EDUCATIE
Legea manualului școlar a fost declarată neconstituțională. PSD a greșit camerele parlamentului, când a votat legea "Legea manualului școlar este neconstituțională, în ansamblul său", a decis astăzi cu unanimitate de voturi Curtea Constituţională a României. "Curtea a constatat că Legea manualului școlar, fiind adoptată cu majoritatea absolută (...), încalcă procedura constituțională de adoptare a legilor ordinare", se arată într-un comunicat de presă. CCR spune că "greșita calificare a legii a determinat inversarea rolului celor două Camere ale Parlamentului, astfel că legea criticată încalcă și dispozițiile art.75 din Constituție, potrivit cărora, în materia reglementată, Cameră decizională este Camera Deputaţilor". Legea manualului declarată acum neconstituțională a fost inițiată de Guvernul Tudose când Liviu Pop era ministru al Educației.
​Definitivat 2018 A început examenul de definitivare în învățământ Aproape 9.000 de profesori s-au înscris la examenul de definitivat, care a început la ora 10:00 și durează 4 ore. În urma acestui examen, profesorii care îl promovează primesc dreptul de practică în învăţământ. Cei mai mulți candidați s-au înscris la învăţământul preşcolar, la învăţământul primar și la educaţie fizică. Subiectele de la examenul de definitivat vor fi publicate de Ministerul Educației în jurul orei 16:00.
​Definitivat 2018 Aproape 9.000 de profesori susțin miercuri examenul de definitivat Examenul de definitivat - în urma căruia profesorii depășesc stadiul de debutant și primesc dreptul de practică în învăţământ - se desfășoară miercuri, începând cu ora 10:00. Aproape 9.000 de candidați s-au înscris la examen. Cei mai mulți s-au înscris la învăţământul preşcolar, la învăţământul primar și la educaţie fizică. Profesorii au la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele de la definitivat.Descarcă din articol Modele de subiecte pentru examenul de Definitivat
Titularizare 2018 Rezultatele la nivel național: 47,40% dintre profesori au luat note peste 7, înainte de contestații Rezultatele examenului național de titularizare în învățământ arată că 47,40% dintre profesori au luat note peste 7, înainte de depunerea contestațiilor. Rezultatele de anul acesta sunt cu 1,67 puncte procentuale mai mari decât anul trecut, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației. Amintim că titularizarea este concursul național în urma căruia profesorii se pot angaja pe o perioada nedeterminată într-o școală. Pentru titularizare, profesorii trebuie să obțină note peste 7 la acest examen. Vezi în articol cum au fluctuat, în ultimii 10 ani, rezultatele la titularizare
Daniela-Rodica Orășanu: Am avut copii care nu știau tabla înmulțirii în clasa a V-a, dar ușor-ușor, de când folosim tabletele, sunt interesați Pentru o școală construită la începutul secolului trecut, secretul durabilității îl reprezintă actualitatea actului didactic. Așa că, de la începutul anului școlar, profesorii de la Dudești predau cu ajutorul tehnologiei, iar elevii dau rezultate.
Rezultate Titularizare 2018 S-au afișat rezultatele de la titularizare. Vezi harta cu notele obținute de profesori la examenul de titularizare Rezultatele de la titularizare 2018 s-au afișat pe titularizare.edu.ro și la sediile inspectoratelor școlare. Profesorii care obțin note peste 7 au șanse să se angajeze într-o școală pe perioadă nedeterminată. Candidații nemulțumiți de notele de la titularizare pot să depună contestații atât astăzi, cât și mâine, până în ora 15:00. Amintim că peste 31.000 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare, de săptămâna trecută.Vezi în articol listele complete de note de la titularizare 2018
Olimpiadele Balcanice de Informatică pentru seniori și juniori: 16 medalii pentru olimpicii romani, la ambele competitii Loturile olimpice de informatică ale României au obținut 16 medalii la Olimpiadele Balcanice de Informatică pentru seniori și juniori, care s-au desfasurat la Timișoara. Olimpicii cu medalie de aur la Balcaniada pentru seniori sunt Theodor Pierre Moroianu (Liceul Internațional de Informatică din București), Alexandru Petrescu (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București) și Alexandru Băbălău (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), în timp ce la juniori aurul s-a dus la Alexandru Luchianov (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București).
