EDUCATIE
Directorul liceului din Constanța unde elevii au reclamat că se strânge fondul școlii a fost demis Directorul Liceul Teoretic „Traian” din Constanța în care se strângeau sume de bani pentru fondul școlii a fost demis de Inspectoratul Școlar Județean. Scandalul a izbucnit încă din luna octombrie, atunci când o elevă a făcut publică o listă cu banii strânși de fiecare clasă, relatează Mediafax.
Ce spune Ministerul Educației despre Rezultatele PISA 2018: ce a influențat cele mai slabe rezultate Ministerul Educației și Cercetării arată într-un comunicat de presă ce a influențat rezulatele slabe de la testarea PISA 2018, fără să califice în vreun fel rezultatele din raportul OECD. Mediul din care provin este unul dintre factorii principali care influențeză pentru care elevii au obținut rezultate slabe. ”Elevii din familii cu statut socioeconomic bun au obținut, la citire/lectură, cu 109 puncte mai mult decât cei din familii cu statut socioeconomic scăzut”, potrivit comunicatului. MEC mai arată că, potrivit datelor, există o corelație slabă între rezultatele elevilor și nivelul de studii al profesorilor. Atitudinea profesorilor față de predare, entuziasmul manifestat în activitatea didactică influențează însă rezultatele elevilor.
​SONDAJ Elevii români - rezultate foarte slabe la testele PISA 2018. Ce soluții de urgență vedeți? Elevii români au înregistrat cel mai mic punctaj din 2012 până acum, la testele PISA 2018. Rezultatele au fost mai slabe, comparativ cu testările din 2015 și 2012, și la matematică, și la științe, și la citire. Testele evaluează măsura în care elevii pot folosi cunoștințele dobândite pentru a participa deplin la viața socială și economică. Ce soluții vedeți pentru îmbunătățirea rezultatelor elevilor români? Participă la sondajul HotNews.ro
Ce spun experții despre Rezultatele PISA 2018/ Ciprian Fartușnic: Rezultatele țin de modul în care profesorul reușește să relaționeze cu copiii/ Noi avem două sisteme de educație în momentul de față Rezultatele PISA 2018 nu sunt diferite față de precedentele din 2015, când a fost ultima testare. Ciprian Fartușnic, cercetător științific principal la Institutul de Științe ale Educației, a analizat pentru HotNews.ro rezultatele obținute de elevii români testați anul trecut la matematică, științe și limba română. Expertul spune că rezultatele nu sunt diferite de cele de până acum, mai ales că România nu a luat niște măsuri să le îmbunătățească. Nici la următoarea testare, cea din 2021, pentru care Institutul de Științe ale Educației a început să facă testele, nu vor fi rezultate diferite pentru că încă vor fi elevi care vor învăța după un curriculum care nu are legătură cu ceea ce se cere pentru testările PISA.Participă la SONDAJ Elevii români - rezultate foarte slabe la testele PISA 2018. Ce soluții de urgență vedeți? Rezultate PISA 2018 Performanțe slabe ale elevilor români/ Cel mai mic punctaj din 2012 până acum/ România este printre cele trei țări cu regres la matematică
Rezultate PISA 2018 Performanțe slabe ale elevilor români/ Cel mai mic punctaj din 2012 până acum/ România este printre cele trei țări cu regres la matematică Puțin peste 50% dintre elevii români sunt capabili să-și folosească cunoștințele învățate la școală în viața de zi cu zi. România a obținut rezultate mai slabe la testele PISA 2018 comparativ cu testările din 2015 și 2012, atât la matematică – 430 puncte, cât și la Științe – 426 puncte și la Citire – 428 puncte, potrivit raportului publicat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Rezultatele de la testarea din 2018 sunt mai slabe decât la cea din 2015, an în care România a fost în ușor regres față de 2012. Rezultatele PISA din 2018 mai arată că România se înscrie în rândul celor trei țări în care performanțele la matematică au scăzut. Raportul PISA 2018 arată că numai în Malta, România și Taiwan, scorul la matematică este mai mic în 2018 față de 2015.Ce spun experții despre Rezultatele PISA 2018/ Ciprian Fartușnic: Rezultatele țin de modul în care profesorul reușește să relaționeze cu copiii/ Noi avem două sisteme de educație în momentul de fațăParticipă la SONDAJ Elevii români - rezultate foarte slabe la testele PISA 2018. Ce soluții de urgență vedeți?
