FILM
Începe Les Films de Cannes à Bucarest. Vineri 18 octombrie debuteaz�� ��i edi��iile din Ia��i, Cluj, Timi��oara Les Films de Cannes à Bucarest porne��te ast��zi la drum cu un eveniment special din sec��iunea România. 30 de ani mai târziu. La Cinemateca Union, de la ora 18:30, vor fi proiectate scurtmetrajul De Cr��ciun ne-am luat ra��ia de libertate de Cornel Mihalache ��i C��t��lina Fernoag�� ��i lungmetrajul Videograme dintr-o revolutie de Andrei Ujic�� ��i Harun Farocki.
webPR: Trei zile dedicate profesioni��tilor din industria cinematografic�� mondial��, la Astra Film Festival 2019 Festivalul Interna��ional Astra Film de la Sibiu este o experien���� revelatoare atât pentru publicul larg, dornic s�� exploreze noi realit����i ale lumii întregi prin selec��ia de filme propus��, cât ��i pentru tinerii regizori prin programul de dezvoltare de proiecte de film documentar. DocTank, programul special dedicat profesioni��tilor din industrie, va avea loc în cadrul Astra Film Festival, între 17 ��i 19 octombrie, ��i include dezbateri, ateliere, evenimente, prezent��ri ��i oportunit����i de networking.
Drama "5 Minute", regizat�� de Dan Chi��u, premiera mondial�� ast��zi la Var��ovia IFF Drama „5 Minute/ 5 Minutes Too Late”, scris�� ��i regizat�� de Dan Chi��u, va avea premiera mondial�� pe 17 octombrie 2019, la cea de-a 35-a edi��ie a Festivalului Interna��ional de Film de la Var��ovia, unde este inclus�� în competi��ia oficial��. La premiera mondial�� de la Var��ovia vor participa regizorul Dan Chi��u, actorii Mihai C��lin, Diana Cavallioti ��i Ana Radu, monteurul Leti��ia ��tef��nescu ��i produc��toarea Anamaria Antoci.
webPR: Astra Film Festival 2019 continu�� cu întâlniri-eveniment, filme provocatoare ��i muzic�� live Dup�� un debut de edi��ie cu proiec��ii sold-out ��i mii de spectatori, Astra Film Festival 2019 continu�� cu un program înc��rcat. Filme de top, sesiuni Q&A, dezbateri, întâlniri-eveniment cu legende ale filmului documentar ��i concerte live sunt incluse pe agenda festivalului, care se va desf����ura la Sibiu pân�� duminic��, 20 octombrie.
webPR: Debutul celei de-a XXVI-a edi��ii a Festivalului Astra Film, s��rb��torit cu s��li pline, invita��i de renume mondial ��i proiec��ii sold-out Cea de-a XXVI-a edi��ie a Festivalului Interna��ional Astra Film de la Sibiu s-a deschis luni, 14 octombrie, ��i înc�� din prima zi se anun���� a fi un real succes de cas��. Startul festivalului s-a dat în compania unei audien��e impresionante, proiec��ii sold-out ��i o atmosfer�� de s��rb��toare. Festivalul se desf����oar�� în perioada 14-20 octombrie, în 11 spa��ii care acoper�� tot Sibiul.
Filme pentru publicul tân��r, în premier��, la Festivalul Interna��ional de film KINOdiseea, edi��ia a XI-a Cea de-a XI-a edi��ie a Festivalului interna��ional de film pentru publicul tân��r va avea loc la Bucure��ti, între 8 ��i 13 noiembrie. 2 competi��ii interna��ionale de lungmetraje ��i 5 competi��ii de scurtmetraje - pentru copii între 3 ��i 14 ani ��i pentru tineri de peste 15 ani.
