FABRICA DE IDEI
Vaccin împotriva COVID-19
Foto: ARPIM

Ministrul Sănătății din Italia: Vom avea un vaccin pentru COVID-19 la toamnă

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 12 Iun 2020
Ministrul italian al sănătății Roberto Speranza confirmă o alianța cu Franța, Germania și Olanda pentru obținerea un avaccin anti coronavirus, potrivit La Stampa, citat de Rador. Speranza optează pentru cei de la Johnson&Johnson și de la AstraZeneca, care experimentează vaccinul împreună cu Universitatea din Oxford și IRBM.
Vladimir Kalinov, vicepreședinte Raiffeisen Bank
Foto: Hotnews
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

​VIDEO INTERVIU Vladimir Kalinov, vicepreședinte Raiffeisen: Putem finanța până la 40 de afaceri cu cate 50.000 de euro, prin programul factory

de Narcis Anton Smile Media
Joi, 7 Mai 2020
Pandemia a afectat foarte mult mediul de business din România, iar IMM-urile au fost lovite cel mai dur. Lipsa de finanțare din următoarea perioadă poate duce la neimplementarea multor idei de afaceri bune. În acest context, factory by Raiffeisen Bank, programul de creditare a afacerilor aflate la început de drum, ar putea fi o soluție salvatoare pentru mulți viitori antreprenori.
factory by Raiffeisen Bank
Foto: Raiffeisen Bank

webPR: Credite rapide de la Raiffeisen Bank pentru antreprenorii care contribuie la combaterea efectelor pandemiei

de webPR.ro
Marţi, 28 Apr 2020
Raiffeisen Bank adaptează programul de creditare factory dedicat afacerilor la început de drum, pentru a veni și în sprijinul antreprenorilor care dezvoltă produse sau servicii care contribuie activ la lupta împotriva efectelor crizei sanitare. Astfel, ideile de afaceri care oferă produse sau servicii utile în această perioada vor fi analizate cu prioritate și vor primi rapid finanțarea astfel încât să își poată implementa ideea imediat.
Ceramic Cafe
Foto: Ceramic Cafe Bucuresti
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

​VIDEO Ceramic Cafe - cafeneaua alternativă din care pleci cu obiecte ceramice pictate de tine

de Corina Judele Smile Media
Joi, 12 Mar 2020
Asociem de multe ori relaxarea cu weekend-ul. Așteptăm sfârșitul de săptămână pentru a face ceva pentru noi, dar de multe ori, după o săptămână aglomerată, fără momente de pauză, oboseala acumulată se transformă în mai multe ore de dormit și mai puțin timp pentru activitățile preferate. Nu mai încape discuția de a încerca ceva nou.
Jumping House din Cluj - locul plin de trambuline
Foto: Jumping House
Articol susținut de Raiffeisen Bank

​VIDEO O sală plină cu trambuline - visul oricărui copil... adult. Jumping House, dovada că se pot face bani din trambuline

de Narcis Anton Smile Media
Luni, 9 Mar 2020
Cred că majoritatea dintre noi ne-am dorit să avem trambuline cât mai mari acasă și să sărim toată ziua. În lipsa lor, rupeam saltelele paturilor încercând să sărim cât mai sus. Neagomir Aneta, fondatoarea Jumping House în Cluj Napoca, demonstrează că poți face și un business serios dintr-o joacă.
Iulian Turcanu - fondator Black & White Dance
Foto: HotNews
Articol susținut de Raiffeisen Bank​

VIDEO 3, 2, 1, Show! O școală de dans ce își transformă elevii în mici vedete

de Judele Corina Smile Media
Joi, 5 Mar 2020
Pentru majoritatea, dansul înseamnă relaxare, petrecere, distracție, club. Pentru unii înseamnă ceva imposibil. Pentru alții, în schimb, înseamnă muncă, ambiție, efort, practic, un stil de viață. Din discuția cu Iulian Turcanu, fondator Black & White Dance Center, am înțeles că dacă vrei, poți să dansezi. Fiecare are cheia lui. Pentru unii poate însemna o lună, sau două, ca în cazul lui Iulian, pentru alții poate dura și un an.
Elena Oglindă
Foto: Hotnews
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

