MEET Your MEP
Traian Băsescu cere UE să declanșeze o „politică externă agresivă” pentru a presa Rusia să-și retragă trupele din toate enclavele aflate pe teritoriul statelor din Parteneriatul Estic​ Europarlamentarul PMP Traian Băsescu cere Comisiei Europene, respectiv șefului politicii externe a UE Josep Borrell și comisarului european pentru vecinătate și extindere Oliver Varhelyi, „să declanșeze cu prioritate o politică externă agresivă, destinată a crea presiune asupra Moscovei, având ca obiectiv retragerea trupelor Federației Ruse din toate enclavele aflate pe teritoriul statelor din Parteneriatul Estic”.
Siegfried Mureșan, un nou atac la adresa șefului diplomației UE, Josep Borrell: Vizita la Moscova, fără rezultate concrete, amicală, a fost o greșeală Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a calificat vineri vizita șefului diplomației europene, Josep Borrel, la Moscova drept o „greșeală” și a cerut Uniunii Europene să adopte noi sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza refuzului lui Vladimir Putin de a elibera opozanții reținuți recent în marja protestelor pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi.
Op-Ed: Germania trebuie să abandoneze Nord Stream 2 Europa trebuie să impună noi sancțiuni asupra Rusiei după arestarea și condamnarea lui Alexei Navalnîi iar în fruntea listei ar trebui să fie abandonarea proiectului Nord Stream 2, scriu un grup de șase europarlamentari într-un editorial publicat de Euractiv.
Op-Ed: Moartea lentă a Schengen Răspândirea continuă a coronavirusului în Europa a dus la o situație în care nu mai are niciun sens să vorbim despre mișcarea liberă a persoanelor în zona Schengen, scrie Urmas Paet, vicepreședinte al Comitetului pentru Relații Externe al Parlamentului European, într-un editorial de opinie publicat de Euractiv.
VIDEO Conferință online: Planul de redresare al UE - Tranziția digitală și creșterea competitivității economice / Dragoș Tudorache: Este ceasul al 11-lea, dacă nu al 12-lea, pentru a ne trasa o adevărată agendă digitală / Negrescu: Planul de redresare și reziliență ar trebui votat în Parlament Biroul Parlamentului European a organizat joi, începând cu ora 10:30, conferința online „Planul de redresare al UE - Tranziția digitală și creșterea competitivității economice”, la care au participat europarlamentarii Cristian Bușoi, Dragoș Tudorache și Victor Negrescu.
Planul european de combatere a cancerului, susținut de europarlamentari: Cel puțin 90% din populația de fete din UE să fie vaccinată până în 2030 pentru a preveni tipurile de cancer cauzate de infecții În ajunul Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului, Comisia Europeană a prezentat Planul european de combatere a cancerului, căruia îi sunt alocate 4 miliarde de euro și care vizează printre altele ca, până în 2030, pentru a preveni tipurile de cancer cauzate de infecții, cel puțin 90 % din populația țintă a UE de fete să fie vaccinată și să se sporească în mod semnificativ gradul de vaccinare a băieților. Comitetul Special al Parlamentului pentru Combaterea Cancerului și-a exprimat miercuri sprijinul pentru Plan, iar joi urmează să aibă loc prima dezbatere a acestuia.
Siegfried Mureșan, critici dure pentru șeful diplomației europene, înaintea vizitei la Moscova: Rolul lui Josep Borrell nu este să lege prietenii cu dictatorii / Suntem cu toții cu ochii pe el Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a lansat miercuri un atac dur la adresa șefului diplomației europene, Josep Borrell, înaintea vizitei acestuia la Moscova, afirmând că spaniolul este un „politician socialist” care „s-a făcut remarcat în trecut prin poziții slabe față de regimuri autoritare”.
UE: Au început înscrierile pentru Premiul Charlemagne pentru Tineri / Cine poate candida Au început înscrierile pentru proiectele care vor să candideze la Premiul Charlemagne pentru Tineri anul acesta, un proiect anual care recompensează tinerii ce promovează valorile europene și integrarea la nivelul UE.
Parlamentul European dorește regândirea relației cu Africa și cere UE să se distanțeze de ipostaza de donator Parlamentul European își dorește ca Africa și Uniunea Europeană să coopereze ca egali și să se distanțeze de relația donator-beneficiar, adoptând joi un nou raport în acest sens, relatează Euractiv.
Europarlamentar bulgar către Kovesi: „Când începeți? Pentru bulgari, Parchetul European este simbolul unei speranțe” În Bulgaria, unde statul de drept este în permanentă amenințare, cetățenii așteaptă cu nerăbdare activitatea Parchetului European, acesta este un simbol de speranță. În acest sens, când veți începe activitatea efectivă? Asta a întrebat-o Elena Ionceva, europarlamentar din Grupul Socialiștilor și Democraților, pe procurorul general european, Laura Kovesi, în cadrul ședinței de marți a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, potrivit 24 Chasa.
