MEDIU
Noul radar al pădurilor, cu ajutorul căruia se pot detecta tăierile ilegale, intră în funcțiune de la 1 noiembrie Noul radar al pădurilor (SUMAL 2.0), cu ajutorul căruia se pot detecta tăierile ilegale, intră în funcțiune de la 1 noiembrie. Începând cu această dată, toți cei peste 100.000 de utilizatori ai SUMAL 2.0, dintre care peste jumătate sunt noi, vor începe să opereze în acest sistem informatic. Vechea versiune va funcționa în paralel până pe 31 ianuarie 2021.
VIDEO Imagini spectaculoase cu o haită de lupi, surprinse în pădurile din Neamț O haită de lupi a fost filmată în timp ce se deplasează într-o pădure din județul Neamț. Imaginile, în care apar cel puțin șase lupi, au fost obținute de un cercetător în zona salbatică din Ocolul Silvic Tarcău.
webPR: Campania de colectare deșeuri electrice "Orașe Curate" revine în Buftea Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 26-30 octombrie 2020, ECOTIC, Primăria Buftea și Servicii Salubritate București S.A. îndeamnă locuitorii orașului Buftea să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) la sediul Servicii Salubritate București S.A. din orașul Buftea, Str. Pepinierei, nr. 7, urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de peste 5 kg cumulate să primească un premiu instant.
Garda de Mediu a identificat posibila sursă de poluare din București și Ilfov din noaptea de sâmbătă: O topitorie Garda Naţională de Mediu spune că ar fi identificat posibila sursă de poluare a aerului, ce a dus la înregistrarea unor valori peste medie ale poluanţilor în zona București-Ilfov, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şi anume o topitorie ce nu funcţiona în perioada controlului, dar pentru care fusese aplicată anterior o sancţiune. „În acest caz a fost propusă şi întocmirea unui de dosar penal”, transmite Garda de Mediu.
Digi24: Cea mai rară specie de pește din Europa, considerată fosilă vie, a reapărut într-un râu din România Un pește despre care s-a crezut că a dispărut din apele României a fost redescoperit. Aspretele a fost identificat în râul Vâlsan din Munții Făgăraș.
Valoarea garanţiei pentru ambalaje ar putea fi de 50 de bani. Consumatorii ar putea primi contravaloarea în numerar Valoarea garanţiei pentru ambalaje ar putea fi de 50 de bani, decizia urmând a fi luată de Ministerul Mediului, iar consumatorii ar putea primi contravaloarea în numerar, a afirmat, miercuri, Julia Leferman, director general Asociaţia Berarii României, potrivit Agerpres.
webPR: Tu hrănești ”Monștrii din groapă”? Centrul de educație ecologică Seneca EcoLogos în colaborare cu ECOTIC a lansat quiz-ul despre regulile de colectare separată a deșeurilor ”Monștrii din groapă”. În România valorificăm doar 14% din totalul materialelor reciclabile. Restul ajung direct la groapa de gunoi sau la incinerator, poluând solul, apa și aerul cu: metan, microplastic, levigat, dioxină, dioxid de carbon, zgură etc. România se află în situație de sancționare din partea Uniunii Europene.
Comisia Europeană propune un val de renovări ale clădirilor și un un „nou Bauhauseuropean” Comisia Europeană a prezentat miercuri strategia privind valul de renovări ale clădirilor pentru a îmbunătăți performanța energetică a clădirilor, prin care își propune, până în 2030, renovarea a 35 de milioane de clădiri care ar putea crea până la 160 000 de locuri de muncă „verzi” suplimentare în sectorul construcțiilor.
Clima: Greta Thunberg cere liderilor UE să „facă cât mai mult posibil” În ajunul unui summit la Bruxelles, activista suedeză de mediu Greta Thunberg a cerut miercuri liderilor UE să „facă cât mai mult” pentru a îmbunătăți noul obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, solicitând în special noi obiective anuale.
webPR: Ultima șansă de a dona echipamente IT pentru copii defavorizați Companiile mari și mici mai au la dispoziție o singură săptămână pentru a dona echipamente IT care să ajungă la copiii din medii defavorizate. Cea de-a patra ediție a campaniei Intră în Cercul solidarITății!, inițiată de ECOTIC și GreenWEEE, cu sprijinul APDETIC, Școala Informală de IT, Ateliere fără Frontiere, Zapdeco Group și RFI se apropie de final. Companiile care doresc să contribuie la digitalizarea beneficiarilor din zone defavorizate mai au o singură săptămână la dispoziție, până pe 20 octombrie pentru a dona echipamente IT care altfel ar fi casate.
