OPINII
Ce face Opoziția cu mult promisa moțiune de cenzură Dacă ALDE a cam tăcut chitic, singurul din respectiva formațiune care a mai putut fi auzit fiind dl. Călin Popescu-Tpriceanu, PSD s-a întrecut în ședințe, adunări și declarații. Al căror principal mesaj a fost acela că am avea de-a face cu un PSD reînnoit, care a rupt-o cu tot ceea ce a însemnat răul reprezentat de perioada Dragnea, că s-a încheiat definitiv asaltul împotriva justiției și că de acum încolo partidul are drept cuvânt de ordine respectarea cu fidelitate a criteriului integrității.
Stopping Power Numele de Fane Spoitoru vă mai spune ceva? În vara lui ’92, Fane îl atacă cu o sabie “ninja” pe un polițist. Acesta scoate pistolul și începe să tragă în marele nostru mafiot dîmbovițean. Un foc… două… trei… Fane, nimic! Avea un scop precis – hăcuirea polițistului – și nu era să cedeze așa, cu una, cu două. Polițistul continuă să tragă. Bang… bang!.. alte două gloanțe se înfig în Fane. Tot nimic, așa că polițistul mai apasă o dată pe trăgaci. Clic!… face pistolul…
Despre ce TREBUIE să vorbim: Scutirea de impozit a programatorilor și statul inapt În ultimele zile, a apărut o frenezie de discuții stârnite de declarația unui politician despre nevoia de a renunța sau nu la scutirea de la plata impozitului pe venit a programatorilor. Cred că discutăm despre lucrurile greșite, la momentul greșit și în modalitatea eronată. Explic de ce, cu două povești scurte, o concluzie intermediară și un exemplu practic.
Ce cred, ca antreprenor, că este important de știut atunci când propunem modificarea impozitării veniturilor din IT Ca antreprenor și fondator al unei companii de tehnologie, am privit cu interes dezbaterile născute zilele acestea ca urmare a declarațiilor unui lider politic că nu ar fi “normal că IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit în contextul în care IT-iștii castigă cel mai bine în România”. Am încercat să analizez acest subiect în mod obiectiv, cu cifre, privind la impactul macroeconomic, ci nu subiectiv, prin analiza clasică a efectelor directe asupra propriei companii, deși mulți dintre colegii mei din firmă sunt IT-iști și activez, ca antreprenor, în această industrie de aproape 20 de ani.
O soluție pentru problema listelor de susținători în alegeri Alegerile pentru Parlamentul European au dovedit peste putință de tăgadă o problemă serioasă a legislației electorale. Din păcate, nu e „breaking news”, nu e nici măcar „news”, e „olds”. Poveste veche, trece neobservată. Conform legii, pentru a se înscrie în aceste alegeri partidele trebuiau să prezinte dovada unui număr de 200.000 (două sute de mii) de susținători. Am avut 13 partide înscrise în alegeri, doar șapte au obținut un număr de voturi(!) mai mare decât acest prag.
ANALIZA Facilități fiscale pentru IT sau avantaj competitiv și investiție în dezvoltare sustenabilă? Sectorul IT reprezintă aproximativ 7% din PIB, în creștere spre 10%. Deși aparent o creștere a taxelor generează mai mulți bani la buget, efectul este chiar pe dos în cazul industriei IT. Motiv pentru care nu cred că e matur economic să vorbim doar despre facilități fiscale ci despre păstrarea competitivității într-o industrie productive, care aduce mulți bani la buget și cu un trend ascendent.
Regimul Dragnea de după Liviu Dragnea La o săptămână de la 26 mai şi de la condamnarea lui Liviu Dragnea, regimul întemeiat de acesta este conservat în liniile sale fundamentale de succesorii acestuia. Ca într-o caricatură fanariotă a destalinizării, urmaşii tiranului îşi proclamă opoziţia faţa de dictator, în vreme ce se grăbesc să ocupe poziţiile strategice abandonate. În cele din urmă, fesenismul îşi reconfirmă extraordinara abilitate de regenerare.
Vehiculele electrice și dependența lor de Big Oil De ce materialele plastice sunt așa de importante în cazul vehiculelor electrice? Pentru că „automobilele viitorului” trebuie să fie cât mai ușoare posibil ca să-și poată mări distanța parcursă între două alimentări succesive. În condițiile în care o baterie electrică cântărește până la 600 kg, adică un sfert din masa totală a unui vehicul electric, proiectantul și constructorul trebuie să găsească soluții pentru a nu îngreuna suplimentar mașina. Iar soluțiile înseamnă utilizarea a numeroase componente de plastic.
“Nuntă în Basarabia”: Vor dansa Dodon și Plahotniuc dansul mirilor în prezența nașului Kozak? Trei emisari străini vin la Chișinău în această săptămână, începând de astăzi, pentru a construi soluții politice de evitare a alegerilor anticipate (comisarul Uniunii Europene pentru politica vecinătății și extindere, Johannes Hahn, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova – vicepremierul rus Dmitri Kozak și, respectiv, Bradley A. Freden, directorul Oficiului pentru Europa de Est din cadrul Departamentului de Stat, responsabil cu relațiile cu Ucraina, Moldova și Belarus).
Trezirea la realitate: PSD a schimbat doar tabloul de pe perete L-a luat cineva în serios pe Marian Oprișan care, în ziua în care șeful său de partid se preda la Rahova, zicea că epoca PSDragnea s-a încheiat și PSD este unul nou? Votul de luni din Senat, când PSD, la santajul micului ALDE de care-i atârnă majoritatea, l-a salvat pe Călin Popescu Tăriceanu de procurorii DNA a mai arătat, încă o dată dacă mai era nevoie, că vechile năravuri n-au legătură cu șefii, ci cu interesele.
Ziua mâniei — jurnal de observator, alegeri 26 mai 2019 în străinătate Am fost observator independent într-o echipă de doua persoane la secția de votare 134-Diaspora de la Ambasada României la Dublin, pe data de 26 mai, un post voluntar, acreditat de coaliția non-guvernamentala Fiecare Vot pentru platforma Vot Corect. Vă relatez în cele ce urmează cum a fost tratată diaspora din Irlanda la Dublin, după 5 ani de la eșecul de organizare a scrutinului din 2014.
IT-stul și parcul Când, în România, se desfășoară câte un proiect care funcționează bine și prezintă șanse reale de dezvoltare, nu întârzie să apară opinii care să susțină intervenții reparatorii. Succesul unui demers este pentru unii un semn că anumite energii obscure funcționează undeva în spate. Mai mult decât atât, aceste opinii își justifică vocea prin faptul că vor să readucă justețea ideologică la nivelul întregii societăți.
Papa, românii și rădăcinile creștine ale civilizației noastre La Blaj, suveranul pontif a avertizat asupra noilor curente ideologice care încearcă să elimine tradițiile culturale și religioase, care trimit în derizoriu persoana, viața, căsătoria și familia.
Săptămâna „luminată” a României. De la „mica revoluție” la „schimbarea la înfățișare” În ceea ce mă privește, am avut un sentiment de eliberare, pe care nu-l mai resimțisem de la Revoluție. Atunci m-am culcat în comunism și m-am sculat în postcomunism: am răsuflat ușurat, chiar dacă societatea nu avea să se schimbe atât de repede și de profund pe cât speram. Acum m-am culcat în Dragneastan, într-o România de la care nu mai aveam multe speranțe, pe termen scurt cel puțin, și m-am sculat într-o România „des-dragneaizată”: am răsuflat din nou ușurat.
Sibiu, prolog sau epilog european? În anul 1915, dezamăgit că România nu s-a alăturat majorității statelor europene și nu a intrat în conflictul mondial, preferând ezitările neutralității, Ștefan Zeletin publică pamfletul Din țara măgarilor, reamintind de reprimarea sălbatică a revoltelor țărănești din 1907 și acuzând faptul că nimic nu se schimbase în țară în cei opt ani ce trecuseră de atunci; a adus astfel critici violente clasei politice și armatei care nu au ezitat să ducă un război împotriva țăranilor, dar ezitau să ducă un război adevărat, deși un întreg continent era în plin conflict.
… Patriarhul Marta si Papa Maria Sa ne-ntelegem: nu e nimic gresit cu Marta, nu e nimic gresit in a fi gospodar. Dimpotriva, e laudabil. La urma urmelor, cand Dumnezeu se face trup, ne atrage atentia ca si lumea aceasta conteaza. Stiinta, asa cum o (re)cunoastem astazi, spunea Denis de Rougemont, nu ar fi fost posibila in absenta acestei importante acordate lumii acesteia. In acelasi timp, fizica moderna, bazata pe dualitatea unda- corpuscul, n-ar fi fost posibila in absenta unor minti pregatite sa accepte depasirea logicii binare, in care lucrurile sunt fie albe, fie negre, tertium non datur.
Răspuns lui Lucifer: despre vină Mai bine de jumătate din timpul biologic al vieții mele și o bună parte din timpul devenirii morale s-a scurs într-un regim totalitar. În comunismul ceaușist, chestiunea vinei era, teoretic, simplă: ”de vină” pentru ce se petrecea rău și strâmb era ”conducătorul iubit” – cu adagio-ul frecvent ”și ilustra sa soție” – partidul ”strâns unit” în jurul dictatorului – după caz, al cuplului dictatorial -, organele de represiune aflate în slujba partidului – securitatea, miliția etc. -, activiștii din pozițiile de decizie.
Europa după vot. Entuziasmul iniţial, iepurii din pălărie şi complicaţiile care urmează Alegerile europene au trecut cu bine pentru Uniune. Populiștii și naționaliștii au avut unele creșteri, dar în general au performat sub așteptări, cu câteva excepţii. În Germania, AfD a stagnat la cota de 11%, în Franța Adunarea Națională (RN) a lui Marine Le Pen a ieșit practic la egalitate cu Republica în Marș (LREM) a lui Macron (un procent diferență), în condițiile în care Le Pen a concentrat întregul vot eurofob şi anti-imigraţie iar pro-europenii și-au împărțit opțiunile între 4-5 partide semnificative,
BookFest 2019. Interviu cu Magdalena Mărculescu, redactor-șef al Editurii Trei. ”Filozofia începe să beneficieze de aceeși mașinărie de PR ca volumele de popularizare a științei” ”Cărțile de popularizare a științei au parte de un PR eficace. Există o mașinărie de marketing care se concentrează pe cărțile de știință, cărți scrise de specialiști pe înțelesul publicului larg. Ei bine, ce văd că se întâmplă acum, și îmi place ceea ce văd, este că mașinăria de PR a început să lucreze și pentru filozofie, ” spune Magdalena Mărculescu într-un interviu Contributors.ro
Zelenski își arată colții, dar va mușca la toamnă Noul președinte al Ucrainei, învestit în funcție în urmă cu doar câteva zile, la 20 mai, a adoptat deja măsuri care anunță ample reforme politice: a dizolvat Rada Supremă și a convocat alegeri parlamentare anticipate, a enunțat un posibil referendum privind soluțiile de pace în Donbas, a inițiat proiecte de legi cu scopul primenirii conduitelor politice și publice la Kiev etc. Volodimir Zelenski se anunță deja un președinte-jucător, nu neapărat în stilul triumfalist consacrat la nivel mondial de lideri precum Donald Trump.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version