EDUCATIE
FSLI: „Educaţia nu doar că nu mai reprezintă o prioritate naţională, ci este “atacată” prin seria măsurilor distructive” Reprezentanții FSLI trag un semnal de alarmă, cu ocazia Zilei Educației, și subliniază că școala românească a rămas doar un simbol și că investițiile scăzute, salariile mici, deficitul de personal reprezintă o dovadă că, în an Centenar, țara noastră are restanțe în fața sistemului de învățământ.
De Ziua Mondială a Educației, elevii din capitală stau acasă. Unitățile de învățământ se transformă în secții de votare De Ziua Mondială a Educaţiei, în data de 5 octombrie, elevii din Capitală nu vor învăţa, anunţă ISMB, precizând că pe 8 octombrie, unităţile de învăţământ în care vor fi secţiile de votare pentru Referendum vor decide și dacă vor fi modificate sau nu cursurile, pentru a amenaja sălile, informează Mediafax.
Universitatea de Vest din Timișoara: Neplata de către România a contribuţiei la Agenţia Spaţială Europeană poate duce la exodul specialiştilor Universitatea de Vest din Timișoara atrage atenția că neplata de către România a contribuţiei de membru al Agenţiei Spaţiale Europene poate duce la exodul puţinilor specialişti rămaşi în ţară.
Sindicaliștii din educație amenință cu blocarea ordinului prin care 4.000 de angajați din învățământ vor fi concediați, dacă Guvernul nu anulează actul administrativ Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a cerut miercuri în cadrul unei discuții cu secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Naţionale, Florian Lixandru, şi cu directorul general al Direcţiei de Buget Finanţe Patrimoniu şi Investiţii MEN, Mihai Păunică, anularea de urgență a unui ordin emis de către fostul ministru al Educaţiei Valentin Popa, prin care inspectoratele şcolare au dispus unităţilor de învăţământ reducerea a 4.000 de posturi didatice, didactic-auxiliare şi nedidactice. Totodată, în cazul în care nu va interveni pentru anularea efectelor produse de aplicarea acestui ordin, federaţia anunță Guvernul că va recurge la orice mijloc pentru blocarea acestuia.
Valentin Popa: Profesorii nu mai au voie să ofere meditații elevilor de la clasă Fostul ministru al Educației, Valentin Popa, a spus miercuri că, potrivit noului Cod de Etică pentru învăţământul preuniversitar, profesorii pot acorda meditații, cu excepția elevilor de la clasă, cu cerința ca activitatea să fie fiscalizată.
Valentin Popa: Manualul de Geografie va fi distribuit în teritoriu săptămâna viitoare Elevii din clasa a VI-a vor primi manualele de Geografie săptămâna viitoare, anunţă fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, precizând că ministerul lucrează la îmbunătăţirea “semnificativă” a metodologiei de evaluare a manuscriselor, relatează Mediafax.
Rovana Plumb, desemnată ministru interimar la Educație Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul de desemnare a Rovanei Plumb în funcția de ministru interimar al Educației, în urma vacantării postului odată cu demisia lui Valentin Popa.
ANALIZĂ Spre ce facultăți din țară s-au îndreptat absolvenții de liceu Mulți absolvenți de liceu au ales informatica și medicina, ignorând alte facultăți care specializează în meserii bine plătite. Pe de altă parte, în țară există specializări suspendate din cauză că nu au fost suficienți doritori, arată o analiză Mediafax.
La Galați, anul universitar nu a început doar pentru tinerii studenți, ci și pentru pensionari: 200 de seniori au început cursurile Universității Vârstei a Treia La Universitatea Dunărea de Jos din Galați, anul universitar nu a început doar pentru tinerii studenți, ci și pentru 200 de pensionari, relatează Mediafax. Este vorba despre persoanele care s-au înscris la cursurile Universității Vârstei a Treia programate să se desfășoare pe parcursul unui an.
Olguța Vasilescu: Lucrăm la un studiu prin care încercăm să descoperim meseriile viitorului Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat luni, la deschiderea anului universitar la Universitatea din Craiova, că ministerele Muncii şi Educaţiei lucrează la un studiu referitor la meseriile care vor fi căutate în viitor, rezultatele urmând să fie comunicate universităţilor pentru a corela oferta educaţională cu piaţa muncii, potrivit Agerpres.
Băiețelul de 9 ani care și-a ucis bunica în luna mai nu este școlarizat / Inspectorat: Școlile nu l-au primit pentru că au prea mulți elevi Băiatul care şi-a ucis bunica într-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei în primăvara acestui an nu este şcolarizat şi nu participă la cursurile de învăţământ în nicio şcoală, susţin reprezentanţii ISMB, precizând că motivul ar fi clasele aglomerate şi lipsa locurilor, potrivit Mediafax.
Valentin Popa: Nu se vor mai putea susţine teze de doctorat decât dacă doctorandul a publicat un număr minim de lucrări ştiinţifice cu rezultatele cercetării sale Ministrul demisionar al Educaţiei, Valentin Popa, a anunţat, luni, cu prilejul deschiderii anului universitar la Iaşi, modificarea procedurilor de susţinere a tezei de doctorat, transmite Agerpres.
Ce au făcut facultățile pentru a aduce cei mai buni absolvenți de liceu Universitățile s-au întrecut în oferte pentru a-i atrage pe cei mai buni absolvenți de liceu. Șefii de promoție și elevii de 10 la Bacalaureat primesc la Brașov laptopuri, cazare și o masă gratuită, în timp ce la Timișoara olimpicii au fost admiși pe locuri bugetate și primesc cazare gratuită, potrivit unei analize Mediafax.
Din 1 octombrie începe noul an universitar. Circa 500.000 de studenţi, în învăţământul superior Luni, 1 octombrie, începe noul an universitar în instituţiile de învăţământ superior din România. Pentru anul de studiu 2018-2019, sunt înscrişi aproximativ 500.000 de studenţi la toate trei ciclurile de învăţământ din ţară, transmite Mediafax.
O învățătoare din Arad, anchetată după ce a fost reclamată că îi învață pe copii cântece religioase și nu îi lasă la toaletă Inspectoratul Școlar Arad începe luni o anchetă la o unitate de învățământ din oraș, după ce părinții unor elevi înscriși în clasa întâi au depus memorii prin care solicită schimbarea învățătoarei, pe motiv că îi învață pe copii cântece religioase și nu îi lasă să meargă la toaletă în timpul orelor, relatează Mediafax.
Noul an universitar începe luni. Structura anului universitar 2018-2019 la cele mai mari universități din România Noul an universitar începe luni, 1 octombrie, în majoritatea universităților din România. Excepție face Universitatea Politehnică din București, unde noul an universitar a început din data de 24 septembrie. Vezi în articol structura noului an la cele mai mari universități din România: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Universitatea din București, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Politehnică din București.
VIDEO UPDATE Un elev sparge o tablă cu sabia O înregistrare video postată pe reddit.com arată cum un elev aruncă în repetate rânduri cu o sabie într-o tablă dintr-o sală de clasă, spărgând-o în mai multe locuri.
Vineri si sambata, Noaptea Cercetătorilor Europeni. Concurs de roboți, conferințe cu oameni de știință remarcabili, experimente trăznite, ateliere pentru elevi și enorm de multe alte lucruri Știința coboara în stradă pe 28 și 29 septembrie, în București și in alte 20 de orașe din România - la fel ca în alte 21 de țări din Uniunea Europeană. Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment ce a ajuns la a 11- a ediție. Programul e foarte bogat și anul acesta. Conferinte cu oameni de știință remarcabili, programe speciale la Muzeul Antipa, concurs de roboți, experimente cu cutremure si tornade, vizitarea unei case inteligente interactive, testarea unei paste de dinți pentru elefanți, jeleuri fluorescente sunt doar cateva dintre atractiile de anul acesta.
Inspectoratul Şcolar din Cluj, proiect cu bani europeni pentru încurajarea părinţilor cu posibilităţi materiale reduse de a-şi duce copiii la creşă şi grădiniţă. „Șansă de a merge apoi la şcoală şi de a evita abandonul şcolar” Peste o sută de părinţi ai unor copii cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani vor primi, lunar, printr-un proiect cu finanţare europeană derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, pachete cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi suma de 100 de lei, cu scopul de a încuraja frecventarea de către cei mici a creşei şi grădiniţei, pentru a preveni astfel abandonul şcolar ulterior.
Valentin Popa, primele explicații după demisie: Nu sunt de acord cu modificarea cerută de UDMR privind predarea limbii română la clasele maghiare Valentin Popa a declarat, pentru Mediafax, că a demisionat din funcția de ministru al Educației deoarece nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanței privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version