MEDIU
Cod portocaliu de inundații pe râuri din Tulcea și Constanța. Cod galben pe râuri din 35 de județe până mâine după-amiază Râurile mici din judeţele Constanţa şi Tulcea se află sub cod portocaliu de inundaţii până miercuri la ora 10.00, iar pentru râuri din alte 35 de judeţe este în vigoare până miercuri după-amiaza un cod galben de inundaţii, transmite Agerpres.
webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” vine în Timișoara Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în orașul Timișoara.
webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” poposește în Cluj-Napoca Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în municipiul Cluj-Napoca.
Hidrologi: Râuri din 16 județe, sub cod galben de inundații / Luni, avertizarea va fi extinsă Hidrologii din cadrul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis, duminică,o atenționare cod galben de inundații valabilă pentru râuri din 16 județe, valabilă până miercuri după-amiaza.Luni, va intra în vigoare o altă avertizare,valabilă pentru râuri din 24 de județe, scrie Mediafax.
Vreme instabilă în weekend. Meteorologii consideră că perioada nu se încadrează “într-un normal climatologic” pentru luna iulie În acest sfârşit de săptămână, vremea se menţine instabilă și vor fi înregistrate averse cu descărcări electrice, spun meteorologii, precizând că perioada nu se încadrează “într-un normal climatologic” pentru luna iulie, deoarece, până în acest moment, nu s-au înregistrat temperaturi caniculare, relatează Mediafax.
Vălean: Custodele din ariile naturale protejate nu poate fi înlocuit cu statul care este cel mai prost administrator Europarlamentarul Adina Vălean, președinte al Comisiei de Mediu din Parlamentul European, critică decizia Guvernului de a elimina prin ordonanță custozii din ariile naturale protejate. „Custodele poate fi reglementat mai strict, atribuțiile împărțite mai echilibrat între autoritățile statului și custode, dar acesta nu poate fi desființat și înlocuit cu statul care este (dovedit) cel mai prost administrator”, se arată într-un comunicat de presă al europarlamentarului.
Guvernul elimină custozii (în principal ONG-uri) din ariile naturale protejate, de care se va ocupa o Agenție cu doar 90 de angajați / ONG: Custozii țineau România fără vile în parcurile naționale Printr-o Ordonanță de Urgență adoptată joi, Guvernul a scos din legislația de mediu noțiunea de custode al ariilor naturale protejate, acestea urmând să fie administrate de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP). Custozii ariilor protejate sunt în bună parte ONG-uri, dar și primării, consilii județene, universități, societăți comerciale etc, care gestionează aceste zone cu surse proprii. Statul român a apelat la această formulă deoarece nu avea capacitatea să le gestioneze singur. ONG-urile și activiștii de mediu critică dur eliminarea custozilor deoarece modificarea s-a făcut de urgență, fără consultare și acuză interese ascunse, custozii împiedicând de-a lungul timpului mai multe proiecte controversate în zonele protejate (hoteluri, exploatări miniere, drumuri, defrișări, proiecte imobiliare), pentru orice intervenție în aceste zone fiind nevoie de avizul lor. Aceștia mai semnalează că ANANP nu are capacitatea să gestioneze ariile naturale protejate, având un număr insuficient de angajați.
Guvernul a aprobat un proiect de OUG prin care valabilitatea autorizațiilor de mediu nu va mai fi limitată în timp Guvernul a adoptat, în ședința de joi, un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul protecției mediului. Potrivit proiectului, valabilitatea autorizațiilor de mediu și a autorizațiilor integrate de mediu nu mai este limitată în timp (la 5 sau, respectiv, 10 ani), ci este determinată de constanța funcționării activităților economice la parametrii inițiali, dar cu aplicarea unei vize anuale de către autoritatea de mediu.
[P] O nouă premieră în reciclarea din școlile din România Cei 30.000 de elevi înscriși în campania națională de educație ecologică ,,Baterel și Lumea Non-E” a Asociației Environ, au marcat o nouă premieră în anul școlar 2017-2018: reciclarea a peste 10.000 kg de baterii uzate și 100.000 kg de echipamente electrice și electronice în cea de-a VII-a ediție a programului.
