EDUCATIE
Autocar cu elevi din Alba, așteptat la frontieră. Copiii se întorc din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus Circa 50 de elevi și profesori însoțitori de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia au părăsit în grabă, duminică dimineață, regiunea italiană Veneto, una dintre zonele afectate de epidemia de coronavirus, relatează publicația Alba24.ro. Autocarul cu copiii din Alba este așteptat la frontieră la vama Borș–Oradea.UPDATE- Deputatul Florin Roman: „Sunt 45 de elevi care au fost plecați la Carnavalul de la Veneția. S-a decis întoarcerea copiilor în România, de urgență”
Epidemia de coronavirus împiedică participarea elevilor din China și Coreea de Sud la un concurs de la București Elevii din China și Coreea de Sud nu vor mai veni la București săptămâna viitoare pentru a participa la concursul de matematică ”Romanian Master of Mathematics”, cu toate că își anunțaseră participarea și plătiseră taxa de participare. Organizatorii spun că decizia chinezilor și a sud coreenilor vine în contextul în care epidemia de coronavirus a făcut 2.200 de victime în China și a contaminat alți 75.500 de oameni în China și 1.150 din alte 26 de țări.
Înscrierea în clasa pregătitoare în anul școlar 2020- 2021/ Care sunt noutățile Principala schimbare adusă de metodologia de înscriere în clasa pregătitoare prevede că în anul școlar 2020-2021 constituirea claselor se face după finalizarea procesului de înscriere, conform calendarului, în baza procedurii elaborate de inspectoratele şcolare şi aprobate de consiliul de administraţie, cu respectarea criteriilor de transparenţă, echitate, nondiscriminare şi incluziune, se mai arată în ordin. Fiecare școală trebuie să afișeze clar procedura prin care se va face repartizarea în clasă, care va fi fie în ordinea alfabetică a elevilor, fie prin tragerea la sorți a învățătoarelor. Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare în anul școlar 2020- 2021, publicat în Monitorul Oficial/ Luni, 24 februarie, școlile afisează procedura de repartizare la clasă/ 4 martie, prima zi de înscriere
​Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare în anul școlar 2020- 2021, publicat în Monitorul Oficial/ Luni, 24 februarie, școlile afisează procedura de repartizare la clasă/ 4 martie, prima zi de înscriere Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare în anul școlar 2020- 2021 a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.​ Prima etapă de înscriere începe miercuri, 4 martie , când părinții trebuie să completeze cererea-tip de înscriere, online sau la școala la care solicită înscrierea copiilor.
Ministerul Educației vrea să piloteze noi planuri-cadru pentru liceu/ Elevii cer să participe la consultări: În sute de școli disciplinele opționale se aleg pentru completarea normelor didactice ​Ministerul Educației vrea să piloteze planuri-cadru în anumite unități de învățământ preuniversitar, începând cu anul școlar 2020-2021, anunță Consiliul Național al Elevilor care salută inițiativa. Însă, elevii spun că au anumite revendicări privind acest model de modificare a paradigmei în ceea ce privește arhitectura curriculară.
Persoanele condamnate penal nu vor mai putea lucra în învățământ - proiect Persoanele condamnate penal definitiv la pedepse privative de libertate nu vor mai putea lucra învățământ, potrivit unui proiect pentru modificare legii educației, depus la Parlament.
Octavian Marius Crețu, noul rector de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara are un nou rector, ales joi din primul tur al alegerilor. Este vorba despre medicul Octavian Marius Crețu, șeful disciplinei Semiologie Chirurgicală I, care a obținut un număr 370 de voturi.
Doi elevi din Giurgiu au furat cataloagele școlare și le-au dat foc pentru că luaseră note mici Doi minori cu vârste de 12, respectiv 16 ani, din comuna Ogrezeni, judeţul Giurgiu, sunt cercetaţi pentru furt calificat după ce au pătruns pe timpul nopţii în incinta şcolii unde învăţau, au sustras mai multe cataloage şcolare şi le-au dat foc pentru că luaseră note mici, relatează Agerpres.
Peste 5.400 de elevi stau acasă din cauza cazurilor de gripă/ Lista școlilor închise parțial în fiecare județ Ministerul Educației anunță că 5.467 de elevi stau acasă din cauza suspendării cursurilor în unități de învățământ în care învață, unde s-au înregistrat mai multe cazuri de gripă. Numărul este semnificativ mai mare decât miercuri, când 3.879 de elevi au fost în această situație. Școlile trebuie să realizeze zilnic triajul elevilor la începutul fiecărui schimb, iar în cazul apariţiei de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă/grupă de copii cursurile vor fi suspendate la acele clase.
Raport Evaluare Națională clasa a II-a: 40% dintre elevii de clasa a II-a din mediul rural nu știu să scrie corect textul cerut Rezultatele de la Evaluarea Națională pentru clasele primare arată că elevii români din mediul rural nu știu să scrie corect textul cerut. Raportul privind Evaluarea Națională de la clasa a II-a arată că aproximativ 40% dintre elevii de clasa a II-a care din mediul rural au participat anul trecut la Evaluarea Naţională nu reuşesc să scrie corect textul cerut. Elevii de la școlile din oraș știu în proporție de aproape 80 % să scrie corect. La nivel național aproape 70% dintre aceştia redactează un bilet respectând convenţiile de bază, mai arată Raportul naţional privind Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a - 2019, publicat pe site-ul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare.
