MEDIU
Jim Bridenstine
Foto: Wikipedia

Noul șef al NASA își schimbă opinia și crede în schimbările climatice

de I.B. HotNews.ro
Jim Bridenstine, noul administrator al NASA, un fost parlamentar numit de Donald Trump, a recunoscut că și-a schimbat opinia cu privire la impactul emisiilor de gaze cu efect de seră asupra încălzirii globale, potrivit Le Soir.
salamandra gigantica chineza
Foto: Captura Twitter

Salamandra gigantică chineză se îndreaptă spre extincție

de N.O. HotNews.ro
Luni, 21 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Salamandra gigantică chineză, cel mai mare amfibian de pe planetă, de talia unui mic aligator, este o specie protejată la nivel internațional, însă un studiu publicat luni confirmă că animalul a devenit aproape de negăsit în natură, întrucât, fiind considerată o delicatesă culinară, este o victimă a braconajului, relatează AFP.
Orase curate - Popricani
Foto: ecotic

webPR Campania „Comune Curate” în Popricani, județul Iași

de N.A. webPR.ro
Luni, 21 Mai 2018 Actualitate | Mediu
​COMUNE CURATE, campania itinerantă ECOTIC dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, ajunge, în perioada 21 – 25 mai 2018, în comuna Popricani din județul Iași.
Orase curate - Sector 6
Foto: Eco-Tic

webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” face o oprire în București

de N.A. webPR.ro
Luni, 21 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire în București.
Legislatia forestiera
Foto: Freepik.com
Material publicat cu sprijinul Proiectului "Pădurea de Mâine"

Legislația forestieră: Între împiedicarea tăierilor ilegale și blocarea unei industrii

de N.A. Smile Media
Luni, 21 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Legislația din sectorul silvic s-a schimbat constant în ultimii 18 ani, cu fiecare nouă schimbare de putere. După anii '90, când am avut de-a face cu o serie de legi de retrocedare confuze și lipsite de viziune, ce au facilitat tăierile de păduri, România a făcut păși importanți pentru a asigura circulația controlată a lemnului, un efort ce ar trebui să se concretizeze în reducerea tăierilor ilegale. Legea nu este însă perfectă, și atât organizațiile de mediu cât și asociațiile din domeniul forestier cer ameliorarea ei.
Gratiela Gavrilescu
Foto: Facebook

Reacția Ministerului Mediului, după ce România a fost trimisă în judecată de Comisia Europeană: Am vorbit cu primarii pentru urgentarea adoptării planurilor privind calitatea aerului / Am continuat programele Rabla și Rabla Plus

de N.O. HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Ministerul Mediului spune, după ce Comisia Europeană a trimis în judecată România pentru nerespectarea obligațiilor de mediu, că s-a întâlnit cu primarii municipiilor Braşov, Iaşi şi Bucureşti pentru care CE declanșase procedurile de infringement, în vederea urgentării adoptării planurilor privind calitatea aerului și că în vederea reducerii impactului traficului rutier asupra calității aerului a continuat programele Rabla şi Rabla Plus. De asemenea, ministrul Grațiela Gavrilescu a subliniat că are convingerea că, odată cu aprobarea, la termenul asumat, a Planului integrat de calitate a aerului de către Consiliul General al Capitalei și punerea sa imediată în aplicare, România va avea câștig de cauză
Padurea de maine
Foto: freepik.com
Material publicat cu sprijinul Proiectului "Pădurea de Mâine"

​Pădurarii 2.0: Tehnologia, un aliat în lupta contra tăierilor ilegale și un sprijin în eforturile de regenerare a pădurii

de N.A. Smile Media
Joi, 17 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Tehnologia de ultima oră - drone, sateliți, sisteme radar, senzori - ar putea contribui la salvarea și regenerarea pădurilor, de la protejarea lor de tăieri masive, identificarea posibilelor amenințări, până la izolarea și intervenția rapidă și eficientă în timpul incendiilor. Tehnologia este încă la început de drum, însă utilizarea ei a început deja în unele țări. Scopul este simplu: dezvoltarea unei metode "smart" de a proteja mediul, dar și de a asigura resurse lemnoase - încă necesare în economie -, pentru că viitorul umanității este strâns legat de existența pădurilor. 
Știința ar putea veni în ajutorul celor care luptă pentru regenerarea pădurilor, dar acest lucru este posibil doar cu investiții în cercetare și dezvoltare, echipamente și, ulterior, training pentru pădurari și alte forte de intervenție.
Vant
Foto: AGERPRES

Cod galben de vânt în 11 județe, în următoarele ore. La munte, rafalele vor atinge 110 kilometri pe oră

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Meteorologii au emis, miercuri, mai multe atenționări de tip nowcasting de intensificări ale vântului, care în zonele de munte vor atinge la rafale 110 kilometri pe oră.
Statia de reciclare
Foto: ecotic

webPR Campania ECOTIC „Stația de Reciclare” are o nouă oprire în județul Botoșani

de N.A. webPR.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Stația de Reciclare, campania itinerantă marca ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, își continuă traseul. După ce în 2017 și 2018 a străbătut 8 județe, informând aproximativ 230.000 de persoane și colectând 120 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), iar în prima parte a lui 2018 a vizitat județul Hunedoara, Campania „Stația de Reciclare” face o noua oprire, de aceasta dată in județul Botoșani.
Pericol de inundatii
Foto: AGERPRES

