EDUCATIE
Monica Anisie: ”Îmi doresc ca elevii de la liceele tehnologice să-și poată alege la bacalaureat o disciplină tehnică” Elevii de la liceele tehnologice își vor putea alege la ultima probă de bacalaureat una dintre disciplinele tehnice pe care le studiază în timpul licelui, a declarat joi ministrul Educației, Monica Anisie. Anul acesta școlar, 2019-2020, nu se va schimba nimic în privința examenelor naționale, adică nici la bacalaureat, nici la Evaluarea Națională. Dar de la anul 2020-2021, ministrul are în vedere unele modificări, pe care spune că le va lua după consultarea cu părinții, elevii și sindicatele.
Peste 100 de părinți din Bistriţa protestează față de întoarcerea la școală a unui profesor condamnat după ce a lovit copii Peste 100 de părinți protestează, joi, în fața școlii din localitatea Șanț, județul Bistriţa-Năsăud, față de întoarcerea unui profesor de sport. Acesta fusese condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi copii, transmite Mediafax.
Director MEN: "Ne dorim să avem educaţie incluzivă în toate şcolile” Mihaela Tania Irimia, director general în cadrul Ministerului Educaţiei, a declarat miercuri că îşi doreşte să existe educaţie incluzivă în toate şcolile.
Universitatea din București are un nou președinte al Senatului/ Claudiu Buglea a câștigat în fața rectorului Mircea Dumitru UPDATE Universitatea din București are de miercuri un nou președinte al Senatului în persoana lui Claudiu Buglea, prodecan și conferențiar la Facultatea de Drept. Buglea a câștigat în fața rectorului Mircea Dumitru, care a candidat pentru postul de președinte al Senatului Universității. Până acum, funcția de președinte al Senatului a fost deținută de Marian Preda, care în prezent candidează pentru poziția de rector.
Raport: În România, una din opt mame la prima naştere este adolescentă În România, una din opt mame la prima naştere este adolescentă, iar în restul Uniunii Europene doar una din 28 de mame la prima naştere are sub 20 de ani, potrivit raportului ''Child Rights Now!'' România, ce a fost prezentat miercuri, de Ziua Mondială a Drepturilor Copilului.
Raport: ​În România, anual, peste 46.000 de copii părăsesc timpuriu școala/ 62% din școlile din mediul rural au toaletele în curte Părăsirea timpurie a şcolii afectează, în ţara noastră, peste 46.000 de copii anual, potrivit raportului "Child Rights Now" România, prezentat miercuri într-o conferinţă de presă. Raportul face parte din iniţiativa globală "Child Rights Now!", care are ca scop evidenţierea progresului înregistrat privind drepturile copiilor din lumea întreagă la 30 de ani de la intrarea în vigoare a Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului.
Constanţa: AEC a dat în judecată Guvernul pentru o hotărâre care împiedică acordarea reducerilor la transportul judeţean Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a dat în judecată Guvernul României şi trei ministere pentru anularea unei hotărâri ce împiedică acordarea reducerilor pentru elevi la transportul judeţean, informează un comunicat de presă.
Hăncescu (FSLI), după întâlnirea cu premierul: La 1 ianuarie 2020 nu se pune problema de a nu se acorda creşterea Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, a declarat marţi că, la întâlnirea cu premierul Ludovic Orban de la Palatul Victoria, a primit asigurări că majorarea prevăzută în lege la 1 ianuarie 2020 a salariilor din Educaţie va fi acordată.
Ce vor sindicatele din Educație de la Guvernul Orban: Creșterea treptată a bugetului Educației până la 6% din PIB Sindicatele din Educație le-au cerut, marți, premierului și ministrului Educației adoptarea mai multor măsuri, printre care creșterea costului standard per preșcolar/elev astfel încât să acopere toate cheltuielile, creșterea treptată a bugetului Educației până la 6% din PIB, măsuri concrete pentru introducerea masteratului didactic sau debirocratizarea reală a învățământului.
Studiu: Aproximativ 22,3% dintre universităţile de stat nu au adoptat statutul studentului, la mai bine de 7 ani de la termenul limită Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a lansat un raport naţional conform căruia, la mai bine de şapte ani de la împlinirea termenului limită, 22,3% dintre universităţile de stat "ignoră" obligaţia de a adopta coduri ale drepturilor şi obligaţiilor studentului.
Educația, în viziunea noului ministru, Monica Anisie: Când luăm o decizie, să ne punem întrebarea ce este mai bun pentru elev/ Copiii trebuie să aibă timp și de joacă, să citească o carte, să facă un sport INTERVIU INTEGRAL - VIDEO Ministrul Educației, Monica Anisie, a acordat un interviu HotNews în care vorbește despre schimbările privind inspectoratele, examenele naționale, finanțarea pentru educație și pentru cercetare. Ministrul a răspuns la câteva dintre întrebările pe care cititorii HotNews i le-au pus.Modificarea bacalaureatului. Monica Anisie: Deschid o consultare publică pe aceasta temă ​ Ministrul Educației, despre problema supra-aglomerării din școli Masteratul didactic în universități. Monica Anisie: Ar putea fi introdus ca program pilot Ce răspunde Monica Anisie la întrebarea dacă își va da demisia în cazul în care nu va obține suficienți bani pentru Educație
Masteratul didactic în universități/ Monica Anisie, ministrul Educației: Ar putea fi introdus ca un program pilot în următorul an universitar INTERVIU VIDEO Masteratul didactic va fi parte din pregătirea profesorilor, susține Monica Anisie, ministrul Educației, într-un interviu pentru HotNews. Chiar dacă nu va fi introdus obligatoriu, într-o primă fază va fi introdus ca un program pilot susținut de câteva universități. În acest mod, studenții care vor să devină profesori vor fi mult mai bine pregătiți și cu mult mai multe ore de practică la activ.
Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede reducerea numărului de ore la școală și combaterea bullying-ului Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal.
Ce răspunde Monica Anisie la întrebarea dacă își va da demisia în cazul în care nu va obține suficienți bani pentru Educație/ Ministrul Educației: Este și aceasta o opțiune. Eu vin din sistem, mă întorc acolo INTERVIU Un procent de 6% din PIB pentru Educație este o condiție obligatorie, dar nu și suficientă, spune Monica Anisie într-un interviu pentru HotNews.ro. Aceasta consideră că este necesară construcția bugetară actuală pentru educație astfel încât banii să fie funcționali și să ajungă acolo unde trebuie. Întrebată ce va face în cazul în care nu va obține bugetul propus pentru învățământ, ministrul Educației a declarat că poate fi o soluție să se întoarcă la catedră, la Colegiul Național ”Tudor Vianu”din Capitală.