DOCUMENT Angajații de la Ministerul Educației ies din instituție numai cu bilet de voie de la șefi / Ce se întâmplă dacă întârzie Angajații din Ministerul Educației nu mai pot ieși din clădirea din Strada General H. M. Berthelot 28-30 fără bilet de voie de la șefi. O notă privind condica de prezență, intrată în posesia HotNews.ro, arată că începând de vineri, 21 februarie 2020, toți angajații sunt obligați să semneze condica de prezență din holul instituției până la 8.30.
Chioșcurile de la școlile din București și Ilfov, amendate cu 170.000 lei din cauza dulciurilor ​nerecomandate elevilor Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a aplicat 20 de amenzi contravenționale în valoare totală de 170.000 lei și 3 avertismente chioșcurilor cu alimente de la școlile și grădinițele din București și Ilfov pentru că nu respectă regulile privind alimentația sănătoasă.
De la școala profesională a ajuns la facultatea de inginerie/ Povestea de succes a lui Alexandru / Cum arată planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2020-2021 pentru învăţământ profesional şi tehnic Un loc de muncă sigur, salariu în timpul liceului și posibilitatea de a-ți continua studiile, așa poate fi descris în câteva cuvinte învățământul dual. Pentru unii dintre elevi înseamnă o șansă să descopere ce vor cu adevărat. Este cazul lui Alexandru Săgețeanu din Brașov, în vârstă de 23 de ani, în prezent la student în anul III la Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial. Alexandru spune că pentru el să meargă la școala profesională a fost o șansă în viață, pentru că altfel nu știe dacă ar fi vrut să continue cu facultatea. Acum, Alexandru este angajat la Schaeffler, loc de muncă pe care îl are de 9 ani, din Școala Profesională Kronstadt Brașov. Inițial, el intrase la un liceu economic din Brașov, dar și-a dat seama că nu-i place deloc acolo.
Ministerul Educației contrazice Autoritatea pentru Protecția Datelor privind publicarea tezelor de doctorat - UPDATE Ministerul Educației a venit miercuri seară cu clarificări în scandalul publicării tezelor de doctorat, transmițând punctul de vedere al Autorității Naționale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal care spune că publicarea tezelor de doctorat poate fi făcută doar cu ”informarea prealabilă a persoanei vizate și oferirea posibilității de a se opune”. Asta după ce Autoritatea a dezmințit că a făcut vreo referire la necesitatea existenței consimțământului autorilor tezelor de doctorat în scopul publicării acestora.
Nouă universități din România, în topul Times Higher Education/ ASE-ul în trend crescător Nouă universități din România au intrat în topul Times Higher Education Emerging Economies, pe locurile 200+. Primele locuri ale topului sunt ocupate de universitățile din China. Prima universitate clasată în top este Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pe segmentul 251-300, urmată de Academia de Studii Economice care se clasează în segmentul l 251-300.
Părinții cer ca manualele elevilor să cuprindă și auxiliarele/ Iulian Cristache: ”Părinții plătesc cel putin 50 de milioane de euro, anual, pe aceste caiete de lucru” Părinții de la Federația Națională a Asociațiilor de Părinți spun că au căzut de acord de principiu cu Ministerul Educației ca manualele să cuprindă și auxiliarele, iar părinții să nu mai scoată bani din buzunar. Măsura urmează să fie pusă în practică cel mai devreme pentru elevii care încep școala în toamnă.
Ministerul Educației: Aproape 3.900 de elevi stau acasă din cauza cazurilor de gripă din școlile lor/ Lista școlilor închise integral sau parțial Ministerul Educației anunță că miercuri 3.879 de elevi stau acasă din cauza suspendării cursurilor din școlile lor. Școlile trebuie să realizeze zilnic triajul elevilor la începutul fiecărui schimb, iar în cazul apariţiei de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă/grupă de copii cursurile vor fi suspendate la acele clase. În cazul absenţei timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unităţi de învăţământ din cauza gripei confirmate, cursurile unităţii de învăţământ se vor suspenda.
Târg de universități cu peste 100 de instituții de top din Europa Peste 100 de universităţi din mai mult de zece ţări vin la București în perioada 14-15 martie pentru a recruta studenți români în cadrul târgului RIUF - The Romanian International University Fair. După București, târgul se va desfășura și la Timişoara (17 martie), Iaşi (19 martie) şi Braşov (21 martie).
Studenții de la ASE au primul laborator de tehnologii în cloud Academia de Studii Economice din Bucureşti are începând de marți primul laborator dotat cu inteligenţă artificială, laborator pe care îl vor folosi studenţii și profesorii din universitate pentru a experimenta ultimele inovaţii în tehnologia informaţiei. Utilizatorii laboratorului au acces la infrastructuri virtuale scalabile în funcţie de proiectul la care lucrează, de la un procesor la putere de calcul de ordinul zecilor de mii de procesoare.
VIDEO UPDATE Monica Anisie, aviz negativ la Parlament: ”Până la 31 martie universitățile trebuie să modifice contractul-cadru cu doctoranzii și să le ceară acordul pentru publicarea tezelor Ministrul propus pentru Educație și Cercetare, Monica Anisie, a fost audiată marți în Comisia pentru învățămînt, știință, tineret și sport de la Camera Deputaților și a primit aviz negativ. Anisie a primit aviz negativ în urma votului parlamentarilor, cu 14 voturi ”pentru”, o ”abținere”, 15 ”impotrivă” Pentru noul mandat, ministrul propus al Educației le-a spus parlamentarilor că vrea să continue proiectele începute în cele trei luni cât a stat la minister.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by