MEET Your MEP
Top fonduri UE 2014-2020
Foto: StartupCafe.ro

​DOCUMENT. Greu cu fondurile UE: România, la coada absorbției banilor europeni 2014-2020. Mai sunt 14 miliarde de euro la care ne uităm lung

de CZ HotNews.ro
Slabă absorbție de fonduri europene! Cu experiență deja de 15 ani în Uniunea Europeană, aflată la al treilea ciclu financiar, la care se adaugă experiența căpătată în perioada de preaderare, România tot nu reușește să profite de fondurile puse la dispoziție de UE pe măsura nevoilor noastre, după cum arată datele oficiale de la Comisia Europeană, intrate în posesia StartupCafe.ro / HotNews.ro.
Vot in Parlamentul European
Foto: Parlamentul European

Parlamentul European a votat în favoarea unui spaţiu online mai sigur. „Un principiu simplu: tot ce este interzis offline este interzis şi online”

de V.M. HotNews.ro
Parlamentul European şi-a adoptat joi poziţia privind proiectul de lege în legătură cu serviciile digitale, un pachet de măsuri care ar trebui să permită o mai bună reglementare a funcţionării platformelor şi interzicerea conţinuturilor ilegale online.
Transport animale vii
Foto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

Animalele trebuie să fie mai bine protejate în timpul transportului - cere Parlamentul European. „Este nevoie de o actualizare a normelor UE”

de V.M. HotNews.ro
Normele UE privind transportul animalelor sunt vechi, neclare și aplicate necorespunzător, spun europarlamentarii, care au adoptat joi o serie de recomandări prin care invită Comisia Europeană și țările UE să își intensifice eforturile pentru a respecta bunăstarea animalelor în timpul transportului, pentru a actualiza normele UE și pentru a numi un comisar european responsabil cu bunăstarea animalelor. „Este nevoie de o actualizare (a acestor norme) și de mai multă voință politică. Este nevoie de limitarea timpului de transport, creșterea confortului animalelor și controlul mai strict al exporturilor” - arată ei.
Avion in aeroport
Foto: Hotnews

Parlamentul European vrea ca transportatorii aerieni să plătească mai devreme pentru emisiile lor de CO2

de G.S. HotNews.ro
Companiile aeriene ar trebui să plătească pentru toate emisiile lor de CO2 în Europa încă din 2026, cu un an mai devreme decât se preconiza iniţial de către UE, potrivit unei variante preliminare a poziţiei Parlamentului European cu privire la acest dosar, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
Emmanuel Macron
Foto: © European Union 2022

Macron propune în Parlamentul European „o nouă ordine de securitate” în Europa în faţa Rusiei

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Actualitate | MEET Your MEP
Preşedintele francez Emmanuel Macron a propus miercuri, în Parlamentul European de la Strasbourg, ca Europa să construiască „o nouă ordine de securitate” cu NATO în faţa Rusiei, şi a pledat pentru „un dialog franc şi exigent” cu Moscova, în pline tensiuni între Rusia şi Occident.
Parlamentul European
Foto: Paulgrecaud, Dreamstime.com

Cine sunt cei 14 noi vicepreședinți ai Parlamentului European

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Actualitate | MEET Your MEP
Parlamentul European și-a ales marți cei 14 vice-președinți pentru cea de-a doua jumătate a actualului mandat legislativ, informează instituția într-un comunicat de presă. Amintim că, tot marți, Roberta Metsola (Malta) a fost aleasă drept noul președinte al Parlamentului European.
Parlamentul European- Strasbourg
Foto: Parlamentul European

NYT: Parlamentul European încearcă să-și crească importanța și și-a ales un nou lider

