Piata sf gheorghe | 03.05.2015      Mural cenzurat in Bucuresti (3231 vizualizari)


Buna, Va scriu pentru a semnala un caz de cenzura a unui mural finalizat recent in Piata Sfantul Gheorghe (Str. Baniei 5). Inteleg ca la presiunile bisericii din apropiere, desenul va fi sters. Este inca acolo, insa nu stiu cat timp va mai rezista. Mi se pare o situatie nefericita, pentru ca am fost in trecere cand se desena, mi s-a parut impresionant si mi-ar placea sa mai vad astfel de initiative in Bucuresti. Nu mi se pare normal sa nu existe libertate de exprimare artistica intr-o societate care speram ca a depasit cenzura comunista si se vrea democratica si deschisa la minte, in contextul in care in Europa si Statele Unite se incurajeaza astfel de proiecte, iar in multe tari reprezinta o parte integrata a turismului creativ - vedeti ce se intampla in Lisabona, Polonia, in Italia etc. Mi-ar placea ca aceasta situatie sa fie facuta cunoscuta publicului pentru a nu exista, pe viitor, decizii luate in necunostinta de cauza. Din pacate, s-a scris foarte putin pana acum: http://www.sapteseri.ro/articole/articol/2427 http://thereart.ro/censored-mural-nom-crew/ In speranta ca veti acorda atentie acestui subiect, Va multumesc.

@ raporteaza un abuz Autor: Ernraih Cristian
YM
  voteaza (6 voturi)     

Fotografii si filme trimise in luna mai 2015

Arhiva HotReporter

 • inainte
 • Mai 2021
  Mai 2021
  1 fotografii si filme
 • Iunie 2021
  Iunie 2021
  6 fotografii si filme
 • Iulie 2021
  Iulie 2021
  8 fotografii si filme
 • August 2021
  August 2021
  24 fotografii si filme
 • inapoi

Vezi, pozezi, filmezi, postezi!

Ai facut o fotografie sau un film care ar putea fi o stire? Trimite-o aici!

Ai surprins o intamplare, un eveniment care merita cunoscut? Ai participat la un spectacol adevarat? Ai fost martor la un incident sau accident? Vezi, pozezi, filmezi, postezi!

Nu uita sa precizezi:
- data si ora la care ai fotografiat
- locul unde ai fotografiat

Daca e necesar, scrie cateva cuvinte lamuritoare despre eveniment.

Incarca aici foto sau film!


Login ca utilizator HotNews.ro
Ex: Bucuresti, Calea Floreasca
am citit si sunt de acord cu regulamentul

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by