EDUCATIE
Ministrul Educației: Peste două săptămâni este posibil să realizăm o fotografie de moment și propunem revenirea la școală a tuturor elevilor Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat marți, la HotNews.ro, că speră ca la jumătatea lunii mai să se poată decide prezența fizică la școală pentru toți elevii, fără scenarii.
LISTĂ OFICIALĂ Rata de infectare în fiecare localitate din țară în funcție de care va începe școala miercuri​ Ministerul Educației a publicat lista ratei de infectare cu Covid-19 în toate localităție din România, în funcție de care va începe școala în format fizic miercuri, 5 mai. Amintim că în localitățile cu rata de infectare peste 1 la mia de locuitori vor merge miercuri la școală, fizic, doar elevii din clasele primare.
Calendarul admiterii la liceu, modificat. Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a opta, pe 24 iulie Calendarul admiterii la liceu pentru absolvenții clasei a VIII-a a fost modificat printr-un ordin de ministru din 23 aprilie, iar potrivit acestor modificări, repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a opta va avea loc pe 24 iulie. Completarea fișelor de înscriere are loc în perioada 16-22 iulie, iar părinții trebuie să îsi anunțe intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă, pentru a fi realizată o planificare.
Ministrul Educației, la HotNews LIVE: E posibil peste două săptămâni să propunem să revină toți elevii la școală / Unul din doi profesori este vaccinat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar vrea ca după jumătatea lunii mai toți elevii să poată reveni fizic la școală, precizând că, după o analiză, speră să poată face această propunere oficial. „E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere, care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII și a X-a și a XI-a. (...) Mi-aș dori ca la jumătatea lunii mai să realizăm această propunere de prezență fizică încă din mai”, a spus ministrul Educației la HotNews LIVE. Cîmpeanu: Sunt universități care vor să impună ca doar studenții vaccinați să participe laboratoare. Cei nevaccinați, să poarte combinezoane / Prioritate și la cazare pentru vaccinațiCîmpeanu, despre nevoia unei evaluări naționale la toate clasele: Sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente
Ce trebuie să știe elevii și părinții despre începerea școlii după vacanța de Paști Preșcolarii și elevii tuturor claselor exceptând cele terminale se întorc pe 5 mai la școală, după vacanța prelungită de primăvară, însă nu toți vor participa fizic la cursuri. În baza noilor scenarii stabilite, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, dar și cei de a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile cu rata de infectare de peste 1 la mie vor continua școala online. În plus, în ciuda multiplelor discuții pe acest subiect, în școli nu vor ajunge anul acesta teste non-invazive cu salivă.
INTERVIU „Un copil flămând nu poate asimila cunoștințe” / Povestea directoarei care a readus scoala dintr-un sat din Mureș în secolul 21 La începutul lunii aprilie, Daniela Niste, directoare la școala din satul Seleuș, comuna Daneș (Mureș), le-a propus colegilor profesori să meargă să doneze sânge la Târgu-Mureș, iar cu voucherele primite au cumpărat fructe și dulciuri copiilor săraci care veneau la orele remediale. „Unui director bun trebuie să îi pese și să găsească soluții”, spune cea care a fost desemnată directorul de școală al anului 2020 de către Asociația pentru Valori în Educație. Am stat de vorbă cu „doamna Dana” care ne-a povestit cum a reușit să construiască o școală modernă la Seleuș, apoi un centru educațional unde funcționează un after-school, dar și ce provocări a adus pandemia și școala online pentru o comunitate săracă dintr-un sat.
DOCUMENT A fost semnat ordinul comun care prevede modul în care elevii revin la școală după Paște. Sunt doar două scenarii Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care prevede modul în care elevii revin la școală după vacanța de Paște a fost semnat joi, iar potrivit acestuia vor merge fizic la școală toți elevii din clasele terminale, cei din clasele primare, copiii de grădiniță și cei din școlile speciale.
Secretar de stat: Aproximativ 155.000 angajați din educaţie sunt vaccinaţi, însă situaţia stagnează Secretarul de Stat în Ministerul Educaţiei Radu Szekely, a declarat joi că, la nivel naţional, aproximativ 155.000 de angajaţi din sistem s-au vaccinat, ceea ce reprezintă cam jumătate, dar că situaţia este în stagnare, transmite Agerpres.
Noile scenarii pentru revenirea la școală după Paște / Cîmpeanu: „Scenariile galben și roșu au fost comasate într-un singur scenariu - rata de infectare peste 1 la mie” Scenariile după care se va reveni la școală în data de 5 mai, respectiv 10 mai pentru clasele terminale au fost modificate, luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. Practic, scenariile galben și rosu au fost comasate în „scenariul doi”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Se renunță la testele cu salivă în școli. Ministrul Educației: Nu vrem o procedură mai greoaie / Ce argumente a dat INSP împotriva acestora Elevii nu vor putea fi testați cu teste non-invazive cu salivă la școală, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.ro. Argumentele venite la solicitarea ministerului Educației din partea Ministerului Sănătății și al Institutului de Sănătate Publică (INSP) au fost că acestea nu pot fi luate în calculul ratei de incidență și trebuie dublate de celalalte tipuri de teste, recunoscute.
