EDUCATIE
Rezultate simulare evaluare națională 2021: promovabilitate de peste 65%, cel mai bun rezultat din ultimii 5 ani / Aproape o mie de elevi au luat 10 la matematică Ministerul Educației a publicat vineri rezultatele centralizate la simularea examenului de evaluare națională 2021, care arată o promovabilitate de peste 65%, acestea fiind cele mai bune rezultate din ultimii cinci ani.
Proiect de lege USR-PLUS: Anul școlar să înceapă la 1 septembrie și să aibă un număr minim de zile diferit pentru fiecare ciclu de învățământ / Câte zile de școală are fiecare stat european Senatorul USR-PLUS Ștefan Pălărie a depus la Parlament o inițiativă legislativă prin care se stabilește ca anul școlar să înceapă întotdeauna la data de 1 septembrie, iar pentru fiecare ciclu de învățământ să existe un număr minim de zile - 175 la clasele primare, 180 la gimnaziu și 185 la liceu.
Ministerul Educației a reziliat toate acordurile de parteneriat cu asociația lui Alexandru Cumpănașu Ministerul Educației anunță oficial că a reziliat toate cele trei acorduri de parteneriat cu Asociația pentru Implementarea Democrației a lui Alexandru Cumpănașu, încheiate în 2018 și 2019.
Platformă de e-learning pentru elevii care dau examenul de evaluare națională și bacalaureat 2021, realizată de Consiliul Național al Elevilor Consiliul Național al Elevilor anunță că a lansat o platformă de e-learning, alături de grupul de inițiativă VreauLa, numită „Vreau la examen”, unde elevii ce susțin Bacalaureatul sau Evaluarea Națională în 2021 să se poată pregăti pentru examen.
30 de ani dedicați educației și 2 milioane de euro investiți din fonduri proprii în burse Timp de trei decenii, Universitatea Româno-Americană și-a consolidat poziția ca platformă de educație și expunere internațională prin cele 200 de parteneriate cu instituții de învățământ din întreaga lume, în beneficiul studenților. Totodată, a investit din resurse proprii peste 2 milioane de euro pentru a susține nivelul înalt al performanței academice în rândul tinerilor, prin acordarea a 6.200 de burse de performanță (media generală 10), burse de studiu (la programe în limba română, 20% la licență și 10% la masterat) și burse sociale.
Secretar de stat: Peste 50% din angajaţii din învăţământ, vaccinaţi anti-COVID Peste 150.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, adică mai mult de o jumătate, au fost vaccinaţi anti-COVID până în prezent, la nivel naţional, a declarat Maria Ştefania Manea, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, potrivit Agerpres.
Ministrul Educației, propunere pentru concursurile pentru directorii de școli: Cei cu nota 10 să își poată alege orice școală din România, pe modelul rezidențiatului Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că o variantă luată în calcul pentru concursurile pentru directorii de școli, care va avea două etape și va fi organizat în iulie, este ca, pe modelul rezidențiatului, cel care a luat nota 10 să își poată alege orice școală din România pe care să o conducă.
Școala online, trecerea la trei trimestre, testarea elevilor cu teste non-invazive pentru COVID / Zece întrebări pentru părinți Părinții sunt invitați să își spună opinia despre școala online în pandemie, modificarea structurii anului școlar sau testarea copiilor pentru COVID cu teste din salivă, într-un sondaj inițiat de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământul Preuniversitar (FNAP).
Profesorii care nu sunt vaccinați vor preda online - ipoteză lansată de ministrul Educației: „Există presiune din partea părinților” Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit marți despre ipoteza în care, la presiunea tot mai mare din partea părinților, profesorii care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 să predea exclusiv online, chiar dacă școala se desfășoară cu prezență fizică.
Ministrul Educației continuă pledoaria pentru teste noninvazive: Trebuie să discutăm inclusiv în cadrul CNSU Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, continuă să insiste asupra folosirii testelor noninvazive, cu salivă, în școli, ca soluție la reticența părinților față de administrarea testelor antigen rapide cu recoltare din gât sau nas și a lipsei personalului medical din școli care să facă aceste teste.
Cîmpeanu: Nu am înțeles niciodată trecerea de la trimestre la semestre, ce avantaje are să renunți la evaluări? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că propunerea revenirii la structura cu trei trimestre în loc de semestre va fi lansată în dezbatere publică cel târziu la toamnă, afirmând că nu a înțeles niciodată de ce s-a trecut la formula cu semestre și implicit s-a renunțat la o evaluare a elevilor.Citește: DEZBATERE Începe anul școlar de la 1 septembrie? Revenim la structura cu trimestre în loc de semestre? Ce spun actorii din sistem
Cîmpeanu: Orele remediale se vor face pe tot parcursul anului școlar 2021-2022 Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că orele remediale se vor desfășura și pe parcursul întreg anului școlar 2021-2022.
​DEZBATERE Începe anul școlar de la 1 septembrie? Revenim la structura cu trimestre în loc de semestre? Ce spun actorii din sistem ​După apelul societății civile pentru un an școlar mai lung, care să înceapă la 1 septembrie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a pus în discuție această posibilitate și a afirmat că nu exclude nici posibilitatea revenirii la structura cu trei trimestre în loc de două semestre. Liderii sindicali și asociațiile de părinți exclud ideea începerii anului școlar viitor de la 1 septembrie, iar elevii propun o variantă de mijloc - 6 septembrie, în timp ce profesoara de română Cristina Tunegaru și fostul ministru Daniel Funeriu spun că o prelungire a anului școlar este necesară. Despre revenirea la trimestre, majoritatea celor chestionați așteaptă părerile specialiștilor în educație și argumente solide, științifice pentru o astfel de schimbare.
Consiliul Elevilor: Anul școlar să înceapă pe 6 septembrie, în loc de 13 septembrie Anul școlar 2021-2022 să înceapă pe 6 septembrie, nu pe 13 așa cum este stabilit, nici pe 1 așa cum se propune de către mai multe ONG-uri, afirmă într-un comunicat Consiliul Național al Elevilor.
Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep luni cursurile online / Calendarul examenelor naționale Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe luni cursurile online ale semestrului al doilea, notează Agerpres. Pentru clasele terminale structura anului şcolar nu a suferit niciun fel de modificare, vacanţele de primăvară rămânând la datele planificate şi cunoscute (2 aprilie - 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice şi 30 aprilie - 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe). În intervalul 12 aprilie - 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice. Vacanţa se va încheia pentru elevii din celelalte clase pe data de 4 mai.
Rectorul Universității de Vest propune vaccinarea studenţilor cu dozele AstraZeneca nefolosite: Impactul economic al lipsei studenților în Timișoara este de 15 milioane euro / Datele studiului UVT Rectorul Universităţii de Vest Timişoara (UVT) Marilen Pirtea a propus crearea unei linii de vaccinare a studenţilor cu doze AstraZeneca din stocul de 12.000 de unităţi rămas nefolosit în judeţ, după ce universitatea a făcut un studiu care a demonstrat că lipsa studenţilor din oraş duce la pierderi anuale asupra economiei locale de circa 150 milioane de euro, transmite Agerpres.
Segregarea copiilor romi în școli, interzisă pe hârtie, continuă în realitate - raport Salvați Copiii România Cu toate că la nivel oficial segregarea etnică în școli este interzisă explicit din anul 2007, atât documentele oficiale, cât și analizele efectuate de organizațiile neguvernamentale arată că fenomenul persistă, deși dimensiunea reală nu este cunoscută, arată Raportul alternativ Salvați Copiii România.
Sondaj IRES: Doar 1 din 6 părinți ar vrea ca educația din primii ani de viață să însemne creativitate și independență pentru copil / O treime și-ar da copiii mai mici de 3 ani la creșă - GRAFICE Aproape jumătate dintre părinții din România asociază produsul educației din primii ani ai copilului cu respectul, o treime cu „cei șapte ani de acasă”, și doar 1 din 6 părinți vrea ca educația să rezulte în creativitate și independență pentru copil, arată un sondaj IRES, realizat la comanda Centrului Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională. În plus, două treimi dintre părinții din România nu cunosc conceptul de educație timpurie, proporție valabilă chiar și în rândul părinților de copii cu vârstă preșcolară.
Asociaţii de elevi şi ONG-uri cer și președintelui ca anul şcolar viitor să înceapă la 1 septembrie, mărirea numărului de zile ale unui an şcolar şi vacanţe mai scurte: Vacanţele lungi afectează major copiii Societatea civilă solicită liderilor politici o soluţie pentru garantarea unui număr minim de zile de şcoală într-un an calendaristic, respectiv măsuri concrete pentru ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an şcolar din Uniunea Europeană, potrivit unui apel iniţiat de Societatea Academică Română şi semnat de asociaţii ale elevilor din mai multe multe judeţe şi de ONG-uri şi adresat președintelui României. Asociaţiile reiau solicitarea din 31 martie ca anul şcolar să aibă un număr mediu de zile echivalent cu cel din primele 10% ţări în topul testărilor PISA, începerea cursurilor la 1 septembrie 2021 în următorul an şcolar şi vacanţe mai scurte, ritmice, periodice, în timpul anului şcolar, considerând că vacanţele lungi afectează major copiii şi nivelul la care ei revin în şcoală.
Cîmpeanu: Concursurile pentru directorii de școli, în iulie. Prima probă - examen scris cu subiecte unice Concursurile pentru directorii de școli vor fi organizate cel mai probabil în prima săptămână din luna iulie, când ar urma să aibă loc un examen scris cu subiecte unice, a anunțat joi, la TVR1, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by