Peste un sfert dintre copiii români petrec mai mult de 6 ore cu ochii în tablete și telefoane, într-o zi cu şcoală - studiu Mai mult de un sfert dintre copiii din România (27%) afirmă că, într-o zi cu şcoală, stau peste şase ore online sau îşi verifică periodic dispozitivul inteligent, telefonul mobil fiind de departe cel mai utilizat terminal (în 96,1% dintre cazuri), reiese dintr-un studiul întocmit de Organizaţia "Salvaţi Copiii", citat de Agerpres.
Comisia de „tăiat hârtii” de la Ministerul Educației a lansat o platformă online consultativă - debirocratizare.edu.ro Grupul de analiză pentru debirocratizarea activităţii didactice în învăţământul preuniversitar (așa-numita Comisie de „tăiat hârtii”), din cadrul Ministerului Educației, anunță vineri lansarea unei platforme online - debirocratizare.edu.ro - unde pot fi consultate propunerile și acțiunile referitoare la proiectul de debirocratizare.
USR contabilizează problemele din Educație la mai puțin de o lună de la învestirea Guvernului Orban: ”Depolitizați Educația!” La aproape o lună de când liberalii au preluat guvernarea, USR face o radiografie a situației de la Educație și arată care sunt problemele cu numirile de consilieri ai ministrului Monica Anisie. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, USR îndeamnă PNL să depolitizeze educația, să renunțe la pilele de partid și să numească doar oameni integri și prefesioniști. În aceeași postare sunt amintiți consilierii numiți de Monica Anisie de când a preluat portofoliul Educației. Este vorba de fostul impresar sportiv Bogdan Steriopol și de a fostului șef SIE Claudiu Săftoiu. USR critică și menținerea secretarilor de stat Gigel Paraschiv și Irina Elisabeta Kovacs.
Avocatul Poporului a deschis o anchetă la Liceul Traian din Constanța: Recomandăm directorului să renunțe la cotizația pentru pază Avocatul Poporului recomandă directorului de la Liceul Teoretic ”Traian” din Constanța să organizeze concurs pentru un al treilea post de paznic și să renunțe la cotizaţia Asociaţiei de părinţi pentru asigurarea pazei în școală. Recomandarea a fost făcută după ce Avocatul Poporului a deschis o anchetă la Liceul Teoretic ”Traian” din Constanța, în urma abuzurilor reclamate de eleva Roxana Șerban în chestiunea colectării ilegale a fondului școlii de la acest liceu, caz despre care HotNews.ro a scris aici.
Anca Buzoianu a fost aleasă rector al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca Profesorul univ. dr. Anca Buzoianu a fost aleasă rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Aceasta i-a avut drept contracandidați pe Ștefan Florian, șeful Clinicii de Neurochirurgie și pe fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș.
Klaus Iohannis i-a decorat pe experții în educație care au lucrat la proiectul său ”România Educată” Președintele Klaus Iohannis a decorat, cu prilejul Zilei Naţionale a României, mai mulți profesori și experți în educație pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea şi modernizarea învăţământului românesc. Printre cei decorați de președinte se numără trei foști miniștri ai Educației: Mircea Dumitru, Sorin Cîmpeanu și Remus Pricopie. Au fost decorați și experții în educație care au lucrat la proiectul președintelui Iohannis ”România Educată”, printre care Daniela Vişoianu, consilier al ministrului Educației, și Măriuca Talpeş, liderul grupului pe educaţie din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.
