Crossroads, Bellevue, Seattle, Washington, U.S.A. | 15.03.2017      Folclorul românesc la Oceanul Pacific (297 vizualizari)


Este o mare bucurie și o imensă mulțumire sufletească, să poți asista, ca român aflat tocmai pe coasta Oceanului Pacific, la zeci de mii de kilometri distanță de locurile natale, la un spectacol de folclor autentic, cu totul și cu totul deosebit, desfășurat în cadrul Festivalului Multicultural Crossroads 2017, din Bellevue, Washington, U.S.A. Acest lucru a fost posibil datorită dăruirii, a muncii pline de abnegație a unui grup de români, bărbați, femei și copii, care animați de dragostea pentru folclorul românesc, pentru muzica și jocul nostru popular, pentru minunatele noastre costume populare atât de mult admirate de către întreaga lume, au prezentat publicului american, cu multă acuratețe, câteva dintre tradițiile, obiceiurile, cântecele și dansurile caracteristice satelor românești, în prag de primăvară. Este vorba de Ansamblul Folkloric Datina Seattle, al cărui spectacol de debut a avut loc în 2013, tot la Festivalul Cultural Crossroads din Bellevue. Cu atât mai mult trebuie admirată performanța acestor oameni, care, fără a fi profesioniști, fiecare având un serviciu în cu totul și cu totul alte domenii, prin perseverență și sacrificându-și timpul lor liber, au reușit să atingă performanțe care îi aduce în apropierea nivelului profesionist. Este, cu atât mai mult de admirat faptul că au reușit să insufle și copiilor lor aceleași sentimente de dragoste față de folclorul nostru autentic, față de creațiile și dansurile noastre populare. Îi felicit din toată inima. Mai multe detalii despre Ansamblul Folcloric DATINA Seattle puteți găsi la https://www.facebook.com/search/top/?q=romanian%20folkloric%20ensemble%20datina%20seattle

@ raporteaza un abuz Autor: Paul Viorel Isac
YM
  voteaza (0 voturi)     

Fotografii si filme trimise in luna martie 2017

Arhiva HotReporter

 • inainte
 • Octombrie 2018
  Octombrie 2018
  6 fotografii si filme
 • Noiembrie 2018
  Noiembrie 2018
  3 fotografii si filme
 • Decembrie 2018
  Decembrie 2018
  19 fotografii si filme
 • Ianuarie 2019
  Ianuarie 2019
  4 fotografii si filme
 • inapoi

Vezi, pozezi, filmezi, postezi!

Ai facut o fotografie sau un film care ar putea fi o stire? Trimite-o aici!

Ai surprins o intamplare, un eveniment care merita cunoscut? Ai participat la un spectacol adevarat? Ai fost martor la un incident sau accident? Vezi, pozezi, filmezi, postezi!

Nu uita sa precizezi:
- data si ora la care ai fotografiat
- locul unde ai fotografiat

Daca e necesar, scrie cateva cuvinte lamuritoare despre eveniment.

Incarca aici foto sau film!


Login ca utilizator HotNews.ro
Ex: Bucuresti, Calea Floreasca
am citit si sunt de acord cu regulamentul

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version