duminică, intelectual, sociolog, apărător al drepturilor omului. Bătaie între intelectuali, deci. Ce bine! Din ce s-au luat? Gelu Duminică a arătat că și noi avem "talibanii" noștri. Avem și noi creștinii noștri care au rămas în urmă cu înțelegerea lumii de astăzi. Adrian Papahagi nici una, nici două îl trage în judecată pe Gelu Duminică. Mă-ntreb aici unde-i gândirea critică, dezbaterea de nivel - principii pe care cei doi le-au învățat la facultăți. Ce să mai așteptăm de la popor, dacă se comportă nebunește Adrian Papahagi, Gelu Duminică.
Mihai Iosif, antrenor Rapid București
Foto: Hotnews
HAI RAPID!​

FC Botoșani - Rapid Bucuresti 0-2. Miță Mihai Iosif VIDEO sare ca nebunu'n vestiar, i se rotesc ochii ca la ursu' prins la miere

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 23 Aug 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Rapid. Mihai Iosif. ​Fericire. Ieri, Rapidul iar a câștigat. A bătut Botoșaniul, la el acasă, cu 2 boabe. Priviți-l, bă, pe Miță cum dansează cu jucătorii. Cât un panda, omul sare de bucurie într-un VIDEO. Apoi, într-o declarație VIDEO, i se văd ochii lucind ca un urs la miere. Păi, cum să nu te bucuri cu el? Cum să nu-l respecte jucătorii?

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by