Facem Romania bine
Efecte pe termen lung ale COVID-19. Ce ar trebui să facă cineva care se confruntă cu sindromul post-COVID? În timp ce majoritatea persoanelor cu COVID-19 se recuperează, unii pacienți au simptome care pot dura săptămâni sau chiar luni. Știm că virusul poate afecta organe, cum ar fi plămânii, inima și creierul, ceea ce crește riscul apariției problemelor de sănătate pe termen lung. Persoanele în vârstă și cele cu multe afecțiuni medicale grave sunt mai susceptibile de a avea simptome persistente ale COVID-19, dar sunt și persoane tinere, altfel sănătoase, care se pot simți rău mult timp după infecție.
Dr. Vlad Stroescu: Ne-am obișnuit întrucâtva cu ideea bolii și riscul morții și asta nu e neapărat bine “Deși anxietatea legată de sănătate rămâne campioana greu de detronat a anxietăților, ne-am obișnuit întrucâtva cu ideea bolii și riscul morții și asta nu e neapărat bine, pentru că poate însemna reziliență, dar și oboseală sau, mai rău, negare sau alte mecanisme de apărare. Dacă nu mai putem să ne dezlănțuim pe stadioane, putem redescoperi puterea de vindecare a lucrurilor mici și delicate”, spune Vlad Stroescu, psihiatru la MindCare.
Florentina Niculescu, psihoterapeut: În mod cert sărbătorile acestui an nu vor fi la fel ca în anii precedenți. Am fost forțați să ne schimbăm viața, e o traumă colectivă Trăim o luna decembrie atipică, fără prea multe vizite, fără călătorii, fără petreceri. Ne putem bucura de sărbători chiar și în aceste condiții? Cum a fost afectată sănătatea noastra mintală, după atatea luni de pandemie? "În mod cert sărbătorile acestui an nu vor fi la fel ca în anii precedenți. Vor avea ingrediente rafinate: grijă pentru cei dragi, conexiune emoțională, comunicare sinceră și deschisă, creativitate, recunoștință", spune Florentina Niculescu, psihoterapeut de orientare integrativă în Centrul MindCare.
Cum recunoaștem simptomele infarctului miocardic acut. Dr. Florin Purcărea: SARS-COV2 nu cauzează doar pneumonia virală, ci are implicații majore asupra sistemului cardiovascular "Pe lângă campaniile media de conștientizare a riscului asociat infecției SARS-COV2, este necesară și o campanie de informare a populației asupra riscului de boli cardiovasculare asociat acestei perioade dificile din punct de vedere social", spune dr. Purcărea Florin, medic primar cardiolog, cardiologie intervențională. "Oamenii trebuie încurajați să renunțe la fumat, să facă sport pentru menținerea unei greutăți corporale optime și ameliorarea stărilor de anxietate și depresie, să mănânce sănătos, să comunice cu medicii curanți și să monitorizeze starea de sănătate și evoluția bolilor cronice, fiind conștienți de faptul că această pandemie este tranzitorie și odată cu imunizarea prin vaccinare se va reveni la o viață socială normală, iar pentru acel moment așteptat va trebui să fim sănătoși atât fizic, cât și psihic".
Ai grijă de sănătatea ta în pandemie. La MedLife ai acces în siguranță la servicii medicale integrate Pe masură ce pandemia continuă și accesul la servicii medicale este îngreunat, vizitele la medic și multe programări de rutină au fost amânate, din cauza îngrijorării cu privire la COVID-19. Această întârziere a asistenței medicale preventive poate duce pe viitor la un impact negativ asupra sănătății oamenilor.​
Dr. Ștefăniță Dima atrage atenția că accidentul vascular ischemic este urgență absolută În 2016, dr. Ștefăniță Dima salva viața unei fetițe de 1 an, diagnosticată cu fistulă pială de tip paragalenic, o premiera pentru Romania, fiind al șaptelea caz raportat la nivel mondial. Între timp, pacienta a crescut și dr. Ștefăniță Dima primește de 5-6 ori pe an filmulețe de la familie cu ea și sora ei: "Am promis ca o sa fiu nașul ei de cununie și așa o sa fie"
Dr. Claudiu Matei, neurochirurg: În această perioadă tumultoasă, de pandemie, am fost de multe ori pus în situația să triez cazurile "Orice intervenție chirurgicală este o agresiune pentru organism, care poate fragiliza pacientul, făcându-l mai vulnerabil în perioada postoperatorie la infecții și implicit la infecția COVID, de aceea, cazurile care se pot amâna, am considerat că este mai bine să le temporizez, însă, acestea au fost destul de puține", a declarat Claudiu Matei, medic primar neurochirurgie, de la Spitalul Polisano MedLife Sibiu, într-un interviu pentru Hotnews.ro.