Cea de-a 11-a edi��ie Timishort se amân�� pentru 2020 Organizatorii Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, au luat decizia ca edi��ia din 2019 a festivalului s�� se anuleze. În ciuda eforturilor sus��inute de de organizatori, echipa Timishort se vede obligat�� s�� amâne edi��ia a 11-a a festivalului pentru anul viitor. Motivul este întârzierea pl����ilor din finan����rile nerambursabile câ��tigate prin concurs.
webPR: Începe Astra Film Festival 2019: spectacolul lumii se mut�� la Sibiu, între 14 ��i 20 octombrie Începând de luni, 14 octombrie, centrul istoric al Sibiului va frem��ta efectiv timp de 7 zile la vibra��iile celei de-a XXVI-a edi��ii a Festivalului Interna��ional Astra Film, un festival de amploare ��i prestigiu cultural mondial. Programul oficial al edi��iei din 2019 e impresionant: 126 de filme selec��ionate, dintre care 46 vor concura în cele 4 sec��iuni competi��ionale, 58 vor fi prezentate în premier��, 55 de proiec��ii vor fi urmate de sesiuni Q&A cu regizorii români ��i str��ini prezen��i la festival, iar 29 vor fi proiectate în formatele VR ��i full-dome.
���Festivalul Tân��r de la Sibiu - Cinci spectacole vor marca 30 de ani de la Revolu��ie Cinci spectacole române��ti care vorbesc despre comunism sunt incluse în programul celei de-a cincea edi��ii a Festivalului Tân��r de la Sibiu, care va avea loc între 1 ��i 10 noiembrie, la Teatrul Gong. „Amalia respir�� adânc”, „An Tan Tina”, „Cultul personalit����ii”, „În umbra marelui plan” ��i „Tipografic Majuscul” vor fi prezentate pentru a marca 30 de ani de la Revolu��ie, anunta organizatorii.
Filmul ”Joker”, pe primul loc ��i în box office-ul românesc Filmul "Joker", regizat de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc, cu încas��ri de 2.110.334,74 de lei în weekendul premierei, transmite Mediafax, citând Cinemagia.
webPR: Noile genera��ii de cinea��ti ��i cinefili se formeaz�� la Sibiu: juriul AFF 2019 ��i programul Astra Film Junior Au fost desemna��i membrii juriului celor 4 sec��iuni competi��ionale din cadrul celei de-a XXVI-a edi��ii a Festivalului Interna��ional Astra Film de la Sibiu, care va avea loc în perioada 14-20 octombrie. Ca în fiecare an, juriul festivalului reune��te profesioni��ti din elita industriei cinematografice mondiale.
VIDEO "Joker" se instaleaz�� în fruntea box-office-ului nord-american, pe fondul controverselor ��i acuza��iilor de glorificare a violen��ei Foarte a��teptatul "Joker" produs de Warner s-a propulsat în fruntea box-office-ului nord-american în acest week-end, cu încas��ri de 93,5 milioane de dolari, în ciuda polemicilor privind tematica sa violent��, potrivit cifrelor provizorii publicate duminic�� de Exhibitor Relations, scrie AFP.
Filmul "Colectiv", de Alexander Nanau, desemnat cel mai bun documentar la Festivalul de la Zurich Lungmetrajul "Colectiv", de Alexander Nanau, a primit premiul Ochiul de Aur pentru cel mai bun documentar la cea de-a 15-a edi��ie a Festivalului de Film de la Zurich, Elve��ia, ce a avut loc în perioada 26 septembrie - 6 octombrie, potrivit site-ului oficial al evenimentului.
webPR: Întâlnire cu Stalin, Gorbaciov ��i rebeli ai Revolu��iei din ’89, în documentare de excep��ie, la AFF 2019 Edi��ia 2019 a Festivalului Interna��ional Astra Film de la Sibiu, care va avea loc între 14 ��i 20 octombrie, prezint�� o serie de documentare de excep��ie care propun o reflec��ie p��trunz��toare asupra trecutului pentru a în��elege mai bine realitatea prezent��. Filmele semnate de unele dintre cele mai importante voci ale cinematografiei universale, precum Werner Herzog ��i Sergei Loznitsa, sunt centrate pe titani ai istoriei, Iosif Stalin ��i Mihail Gorbaciov, dar ��i pe momente cheie din istoria recent�� a României, Revolu��ia din ‘89, atunci ��i acum.
