MEET Your MEP
Parlamentul European a denunțat controversatul acord de investiții încheiat cu China și cere sancțiuni pentru reprimarea protestelor din Hong Kong Europarlamentarii au adoptat joi o rezoluție care condamnă reprimarea violentă a protestelor pro-democrație din Hong Kong și afirmă că acordul de investiții încheiat recent între UE și China periclitează credibilitatea Europei în privința drepturilor omului, relatează AFP și South China Post.
Renew Europe a exclus un europarlamentar care i-a numit „anormali” pe homosexuali / Cioloș: Nu este loc pentru homofobie în familia Renew Europe Eurodeputatul lituanian Viktor Uspaskich a fost exclus, miercuri, din grupul politic Renew Europe după ce i-a numit „perverşi'' şi „anormali” pe homosexuali şi transsexuali, relatează potrivit Politico și Agerpres.
Parlamentul European adoptă o rezoluție pentru modificarea sistemului utilizat pentru întocmirea listei UE a paradisurilor fiscale: Țările nu ar trebui eliminate de pe lista neagră doar pentru că fac ”ajustări simbolice” O politică a ratei de impozitare 0 ar trebui să conducă automat la introducerea pe lista neagră a paradisurilor fiscale, iar țările nu ar trebui eliminate de pe lista neagră doar pentru că fac ”ajustări simbolice”, arată o rezoluție adoptată de deputații europeni prin care solicită schimbarea sistemului utilizat pentru întocmirea listei UE a paradisurilor fiscale, deoarece în prezent este „confuz și ineficient”.
Parlamentul European adoptă inițiativa privind deconectarea digitală de la locul de muncă: „Dreptul de a se deconecta al angajaților trebuie să devină un drept fundamental la nivelul UE” Parlamentul European cere un act legislativ la nivelul Uniunii care să garanteze lucrătorilor dreptul de a se deconecta digital de la muncă fără repercusiuni negative. Europarlamentarii au votat joi, în sesiune plenară, o inițiativă în acest sens. Viitoarea legislație UE va trebui să clarifice și condițiile privind munca la distanță. „Este timpul să actualizăm drepturile lucrătorilor astfel încât să corespundă noilor realități ale erei digitale”, a transmis raportorul pe acest dosar, eurodeputatul maltez Alex Agius Saliba (S&D).
Europarlamentarii propun cursuri în școli și programe de mentorat pentru a încuraja implicarea femeilor în economia digitală, pentru a reduce disparitatea de gen Europarlamentarii solicită Comisiei Europene măsuri concrete și ”finanțare adecvată” pentru creșterea prezenței femeilor și fetelor în sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), pentru a reduce discrepanța de gen din domeniu. Asta, în contextul în care în 2018, femeile reprezentau doar 17% din totalul studenților TIC din UE. Totodată, europarlamentarii subliniază că jocurile video și jucăriile perpetuează stereotipurile dăunătoare de gen și duc la o participare redusă a femeilor în sectorul digital.
Parlamentul European cere oficial oprirea imediată a proiectului Nord Stream 2 - UPDATE Parlamentarii europeni au adoptat joi o rezoluţie care cere blocului comunitar să oprească finalizarea gazoductului Nord Stream 2, care ar urma să transporte gaze naturale din Rusia în Germania, ca răspuns la arestarea opozantului rus Alexei Navalnîi, informează Reuters și Agerpres.
Noul președinte al SUA: Eurodeputații speră la un nou început în relațiile transatlantice Eurodeputații salută inaugurarea lui Joe Biden ca o oportunitate pentru Europa de a consolida legăturile UE-SUA și de a aborda provocările și amenințările comune la adresa democrației, arată un comunicat de presă al Parlamentului European.
Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European: Trebuie să lucrăm cu noua administrație SUA pentru ridicarea vizelor impuse cetățenilor români Europarlamentarul Siegfried Mureșan a pledat miercuri, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind învestirea lui Joe Biden, pentru ridicarea vizelor de care au nevoie cetățenii din patru țări europene, printre care și România, pentru a călători în Statele Unite ale Americii.
