EDUCATIE
Elevii unei clase I din Galați au făcut ore pe hol, în prima zi de școală Copiii de la o clasă I a unei școli din orașul Galați au stat, luni, pe hol, în prima zi a anului școlar, deoarece clasa lor este în curățenie, relatează Mediafax. Purtătorul de cuvânt al ISJ Galați, Oana Enache, spune că banii pentru igienizări au venit târziu.
​FOTO Abecedarele editurii unice - Cum arată manualele pe care Ministerul le-a pus pe băncile elevilor de clasa I și comparație cu ce au avut copiii anul trecut Copiii de clasa I învață pentru prima dată după Abecedare făcute de editura unică a statului. Ministerul Educației nu a reușit să realizeze și manuale digitale pentru elevi și a revenit, fără dezbatere, la cartea mare ce reunește materia pentru ambele semestre. Fără să aibă greșeli grosolane, așa cum s-a întâmplat la manualele de Geografie, Istorie și Biologie de clasa a VI-a, cele două variante de manual de Comunicare în limba română scoase de Editura Didactică și Pedagogică au o calitate foarte slabă a hârtiei și a culorii, acuză președintele Federației de Părinți, care este nemulțumit și de greutatea ghiozdanelor, după renunțarea la cele două volume. Vezi cum învață copiii de clasa I despre patriotism, din noile Abecedare
Începe școala. Anul manualelor greșite, cu editură unică și în care avem, în premieră, sub 3 milioane de elevi înscriși Copiii de clasele I, a II-a și a VI-a învață pentru prima dată după manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației. Pline de greșeli, fără variantă digitală și într-un singur volum, manualele sunt rezultatul unui contract de 24 milioane lei, atribuit direct de Minister către Editură și ținut la secret de ambele instituții. Anul 2018-2019 va fi și primul în care promovarea pe post, în universități, va fi realizată prin examen, în condiții mult mai ușor de fraudat decât concursurile de care trebuie să știe toată lumea astăzi. O modificare făcută în tăcere și care nu a stârnit aproape niciun comentariu. În premieră, toate schimbările vin în anul școlar cu cei mai puțini elevi de până acum.Vezi în articol vacanțele din 2018-2019, examenele de BAC, de Evaluare Națională în 2019 și evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a
VIDEOREPORTAJ Școala pe smartphone - Cum predă un profesor matematica, folosindu-se de telefoanele elevilor „Toți copiii sunt mai atrași de matematică, dacă le arăt și un alt mod de a face matematică”, povestește profesorul Bogdan Enescu, primul olimpic internațional la Matematică ce are el însuși elevi medaliați la aceeași internațională. Cum le trezește interesul pentru această materie considerată de mulți rigidă și greu de priceput? Folosește softuri educaționale, vorbește direct pe limba copiilor din generația digitală și apelează fără reținere la instrumentele care fac deliciul copiilor: telefoane și Facebook. Vezi în videoreportaj cum arată un profesor care își predă zi de zi pasiunea pentru matematică și care îi încurajează pe copii să îi trimită întrebări chiar și la 11 noaptea, înainte de teză. Ascultă ce spun copiii despre folosirea digitalului în clasă.
Sute de școli desființate sau comasate în țară. Elevii, puși să parcurgă kilometri întregi pentru a ajunge la clasă Numărul tot mai mic elevi, plecarea în străinătate împreună cu părinții a celor care frecventau școala au fost printre motivele desființării și comasării a sute de școli din țară, scrie Mediafax. Părinții copiilor sunt nemulțumiți, pentru că acum trebuie să parcurgă zilnic kilometri întregi pentru a ajunge la clasă.
Aproximativ 284.000 de elevi şi preşcolari din Capitală încep luni cursurile anului şcolar 2018-2019 Aproximativ 284.000 de elevi şi preşcolari din Bucureşti încep luni cursurile anului şcolar 2018-2019, relatează Agerpres. 14 unităţi școlare nu au autorizaţie sanitară, iar 772 clădiri din învățământul de stat nu au autorizații ISU.
