MEDIU
crabul verde european
Foto: University of California, Davis

Science Report: Lecția unui experiment eșuat - o specie invazivă „eradicată” revine și se răzbună

de A.Th.C. HotNews.ro HotNews.ro
Un studiu publicat în revista PNAS descrie eforturile - și eșecul – de eradicare a crabilor verzi europeni care invadaseră un estuar din California. Numărul crabilor a crescut de 30 de ori după ce 90% dintre ei fuseseră îndepărtați. Studiul este prima demonstrație experimentală dintr-un ecosistem de coastă, unde a avut loc o creștere dramatică a populației ca răspuns la tentativa de eradicare totală.
Orase curate
Foto: ecotic

webPR: Aprilie: luna orașelor curate!

de Smile Media
Miercuri, 7 Apr 2021 Actualitate | Mediu
Cu ocazia curățeniei de primăvară, ECOTIC organizează alături de partenerii săi, campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), becuri, neoane, baterii și acumulatori uzați în 9 orașe și 3 comune.
Râși care se joacă în zăpadă
Foto: Captura Facebook

VIDEO Doi râși care se hârjonesc în zăpadă, surprinși de camerele video în Piatra Craiului: „Un film ce trezește emoții, cu adevărat”

de C.V. HotNews.ro
Miercuri, 7 Apr 2021 Actualitate | Mediu
„Una din camerele amplasate de rangerii de la Parcul Național Piatra Craiului a înregistrat imagini care în mod sigur vă vor „afecta emoțional! Dragoste de râs!”, transmite Ministerul Mediului. Imaginile surprinse arată doi râși care se hârjonesc în zăpadă.
Conducta care se deversa direct in Lacul Morii
Foto: Captura de ecran

VIDEO Conductă care deversează apă direct în Lacul Morii, descoperită de șeful Gărzii de Mediu: „Am luat mostre pentru laborator”

de C.V. HotNews.ro
Sâmbătă, 3 Apr 2021 Actualitate | Mediu
„Vom afla luni de ce conducta deversează în Lacul Morii ape care normal trebuiau să ajungă la o stație de epurare”, a declarat noul Șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Acesta spune că a luat mostre pentru a fi analizate în laborator, dar că „laboratorul mobil al Apelor Române nu lucrează în weekend”. Conducta a fost sigilată în urmă cu câteva zile de către autorități, însă sâmbătă după-amiaza aceasta fusese deblocată.
Pui de urs salvat
Foto: Facebook

Ministerul Mediului, despre cazul ONG-ului amendat cu 10.000 de lei după ce a salvat doi pui de urs: I-a salvat, dar a făcut-o ilegal

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 3 Apr 2021 Actualitate | Mediu
Asociaţia „Prietenii Berzelor” a fost amendată deoarece, deşi deţine, în mod indiscutabil, meritul salvării a doi pui de urs, modul în care reprezentanţii acestei asociaţii au acţionat este total contrar prevederilor legale şi ar fi putut duce la înrăutăţirea stării de sănătate sau chiar la decesul animalelor, se arată într-o postare pe Facebook a Ministerului Mediului.
Paula Dorr
Foto: Anca Popa

Paulei îi pasă

de F.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 3 Apr 2021 Actualitate | Mediu
​Mai bine o absență la școală și un viitor sigur, decât fără absență și fără viitor! Ce activism la doar 15 ani, domnule! Ce tupeu pe fata asta! Încurajează chiulitul de la școală! O mică activistă care probabil nu își spală foarte des părul ca să nu consume apă și să nu distrugă planeta, scrie Anca Popa pe blogul personal.
Pui de urs
Foto: Facebook

Sibiu: Un ONG a fost amendat cu 10.000 de lei după ce a salvat doi pui de urs

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 2 Apr 2021 Actualitate | Mediu
Asociaţia „Prietenii Berzelor” a fost sancţionată contravenţional de Garda de Mediu Sibiu cu amendă de 10.000 lei, după ce voluntarii asociaţiei au salvat doi pui de urs, abandonaţi lângă comuna Biertan, care sunt în prezent la sanctuarul din Zărneşti, în judeţul Braşov, a anunţat preşedintele ONG-ului, Miruna Gritu, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres.
Rezervația de urși Libearty Sanctuary
Foto: Hotnews

Instanța a anulat un ordin al Ministerelor Mediului și Agriculturii care permitea uciderea urșilor

de I.B. HotNews.ro
Joi, 1 Apr 2021 Actualitate | Mediu
Curtea de Apel Constanța a anulat un ordin comun al Ministerului Mediului și al Ministerului Agriculturii care permitea uciderea urșilor. Ordinul din 2009 stabilea o serie de derogări de la măsurile de protecţie a speciilor de floră şi faună sălbatice, potrivit Mediafax.
Emmanuel Macron
Foto: Captura YouTube

Emmanuel Macron anunţă noi restricţii antiepidemice în Franţa / Sunt excepţii de Paştele catolic

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 31 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat miercuri seară noi restricţii antiepidemice, inclusiv închiderea unităţilor de învăţământ, în contextul valului trei al pandemiei, dar sunt prevăzute excepţii privind deplasările interregionale cu ocazia Paştelui catolic, care este pe 4 aprilie.
Deseuri abandonate
Foto: Primăria Sector 1 Bucureşti

Două autoutilitare încărcate cu deşeuri din construcţii ce urmau a fi abandonate pe terenuri din Sectorul 1, confiscate / Şoferii au fost amendaţi

