EDUCATIE
Moţiunea simplă depusă de opoziție împotriva lui Valentin Popa va fi dezbătută şi votată luni de senatori  Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Valentin Popa, depusă de parlamentari de la PNL şi USR, va fi dezbătută şi votată, luni, în plenul Seanatului. Documentul se intitulează ”PSD vinde locurile în Universităţi clientelei sale politice” şi face referire la repartizarea locurilor bugetate pentru anul universitar 2018 – 2019. Semnatarii moţiunii susţin că această repartizare este subiectivă, contrară meritului şi performanţei, nu este fundamentată obiectiv şi este extrem de nedreaptă pentru studenţi, transmite news.ro.
Elevii olimpici susţin începând de astăzi sesiunea specială a bacalaureatului; examenul are loc la Ploieşti Absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale susţin, începând de luni, examenul de bacalaureat în sesiunea specială, la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul” din Ploieşti.
Culegerea de matematică a unei profesoare din Constanța a fost descărcată de aproape 14.000 de ori în toată lumea O culegere de matematică, la care o profesoară din Constanța este coautoare, a devenit bestseller internațional în variantă electronică, după ce din 2014 şi până acum a fost descărcată de pe internet de aproape 14.000 de ori, relatează Digi24.
Ministrul Educației cere inspecții inopinate la ore, afirmând că vrea calitate după ce ”au crescut veniturile” profesorilor Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a cerut directorilor şi inspectorilor şcolari să meargă în inspecții inopinate la ore, după ce, susține acesta, veniturile nete ale profesorilor s-au dublat în ultimii ani, motiv pentru care ministerul de resort este acum în măsură să solicite o creştere a calităţii actului educaţional din învăţământ, relatează Agerpres.
Lotul olimpic de matematică al României a ocupat locul I la Balcaniada de Matematică pentru seniori 2018. Descarcă subiectele de balcaniadă și rezolvările Lotul olimpic de matematică al României a ocupat locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2018. Medaliile de aur au fost obținute de elevii Edis Memiș - de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, Ciprian Mircea Bonciocat - de la Colegiul „Tudor Vianu” din Bucureşti, Mihnea Gabriel Doica și Leon-Roland Bălan-Tribus - ambii elevi la Liceul Internațional de Informatică din București. La balcaniadă au participat echipe din 17 ţări.
Ofertă de burse a Universității Anaheim din SUA pentru programe on-line de MBA, anunțată de Ministerul Educației Universitatea Anaheim din California, Statele Unite ale Americii, oferă burse pentru programe on-line de Master of Business Administration (MBA), anunță Ministerul Educației. Termenul limită de depunere a cererilor este 25 mai 2018. Universitatea precizează că o atenție “preferențială” o vor primi cei cu experiență în Fizică, Inginerie chimică, Mecanică, International Business, care să cunoască engleza.
Salvați Copii: Rata de abandon școlar în zonele rurale este de 26,6% / La evaluările naționale, 37,5% iau note sub 5 Rata de părăsire timpurie a școlii este de 26,6% în zonele rurale, 17,4% în orașe mici și suburbii și scade la 6,2% în municipii, potrivit unui comunicat de presă al organizației Salvați Copii.
​Evaluarea de la clasa a IV-a 2018 începe marți. Care sunt regulile testării și modele de subiecte la Limba romana și Matematica Evaluarea elevilor de clasa a IV-a începe marți, 15 mai 2018. Prima testare va fi la Limba romana, va dura 60 de minute, timp în care copiii vor avea de rezolvat subiecte de dificultate medie. Evaluarea se va desfășura în clasa în care elevii învață în mod normal. Miercuri, copiii de clasa a IV-a vor da evaluarea la Matematică. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, ci le vor fi comunicate părinților pentru a ști care este nivelul copilului în fața unor subiecte făcute de Ministerul Educației, la finalul învățământului primar. Vezi în articol modele de subiecte pentru evaluarea elevilor de clasa a IV-a la Limba romana si la Matematica
Şeful ISJ Suceava revine în funcţie după ce instanţa a suspendat ordinul MEN de demitere Gheorghe Lazăr, demis din funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Suceava alături de mai mulţi şefi de inspectorate şcolare, revine în funcţie, după ce Curtea de Apel Suceava a decis miercuri suspendarea ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale prin care fusese demis. Decizia instanţei nu este definitivă, dar este executorie. El este unul dintre inspectorii şcolarii generali care au contestat rezultatele evaluării făcute de Ministerul Educaţiei şi au formulat şi plângeri la DNA, potrivit news.ro.
