EDUCATIE
VIDEO Rectorii Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Universității București și Universității de Vest Timișoara, invitați online #deladistanță: Generația digitală nu este nici ea atât de bine pregătită pentru a învăța intensiv online / Nu aceasta este forma unui învățământ de calitate pe care dorim să-l facem Generația digitală nu este nici ea atât de bine pregătită pentru a învăța intensiv online. Nu au fost pregătiți nici studenții, nici profesorii să lucreze online pe scară largă, iar situația de acum este una de tranziție, generată de războiul cu pandemia, spune rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David. "Unele lucruri vor române, dar nu aceasta este forma unui învățământ de calitate pe care dorim să-l facem", a afirmat Daniel David, la întâlnireile HotNews. ro #deladistanță. Am discuta cu rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, cu rectorul Universității București, Marian Preda, și cu rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, despre efectele pandemiei asupra învățământului universitar - despre predarea online, despre cum vor susșine elevii examenele în noile condiții și despre modificările la examenele de admitere din acest an.
Colegiile „Andrei Șaguna”, „Ioan Mesotă” și „Grigore Moisil” din Brașov, amendate de CNCD pentru „regula mediei de 8” Trei licee din Brașov - ​Colegiul Național „Andrei Șaguna, Colegiul Național „Doctor Ioan Meșotă și , Colegiul Național „Grigore Moisil” - au fost amendate miercuri de CNCD cu câte 2.000 de lei pentru prevederile din regulament potrivit cărora elevii care nu obțineau cel puțin media 8 trebuiau să se transfere.
Înscrierea la grădiniță se va face online, telefonic sau prin fax, în două etape / Care sunt criteriile anunțate de Ministerul Educației Înscrierea copiilor la grădiniță se va face online, telefonic sau prin fax, în două etape, între 8 iunie și 3 iulie, respectiv între 20 iulie și 10 august, a anunțat marți Ministerul Educației, care a aprobat procedura și calendarul privind înscrierea/reînscrierea în învățământul preșcolar pentru anul școlar 2020-2021.
Resurse utile gratuite pentru cadrele didactice de primar și gimnazial: Pagina Învățătorului și Pagina Profesorului În contextul școlii adaptate la formatul online și din dorința de a le fi alături cadrelor didactice, Intuitext lansează pe platformele cu acces gratuit ScoalaIntuitext.ro și ExamenulTau.ro două sectiuni: Pagina Învățătorului și Pagina Profesorului.
Profesorii care nu au acces la tehnologie pot cere școlilor echipamentele necesare pentru predarea online/ Ce trebuie să facă inspectoratele școlare Cadrele didactice care nu au acces la tehnologie pot solicita unităților de învățământ să le pună la dispoziție echipamentele necesare pentru desfășurarea cursurilor online, potrivit Ministerului Educației.
Monica Anisie: Elevii, în principiu, vor purta măşti în clasă; decizia va fi luată de Ministerul Sănătăţii Elevii, în principiu, vor purta măşti în sala de clasă, dar o decizie în acest sens urmează să fie luată de Ministerul Sănătăţii, a declarat duminică seară, într-o intervenție la Digi24, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.
Monica Anisie: Înscrierea la grădiniță sau la clasa pregătitoare se va face online Ministrul Educației Monica Anisie a declarat, duminică seară, la Digi 24, că înscrierea la grădiniță sau la clasa pregătitoare se va face online. ”Pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psiho-somatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau a tutorilor legal instituiţi şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul", a spus Anisie, la Digi24.
Elevii depun plângere la CNCD: „Cei care nu au internet nu au acces la educație” Elevii depun plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), „pentru a face dreptate sutelor de mii de elevi fără acces la internet, privați de Ministerul Educației de dreptul constituțional la învățătură”.
Sindicate: Cerem președintelui promulgarea legii prin care dascălii pot fi ajutați să facă lecții online Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) cere președintelui Klaus Iohannis să promulge legea prin care cadrele didactice să poată fi ajutate să facă lecții online, după ce legea care prevede sprijin pentru achiziție de laptopuri, calculatoare sau tablete a trecut de Senat, potrivit Mediafax.Monica Anisie: Nu excludem reluarea cursurilor online la toamnă / Cursuri pentru profesoriÎnvățământ online. Despre frustrări și alte lucruri, în contra părerii generale
Coronavirus: Înscrierile la grădiniţă se amână din cauza epidemiei Prima etapă de înscriere la grădiniţă trebuia să înceapă în luna mai și, potrivit Ministerului Educaţiei, înscrierile se vor putea face şi online. Părinţii vor depune dosarele la unităţile de învătământ respectând normele de distanţare socială, potrivit Mediafax. Prima etapă a înscrierilor în grădiniţe trebuia să înceapă în luna mai.