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Actualitate | MEET Your MEP
Deși organizeză alegeri pentru Parlamentul European la fiecare cinci ani, Uniunea Europeană are o structură complicată și este deseori acuzată că ar fi o mașinărie birocratică încâlcită, ruptă de cetățeni și fără o răspundere democratică, deși puterea sa e în creștere. Parlamentul European nu are puterea de a iniția legi or, potrivit multora, asta reprezintă o mare piedică. scrie New York Times.
Roberta Metsola
Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Roberta Metsola este noul președinte al Parlamentului European. Controversele din jurul conservatoarei din Malta, cea mai tânără femeie aleasă la conducerea legislativului european

de D.D. HotNews.ro
Marţi, 18 Ian 2022 Actualitate | MEET Your MEP
Roberta Metsola este noul președinte al Parlamentului European. Politiciana conservatoare din Malta a fost aleasă marți în această funcție obținând, potrivit AFP, majoritatea absolută a voturilor eurodeputaților în primul tur de scrutin.
Candidati presedinte Parlamentul European 2022
Foto: Parlamentul European

3 femei și 1 bărbat candidează la președinția Parlamentului European. Procedura de alegere și competențele președintelui PE

de CZ HotNews.ro
Trei femei și un bărbat candidează la funcția de președinte al Parlamentului pentru a doua jumătate a mandatului 2019-2024. Candidații pentru postul de președinte pot fi propuși fie de un grup politic, fie de un grup de eurodeputați care atinge așa-numitul prag redus, și anume 1/20 din deputați, sau 36 din 705 deputați atunci când sunt ocupate toate locurile. Candidații pot fi propuși sau retrași înaintea fiecărei runde de vot.
Fostul președinte al Parlamentului European, David Sassoli in studioul TG1 pe vremea cand era jurnalist
Foto: Profimedia/Sipa Press/Vincenzo Landi Arc

VIDEO Roma și-a luat rămas bun de la David Sassoli. Cine a fost jurnalistul italian care a condus Parlamentul European

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 14 Ian 2022 Actualitate | MEET Your MEP
Mai mulți oficiali europeni și-au luat rămas bun de la fostul președinte al Parlamentului European, David Sassoli, la funeraliile de stat organizate vineri la Roma.
Alice Bah Kuhnke, candidata Verzilor pentru presedintia Parlamentului European
Foto: Alexey Vitvitsky / Sputnik / Profimedia Images

Verzii și-au prezentat candidata pentru șefia Parlamentului European: „Vrem o Europă feministă, durabilă și democratică”

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 12 Ian 2022 Actualitate | MEET Your MEP
Eurodeputata ecologistă Alice Bah Kuhnke, un fost ministru suedez, va candida săptămâna viitoare la succesiunea italianului David Sassoli, la preşedinţia Parlamentului European (PE), relatează EFE și News.ro.
Spatiul Schengen
Foto: Wikimedia Commons/ CrazyPhunk

Ambasadoarea Franței: Vom depune toate eforturile pentru a contribui la extinderea spațiului Schengen primind alături de noi și România

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 11 Ian 2022 Actualitate | MEET Your MEP
Președinția Franceză a Consiliului Uniunii Europene, care a demarat la 1 ianuarie 2022 pentru 6 luni, va depune „toate eforturile pentru a contribui la extinderea spațiului Schengen primind alături” și România, dar nu există „un plan anume pentru extinderea” zonei europene de liberă circulație, a declarat, marți, ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer.
David Sassoli
Foto: Wikimedia Commons

David Sassoli va fi omagiat în plenul de luni al Parlamentului European, de la Strasbourg / Trupul neînsufleţit va fi depus joi la Roma, iar înmormântarea va avea loc vineri

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 11 Ian 2022 Actualitate | MEET Your MEP
Luni, 17 ianuarie, va avea loc o ceremonie de omagiere a preşedintelui David Sassoli la deschiderea sesiunii plenare de la Strasbourg, în prezenţa fostului eurodeputat şi prim-ministru italian Enrico Letta, a informat Parlamentul European într-un comunicat de presă. De asemenea, la Roma, trupul neînsufleţit al preşedintelui David Sassoli va fi depus joi, între orele 10.00 şi 18.00, în „Sala della Protomoteca” din Campidoglio, iar serviciul funerar va avea loc vineri, 14 ianuarie, la ora locală 12.00, în Bazilica Santa Maria degli Angeli.
Roberta Metsola
Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cine va fi președinte al Parlamentului European, după decesul lui David Sassoli / Controversele din jurul favoritei

de D.D. HotNews.ro
Marţi, 11 Ian 2022 Actualitate | MEET Your MEP
Președintele Parlamentului European, David Sassoli a murit marți dimineață. ​În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului, primul vicepreşedinte trebuie să exercite funcţia de preşedinte până la alegerea unui succesor.
Cristian Ghinea
Foto: Hotnews
 documente
(10 Ian 2022) PDF, 293KB

Ghinea: Se induce ideea că PNRR a fost negociat în debara / Oferta pe care fostul ministru USR o face Coaliției PNL-PSD-UDMR

de C.D. HotNews.ro
Scos din Palatul Victoria odată cu tot USR-ul, Cristian Ghinea face acum o ofertă pentru guvernul PNL-PSD-UDMR. Ministrul care a negociat PNRR-ul le cere ministrilor din actuala coaliție să se întâlnească și să discute astfel încât miliardele de euro negociate cu Comisia Europeană să ajungă în România cu adevărat.
  • USR a lansat luni site-ul monirorpnrr.eu unde sunt grupate toate informațiile referitoare la Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul este lansat cu sprijinul Parlamentului European, prin grupul Renew Europe.
Nathalie Loiseau
Foto: Martin Bertrand / AFP / Profimedia Images

Mai întâi ordine în Schengen, apoi primirea Bulgariei și României - spune o eurodeputată franceză

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 15 Dec 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Europarlamentarul francez Nathalie Loiseau, de la Renew Europe, consideră că Bulgaria și România trebuie primite în Schengen atunci când în zona de liberă circulație se face ordine - relatează marți site-ul bulgar 24 Chasa, citat de Rador.
Roberta Metsola
Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Parlamentul European: Grupul S&D renunţă să prezinte candidat la alegerile pentru șefia instituţiei / Cale liberă pentru propunerea PPE, Roberta Metsola

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 15 Dec 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), a doua forţă politică din Parlamentul European, a renunţat marţi să mai prezinte un candidat la preşedinţia instituţiei, deschizând calea maltezei Roberta Metsola (PPE, dreapta) pentru a-i urma actualului preşedinte, social-democratul italian David Sassoli.
Valdis Dombrovskis
Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

​VIDEO Comisia Europeană nu recomandă renegocierea PNRR. Explicația simplă a vicepreședintelui Dombrovskis

de C.D. HotNews.ro
Marţi, 14 Dec 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Comisia Europeană nu recomandă renegocierea PNRR, motivul fiind că într-un astfel de caz trebuie parcursă toată procedura de aprobare care s-a derulat în faza inițială. Explicația a fost dată chiar de vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, la o întrebare a europarlamentarului român Siegfried Mureșan.
Parlamentul European- Strasbourg
Foto: Parlamentul European

UE: Ideea unui plan de relansare la nivel comunitar ar putea fi folosită din nou

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 14 Dec 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Ideea unor împrumuturi comune pentru obiective comune, cum a fost cazul cu revenirea după pandemie, ar putea fi folosită din nou de Uniunea Europeană dacă implementarea actualului program de relansare este un succes, relatează Reuters și Agerpres.
Nicu Stefanuta, europarlamentar
Foto: Facebook

Eurodeputatul USR Nicu Ștefănuță a fost numit raportor general pentru bugetul UE

de S.J. HotNews.ro
Europarlamentarul USR (Renew Europe) Nicu Ștefănuță a fost numit ieri, 08 decembrie, raportorul general din partea Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene pe anul 2023.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by