Donează plasmă
Doneaza plasma
Foto: MedLife

Povestea Lilianei, donator: În spital, în perioada internării, colegei mele de salon, medic de profesie, care a avut o forma foarte agresivă a bolii, i s-a administrat plasmă. Am văzut atunci efectul pozitiv

de R.F. HotNews.ro
Vineri, 30 Oct 2020 Doneaza plasma
"În cei 42 de ani ai mei nu îmi aduc aminte să fi avut 2 răceli care să-mi creeze probleme. Pot spune că mă consideram o persoană extrem de rezistentă din punct de vedere al imunității, fiind un om activ (făceam sport de 2-3 ori / săptămână, constant, de cel puțin 6 ani), cu o alimentație sănătoasă, cu o viață, nu lipsită de stres, dar echilibrată, dar iată că mi s-a întâmplat!", asa își începe poveste Liliana, care după ce a trecut prin boală, a ales să doneze plasmă, pentru că a văzut în spital efectul pozitiv și crede că donarea de plasmă este mai mult decât un gest umanitar, este un gest de responsabilitate socială.
Doneaza plasma
Foto: MedLife

Apelul medicului Lucian Bobeanu, care a donat plasma de 5 ori: Să-i protejăm pe cei din jurul nostru, pentru că nu știm care dintre ei va face forme grave. Dacă nu avem grijă, ne putem trezi cu serviciile de sănătate blocate

de R.F. HotNews.ro
Vineri, 16 Oct 2020 Doneaza plasma
Medicul Lucian Bobeanu lucrează la serviciul de Ambulanță Județean Bistrița și la urgență la Spitalul Beclean. Trecând prin boală, s-a gândit să ajute și altfel decât ca medic și a donat plasmă convalescentă de 5 ori. "Oamenii trebuie să înțeleagă că se manifestă diferit la fiecare, dar prezentându-se la timp mai au o șansă. Pot fi pacienți care par perfect sănătoși care pot face fenomene de insuficiență respiratorie gravă sau pot fi pacienți foarte grav la debut, dar care sa nu facă complicații severe".
Doneaza plasma
Foto: Hotnews

Șerban Lovin, donator: "Problema cu apelurile de plasmă convalescentă este înfiorătoare. S-ar putea rezolva dacă am dona cu toții. Dacă nu găsim plasmă, acel om va muri pentru ca nu a donat cineva pentru el?"

de R.F. HotNews.ro
Vineri, 2 Oct 2020 Doneaza plasma
Șerban Lovin este unul dintre românii care au donat sânge pentru bolnavii de Covid-19, după ce s-a vindecat. A donat pentru că se consideră dator să își ajute semenii. "Este groaznic sa auzi de cineva care are nevoie de plasmă convalescentă. Trebuie sa doneze cât mai mulți ca să nu mai ajungem în situația în care cineva să moară, deși ar fi putut fi salvat dacă exista plasmă convalescentă și pentru el. Aș vrea să înțeleagă toată lumea că nu e ca o răceala și atât, că, după mai bine de 2 luni de la primul simptom de infectare cu COVID-19 încă mai avem simptome pe care nu ni le explicăm".
Doneaza plasma
Foto: Hotnews

5 întrebări frecvente ale celor care vor să doneze plasma. "Nu am fost testat pentru COVID-19, dar am avut simptome compatibile cu virusul. Pot dona?"

de R.F. HotNews.ro
Vineri, 25 Sept 2020 Doneaza plasma
Dacă ai avut COVID 19 și te-ai vindecat, sângele tău și, implicit, plasma din sânge conțin anticorpi care i-ar putea ajuta pe alții să lupte mai bine împotriva noului coronavirus. Pentru a fi informat corect, îți oferim răspunsurile la 5 întrebări frecvente ale persoanelor care vor să doneze, de la cât de des se poate dona, la ce beneficii ai post donare.
Administrare plasma
Foto: Hotnews

Tratamentul cu plasmă în formele severe de Covid-19 crește supraviețuirea - studiu publicat în Nature Medicine

de R.F HotNews.ro
Luni, 21 Sept 2020 Doneaza plasma
Administrarea de plasmă convalescentă ajută de fapt la accelerarea recuperării după forme severe de COVID-19? Pentru a afla răspunsul, o echipă de cercetători condusă de dr. Nicole Bouvier, de la Spitalul Mount Sinai din New York, a urmărit 39 de pacienți spitalizați cu COVID-19. Toți erau foarte bolnavi: până la momentul în care acești pacienți au primit o transfuzie de plasmă, 87% au necesitat oxigen suplimentar pentru a respira, iar 10% erau pe ventilatoare.
Doneaza plasma
Foto: Hotnews

Mihaela: Știți ce puteți face voi, cei care ați avut COVID, donând plasmă? Să salvați viața unui om! Adică să fiți un EROU

de R.F. HotNews.ro
Joi, 17 Sept 2020 Doneaza plasma
671 de români au donat plasmă pentru tratarea pacienților infectați, în primele 4 luni de la debutul colectării de plasmă. După simplificarea procedurilor, numărul a crescut. Printre cei care au primit plasmă se numără și mama Mihaelei. "Mama mea are 52 de ani, este asistentă medicală în Spitalul Municipal Rădăuți. Lucrează acolo de-o viață. Totul a început cu secreții nazale și febră".
Doneaza plasma
Foto: Hotnews
​Luptăm până la ultima picătură de plasmă. ÎMPREUNĂ!

Vrei să donezi plasmă convalescentă pentru bolnavii de Covid-19 și nu știi unde și cum? Doina Goşa, Director Centrul de Transfuzii București, explică pașii. Plus HARTĂ INTERACTIVĂ cu centrele de donare

de R.F. HotNews.ro
Marţi, 1 Sept 2020 Doneaza plasma
"Oamenii trebuie să știe că donarea, fie de sânge, fie de plasmă este foarte importantă și chiar salvează viața pacienților. Toate testările sunt gratuite, procedura nu este dureroasă", spune dr. Doina Goșa. În România, se recoltează plasmă în toate centrele de transfuzie din țara: 18 centre recoltează prin plasmafereza și donare standard, iar restul prin donare standard de sânge.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by