Ministrul Educației, despre varianta ca școlile să rămână închise și în septembrie: „Dacă ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie de astăzi, trebuie să fim pregătiți, să nu mai existe niciun copil fără acces la tehnologie” Ministrul Educației, Monica Anisie, nu exclude varianta ca școlile să rămână închise și în septembrie și își propune ca până atunci „să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”.
Ministerul Educației a înființat un grup de lucru pentru sprijinirea școlilor particulare Ministerul Educației anunță că a înființat un grup de lucru la nivelul ministerului din care vor face parte și reprezentanți ai învățământului particular, grup ce are drept scop identificarea soluțiilor pentru sprijinirea acestui tip de învățământ.
Sondaj: Studenții spun că primesc mai multe teme în online Temele pentru seminariile și cursurile din online sunt mai multe, spun studenții într-un sondaj realizat de Universitatea de Vest din Timișoara, în perioada 3-13 aprilie 2020. Transferul activităților educaționale în mediul online afectează în mod mai degrabă negativ doar activitățile de seminar și de laborator, care presupun un grad mai ridicat de interacțiune între cadrul didactic și student, mai arată același sondaj.
Titularizare 2020: Ce prevede ordonanța privind unele măsuri din învățământ, care a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ a fost publicată în Monitorul Oficial. Documentul aduce clarificări în privința titularizării, examenelor pentru gradele didactice și a definitivatului.
Asociația Școlilor Particulare: Hotărârea de a nu deschide grădiniƫele şi şcolile până în septembrie va duce la închiderea învățământului particular în România Hotărârea de a nu deschide grădiniƫele şi şcolile până în luna septembrie va conduce la închiderea învățământului particular în România, se arată într-un memoriu transmis de Federaƫia Montessori România și Asociația Școlilor Particulare din România președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban. Organizațiile cer sprijin financiar de la Guvern și scutirea de taxe și impozite pe perioada crizei.
Raport UNICEF: Educația online aduce și mai multe inegalități pentru copiii din familii defavorizate Educația online adâncește inegalitățile de acces la educație al copiilor din familii defavorizate, care nu reușesc întotdeauna să asigure nici necesarul de echipamente tehnologice, nici nu au acces la internet, arată un raport UNICEF privind evaluarea rapidă a situației copiilor și familiilor.
Anularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, măsurile propuse de Institutul pentru Calitatea Vieții pentru anul școlar în curs Anularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului sunt două dintre măsurile pe termen scurt propuse de cercetorii de la Institutul pentru Calitatea Vieții, în studiul despre educația în timpul pandemiei de coronavirus. Același document arată că lipsa unui computer/tabletă/telefon mobil, lipsa competențelor digitale și lipsa de acces la internet sunt principalele obstacole pe care le întâmpină elevii în perioada în care învață de acasă.
Studiu: Ce probleme ridică predarea online/ Care sunt obstacolele pe care elevii le întâmpină când învață de acasă Trecerea la predarea exclusiv online ridică unele probleme, arată un studiu al Institutul pentru Calitatea Vieții despre educația în timpul pandemiei de coronavirus. Cercetătorii analizează mai multe studii privind competențele profesorilor în domeniul online și accesul elevilor la internet și ajung la concluzia că există gospodării care nu au acces la internet sau semnal la telefon, ori nu au un computer/laptop/tabletă/telefon mobil, iar nivelul competențelor digitale este destul de scăzut.
Decizie CNATDCU în cazul primarului sectorului 3 Robert Negoiţă, la aproape 4 ani de la sesizarea de plagiat: Trebuie completată cu sursele bibliografice din care ar fi copiat. În caz contrar, poate fi declarată neadmisibilă Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în cazul acuzaţiilor de plagiat la adresa primarului sectorului 3, Robert Negoiţă, că sesizarea, depusă în urmă cu aproape patru ani, trebuie completată cu sursele bibliografice din care acesta ar fi copiat, precum şi cu documente netransmise de Academia de Poliţie, în caz contrar putând fi declarată neadmisibilă, scrie News.ro.
Și Biserica Catolică din România e împotriva orelor de educaţie sexuală în școli: „O încălcare a drepturilor părinţilor” ​Conferinţa Episcopilor catolici din România (CER) „trage un semnal de alarmă” după modificarea Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Conform sursei citate, „episcopii semnalează că modificările legislative nu s-au făcut în baza unei consultări prealabile a tuturor factorilor implicaţi în procesul de educaţie, printre care se numără şi Biserica”.Citește și: Patriarhia Română: Obligativitatea educaţiei sexuale, un atentat asupra inocenței copiilor
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by