VIDEO Vinuri surpriză alese de somelieri, direct la tine acasă. Cum funcționează primul abonament de vin din România

de Alexandra Ciordas Smile Media
Luni, 2 Mar 2020
Cum ar fi ca paharul acela de vin pe care îl iubești la finalul unei zile obositoare să iți fie trimis direct acasă, ales cu grijă de somelieri, exact pe gustul tău? Asta a fost și ideea Elenei Oglindă, o tânără antreprenoare, care a adus primul abonament la vin în România. Povestea Elenei începe cu un blog, unde scria despre ceea ce o pasionează: vinul. Atunci când a observat că tot mai mulți oameni sunt interesați de tipurile de vin și de mâncărurile care merg cel mai bine cu un anumit gust s-a hotărât să deschidă Wineful, un serviciu de care cu siguranță aveam nevoie.
Scuter blinkee
Foto: blinkee.city
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

Mobilitatea urbană în București - între transport alternativ și viteza melcului. Discuție cu Răzvan Toma de la blinkee.city

de Narcis Anton Smile Media
Vineri, 28 Feb 2020
Traficul din București este de mai mulți ani sufocat pe anumite intervale orare, iar poluarea ne răpește 4 ani din viață. Chiar un studiu recent, plasează Capitala pe locul 4 în Europa și 14 în lume în topul celor mai aglomerate orașe. Infrastructura orașului clar este depășită și o regândire a întregului sistem rutier ar dura foarte mult. În aceste condiții, transportul alternativ ar putea fi o soluție pentru un oraș înghițit din ce în ce mai mult de trafic și poluare.

Inspiroo
Foto: Inspiroo
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

Inspiroo - parcul din natură în care pasiunile tale inspiră aer curat

de Ariana Lazurca Smile Media
Miercuri, 26 Feb 2020
Ce poți să faci într-o zonă înconjurată de cea mai mare pădure seculară din Europa, pe care măsurătorile o califică ca fiind una dintre localitățile cu cel mai pur aer din țara noastră? O stațiune pentru aer. Deși pe majoritatea dintre noi cuvântul stațiune ne duce cu gândul la balnear, unde sursa curativă este nămolul sau apa, Inspiroo nu e despre asta. Parcul pune accent pe pasiunile tale și te încurajează să le pui în aplicare într-un loc în care plămânii ți se umplu cu aer curat.
Mihai Drăghici - fondatorul MedicPad
Foto: MedicPad
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

Consultații și rețete în cloud - viitorul medicinei în cod binar. Discuție cu Mihai Drăghici, fondatorul MedicPad

de Narcis Anton Smile Media
Luni, 24 Feb 2020
Cum ar fi să primești rețetele direct pe telefon sau să comunici istoricul tău medical și simptomele unui medic cât timp stai în sala de așteptare, folosind doar o tabletă? MedicPad poate să facă asta și deja a fost testat sistemul în România. Mihai Drăghici, fondatorul MedicPad, a găsit terenul perfect în țara noastră pentru a își implementa o idee mai veche: o platformă integrată de e-sănătate, care să ajute la îmbunătățirea calității serviciilor medicale. "Acum 2 ani de zile m-am mutat în București și am observat că pe partea de soft medical, România este un pic cam în urmă în ceea ce privește inovația. Așa că m-am decis să relansez compania și să reconstruiesc aplicațiile cu un design modern, un upgrade pe partea de tehnologie". - Mihai Drăghici.
ORIGIN
Foto: ORIGIN
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

Centru de ecoturism cu tehnologie de ultimă oră "în cel mai frumos sat din România": Ne-am călit în tranșee bucureștene, pentru business în munți

de Alexandra Ciordas Smile Media
Miercuri, 19 Feb 2020
Povestea ORIGIN pare a-și fi urmat cursul natural, însă o să descoperiți în articolul de mai jos că a fost nevoie de multă muncă, pasiune, viziune și dorința de a construi ceva sustenabil, care “să capete aripi puternice în mai multe generații”. Ideea unui centru de ecoturism, care să ofere o experiență autentică, dar adaptată nevoilor turistului de astăzi, este a Monei, care la 6 ani s-a îndrăgostit de Măgura, iar 25 de ani mai târziu vrea să ofere celor care vor trece pragul ORIGIN o recepție virtuală, o aplicație care să îi pună în contact cu ghizii locali, jacuzzi exterior, alimentare gratuită a mașinilor electrice, toate îmbinate cu o experiență autentică în locul în care “soarele răsare din Bucegi și adoarme în Crai”.
NETER
Foto: Virtualmind - NETER
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank​

Realitatea virtuală - unde este limita? De la gaming la medicină. Discuție cu Alexei Adăscăliței, co-fondator Virtualmind

de Ariana Lazurca Smile Media
Luni, 17 Feb 2020
Într-o lume în care ne lovim de tehnologie la tot pasul, realitatea virtuală nu mai reprezintă de mult un domeniu inaccesibil. Cum definim însă această realitate virtuală, ce poate să facă această tehnologie și în ce industrii este necesară? Alexei Adăscăliță, co-fondatorul Virtualmind, ne-a povestit despre evoluția VR și despre cum poate aceasta să ne ajute în recuperarea medicală sau în antrenamentul forței de muncă.
Mădălina Santa
Foto: Arhiva personala
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

Infuzie de cartofi prăjiți, chips-uri de arpacaș și zero food waste. Szikra, restaurantul dintr-o comunitate mică ce promite să aducă în farfurie tot ceea ce oferă natura

de Alexandra Ciordas Smile Media
Joi, 13 Feb 2020
Să deschizi un restaurant nu-i treabă ușoară, cu atât mai mult cu cât promiți clienților că nu arunci nimic, că în fiecare anotimp oferi ceva nou, că pui sufletul tău în fiecare farfurie și că tu ca manager ești prezent în fiecare moment pentru a te asigura că “scânteia” de la care a pornit business-ul va crește în jurul unei comunități ce are o abordare autentică în bucătărie. Aceasta este o mică parte din povestea Mădălinei, publicitarul care a studiat în Franța și s-a întors acasă, în Sfantu Gheorghe, ca să dea înapoi comunității tot ce a primit “într-o copilărie minunată”.
Tudor Iacob - Fondator NativeBox
Foto: Hotnews
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

Crackers cu sfeclă sau morcov, unt de migdale, granola? Gustările cu nume sofisticat și fericirea din stomac

de Judele Corina Smile Media
Luni, 10 Feb 2020
Marea problemă a zilelor noastre este timpul. Oamenii se plâng din ce în ce mai mult că nu au timp să facă nimic iar unul dintre lucrurile la care renunță cel mai repede pentru a economisi niște timp este alimentația sănătoasă. Ce-i drept, e că e mult mai simplu și mai rapid să te oprești la patiseria din colț și să comanzi o merdenea. O mănânci pe drum, că nu este timp de pierdut pe ceva atât de neimportant cum este mâncarea.
eematico
Foto: eematico
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

Eematico - locul unde copiii învață prin joacă noțiuni de fizică, matematică sau arhitectură/ Este educația de care ne-ar fi plăcut să avem parte când eram copii

de Ariana Lazurca Smile Media
Joi, 6 Feb 2020
În învățământul românesc există încă așteptarea ca cei mici să reproducă concepte și noțiuni pe de rost, însă cum ar fi ca elevii să învețe despre lumea înconjurătoare folosindu-și propriile mâini? Eematico este locul unde psihologi, designeri educaționali, designeri de obiect și traineri inventează, proiectează și meșteresc pentru a le oferi copiilor o înțelegere aplicată a arhitecturii sau matematicii, în care un rol important îl are bricolajul. Copiii acumulează, astfel, cunoștințe necesare pentru viitor, curiozitatea le este încurajată, iar experiența din școală le este întregită. Și totul în timp ce se distrează.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by