MEET Your MEP
Bușoi, în scandalul distribuției vaccinurilor în UE: Mecanismul de distribuție a fost convenit de Comisia Europeană cu statele membre Europarlamentarul Cristian Bușoi susține că ridicarea de semne de întrebare privind corectitudinea distribuției vaccinurilor nu ajută, procedura fiind stabilită chiar de statele membre. Europarlamentarul a reacționat după ce cinci state UE au pus sub semnul întrebării campania de vaccinare, relatează Mediafax.
Parlamentul European declară Uniunea Europeană „zonă de libertate LGTBIQ” Parlamentul European a votat joi o rezoluţie prin care declară Uniunea Europeană „zonă de libertate LGTBIQ”, la doi ani după ce autorităţi locale din Polonia au creat peste o sută de „zone libere de LGBTIQ”, anunţă legislativul european într-un comunicat.
Europarlamentarii cer activarea imediată a mecanismului de condiționare a fondurilor europene de respectarea statului de drept Europarlamentarii au subliniat că Parlamentul European va folosi toate mijloacele pe care le are la dispoziție în cazul în care Comisia Europeană nu își va îndeplini obligațiile de a implementa noul mecanism de condiționare a fondurilor comunitare de respectarea statului de drept.
Cioloș, explicații despre viitorul certificat european de vaccinare: Nu va fi un pașaport care să dea un drept limitat celor care îl dețin Comisia Europeană va veni într-o săptămână-două cu o propunere legislativă, prin care să se creeze o platformă comună la nivel european, în contextul discuțiilor despre un certificat european de vaccinare anti-Covid-19, a anunțat la RFI liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș.
Parlamentul European cere stabilirea unui preț al carbonului pentru anumite importuri ale UE Pentru a crește nivelul de ambiție în materie de climă la nivel mondial și pentru a preveni „relocarea emisiilor de dioxid de carbon”, UE trebuie să introducă un preț al carbonului - spun parlamentarii europeni într-o rezoluție adoptată miercuri. Potrivit eurodeputaților, acest preț ar urma să fie impus anumitor importuri din țări mai puțin ambițioase din punct de vedere climatic.
PE își exprimă îngrijorarea cu privire la atacurile asupra mass-mediei în Polonia, Ungaria și Slovenia Mass-media liberă și independentă este vitală pentru societățile democratice, susțin eurodeputații, solicitând Comisiei și Consiliului să o apere cu fermitate. Dezbaterea a fost organizată ca urmare a preocupărilor exprimate după ce Klubradio din Ungaria a fost închis, a propunerii de introducere a unei noi taxe asupra veniturilor obținute de mass-media din publicitate în Polonia.
Parlamentul European dezbate declararea UE „zonă a libertății” pentru persoanele LGBT Europarlamentarii vor dezbate azi o moțiune care ar declara întreaga Uniune Europeană drept o „zonă a libertății” pentru persoanele LGBT, relatează Euronews.
Parlamentul European își va redenumi o clădire în onoarea lui Sophie Scholl, studenta membră a rezistenței germane ucisă de naziști Parlamentul European își va redenumi o clădire în onoarea lui Sophie Scholl, studenta membră a rezistenței germane ucisă de către naziști în 1943, anunță Politico.
Europarlamentarul Dragoș Pîslaru, despre scandalul blocării de la publicare a datelor complete despre vaccinare: „Deranjează că se află câtă lume este „specială” și cum se desfășoară procesul de vaccinare în afara platformei clasice de programare” Scandalul privind blocarea publicării datelor complete despre campania de vaccinare de către Ministerul Sănătății condus de Vlad Voiculescu a apărut la presiunea „de stat în stat din partea funcționarilor cu statut special”, crede europarlamentarul USR-PLUS, Dragoș Pîslaru. „ Evident că niciun nume nu a fost făcut public, dar simplul fapt că se află câtă lume este „specială” și cum se desfășoară procesul de vaccinare în afara platformei clasice de programare deranjează!”, spune europarlamentarul.
