ESENŢIAL
The Economist: O disertatie despre porcul romanesc Uneori, e bine sa nu se aplice toate rigorile normelor europene, scrie The Economist, intr-un articol amplu, intitulat „Diseratie despre porcul romanesc”. Exista doua motive pentru care taranii romani se confrunta, pentru prima data in cadrul UE, cu un Craciun nelinistit. Primul: o multime de bani; al doilea: modul de sacrificare a porcilor. Evident, cele mai mari nemultumiri sunt legate de porci. Oficialii romani isi exprima speranta ca temuta actiune represiva a Bruxelles-ului nu se va materializa. Ei au avertizat Comisia ca amestecul in traditiile de Craciun ar fi cea mai rapida cale de a invenina atitudinea deschisa a romanilor fata de UE.
Creste numarul consumatorilor de droguri in Romania Romania se afla sub media europeana privind consumul de droguri, dar numarul consumatorilor este in crestere, dezvaluie un raport al Centrului de Monitorizare European pentru droguri si toxicomanie (EMCDDA). Potrivit raportului EMCDDA, trei milioane de europeni consuma zilnic canabis, iar 4,5 milioane de persoane de pe continent au consumat cocaina in 2005.
Cei mai adormiti romani din Parlamentul European In primul an in UE, Romania a avut o prestatie mediocra la Bruxelles. Din 35 de europarlamentari, cel mult 8 se pot lauda cu o activitate bogata in Parlamentul European, 10 se califica la categoria mediocri, iar 17 au dormit la fel ca in parlamentul de acasa. Desi au avut o activitate slaba, unii candideaza pentru un nou mandat. HotNews.ro a intocmit un clasament in baza informatiilor publice de pe site-ul PE.
Doar 27.000 de buletine de vot pentru romanii din Italia Numarul buletinelor de vot eliberate pentru sectiile de votare din ambasadele sau consulatele Romaniei din marile orase din strainatate este insuficient. In Italia, la cele noua sectii amenajate pot vota maximum 27100 romani din cei aproximativ 550000 declarati oficial, iar in Spania, 43450 din cei aproximativ 1 milion, potrivit listelor sectiilor de votare si numerelor de buletine vot afisate pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by