Înscrierea copiilor la grădiniță în anul 2021-2022 începe pe 31 mai; reînscrierea - de pe 17 mai. Care este procedura Înscrierile copiilor la grădiniță pentru anul școlar 2021-2022 vor începe pe 31 mai, iar reînscrierile, pe 17 mai, potrivit unei adrese transmise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare, consultată de HotNews.ro.
DOCUMENT Noile condiții în care se reiau cursurile în școli după vacanța de Paște Elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, profesional și postliceal se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai. De asemenea, se permite și participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ, care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, a decis miercuri seară Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
Barometru Educațional: Peste 69% dintre profesori consideră că orele online sunt ineficiente și generatoare de rezultate slabe Activitățile de predare sunt evaluate distinct de către actorii educaționali, existând diferențe semnificative între percepțiile elevilor, profesorilor și părinților. Orele online sunt apreciate pozitiv de către 47,3% dintre profesori și de doar 24% dintre părinți, în timp ce orele online sunt considerate ineficiente și generatoare de rezultate slabe de 69,1% dintre profesori și de 78,8% dintre părinți, potrivit unui Barometru Educațional realizat de Asociației District Hub în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov.
Scrisoare deschisă: Salvați Copiii solicită introducerea testelor rapide cu salivă în școli Salvați Copiii solicită, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, extinderea programelor remediale pe timpul verii și, pentru a preveni răspândirea COVID-19, introducerea testelor rapide cu salivă și non-invazive în școli, potrivit unui comunicat de presă.
Centre de consiliere în fiecare şcoală. Cîmpeanu: Este nevoie de 2 - 3 mii de consilieri Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că va fi promovată o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea de cabinete psiho-pedagogice în fiecare şcoală, transmite Agerpres.
Școlile ar putea avea înca un director. Cîmpeanu: Ne gândim la un director administrativ pentru proiectele finanțate prin PNRR Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că se ia în calcul posibilitatea ca, pe lângă echipa de director educațional și director adjunct, școlile să aibă și un director administrativ pentru proiecte finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Cum revin elevii la școală. Ministrul Educației: Elevii din clasele terminale să vină în efective complete / Ceilalți elevi, pe 5 mai, după scenariile cunoscute; se așteaptă o ultimă analiză Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că a cerut ca elevii din clasele terminale să revină la cursuri, pe 10 mai, în efective complete și nu înjumătățite, cum este prevăzut acum. În ceea ce îi privește pe ceilalți elevi, aceștia se vor întoarce la școală pe 5 mai potrivit scenariilor cunoscute - verde, galben, roșu, în funcție de rata de infectare, însă o ultimă analiză va fi făcută săptămâna aceasta.
Cîmpeanu: Am solicitat ministrului Sănătății aplicarea testării non-invazive în şcoli; e un instrument important pentru protecţia sanitară / Sunt convins că INSP va analiza Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că a solicitat în Comitetul interministerial şi Ministerului Sănătăţii aplicarea testării non-invazive în şcoli, menţionând că acest lucru trebuie rezolvat până la revenirea elevilor din vacanţă, transmite Agerpres.
Sorin Cîmpeanu, despre iniţiativa USR PLUS privind decalarea vacanţelor şcolare pe regiuni: Nu am reuşit să identific interesul elevului. La Ministerul Educaţiei nu o să susţinem niciodată un proiect care nu este în interesul elevului Ministrul Educaţiei comentează iniţiativa deputatului USR-PLUS Alin Apostol privind decalarea vacanţelor şcolare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu, pentru încurajarea turismului, Cîmpeanu susţinând că nu a reuşit să „identifice interesul elevului” în acest proiect de act normativ.Citește și: Vacanțe școlare decalate, în sprijinul turismului? Ministrul Educației: „Ar afecta șansele elevilor de a performa” / Ce spun ceilalți actori din sistem
INTERVIU De la campionatul de șah la NASA - Ana-Maria Pelin, admisă la Oxford: Mi-ar plăcea să fiu astronaut / La ce facultate ar putea alege să studieze din cauza costurilor prea mari din Anglia ​„Să ajung în spațiu, clar”, răspunde Ana-Maria Pelin, elevă la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, când îi cer să spună rapid un vis pe care îl are. În liceu, Ana a câștigat de două ori premiul întâi la concursul Nasa Space Settlement și, la începutul anului, a fost admisă la Oxford. În interviul acordat la câteva zile după campionatele naționale de șah, unde a fost pe podium la mai multe categorii la fel ca în anii trecuți, ea a mărturisit că ar putea alege până la urmă facultatea de inginerie aerospațială de la Universitatea din Delft, întrucât costurile la Oxford după Brexit au devenit prea mari.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by