MEDIU
webPR: Ediția a III-a a Școlii Ecoterrienilor continuă într-un nou an școlar Școlile din România au o șansă să participe în mod activ la protecția mediului înconjurător, înscriindu-se în cea de–a treia ediție a proiectului național de conștientizare și colectare „Școala Ecoterrienilor”, organizat de ECOTIC și ECOTIC BAT.
Incendiile din Pădurea Amazoniană de pe teritoriul Braziliei, cele mai severe din ultimul deceniu Incendiile din Pădurea Amazoniană braziliană au crescut cu 13% în primele nouă luni ale anului în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut în contextul în care regiunea pădurii tropicale se confruntă cu cea mai severă serie de incendii din ultimul deceniu, potrivit datelor agenţiei de cercetări spaţiale Inpe, informează Reuters.
webPR: Află modalitățile de predare a deșeurilor electrice! ECOTIC lansează numărul unic 021 9641 adresat persoanelor care vor să afle ce modalități de predare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) au la dispoziție. Inițiativa face parte din campania națională de conștientizare în ceea ce privește colectarea separată DEEE - “Fii la tine-n țară la fel ca afară!”, organizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
webPR: Campania "Orașe Curate" revine în Ploiești Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 28 septembrie - 9 octombrie 2020, ECOTIC, Primăria Municipiului Ploiești, ADI Prahova, RASP Ploiești și ROSAL îndeamnă locuitorii orașului Ploiești să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5kg cumulate să primească un premiu instant, iar pentru predarea de deșeuri de peste 19kg cumulate să fie înscrisă la tombolă, având șansa să câștige unul dintre următoarele premii: aparate de spălat cu presiune, mașină de tuns iarba, mașini de înșurubat și găurit, uscătoare de păr și încărcătoare de telefon wireless.
New Jersey interzice toate pungile de unică folosință, o premieră în Statele Unite / Amenzi uriașe Statul New Jersey a votat interzicerea pungilor de unică folosință, fie din plastic, fie din hârtie, o premieră în Statele Unite, unde pandemia de coronavirus a crescut recent utilizarea produselor, potrivit AFP.
O pădure de 520 de hectare trece în administrarea Timișoarei pentru a fi transformată în parc Guvernul a aprobat în ședința de joi transferul în administrarea municipiului Timişoara a unei suprafeţe forestiere de aproape 520 hectare, urmând să fie transformată într-o pădure-parc, a anunțat vineri şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Acesta spune că este un proiect de hotărâre de Guvern prin care, practic, este redată pădurea din Timişoara, în suprafaţă de aproape 520 hectare, timişorenilor. Dancă spune că a fost foarte mult timp blocat şi întârziat de diverse motive birocratice.
Animalele din fermele UE „produc mai multe emisii decât mașinile și camionetele la un loc” Vacile, porcii și alte animale de fermă din Europa produc în fiecare an mai multe gaze cu efect de seră decât toate mașinile și camionetele Uniunii, atunci când se ia în considerare impactul furajelor lor, potrivit unei noi analize a Greenpeace, citată de The Guardian.
Emerging Europe: Pădurile seculare ale Europei în curs de dezvoltare sunt în pericol Mai multe țări din Europa în curs de dezvoltare adăpostesc vaste întinderi de păduri seculare, zone pline de arbori care au ajuns la o vârstă foarte înaintată fără a suferi perturbări semnificative de pe urma activității umane. În special Polonia și România rămân căminul unor păduri imense care făceau parte odinioară dintr-o unică regiune împădurită ce acoperea cea mai mare parte a Câmpiei Europene, scrie Emerging Europe, potrivit Rador. Însă în ultimele decenii aceste păduri - care sunt și sanctuare ale biodiversității - au ajuns să fie amenințate de exploatarea comercială a lemnului, atât în forma ei legală cât și în cea ilegală.
Banchiza arctică, scădere record în această vară / „Ne îndreptăm către un Ocean Arctic fără gheață sezonieră” Banchiza din Arctica s-a topit în vara anului 2020 cel mai mult după cea înregistrată, după 2012, o manifestare suplimentară a încălzirii climatice continue, conform observațiilor prin satelit anunțate luni de Centrul Național de Date pentru Zăpadă și Gheață din Statele Unite, citează AFP.
webPR: Campania „Orașe Curate” poposește în Constanța Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 21 – 25 septembrie 2020, ECOTIC, Primăria Constanța și Vastum ECO îndeamnă locuitorii orașului Constanța să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5kg cumulate să primească un premiu instant, iar pentru predarea de deșeuri de peste 19kg cumulate să primească un premiu instant și să fie înscrisă la tombolă, având șansa să câștige unul dintre următoarele premii: frigider, TV și aspirator.