Numirile pe funcții de inspectori școlari și directori / Monica Anisie, ministrul Educației: Sper ca de anul viitor să realizăm concursuri și să încheiem contracte de management / Ce s-a întâmplat la București INTERVIU VIDEO Monica Anisie, ministrul Educației, spune în interviul pentru HotNews.ro că vrea să organizeze concurs pentru ocuparea posturilor de inspectori și directori, în condițiile în care mai mult de jumătate dintre aceste posturi sunt ocupate în prezent prin delegare. Concursul va fi organizat imediat după ce va fi adoptată metodologia de concurs revizuită. Monica Anisie a vorbit și despre situația de la Inspectoratul General al Municipiului București, a cărei inspectoare a spus că a fost demisă, după ce inițial a declarat că părăsește postul.Interviul integral cu Monica Anisie poate fi citit aici: Educația, în viziunea noului ministru, Monica Anisie: Când luăm o decizie, să ne punem întrebarea ce este mai bun pentru elev/ Copiii trebuie să aibă timp și de joacă, să citească o carte, să facă un sport INTERVIU INTEGRAL
Cum ar putea fi rezolvată problema supra-aglomerării din școli / Monica Anisie, ministrul Educației: Înființarea consorțiilor școlare ar putea fi soluția cea mai bună INTERVIU VIDEO O soluție pentru rezolvarea problemei supra-aglomerării școlilor din România ar putea fi realizarea unor consorții școlare. Ar însemna ca unele școli să se unească și să-și împartă spațiile libere, a explicat ministrul Educației Monica Anisie într-un interviu pentru HotNews.ro. Ministrul arată că astfel, școlile nu ar mai fi nevoite să organizeze cursurile în două sau trei schimburi, cum se întâmplă în prezent.Interviul integral cu Monica Anisie poate fi citit aici: Educația, în viziunea noului ministru, Monica Anisie: Când luăm o decizie, să ne punem întrebarea ce este mai bun pentru elev/ Copiii trebuie să aibă timp și de joacă, să citească o carte, să facă un sport INTERVIU INTEGRAL
Modificarea bacalaureatului. Monica Anisie, ministrul Educației: Deschid o consultare publică pe aceasta temă​ VIDEO INTERVIU Ministrul Educației, Monica Anisie, spune într-un interviu pentru HotNews.ro că are în vedere ca în anul școlar următor să pună problema schimbării modului în care are loc bacalaureatul. Concret, ministrul Educației se gândește să modifice probele de competențe și proba scrisă la alegere a profilului, dar în urma unei consultări publice.Numirile pe funcții de inspectori școlari și directori / Monica Anisie, ministrul Educației: Sper ca de anul viitor să realizăm concursuri și să încheiem contracte de management /INTERVIU VIDEOCum ar putea fi rezolvată problema supra-aglomerării din școli: Înființarea consorțiilor școlare ar putea fi soluția cea mai bună INTERVIU VIDEOEducația, în viziunea noului ministru: Copiii trebuie să aibă timp și de joacă, să citească o carte, să facă un sport INTERVIU INTEGRAL
Ce răspunsuri vreți să aflați de la ministrul Educației? Cititorii HotNews.ro sunt invitați să-i pună întrebări Monicăi Anisie Ministrul Educației, Monica Cristina Anisie, va acorda luni un interviu pentru HotNews.ro despre situația actuală din educație. Temele principale de discuție se referă la programele școlare, manualele școlare, examenele naționale, relația cu sindicatele, finanțarea educației, dar și la situația din universități și clasificarea lor și la cercetare. Cititorii HotNews.ro îi pot pune întrebări invitatului, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile vor fi moderate, iar cele conținând injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.
Decanul FJSC, Anamaria Nicola, a demisionat: „Mă dau deoparte din sarcinile administrative și las locul altor colegi” Anamaria Nicola, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din București, și-a anunțat vineri, într-o postare pe Facebook, demisia din funcție, potrivit Paginademedia.ro. „Cred că sistemul nu este încă pregătit pentru oameni care vor să facă și nu să fie sau să aibă”, a scris Nicola, care pleacă de la vârful instuției la aproximativ un an de la numire.
UPDATE Inspectorul școlar general din București a fost, de fapt, demis / Liliana Toderiuc Fedorca, noul inspector Inspectorul școlar general din București a fost demis. Inițial, Ioana Mihaela Neacșu a anunțat jurnaliștii că începând de luni nu va mai ocupa funcția de conducere de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, funcție pe care o ocupa din 2018, atunci când fostul inspector general Florian Lixandru a fost numit secretar de stat pentru învățământul preuniversitar. UPDATE: La câteva ore după ce a spus că va părăsi funcția de inspector general, Ioana Mihaela Neacșu a revenit cu precizări și a menționat că a fost demisă din funcția de inspector general școlar la București. Până acum, Ioana Mihaela Neacșu a ocupat funcția de inspector școlar general la București prin delegare, fără concurs. Ea are post de inspector școlar la Sectorul 3, luat prin concurs, unde se poate întoarce după ce pleacă de la ISMB.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2717 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by