Peste 90% dintre cetățenii europeni vor un forum public pentru o dezbatere transparentă în care să fie implicați - Sondaj UE Șase din zece europeni sunt de acord că criza provocată de coronavirus i-a făcut să reflecteze asupra viitorului Uniunii Europene, iar marea majoritate a europenilor din toate statele membre au fost de acord că vocile cetățenilor UE ar trebui să fie luate mai mult în considerare în deciziile referitoare la viitorul Europei, arată sondajul Eurobarometru special privind viitorul Europei realizat între 22 octombrie și 20 noiembrie 2020 în cele 27 de state membre ale UE.
Siegfried Mureșan solicită mai multă asistență pentru accesarea fondurilor InvestEU Europarlamentarul Siegfried Mureșan a solicitat marți ca Uniunea Europeană să sprijine România pentru a obține mai ușor finanțare prin programul „InvestEU” destinat companiilor și creării de locuri de muncă.
Parlamentul European a ridicat imunitatea lui Carles Puigdemont și a celorlalți separatiști catalani Parlamentul European a votat în favoarea ridicării imunității lui Carles Puigdemont și a altor doi separatiști catalani membri ai legislativului de la Bruxelles, anunță Euronews.
​Eurodeputații deschid drumul unei "taxe pe carbon" la granițe Ecologizarea importurilor UE pentru a reduce amprenta carbon a continentului: eurodeputații deschid în această săptămână calea unei "taxe pe carbon" care să penalizeze produsele provenite din țările cu norme mai puțin stricte în ceea ce privește protecția mediului, un mecanism prevăzut să intre în vigoare până în 2023, potrivit AFP.
Viktor Orban: Fidesz s-a despărțit de PPE și discută cu alte forțe politice din Parlamentul European Fidesz, partidul aflat la putere în Ungaria și Partidul Popular European ”practic s-au despărțit”, iar Fidesz este în discuții cu diferite forțe politice deoarece caută un nou grup în Parlamentul European, a declarat premierul Viktor Orban vineri, la postul public de radio, potrivit Reuters.
NATO: Secretarul general adjunct, Mircea Geoană, a discutat despre tehnologiile emergente în Parlamentul European - VIDEO Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit joi despre dimensiunea politicii externe a inteligenţei artificiale într-o audiere în cadrul Parlamentului European, conform comunicatului dat publicităţii pe site-ul Alianţei Nord-Atlantice, transmite Agerpres.
Reciprocitatea vizelor UE-SUA: PE trimite în judecată Comisia Europeană pentru că a eșuat să apere drepturile cetățenilor din România, Bulgaria, Cipru și Croația Parlamentul European trimite în judecată Comisia Europeană la Curtea de Justiţie a UE (CJUE) pentru "eşecul de a acţiona" pentru garantarea reciprocității depline a vizelor între UE și SUA, a anunţat joi pe Twitter purtătorul de cuvânt al PE, Jaume Duch.
20 de tineri pot fi promotori ai democrației în cadrul proiectului GenerationEU Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, cetăţeni ai Uniunii Europene, membri ai asociaţiilor de tineret care doresc să se implice în promovarea valorilor europene în comunităţile lor se pot înscrie în cea de-a șaptea ediție a proiectului #GenerationEU.
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză” Într-un webinar organizat de Parlamentul European de Ziua Femeii, biochimista Katalin Karikó, cea care a dezvoltat tehnologia mRNA pe care se bazează vaccinurile Pfizer și Moderna, a răspuns întrebărilor HotNews.ro referitoare la durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer.
Partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban a părăsit grupul Partidului Popular European din PE Partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban a părăsit miercuri grupul Partidul Popular European pe fondul disputelor privind suspendarea sa din familia europeană, anunță Reuters și Euronews.
Grupul PPE din Parlamentul European deschide ușa plecării Fidesz / Presa de la Budapesta scrie că aceasta ar putea avea loc astăzi Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European și-a modificat regulamentul pentru a putea suspenda delegațiile formațiunilor deja suspendate din PPE, măsură puternic contestată de premierul ungar Viktor Orban.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by