UPDATE Guvernul a aprobat un proiect de OUG privind gestionarea deșeurilor: Pentru fiecare ambalaj reutilizabil va fi plătită o garanție de 0,5 lei Guvernul va aproba, în şedinţa de marţi, o ordonanţă de urgenţă privind gestionarea deşeurilor provenite din ambalaje, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Potrivit acesteia, una dintre măsuri este plata începând din 2019 a unei garanții pentru ambalajele reutilizabile. Potrivit premierului, vor fi introduși "indicatori de performanţă atât pentru societăţile de salubrizare, pentru staţiile de sortare, precum şi pentru încurajarea colectării separate a deşeurilor la sursă şi detalierea modului de aplicare a tarifului diferenţiat la populaţie". UPDATE Actul normativ a fost aprobat. Garanția pentru fiecare ambalaj reutilizabil va fi de 0,5 lei de la 31 martie 2019.
În Marea Arabiei, o îngrijorătoare zonă moartă continuă să se extindă În apele mării Arabiei, o "zonă moartă" fără oxigen, de mărimea Scoției, nu încetează să se extindă, îngrijorând oamenii de știință, care cred că evoluția este legată de schimbările climatice, scrie AFP.
webPR „Stația de Reciclare” vizitează județul Constanța Stația de Reciclare, campania itinerantă marca ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, își continuă traseul. După ce în 2017 și 2018 a străbătut 8 județe, informând aproximativ 230.000 de persoane și colectând 120 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), Campania „Stația de Reciclare” face o nouă oprire, de aceasta dată în județul Constanța
Date ANM: Temperatura maximă absolută a lunii iulie: 44,3 grade Celsius, la Calafat, în 2007 / Cantitatea maximă de precipitaţii - 519,1 l/mp, în 1980 Temperatura maximă absolută înregistrată în România în luna iulie este de 44,3 grade Celsius, raportată la Calafat în anul 2007, în timp ce temperatura minimă lunară a coborât la -8 grade Celsius, aceasta datând din anul 1933, de la staţia meteorologică Vf. Omu, conform datelor privind caracterizarea climatică a lunii iulie publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și citate de Agerpres.
Vremea va fi instabilă în acest sfârşit de săptămână. Temperaturi maxime de 31 grade Celsius Meteorologii anunță că, în acest sfârşit de săptămână, vremea se menţine instabilă în marea parte a ţării, fiind înregistrate descărcări electrice, iar în unele zone, grindină. În Capitală, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 31 de grade, iar seara se așteaptă ploi de scurtă durată, relatează Mediafax.
Studiu: Turele de noapte perturbă sincronizarea dintre creier și sistemul digestiv Turele de noapte pot afecta ritmul natural al organismului atât de mult încât creierul și sistemul digestiv pot avea de suferit, spun oamenii de știință, potrivit The Guardian.
India: orașul în care electronicele ajung să "moară" Orașul Moradabad, în care locuiesc aproximativ 900.000 de persoane, a fost cândva denumit capitala alamei din India. Acum este cunoscut ca un centru pentru prelucrarea deșeurilor electronice, potrivit The Guardian.
webPR Colectăm deșeuri electrice și electronice în Hoceni, județul Vaslui „Comune Curate”, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, vizitează localitatea Hoceni, din județul Vaslui, în perioada 9-13 iulie 2018, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Garda Națională de Mediu, APM Vaslui, Primăria Comunei Hoceni și Priscom.
webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” vine în Piatra Neamț Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în orașul Piatra Neamț.
Franța: Tutunul interzis în parcurile și grădinile publice din Strasbourg De la începutul lunii iulie, în parcurile din Strasbourg au apărut pancarte care informează despre interzicerea fumatului în spațiile publice. Măsura a fost adoptată de consiliul municipal, în unanimitate și fără abținere, pe 25 iunie, potrivit Le Monde. Modificarea lărgește interdicția națională privind fumatul.
Războiul paiului de băut din plastic. Rewe si Lidl trag primele salve de tun, anunțând retragerea lui din ofertă „Doriți o punguță?“ este întrebarea de care nu mai scapi în alimentare, bazare sau farmacii. Dar iată că UE s-a hotărât să pună opreliști acestei risipe care otrăvește Pământul, iar Rewe și Lidl fac deja un mic pas în direcția aceasta. Retailerii Rewe și Lidl vor să interzică paiele de unică folosință de pe rafturile lor. Acest pas, mic dar cu putere de exemplu, are loc, așadar, înainte de punerea în aplicare a unei noi directive a UE. Paiele din plastic se numără printre produsele clasice de unică folosință care ajung, cu tonele, în oceanele lumii.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version