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 30 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Două autoutilitare încărcate cu deşeuri rezultate din construcţii ce urmau a fi abandonate pe mai multe terenuri private din cartierul Giuleşti Sârbi au fost confiscate de comisarii Gărzii de Mediu, în urma unei operaţiuni la care au participat poliţiştii locali din Sectorul 1. Cei doi şoferi ai autovehiculelor au fost sancţionaţi.
Palatul Cotroceni, Ora pamantului
Foto: Presidency.ro

Palatul Cotroceni, în întuneric de ”Ora Pământului”. Iohannis: Un gest simbolic anual, dar protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Administrația Prezidențială s-a alăturat și în acest an demersului internațional, Ora Pământului, iar sâmbătă în intervalul orar 20:30-21:30, a întrerupt iluminatul interior și exterior al Palatului Cotroceni.
groapa de gunoi
Foto: Agerpres

Digi24: Teribila schemă a arderilor de la Sintești. Șeful Gărzii de Mediu: Oamenii sunt sclavi pe plantații de deșeuri, sunt mii de copii

de Digi24 Digi24.ro
Sâmbătă, 27 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a povestit cum funcționează schema arderilor de deșeuri de la Sintești, un fenomen în care oameni foarte săraci, printre ei mii de copii, ajung să trăiască în condiții greu de imaginat. "Este o sclavie modernă, care a fost întreținută până acum", a spus el la emisiunea În fața ta, descriind modul în care acești oameni ajung să fie exploatați de "cei cu case mari și cu turle, cu vedere la strada centrală". Dincolo de strada centrală însă, apare un tablou al unui fenomen despre care Berceanu spune că nu l-a identificat nicăieri în Europa.
retineri Belarus
Foto: Captura video

VIDEO Protestele din Belarus, împiedicate de poliție / Zeci de persoane au fost arestate, printre care și jurnaliști

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Poliția din Belarus a împiedicat sâmbătă organizarea unei manifestații la Minsk pentru a protesta față de președintele Alexandr Lukașenko. Trei editori ai unor platforme media independente au fost reținuți sâmbătă împreună cu alte persoane, relatează Reuters și AFP. Piața în care urma să aibă loc protestul a fost înconjurată de mașinile poliției, iar drumurile care duceau spre piață au fost închise, în timp ce grupuri mici s-au adunat spre marginile pieței.
Salvati clima!
Foto: Captura YouTube

Joe Biden i-a invitat pe Vladimir Putin și Xi Jinping la summit-ul virtual privind Clima

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 26 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Președintele Statelor Unite, Joe Biden, i-a invitat pe omologii săi Xi Jinping și Vladimir Putin la summitul virtual privind clima pe care îl organizează în 22 și 23 aprilie, a declarat pentru AFP un oficial al Departamentului de Stat al SUA.
Apă roșie în canalizare
Foto: Garda de Mediu Prahova

Prahova: Patru firme care se ocupă de fabricarea vinului în comuna Ceptura, amendate pentru că au deversat ape neconforme în canalizare

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 26 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Patru agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în comuna prahoveană Ceptura, având ca obiect fabricarea vinului, au primit amenzi de la comisarii Gărzii de Mediu Prahova pe motiv că au deversat în reţeaua de canalizare a localităţii şi în canalul de irigaţii reziduuri, informează News.ro. Garda de Mediu a fost sesizată de către operatorul de apă Hidro Prahova asupra faptului că în reţeaua de canalizare a comunei au ajuns ape de culoare roşie.
Gheata arctica, foarte sensibila la schimbari mici ale temperaturilor oceanelor
Foto: Wikimedia Commons

Rusia: Declin istoric al gheții marine de vară

de I.B. HotNews.ro
Joi, 25 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Rusia a înregistrat o căldură record pentru anul 2020 și un declin istoric al gheții marine de vară pe ruta mării nordice, a declarat joi institutul meteo rus Rosguidromet, citat de AFP.
Elefantul african de padure (foto Thomas Breuer)
Foto: Wikimedia

Elefantul african de pădure, clasificat ca specie pe cale de dispariție

de I.B. HotNews.ro
Joi, 25 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Elefantul african de pădure a fost plasat joi pe lista roșie a speciilor „aflat in stadiu ”critic de dispariție” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN), potrivit AFP.
Dolari
Foto: pixabay.com

SUA: Oakland lansează venitul garantat pentru populaţia de culoare şi cea amerindiană

de G.S. HotNews.ro
Joi, 25 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Oraşul californian Oakland va lansa în curând un program pilot privind venitul garantat pentru familiile sărace, care îi vizează în principal pe locuitorii afro-americani şi populaţia amerindiană, informează AFP, preluată de Agerpres.
Aprilie
Foto: USER UPLOADED

Temperaturile revin la normal din aprilie. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 24 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Temperaturile vor avea valori apropiate de normalul perioadei în luna care urmează, reiese din prognoza pe patru săptămâni publicată de Administrația Națională de Meteorologie.
Pisica si caine
Foto: pixabay.com

Se deschide un nou front pentru salvarea planetei: Unii cercetători spun că un câine poluează mai mult ca un SUV și cer trecerea pe o dietă vegetariană sau pe bază de insecte

de R.M. HotNews.ro
Duminică, 21 Mar 2021 Actualitate | Mediu
Ar putea fi simpaticul animal de companie mai nociv pentru climă decât un SUV ? Această teză iconoclastă este pentru moment cel puțin contestată dar, în ciuda a toate, mai mulți cercetători cer iubitorilor de câini să accepte că animalul lor are un impact asupra planetei, relatează AFP.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by