MEDIU
VIDEO Neamț: Imagini nocturne cu o turmă de porci mistreți care se pregătește de iarnă Mai mulți porci mistreți au fost filmați în timp ce caută mâncare într-o pădure din județul Neamț. Imaginile au fost surprinse noaptea cu o cameră de monitorizare a faunei, iar animalele par că se pregătesc pentru iarna care bate la ușă.
Poluare: General Motors renunță la sprijinul pentru administrația Trump împotriva Californiei Producătorul de automobile General Motors (GM) a anunțat luni că renunță la sprijinul acordat administrației Trump în efortul de a elimina Californiei dreptul de a-și stabili propriile standarde de poluare auto, potrivit AFP.
Digi24: Deși sunt o sursă de energie verde, mormane de pale de la turbine eoliene sunt îngropate pentru că nu pot fi reciclate Palele unei turbine eoliene pot fi mai lungi decât aripa unui Boeing 747, astfel încât la sfârșitul vieții lor nu pot fi pur și simplu transportate în altă parte. Mai întâi, trebuie să tai prin fibra de sticlă folosind un ferăstrău industrial încrustat cu diamante pentru a crea trei bucăți suficient de mici pentru a fi prinse de o remorcă de autotren.
Urme de microplastice, descoperite în apropierea vârfului Muntelui Everest Urme de microplastice au fost descoperite în apropierea vârfului Muntelui Everest, provenind probabil de la echipamentele sutelor de alpinişti care se înghesuie în fiecare an să ajungă pe "acoperişul lumii", potrivit unui studiu publicat vineri, relatează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.
VIDEO Fan Xing, primul mare panda născut în Olanda a fost prezentat pubicului Primul mare panda care s-a născut în Olanda, în vârstă de aproape șapte luni, a fost prezentat publicului vineri la grădina zoologică Ouwehands, după ce a părăsit maternitatea cu o zi înainte, potrivit AFP.
VIDEO​ Familie de bursuci care se joacă, surprinsă de o cameră video din pădure O familie de bursuci care se joacă și mănâncă a fost filmată de o cameră video amplasată în pădure. Imaginile au fost surprinse în Parcul Natural Lunca Mureșului de o cameră montată de un angajat Romsilva.
Cei mai mari ghețari din Groenlanda s-ar putea topi mai repede decât se aștepta (studiu) Cei mai mari trei ghețari din Groenlanda, care conțin suficientă apă pentru a crește nivelul mării cu mai mult de un metru, s-ar putea topi mai repede decât cele mai alarmiste previziuni estimate, potrivit unui studiu publicat marți și citat de AFP.
Polițiștii locali și comisarii de Mediu vor patrula împreună pentru a stopa arderile ilegale Polițiștii locali și comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor patrula, în echipe mixte, începând de săptămâna viitoare, pentru a stopa arderile ilegale din jurul Capitalei, spune primarul Nicușor Dan, după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și ministrul Mediului, Mircea Fechet.
Amenzi de 180.000 de lei după descinderile vizând arderile ilegale din zona București-Ilfov Autoritățile au dat amenzi în valoare de 180.000 de lei și au impus evacuarea deșeurilor identificate la Sintești, Vidra și Jilava, precum și predarea acestora către operatorii economici autorizați, a transmis vineri, într-un comunicat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
România și Bulgaria, pe lista țărilor UE care vor avea cele mai murdare sisteme energetice în 2030 (ONG) UE nu e pe traiectoria atingerii reducerii cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, conform recomandării Comisiei Europene (CE), a avertizat [ONG-ul] Ember, arătând că mai multe state au rămas în urmă, inclusiv Bulgaria și România. Țările despre care se estimează că vor avea cele mai murdare sisteme energetice în 2030 trebuie să facă și cele mai mari progrese pentru a se putea atinge ținta, scrie Balkan Green Energy News, citat de Rador.
VIDEO O nouă specie de maimuţă a fost descoperită în Myanmar O nouă specie de maimuţă, a cărei populaţie totalizează doar câteva sute de exemplare, a fost descoperită în Myanmar, au anunţat miercuri cercetătorii aflaţi în spatele rarei descoperiri, relatează AFP.
Ajutoare de stat: Comisia aprobă o schemă de ajutor în valoare de 150 de milioane de euro prezentată de România pentru sprijinirea investițiilor în sistemele de încălzire centralizată bazate pe surse regenerabile de energie Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă de ajutor prezentată de România, menită să sprijine construirea și/sau modernizarea sistemelor sale de încălzire centralizată, astfel încât acestea să se bazeze exclusiv pe surse regenerabile de energie (SRE), au anunțat vineri oficialii europeni.
Clima: Biden se angajează să adere la acordul de la Paris în prima zi de președinție Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, s-a angajat să adere la acordul climatic de la Paris, pe care Trump l-a părăsit, în prima zi a președinției sale, potrivit AFP.
Vânătoarea la gârlița mare și gâsca de vară, suspendată prin hotărâre judecătorească Curtea de Apel Târgu Mureș a decis săptămâna trecută suspendarea vânătorii pentru două specii de gâscă, după ce a admis o cerere formulată de Asociaţia OTUS. Decizia nu este definitivă, dar este executorie de la momentul pronunțării, anunță ONG-ul Coaliția Natura 2000.
webPR: Topoloveni și Turnu Măgurele intră în campania "Orașe Curate" Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 2 - 6 noiembrie 2020, ECOTIC, alături de partenerii săi, organizează campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice și deșeuri de baterii și acumulatori. Astfel, ECOTIC și CNIPT îndeamnă locuitorii orașului Topoloveni să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeurile de baterii și acumulatori (DBA), urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de echipamente electrice de peste 5 kg cumulate sau peste 30 de bucăți de deșeuri de baterii și/sau acumulatori să primească un premiu instant.
Decizie de infringement: România are la dispoziţie două luni ca să închidă şi să reabiliteze depozitele de deşeuri ilegale Comisia Europeană a cerut vineri României să închidă, să sigileze şi să refacă ecologic 15 depozite de deşeuri ilegale care au beneficiat de o perioadă de tranziţie, conform Tratatului său de aderare, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, citat de Agerpres.Infringement: România are două luni la dispoziţie și pentru a remedia deficienţele privind tratarea apelor urbane reziduale
Vineri, ultima zi de înscriere a persoanelor juridice în programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" Vineri este ultima zi în care persoanele juridice se pot înscrie în programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus", potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), notează Agerpres. Programul "Rabla" - ediţia 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani. Totodată, Programul "Rabla Plus" a început pe 25 martie 2020, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.
Noul radar al pădurilor, cu ajutorul căruia se pot detecta tăierile ilegale, intră în funcțiune de la 1 noiembrie Noul radar al pădurilor (SUMAL 2.0), cu ajutorul căruia se pot detecta tăierile ilegale, intră în funcțiune de la 1 noiembrie. Începând cu această dată, toți cei peste 100.000 de utilizatori ai SUMAL 2.0, dintre care peste jumătate sunt noi, vor începe să opereze în acest sistem informatic. Vechea versiune va funcționa în paralel până pe 31 ianuarie 2021.
VIDEO Imagini spectaculoase cu o haită de lupi, surprinse în pădurile din Neamț O haită de lupi a fost filmată în timp ce se deplasează într-o pădure din județul Neamț. Imaginile, în care apar cel puțin șase lupi, au fost obținute de un cercetător în zona salbatică din Ocolul Silvic Tarcău.
webPR: Campania de colectare deșeuri electrice "Orașe Curate" revine în Buftea Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 26-30 octombrie 2020, ECOTIC, Primăria Buftea și Servicii Salubritate București S.A. îndeamnă locuitorii orașului Buftea să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) la sediul Servicii Salubritate București S.A. din orașul Buftea, Str. Pepinierei, nr. 7, urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de peste 5 kg cumulate să primească un premiu instant.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by