MEDIU
Un an de reuniuni pe tema schimbarilor climatice Reprezentantii din 190 de state s-au intalnit, luni, pe insula indoneziana Bali, pentru a intari „fragilul acord” pentru combaterea incalzirii globale, ce se doreste a fi semnat de toate statele lumii, pana la finele lui 2009. Agentia de presa Reuters prezinta calendarul pe 2007 a intalnirilor la nivel inalt, dedicate problemei incalzirii globale,  care au trasat foaia de parcurs pentru reuniunea de la Bali.
Efectul schimbarilor climatice: Venus a fost odata ca Terra Venus a fost candva acoperita de oceane la fel ca si Pamantul, afirma oamenii de stiinta intr-un articol aparut joi in revista “Nature”. Aceasta este una dintre concluziile expertilor de la Agentia Spatiala Europeana, dupa aproape un an de observatii facute de misiunea  Venus Expres. Datele adunate  au permis analiza cailor prin care clima si atmosfera celor doua planete au ajuns de la un inceput comun la diferentele enorme de astazi.
Actiunile Gabriel Resources in scadere, dupa o decizie a instantei Cotatia actiunilor Gabriel Resources a coborat, marti dupa amiaza, la bursa din Toronto, cu aproape 15%, dupa ce Curtea de Apel Brasov a anulat unul dintre certificatele de descarcare arheologica pentru proiectul minier Rosia Montana. Nivelul actiunilor este cel mai scazut din ultimii doi ani si jumatate.
Copsa Mica are retea de monitorizare a calitatii aerului Ministrul Mediului, Attila Korodi, a inagurat luni, la Copsa Mica, Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului. Acest sistem, care a costat 14 milioane de euro, va permite autoritatilor de protectia mediului sa evalueze si sa informeze in permanenta publicul si autoritatile despre calitatea aerului. Potrivit Ministerului Mediului, pe tot cuprinsul tarii exista in acest moment 117 statii de monitorizare a aerului.
Un miliard de euro - miza pe mediu Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial de Mediu (AM POS Mediu) a anuntat, luni, lansarea etapei de preselectie pentru componenta de extindere a managementului integrat al deseurilor din cadrul Axei Prioritare 2 a POS Mediu. Fondurile prevazute sunt de aproximativ 1 miliard Euro, suma reprezentand atat contributia comunitara (Fondul European de Dezvoltare Regionala – FEDR), cat si co-finantarea nationala.
Incalzirea globala - una dintre cele mai mari amenintari globale Incalzirea globala este una dintre cele mai importante amenintari careia trebuie sa ii faca fata specia umana, au avertizat specialisti de renume intr-un studiu, citat de Reuters. Ei demonstreaza faptul ca schimbarile climatice au contribuit semnificativ la foamete, izbucnirea razboaielor sau la declinul demografic din anumite zone. In plus, specialistii atrag atentia ca oamenii ar putea ajunge sa intre in conflict pentru sursele de hrana si apa.
UE propune interzicerea porumbului modificat genetic Oficialii UE au propus interzicerea vanzarii porumbului modificat genetic, comercializat de companiile DuPont Pioneer, Dow Agrosciences si Syngenta. Propunerea a venit dupa ce studii prezentate la Bruxelles au demonstrat ca doua tipuri de astfel de porumb ar putea afecta fluturii si ecosistemele din rauri si fluvii.
Agricultura: Expertii prognozeaza crize majore din cauza incalzirii globale Economisti si experti in probleme de mediu citati de International Herald Tribune sustin ca incalzirea globala este pe cale sa declanseze o serie de crize in domeniul agricol. Criza alimentelor ar putea mari riscul infometarii a unui miliard de oameni care traiesc deja in saracie, informeaza AFP. Asia de Sud si Africa vor fi cele mai afectate de aceste crize.
Copsa Mica: prima instalatie de monitorizare a poluarii Ministrul Mediului, Attila Korodi, inaugureaza luni, in Copsa Mica, Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului. Reteaua reprezinta unul dintre cele mai complexe si mai moderne sisteme de control al calitatii aerului din Europa, cuprinzind 117 statii de monitorizare. Copsa Mica este cunoscut drept unul dintre cele mai poluate orase din Europa.
Bruxelles: ONG-urile romanesti de mediu fac lobby pentru interzicerea mineritului cu cianuri Intre 20 si 22 noiembrie, reprezentanti ai Coalitiei "Romania fara Cianuri" si ai Coalitiei "Bulgaria fara Cianuri" au desfasurat, la Bruxelles, o campanie de informare cu privire la riscurile pe care le presupune mineritul cu cianuri. La intalniri au participat membri ai Parlamentului European si reprezentanti ai Comisiei Europene (Directoratul General de Mediu si Directoratul General pentru Industrie), potrivitr unui comunicat de presa Greenpeace.
Reduceri de fonduri la Educatie, bani in plus pentru ajutoare sociale Guvernul face luni a treia rectificare bugetara din acest an, la care vor fi reduse fondurile, necheltuite, de la trei ministere: Educatiei, Apararii si Mediului. In schimb, vor fi dati bani in plus pentru ajutoare sociale si alocatii. Rectificarea ar urma sa reduca deficitul bugetar de la 2,7 la 2,4 la suta din PIB.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by