Elevii și studenții se unesc împotriva proiectului PSD care permite campanii electorale în școli: Vrem o educație curată, depolitizată! Răspuns dur al studenților și elevilor față de încercarea PSD de a permite desfășurarea de campanii electorale în școli. Consiliul Național al Elevilor și Alianța Organizațiilor Studențești “condamnă sever proiectul de lege” care propune modificarea legii pentru alegerea Președintelui României, în sensul permiterii campaniei electorale în unitățile de învățământ. “Vrem o educație curată, depolitizată!”, spun tinerii, într-o luare de poziție comună. Potrivit acestora, "este inacceptabil" să se propună "permiterea activităților de propagandă electorală tocmai în locurile unde sunt formați copiii și tinerii".
Subiecte Matematica 2018: Subiectele de la evaluarea la Matematica a elevilor de clasa a II-a Subiectele de la evaluarea la Matematica - clasa a II-a conțin 12 cerințe, pe care elevii au avut la dispoziție 30 de minute pentru a le rezolva. În majoritatea școlilor, aceasta a fost ultima probă din cadrul evaluării naționale a elevilor de clasa a II-a, testare care verifică în ce măsură au învățat copiii elementele de bază în Matematică prevăzute de curriculumul școlar. Identificate din timp, problemele de învățare pot fi remediate mai ușor până la clasa a IV-a, având în vedere că învățătoarele sunt obligate să realizeze planuri de învățare remediale personalizate fiecărui elev la care înregistrează lacune, planuri pe care să le arate părinților, pentru ca și aceștia să îi ajute pe elevi peste vară să își ridice nivelul. Descarcă din articol Subiectele de la evaluarea de astăzi la Matematică pentru elevii de clasa a II-a
Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru olimpici începe în data de 14 mai, cu probele orale pentru elevii care nu le-au susținut în februarie Bacalaureatul pentru olimpici se desfășoară în perioada 10 - 25 mai, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești. Această sesiune specială a examenului național de Bacalaureat este organizată pentru absolvenţii de liceu care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaţionale pe discipline/sportive. Ministerul Educației anunță că pe 10-11 mai are loc înscrierea candidaţilor, iar pe 14 mai încep probele de evaluare a competenţelor.
Grădinița devine obligatorie de la 5 ani, până în 2020 Grădinița devine obligatorie de când copilul face 5 ani. Senatul a adoptat luni, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege prin care grupa mare devine obligatorie până cel mai târziu în anul 2020. Actul normativ reglementează obligativitatea, în etape, a întregii grădinițe, astfel că “până în anul 2030” va fi obligatorie și grupa mică de grădiniță. Inițiatorii legii avertizează că un sfert dintre copiii de la sat nu se duc la grădiniță în prezent, ceea ce determină inegalități majore la începutul școlii și îi plasează pe cei mici în situații de risc școlar. Vezi în articol în ce alte state europene mai este obligatoriu învățământul de la 5 ani
Conducerea Universității din București anunță că se alătură Universității Babeș-Bolyai și cere demiterea ministrului Educației Universitatea din București anunță că se alătură Universității Babeș-Bolyai și cere demiterea ministrului Educației. “Având în vedere măsurile controversate luate de ministrul Valentin Popa, care au afectat grav sistemul de învățământ superior din România, reprezentanții conducerii Universității din București solicită demiterea ministrului Educației, Valentin Popa”, se arată într-un comunicat remis HotNews.ro.