Studiu: Aproximativ jumătate dintre adolescenții din întreaga lume sunt victime ale violenței în școală Un raport publicat de UNICEF arată că aproximativ jumătate dintre elevii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani din întreaga lume au mărturisit că au fost victime ale violenței în școală sau ale altor forme de agresiune din partea colegilor, scrie CNN.
Profesori de la un liceu asociat clericului Gulen, opozant vânat de liderul turc Erdogan, au fost reținuți și expulzați din Republica Moldova. Reacția grupului Lumina din România Școlile din Grupul Lumina, active în România și asociate mișcării guleniste, anunță că șase profesori de origine turcă au fost reținuți, “prin violență”, în Republica Moldova. Reprezentanta Lumina Instituții de Învățământ a declarat pentru HotNews.ro că profesorii turci au fost reținuți de polițiști și angajați ai Serviciului de Informații și Securitate fără “documente sau acte oficiale”, în condițiile în care aceștia “erau în procedura de solicitare a azilului politic în Republica Moldova”. La Chișinău, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat, pe de altă parte, că “șapte cetățeni străini, suspectați de legături cu o grupare islamistă”, au fost expulzaţi. Mișcarea gulenistă este ținta atacurilor repetate ale regimului autoritar condus de Erdogan în TurciaRecep Erdogan a început campania împotriva lui Fethullah Gulen în 2016, considerându-l vinovat de lovitura de stat
Guvernul a majorat suma acordată prin programul ”Bani de liceu” de la 180 la 250 de lei pe lună Elevii care beneficiază de programul Bani de liceu vor primi, începând cu noul an școlar, pe toata durata cursurilor, suma de 250 lei/lunar, față de 180 lei/lunar cât primea până în prezent, arată un comunicat al Ministerului Educației. De asemenea, Guvernul a majorat plafonul maxim de acordare a bursei pe membru de familie de la 150 lei la 500 lei.
BAC 2018 Rezultate finale, sesiunea a II-a: Rata de promovare este 29,7% Rezultatele finale înregistrate în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2018, după soluţionarea contestaţiilor, indică o rată de promovare de 29,7%, cu 2,8% mai mult față de rezultatele inițiale și cu 1, 4% mai mult în raport cu procentul final din sesiunea a II-a de anul trecut (28,3%), informează Ministerul Educației.
Vrancea: Mai mult de o jumătate din şcolile din judeţ funcţionează fără autorizaţie sanitară Mai mult de o jumătate din şcolile vrâncene funcţionează fără autorizaţie sanitară, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, citat de Agerpres.
Ministerul Educației, despre greșelile din manualele de Biologie: Va fi realizată şi trimisă în şcoli o erată tipărită / Peste 160.000 de exemplare ale manualelor cu erori au fost deja tipărite Ministerul Educației transmite marți, referitor la greșelile sesizate în manualele de Biologie de clasa a VI-a scoase de Editura Didactică și Pedagogică, că a făcut o comisie pentru stabilirea vinovaților și că va lua apoi măsurile care se impun. În condițiile în care noul an școlar începe în doar câteva zile, iar peste 160.000 de exemplare ale celor două manuale de Biologie ce conțin numeroase erori au fost deja tipărite, MEN spune că vor fi postate „cu celeritate” pe site-ul manuale.edu.ro variantele digitale corectate ale acestora, în timp ce în școli va fi trimisă o erată tipărită. Ministerul anunță totodată că va revizui procedura de realizare a manualelor școlare, „pentru evitarea unor astfel de situații regretabile”.
Calendarul Evaluării de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a 2019: elevii vor fi testați la Română și Matematică în luna mai Evaluarea națională a elevilor de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se va desfășura în luna mai. Este vorba despre testări care nu se trec în catalog, cu subiecte concepute de Ministerul Educației pe modelul testelor PISA, în urma cărora învățătorii trebuie să realizeze planuri de învățare personalizate fiecărui elev cu lacune, pentru ridicarea nivelului. Potrivit calendarului aprobat de Minister, elevii de clasa a II-a vor susține evaluarea națională în perioada 7 - 10 mai 2019.
