MEET Your MEP
MMR
Foto: Hotnews

România ar putea primi 4 miliarde de euro prefinanțare prin Mecanismul European de Redresare și Reziliență din luna iunie

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Actualitate | MEET Your MEP
4 miliarde de euro prefinanțare din cele aproximativ 30 de miliarde de euro alocate țării noastre prin Mecanismul European de Redresare și Reziliență vor putea fi livrate României începând din luna iunie dacă până atunci va fi adoptată decizia privind resursele proprii de toate țările membre, iar Planul Național de Redresare și Reziliență al României va fi aprobat oficial de Comisia Europeană, a anunțat europarlamentarul Siegfried Muresan.
Charles Michel si Ursula von der Leyen
Foto: Francisco Seco / AFP / Profimedia

Sofagate: Parlamentul European le-a cerut lui Michel şi Von der Leyen să pună capăt disensiunilor

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Grupurile politice din Parlamentul European au cerut preşedintei Comisiei Europene şi preşedintelui Consiliului European să pună capăt disensiunilor după incidentul protocolar de la Ankara, botezat Sofagate, şi să găsească o soluţie pentru a vorbi cu o singură voce pe scena internaţională.
Pasaport Covid
Foto: Profimedia Images

Parlamentul European lansează dezbaterea privind „pașaportul de vaccinare”

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 14 Apr 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Comisia pentru Libertăți Civile din Parlamentul European (LIBE) a discutat marţi la Bruxelles, pentru prima dată, recenta propunere privind certificatul verde digital destinat să faciliteze călătoriile între statele membre în timpul pandemiei de Covid-19.
Vaccinul Johnson & Johnson
Foto: Bruce Cotler / Zuma Press / Profimedia

Johnson & Johnson va livra UE 50 de milioane de vaccinuri anti-covid în trimestrul al doilea - europarlamentar

de G.S. HotNews.ro
Johnson & Johnson a început luni livrarea în țările Uniunii Europene a vaccinului său contra Covid-19, administrat într-o singură doză, a declarat un europarlamentar german, potrivit agenției Reuters.
Ursula von der Leyen
Foto: Agerpres/EPA

Modul în care a fost tratată șefa Comisiei Europene în Turcia este un afront politic, transmit eurodeputații

de V.M. HotNews.ro
Membrii Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen (FEMM) din Parlamentul European și-au exprimat joi susținerea pentru președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prima femeie care ocupă această funcție la vârful executivului european, ei transmițând că modul în care ea a fost tratată în timpul vizitei din Turcia reprezintă „un afront politic”.
Uniunea Europeana
Foto: Amer Ghazzal / Shutterstock Editorial / Profimedia

Instrumentul la îndemâna fiecarui cetățean UE pentru a-și spune părerea despre viitorul Europei: „Ne va permite să discutăm sincer și fără tabuuri”

de D.D. HotNews.ro
Începând cu 19 aprilie, o nouă platformă digitală multilingvă va permite cetățenilor din întreaga Europă să-și exprime opiniile cu privire la orice subiect pe care îl consideră important pentru viitorul UE.
Poluare
Foto: pixabay.com

VIDEO Parlamentul European: Companiile care nu respectă drepturile omului sau planeta trebuie trase la răspundere, indiferent unde își desfășoară activitatea

de G.S. HotNews.ro
Daunele aduse naturii sau încălcările drepturilor omului cauzate de unele companii care activează în Uniunea Europeană nu reprezintă o noutate pentru niciunul dintre noi, transmite Biroul Parlamentului European în România.
Victor Negrescu
Foto: Parlamentul European
Dezbatere MeetYourMEP

VIDEO. Europarlamentar: În România, predăm programe care nu mai sunt folosite în sectorul digital. Cum pregătiți următoarea generație de experți IT&C dacă îi învățați să utilizeze programe depășite?

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
În România, la cursurile de informatică din sistemul educațional formal se predau programe software depășite, care nu mai sunt folosite în sectorul digital, a afirmat europarlamentarul roman Victor Negrescu, vicepreședinte al Comisiei pentru cultură și educație a Parlamentului European.
Matteo Salvini si Viktor Orban
Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Discuții trilaterale la Budapesta pentru formarea unui nou grup în Parlamentul European / Ce spune Matteo Salvini despre alăturarea la PPE

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 30 Mar 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Premierii Ungariei și Poloniei se vor întâlni joi cu Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului din Italia, pentru a discuta despre formarea unei noi alianțe la nivelul Uniunii Europene, anunță Reuters.
Premiul Cetateanului European
Foto: europarl.europa.eu

Premiul ”Cetățeanului European” - Înscrierile se vor încheia pe 15 aprilie / Cine poate fi nominalizat și în ce domenii

de G.S. HotNews.ro
Înscrierile pentru “Premiul cetăţeanului european” ediţia 2021 se vor încheia pe data de 15 aprilie (23:59, ora Bruxelles-ului), informează Parlamentul European.
​Parlamentul European
Foto: europarl.europa.eu