webPR: Cinematograful-dom revine în inima Sibiului cu un program dedicat pove��tilor imersive, la Astra Film Festival 2019 Astra Film Festival propune ��i pentru edi��ia 2019 o selec��ie vast�� ��i incitant�� de filme creative realizate cu cele mai noi tehnologii în format VR (realitate virtual��) ��i full-dome (proiec��ie 360 de grade). Produc��ii inovatoare vor oferi publicului o experien���� audiovizual�� la intensitate maxim��, între 14 ��i 20 octombrie, în Domul amplasat în Pia��a Mare din Sibiu pentru al patrulea an consecutiv.
Martin Scorsese dezv��luie "The Irishman", proiectul faraonic produs de Netflix, cu o distribu��ie de excep��ie: Robert De Niro, Al Pacino ��i Joe Pesci Regizorul Martin Scorsese a prezentat vineri, pentru prima oar��, noul s��u film "The Irishman", în deschiderea festivalului din New York, un proiect ambi��ios care a devenit realitate gra��ie platformei Netflix, la peste un deceniu de la lansarea sa, scrie AFP.
10 ora��e ��i 10 Palme d’Or-uri la a 10-a edi��ie a Les Films de Cannes à Bucarest O selec��ie cu zece filme premiate cu Palme d’Or la Cannes va putea fi v��zut�� cu ocazia celei de-a 10-a edi��ii a Les Films de Cannes à Bucarest, la Cinemateca Union. Filmele vor fi precedate de scurte interviuri video cu unii dintre cei mai mari regizori contemporani care r��spund la întrebarea: Cum s-a schimbat cinematograful în ultimii 30 de ani ��i încotro se îndreapt��? Totodat��, a 10-a edi��ie a Les Films de Cannes aduce în România cele mai a��teptate filme ale anului în 10 ora��e din ��ar��: pe lâng�� Les Films de Cannes à Bucarest, vor exista edi��ii ale festivalului ��i la Ia��i, Cluj-Napoca, Timi��oara, Boto��ani, Bra��ov, Arad, Suceava, Br��ila ��i Slobozia.
„5 Minute”, regizat de Dan Chi��u, premiera mondial�� în competi��ia Festivalului Interna��ional de la Var��ovia Filmul „5 Minute / 5 Minutes Too Late”, scris ��i regizat de Dan Chi��u, cu Mihai C��lin ��i Diana Cavallioti în distribu��ie, va avea premiera mondial�� în competi��ia celei de-a 35-a edi��ii a Festivalului Interna��ional de la Var��ovia, care se va desf����ura în perioada 11- 20 octombrie 2019.
webPR: Pulsul cinematografiei române��ti se ia la Sibiu: 20 de filme esen��iale la Astra Film Festival 2019 Între 14 ��i 20 octombrie, la Festivalul Interna��ional Astra Film de la Sibiu vor rula pe marile ecrane 20 de filme legate de România fie prin subiect, fie prin autor: 13 documentare particip�� în competi��iile România ��i DocSchool, 4 se reg��sesc în programe tematice ��i în selec��ia Astra Film Junior, iar 3 filme vor avea parte de proiec��ii-eveniment.
Programul Animest.14 - locul de întâlnire al celor mai premiate filme de anima��ie ale anului Universul fantastic al filmelor de anima��ie premiate recent la cele mai importante festivaluri din întreaga lume cucere��te marile ecrane la cea de-a 14-a edi��ie Animest. Selec��ia de filme proiectate între 4 ��i 13 octombrie în premier�� în România va dep����i toate a��tept��rile, oferind publicului zece zile fantastice, animate de mister, aventur��, pove��ti memorabile ��i personaje complexe.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by