DEFENSE
Armata trimite medici militari la punctele de trecere a frontierei să sprijine procedura de triaj epidemiologic Armata trimite personal militar medical pentru a sprijini procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României, anunță Ministerul Apărării. Măsura vine în urma unei solicitări transmise de Departamentul pentru Situații de Urgență.
Prima corvetă construită în România pentru Pakistan. Imagini cu nava militară realizată la șantierul din Galați pentru o putere nucleară din lume VIDEOREPORTAJ România a construit prima navă militară pentru o putere nucleară din lume. Șantierul Naval Galați, deținut de olandezii de la Damen, a predat prima din cele două nave de patrulare către marina Pakistanului. Cu o lungime de 91 de metri și un tonaj de 2.300 de tone, noua navă PNS 271 Yarmook este văzută de marina Pakistanului drept o corvetă și va fi înarmată cu tunuri și rachete anti-navă odată ce va ajunge „acasă”.
Ministrul Apărării, despre pensiile militare: „Armata nu trebuie separată în cei care au fost în misiuni şi cei care nu au fost. Noi nu puteam să mergem în misiuni dacă nu erau cei din ţară care să ne sprijine” „Pentru a susţine un militar în teatrele de operaţii este nevoie de 9 -12 oameni în activităţile de suport”, spune ministrul Apărării, Nicolae CIucă, general în rezervă care a luptat în Irak și Afganistan, în contextul în care în spațiul public a fost vehiculată ideea ca de pensia militară să beneficieze doar cei care au fost în teatele de operații. „Noi nu ne putem îndeplini misiunile, oriunde am fi, fără să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă liniile de suport logistic, liniile de suport tehnic, liniile de suport moral, care au o componentă considerabilă în ceea ce înseamnă succesul acţiunii militare”, spune Ciucă.
Contractul uriaș pentru 942 de camioane militare Iveco. Ministrul Ciucă: „Începând cu al 301-lea camion, ele vor fi produse în România” Armata a semnat recent un contract de peste 216 milioane de euro pentru 942 de camioane IVECO, primul contract subsecvent dintr-un acord mai larg ce prevede livrarea a peste 2.900 de camioane și platforme militare. „Începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea se vor produce în România”, spune ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, care vorbește de un offset de 80%.
Avioane Craiova va moderniza 10 aeronave IAR 99 Șoim pentru viitorii piloți de F16 Fabrica de Avioane Craiova va moderniza 10 aeronave IAR 99 Şoim pe care se vor antrena viitorii piloţi de F16. Premierul, ministrul Apărării, cel al Economiei și reprezentanţi ai Armatei au vizitat vineri fabrica şi au discutat despre noul program care va fi finanţat de statul român, relatează Mediafax.
Armata a făcut primele instruiri prin simulare pentru noile sisteme Patriot într-o garnizoană din București În pregătirea intrării în serviciul Forțelor Aeriene Române a sistemului de rachete sol-aer cu bataie mare Patriot, la sediul Regimentului 74 PATRIOT din garnizoana Mihai Bravu a început pregătirea operatorilor pe echipamente de instruire prin simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer), intrate recent în dotarea unității, transmite MApN.
​SUA au amplasat pentru prima oară, la bordul unui submarin, o armă nucleară de putere mică Statele Unite au anunțat marți că au amplasat, pentru prima oară, o armă nucleară de putere mică, la bordul unui submarin, ca răspuns la dezvoltarea de către Rusia de armament similar, scrie AFP.
Un apropiat al lui Merkel cere Franței să își plaseze arsenalul nuclear sub comandamentul UE sau NATO Un lider al conservatorilor germani conduși de Angela Merkel a cerut ca arsenalul atomic al Franței să fie plasat în responsabilitatea Uniunii Europene sau a NATO, într-un interviu publicat luni și citat de AFP.
Polonia a semnat cu SUA contractul pentru 32 de avioane de vânătoare F-35 Polonia va plăti circa 4,6 miliarde de dolari către Statele Unite pentru 32 de avioane de vânătoare de generația a cincea F-35, conform contractului oficial semnat vineri de către autoritățile de la Varșovia și cele din Washington. Avioanele vor fi livrate începând cu anul 2024, însă contractul nu include armament și nu are nici o componentă de offset.
UTI anunță că a integrat aparatură într-o bază militară din Italia unde operează cele mai sofisticate drone NATO UTI Grup a furnizat module pentru două componente software ale sistemului Alliance Ground Surveillance (AGS) al NATO la baza aeriană de la Sigonella, din Italia. Acolo NATO a desfășurat cele mai noi și sofisticate drone ale alianței - drone RQ-4 Global Hawk pentru supraveghere și recunoaștere de la înaltă altitudine. În Italia, UTI Grup a acționat ca subcontractant al companiei italiene Leonardo, iar valoarea contractului între cele două companii este de aproximativ 9 milioane Euro.
Airbus Helicopters România a semnat un acord-cadru cu Armata Bulgariei pentru întreținerea unor elicoptere Airbus Helicopters în România (AHRO), parte a grupului Airbus, a semnat recent un acord-cadru pe cinci ani cu Ministerul Apărării din Bulgaria care prevede acordarea de servicii de suport logistic integrat pentru asigurarea navigabilității a două elicoptere de tip AS565MB Panther și a unui elicopter de tip AS365 N3+ Dauphin. Pentru unele operațiuni mai complexe elicopterele vor fi aduse și reparate la fabrica de lângă Brașov.
Șeful statului major francez confirmă discuții între armatele Franței și Rusiei Armatele franceză și rusă discută de mai multe luni în încercarea de a-și apropia pozițiile în marile crize mondiale și pentru a evita incidente în operațiuni, a afirmat miercuri generalul François Lecointre, șeful statului major francez, citat de AFP.
SUA au trimis drone MQ-9 Reaper în România, la baza aeriană de la Câmpia Turzii Forțele Aeriane ale Statelor Unite au relocat în România, la baza aeriană 71 de la Câmpia Turzii, dronele MQ-9 Reaper de la baza aeriană poloneză Miroslawiec. Este a doua relocare în ultimul an, după ce aeronavele fără pilot au mai fost staționate timp de două luni la Câmpia Turzii și în vara anului trecut.
Global Hawk, noua dronă spion NATO Alianța militară NATO tocmai a primit primele sale drone de ultimă oră, numite Global Hawks.
Ministrul Apărării, întâlnire cu președintele Lockheed Martin. Avioanele F-16, sistemele de rachete HIMARS și Patriot și implicarea industriei naţionale de apărare în proiecte, pe agenda discuțiilor Implementarea programelor de înzestrare a Armatei aflate în derulare cu compania Lockheed Martin a fost tema unei întâlniri pe care ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă, a avut-o marți, cu președintele companiei americane, Marillyn Hewson. MApN informează că s-a discutat și de implicarea industriei naționale de apărare în producerea, asamblarea sau mentenanța unor echipamente pe care România le cumpără de la Lockheed Martin.
O navă a marinei Române va conduce o grupare navală NATO în Marea Neagră și Marea Mediterană Comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG - 2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2) va fi preluată pentru următoarele șase luni de către o navă de război a Forțelor Navale Române. Nava-comandant va fi puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu" (PM-274), iar comanda va fi asigurată de căpitan-comandorul Valentin-Cătălin Vlad. Misiunile SNMCMG-2 din perioada ianuarie - iunie 2020 vor fi desfășurate în Marea Neagră și Marea Mediterană și vor fi executate de nave militare din Bulgaria, Germania, Italia, Spania și Turcia.
Contract uriaș în apărare: Armata a semnat pe 216 milioane de euro cu Iveco pentru 942 de camioane militare Iveco va livra în următorii patru ani 942 de camioane militare și platforme de transport pe roți în diverse configurații conform unui contract semnat în ultima zi a anului trecut, anunță Ministerul Apărării. Contractul cu o valoare de peste 216 milioane de euro (fără TVA) este primul contract subsecvent dintr-un acord mai larg ce prevede livrarea a peste 2.900 de camioane și platforme militare încheiat cu Iveco. MApN subliniază că Iveco are obligația ca produsele livrate să fie realizate în facilități integrate în industria de profil din România.
Ciucă: Militarii români din Irak nu au fost afectați de atacul cu rachete lansat de Iran Militarii români care executau misiuni de instruire și consiliere în Irak nu au fost afectați de atacurile recente cu rachete efectuate de Iran asupra bazelor militare folosite de Armata SUA în Irak, a anunțat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. România a luat decizia încă de marți de a întrerupe misiunile celor 14 militari români în Irak, care au fost relocați temporar într-o altă bază a coaliției.
​​VIDEO Ce forțe ar putea mobiliza armata americană în cazul unui conflict cu Iranul SUA vor trimite șase bombardiere strategice de tipul B-52 în oceanul Indian, pregătite să fie folosite în cazul unor operațiuni militare împotriva Iranului. Cu aproape 3 milioane de cadre militare, 4.800 de baze și instalații militare pe șapte continente și un buget anual de peste 700 de miliarde de dolari, armata americană e considerată a fi cea mai importantă forță la nivel mondial, scrie CNN care face un inventar al echipamentelor pe care SUA le-ar putea mobiliza în cazul unui conflict cu Iranul.
Avioanele civile americane au interdicţia de a survola Iranul, Irakul şi Golful Persic (FAA) Agenţia federală a aviaţiei americane (FAA) le-a interzis marţi seară avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul şi Golful Persic, la câteva ore după atacul împotriva unor baze militare din Irak unde sunt staţionaţi soldaţi ai Statelor Unite, notează AFP.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by