Parlamentul European cere din nou renunțarea la schimbarea orei în statele membre UE

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 26 Mar 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Europarlamentarii îndeamnă la accelerarea eforturilor de a răspunde apelului lansat de cetățeni pentru renunțarea la schimbarea orei în statele membre ale Uniunii Europene, arată un comunicat publicat de Parlamentul European.
Dezbatere Parlamentul European
Foto: Parlamentul European

Parlamentul European a votat pentru acţionarea în justiţie a CE dacă întârzie aplicarea mecanismului privind statul de drept

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Mar 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Parlamentul European a votat joi o rezoluţie prin care poate să acţioneze în justiţie Comisia Europeană (CE) dacă executivul UE nu aplică rapid nouă legislaţie ce condiţionează accesul la fondurile europene de respectarea statului de drept, informează Reuters.
Zbor cu avionul pe timp de pandemie
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Noua strategie UE privind turismul: Călătorii sigure și curate și o adeverință comună de vaccinare

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Mar 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Criterii UE pentru călătorii sigure și curate, o adeverință comună de vaccinare și o marcă UE de certificare a igienei trebuie incluse într-o nouă strategie UE privind turismul, potrivit PE. Parlamentarii europeni îndeamnă țările UE să îl includă în planurile lor de redresare și să ia în considerare reducerea temporară a TVA-ului pentru aceste servicii.
Pasaport Covid
Foto: Profimedia Images

Parlamentul European accelerează procedura de adoptare a adeverinței electronice verzi până în luna iunie

de V.M. HotNews.ro
Pentru a facilita adoptarea sa până în vară, eurodeputații au decis să accelereze aprobarea adeverinței electronice verzi, permițând circulația sigură și liberă în interiorul UE pe durata pandemiei.
Recunoastere faciala
Foto: pixabay.com

VIDEO Parlamentul European va dezbate și vota joi noile reguli privind produsele cu dublă utilizare / Ce sunt acestea și de ce trebuie reglementate?

de G.S. HotNews.ro
UE elaborează noi reguli pentru exportul așa-numitelor produse cu dublă utilizare, pentru a evita folosirea lor abuzivă sau încălcarea drepturilor omului, informează Parlamentul European.
Viktor Orban
Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Viktor Orban anunță negocieri cu naționaliștii din Polonia și Italia pentru „reorganizarea” dreptei europene

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 19 Mar 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Naţionaliştii ungari îşi vor uni forţele cu partide de aceeaşi factură din Italia şi Polonia pentru a reorganiza politica de dreapta europeană, a anunţat vineri premierul ungar Viktor Orban, potrivit Reuters.
Viktor Orban
Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Ruptură definitivă: Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, și-a anunțat demisia din Partidul Popular European

de S.J. HotNews.ro
Fidesz, partidul de guvernământ al Ungariei, și-a anunțat joi plecarea din Partidul Popular European (PPE), potrivit unei scrisori postate pe Twitter de vicepreședintele formațiunii, Katalin Novak și citate de Reuters.
MeetYourMEP 2
Foto: Hotnews

VIDEO MeetYourMEP: Zona de libertate LGBTIQ, Fondurile InvestEU, Conferința privind viitorul Europei

de Adi Iacob HotNews.ro
Președinții Parlamentului European, al Comisiei și al Consiliului UE au semnat declarația comună asupra Conferinței privind Viitorul Europei; Parlamentul European a votat o rezoluţie prin care declară Uniunea Europeană „zonă de libertate LGBTIQ”, la doi ani după ce autorităţi locale din Polonia au creat peste 100 de „zone libere de LGBTIQ”; programul „InvestEU” - destinat companiilor și creării de locuri de muncă.
Parlamentul European
Foto: Paulgrecaud, Dreamstime.com

De ce dezinformarea este precum tutunul și cum acționează în Europa campaniile finanțate de Rusia și China

de Vlad Barza HotNews.ro
Dezinformarea seamănă mult cu tutunul. Creează dependență, îți face rău și nu este ușor să renunți. Ea vine în foarte multe moduri și se propagă pe o mulțime de canale, atât online, cât și offline. În articol puteți citi despre campaniile de dezinformare din SUA, despre cele din Europa și despre țările unde dezinformarea pornește de la cel mai înalt nivel. Opiniile din articol au fost exprimate la o conferință organizată de Parlamentul European, conferință la care au participat și personalități din SUA.
MMR
Foto: Hotnews

VIDEO MeetYourMEP: Mecanismul de redresare și reziliență (750 de miliarde EUR)

de Adi Iacob HotNews.ro
Parlamentul European a aprobat Mecanismul de redresare și reziliență (MRR), pentru a ajuta țările Uniunii Europene, inclusiv România, să combată efectele pandemiei de COVID-19. MRR este cel mai important element constitutiv al pachetului de stimulente aferent Instrumentului european de redresare „Next Generation EU”, care are o valoare totală de 750 de miliarde EUR.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by