PISA 2018: Rezultatele testării vor fi publicate marți, 3 decembrie 2019 Rezultatele de la testatea PISA 2018 vor fi date marți, 3 decembrie 2019, la ora 9 la Paris (ora 10 la București), anunță Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OEDC) pe site-ul propriu. Testarea PISA se desfășoară o dată la 3 ani și arată nivelul elevilor de 15-16 ani la matematică, știință și citire. PISA este prescurtarea pentru Programme for International Student Assessment (în traducere Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor),
Proiectul DGcademy: A fost lansată harta proiectelor în educație Digital Bridge Association (www.euractiv.ro) anunță lansarea unei hărți cu proiectele din educație. Este vorba de platforma www.dgcademy.com, în cadrul DGcademy.com, o punte în mediul educațional din România și Republica Moldova, proiect finanțat de The Black Sea Trust for Regional Cooperation, potrivit euractiv.ro.
Liviu Pop anunță o nouă lege a educației și spune că a discutat cu toate sindicatele din Educație/ Federația Spiru Haret nu e de acord cu legea în campanie electorală Senatorul Liviu Pop anunță o nouă lege a educației, potrivit unui comunicat al Senatului. În document se arată că decizia unei noi legi a educației a fost anunțată, joi, în cadrul unei dezbateri de la comisia de învățământ din Senat, la care au participat toate cele trei federații sindicale din educație printre care și Federația ”Spiru Haret”, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, Consiliul Naţional al Elevilor şi Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar. În replică, Spiru Haret anunță că sindicaliștii lor nu au fost la dezbatere și nu sunt de acord cu o nouă lege a educației.
Proiect: Anul școlar ar putea să înceapă în a treia săptămână din septembrie, într-o zi de luni Cursurile anului școlar ar putea să înceapă în a treia săptămână a lunii septembrie, într-o zi de luni, arată un proiect de lege trecut tacit în Camera Deputaților. Proiectul a fost inițiat în luna august de fostul ministru al Educației Liviu Pop, după cum HotNews a scris atunci.
Evaluarea Națională devine transdisciplinară din 2024 - ​proiect trecut tacit în Camera Deputaților Evaluarea Națională se va schimba începând cu anul școlar 2023-2024, arată un proiect de lege adoptat tacit în comisia de învățământ din Camera Deputaților. Astfel, se amână termenul de 2021 pe care îl prevedea legea educației și care ar fi însemnat ca elevii care sunt acum în clasa a VII-a să susțină evaluarea națională transdisciplinar.
Cât de ușor te angajezi după 45 de ani/ Studiu: Doar unul din patru candidați de 45+ este acceptat la angajare Românii cu vârsta de peste 45 de ani își găsesc greu un job. Un studiu realizat în cadrul campaniei naționale ”Angajez 45+” de către comunitatea specialiștilor în resurse umane (GreatHRs) arată că angajatorii au declarat că 1 din 3 candidați sub 45 de ani intervievați pentru o poziție în compania lor este angajat, în timp ce la categoria 45+ unul din patru candidați este angajat. Angajatorii spun că printre motivele refuzării la angajare sunt în 69% dintre cazuri pachetul salarial solicitat, în 61% dintre cazuri pentru că nivelul de experiență este mare, iar în 60% de cazuri pentru comportamentul din timpul interviului.
Edu Leadership Gala: Cinci directori de şcoli din România au fost premiaţi pentru proiecte inovatoare Cinci directori de şcoli din România au fost premiaţi la evenimentul Edu Leadership Gala, organizat de ONG-ul Asociaţia pentru Valori în Educaţie, miercuri seara, la București. În instituțiile de învățământ pe care le conduc studiază peste 1.800 de copii, de la ciclul preșcolar, până la cel gimnazial.
Asociația Elevilor din Constanța cere demiterea ministrului Educației Asociația Elevilor din Constanța (AEC) îi solicită premierului Ludovic Orban să îi demită pe ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și pe secretarul general al ministerului, Ioana Lazăr, acuzând că cei doi se împotrivesc accesului la educație al elevilor din România.
Elevii români au obținut șase medalii la Turneul Internaţional de Informatică Shumen 2019 Echipele României (juniori și seniori) au obținut șase premii la a XI-a ediție a Turneului Internaţional de Informatică Shumen: două medalii de argint și patru medalii de bronz.

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2717 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by