EDUCATIE
Ordonanța pentru transportul elevilor, în Monitorul Oficial/ Consiliul Național al Elevilor: Ordonanța este discriminatorie/ Cei care fac naveta cu trenul au fost excluși Ordonanța de urgență prin care este reglementată decontarea navetei pentru elevi a apărut, miercuri, în Monitorul Oficial. Actul normativ prevede că elevilor de liceu care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport de tip naveta zilnica, pe distanțe de maxim 50 de kilometri, sau li se decontează contravaloarea a 8 călătorii dus-intors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă.
Capcana din modificarea legii educației: Toate universitățile vor trebui să permită examenele de admitere în limbile minorităților/ Sorin Cîmpeanu: Se înțelege că admiterea s-ar putea organiza în orice limbă de pe mapamond Universitățile vor trebui să permită organizarea examenelor de admitere și de absolvire în limba în care au fost studiate disciplinele respective, în condițiile legii, arată una dintre multele modificări aduse legii educației, luni seară, în Plenul Senatului. Acest lucru ar putea modifica complet organizarea examenelor în învățământul universitar. Legea actuală, nemodificată, arată că probele de admitere şi probele examenelor de absolvire pot fi susţinute în limba în care au fost studiate disciplinele respective în sistemul preuniversitar, fără a exista o obligație în acest sens pentru universități.
Salvați Copiii: Cele mai multe dintre victimele abuzului sexual în mediul online sunt copii cu vârsta mai mică de 10 ani/ Metodele prin care copiii sunt exploatați pe internet Numărul cazurilor de abuz sexual asupra copiilor în mediul online a crescut anul trecut față de 2018, arată statisticile colectate de Organizația Salvați Copiii. Astfel, mai mult de jumătate dintre cazurile raportate în 2019 printr-o linie care funcționează ca punct de raportare pentru utilizatorii de Internet reprezintă materiale ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor. Potrivit datelor organizației, 1.594 din cele 2.713 de cazuri reprezintă materiale care înfățișează abuz sexual, iar cele mai multe dintre victime sunt copii cu vârsta mai mică de 10 ani.
Ministerul Educației: 82 de școli din toată țara, închise parțial, din cauza gripei/ Lista școlilor Ministerul Educației anunță că 82 de școli din mai multe județe sunt închise parțial din cauza gripei. Un număr de 3.942 de elevi stau acasă din cauza suspendării cursurilor din aceste unități de învățământ.
Profesorii care se titularizează în rural beneficiază de o indemnizaţie de instalare în cuantum de 3 salarii medii brute - proiect adoptat tacit Profesorii care se titularizează în mediul rural vor beneficia de o indemnizaţie de instalare în cuantum de 3 salarii medii brute, arată un proiect de lege adoptat tacit în plenul Camerei Deputaţilor, în şedinţa de marţi. Condiția este ca profesorii să predea pe post în mediul rural cel puţin 5 ani şcolari efectivi.
Sindicatele din educație cer președintelui Klaus Iohannis să promulge legea prin care scade numărul de elevi la clasă Federația Sindicatelor Libere din Învățământ face apel la președintele Klaus Iohannis să promulge modificările aduse legii educației naționale, făcute luni în plenul Senatului, prin care sunt aduse modificări masise învățământului preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Sindicaliștii spun că schimbrile au fost cerute de ei pentru că erau ”stringente pentru sistemul de educație din România”
Campania „Meseria face diferența!”, lansată de Ministerul Educației pentru a-i atrage pe elevi spre învățământul profesional Ministerul Educației lansează marți o campanie care are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a. Campania „Meseria face diferența!” prezintă avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual și va dura până pe 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor. Ministerul Educației și Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic vor prezenta săptămânal meseriile care pot face diferența. Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro și edu.ro.
Studenții îi cer președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea prin care rectorii vor avea un număr nelimitat de mandate Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită președintelui Klaus Werner Iohannis să nu promulge legea prin care rectorii pot avea mai mult de două mandate, care a fost adoptată luni în plenul Senatului. Studenții spun că prin modificările aduse legii educației se aduc ”mari deservicii sistemului educațional românesc”.Modificări importante la legea educației: Scade numărul de copii dintr-o clasă/ Transportul va fi gratuit pentru elevi/ Se elimină numărul maxim de mandate pentru rectori (Proiect)
Modificări importante la legea educației: Scade numărul de copii dintr-o clasă/ Transportul va fi gratuit pentru elevi/ Se elimină numărul maxim de mandate pentru rectori Numărul elevilor dintr-o clasă va fi mai mic decât în prezent. Un proiect de lege care modifică legea educației naționale, adoptat luni de Parlament, arată că numărul de elevi într-o clasă va scădea. Legea arată că în învăţământul primar o clasă va cuprinde în medie 17 elevi, dar nu mai puţin de 10 şi nu mai mult de 22. În prezent, în multe clase sunt peste 30 de elevi.
Urologul Viorel Jinga, noul rector al UMF ”Carol Davila” Prof. dr. Viorel Jinga este noul rector al Universității de Medicină și Farmacie din București, în urma încheierii primului tur de scrutin la care s-au prezentat 1.566 de alegători, susțin surse din universitate. Viorel Jinga a obținut 833 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Adrian Streinu-Cercel a primit doar 287.
Numărul elevilor afectați de suspendarea cursurilor din cauza gripei a scăzut la 2.555/ Lista școlilor închise parțial sau integral Numărul elevilor afectați de suspendarea parțială sau integrală a cursurilor a scăzut luni la 2.555 de elevi, anunță Ministerul Educației. Vineri, peste 16.000 de copii nu au mers la clasele sau la școlile lor din cauza cazurilor de gripă. Cursurile sunt închise parţial sau integral în Bucureşti şi şapte judeţe.
Olimpiade școlare mutate de la Paștele Ortodox la Paștele Catolic/ Decalarea cu o săptămână a fost cerută de părinți Ministerul Educației a modificat calendarul olimpiadelor naționale de la Matematică, Fizică, Religie – Cultul Ortodox și Limba rromani, care vor avea loc în perioada 9-14 aprilie 2020, în perioada Paștelui Catolic. Inițial, olimpiadele naționale se desfășurau în perioada 5-10 aprilie, înainte de Paștele Ortodox. Modificările au fost făcute după ce Ministerul Educației a primit mai multe solicitări din partea părinților care erau nemulțumiți că olimpiadele de la câteva discipline se desfășurau în aceeași zi, iar elevii nu puteau să participe la două sau la mai multe concursuri.
Târgu Mureș: Părinții unor elevi cer izolarea unui copil a cărui mamă se va întoarce din China peste câteva zile Părinţii unor elevi de la Şcoala Gimnazială "George Coşbuc" din Târgu Mureş au cerut, în scris, conducerii şcolii izolarea unui copil a cărui mamă se va întoarce din China în zilele următoare, de teamă ca femeia să nu fie purtătoare de coronavirus, solicitând ca elevul să stea acasă pe perioada în care mama lui se va afla în carantină, transmite Agerpres.
Taxele de recunoaștere și echivalare a studiilor pentru cetățenii Spațiului Economic European și Elveției, eliminate Taxele de recunoaștere sau echivalare a studiilor preuniversitare și universitare pentru cetățenii Spațiului Economic European și Elveției au fost eliminate printr-un ordin al ministrului Educației, emis vineri.
Consiliul Național al Elevilor: Ministerul Educației ne-a ignorat/ Vrem ca școala să înceapă la 1 septembrie Consiliul Național al Elevilor critică decizia Ministerului Educației și Cercetării de a aproba structura anului școlar 2020-2021 prin care școala începe la 14 septembrie. Elevii spun că Ministerul Educației i-a ignorat și a aprobat structura anului școlar fără să țină cont de opinia lor cu privire la contrabeneficiile susținerii examenelor naționale în mijlocul verii. Structura anului școlar 2020-2021, publicată în Monitorul Oficial/ Școala începe pe 14 septembrie, vacanța intersemestrială revine
Mai multe organizații civice cer parlamentarilor să respingă ordonanța care îi lasă pe elevi fără bani de transport Elevii, părinții, sindicaliștii și reprezentanții sindicaliștilor și-au unit forțele într-o mobilizare fără precedent și cer parlamentarilor să respingă Ordonanța de urgență nr. 51/2019 care elimină transportul din sfera serviciilor publice.
Ministerul Educației: 16.063 de elevi sunt afectați de suspendarea cursurilor din cauza gripei Ministerul Educației anunță că 15 școli sunt închise integral și alte 104 școli sunt închise parțial din cauza cazurilor de gripă din rândul elevilor. Școlile sunt situate în județele: Alba, Brăila, Cluj, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman și în Municipiul București. Peste 16.000 de elevi din toată țara sunt afectați de suspendarea cursurilor din cauza gripei.
Ministerul Educației anunță că România va folosi Alfabetul Scripor, destinat nevăzătorilor și inventat de un român Ministerul Educației anunță că România va fi prima țară din lume care va implementa Alfabetul Scripor destinat persoanelor nevăzătoare, alfabet care poartă numele celui care l-a inventat, Tudor Scripor, un pictor de la Cluj-Napoca. Cunoscut și ca Alfabetul Culorilor, este practic o extensie a alfabetului Braille.
Profesorul Sorin Radu este noul rector al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu Noul rector ales al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) este profesorul de istorie Sorin Radu, în vârstă de 49 de ani, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul oficial al instituţiei.
Toate școlile din județul Tulcea sunt închise în cauza vremii/ În alte nouă județe școlile sunt închise parțial Ministerul Educației anunță că vineri numai școlile din județul Tulcea sunt singurele închise integral din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În alte nouă județe, numai în anumite localități școlile rămân închise din cauza vremii.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by