Cod galben de inundaţii pe râuri din 19 judeţe

de V.M. HotNews.ro
Luni, 14 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) anunţă, luni, că va fi instituit unui cod galben de inundaţii pe râuri din 19 judeţe, de marţi până joi dimineaţa, transmite Mediafax.
Miroslava
Foto: ecotic

webPR Campania „Comune Curate” vizitează Miroslava, județul Iași

de N.A. webPR.ro
Luni, 14 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, dezvoltă o nouă componentă dedicată mediului rural – COMUNE CURATE. Urmând același tip de abordare și mecanism, campania se va defășura în perioada 14 – 18 mai 2018 în parteneriat cu Asociația ADIS, APM Iași și ECOREC Recycling în localitatea Miroslava.
Targu Carbunesti
Foto: ecotic

webPR Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 la Târgu Cărbunești

de N.A. webPR.ro
Luni, 14 Mai 2018 Actualitate | Mediu
​Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 31 de campanii care au informat aproximativ 320.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), în perioada 14-25 mai 2018,  campania „Orașe Curate” ajunge în Târgu Cărbunești și în 16 localități vecine. 
val
Foto: Captura YouTube

Un val înalt cât o clădire cu opt etaje a spulberat recordul pentru emisfera sudică

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 11 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Oamenii de știință din Noua Zeelandă au măsurat, marți, ceea ce poate fi cel mai mare val înregistrat vreodată în emisfera sudică. ”Monstrul” a avut o înălțime de 23,8 metri, echivalentul unei clădiri cu opt etaje și a fost înregistrat de o geamandură din apropiere de Insula Campbell, relatează AFP.
Ursoaica cu pui
Foto: Pixabay

Acţiune emoţionantă a jandarmilor şi vânătorilor din Harghita. O ursoaică agitată, ajutată să-şi găsească puii pierduţi

de V.M. HotNews.ro
Joi, 10 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Jandarmii şi vânătorii au fost solicitaţi să intervină, joi, după ce o ursoaică a fost văzută în zona localităţii harghitene Delniţa, agitată din cauza că îşi pierduse puii. Aceştia au fost găsiţi de forţele de intervenţie şi duşi aproape de mama lor, cu care au plecat în pădure.
Comune curate Holboca
Foto: ecotic

webPR Campania ECOTIC și ADIS, „Comune Curate”, ajunge în Holboca, județul Iași

de N.A. webPR.ro
Luni, 7 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, dezvoltă o nouă componentă dedicată mediului rural – COMUNE CURATE. Urmând același tip de abordare și mecanism, campania va debuta în perioada 7– 11 mai 2018 in parteneriat cu Asociația ADIS și APM Iași,  în localitatea Holboca. 
Biodeck
Foto: Prodplast

[P] Biodeck – primul brand românesc de ambalaje 100% biodegradabile făcute din plante

de Smile Media
Luni, 7 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Biodeck este primul brand românesc care oferă publicului ambalaje sustenabile, produse integral din plante și care sunt 100% biodegradabile și compostabile. În felul acesta alternativa la plasticul de unică folosință ajunge să fie disponibilă și în România.
Pui de graur
Foto: Societatea Academica Romana

Cum salvăm un pui de pasăre - sfaturi de la ornitologi

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Vineri, 4 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Anual, mii de pui de pasăre sunt găsiți pe jos și luați de oameni acasă pentru a le oferi adăpost, apă și hrană.  Societatea Ornitologică Română atrage însă atenția că de cele mai multe ori le facem mai mult rău decât să îi salvăm.
Balaurul Dobrogean
Foto: Wikimedia Commons

Tulcea: Balaurul dobrogean, cel mai mare şarpe din România, şi-a extins populaţia şi habitatele

de R.M. HotNews.ro
Joi, 3 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Balaurul dobrogean, cel mai mare şarpe din România, şi-a extins populaţia cu 25% în ultimii 10 ani, dar şi habitatele din Parcul Naţional Munţii Măcinului (PNMM), lucru care demonstrează eficienţa restricţiilor impuse de Administraţia parcului pentru protejarea biodiversităţii, scrie Agerpres.
Ploaie
Foto: pexels.com

Ploi cu descărcări electrice sâmbătă la munte și în zonele de deal. Duminică și luni, vreme rea în toată țara

de N.O. HotNews.ro
Joi, 3 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Meteorologii anunță ploi, cu grindină și descărcări electrice, începând de sâmbătă în zonele de deal și de munte, urmând ca de duminică vremea rea să cuprindă întreaga țară. În Capitală, sâmbătă vor fi temeraturi de 30-33 de grade Celsius, iar duminică vremea se va destabiliza și aici.
Concurs "Jurnalism eco"
Foto: ecotic

webPR Jurnalism eco pentru un mediu curat

de N.A. webPR.ro
Miercuri, 2 Mai 2018 Actualitate | Mediu
Protejarea mediului înconjurător este în sarcina noastră, a tuturor, fie că o facem în mod activ, fie prin promovarea bunelor practici din domeniu. Totuși, exemplele pozitive sunt, deseori, trecute cu vederea de către presă, ajungând astfel cu dificultate la publicul larg.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă