EDUCATIE
FSLI: Angajatii din educatie aflati in concediu medical pierd aproximativ 20 la suta din venit, dupa revolutia fiscala Mii de angajati din educatie sunt afectati de prevederile Codului Fiscal, prin care a fost stabilita noua formula de calcul a salariului acordat in timpul concediului medical, sustine Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant. Potrivit FSLI, "angajatii din educatie aflati in concediu medical pierd aproximativ 20 la suta din venit, din cauza noii formule de calcul".
Calendarul Simularilor de Evaluare Nationala si Bacalaureat 2018: Materia din care vor fi testati elevii, dar si capitolele exceptate de la simulari Simularea Evaluarii Nationale 2018 incepe in data de 5 martie, cu testarea elevilor de clasa a VIII-a la Limba si literatura romana. Liceenii din clasele terminale vor incepe simularea BAC-ului pe 19 martie. Ministerul Educatiei a publicat astazi in Monitorul oficial Calendarul simularii Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului, precum si capitolele din materia pe care elevii trebuie sa o pregateasca. Elevii de clasa a VIII-a nu vor fi testati din capitolul Functii si nu vor avea nici probleme care se rezolva cu ajutorul inecuatiilor.
Ministerul Educatiei anunta ca a transferat banii pentru salarii catre inspectorate pe 30 ianuarie: platile, intarziate de upgrade-ul la platforma de salarizare Ministerul Educatiei anunta ca pe 30 ianuarie 2018 a transferat sumele pentru plata salariilor catre inspectoratele scolare judetene, cu drept de utilizare din data de 1 februarie 2018. "Motivele care au condus la intarzierea platii unei mici parti din salariile angajatilor din invatamantul preuniversitar" sunt "legate de upgrade-ul realizat la platforma de salarizare", precizeaza ministerul.
Proiectul Calendarului si al Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul 2018-2019, in dezbatere publica Ministerul Educatiei Nationale a publicat pe site-ul institutiei proiectul de Ordin privind aprobarea Calendarului si Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2018-2019, proiect care este in dezbatere publica pana pe 15 februarie.
Admiterea la liceu, pusa in discutie. Ministrul Educatiei, Valentin Popa, are in vedere modificarea procedurilor, media claselor V-VIII ar putea fi inlocuita de media tezelor la materiile de baza Media claselor V-VIII, care acum conteaza in proportie de 20% din media de admitere la iceu, ar putea fi inlocuita de media tezelor de la materiile Romana, Matematica si Istoriei sau Geografie, potrivit unei propuneri facuta de ministrul Educatiei, Valentin Popa, in urma unei discutii cu Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar. De asemenea, tezele ar urma sa devina testari nationale cu subiect unic.
Scadere dramatica a numarului de elevi in Vaslui in doar sase ani: zeci de scoli si gradinite desfiintate Judetul Vaslui a pierdut in doar sase ani circa 15% din numarul de elevi, potrivit Inspectoratului Scolar judetean, citat de Agerpres. Astfel, in anul 2012 erau in judet 78.920 elevi, iar acum sunt doar 66.338 de elevi, cu 12.582 de elevi mai putin, ceea ce a dus la inchiderea a 84 de scoli si 75 de gradinite, dintre care doar 19 au fost redeschise.
Ultima lovitura a PSD in mediul universitar: Ministerul Educatiei a decis schimbarea componentei Consiliului care monitorizeaza invatamantul superior Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a decis schimbarea componentei nominale a Consiliului National de Statistica si Prognoza a Invatamantului Superior (CNSPIS), printr-un apel de candidaturi, lansat marti, pentru ocuparea celor 17 pozitii de membru ale acestui consiliu. Acesta ar fi ultima lovitura a PSD data mediului universitar, dupa ce, in 2017, fostul ministru al Educatiei, Pavel Nastase, a schimbat din temelii structura Consiliului General al CNATDCU, respectiv structura si conducerile unor comisii de specialitate, printr-un ordin de ministru.
Ministerul Educatiei: Au scazut tarifele de inregistrare a unui program universitar de studii in Registrul National al Calificarilor din Invatamantul Superior, pentru a usura procedura de adaptare a specializarilor la "cerintele mediului economic si social" Ministerul Educatiei a scazut tarifele de verificare a dosarelor pentru validarea si inregistrarea unui program universitar de studii de licenta, master sau de studii postuniversitare in Registrul National al Calificarilor din Invatamantul Superior (RNCIS) pentru a incuraja institutiile de invatamant superior sa finalizeze inscrierea programelor cu efort minim din partea acestora.
Liviu Pop despre sustinerea probelor orale la Bacalaureat: Aceste competente se sustin in timpul semestrului al II-lea, chiar daca in lege sunt alineate care se contrazic Presedintele Comisiei pentru invatamant din Senat, Liviu Pop, a declarat, luni, in legatura cu sustinerea probelor orale la Bacalaureat, ca aceste competente se sustin in timpul semestrului al II-lea, iar probele scrise - dupa absolvirea liceului, chiar daca in lege sunt "alineate care se contrazic", potrivit Agerpres.Este ilegal bacalaureatul dat in timpul scolii? Acuzatii din partea USR si a unui sindicat din Educatiei
Este ilegal bacalaureatul dat in timpul scolii? Acuzatii din partea USR si a unui sindicat din Educatiei "Examenele sunt in afara legii intrucat Bacalaureatul poate fi sustinut, conform Legii Educatiei, numai de catre absolventii de liceu. Or, noi in luna februarie nu discutam in niciun caz de absolventi. Este practic in afara legii si da posibilitatea oricui sa conteste aceste probe". Afirmatia a fost facuta la RFI de presedintele Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor, in contextul in care aproape 150.000 de liceeni incep, luni, pentru prima data in istorie, primele probe ale Bacalaureatului in luna februarie.
Trei cercetatori romani: Mizeria iese de sub pres odata cu singura competitie nationala relevanta de proiecte de cercetare lansata in 2017 Dezastrul lăsat în urmă de cei doi miniștri ai cercetării din 2017, despre care a vorbit atât Ad Astra cât și fostul președinte al ANCSI din guvernul tehnocrat, are câteva „cireșe de pe tort”. Una dintre acestea este competiția Proiecte de dezvoltare instituțională – Proiecte Complexe realizate în consorţii CDI (PCCDI), cu un buget de 435 milioane lei, atacată în instanță în prezent, dar cu contractele de finanțare semnate.
Bacalaureat 2018 Ministerul Educatiei: Probele sunt monitorizate audio-video Probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale din cadrul examenului national de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2018) se vor desfasura in perioada 12-22 februarie 2018. Sunt asteptati sa participe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a si a XIII-a, dar si absolventi din promotiile anterioare, informeaza duminica Ministerul Educatiei Nationale.
Calendarul examenului de bacalaureat 2018 ce incepe luni Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2018 incepe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei Nationale. Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua in data de 13 februarie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (14 - 15 februarie).
Prima sesiune a bacalaureatului din acest an incepe luni, cu evaluarea competentelor de comunicare orala in limba romana Prima sesiune a examenului national de bacalaureat va incepe luni cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), conform calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educatiei Nationale, transmite Agerpres. Proba va continua si pe data de 13 februarie, ea fiind urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 14-15 februarie.
Lider sindicat, despre serviciul pe scoala: Nu este rolul, nici sarcina profesorilor sa fie paznici in scoala Presedintele Sindicatul Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar (SLSIP) Constanta, Mitica Iosif, anunta ca nu este de acord ca profesorii sa faca de serviciu pe scoala, dupa ce elevilor nu le mai este permis acest lucru, spunand ca dascalul nu trebuie confundat cu paznicul.
Asociatia Elevilor din Constanta a facut plangere la Ministerul Educatiei cerand revocarea prevederii ce obliga elevii sa isi depoziteze telefoanele mobile la inceputul orei Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) anunta vineri ca a depus o plangere in care solicita Ministerului Educatiei sa revoce din Regulamentul scolilor (adoptat in urma cu o luna de fostul ministru Liviu Pop) prevederea care ii obliga pe elevi sa isi depoziteze telefoanele mobile in spatii special amenajate pe durata cursurilor. Asociatia atentioneaza ca, in cazul unui refuz, se va adresa instantei pentru a cere anularea acesteia. AEC a criticat si luna trecuta masura adoptata de Liviu Pop prin ordin de ministru, fara nicio consultare publica, apreciind ca interzicandu-le elevilor sa aiba asupra lor telefoanele mobile in timpul orelor de curs, acestia nu vor mai putea sa filmeze daca un cadru didactic face un abuz sau daca un elev agreseaza un cadru didactic.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by