Parlamentarii europeni cer sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, pentru arestarea lui Navalnîi Parlamentarii europeni condamnă cu vehemență arestarea lui Alexei Navalnîi și îndeamnă UE să extindă sancțiunile împotriva oficialilor ruși pentru a-i include și pe cei implicați în arestarea opozantului Kremlinului.
Parlamentul European adoptă „Instrumentul pentru Asistență Tehnică”, necesar statelor membre pentru a accesa fondurile din Mecanismul de Redresare și Reziliență Parlamentul European a adoptat, marți, Instrumentul pentru Asistență Tehnică, ce va ajuta țările UE să pregătească planurile naționale necesare pentru a accesa fondurile din cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență. Acest instrument va avea un buget de 864 de milioane de euro, pentru perioada 2021-2027.
Parlamentul European sprijină abordarea comună a UE în privința vaccinării anti-covid, dar cere transparență totală în privința achiziției și distribuirii acestora Cei mai mulți membri ai Parlamentului European și-au exprimat marți, sprijinul pentru abordarea comună a Uniunii Europene în combaterea pandemiei de coronavirus și au cerut transparență totală în privința contractelor și repartizării vaccinurilor contra Covid-19.
Parlamentarii europeni, îngrijorați de arestarea lui Alexei Navalnîi: „Contravine în mod clar legii internaţionale și constituției ruse” Parlamentarii europeni se declară „extrem de îngrijorați” de arestarea opozantului rus Alexei Navalnîi, la revenirea acestuia în țară, și cer autorităților ruse eliberarea sa imediată, precum și zecilor de susținători arestați, și garantarea că drepturile acestora sunt pe deplin respectate, se arată într-un comunicat difuzat luni.
Parlamentul European, în prima sesiune plenară din acest an / Eurodeputații vor o lege a UE pentru dreptul angajaților „de a se deconecta” digital de la locul de muncă Parlamentarii europeni se vor reuni săptămâna viitoare (18-21 ianuarie) în prima lor sesiune plenară din acest an. Pe agendă, eurodeputații au, printre altele, și dezbaterea unei propuneri legislative privind „dreptul de a se deconecta” al angajaților. Mai exact, ei urmează să solicite o lege la nivelul Uniunii Europene care să acorde lucrătorilor dreptul de a se deconecta digital de la locul de muncă fără consecințe.
Europarlamentar USR-PLUS: Muncitorii sezonieri români din Marea Britanie plătesc o taxă de 55 de lire de care sunt scutiți lucrătorii din alte state UE Românii care doresc să lucreze temporar în Marea Britanie plătesc o taxă de 55 de lire care nu este aplicată și la muncitori sezonieri din alte state ale Uniunii Europene, spune europarlamentarul USR-PLUS Dragoș Pîslaru, fost ministru al muncii în guvernul Cioloș.
Parlamentarii UE au început evaluarea de două luni a acordului comercial cu Regatul Unit Parlamentul European a lansat luni o evaluare de două luni a acordului comercial încheiat în Ajunul Crăciunului între UE și Marea Britanie, promițând că va ”examina corect” acordul, chiar dacă este aproape sigur că va fi aprobat, relatează Reuters.
Facilitatea Europeană de Redresare și Reziliență, cu un buget de 672,5 mld. euro, a trecut de comisiile ECON și BUDG / Urmează votul în plenul Parlamentului European Comisiile pentru Buget și Afaceri economice ale Parlamentului European au aprobat luni seara Facilitatea Europeană de Redresare și Reziliență, în valoare de 672,5 miliarde euro.
Pornim proiectul MEET your MEP: informații, dezbateri și întâlniri online despre deciziile din Uniunea Europeană Cititorii HotNews.ro și StartupCafe.ro vor putea afla principalele informații și evoluții despre deciziile și evenimentele din Uniunea Europeană, cu efectele lor asupra României și românilor, într-un nou proiect editorial, intitulat MEET your MEP, derulat de cele două publicații cu sprijinul Parlamentului European.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by