FILM
Romania, tara invitata de onoare a Festivalului de Film Sud-Est European de la Berlin Joi, 24 mai a.c., va avea loc la Berlin, Gala de deschidere a Festivalului de Film Sud-Est European (www.seeff.de). România este țară invitată de onoare a ediției din acest an a festivalului, fiind celebrată astfel împlinirea a 100 de ani de la construirea Statului Modern Român. In cadrul galei de deschidere, se va acorda Premiul "Legenda Sud-Est Europeană a anului 2018" (post mortem) regretatului maestru Lucian Pintilie. Gala de deschidere a festivalului va fi completată cu proiecția filmului Restul e tăcere, semnat de Nae Caranfil, film realizat pe tema Războiului de Independență de la 1877 și distins cu Diploma de Excelență a SEEFF 2018.
Soprana Angela Gheorghiu, invitată de onoare la TIFF 2018 Superstarul Angela Gheorghiu, celebră cântăreață de operă a timpului nostru, vine la Festivalul Internațional de Film  Transilvania, ca invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții. Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în fața publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmat de proiecția filmului Tosca (r. Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.
Festivalul de film istoric Pessac la București, 21-24 mai 2018 ​În perioada 21-24 mai 2018, Institutul Francez din București va fi gazdă a proiecțiilor celor mai apreciate pelicule din cadrul Festival International du Film d’Histoire de Pessac 2017. Este al doilea an consecutiv când acest festival din Franța este prezentat la București, evenimentul fiind rezultatul parteneriatului dintre festivalul din Pessac și Festivalul de Film și Istorii Râșnov. Proiecțiile festivalului au fost prezentate publicului francez în noiembrie 2017 și vor fi văzute de iubitorii filmului din București la cinematograful Elvira Popescu.
VIDEO Primele imagini oficiale din filmul biografic despre trupa Queen, lansate pe Youtube Trailerul primului film biografic despre trupa Queen, Bohemian Rhapsody, în care liderul exuberant Freddie Mercury este interpretat de Rami Malek, a fost lansat pe internet, după ce luni pe pagina oficială de Youtube a formației a fost încărcat un teaser, relatează The Guardian.
Filme de la Berlin, Sundance și San Sebastian, la TIFF 2018 La un an de la lansarea primului film în cinematografele din România (”On Body and Soul / Despre trup și suflet”, r. Ildikó Enyedi), Bad Unicorn revine la TIFF 2018 cu 4 filme. În avanpremieră în România, publicul TIFF va avea ocazia de a vedea ”Dovlatov”, cel  mai  nou  film  al  lui  Alexey  German  Jr., filmul premiat cu două trofee la Berlin anul acesta: Ursul de argint pentru contribuție artistică și Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury. Tot de la Berlinale vine și filmul ”Utoya – 22 iulie / U: July 22” (r. Erik Poppe), cel mai discutat film al acestei ediții a festivalului. ”Vinovatul / The Guilty” (r. Gustav Möller), thrillerul bulversant care a câștigat Premiul publicului la Sundance este selectat în competiția TIFF 2018. În competiția dedicate filmelor românești, ZFR, va rula ”Pororoca” (r. Constantin Popescu), filmul care i-a adus actorului român Bogdan Dumitrache trofeul pentru Cel mai bun actor la San Sebastian.
​Filmul suedez "Printre Stele" deschide Festivalul KINOdiseea Altfel 2018 Filmul suedez "Up in the Sky" / "Printre Stele", desemnat în 2017 drept "cel mai bun film pentru copii" la Zurich, va deschide ediţia din acest an a retrospectivei Festivalului Internaţional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea Altfel (18-20 mai). Festivalul KINOdiseea Altfel se va desfăşura anul acesta la Bucureşti (18-20 mai) şi la Arad (29 mai - 3 iunie).
A murit actrița Margot Kidder, celebră pentru rolului Lois Lane din "Superman", alături de Christopher Reeve Actrița canadiană Margot Kidder, cunoscută în special pentru rolului lui Lois Lane în saga "Superman", alături de Christopher Reeve, a murit duminică la vârsta de 69 de ani, anunță AFP.
