Donează plasmă
Doneaza plasma
Foto: Hotnews

5 întrebări frecvente ale celor care vor să doneze plasma. "Nu am fost testat pentru COVID-19, dar am avut simptome compatibile cu virusul. Pot dona?"

de R.F. HotNews.ro
Vineri, 25 Sept 2020 Doneaza plasma
Dacă ai avut COVID 19 și te-ai vindecat, sângele tău și, implicit, plasma din sânge conțin anticorpi care i-ar putea ajuta pe alții să lupte mai bine împotriva noului coronavirus. Pentru a fi informat corect, îți oferim răspunsurile la 5 întrebări frecvente ale persoanelor care vor să doneze, de la cât de des se poate dona, la ce beneficii ai post donare.
Administrare plasma
Foto: Hotnews

Tratamentul cu plasmă în formele severe de Covid-19 crește supraviețuirea - studiu publicat în Nature Medicine

de R.F HotNews.ro
Luni, 21 Sept 2020 Doneaza plasma
Administrarea de plasmă convalescentă ajută de fapt la accelerarea recuperării după forme severe de COVID-19? Pentru a afla răspunsul, o echipă de cercetători condusă de dr. Nicole Bouvier, de la Spitalul Mount Sinai din New York, a urmărit 39 de pacienți spitalizați cu COVID-19. Toți erau foarte bolnavi: până la momentul în care acești pacienți au primit o transfuzie de plasmă, 87% au necesitat oxigen suplimentar pentru a respira, iar 10% erau pe ventilatoare.
Doneaza plasma
Foto: Hotnews

Mihaela: Știți ce puteți face voi, cei care ați avut COVID, donând plasmă? Să salvați viața unui om! Adică să fiți un EROU

de R.F. HotNews.ro
Joi, 17 Sept 2020 Doneaza plasma
671 de români au donat plasmă pentru tratarea pacienților infectați, în primele 4 luni de la debutul colectării de plasmă. După simplificarea procedurilor, numărul a crescut. Printre cei care au primit plasmă se numără și mama Mihaelei. "Mama mea are 52 de ani, este asistentă medicală în Spitalul Municipal Rădăuți. Lucrează acolo de-o viață. Totul a început cu secreții nazale și febră".
Doneaza plasma
Foto: Hotnews
​Luptăm până la ultima picătură de plasmă. ÎMPREUNĂ!

Vrei să donezi plasmă convalescentă pentru bolnavii de Covid-19 și nu știi unde și cum? Doina Goşa, Director Centrul de Transfuzii București, explică pașii. Plus HARTĂ INTERACTIVĂ cu centrele de donare

de R.F. HotNews.ro
Marţi, 1 Sept 2020 Doneaza plasma
"Oamenii trebuie să știe că donarea, fie de sânge, fie de plasmă este foarte importantă și chiar salvează viața pacienților. Toate testările sunt gratuite, procedura nu este dureroasă", spune dr. Doina Goșa. În România, se recoltează plasmă în toate centrele de transfuzie din țara: 18 centre recoltează prin plasmafereza și donare standard, iar restul prin donare standard de sânge.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.hosted by
powered by
developed by