webPR: A treia ediție a Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electronice se concentrează pe eco-educație 100 de organizații din 50 de țări din întreaga lume vor participa la cea de-a treia ediție a Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electronice care va avea loc pe 14 octombrie. Evenimentul organizat de WEEE Forum (organizație internațională non-profit formată din organizații de transfer responsabilități din domeniul managementului deșeurilor electronice) reunește actori din domeniu din întreaga lume, pentru a promova un comportament corect în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), în vederea reciclării și revalorificării acestora. Ediția de anul acesta se axează pe educarea publicului larg în vederea creșterii gradului de conștientizare al acestora în ceea ce privește debarasarea corectă de echipamentele uzate.
Marţi se semnează contractul de modernizare şi extindere a Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, va susţine marţi o conferinţă de presă comună cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, în cadrul căreia va fi semnat contractul de finanţare pentru modernizarea şi extinderea Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA), informează ministerul de resort, citat de Agerpres. În cadrul proiectului european va fi dezvoltat, în premieră pentru România, un sistem naţional de prognoză a calităţii aerului pentru marile aglomerări urbane.
​​VIDEO Un cerb, urși, căprioare și mistreți au fost filmați de o cameră amplasată în Piatra Craiului Un cerb, mai mulți urși, câteva căprioare și niște mistreți au fost filmați de o cameră amplasată într-o pădure. Imaginile spectaculoase au fost înregistrate în Parcul Național Piatra Craiului.
Franța anunță că-și va retrage sprijinul pentru combustibilii fosili până în 2035 / ONG-urile acuză: ”Nu au înteles nimic din urgența climatică” Guvernul francez a promis luni să oprească sprijinirea financiară a proiectelor petroliere în 2025 și a proiectelor de gaze în 2035, mult prea târziu pentru ONG-urile de mediu care avertizează cu privire la o accelerare a încălzirii globale, potrivit AFP.
Cum este legată poluarea aerului de boala Alzheimer: Particule în suspensie identificate în creier Particule în suspensie au fost descoperite în trunchiul cerebral al persoanelor tinere și au fost imediat asociate de deteriorarea moleculară legată de bolile Alzheimer și Parkinson, relatează Guardian. Dacă descoperirea este confirmată, aceasta va avea efect global, întrucât 90% din oameni respiră aer poluat.
FOTO VIDEO Furtuni în vestul și centrul țării: Străzi inundate în Timișoara, vântul a făcut prăpăd pe Transalpina Străzile din Timișoara s-au transformat marți în râuri, după ce canalizările nu au mai făcut față cantității de ploaie. În același timp, pe Transalpina rafalele de peste 100 de km/h au doborât căsuțe și rulote.
Digi24: VIDEO. "Regina Oceanului" a fost prinsă lângă coastele Canadei. Rechinul uriaș are 50 de ani Oamenii de știință ai organizației OCEARCH au capturat în largul coastei canadiene un rechin din specia Marele Alb în vârstă de 50 de ani, informează CNN. Cercetătorii i-au pus numele "Nukumi".
Turism de masă în Deltă: bani, gunoaie si poluare În timp ce, pe de o parte, Delta Dunării are nevoie de turiști pentru a susține economic comunitatea locală, pe de altă parte, prețul plătit poate fi unul prea scump: gunoaiale și polăuarea cauzate de turismul de masă.
Studiu: Aproape 40% din pădurea tropicală amazoniană riscă să devină savană Până la 40% din pădurea tropicală amazoniană riscă să se transforme în savană până la sfârșitul secolului, din cauza lipsei de precipitații cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră, potrivit unui studiu publicat luni, citat de AFP.
webPR: Adu deșeuri electrice și baterii uzate la CMCI și poți câștiga un LCD! Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) este primul centru municipal universal de colectare a deșeurilor reciclabile din gospodării private. În perioada 5 octombrie - 17 decembrie 2020, se relansează programul de fidelizare cu o tombolă dedicată deșeurilor de echipamente electrice (inclusiv becuri și neoane) și baterii uzate.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by