​Rezultate Titularizare 2018 Rezultatele de la titularizare se publică marți Rezultatele de la examenul de titularizare se afișează marți, 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro. Amintim că 31.000 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare de săptămâna trecută, al cărui obiectiv este angajarea pe perioadă nedeterminată într-o școală. Candidații nemulțumiți pot să depună contestații, la inspectoratele şcolare judeţene, în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 18 iulie, până la ora 15:00.UPDATE S-au afișat rezultatele de la titularizare 2018
Definitivat 2018 Examenul de definitivat va fi susținut miercuri Tinerii care vor să își facă o carieră la catedră vor susține miercuri, 18 iulie, examenul de definitivat. Aproape 9.000 de candidați s-au înscris la examenul care va începe la ora 10:00 și va fi organizat în 42 centre. Candidații vor avea la dispoziție 4 ore pentru rezolvarea subiectelor. Cei mai mulți candidați s-au înscris la învăţământul preşcolar, apoi la învăţământul primar și la educaţie fizică.
Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea va duce la noi tensiuni sociale. Îi recomand premierului Dăncilă să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ Adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea va duce la noi tensiuni sociale și va fi consemnată în istorie ca practică nedemocratică, avertizează Remus Pricopie, rectorul SNSPA și fost ministru al Educației în guvernul Ponta. "Îi recomand doamnei Prim-ministru Viorica Dăncilă să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ (...). Dacă își va asuma o astfel de decizie, nu numai că vom asista la noi tensiuni sociale, dar vom deschide un nou capitol care va fi consemnat de istorie ca practică nedemocratică”, susține Remus Pricopie, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro de către SNSPA.Citește în articol afirmațiile integrale ale lui Remus Pricopie pe tema ordonanței de urgență privind amnistia și grațierea
Cum se formează un olimpic, dar și cât de toxică poate fi presiunea familiei. Radu Gologan, Olimpiada Internațională de Matematică 2018: Un copil se dezvoltă, pentru excelență, prin forțele și dorința lui de a face ceva, nu prin dorința familiei ​România va schimba regulile de selectare a elevilor în lotul național de matematică, după ce a înregistrat cel mai slab rezultat de până acum la Olimpiada Internațională de Matematică: locul 33 din 107. Anunțul a fost făcut de Radu Gologan, președintele comitetului științific al Olimpiadei. Acesta a declarat pentru HotNews.ro că echipe ca SUA și Rusia (locurile I și II anul acesta) iau în considerare puterea sau labilitatea psihică a copilului și alcătuiesc lotul în urma unor discuții între specialiști. “În România, din păcate, asta nu se prea poate face, pentru că imediat lumea crede că există subiectivism, că se fac lucrurile pe sub masă”, a afirmat Gologan.“Toată povestea asta care circulă de 30 de ani, că copiii merg la mari universități datorită rezultatelor la olimpiadă, a făcut să crească presiunea părinților, începând cu copii de 7 ani care merg la concursuri și neapărat să ia diplome” - Gologan
România a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică. Cine sunt premianții Echipa României a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz, precum și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca, unde s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante.
În vizită la Școala Gimnazială Ștefești: ''În prima oră cu tabletele efectul a fost uimitor. Elevii m-au întrebat dacă pot să mai rămână o oră'' Într-o comunitate afectată de plecările masive în străinătate, localnicii rămași s-au unit în jurul școlii și împreună depun toate demersurile pentru a le oferi celor mici șanse de creștere și dezvoltare în România.
VIDEO Mesajul unui student la Drept către colegi, pe scena Universitații din Iași: Fiți iubiți cum a fost Kovesi săptămâna aceasta și nu intrați în infamie ca Toader Liderul studenților din anul III la Facultatea de Drept a Universității din Iași le-a urat ieri colegilor care au terminat facultatea, la ceremonia de absolvire, să intre în istorie “ca luptători împotriva corupției”. “Să fiți iubiți și aclamați cum a fost iubită și aclamată doamna Kovesi săptămâna aceasta și să nu intrați în infamie, cum a intrat, din păcate, domnul Toader!”, le-a spus Silvian-Emanuel Man colegilor săi, de pe scena facultății. Amintim că Tudorel Toader este rectorul Universității Al.I. Cuza din Iași, suspendat pe perioada mandatului de ministru al Justiției.
Proiect - Profesorii debutanți, preferați de Ministerul Educației în locul pensionarilor pe catedrele vacante. Sindicatele: Vom avea și mai multe persoane cu definitivatul picat în fața elevilor Ministerul Educației vrea profesori debutanți la materiile unde școala nu găsește cadre calificate. Dacă trec pe poziție secundară pensionarii, dar nu măresc plata acordată debutanților, atunci asta nu este politică de atragere a tinerilor la catedră, ci doar calcul contabil, spune sindicalistul Marius Nistor. El avertizează că primii afectați sunt elevii, pentru că vor apărea tot mai multe situații în care o persoană care a picat definitivatul de 4-5 ori la rând va fi preferat la clasă. Un al proiect pus în dezbatere de Minister majorează numărul de ore pe care trebuie să le facă directorii și inspectorii școlari. Creșterea obligației de a preda impusă directorilor de grădinițe va genera blocaje, spune sindicalistul.
Titlul de doctor al fostului ministru Liviu Pop este blocat Jurnalista de investigații Emilia Șercan scrie pe PressOne că a reușit să blocheze titlul de doctor al lui Liviu Pop, fost ministru al Educației. Dată fiind existența unor posibile suspiciuni de similitudine sau plagiat în teza de doctorat a doctorandului Pop Liviu Marian, suspendăm ședința de astăzi până în momentul în care domnul doctorand împreună cu domnul conducător de doctorat vor decide reparcurgerea pașilor obligatorii pentru susținerea tezei de doctorat!", anunță profesorul universitar Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție.
Subiecte Titularizare 2018 Subiectele de la examenul de titularizare și baremele au fost publicate pe edu.ro Subiectele de la titularizare 2018 și baremele de corectare au fost publicate de Ministerul Educației. Vezi în articol ce subiecte au avut de rezolvat profesorii care au susținut examenul, pentru a fi angajați pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Examenul de titularizare a început la ora 10:00, iar profesorii au avut la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele. Pentru a obține titularizarea, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 la examen. Descarcă din articol subiectele de la titularizare 2018 și baremele de corectare
Subiectele de la Olimpiada Internațională de Matematică din Cluj: Triunghiul anti-Pascal și celelalte probleme pentru mințile sclipitoare ale olimpicilor Subiectele de la Olimpiada Internațională de Matematică 2018, de la Cluj-Napoca, au fost publicate pe site-ul oficial al competiției. În fiecare dintre cele două zile de concurs propriu-zis, olimpicii au avut de rezolvat 3 probleme, timp de 4 ore și jumătate. Vezi în articol care sunt subiectele pe care cei 615 olimpici internaționali la Matematică le-au avut de rezolvat anul acesta. Amintim că cea de-a 59-a olimpiadă internațională de Matematică se desfășoară zilele acestea în România, la Cluj-Napoca.
Profesorii au susținut examenul de titularizare, pentru obținerea unui post pe o perioadă nedeterminată Profesorii care vor să se angajeze într-o școală, pe o perioadă nedeterminată, susțin astăzi examenul de titularizare. Proba scrisă a început la ora 10:00, iar candidații au la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele de titularizare. Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a declarat pentru HotNews.ro că în Capitală sunt 2.427 de candidați, pe mai bine de 5.000 de norme/posturi. Oficialul a adăugat că aceste posturi sunt “unele cu 18 ore, altele de 2 ore. Sunt posturi integrale sau fracțiuni, pentru că suntem obligați să scoatem la concurs și o oră dacă o avem liberă”.
Titularizare 2018 Site-ul titularizare.edu.ro este funcțional UPDATE Site-ul titularizare.edu.ro este funcțional. Reprezentanții Ministerului Educației au declarat pentru HotNews.ro că singura problemă a fost legată de link-ul care direcționa către această platformă: concret, Ministerul a anunțat în mod greșit că pagina dedicată concursului național este titularizare.edu.ro/2018/, în timp ce linkul platformei este http://titularizare.edu.ro. Peste 30.000 de profesori s-au înscris la examenul de titularizare, care se desfășoară astăzi, începând cu ora 10:00. Titularizarea reprezintă angajarea unui profesor, pe o perioadă nedeterminată, într-o școală. Pe platformă, Ministerul a publicat toate informațiile cu privire la proba de astăzi, regulile de examen, candidații înscriși, legislația și tot pe titularizare.edu.ro sunt așteptate rezultatele examenului.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri