MEDIU
UE a decis să interzică trei neonicotinoide pentru că sunt periculoase pentru albine Trei neonicotinoide considerate periculoase pentru albine, niște insecticide deja supuse unor restricții în UE, vor fi total interzise în câmp deschis după votul de vineri a unei majorități a statelor membre UE, a anunțat Comisia Europeană, relatează AFP.
Ministerul Mediului a pus în dezbatere planul pentru gestionarea populației de urși / Societatea civilă atrage atenția că se dă liber la vânătoarea pentru trofee, deși este o specie protejată Ministerul Mediului a pus în dezbatere publică proiectul planului de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România. Documentul planifică pentru următorii 10 ani modul în care se va realiza managementul urșilor în România, una din principalele măsuri fiind vânătoarea care se va realiza în cadrul sezoanelor de vânătoare, ceea ce a adus critici din partea societății civile, care acuză că se dă liber la vânătoarea pentru trofee, deși ursul este specie de interes în spațiul comunitar, care necesită protecție strictă.
webPR O nouă campanie ECOTIC, „Comune Curate”, ia startul în Valea Lupului, județul Iași Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, dezvoltă o nouă componentă dedicată mediului rural – COMUNE CURATE. Urmând același tip de abordare și mecanism, campania va debuta în perioada 23-27 aprilie 2018,  în localitatea Valea Lupului din județul Iași. 
webPR ​Rezultatele campaniei ECOTIC „Orașe Curate” în Galați si Brăila Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, continua în 2018. După ce în cursul anului 2017 au fost organizate 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), în martie 2018, campania „Orașe Curate” a continuat în Galați (intre 5-30 martie) și Brăila (între 12-30 martie).
Scăldatul în Lacul Sfânta Ana a fost interzis, pentru protejarea calităţii apei Scăldatul în Lacul Sfânta nu mai este permis din această vară, acest lucru fiind prevăzut în Planul de Management al rezervaţiei, intrat în vigoare de curând, pentru a proteja calitatea apei, anunță Agerpres.
Cod galben de ploi cu grindină de mici dimensiuni în București  Meteorologii au emis marți un Cod Galben de descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și averse ce vor cumula 10 - 15 l/mp, precum intensificări de scurtă durată ale vântului pentru municipiul București.
webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 în Câmpia Turzii și Sighetul Marmației Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, în perioada 23-27 aprilie 2018,  campania „Orașe Curate” are loc în Câmpia Turzii și Sighetul Marmației. 
Graţiela Gavrilescu: Nu cunoaştem exact numărul urşilor din România; ar putea fi 8.000-9.000 Numărul exact al urşilor care trăiesc în România nu este cunoscut cu exactitate, putând fi, potrivit unor estimări, de până la 8.000-9.000 de exemplare, a afirmat vineri, la Piteşti, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.
Sibiu: Risc însemnat de avalanşă la Bâlea Lac, unde zăpada măsoară 174 de centimetri Meteorologii au anunţat, joi, risc însemnat de producere de avalanşe la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, unde zăpada măsoară 174 de centimetri, relatează Agerpres.
Marea Britanie vrea să interzică, pe lângă pungile de unică folosință, și bețișoarele de urechi Marea Britanie plănuiește să interzică, de anul viitor, vânzarea paielor de plastic, a pungilor de unică folosință și a bețișoarelor de urechi într-o încercare de eradicare a poluării oceanelor, a anunţat biroul premierului Theresa May, scrie Reuters și The Guardian. De asemenea, May speră de asemenea să antreneze prin exemplul său și alte ţări din cadrul Commonwealth.
Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie, singurul loc din Europa în care aceştia au supravieţuit, au început să înflorească Bujorii de stepă, denumiţi ştiinţific Paeonia tenuifolia, din Rezervaţia botanică de la Zau de Câmpie, judeţul Mureş, singurul loc din Europa în care această floare a supravieţuit, au început să înflorească, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Ciprian Cenan, custodele rezervaţiei.
Cod portocaliu de inundaţii în Delta Dunării până pe 20 aprilie Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii, valabile până la sfârşitul lunii aprilie pe sectorul aval de Călăraşi al Dunării, anunță Agerpres.
Polonia, condamnată de Curtea de Justiție a UE pentru tăierile din pădurea milenara Bialowieza Polonia a încălcat legislația europeană protecția faunei și florei prin ordonarea de tăieri în pădurea milenară Bialowieza, a decis marți Curtea de Justiție a UE (CJUE), scrie AFP.
Proiectul "Pădurea de Mâine" continuă cu plantarea a 10 hectare în Dumbrăvița, Brașov Proiectul "Pădurea de Mâine", destinat reîmpăduririi suprafețele de fond forestier cu dificultăți de regenerare, a mobilizat in data de sambătă circa 200 de voluntari care au ajutat la reîmpădurirea a 10 hectare din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov. În cadrul acțiunii de sâmbătă au fost plantați 50.000 de puieți de gorun, frasin și paltin de munte. Suprafața de plantare din Dumbrăvița, Brașov, a fost transformată în pășune în anii 1950-1960, terenurile fiind incluse din nou în fondul forestier în 2004, fără asigurarea fondurilor necesare reîmpăduririi. Primăria a reușit să planteze 16 hectare de gorun și frasin în 2016-2017, iar proiectul "Pădurea de Mâine" continuă aceste eforturi.
webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 la Mogoșoaia Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, în perioada 16-21 aprilie 2018,  campania „Orașe Curate” are loc în Mogoșoaia.
webPR Campania ECOTIC „Stația de Reciclare” își continuă traseul în județul Hunedoara Stația de Reciclare, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, își continuă traseul în 2018. După ce în 2017 a străbătut 7 județe, informând aproximativ 200.000 de persoane și colectând 100 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), începand cu 15 martie 2018,  campania „Stația de Reciclare” a luat startul în județul Hunedoara. 
webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 la Ploiești și Slănic Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în 2017, în perioada 16-20 aprilie 2018,  campania „Orașe Curate” are loc în Ploiești și Slănic Prahova.
ANM a emis un Cod Galben de vânt puternic, valabil pentru trei județe până la ora 12:00 Agenția Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting Cod Galben de vânt puternic, valabil pentru județele Sibiu, Caraș-Severin și Timiș până la ora 12:00.
Poluare pe râul Mureş cu ulei provenit de la termocentrala Iernut. A fost construit un baraj absorbant Alertă pe râul Mureş, în judeţul Hunedoara, unde reprezentanţi ai administraţiei judeţene au construit un baraj absorbant pentru oprirea uleiului provenit din judeţul Mureş, de la Termocentrala Iernut, scrie News.ro. Poluarea cu ulei produsă pe râul Mureş s-a dispersat pe o lungime de circa 10 km şi o lăţime de circa 70-80 metri liniari, unde se semnalează pete de ulei discontinue. Unda de poluare nu a ajuns încă în zona de captare de la Şoimuş.
Un oraş belgian vrea să administreze anticoncepţionale pescăruşilor pentru a limita înmulțirea lor Oraşul belgian Blankenberge, din nordul ţării, vrea să amplaseze în diferite puncte hrană cu anticoncepţionale destinată pescăruşilor pentru a reduce astfel numărul acestor păsări, relatează Agerpres, citând EFE.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2242 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică