EDUCATIE
Statistică îngrijorătoare: unul din cinci tineri din România părăsește școala timpuriu / Avem de două ori mai puțini absolvenți de facultate decât media UE Unul din cinci tineri cu vârste între 18 și 24 ani a părăsit timpuriu sistemul educațional, în anul 2017, potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică (INS). De asemenea, circa trei din cinci elevi care au promovat anii terminali de liceu au reușit să obțină diploma de bacalaureat. Rata de succes este mai mare la fete decât la băieți.
15 echipe de liceeni români, calificate la cel mai mare concurs de robotică din lume 15 echipe de liceeni din România vor participa la Zero Robotics High School Tournament, cel mai mare concurs internaţional de robotică organizat de Massachusetts Institute of Technology, NASA şi Agenția Spațială Europeană.
Care sunt meseriile viitorului? Prima opțiune este aceeași pentru elevi, părinți și profesori Doi din trei elevi consideră că noile meserii ale viitorului vin din domeniile roboticii, inteligenței artificiale, calculatoarelor și imprimării 3D, arată un sondaj realizat în 2018, în cadrul proiectului ”Ghidul Meseriilor Viitorului”. Cercetarea a fost făcută prin sondarea a peste 1300 de elevi, părinți și profesori din București, Timișoara și Pitești.
Ecaterina Andronescu: Peste 2.000 de grădiniţe şi şcoli au funcţionat anul trecut cu WC-urile în curte, fără apă curentă şi canalizare Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a afirmat, într-un răspuns la o interpelare, formulat la începutul lunii decembrie a anului trecut, că la nivel naţional aproximativ 2.355 unităţi şcolare funcţionau fără apă curentă şi canalizare, având WC-urile în curte.
Legea care a tensionat relația PSD-UDMR și a dus la demisia unui ministru al Educației, promulgată de președinte Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea ordonanței de urgență de modificare a legii educației, care elimină obligativitatea ca profesorii care predau limba română la clasele minorităţilor naţionale să aibă studii superioare de specialitate.
​Prima demonstrație de robotică din 2019 aduce la Iași 26 de echipe Sambata, 5 ianuarie, de la 12:00, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, au loc primele antrenamente demonstrative ale programului de robotică BRD FIRST Tech Challenge, implementat în România de Asociația „Nație Prin Educație”. 26 de echipe de liceeni se vor întâlni la Iași pentru a vedea cum se descurcă pe teren robotul pregătit pentru cel de-al treilea sezon al celebrei competiții.
Andronescu, despre cererea de reexaminare a Legii Educației: M-a surprins. Puteam să discutăm Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, s-a arătat surprinsă, joi, de cererea de reexaminare pe modificările aduse Legii Educației trimisă de președinte, precizând că are o relație de comunicare cu consilierul de stat care a anunțat retrimiterea legii și că lucrurile puteau fi discutate, potrivit Mediafax.
Andronescu, despre plagiat: Dezavuez această practică. Sper să nu mai avem asemenea cazuri deloc Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi seară, că dezavuează practica plagiatului, pe care a catalogat-o drept o "practică nefericită", precizând că exigența universităților trebuie întărită pentru a stopa acest fenomen, potrivit Mediafax.
VIDEO Ministrul Educaţiei nu renunță la ora de religie în școli: Trebuie să se centreze pe principiile morale Într-un interviu pentru HotNews.ro, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că prin noua lege a educaţiei nu va renunţa la ora de religie, cu toate că elevii fac religie de când intră până ies din învăţământul preuniverstar. Ministrul Educaţiei arată că prin ora de religie elevii ar trebui să dobândească principiile morale.
VIDEO Ecaterina Andronescu: Plagiatul este o problemă minoră a învățământului din România / Nu putem să ne bănuim că toţi suntem hoţi în ţara aceasta Plagiatul este o problemă minoră a învăţământului din România, susține ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, într-un interviu pentru HotNews. Ecaterina Andronescu crede că trebuie să crească reponsabilitatea universităţii în aşa fel încât situaţiile de plagiat să nu se mai întâlnească.
Care sunt cei mai buni cercetători români. Premiile de Excelență în Cercetare, ediția 2018, au fost anunţate de Asociația Ad Astra Asociația Ad Astra a anunţat care sunt cei mai buni 24 de cercetători români care lucrează în România şi în străinătate, în cadrul premiilor de Excelență în Cercetare, ediția 2018. Potrivit asociaţiei, “premiile Ad Astra evidențiază numai rezultatele științifice remarcabile obținute de candidați în ultimii 5 ani”.
SONDAJ Ar fi mai bine să se introducă admiterea în liceu? Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, nu dorește examen de admitere în liceu, așa cum cer multe dintre licee, după cum a spus ea într-un interviu pentru HotNews.ro. Tu ce crezi, ar fi bine să se introducă admiterea în liceu?Participă la sondajul HotNews.ro
VIDEO Cum se va schimba Bacalaureatul. Ecaterina Andronescu: "Să declanşăm examen de admitere în liceu mi se pare de neacceptat" Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a spus într-un interviu pentru HotNews că nu vrea examen de admitere în liceu, aşa cum cer multe dintre liceele centenare. Ministrul argumentează că admiterea computerizată este unul dintre lucrurile care merg bine în sistemul de educaţie. Andronescu arată, de asemenea, că va creşte numărul de locuri la şcolile profesionale.
​VIDEO INTERVIU De ce vrea ministrul Educaţiei „ore remediale” în şcoli. Ecaterina Andronescu și starea învățământului: "Sunt înspăimântată” Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei Naţionale, a vorbit într-un interviu pentru HotNews despre motivele pentru care propune orele remediale şi despre cum va schimba programa şcolară. De asemenea, Ecaterina Andronescu explică de ce acum vrea mai multe şcoli profesionale, după ce într-un mandat precedent le-a desfiinţat.
VIDEOREPORTAJ Școala unde profesorii n-au mai așteptat ajutor de la alții și atunci un lucru extraordinar s-a întâmplat: „Nu trebuie să ne văităm atât de mult, ci să facem ceva pentru aceşti copii” Drumul principal din comuna Mihăilești, județul Buzău, trece pe lângă școală. La prima vedere pare o școală ca oricare alta. Pentru o instituție din mediul rural poți spune că arată chiar bine, proaspăt zugrăvită și cu geamuri termopan. Cum intri însă în clădire îți dai seama că nu e o școală oarecare.
Trei lucruri pe care olimpicii le-ar schimba în școala din România. Prof. Radu Gologan: Copiii suferă pentru că lucrurile nu merg cum trebuie Elevii români medaliaţi la olimpiadele internaţionale îşi doresc un sistem de învățământ orientat spre performanță, o reformă curriculei școlare și adaptarea ei la noile realități. Reporterii HotNews au stat de vorbă cu câţiva dintre cei 184 de elevi olimpici internaţional premiaţi de Ministerul Educaţiei, joi, la Universitatea Politehnica din Bucureşti. "Dacă ar fi să schimb ceva cu siguranţă aş elimina materia destul de stufoasă, şi câteodată inutilă, care ne este băgată pe gât. Aş începe prin restructurarea manualelor", a spus Robert Popovici, olimpic de la Colegiul Tudor Vianu din Capitală.
Anamaria Nicola (35 de ani), numită decan al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București Anamaria Nicola, lector universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), a fost validată miercuri, de Senatul Universității din București, în funcția de decan al FJSC. Informația a fost confirmată, pentru HotNews.ro, de Anamaria Nicola.
Timiș: 15 școli, care nu au în continuare curent, apă sau căldură, rămân închise și joi Un număr de 15 unități de învățământ din județul Timiș vor fi închise joi, pentru că nu sunt alimentate cu energie electrică, nu au apă potabilă sau căldură, în urma ninsorii abundente de la sfârșitul săptămânii trecute, transmite Mediafax.
Protest la ISMB. Sindicatul Tinerilor Profesori acuză inspectorii că promovează practici de corupţie şi discriminatorii în raport cu elevii şi profesorii Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) promovează practici de corupţie şi discriminatorii în raport cu elevii şi cu cadrele didactice în unităţile de învăţământ bucureştene, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Ileana Rusenescu, membru în cadrul Sindicatului Tinerilor Profesori din România (STPR), entitate care a organizat, miercuri, un protest la sediul Inspectoratului.
Titularizare 2019 - Ministerul Educaţiei a publicat modelele de subiecte. Calendarul examenului Modelele de subiecte pentru titularizare 2019 - examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală - au fost publicate miercuri de Ministerul Educației. Examenul de titularizare va avea loc în 17 iulie 2019.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version