SONDAJ Trebuie extins programul "Masă caldă în școli" în toate zonele defavorizate? Un program pilot din învățământ și-a dovedit, timp de doi ani, eficiența: elevii din mai multe școli au primit o masă caldă, ceea ce a redus drastic abandonul școlar. Ministerul Educației ține însă acest program în stadiu de "pilot", fundamentat printr-o OUG de ultim moment. Detalii aici. Crezi că e nevoie de extinderea programului "Masa caldă în școli" în toate zonele defavorizate?
Masă caldă în școli: Guvernul folosește OUG ca să lanseze, pentru al treilea an consecutiv, același program pilot în doar 50 de școli Programul Masă caldă în școli a scăzut abandonul şcolar de la 6,1% la 1,3%, dar va fi implementat pentru al treilea an consecutiv tot în regim pilot, în doar 50 de școli și tot prin Ordonanță de Urgență. Ministerul Educației a pus în dezbatere publică, cu doar o săptămână înainte de începutul școlii, proiectul de Ordonanță care copiază aproape integral OUG-ul de anul trecut. Textul lansat acum în dezbatere este datat “6 decembrie 2017” și este semnat de foști miniștri din cabinetul Tudose.Participă în articol la sondajul HotNews.ro: Trebuie extins programul "Masă caldă în școli" în toate zonele defavorizate?
Admiterea de toamnă la masteratul internațional în Științe Cognitive “Open Mind”, anunțată de Universitatea din București Universitatea din București anunță că au început înscrierile la programul masteral internațional în Științe Cognitive “Open Mind”. Admiterea în sesiunea de toamnă la acest masterat se face în urma unui interviu, susținut în limba engleză, pe 20 septembrie.
​FOTO Catastrofa din manual. Biologia de clasa a VI-a: Inima și ficatul sunt poziționate greșit în corp, elevii sunt întrebați „Cine şi cum se produce urina?” Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor de-a VI-a sistemul de organe al omului. Vasele de sânge au când 160.000, când 96 000 de kilometri. Apare o confuzie între mucegai și paraziți, plus concepte ca “orific” sau lob “interior” al plămânului. Acestea sunt câteva dintre greșelile care apar în primul manual de Biologie de clasa a VI-a scos de editura Ministerului Educației. Disciplina are două manuale de la Editura Didactică și Pedagogică, care au antetul Ministerului, iar în cel de-al doilea sunt numeroase greșeli gramaticale.    Descarcă din articol cele două manuale de Biologie după care vor învăța din 10 septembrie elevii de clasa a VI-a, scoase de Ministerul Educației, și vezi greșelile pe care le conțin
BAC 2019 Ministerul Educației a aprobat calendarul examenului de maturitate Ministerul Educației a aprobat calendarul de desfăşurare a examenului național de Bacalaureat în anul şcolar 2018-2019. Potrivit calendarului, prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 va începe pe 3 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar examenele scrise vor debuta cu testul la Limba si literatura română pe 1 iulie. Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie.Ministerul Educației nu a făcut nicio modificare față de calendarul examenului de Bacalaureat aflat în dezbatere în Comisia de dialog social. Astăzi era ultima zi în care putea fi aprobat.
Evaluarea Națională 2019 Prima probă scrisă va avea loc pe 18 iunie Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la Evaluarea Naţională 2019 se va face în perioada 3 - 7 iunie, iar prima probă va avea loc pe 18 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. De asemenea, în perioada 3 - 7 iulie 2019 va avea loc completarea opţiunilor din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu, iar repartizarea la liceu va avea loc pe 12 iulie.
Sindicaliștii din învățământ acuză Ministerul că vrea să taie 1.000 de posturi din preuniversitar / Ministerul Educației neagă: Există fondurile necesare pentru plata salariilor Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” acuză Ministerul Educației că pregătește un ordin prin care vor fi tăiate peste 1.000 de posturi din învățământul preuniversitar, inclusiv posturi didactice, și că ”riscăm ca orele care se atribuiau până acum la plata cu ora la personalul didactic calificat să fie predate de necalificați”. Pe de altă parte, Ministerul Educației neagă că ar avea în intenție „tăierea” sau „diminuarea” numărului de personal angajat, astfel că ”nu este în pericol niciun post”.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version