EDUCATIE
Inscrieri clasa pregatitoare 2018 Ce fac copiii in prima clasa din invatamantul primar si cum arata fisa de evaluare de la finalul clasei pregatitoare Ministerul Educatiei a inregistrat peste 50.000 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare, iar inscrierile continua in cadrul primei etape pana pe 26 martie. Copiii vor deprinde in acest an regulile pentru viata scolara, nu vor primi note sau calificative, nici teme pentru acasa. Elevii vor face Comunicare in limba romana, vor incepe studiul unei limbi straine, vor invata mai ales prin joc elemente de baza din Matematica si explorarea mediului. La finalul anului, invatatoarele vor completa o fisa de evaluare care, conform legii, trebuie sa faca parte din portofoliul educational al elevului. Acest portofoliu nu exista, insa, nici pana acum, la 7 ani de la aparitia legii. Iar fisa de evaluare este si ea neschimbata de 4 ani, desi criticata puternic pentru ca se refera la memorare, si nu la abilitati.
Inscrierea in clasa pregatitoare: 31.601 cereri completate in primele doua zile de inscrieri. In Capitala sunt 4.711 cereri introduse in sistem Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a centralizat situatia preliminara privind inscrierea in invatamantul primar pentru anul scolar 2018-2019 si a anuntat ca in primele doua zile s-au inregistrat in sistem 31.601 cereri. Cele mai multe cereri s-au inscris in sistem in Capitala, respectiv 4.711, in timp ce in judetul Giurgiu s-au completat doar 199 de cereri.
Universitatea din Bucuresti, prima pozitie pe plan national in clasamentul QS 2018 Universitatea din Bucuresti se afla pe prima pozitie pe plan nationat in clasamentul Quacuarelly Symonds World University Rankings (QS), fiind si singura universitate din Romania care apare in topul QS - Employability, cu o pozitionare in marja 301-500, "dovedindu-si astfel reputatia pe care o are in randul angajatorilor", arata un comunicat al institutiei de invatamant superior.
Modificari in echivalarea studiilor pentru elevii ce revin la scoala in Romania: Sunt eliminate din dosarul de echivalare foile matricole cerute de la scolile din strainatate Ministerul Educatiei a modificat cateva elemente din procedura de echivalare a studiilor pe care elevii le fac in strainatate sau in Romania, dar conform unui sistem educational din alta tara. Pentru copiii si tinerii care vin in tara sa isi continue studiile incepute afara, este scoasa obligativitatea de a prezenta foi matricole cu disciplinele studiate si notele obtinute in strainatate. Acestea sunt inlocuite cu "documente scolare din care sa rezulte nivelul, durata si promovarea clasei/claselor pentru care se solicita echivalarea", si de "alte documente, daca este cazul (adeverinta emisa de autoritatea competenta din tara de origine care sa confirme autenticitatea documentelor de studii)".
Subiecte Simulare Evaluarea Nationala 2018 Subiectele de la simularea la Matematica si baremul de corectare a problemelor, clasa a VIII-a Subiectele de la simularea la Matematica, pe care elevii de clasa a VIII-a au sustinut-o marti, sunt construite pe structura subiectelor de la examenul propriu-zis. Elevii au avut trei cerinte principale, fiecare cu mai multe sub-puncte. Simularea probei de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2018 a inceput la ora 9:00 si a durat 2 ore. Vezi in articol problemele de la simularea de marti, 6 martie, la Matematica - clasa a VIII-a.Vezi in articol baremul de corectare a problemelor - simulare Matematica
Ministrul Educatiei vrea o noua reforma a invatamantului care sa dureze 20 de ani. Valentin Popa pregateste si un consiliu al inteleptilor Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a declarat luni ca in urmatoarele zile va definitiva o lista a unui consiliu consultativ care ar urma sa se ocupe inclusiv de elaborarea unei noi legi a educatiei, relateaza Agerpres. Popa a sustinut ca isi doreste ca noua lege a educatiei "sa dureze 20 de ani si sa nu fie schimbata in sapte ani de mai mult de 20 de legi".
UPDATE Ministrul Educatiei: Simularea Evaluarii Nationale nu a putut avea loc in 25 de scoli. Voi cere organizarea unei noi sesiuni, la nivel de judet. Daca boicotul profesorilor este un conflict de munca, atunci ma gandesc ca nu prea s-a respectat legislatia Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a declarat luni ca profesorii au dreptul sa protesteze, dar acest protest "nu trebuie sa duca la o suferinta asupra elevilor", afirmind ca, daca boicotul profesorilor este un conflict de munca, atunci "nu prea s-a respectat legislatia in vigoare legata de conflictul de munca". El a precizat ca simularea evaluarii nationale nu a putut avea loc in 25 de scoli din cinci judete, relateaza News.ro. De asemenea, Valentin Popa a spus, potrivit Agerpres, ca le va cere inspectoratelor judetene organizarea unei noi simulari a Evaluarii Nationale acolo unde examenul a fost boicotat.