Prognoză meteo: Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei în următoarele săptămâni Valorile termice vor fi mai ridicate în următoarele trei săptămâni decât cele specifice perioadei, la nivelul întregii ţări, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în prima parte a intervalului şi apropiate de normal către mijlocul lunii octombrie, relevă prognoza de specialitate emisă de ANM pentru următoarele patru săptămâni (21 septembrie -19 octombrie).
Observatorul Român de Sănătate: Doar 2 din 38 de candidați la marile primării din țară îndeplinesc criteriile de a fi viitori "Primari ai Aerului Curat" Doar 2 din 38 de candidați la o parte dintre marile primării din țară - București, Cluj și Timișoara - îndeplinesc criteriile de a fi viitori "Primari ai Aerului Curat". Majoritatea candidaților îndeplinesc doar parțial criteriile de a fi Primari ai Aerului Curat, iar 5 candidați evaluați nu propun măsuri pentru curățarea aerului în programele lor electorale publicate online, arată o monitorizare realizată de Observatorul Român de Sănătate.
Piața carbonului: Cum vor fi afectate sectoarele aeronautic și auto / Timmermans cere renunțarea la cursele aviatice mai scurte UE a început joi să lucreze la căile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55%, indicând eforturi sporite în industrie și sectorul aviației, dar mai presus de toate o extindere a „drepturilor de poluare” la transportul rutier și construcții, potrivit AFP. Comisarul olandez Timmermans propune ”eliminarea curselor scurte care pot fi înlocuite cu trenuri; putem cere să investim în combustibili mai curați (...) putem cere producătorilor de aeronave să construiască dispozitive mai economice".
Comisia Europeană propune o reducere cu 55% a emisiilor de gaze până în 2030 Comisia Europeană a prezentat, joi, un plan de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din UE cu cel puțin 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990, ca etapă preliminară către atingerea obiectivului de neutralitate climatică până în 2050.
FOTO Un delfin a eșuat pe o plajă din Constanța Un delfin de 2,4 metri a fost descoperit pe plaja din zona Pescărie, Constanța, după ce afalinul s-a prins într-un fir de taparina.
Cel mai ambițios obiectiv privind reducerea emisiilor de CO2, votat în Parlamentul European: -60% până 2030 /Sancțiuni financiare pentru statele care nu respectă termenii Comisia de mediu a Parlamentului European a adoptat joi un obiectiv obligatoriu de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră ale UE cu cel puțin 60%, mai ambițios decât ținta promisă de Comisie și un element cheie al Acordului verde european, potrivit AFP. ”Dincolo de cifre, trebuie să dovedim că le putem pune în aplicare, că economia noastră îl poate susține", a comentat miercuri pentru AFP Dacian Ciolos.
SUA Trump se declară dispus să injecteze fonduri personale în campania prezidenţială Preşedintele american Donald Trump s-a declarat marţi gata să injecteze fonduri personale în campania sa dacă acest lucru se va dovedi indispensabil pe ultima linie dreaptă, relatează AFP.
webPR: Campanie de colectare deșeuri electrice în Galați Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 7 - 25 septembrie 2020, ECOTIC, APM Galați, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Galați, Primăria Municipiului Galați, SP Ecosal Galați și S.C. Apă Canal S.A. Galați îndeamnă locuitorii orașului Galați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 20kg cumulate să primească un premiu instant.
VIDEO Submarin galben construit din materiale reciclabile de doi fani Beatles Keith şi Jen sunt mari fani Beatles, dar temele încorporate în submarinul lor nu sunt numai despre Beatles ci sunt referinţe şi la războiul rece sau la celebrele submarine germane U - Boot, potrivit Mediafax. Submarinul nu este pentru scufundări, dar poate fi o casă confortabilă.
1,5 tone de deșeuri colectate de pe malurile râului Olt și din apă de către ecologiști O cantitate de 1,5 tone de deșeuri a fost colectată de pe malurile râului Olt și din apă de voluntari ecologiști în cadrul unei acțiuni de ecologizare.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by