Subiecte Evaluarea de la clasa a II-a, 2018: Subiectele la Limba romană - Citit Subiectele de la Limba romana - Citit, evaluare pe care elevii de clasa a II-a au susținut-o marți, au 11 cerințe pe care copiii au avut timp 30 de minute pentru a le rezolva. Subiectele sunt concepute de Ministerul Educației, dar notele Nu se trec în catalog. Testarea verifică dacă elevii cunosc elementele de bază prevăzute de curriculumul școlar la Română și ar trebui să aibă ca finalitate realizarea de către învățător a unor planuri personalizate fiecărui elev care a înregistrat lacune, plan care să ducă în următorii ani la ridicarea nivelului copilului.
Conducerea Universității Babeș-Bolyai îi cere premierului Dăncilă să-l demită pe ministrul Educației Conducerea Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca le cere premierului Viorica Dăncilă și coaliției de guvernare să îl demită pe ministrul Educației. Într-o scrisoare deschisă, conducerea Universității spune că a încercat să-l determine pe ministrul Valentin Popa “să înțeleagă erorile pe care le-a făcut în procesul de alocare a locurilor bugetate” către universități. “Am primit, în schimb, pseudoexplicații bazate pe motivații vetuste și pe date eronate sau expirate”, susține UBB. Amintim că rectorul Universității Babeș-Bolyai este în continuare Ioan Aurel Pop, care a decis să cumuleze această funcție cu cea de președinte al Academiei Române.  Citește în articol Scrisoare deschisă integrală a UBB către Coaliția de guvernare și Premierul României
Subiecte Evaluarea de la clasa a II-a, 2018: Subiectele la Limba română - Scris Subiectele de la Evaluarea la Limba română Scris a elevilor de clasa a II-a au două cerințe, iar copiii au avut la dispoziție 30 de minute pentru a le rezolva. Subiectele au fost concepute pe două numere, astfel încât elevii care stau unul lângă celălalt să nu aibă aceleași cerințe. Amintim că astăzi au inceput evaluările de la finalul clasei a II-a, testare care verifică în ce măsură copiii cunosc elementele de bază la Scris prevăzute de curriculumul școlar.Descarcă din articol subiectele integrale de la evaluarea de astăzi la Limba română Scris a elevilor de clasa a II-a
Invenția unui cercetător român în inteligență artificială a fost preluată de Intel în cele mai noi procesoare Invenția unui cercetător român în inteligență artificială a fost preluată de Intel, în ultimul procesor pe care l-a lansat. Procesoarele Loihi pot fi folosite la controlul roboților, de exemplu, și aduc o autonomie mult mai mare decât există în prezent, a explicat pentru HotNews.ro cercetătorul Răzvan Florian. Concret, procesorul realizat de gigantul american folosește un algoritm de învățare dezvoltat de cercetătorul român la propriul institut de cercetare, de la Cluj.
Încep înscrierile la grădiniță Reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în acest an şcolar şi vor continua şi în anul şcolar 2018-2019 începe luni, iar înscrierea copiilor nou-veniţi se va desfăşura din 21 mai, conform programului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale.
​Evaluarea de la finalul clasei a II-a începe luni, cu testarea la Limba română - Scris. Care sunt regulile testării și modele de subiecte la Limba română și Matematică Evaluarea de la finalul claselor a II-a începe luni, 7 mai, cu testarea la Limba română - Scris. Copiii au la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva exercițiile, care verifică în ce măsură cunosc elementele de bază la Scris prevăzute de curriculumul școlar. Marți vor da evaluarea la Citire, iar miercuri la Matematică. Rezultatele nu se trec în catalog.Vezi în articol în ce clase susțin elevii evaluarea, cine administrează testele și vezi ce subiecte s-au dat anii trecuți

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version