​UPDATE Simulare Evaluarea Nationala Elevii de clasa a VIII-a au sustinut marti simularea examenului de Matematica. Modele de subiecte UPDATE Simularea examenului de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2018 s-a desfasurat marti, 6 martie. Simularea la Matematica a inceput la ora 9:00, cand elevilor le-au fost distribuite subiectele, iar accesul in sali a fost permis pana la 8:30. Ei au avut la dispozitie doua ore pentru rezolvarea subiectelor de simulare.Vezi in articol modele de subiecte pentru simularea la Matematica, clasa a VIII-aVezi care este materia exceptata de la simularea de maine la Matematica
Inscriere clasa pregatitoare 2018 Unde fac evaluarea psihosomatica copiii inscrisi la scoala inainte sa faca 6 ani Evaluarea psihosomatica a copilului pentru inscrierea in clasa pregatitoare se realizeaza numai daca parintele vrea ca cel mic sa mearga la scoala inainte sa implineasca 6 ani, si dupa ce depune o cerere pentru aceasta. In Bucuresti, in cazul copiilor care sunt la o gradinita de stat, aceasta evaluare se face chiar la gradinita. Parintii copiilor care sunt la o gradinita privata si vor evaluarea psihosomatica, trebuie sa se programeze pentru asta la Centrul de Resurse si Asistenta Educationala. Evaluarile se realizeaza pana pe 23 martie. Vezi in articol Graficul evaluarii psihosomatice la gradinitele de stat din Bucuresti, precum si centrele de evaluare psihosomatica din fiecare judet in parte Cum se programeaza evaluarea, in cazul in care copilul este la o gradinita privata Care sunt documentele pentru inscrierea in clasa pregatitoare
Subiecte simulare Evaluarea Nationala 2018 Fabula si numarul de litere din doua cuvinte - printre subiectele de la simularea examenului de Limba si literatura romana, clasa a VIII-a Subiectele simularii examenului de Limba si literatura romana, clasa a VIII-a, au fost construite pe doua mari cerinte, fiecare cu mai multe sub-puncte. La primul subiect, elevii au avut fabula "Stejarul si trestia" de Gheorghe Sion, pe marginea careia au avut de notat sinonimele cuvintelor "sa te mandresti" si "iute", de explicat rolul virgulei in secventa "Ce boala ai, vecine?", de precizat numarul de litere din cuvintele "pleci" si "incet", precum si de realizat o compunere in care sa motiveze "apartenenta la specia literara fabula a textului dat". Vezi in articol subiectele integrale de la simularea sustinuta luni, 5 martie 2018, de catre elevii de clasa a VIII-a la Limba si literatura romanaDescarca din articol Baremul de corectare
Simulare Evaluarea Nationala 2018 Inspectoratul Scolar Bucuresti: Simularea se desfasoara in conditii de normalitate. Nu exista boicot in scolile din Capitala Simularea Evaluarii Nationale 2018 "se desfasoara in conditii de normalitate" in Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu. "Nu exista boicot. In momentul de fata, in Capitala, in toate unitatile de invatamant gimnazial in care au fost programate simularile la Evaluarea Nationala - se desfasoara aceasta simulare" a examenului de Limba si literatura romana, a explicat Banu.
Simulare Evaluarea Nationala 2018 Elevii de clasa a VIII-a au sustinut luni simularea examenului de Limba si literatura romana Simularea examenelor din cadrul evaluarii nationale a inceput luni, cu testarea scrisa la Limba si literatura romana. Proba de simulare a inceput la ora 9:00, iar elevii au avut la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele, la fel ca in examenul propriu-zis. Simularea de anul acesta are loc sub amenintarea boicotului, dupa ce FSLI a anuntat cu doar o zi inainte de testari ca profesorii din 1.100 de scoli ar fi optat sa boicoteze simularea. De cealalta parte, Ministerul Educatiei a facut duminica seara un apel la profesori "sa nu ii afecteze pe elevi prin demersuri radicale".
FSLI: Simularea examenului de evaluare nationala va fi boicotata in peste 1.000 de scoli. Sindicalistii cer si boicotarea simularii bacalaureatului Cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unitati de invatamant, au optat sa boicoteze simularea examenului de evaluare nationala, care are loc in perioada 5-7 martie 2018, anunta Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, precizand ca angajatii din educatie au recurs la aceasta forma de protest din cauza nemultumirilor majore si a lipsei de raspuns din partea Guvernului, dar si a liderilor celor doua Camere din Parlamentul Romaniei, la solicitarile lor.Reactia Ministerului Educatiei: "Boicotul nu este o solutie, nu trebuie afectati elevii".