Parlamentul European cere mai mult timp pentru ratificarea acordului post-Brexit Parlamentul European a formulat o cerere de prelungire a aplicării provizorii a acordului post-Brexit dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit, pentru a dispune de mai mult timp pentru examinarea și ratificarea textului.
VIDEO Preşedintele Parlamentului European, mesaj de Ziua comemorării Holocaustului. „Dacă a înţelege nu este posibil, a cunoaşte e necesar” Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a susținut miercuri, în hemiciclul de la Bruxelles, un discurs cu ocazia Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului. „Dacă a înţelege nu este posibil, a cunoaşte e necesar” - a transmis Sassoli, citând din Primo Levi, scriitor italian de origine evreiască, supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz.
VIDEO. Românii și venitul minim de incluziune? Ministru: „Când salariile sunt foarte mici devine rațional să nu mai muncești. Statul a creat o dilemă aberantă” România încearcă să introducă un venit minim de incluziune (VMI), cu ajutorul fondurilor europene din Facilitatea de Reziliență și Redresare, dar trebuie să convingă și Comisia Europeană să accepte acest lucru, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, într-un interviu pentru HotNews și StartupCafe.ro.
Parlamentul European condamnă Vietnamul pentru încălcarea drepturilor omului Parlamentul European a condamnat Vietnamul din cauza unei campanii de reducere la tăcere a activiștilor din această țară și a cerut statelor membre ale UE să denunțe acțiunile regimului de la Hanoi înaintea unui congres al Partidului Comunist aflat la putere, relatează Reuters.
Parlamentul European a denunțat controversatul acord de investiții încheiat cu China și cere sancțiuni pentru reprimarea protestelor din Hong Kong Europarlamentarii au adoptat joi o rezoluție care condamnă reprimarea violentă a protestelor pro-democrație din Hong Kong și afirmă că acordul de investiții încheiat recent între UE și China periclitează credibilitatea Europei în privința drepturilor omului, relatează AFP și South China Post.
Renew Europe a exclus un europarlamentar care i-a numit „anormali” pe homosexuali / Cioloș: Nu este loc pentru homofobie în familia Renew Europe Eurodeputatul lituanian Viktor Uspaskich a fost exclus, miercuri, din grupul politic Renew Europe după ce i-a numit „perverşi'' şi „anormali” pe homosexuali şi transsexuali, relatează potrivit Politico și Agerpres.
Parlamentul European adoptă o rezoluție pentru modificarea sistemului utilizat pentru întocmirea listei UE a paradisurilor fiscale: Țările nu ar trebui eliminate de pe lista neagră doar pentru că fac ”ajustări simbolice” O politică a ratei de impozitare 0 ar trebui să conducă automat la introducerea pe lista neagră a paradisurilor fiscale, iar țările nu ar trebui eliminate de pe lista neagră doar pentru că fac ”ajustări simbolice”, arată o rezoluție adoptată de deputații europeni prin care solicită schimbarea sistemului utilizat pentru întocmirea listei UE a paradisurilor fiscale, deoarece în prezent este „confuz și ineficient”.
Parlamentul European adoptă inițiativa privind deconectarea digitală de la locul de muncă: „Dreptul de a se deconecta al angajaților trebuie să devină un drept fundamental la nivelul UE” Parlamentul European cere un act legislativ la nivelul Uniunii care să garanteze lucrătorilor dreptul de a se deconecta digital de la muncă fără repercusiuni negative. Europarlamentarii au votat joi, în sesiune plenară, o inițiativă în acest sens. Viitoarea legislație UE va trebui să clarifice și condițiile privind munca la distanță. „Este timpul să actualizăm drepturile lucrătorilor astfel încât să corespundă noilor realități ale erei digitale”, a transmis raportorul pe acest dosar, eurodeputatul maltez Alex Agius Saliba (S&D).
Europarlamentarii propun cursuri în școli și programe de mentorat pentru a încuraja implicarea femeilor în economia digitală, pentru a reduce disparitatea de gen Europarlamentarii solicită Comisiei Europene măsuri concrete și ”finanțare adecvată” pentru creșterea prezenței femeilor și fetelor în sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), pentru a reduce discrepanța de gen din domeniu. Asta, în contextul în care în 2018, femeile reprezentau doar 17% din totalul studenților TIC din UE. Totodată, europarlamentarii subliniază că jocurile video și jucăriile perpetuează stereotipurile dăunătoare de gen și duc la o participare redusă a femeilor în sectorul digital.
Parlamentul European cere oficial oprirea imediată a proiectului Nord Stream 2 - UPDATE Parlamentarii europeni au adoptat joi o rezoluţie care cere blocului comunitar să oprească finalizarea gazoductului Nord Stream 2, care ar urma să transporte gaze naturale din Rusia în Germania, ca răspuns la arestarea opozantului rus Alexei Navalnîi, informează Reuters și Agerpres.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by