EDUCATIE
VIDEO Mihai Șora a participat alături de copiii din familii de refugiați la Ora de Caligrafie “Acasă, în România” Mihai Șora a participat, sâmbătă, la Ora de Caligrafie „Acasă, în România”, eveniment care a adus împreună copiii din familii de refugiaţi și mai multe personalități culturale. “Caligrafia este o disciplină interioară. Trebuie să încerci să scrii frumos și citeț, ca un semn de respect pentru cel care încearcă să descifreze ce ai scris acolo. Așa am învățat eu la școală. Spre deosebire de unii dintre copii pentru care școala e o pacoste, pentru mine școala a fost o bucurie”, le-a spus Mihai Șora copiilor care au participat la Ora de Caligrafie.
​VIDEO Andronescu vrea să schimbe Legea Educației. „Vreau să lansez un draft spre sfârșitul lui ianuarie, să fie în dezbatere până în martie” Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat sâmbătă, la Universitatea Politehnică din București, că va pune în dezbatere publică o nouă lege a educației până la finalul lunii ianuarie. Documentul va sta în dezbatere publică timp de două luni.
Cele două scenarii din proiectul „România educată”, lansat de Iohannis: studii liceale de trei sau patru ani, bacalaureat teoretic, aplicat sau internațional, licența profesională Proiectul „România Educată”, lansat miercuri de președintele Klaus Iohannis, propune două scenarii pentru structura sistemului educațional, vizând toate ciclurile de învățământ. Ambele scenarii au în comun tranziții mai flexibile între cicluri, opțiuni suplimentare pentru tinerii din învățământul profesional, dezvoltarea învățământului de tip dual și prevăd, totodată, un rol crescut al consilierilor și portofoliilor educaționale, care devin operaționale. Iohannis: Proiectul România Educată este unul strategic, este nevoie de schimbare
VIDEO Mihai Şora, Victor Rebengiuc, Oana Pellea și Andreea Răducan promovează proiectul "România Educată" al lui Klaus Iohannis Preşedintele Klaus Iohannis lansează, miercuri, ora 17.00, la Palatul Cotroceni, proiectul "România Educată". Înainte cu câteva ore, Klaus Iohannis a distribuit pe contul lui de Facebook un video de promovare a proiectului, în care vorbesc despre educaţie mai multe personalităţi ale vieţii publice, printre care filosoful Mihai Şora, actorul Victor Rebengiuc, actriţa Oana Pellea şi sportiva Andreea Răducan.
Proiectul "România Educată", lansat astăzi de Klaus Iohannis Preşedintele Klaus Iohannis lansează, miercuri, ora 17.00, la Palatul Cotroceni, rezultatele proiectului "România Educată" iniţiat de şeful statului, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
Universitatea Babeș-Bolyai, singura universitate din România inclusă în clasamentul Times Higher Education, secțiunea Inginerie și tehnologie Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca este singura universitate românească inclusă în secțiunea Inginerie & Tehnologie a clasamentului Times Higher Education pentru anul 2019.
Legea anti-bullying în școli, adoptată de Senat. Merge la promulgare Senatul a adoptat luni, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege care interzice violenţa psihologică - bullying - în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale. Proiectul a fost votat în unanimitate și va merge la promulgare.
Ecaterina Andronescu, despre cazul elevilor care au înnoptat în Catedrala din Alba Iulia: Lipsă de responsabilitate crasă; e necesar să înăsprim sancțiunile pentru asemenea situații Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a spus că profesorul care a însoțit în excursie cei 22 de copii din Olt, care au înnoptat în Catedrala din Alba Iulia, a dat dovadă de iresponsabilitate și că vor fi luate măsuri necesare după ce Inspectoratul Școlar Olt va încheia ancheta. „Pentru asemenea situații cred că este necesar să înăsprim sancțiunile, poate în felul acesta crește responsabilitatea profesorilor”, a afirmat ministrul.
VIDEO Sceneta Marii Uniri, pusă în scenă de elevii din România şi Republica Moldova Câteva sute de elevi din şcoli din România şi Republica Moldova au realizat o scenetă care are ca temă principală Marea Unire. Iniţiativa a pornit de la preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, Viorel Dolha, care spune că a vrut să le arate copiilor ceea ce nu văd pe nicăieri.
Cele 7 direcții de acțiune propuse de Iohannis în proiectul „România Educată”. Șeful statului va chema partidele la consultări Cariera didactică, managementul educaţional, reducerea abandonului şcolar, învăţământul profesional şi tehnic, învăţământul superior, educaţia timpurie şi evaluarea elevilor şi studenţilor sunt cele şapte mari teme abordate în raportul România Educată care va fi lansat de preşedintele Klaus Iohannis pe 5 decembrie la Palatul Cotroceni. Fiecare dintre cele şapte teme va avea un raport tehnic propriu, iar toate aceste documente vor fi puse în dezbatere publică timp de trei luni.
