Satul Manastirea (fost Benediug), jud Cluj | 04.05.2011      Castelul Kornis - turnul de poarta pazit de inorogi (2008 vizualizari)


Din castelul Kornis (sec XVI), care a fost unul dintre cele mai frumoase castele renascentiste din Ardeal, au mai ramas doar câteva ruine. De fapt, în buna stare au mai ramas doar pivnitele (care azi sunt una dintre gropile de gunoi ale satului) si turnul portii. Povestea dezastrului începe la jumatatea sec XX, când proprietarii au fost alungati de aici, când a fost arsa în curte biblioteca de peste 9k volume de carti rare, când colectia de minerale (cea mai mare din Ardeal) a fost aruncata in Somes etc. Povestea continua cu transformarea castelului in magazie de cereale, apoi cu abandonarea lui de catre autoritati (mai putin 2 ani de restaurare partiala, facuta heirupist), continua cu transformarea castelului în cariera de piatra pentru localnici, apoi cu transformarea pivnitelor in groapa de gunoi. În fine, povestea castelului se va sfârsi in curând.

@ raporteaza un abuz Autor: diddlyjo
YM
  voteaza (6 voturi)     

Fotografii si filme trimise in luna mai 2011

Arhiva HotReporter

 • inainte
 • Februarie 2021
  Februarie 2021
  2 fotografii si filme
 • Martie 2021
  Martie 2021
  3 fotografii si filme
 • Aprilie 2021
  Aprilie 2021
  2 fotografii si filme
 • Mai 2021
  Mai 2021
  1 fotografii si filme
 • inapoi

Vezi, pozezi, filmezi, postezi!

Ai facut o fotografie sau un film care ar putea fi o stire? Trimite-o aici!

Ai surprins o intamplare, un eveniment care merita cunoscut? Ai participat la un spectacol adevarat? Ai fost martor la un incident sau accident? Vezi, pozezi, filmezi, postezi!

Nu uita sa precizezi:
- data si ora la care ai fotografiat
- locul unde ai fotografiat

Daca e necesar, scrie cateva cuvinte lamuritoare despre eveniment.

Incarca aici foto sau film!


Login ca utilizator HotNews.ro
Ex: Bucuresti, Calea Floreasca
am citit si sunt de acord cu regulamentul

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by