Istoria la cinema: primul proiect de educatie cinematografica bazat pe o materie scolara se desfasoara in Cluj-Napoca Ora de Istorie se muta din clase, in cinematograf, in cadrul primului proiect de educatie cinematografica ce se concentreaza pe o materie din curricula scolara. Programul se desfasoara in Cluj-Napoca, unde mai multi liceeni vor invata sa editeze, sa monteze imagini video, sa faca video-eseuri, dupa ce vor viziona si dezbate 4 filme despre momente din istoria Europei. Regizorul Tudor Giurgiu, care conduce asociatia ce deruleaza in Romania acest proiect, a explicat pentru HotNews.ro ca elevii intra in contact cu "metode mai altfel de studiu si de intelegere a istoriei".
​Simulari Evaluarea Nationala 2018 Luni incepe simularea examenelor de clasa a VIII-a, cu testarea la Limba si literatura romana. Vezi modele de subiecte Simularea examenelor de Evaluare Nationala incepe luni, 5 martie, pentru elevii de clasa a VIII-a. Copiii vor incepe saptamana cu simularea examenului scris de Limba si literatura romana, iar marti vor sustine simularea la Matematica. Ministerul Educatiei anunta ca sunt asteptati sa participe la testari cei aproape 180.000 de elevi inscrisi in clasa a VIII-a la inceputul anului scolar 2017-2018. Probele de simulare incep la ora 9:00, iar elevii pot sa intre in salile de clasa pana cel tarziu la 8:30. Ei au la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele, similar examenului propriu-zis.  Descarca din articol Modele de subiecte pentru simularea evaluarii nationale 2018
Inscriere clasa pregatitoare 2018 Au fost afisate circumscriptiile scolare. Vezi la ce scoala esti arondat, pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar Inspectoratele scolare judetene publica astazi listele cu circumscriptiile scolare, conform metodologiei de inscriere in clasa pregatitoare. Este vorba despre strazile arondate fiecarei scoli in parte. Astfel, parintii pot afla care este scoala de circumscriptie, la care copiii lor au un loc asigurat din start, in clasa pregatitoare. Vezi in articol si numerele de TelVerde, pe fiecare judet in parte, la care parintii pot sa sune pentru orice nelamurire in procesul de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare. Amintim ca inscrierea copiilor in clasa pregatitoare incepe in data de 8 martie si se desfasoara pana pe 26 martie.
Ministerul Educatiei: Scolile din Capitala si din opt judete raman inchise toata saptamana; in alte trei judete, cursurile vor fi suspendate joi Scolile din Capitala si din opt judete vor fi inchise in continuare toata saptamana, din cauza viscolului si a temperaturilor scazute, iar in alte trei judete, respectiv Arges, Tulcea si Dolj, cursurile vor fi suspendate doar joi, conform datelor transmise miercuri seara de catre Ministerul Educatiei.
Ministerul Educatiei anunta anularea evaluarilor facute asupra sefilor inspectoratelor scolare: S-au constatat vicii majore in procesul de evaluare Ministerul Educatiei anunta ca a decis sa anuleze rezultatele evaluarii realizate asupra activitatii manageriale a inspectorilor scolari generali, intrucat, explica institutia, in urma unei verificari efectuate de Corpul de Control al ministrului cu privire la respectarea metodologiei "s-au constatat vicii majore in organizarea procesului de evaluare, dar si in evaluarea propriu-zisa". Ministerul mai anunta ca a dispus efectuarea unei cercetari disciplinare in cazul persoanelor care se fac vinovate de vicierea procesului, precizand ca evaluarea va fi reluata dupa revizuirea metodologiei.
Studenti din sapte tari participa la Iasi la Olimpiada internationala de matematica pentru Europa de Sud-Est Studenti de la 21 de universitati din sapte tari participa, zilele acestea, la Iasi, la Olimpiada internationala de matematica pentru studentii din Europa de Sud-Est (SEEMOUS 2018). Evenimentul reuneste tineri din Bulgaria, Cehia, Grecia, Romania, Rusia, Turkmenistan, dar si din Argentina. Vezi in articol la ce universitati invata olimpicii.
UPDATE Scoli inchise pana vineri: Cursurile scolare se suspenda pana la finalul saptamanii in Giurgiu, Braila, Constanta, Ialomita, Olt si Teleorman Cursurile din invatamantul preuniversitar se suspenda in judetul Ialomita in perioada 1-2 martie, au anuntat reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita, potrivit Agerpres. Scolile si gradinitele raman inchise toate saptamana si in judetele Giurgiu, Olt, Teleorman, Braila si Constanta. In Dolj, cursurile raman suspendate miercuri si joi, din cauza conditiilor meteorologice.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă