INSOLVENTA
Dana Buscu, Stan Tirnoveanu
Foto: Hotnews
Dosare Juridice

Noul Cod al Insolventei trateaza echilibrat bancile in cazul executarii antecontractelor privind imobile ipotecate

de Stan Tirnoveanu, Dana Buscu Zamfirescu Racoti & Partners
Marţi, 14 Oct 2014 Dosare Juridice - Insolventa
Imobilele antecontractate inainte de deschiderea procedurii insolventei vor fi vandute cu respectarea drepturilor creditorilor ipotecari de a beneficia cu prioritate de sumele incasate din exercitarea dreptului promitentilor-cumparatori. Cand acest lucru nu este posibil, creditorul ipotecar va beneficia de una dintre masurile de protectie corespunzatoare prevazute de noua lege a insolventei.
Stan Tirnoveanu in studioul HotNews.ro
Foto: Zamfirescu Racoti and Partners
Dosare Juridice

VIDEO Stan Tirnoveanu, Zamfirescu Racoti & Partners: Noua lege a insolventei creeaza un mediu mult mai corect juridic comercial

de Zamfirescu Racoti & Partners
“Legea insolventei (nr. 85/2014) isi propune sa reuneasca aproape toata legislatia din domeniul insolventei, iar in al doilea rand, sa realizeze un tratament echitabil intre interesul debitorului si interesul creditorului”, a declarat Stan Tirnoveanu intr-un interviu realizat in studioul HotNews.ro.
 • Intra in articol pentru a vedea inregistrarea video din studioul HotNews.ro
 • Citeste aici raspunsurile din cadrul intalnirii online
Stan Tirnoveanu
Foto: Zamfirescu Racoti and Partners
Dosare Juridice

Stan Tirnoveanu, partener senior al societatii de avocati Zamfirescu Racoti & Partners, a discutat online cu cititorii Hotnews despre impactul noii Legi a Insolventei asupra companiilor si schimbarile pe care noua lege le va aduce in economie

de Catalina Ciociltan HotNews.ro
Miercuri, 16 Iul 2014 Dosare Juridice - Insolventa
De ce era necesara o schimbare in legislatia privind insolventa? Ce masuri benefice pentru firme sunt cuprinse in noile reglementari? Care este finantarea in perioada de observatie si tratamentul firmelor de leasing in cadrul procedurii insolventei? Exista o agravare a raspunderii persoanelor care au contribuit la starea de insolventa? ​Stan Tirnoveanu, partener senior al societatii de avocati Zamfirescu Racoti & Partners, a discutat online cu cititorii Hotnews.

  Alexandru Iorgulescu si Stan Tirnoveanu
  Foto: Zamfirescu Racoti and Partners
  Dosare Juridice

  Modificari aduse de Noua Lege a Insolventei (Partea II)

  de ZRP Insolvency
  Miercuri, 21 Mai 2014 Dosare Juridice - Insolventa
  ​Largi controverse a suscitat si initiativa instituirii unui procent valoric din totalul masei credale care sa voteze favorabil in cadrul exprimarii votului asupra planului, actuala reglementare prevazand doar conditii intrunirii votului majoritatii claselor.
  Alexandru Iorgulescu si Stan Tirnoveanu
  Foto: Zamfirescu Racoti and Partners
  Dosare Juridice

  Modificari aduse de Noua Lege a Insolventei (Partea I)

  de Zamfirescu Racoti and Partners
  Legea reia in mare structura si continutul OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, declarata neconstitutionala la 29.10.2013. Reglementarea contine o serie de noutati legislative precum si raspunsul la multe dintre disfunctionalitatile intalnite in practica, in aproximativ sapte ani de aplicare a legii 85/2006 privind procedura insolventei. Pe de alta parte, o serie de aspecte sesizate de practicieni au ramas inca fara raspuns din partea legiuitorului.
  Raul Ghiberdicu si Stan Tirnoveanu
  Foto: Hotnews
  Dosare Juridice

  Posibilitatea de plata a unor sume in perioada de observatie din procedura insolventei

  de Zamfirescu Racoti and Partners
  Miercuri, 23 Apr 2014 Dosare Juridice - Insolventa
  Dupa deschiderea procedurii insolventei impotriva sa, debitoarea (societatea) poate desfasura activitatile sale curente si efectua plati catre creditorii cunoscuti care se incadreaza in conditiile obisnuite de exercitare a respectivei activitati curente. Pentru ipoteza in care se doreste efectuarea unor plati in favoarea creditorilor care nu intra in categoria celor cu care debitoarea isi desfasoara activitatile curente, atunci aceasta trebuie sa obtina un acord expres din partea comitetului creditorilor sai care vor supune la vot propunerea de aprobare a unor astfel de plati.
  Dana Buscu si Stan Tirnoveanu
  Foto: Zamfirescu Racoti & Partners
  Dosare Juridice

  Unde se termina reorganizarea si unde incepe frauda in procedura insolventei

  de ZRP Insolvency
  Nerealizarea planului de reorganizare confirmat poate sa duca la modificarea masei credale si fraudarea creditorilor. Procedura reorganizarii judiciare vizeaza implementarea unui plan de reorganizare, al carui continut este conceput cu respectarea prevederilor legii insolventei. In cadrul planului trebuie indicate perspectivele de redresare in raport cu posibilitatile si specificul activitatii debitorului, cu mijloacele financiare disponibile si cu cererea pietei fata de oferta debitorului si va cuprinde masuri coordonate cu ordinea publica, inclusiv in ceea ce priveste modalitatea de selectie, desemnare si inloc
  Stefania Maciuceanu si Stan Tirnovanu
  Foto: Hotnews
  Dosare Juridice

  Agentie de turism in insolventa. Cum pot obtine despagubiri turistii abandonati in strainatate?

  de Stan Tirnoveanu, Senior Partner; Stefania Maciuceanu, Senior Associate Zamfirescu Racoti & Partners
  Miercuri, 27 Nov 2013 Dosare Juridice - Insolventa
  Polita de asigurare pentru insolvabilitate era cu ceva timp in urma doar o formalitate ce trebuia intrunita atunci cand agentiile de turism doreau sa se autorizeze sau sa isi reinnoiasca licenta. In contextul economic actual, falimentele care au avut loc in ultimii ani au influentat puternic si piata asiguratorilor, iar astazi din ce in ce mai putine companii de asigurare incheie acest gen de polite, considerandu-le prea riscante.
  Stan Tirnoveanu
  Foto: Zamfirescu Racoti and Partners
  Dosare Juridice

  VIDEO Stan Tirnoveanu, partener senior al societatii de avocati Zamfirescu Racoti & Partners, a discutat online despre modificarile cuprinse in noua lege a insolventei si impactul acestora asupra mediului de business

  de Zamfirescu Racoti & Partners
  Miercuri, 16 Oct 2013 Dosare Juridice - Insolventa
  Care sunt cele mai importante modificari aduse de Codul Insolventei si cum afecteaza acestea mediul de afaceri? Cum se incearca evitarea practicilor frauduloase prin Noul Cod al Insolventei? In ce masura sunt respectate de catre Noul Cod al Insolventei principiile pe care a fost construit? Stan Tirnoveanu, partener senior al societatii de avocati Zamfirescu Racoti & Partners, a discutat online cu cititorii despre intrarea in vigoare, constituționalitatea si efectele produse asupra mediului de business de catre noua lege a insolventei.
  • Intalnirea s-a incheiat
  Cosmin Cojocaru si Stan Tirnoveanu
  Foto: Hotnews
  Dosare Juridice

  Angajator in insolventa. Ce se intampla cu salariatii si drepturile lor? Accesarea Fondului pentru plata creantelor salariale

  de Zamfirescu Racoti & Partners
  Marţi, 17 Sept 2013 Dosare Juridice - Insolventa
  In prezent, insolventa a devenit un fenomen social care afecteaza nu doar mediul economic ci si sectoare intregi ale populatiei, salariati ai societatilor afectate de insolventa. Acestia isi pierd, de regula, drepturile banesti aferente ultimelor luni de munca, in conditiile in care este evident faptul ca societatea falita nu are fonduri disponibile in scopul acoperirii masei credale.
  Dosare Juridice

  Actiunea in anularea actelor frauduloase ale debitorului in procedura insolventei

  de Stan Tirnoveanu, Cosmin Cojocaru Zamfirescu Racoti and Partners
  Cauzele aparitiei starii de insolventa pot fi multiple si cu totul independente de vointa debitoarei sau de managementul acesteia, cu atat mai mult in actualul context economic, caracterizat de o scadere a activitatii in majoritatea sectoarelor economiei.
  ​Dosare juridice

  Suspendarea actiunilor judiciare si extrajudiciare ca urmare a deschiderii procedurii insolventei

  de Stan Tirnoveanu - Senior Partner Zamfirescu Racoti & Partners, Alexandru Iorgulescu – Associate Zamfirescu Racoti & Partners Zamfirescu Racoti and Partners
  Marţi, 11 Iun 2013 Dosare Juridice - Insolventa
  Unul dintre cele mai importante efecte ale deschiderii procedurii insolvenței il reprezintă suspendarea tuturor acțiunilor judiciare, extrajudiciare sau a măsurilor de executare silită demarate pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale. Scopul avut în vedere de legiuitorului român prin dispoziția de la art. 36 din legea 85/2006, deși poate părea paradoxal, vizează protejarea creditorilor iar nu dezavantajarea lor. Astfel, prin refuzul de a permite unor creditori să deruleze acțiuni și urmăriri individuale împotriva debitorului, odată ce procedura insolvenței a fost deschisă, legea garantează că valorificarea patrimoniului se va face în mod colectiv și organizat sub supravegherea judecătorului sindic, fără ca anumite părți din patrimoniu să fie sustrase sau exceptate.
  Dosare Juridice

  Partenerul dvs. contractual se afla in stare de insolventa? Prima masura urgenta: urmariti Buletinul Procedurilor de Insolventa

  de Stefania Maciuceanu, Senior Associate Zamfirescu Racoti & Partners
  In ultima perioada, existenta pe rol a unui numar din ce in ce mai mare de dosare de insolventa a creat o stare aproape de panica in mediul de business, motiv pentru care se dovedeste necesara o mai buna cunoastere a fenomenului insolventei de cat mai multe persoane. In anumite situatii, permise de lege, activitatea firmei intrate in insolventa poate continua in mod obisnuit, iar o parte dintre creditori isi pot recupera total sau partial creantele sau bunurile datorate de catre firma aflata in insolventa. Pentru aceasta trebuie luate insa anumite masuri urgente, atat din punct de vedere legal, cat si din punct de vedere comercial.
  Dosare Juridice

  Creditorii garantati au dreptul sa calculeze dobanda pana la momentul valorificarii bunului in cadrul procedurii insolventei

  de Raul Ghiberdicu- Associate Zamfirescu Racoti & Partners
  Marţi, 30 Apr 2013 Dosare Juridice - Insolventa
  Incepand cu data deschiderii procedurii insolventei nu se mai pot adauga dobanzi, penalitati ori alte accesorii creantelor nascute inainte de data deschiderii procedurii.Legea insolventei recunoaste creditorilor garantati dreptul sa adauge dobanzi, penalitati ori alte accesorii la creantele nascute anterior datei deschiderii procedurii insolventei, cu conditia ca aceste creante sa fi fost securizate cu garantii reale (ipoteca, garantie reala mobiliara, gaj) conform art. 41 din Legea nr. 85/2006.

  Hotnews
  Agenţii de ştiri
  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by