MEDIU
Costel Alexe
Foto: Agerpres

Ministrul Mediului: Gărzile forestiere vor fi în teren, alături de MAI și MApN. Măsura, impusă prin Ordonanța Militară 7

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Actualitate | Mediu
Inspectorii Gărzilor Forestiere se vor alătura dispozitivelor de ordine publică și control rutier, împreună cu echipajele Ministerului de Interne și Ministerului Apărării Naționale, potrivit unei decizii stabilite prin Ordonanța Militară numărul 7, anunță Ministrul Mediului, Costel Alexe.
Poluare - Emisii CO2
Foto: pxhere.com

Coronavirusul duce la cea mai mare scădere a emisiilor de carbon de la Al Doilea Război Mondial încoace

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 3 Apr 2020 Actualitate | Mediu
Emisiile de dioxid de carbon ar putea avea în acest an cea mai mare scădere de la cel de-al Doilea Război Mondial, pentru că pandemia de coronavirus blochează economiile, potrivit lui Rob Jackson, președintele Global Carbon Project, relatează Mediafax.
padure Ocolul Silvic Nera
Foto: Agent Green Facebook

Păduri de peste 180 de ani, pregătite pentru a fi tăiate de Romsilva - organizație de mediu / ONG-ul îi cere ministrului Mediului să stopeze tăierea

de N.O. HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Actualitate | Mediu
Mai multe păduri cu vârsta medie între 180 - 230 de ani de pe raza Ocolului Silvic Nera, ce ține de Direcția Silvică Caraș-Severin, au fost pregătite de Romsilva pentru a fi tăiate, avertizează ONG-ul pentru protecția mediului Agent Green pe pagina de Facebook. Organizația face apel la ministrul Mediului, Costel Alexe, să stopeze tăierile.
Poluare fum Bucuresti
Foto: Facebook/ Costel Alexe

Un nou semnal privind poluarea în București: Niște arderi, niște fum, niște păcură

de Ionut Baias HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, trage un nou semnal privind poluarea din București și cere explicații publice Ministerului Mediului și Ministerului Economiei cu privire la posibile arderi de păcură la CET Grozăvești, „pe ascuns”, potrivit Mediafax.
Puma in Santiago de Chile
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cu oamenii în carantină, natura recucerește teritoriile pierdute

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Păsările cântă, mistreții se plimbă prin orașe, delfinii au revenit în locuri în care plecaseră de mult. Odată cu carantina, animalele sălbatice și plantele profită de calmul regăsit, în timp ce oamenii au mai mult timp pentru a observa natura, scrie AFP.

webPR: Campania "Fii la tine-n țară la fel ca afară" din Iași se amână!

de Smile Media
Miercuri, 18 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Campania națională „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, lansată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a demarat la Iași începând cu 2 martie 2020, însă, în contextul stării de urgență din România, Primăria Municipiului Iași, împreună cu Salubris Iași, ECOTIC, Compania de Transport Public Iași și APM Iași au decis amânarea acestui proiect.
Temperatura de inghet
Foto: pixabay.com

Termometrele au înregistrat minus 12 grade, luni dimineață, la Miercurea Ciuc, o temperatură foarte scăzută pentru această perioadă

de C.I. HotNews.ro
Luni, 16 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Mercurul termometrelor a arătat, luni dimineaţa, la Miercurea Ciuc, minus 12 grade Celsius, temperatură mult mai scăzută decât normalul termic al perioadei. Meteorologul Nicolae Rusan, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, a declarat pentru Agerpres că şi în celelalte localităţi ale judeţului au fost temperaturi scăzute, respectiv minus 11 grade la Topliţa şi Bucin, minus 10 grade Celsius la Joseni şi minus 6 grade la Odorheiu Secuiesc.
Rable
Foto: AGERPRES

Programul Rabla Clasic are buget de 405 milioane lei, iar Rabla pentru electrocasnice permite înlocuirea a 100.000 de aparate vechi. Ce buget au toate programele de mediu în 2020

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 13 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Vineri a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Hotărârea privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al Fondului pentru Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu. Programul Rabla Clasic permite scoaterea din uz a 60.000 de mașini, Rabla Plus are buget de 140 milioane lei, iar Rabla pentru electrocasnice are buget de 30 milioane lei.
girafe albe
Foto: Captura YouTube

Girafe albe extrem de rare au fost ucise de către braconieri în Kenya

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 10 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Două girafe extrem de rare au fost ucise de către braconieri în nord-estul Kenyei, spun ecologiștii, relatează BBC.
Costel Alexe in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews

Ministerul Mediului va achiziționa 31 de stații noi de monitorizare a calității aerului până la finalul anului 2021. Pentru București se vor achiziționa și 50 de senzori

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Marţi, 10 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Ministerul Mediului va achiziționa în 2020 - 14 stații noi de monitorizare a calității aerului, pentru a dezvolta rețeaua națională, iar în 2021 se vor achiziționa încă 17 stații cu fonduri europene, a declarat ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, în interviul acordat HotNews.ro. Din cele 31 de stații, una va fi în București și două în Ilfov. Pentru București, în următoarele 3 luni, Ministerul va achiziționa și 50 de senzori.
CET GROZĂVESTI
Foto: Google Maps

Poluare în București: ​CET Grozăvești, amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei

de D.D. HotNews.ro
Luni, 9 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Garda de Mediu a amendat CET Grozăveşti cu 100.000 de lei pentru că nu a anunțat că folosește păcură. Ministrul Mediului Costel Alexe spune, însă, că CET nu a folosit păcură în exces,
Costel Alexe
Foto: Agerpres

VIDEO Ministrul Mediului, Costel Alexe, la HotNews LIVE: Avem o problemă cu reciclarea deșeurilor. Ți se rupe sufletul cât pet, cât carton vezi pe gropile de gunoi

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Luni, 9 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Poluarea extremă cu PM10 și PM 2,5, cu care s-a confruntat Bucureștiul în ultimele luni, noaptea și în weekend, a fost cauzată de un cumul de factori, dar principalul vinovat rămâne traficul, a declarat ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, în interviul acordat HotNews.ro. Ministrul susține această variantă deși valorile record s-au înregistrat noaptea și în weekend, când nu este trafic. În ceea ce privește arderile de deșeuri, ministrul spune că dacă acest lucru s-ar întâmpla, s-ar înregistra depășiri pentru oxizii de azot, nu pentru PM 10 și 2,5. În ceea ce privește faptul că Garda de Mediu nu lucrează noaptea și în weekend, ministrul spune că este o echipă care asigură permanența și vine dacă este sesizată de Imnspectoratul pentru Situații de Urgență, dar în noaptea de 1 spre 2 martie nu s-a întâmplat acest lucru.
Campania Orașe Curate ajunge în Botoșani
Foto: ecotic

webPR: Campania Orașe Curate ajunge în Botoșani

de Smile Media
Luni, 9 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Campania Orașe Curate Botoșani organizată sub egida campaniei naționale de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară” încurajează cetățenii să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil. În perioada 9-31 martie 2020, ECOTIC, Urban Serv Botoșani ,Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecoproces Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, APM Botoșani,Eltrans Botoșani, și Asociația Papucul Doamnei îndeamnă botoșănenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). Fiecare persoană care predă deșeuri cu greutatea aflata intre 15 și 35 kg cumulate primeste un tichet cadou in valoare de 10 RON, iar pentru deșeuri de peste 35 kg cumulate un tichet cadou in valoare de 20 RON.
Costel Alexe
Foto: Facebook/ Costel Alexe

Concluzia controlului dispus de ministrul Mediului: „Poluarea de duminică spre luni este nivelul aproape zilnic de poluare din București și nu doar un caz accidental”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Din raportul preliminar al controlului dispus la începutul săptămânii de ministrul Mediului, după episodul de poluare masivă din noaptea de duminică în Capitală, reiese că nu a fost „un caz accidental” și că acesta e nivelul aproape zilnic de poluare din București. „Ceea ce a făcut să pară duminică spre luni ca fiind o situație excepțională a fost calmul atmosferic care a împiedicat dispersia poluanților”, afirmă ministrul Costel Alexe.
Poluare fum Bucuresti
Foto: Facebook/ Costel Alexe

​Fum intens în Capitală, cauzat de arderea unor cauciucuri în Sectorul 1

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 6 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Ministrul Mediului Costel Alexe a publicat, vineri, mai multe poze cu degajări de fum ce ar fi cauzate de arderi de cauciuri şi gunoi menajer, într-o clădire părăsită din Sectorul 1, notează Mediafax.
Klaus Iohannis si Ludovic Orban
Foto: Captura Facebook

​VIDEO Campanie de împădurire „O pădure cât o țară”, lansată de Ministerul Mediului, sub patronajul președintelui Iohannis / Obiectiv: Plantarea a 2.500 de păduri de la zero

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 6 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Ministerul Mediului a lansat vineri, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban, campania „O pădure cât o țară”, care își propune plantarea, în acest an, a 53 de milioane de puieți, plantarea a peste 2.500 de păduri de la zero și completarea a 7.000 de păduri tinere.
Greta Thunberg
Foto: Captura video

VIDEO Greta Thunberg, în primul său mesaj pentru România: Fiţi uniţi împotriva tăierilor ilegale de copaci!

de N.O. HotNews.ro
Joi, 5 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Activista de mediu Greta Thunberg le-a cerut românilor să fie uniți împotriva tăierilor ilegale de copaci, în primul său mesaj adresat țării noastre, în exclusivitate pentru Mediafax. „Ne vedem în stradă”, spune activista de 17 ani.
protest cu masti de gaze la Ministerul Mediului
Foto: Captura video

VIDEO Protest cu măști de gaze în fața Ministerului Mediului. Manifestanții cer transmiterea în timp real a măsurătorilor privind calitatea aerului

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 4 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Echipați cu măști de gaze, zeci de membri ai comunității Declic au protestat, miercuri, în fața Ministerului Mediului, după ce comisarul șef al Gărzii de mediu București, Viorel Glăman, care urmează să fie demis, a pus poluarea aerului din ultimele zile pe seama fenomenelor meteo. Protestatarii au mers la Ministerul Mediului, pentru a-i transmite ministrului Costel Alexe 14.000 de semnături pentru a cere transmiterea în timp real a măsurătorilor privind calitatea aerului.
Be ECO
Foto: ecotic

webPR: "Be ECO" - îndemnul unui nou proiect de eco-educație

de Smile Media
Miercuri, 4 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Elevii din 20 de școli din București și județele limitrofe vor deveni mai responsabili față de mediu în cadrul proiectului. In perioada 2 martie - 10 iunie, Asociația ECOTIC, ECOTIC BAT SRL si Centrul Carpato- Danubian de Geoecologie desfașoară concursul „Be ECO” în 20 de școli din București și din județele limitrofe. Scopul acestuia este de a informa si conștientiza elevii, profesorii, părinții, dar și publicul larg în vederea formării unor deprinderi eco-civice față de mediul înconjurător.

webPR: Campania "Fii la tine-n țară la fel ca afară" ajunge în Iași

de Smile Media
Miercuri, 4 Mar 2020 Actualitate | Mediu
Campania națională „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, lansata de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, demarează la Iași începând cu 2 martie 2020. Scopul acesteia este de a contribui la informarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de DEEE - deșeuri de echipamente electrice și electronice și de a oferi soluții de debarasare pentru acestea.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by