Meseriile Viitorului
"Meseriile Viitorului"- proiect sustinut de SIVECO Romania​​

VIDEO Indicii pentru viitor

de Smile Media
Sâmbătă, 12 Iul 2014 Meseriile_Viitorului

Stiri scrise de roboti, descoperirea unor planete care pot sustine viata, vindecarea unor afectiuni grave prin nanotehnologie sau un model complet schimbat al time managementului- cum vor fi meseriile viitorului?
"Meseriile Viitorului"- proiect sustinut de SIVECO Romania​​

6 vectori ai schimbarii. Care sunt motivele pentru care slujbele anului 2020 nu vor mai arata la fel cu cele din prezent

de Smile Media
Vineri, 11 Iul 2014 Meseriile_Viitorului
Cresterea duratei de viata, codependenta de masini inteligente si capacitatea de a analiza in detaliu statistici complexe despre viata umana vor schimba din temelii modul in care percepem slujbele viitorului. Un studiu realizat de Institute for the Future prezinta in detaliu cele 6 schimbari cruciale pentru viitorul omenirii.​
"Meseriile Viitorului"- proiect sustinut de SIVECO Romania​​

10 roluri profesionale indispensabile in viitor

de Smile Media
Joi, 10 Iul 2014 Meseriile_Viitorului
Conform anumitor predictii, pana in 2030, disparitia completa a anumitor categorii profesionale va crea un minus de 2 miliarde de slujbe la nivel global. Scenariul nu trebuie sa fie unul alarmist, cu siguranta altele le vor lua locul. E important totusi sa stim care sunt adaptarile pe care oamenii vor fi nevoiti sa le faca pentru a putea lucra intr-o lume ultra-tehnologizata. Intr-o lume controlata cu ajutorul tehnologiei, factorul uman ramane totusi decisiv.
  • Vezi in articol o serie de roluri profesionale indispensabile in viitor
Florin Ilia, Vicepresedinte SIVECO Romania
Foto: Arhiva personala
"Meseriile Viitorului"- proiect sustinut de SIVECO Romania​

Florin Ilia: Misiunea noastra este sa-i ajutam pe profesori ca, in ochii copiilor, sa fie magici

de Smile Media
Joi, 12 Iun 2014 Meseriile_Viitorului
Ce ar trebui sa faca scoala pentru a fi mai interesanta pentru elevii de azi? Despre modul in care elevii ar trebui sa se pregateasca pentru meseriile viitorului ne raspunde Florin Ilia, vicepresedinte SIVECO Romania.
  • Citeste interviul in articol
"Meseriile Viitorului"- proiect sustinut de SIVECO Romania​

10 aptitudini pe care tinerii trebuie sa le dezvolte pentru slujbele viitorului

de Smile Media
Vineri, 6 Iun 2014 Meseriile_Viitorului
Ce slujbe vor avea copii nostri? Dar copiii copiilor nostri? Tinand cont de modul in care evolueaza piata locurilor de munca, e greu de stabilit cu exactitate. Dar mai importante decat numele unei slujbe sau specializarea de facultate pe care trebuie sa o urmeze sunt abilitatile pe care trebuie sa le dezvolte. Viitorul lor depinde de asta.
  • Vezi in articol aptitudinile necesare
"Meseriile Viitorului"- proiect sustinut de SIVECO Romania

VIDEO "Tipografia" de obiecte

de Smile Media
Marţi, 3 Iun 2014 Meseriile_Viitorului

Aflat inca in perioada de pionierat, domeniul imprimarii 3D descrie o imagine SF a viitorului. Peste cativa ani vom putea imprima imbracaminte, piese de mobilier, mancare sau chiar organe umane pregatite de transplant. Expertii care se vor asigura ca fiecare strat de material se asaza la locul potrivit sunt „tipografii viitorului“.
  • Vezi in articol ce trebuie sa faci ca sa te numeri printre ei.
"Meseriile Viitorului"- proiect sustinut de SIVECO Romania

5 job-uri care nu exista, dar pentru care copilul tau trebuie sa se pregateasca (II)

de Smile Media
Luni, 12 Mai 2014 Meseriile_Viitorului
De la nivelul anului 2014, chiar in prezenta unor indicii palpabile despre dezvoltarea pietei de locuri de munca, o parte din meseriile viitorului pot parea absurde. Aflati din articol cu ce se va ocupa un chirurg specializat in augmentarea memoriei sau un expert in carantine. Conform unui studiu realizat de Guvernul britanic si Fast Future, o companie care identifica trenduri de dezvoltare au rugat un grup de futurologi sa gaseasca si sa descrie principalele ocupatii in tehnologie ale viitorului.
Meseriile viitorului
Foto: DreamsTime
"Meseriile Viitorului"- proiect sustinut de SIVECO Romania

5 job-uri in tehnologie care nu exista, dar pentru care copilul tau trebuie sa se pregateasca

de Smile Media
Vineri, 9 Mai 2014 Meseriile_Viitorului
Pompier, doctor, politist, avocat, poate chiar pilot de avion sunt cateva dintre meseriile care provoaca entuziasmul copiilor in materie de meserii. Cel mai probabil insa, elevii de scoala primara de astazi vor ajunge sa ocupe posturi despre care nu stim nimic, pentru ca nici macar nu exista. Piata locurilor de munca este acum unul dintre subiectele preferate ale futurologilor. Schimbarea de ritm cauzata de tehnologie seamana din multe puncte de vedere cu Revolutia Industriala de la mijlocul secolului al XVIII-lea. La fel ca atunci, o parte dintre ocupatiile cu care suntem obisnuiti astazi vor disparea cu totul. Altele, vor primi un update de atributii si cerinte pentru a putea ramane utile.
  • Vezi in articol 5 job-uri care vor face parte din actualitate pana in 2030
"Meseriile Viitorului"- proiect sustinut de SIVECO Romania

VIDEO Hacking de partea binelui

de Smile Media
Luni, 14 Apr 2014 Meseriile_Viitorului

Cauta vulnerabilitati ale sistemelor informatice. Sparge parole, scaneaza porturi, lanseaza aplicatii daunatoare si trimite e-mailuri virusate. Doar ca in final, in loc sa abuzeze de puterile lui, contribuie la cresterea nivelului de securitate al companiei vizate. E un ethical hacker, meserie din ce in ce mai cautata de marile companii pentru a descoperi brese de securitate inaintea „baietilor rai“.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by