Cazuri rare și complexe, tratate cu succes de către echipe medicale multidisciplinare în cadrul MedLife De-a lungul timpului, medicii au gestionat cazuri dificile și au realizat intervenții complexe, unele chiar în premieră națională, în cele 10 spitale ale Grupului Medlife. Echipe medicale multidisciplinare au realizat și realizeaza în continuare operații complexe în diferite specialitati, de la ortopedie, oncologie, pediatrie, nefrologie, neurochirurgie, cardiologie și până la chirurgia obezității. În același timp, MedLife a adus actul medical aproape de oameni prin demersuri care au urmărit educarea și informarea pacienților și a medicilor, realizând transmisiuni în direct ale anumitor intervenții.
Dumitru Jardan, biolog, despre evoluția genomului SARS-CoV-2: Noi credem că virusul vrea să ne omoare. Nu, el vrea să se înmulțească și se va adapta. Nu îl interesează să cauzeze o boala gravă, ci să se răspândească cât mai tare Genetica virusurilor are un rol foarte important în pandemie. Atunci când se identifică un nou virus, primul pas constă în secvențierea genomului pentru a obține mai multe informații despre originea lui și modul de răspândire. Dumitru Jardan, biolog și doctor în științe medicale, a secvențiat genomul virusului SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul României pentru a descoperi cum s-a transmis virusul în România și ce mutații a suferit și a prezentat informații despre evoluția genomului virusului la Conferința Anuală MedLife.
MedLife a alocat resurse pentru cercetarea SARS CoV-2 în România, de la imunizarea naturală a populației, până la secvențierea genomului virusului Încă de la începutul pandemiei, grupul MedLife a investit în cercetarea virusului SARS CoV-2, desfășurând cu resurse proprii studii privind imunizarea naturală a populației din România pentru COVID-19, inclusiv rata de imunizare din municipiul Suceava, devenit la un moment dat epicentrul epidemiei din România. În plus, s-a alăturat eforturilor echipelor de cercetare internaționale realizând secvențierea tulpinilor virusului de pe teritoriul României. În aceasta perioadă, este in derulare un studiu care urmărește evoluția apariției anticorpilor la persoanele confirmate pozitiv prin testul RT-PCR și diferențele dintre metodele serologice de testare.
MedLife pune la dispoziția Spitalului Județean din Sibiu 22 de concentratoare de oxigen pentru îngrijirea pacienților cu Covid-19 Sistemul Medical MedLife vine în sprijinul autorităților locale și a unităților medicale de stat din țară și pune la dispoziția Spitalului Județean din Sibiu 22 de concentratoare de oxigen, destinate îngrijirii pacienților infectați cu SARS-CoV-2 care necesită oxigen.
Spitalul MedLife Genesys din Arad a devenit unitate medicală de suport COVID MedLife continuă să sprijine autoritățile în lupta cu pandemia de COVID-19 și anunță faptul că pune la dispoziția Ministerului Sănătății în calitate de unitate suport COVID spitalul MedLife Genesys din Arad, cea mai mare unitate medicală a grupului din Vestul țării. Este al doilea spital privat din România care se alătură sistemului medical public, urmând să fie reconfigurat pentru a trata cazurile medii și grave, care necesită internare la terapie intensivă.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by