MEET Your MEP
Siegfried Mureșan, critici dure pentru șeful diplomației europene, înaintea vizitei la Moscova: Rolul lui Josep Borrell nu este să lege prietenii cu dictatorii / Suntem cu toții cu ochii pe el Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a lansat miercuri un atac dur la adresa șefului diplomației europene, Josep Borrell, înaintea vizitei acestuia la Moscova, afirmând că spaniolul este un „politician socialist” care „s-a făcut remarcat în trecut prin poziții slabe față de regimuri autoritare”.
UE: Au început înscrierile pentru Premiul Charlemagne pentru Tineri / Cine poate candida Au început înscrierile pentru proiectele care vor să candideze la Premiul Charlemagne pentru Tineri anul acesta, un proiect anual care recompensează tinerii ce promovează valorile europene și integrarea la nivelul UE.
Parlamentul European dorește regândirea relației cu Africa și cere UE să se distanțeze de ipostaza de donator Parlamentul European își dorește ca Africa și Uniunea Europeană să coopereze ca egali și să se distanțeze de relația donator-beneficiar, adoptând joi un nou raport în acest sens, relatează Euractiv.
Europarlamentar bulgar către Kovesi: „Când începeți? Pentru bulgari, Parchetul European este simbolul unei speranțe” În Bulgaria, unde statul de drept este în permanentă amenințare, cetățenii așteaptă cu nerăbdare activitatea Parchetului European, acesta este un simbol de speranță. În acest sens, când veți începe activitatea efectivă? Asta a întrebat-o Elena Ionceva, europarlamentar din Grupul Socialiștilor și Democraților, pe procurorul general european, Laura Kovesi, în cadrul ședinței de marți a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, potrivit 24 Chasa.
Parlamentul European cere mai mult timp pentru ratificarea acordului post-Brexit Parlamentul European a formulat o cerere de prelungire a aplicării provizorii a acordului post-Brexit dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit, pentru a dispune de mai mult timp pentru examinarea și ratificarea textului.
VIDEO Preşedintele Parlamentului European, mesaj de Ziua comemorării Holocaustului. „Dacă a înţelege nu este posibil, a cunoaşte e necesar” Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a susținut miercuri, în hemiciclul de la Bruxelles, un discurs cu ocazia Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului. „Dacă a înţelege nu este posibil, a cunoaşte e necesar” - a transmis Sassoli, citând din Primo Levi, scriitor italian de origine evreiască, supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz.
VIDEO. Românii și venitul minim de incluziune? Ministru: „Când salariile sunt foarte mici devine rațional să nu mai muncești. Statul a creat o dilemă aberantă” România încearcă să introducă un venit minim de incluziune (VMI), cu ajutorul fondurilor europene din Facilitatea de Reziliență și Redresare, dar trebuie să convingă și Comisia Europeană să accepte acest lucru, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, într-un interviu pentru HotNews și StartupCafe.ro.
Parlamentul European condamnă Vietnamul pentru încălcarea drepturilor omului Parlamentul European a condamnat Vietnamul din cauza unei campanii de reducere la tăcere a activiștilor din această țară și a cerut statelor membre ale UE să denunțe acțiunile regimului de la Hanoi înaintea unui congres al Partidului Comunist aflat la putere, relatează Reuters.
Parlamentul European a denunțat controversatul acord de investiții încheiat cu China și cere sancțiuni pentru reprimarea protestelor din Hong Kong Europarlamentarii au adoptat joi o rezoluție care condamnă reprimarea violentă a protestelor pro-democrație din Hong Kong și afirmă că acordul de investiții încheiat recent între UE și China periclitează credibilitatea Europei în privința drepturilor omului, relatează AFP și South China Post.
Renew Europe a exclus un europarlamentar care i-a numit „anormali” pe homosexuali / Cioloș: Nu este loc pentru homofobie în familia Renew Europe Eurodeputatul lituanian Viktor Uspaskich a fost exclus, miercuri, din grupul politic Renew Europe după ce i-a numit „perverşi'' şi „anormali” pe homosexuali şi transsexuali, relatează potrivit Politico și Agerpres.
Parlamentul European adoptă o rezoluție pentru modificarea sistemului utilizat pentru întocmirea listei UE a paradisurilor fiscale: Țările nu ar trebui eliminate de pe lista neagră doar pentru că fac ”ajustări simbolice” O politică a ratei de impozitare 0 ar trebui să conducă automat la introducerea pe lista neagră a paradisurilor fiscale, iar țările nu ar trebui eliminate de pe lista neagră doar pentru că fac ”ajustări simbolice”, arată o rezoluție adoptată de deputații europeni prin care solicită schimbarea sistemului utilizat pentru întocmirea listei UE a paradisurilor fiscale, deoarece în prezent este „confuz și ineficient”.
Parlamentul European adoptă inițiativa privind deconectarea digitală de la locul de muncă: „Dreptul de a se deconecta al angajaților trebuie să devină un drept fundamental la nivelul UE” Parlamentul European cere un act legislativ la nivelul Uniunii care să garanteze lucrătorilor dreptul de a se deconecta digital de la muncă fără repercusiuni negative. Europarlamentarii au votat joi, în sesiune plenară, o inițiativă în acest sens. Viitoarea legislație UE va trebui să clarifice și condițiile privind munca la distanță. „Este timpul să actualizăm drepturile lucrătorilor astfel încât să corespundă noilor realități ale erei digitale”, a transmis raportorul pe acest dosar, eurodeputatul maltez Alex Agius Saliba (S&D).
Europarlamentarii propun cursuri în școli și programe de mentorat pentru a încuraja implicarea femeilor în economia digitală, pentru a reduce disparitatea de gen Europarlamentarii solicită Comisiei Europene măsuri concrete și ”finanțare adecvată” pentru creșterea prezenței femeilor și fetelor în sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), pentru a reduce discrepanța de gen din domeniu. Asta, în contextul în care în 2018, femeile reprezentau doar 17% din totalul studenților TIC din UE. Totodată, europarlamentarii subliniază că jocurile video și jucăriile perpetuează stereotipurile dăunătoare de gen și duc la o participare redusă a femeilor în sectorul digital.
Parlamentul European cere oficial oprirea imediată a proiectului Nord Stream 2 - UPDATE Parlamentarii europeni au adoptat joi o rezoluţie care cere blocului comunitar să oprească finalizarea gazoductului Nord Stream 2, care ar urma să transporte gaze naturale din Rusia în Germania, ca răspuns la arestarea opozantului rus Alexei Navalnîi, informează Reuters și Agerpres.
Noul președinte al SUA: Eurodeputații speră la un nou început în relațiile transatlantice Eurodeputații salută inaugurarea lui Joe Biden ca o oportunitate pentru Europa de a consolida legăturile UE-SUA și de a aborda provocările și amenințările comune la adresa democrației, arată un comunicat de presă al Parlamentului European.
Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European: Trebuie să lucrăm cu noua administrație SUA pentru ridicarea vizelor impuse cetățenilor români Europarlamentarul Siegfried Mureșan a pledat miercuri, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind învestirea lui Joe Biden, pentru ridicarea vizelor de care au nevoie cetățenii din patru țări europene, printre care și România, pentru a călători în Statele Unite ale Americii.
Parlamentarii europeni cer sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, pentru arestarea lui Navalnîi Parlamentarii europeni condamnă cu vehemență arestarea lui Alexei Navalnîi și îndeamnă UE să extindă sancțiunile împotriva oficialilor ruși pentru a-i include și pe cei implicați în arestarea opozantului Kremlinului.
Parlamentul European adoptă „Instrumentul pentru Asistență Tehnică”, necesar statelor membre pentru a accesa fondurile din Mecanismul de Redresare și Reziliență Parlamentul European a adoptat, marți, Instrumentul pentru Asistență Tehnică, ce va ajuta țările UE să pregătească planurile naționale necesare pentru a accesa fondurile din cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență. Acest instrument va avea un buget de 864 de milioane de euro, pentru perioada 2021-2027.
Parlamentul European sprijină abordarea comună a UE în privința vaccinării anti-covid, dar cere transparență totală în privința achiziției și distribuirii acestora Cei mai mulți membri ai Parlamentului European și-au exprimat marți, sprijinul pentru abordarea comună a Uniunii Europene în combaterea pandemiei de coronavirus și au cerut transparență totală în privința contractelor și repartizării vaccinurilor contra Covid-19.
Parlamentarii europeni, îngrijorați de arestarea lui Alexei Navalnîi: „Contravine în mod clar legii internaţionale și constituției ruse” Parlamentarii europeni se declară „extrem de îngrijorați” de arestarea opozantului rus Alexei Navalnîi, la revenirea acestuia în țară, și cer autorităților ruse eliberarea sa imediată, precum și zecilor de susținători arestați, și garantarea că drepturile acestora sunt pe deplin respectate, se arată într-un comunicat difuzat luni.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by