EXCLUSIV Cannes Regizorul ucrainean Serghei Loznița: Cine cunoaște istoria Rusiei știe că nu s-a schimbat nimic Serghei Loznița a deschis în 9 mai secțiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes (8-19 mai 2018) cu filmul de ficțiune „Donbass”, coproducție germano-ucraineano-franco-olandezo-română a cărei postproducție e realizată în mare parte la Digital Cube, în România. „Donbass” vorbește despre situația de azi a acestei regiuni din estul Ucrainei marcată de sărăcie, război și de umbra amenințătoare a Rusiei. În interviul exclusiv pentru România acordat HotNews.ro Serghei Loznița explică de ce istoria Rusiei e o istorie copy/paste, cum ar putea fi oprit războiul din Ucraina și cum să nu ne lăsăm manipulați de propagandă.
Ediția cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film Transilvania Câteva zile ne mai despart de surprizele celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Între 25 mai și 3 iunie, cel mai mare eveniment din România dedicat artei și industriei cinematografice va aduce la Cluj-Napoca sute de proiecții, titluri clasice și filme în premieră absolută, o selecție solidă de evenimente ce îmbină filmul cu muzica, expoziții, workshop-uri inovatoare, dezbateri și petreceri grandioase. Programul din acest an include nu mai puțin de 227 producții - 178 de lungmetraje și 49 de scurtmetraje din toate colțurile lumii. Sute de invitați români și străini, reprezentanți de seamă din lumea filmului, și-au confirmat deja prezența la TIFF.17. Alături de echipa organizatorică, peste 400 de voluntari se vor ocupa de buna desfășurare a evenimentelor.
Românii la Festivalul de film de la Cannes 2018 La cea de-a 71-a ediție a Festivalului de film de la Cannes, care va avea loc între 8 și 19 mai, România continuă să fie prezentă în selecțiile oficiale şi paralele. Mai multe producții sau co-producții româneşti vor fi prezente la festival. Regăsim între acestea co-producția franco-belgiană Seule à mon mariage de Marta Bergman (de origine română) în programarea ACID sau scurtmetrajul Albastru şi rosu, în proporții egale realizat de Georgiana Moldoveanu în selecția oficială Cinéfondation. De asemenea, este de remarcat prezența actorilor români Valeriu Andriuţă  în filmul Donbass de Serghei Loznitsa, care deschide secţiunea "Un certain regard", precum şi a Alinei Şerban şi a producătoarei Ada Solomon la proiecția filmului Martei Bergman.
12 filme concureaza in Competiția oficială TIFF 2018 Nouă debuturi puternice, dintre care două semnate de regizori români, vor concura pentru Trofeul Transilvania alături de alte trei filme realizate de autori aflați la cel de-al doilea lungmetraj. Prezentate în premieră națională pe marele ecran, cele 12 filme din Competiția oficială a celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania iau pulsul noii generații de cineaști din întreaga lume.
VIDEO Filmul biografic despre Berlusconi este o privire "tandră" asupra temerilor unui bătrân, susţine regizorul Filmul biografic despre Silvio Berlusconi a cărui primă parte a fost lansată recent în Italia este o privire apolitică asupra temerilor unui bătrân, a declarat miercuri regizorul Paolo Sorrentino, laureat al unui premiu Oscar, relatează DPA.
​Muzica întâlnește filmul în evenimente speciale la TIFF 2018 Prezentarea în exclusivitate a primelor secvențe din „Moromeții 2”, cel mai așteptat film românesc al anului, însoțită de un concert special, lansarea primului documentar al unei trupe românești și revenirea după 5 ani în festival a celei mai spectaculoase trupe etno din Ucraina animă serile celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (25 mai – 3 iunie).
Filme documentare românești la Festivalul de Film de la Riga Publicul leton va avea mâine oportunitatea de a viziona filme documentare românești și va putea cunoaște istoria festivalului Astra Film, în cadrul unei zile dedicate filmului documentar românesc la Riga Pasaules Film Festival. Scurt-metrajul O scurtă isorie a Astra Film Festival, regizat de Carmen Lidia Vidu, care redă evoluția celui mai longeviv festival de film de non-ficțiune din România, aju ns la 25 de ediții, va încânta spectatorii cinematografului Kino Bize din Riga. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Dumitru Budrala, directorul fondator al Astra Film Festival și cu Csilla Kato, director de programe al AFF.
Filmul "Aniversarea" lui Dan Chişu, în premieră la Londra Joi, 26 aprilie, va fi prezentat in cadrul Programului "Cinematecii Româneşti" de la Institutul Cultural Român din Londra filmul "Aniversarea", în regia lui Dan Chişu. Din distribuția filmului face parte actorul Mircea Albulescu, în ultimul său rol. Productia este prezentata în premieră în spațiul britanic.
A fi sau a nu fi politic corect? Acestea sunt filmele controversate de la TIFF 2018 Secțiunea tematică a celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, eveniment care se va desfasura in perioada 25 mai - 3 iunie, se numește A fi sau a nu fi politic corect? și include zece producții recente care concurează pentru Premiul FIPRESCI al TIFF. Potrivit directorului artistic al TIFF, Mihai Chirilov alegerea tematicii este "cu atât mai necesară în contextul actual în care libertatea de expresie tinde să fie amenințată de considerente politic-cosmetizante care nu au nici o legătură cu valoarea artistică."
Filmul Marlon este castigatorul Trofeului DaKINO 2018 Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO a avut loc în perioada 18- 22 aprilie, la ARCUB și Cinema Muzeul Țăranului si-a desemnat castigatorii. Trofeul DaKINO 2018 a fost acordat filmului MARLON, regia Jessica Palud (Franța- Belgia) "pentru simplitatea cu care a descris lumea interioară a unei adolescente și pentru modul în care a transpus vizual povestea" - se arata in motivatia juriului.
"Glory", un film despre corupția din Bulgaria, a câștigat Trofeul Cinepolitica 2018 Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica și-a desemnat câștigătorii duminică, 22 aprilie. "Gloria"/ "Glory", filmul tandemului bulgar Kristina Grozeva și Petar Valchanov, o parabolă socială ce explorează corupția, diferențele de clasă și prăpastia dintre zonele urbane și cele rurale din Bulgaria contemporană, a câștigat Trofeul Cinepolitica, în timp ce documentarului "Of Fathers and Sons" (r. Talal Derki) i-a fost acordată o Mențiune Specială.
A 22-a ediţie Festivalului Filmului Francez din România are loc intre 24 aprilie şi 6 mai Între 24 aprilie şi 6 mai, Festivalul Filmului Francez face o mică revoluţie pe marile ecrane din 9 oraşe din România (Arad, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Timişoara) cu cea de a 22-a sa ediţie al cărei cuvânt de ordine este "schimbare" - schimbare de idei, de idealuri, de perspectivă, de viaţă, de societate. Editia din acest an a festivalului va fi deschisa pe 24 aprilie, ora 20.30, la Cinema Elvire Popesco, cu filmul MADAME HYDE de Serge Bozon (2017), povestea neobişnuită a metamorfozei personale şi sociale a unei profesoare de fizică timide şi retrase.
"Singură la nunta mea", coprodus de Ada Solomon, în selecția programului ACID Cannes ​Pelicula "Singură la nunta mea / Seule a mon mariage", coproducție Belgia-România, regizată de Marta Bergman, a fost selectată în programul ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion) al Festivalului de Film de la Cannes 2018. Evenimentul va avea loc în perioada 9-18 mai 2018, iar filmul va fi proiectat în premieră mondială. Produsă de compania belgiană Frakas, pelicula filmată în România și Belgia, îi are în rolurile principale pe românca Alina Șerban și belgianul Tom Vermeir.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri