EDUCATIE
Cât de mulțumiți sunt părinții de școlile unde le învață copiii. Primul lucru care contează Aproape toți părinții din România se declară mulțumiți de școala în care învață copiii lor și le-ar recomanda-o altor părinți, evaluarea ținând cont însă nu de calitatea manualelor sau dotarea unităților, ci de amabilitatea personalului, comunicare și profesionalismul profesorilor, potrivit unui sondaj IRES, comandat în cadrul proiectului EDU Digital.
Procedura pentru elevii cu deficienţe care susţin examenele naţionale Elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a cu deficienţe de auz, de vedere, cu tulburare de spectru autist şi tulburări specifice de învăţare vor anunţa, în scris, înainte de examenele naţionale, modalitatea prin care vor să primescă subiectele. Potrivit procedurii de asigurare a condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere/deficiențe de auz/tulburare de spectru autist/tulburări specifice de învățare care susțin examenele naționale în anul 2019, elevii vor trimite comisiei din centrul de examen dacă vor subiectele în scriere obişnuită, scriere obişnuită cu litere mărite, scriere braille sau profesor asistent pentru citirea subiectelor.
Ministerul Educaţiei începe selecţia profesorilor care vor evalua manualele şcolare De astăzi, profesorii care vor să participe la realizarea manualelor şcolare se pot înscrie pe site-ul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). Etapa de înscriere se derulează exclusiv online, până în data de 4 martie 2019, inclusiv. Selecția propriu-zisă și anunţarea rezultatelor (individual, doar pentru candidaţii admiși) vor avea loc în intervalul 9 - 16 martie 2019.
Când avea șase ani, Andrei s-a întâlnit cu un IT-ist, la 10 ani a luat primul premiu I la programare. Povestea locului unde copiii și tinerii învață gratuit totul despre calculatoare O tabletă dată copilul nu-l ajută prea mult în procesul de învăţare, consideră programatorii din CoderDojo România, organizaţia unde elevii învaţă să facă programare de la profesionişti din industria IT. CoderDojo face parte din comunitatea globală de cluburi de programare non-profit, inițiată în iulie 2011, în Irlanda, de către James Whelton, un liceean pasionat de programare, și Bill Liao, un antreprenor şi filantrop. Devenită celebră în toată lumea, CoderDojo creează spații și contexte în care tinerii învăță gratuit programare într-un mod informal și deschis.
Universitatea Tehnică de Construcţii a anulat 30 de diplome false / Andronescu: Fac din nou apel la toţi decanii din România să verifice trecerea notelor Conducerea Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB) a dispus anularea a 30 de diplome emise în perioada 2003-2016 la Facultatea de Geodezie, întrucât titularii acestora nu aveau calitatea de absolvent al unui program de studii de licenţă. Universitatea Tehnică de Construcţii a venit cu precizări cu privire la situaţia studenților care şi-au obţinut diploma de licenţă fără să fi urmat cei patru ani de studii, fără să dea examene în sesiuni şi fără să susţină examenul de licenţă.
Ministerul Educaţiei anunță că va da rechizite şi echipament pentru sport pentru toţi elevii Toţi elevii din România vor primi rechizite în întreg anul şcolar 2019-2020. Ministerul Educaţiei alocă 600 de milioane din buget pentru rechizite şi cărţi şcolare, dar şi pentru echipamente sportive, a declarat Ecaterina Andronescu într-o conferinţă de presă. Rechizitele vor fi achiziţionate în urma unei licitaţii publice.
Înscrierile la scoală încep pe 4 martie. Calendarul complet anunțat de Ministerul Educației Anul acesta înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 începe pe 4 martie 2019. Ministerul Educaţiei a făcut public calendarul de înscriere. Astfel, în perioada 4-22 martie, părinţii vor completa cererile tip pentru înscrierea elevilor.
Calendar simulare bacalaureat 2019. Teste grilă la matematică pentru elevii de clasa a XI-a care participă la simulare Elevii de claselor a XI-a şi a a XII-a vor susţine simularea naţională la Bacalaureat 2019 în perioada 18 - 21 martie. Elevii de clasa a XI-a care susţin simularea la BAC în luna martie vor avea pentru examenul de matematică 30% subiecte grilă.
Simularea Evaluării Naționale 2019 se desfășoară în perioada 11-13 martie. La testare vor participa și elevii de clasa a VII-a Simularea Evaluării Naţionale se va desfăşura în perioada 11 - 13 martie, în acest an urmând să participe şi elevii de clasa a VII-a, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu. 30% dintre subiectele la matematică la simularea Evaluăre Naționale sunt de tip grilă.
Structura anului școlar 2019-2020: Elevii încep cursurile pe 9 septembrie 2019, o vacanță intersemestrială dispare Anul şcolar 2019-2020 va începe în 9 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât de obicei, a anunţat marţi Ecaterina Andronescu. Sfârşitul anului şcolar va fi pe 12 iunie 2020. Elevii vor avea 15 săptămâni de cursuri în primul semestru şi 20 în cel de-al doilea semestru. Vacanţa intersemestrială va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă, dispărând astfel vacanța
Harta județelor cu cei mai mulți copii în școlile speciale. Un singur profesor de sprijin pentru 150 de copii cu dizabilităţi (studiu) În România, aproape jumătate dintre copii cu dizabilităţi învaţă în şcoli speciale, arată studiul Europa Cares, realizat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi. Astfel, 29.433 din cei 70.000 de copii cu dizabilități din România sunt înscrişi în școli speciale.
Ministerul Educației: Nu se intenționează organizarea unor clase separate pentru copiii cu nevoi speciale Ministerul Educației transmite duminică seara un comunicat menit să clarifice poziția ministrului Ecaterina Andronescu cu privire la integrarea copiilor cu nevoi speciale în sistemul învățământului public de masă. Ministerul insistă că nu se intenționează organizarea unor clase separate, numai cu elevi cu cerințe educaționale speciale, și spune că declarațiile anterioare ale ministrului educației făceau referire tocmai la necesitatea de a aloca suplimentar profesori de sprijin copiilor cu dificultăți de învățare.
Asociația Autism Europa: Copiii cu cerințe educaționale speciale au nevoie de un proces educativ incluziv real, nu de scuzele, justificările și bâjbâielile unui sistem în care asigurarea finanțării pentru educație de calitate cade în sarcina părinților ”Ideea” doamnei ministru de a înființa clase speciale în învățământul de masă, deși are aparent la bază intenții bune - ”Adică aş vrea: ca şi lor, celor integraţi în şcolile de masă, să le putem asigura profesori de sprijin”- denotă lipsa de cunoștințe în ce privește legislația din domeniul educației și în realitate e emisă nu în interesul elevilor ci pentru că doamna ministru simte că prin prezența copiilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă ”creăm dificultăţi la profesori”, conform unui comnicat al Asociației Autism Europa - Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț.
Declarație controversată a Ecaterinei Andronescu despre copiii cu dificultăți de învățare. Ministrul vine cu precizări: „Am spus poate reușim să le dăm și un profesor de sprijin” O declarație a ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, a creat controverse pe rețelele de socializare după ce a spus că unii elevi cu cerințe educaționale speciale sunt trimiși în școlile speciale, iar alții integrați în școală de masă, subliniind că se gândește ”dacă nu am putea să îi împărţim mai mulţi într-un loc şi să punem profesori de sprijin acolo”. În urma declarației, potrivit Digi24, ministrul intenționează să înfiinţeze ”clase separate pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale”. Într-o declarație pentru HotNews, Ecaterina Andronescu neagă vehement, subliniind că a spus că ”dacă în clasele de masă sunt doi-trei copii cu dificultăți de învățare poate reușim să le dăm și un profesor de sprijin”.Ministerul Educației vine cu clarificări: Nu se intenționează organizarea unor clase separate pentru copiii cu nevoi speciale
VIDEO Mihai, Bogdan și Paul, elevii care îți spun ce este real în liceele din București. Ce e și cum funcționează Registrul Educațional Alternativ Mihai, Bogdan și Paul sunt trei prieteni, liceeni în București, care vor să-și ajute colegii mai mici cum să-și aleagă liceul potrivit. Pasionați de internet, cei trei s-au gândit la un program prin care actualii elevi de liceu, profesorii lor, dar și părinții să fie chestionați cu privire la condițiile și la modul cum se desfășoară activitatea dintr-un liceu.
Fizicienii de la Măgurele au realizat prima soluție de autentificare biometrică vocală în limba română Cum ar fi să spui cu voce tare parola la cardul bancar și să ai acces la cont? Acest lucru se va putea întâmpla în viitorul apropiat, deoarece fizicienii de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN – HH ) au scos pe piață prima soluție de identificare biometrică vocală în limba română. Sistemul dezvoltat în proiectul SpeechXRays, dezvoltat împreună cu parteneri din Franța și din Grecia, este finanțat cu 5 milioane de euro de Comisia Europeană, în cadrul programului de cercetare 2020.
Anul școlar 2019-2020 ar putea începe pe 9 septembrie, mai devreme cu o săptămână decât până acum Anul şcolar 2019-2020 ar putea începe pe 9 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât de obicei. Sfârşitul anului şcolar ar urma să aibă loc pe 12 iunie 2020. Propunerea a venit din partea elevilor, părinţilor şi profesorilor la şedinţa Consiliului de Dialog Social, care a a avut loc joi, 14 februarie, la sediul Ministerului Educaţiei.
Consiliul Național al Elevilor: Ministerul Educației creează o confuzie generală în rândul elevilor/ Ce spun elevii despre simulările cu testele grilă Consiliul Național al Elevilor atrage atenția Ministerului Educației că prin introducerea testelor grilă la simularea din acest an pentru clasele a VII-a și a XI-a va transforma simularea națională „dintr-un exercițiu prin care elevii să se familiarizeze cu conceptul de examen național, la un experiment nefundamentat al ministerului”. Elevii spun că ministerul vrea să crească artificial rata de promovare, potrivit unei informări remise HotNews.
Ministerul Educaţiei s-a răzgândit: orele de educaţie fizică rămân la clasa pregătitoare şi la clasa I / "Proiectul a fost retras și urmează a fi reanalizat de specialiștii în domeniu" La o zi după ce l-a pus în dezbatere publică, ​Ministerul Educaţiei s-a răzgândit şi a retras proiectul de ordin pentru schimbarea planului cadru de la ciclul primar potrivit căruia erau scoase orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi clasa I.
Grilele la matematică ar putea fi introduse de anul viitor la Evaluarea Națională și BAC / Testarea-pilot se face la simularea din acest an pentru clasele a VII-a și a XI-a / Lixandru: „Vrem să obişnuim elevii cu această nouă structură” Elevii de clasa a VII-a şi cei de clasa a XI-a care susţin simulările pentru examenele naţionale în luna martie vor avea pentru examenul de matematică o nouă structură pentru subiecte. Ministerul Educaţiei a propus în proiectele de ordin pentru organizarea simulării ca minimum 30% din subiectele de la matematică să fie sub formă de teste grilă (itemi obiectivi). "Pentru anul şcolar următor vrem să introducem, la matematică, subiectele de cel puţin 30% sub formă de itemi obiectivi”, a declarat pentru HotNews, secretarul de stat Florian Lixandru.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by