Pagini de [cod]
Lucrul 100% remote, o alegere de viitor?
Foto: Unsplash.com
Pagini de [cod]

Poate fi lucrul 100% remote o alegere de viitor pentru programatori?

de I.A. HotNews.ro
Vineri, 20 Nov 2020 Pagini de [cod]
De câte ori se discută despre lucrul la distanță fără a avea un birou unde poți merge în fiecare zi, apar foarte rapid și multe întrebări: cum reușești să fii productiv? Poți să lucrezi eficient în echipă? Trăiești sentimentul de alienare socială odată ce scoți acest aspect constant din rutina ta, mersul la birou?
Educație digitală
Foto: Freepik
Pagini de [cod]

Liantul digital între profesori și elevi: cum sunt dezvoltate aplicațiile pentru educația secolului XXI

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Marţi, 20 Oct 2020 Pagini de [cod]
În urmă cu șapte ani, descopeream conceptul de educație digitală. În 2020, am avut ocazia să aflu cum sunt construite aplicațiile care ajung să fie fundația legăturii între elev și profesor care nu ține cont de distanța dintre ei, ci doar de-o conexiune la internet și un dispozitiv.
Colaborare în programare
Foto: Freepik
Pagini de [cod]

Despre individualism sau colaborare în programare

de I.A. HotNews.ro
Vineri, 9 Oct 2020 Pagini de [cod]
Când vorbim despre programare, e important să vorbim și despre colaborare. Pentru că în spatele unei aplicații sau al oricărui software pe care îl folosim se află o echipă de oameni care lucrează din mai multe țări, timp de mai multe luni sau ani, utilizează diferite tehnologii și abordări, o echipă care reușește să construiască într-un final un produs funcțional.
vot electronic
Foto: Sebastian Jucan
Pagini de [cod]

Uimitorul vot electronic, de la planuri și inovații până la realitate și implementare

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Marţi, 15 Sept 2020 Pagini de [cod]
Ce-ai spune dacă ți-aș zice că există o tehnologie prin care tu, ca cetățean, ai putea accesa un site sau o aplicație și ai putea vota de oriunde ai fi? În contextul actual, ar fi fenomenal. Sunt țări care au implementat așa ceva, iar România are pe lista scurtă două proiecte. De aici înainte mai e doar un joc de răbdare și dezvoltare.
Programator
Foto: Freepik
Pagini de [cod]

Programator în România sau în altă țară?

de I.A. HotNews.ro
Miercuri, 26 Aug 2020 Pagini de [cod]
În ultimii ani, poate mai mult decât înainte, tinerii și-au pus problema plecării din țară având în gând ideea de a se muta și a lucra în Europa sau chiar în afara ei. Pentru cei care lucrează în IT decizia de a se muta și a lucra în altă țară e o alegere mult mai simplă și accesibilă: poți lucra de oriunde cât timp ai o conexiune la internet. Tehnologiile și limbajele de programare sunt un limbaj universal și în plus, ne aflăm cu toții într-un context în care tot mai multe companii sunt nevoite să investească în platforme online și în domeniul digital. Prin urmare, ca specialist IT ai foarte multe oportunități și alternative.
Positron X 1
Foto: Amber
Pagini de [cod]

Industria divertismentului și provocările ei: cum ajunge un joc de la idee la produs final

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Joi, 13 Aug 2020 Pagini de [cod]
De cele mai multe ori, pentru cei mai mulți dintre noi, primul contact cu un computer e printr-un joc video. Sunt utilizatori care își amintesc cu drag și nostalgie de Quake. Alții de FIFA sau GTA. În spatele acestor titluri, foste și viitoare, e o industrie la care utilizatorii nu se prea gândesc. Dar cum ajunge un joc video de la idee la produs final, care strânge comunități de milioane? Asta am căutat să aflu acum.
Tehnologia în medicină
Foto: freepik.com
Pagini de [cod]

Tehnologia care poate schimba medicina și este implementată deja în România

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Joi, 16 Iul 2020 Pagini de [cod]
În 2020 putem spune fără să greșim că tehnologia și-a făcut loc în viețile noastre. Odată cu acest demers, am câștigat timp, am eficientizat sarcini și ne-am extins capabilitățile. Care-i următorul pas? Să ne bazăm pe tehnologie și în domeniul medical. Se întâmplă deja asta, prin diverse inițiative, dar acesta e un domeniu în care încă e loc de numeroase inovații.
Maria Gheorghe
Foto: ING Tech
Pagini de [cod]

Despre intuiție în IT

de I.A. HotNews.ro
Vineri, 26 Iun 2020 Pagini de [cod]
Vorbim de multe ori despre tehnologie și despre aplicații în calitatea noastră de consumatori sau clienți și ne oprim la un feedback punctual: ne place sau nu ne place, o folosim sau nu. Totuși, în spatele oricărei aplicații sau tehnologii, așa cum vom vedea în această secțiune, se află semnătura a zeci sau sute de oameni care au transformat aplicația în ceea ce vedem noi azi. Cei care au creat totul de la primele linii de cod.
Tehnologia, cea mai utilă unealtă a oamenilor
Foto: Freepik
Pagini de [cod]

Momentele cheie din tehnologia informațiilor care au transformat-o în cea mai utilă unealtă a oamenilor

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Marţi, 9 Iun 2020 Pagini de [cod]
Lucrăm mai mult de oriunde, comunicăm mai mult de la distanță, cumpărăm imediat tot ce ne-ar trebui și putem găsi mai repede ca niciodată aproape orice informație ne-ar trebui. Toate acestea se susțin pe internet și, în plan mai mare, pe tehnologie. Dar care sunt tehnologiile pe care le folosim în prezent și care, în urmă cu jumătate de secol, ar fi părut science fiction?

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by