Guvernul anunță devansarea creșterilor salariale pentru profesori, prime de instalare și pentru cumpărarea de locuințe la țară Creșteri de salarii înainte de termen, prime de instalare și pentru cumpărarea de locuințe, garanții de stat, sunt câteva dintre promisiunile făcute de premierul Viorica Dăncilă profesorilor.
Modul inedit de a sărbători Centenarul Marii Uniri al elevilor de la un liceu din Galați Elevii de la Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galați au sărbătorit Centenarul Marii Uniri într-un mod inedit. După ce au terminat cursurile, mai mulți elevi au ieșit în curtea școlii și au format numărul 100 după care au aprins luminițele. În acest fel ei au vrut să marcheze cei 100 de ani pe care România îi sărbătorește pe 1 Decembrie 2018. Elevii nu au vrut să iasă în evidență cu inițiativa lor, însă informația a fost postată pe Facebook de profesorul lor de științe socio-umane Doru Căstăian.
Şcoli închise în judeţul Brăila din cauza unor avarii la centrala termică Cursurile sunt suspendate miercuri în două unităţi de învăţământ din judeţul Brăila din cauza unor avarii la sistemele de încălzire, a declarat pentru AGERPRES şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Cătălin Canciu.
Inspectoratul Şcolar Bucureşti: Şcolile nu se închid joi din cauza vremii. Nu am primit nicio solicitare Vremea rea din următoarele zile nu va închide şcolile din Capitală. Inspectoratul Şcolar din Bucureşti nu a primit nicio cerere din partea şcolilor din sectoarele Capitalei. Elevii şi preşcolarii au oricum liber vineri, de sărbătoarea Sfântului Andrei, urmând să se întoarcă la cursuri luni.
Elevii şi preşcolarii au liber vineri, de sărbătoarea Sfântului Andrei, urmând să se întoarcă la cursuri luni STRUCTURA AN ŞCOLAR 2018 - 2019. Semestrul I al acestui an şcolar se încheie la 1 februarie 2019 iar semestrul al II-lea este în perioada 11 februarie 2019 - 14 iunie 2019.
Ministrul Educaţiei: E posibil să avem registru matricol unic pentru învăţământul preuniversitar Elevii de la învăţământul preuniversitar ar putea avea un registru matricol unic, la fel cum au în prezent studenţii. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că printr-un astfel de registru Ministerul Educaţiei ar putea şti cu precizie câţi dintre elevii români studiază în ţările din Uniunea Europeană.
Ecaterina Andronescu propune, din nou, introducerea bacalaureatului diferențiat: Elevii ar trebui să poată alege între BAC-ul național și cel profesional sau tehnologic / În urmă cu nouă ani tot Andronescu a desființat școlile profesionale Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, revine la ideea bacalaureatului diferenţiat, susținând că absolvenţii de liceu trebuie să poată alege între un bacalaureat național, care să le permită accesul la universitate, și un bacalaureat profesional.Ecaterina Andronescu vrea o nouă lege a educației până în iunie anul viitor: Școala să-l profesionalizeze pe elev pentru a exercita muncă utilă în societate
Ecaterina Andronescu vrea o nouă lege a educației până în iunie anul viitor: Școala să-l profesionalizeze pe elev pentru a exercita muncă utilă în societate Elevii şi profesorii din România vor avea o nouă lege a educaţiei care va fi gata până în iunie 2019. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la o dezbatere despre educaţie şi piaţa forţei de muncă.
Universităţile cer Ministerului Educaţiei introducerea dublei specializări Cinci mari universităţi, membre ale Consorţiului Universitaria, cer revenirea la clasificarea universităţilor la cele trei mari categorii: de cercetare avansată și educație, de educație și cercetare științifică și universități centrate pe educație. De asemenea, cele cinci universităţi cer introducerea dublelor specializări la nivelul programelor academice de studiu, care oferă calificare superioară pentru profesia didactică.
Interviu: Profesorul care pune școala în inimile elevilor. Doru Căstăian: Temele pentru acasă sunt utile, nu cred că trebuie picat în exagerarea că nu ne trebuie teme Doru Căstăian este profesor de știinte socio-umane la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin din Galați, unde predă la clasele V-XII . Este unul dintre profesorii premiați anul acesta în proiectul Merito, proiect în care sunt premiați profesorii cu vocație din România. Profesorul spune că e important cum înțelegi să te apropii de copii, astfel încât să-i faci să îndrăgească disciplina pe care o predai. Orele lui Doru Căstaian nu seamănă una cu cealaltă, cu toate că există o anumită rutină.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version