DEFENSE
Israelul a testat cu succes un sistem de rachete cu raza de acţiune de 400 de kilometri Armata israeliană a anunţat, marţi după-amiază, că a testat cu succes un sistem de rachete cu raza de acţiune de 400 de kilometri, informează site-ul Ynetnews.com.
FOTO Avioane MiG-21 și F-16 românești, antrenament în aer cu două bombardiere strategice americane B-1B Lancer Două bombardiere strategice americane de tip B-1B Lancer au desfășurat vineri, 29 mai, pentru prima dată, activități de antrenament în spațiul aerian al României împreună cu avioane de vânătoare MiG-21 LanceR și F-16 ale Forțelor Aeriene Române.
​​VIDEO Două avioane rusești Suhoi SU-35 interceptează un avion de recunoaștere american. Manevra a fost periculoasă, acuză SUA Pentru a treia oară în două luni, piloții ruși au zburat într-o manieră nesigură și neprofesionistă, în timp ce interceptau o aeronavă maritimă P-8A de patrulare marină, acuză Flota a 6-a a Statelor Unite ale Americii. Două filmări cu interceptarea ce a avut loc deasupra Mării Mediterane au fost publicate de către forțele americane.
Rusia va construi primul său bombardier stealth - TASS Rusia a început construcția unui prototip al primului bombardier stealth rusesc, așteptându-se ca acesta să fie finalizat în cursul anului viitor, anunță agenția de presă TASS, citând surse din industria de armament, potrivit Reuters.
FOTO Cum arată nava amiral a forțelor navale române, fregata Regele Ferdinand, intrată în șantier pentru recondiționare Fregata F221 Regele Ferdinand, nava amiral a Forțelor Navale Române, se află în prezent într-un proces amplu de recondiționare și întreținere la șantierul naval din Constanța. Nava lungă de 148 de metri a andocat în a doua jumătate a lunii aprilie și se află în momentul actual în plin proces de recondiționare.
Armata invită Avioane Craiova să participe la modernizarea a 10 aeronave IAR-99 pentru a deveni avioane școală pentru piloții de F-16 MApN a transmis către Avioane Craiova S.A. invitația de participare la procedura de atribuire prin negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, organizată în vederea atribuirii contractului de furnizare a produsului „Revitalizarea și modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard din dotarea Ministerului Apărării Naționale în configurația IAR-99 SM”. Modernizarea prevede transformarea aeronavelor în avioane școală și de antrenament pentru piloții care vor zbura pe F-16.
VIDEO Drone militare made-in-Romania: Avioane Craiova, Romaero și Elbit Systems au semnat un memorandum pentru a produce drone în țară Avioane Craiova și Romaero au semnat un memorandum de cooperare cu compania israeliană Elbit Systems în domeniul Sistemelor de Avioane fără pilot (UAS) în vederea programelor preconizate ale Armatei. Companiile vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în țară de UAS ale Elbit Systems: de la platforme tactice UAS precum Skylark I-LEX și Hermes 450 și până la diferitele configurații ale Hermes 900.
România trimite medici militari și specialiști CBRN în Statele Unite pentru a ajuta în lupta contra coronavirus România s-a oferit să trimită în Statele Unite ale Americii o echipa de 15 medici militari și specialiști CBRN (chimic, bacteriologic, radiologic şi nuclear) care să ajute la eforturile împotriva pandemiei de coronavirus. Misiunea care ar urma să dureze circa două săptămâni a fost pe agenda discuției telefonice dintre ministrul Apărării Nicolae Ciucă și secretarul american al Apărării, Mark Esper.
VIDEO Forțele Speciale din Armata Română: Cum s-a schimbat modul de intervenție în misiuni din cauza coronavirusului Pandemia ne-a schimbat mult viața, dar nu e momentul să renunțăm, trebuie să învățăm să ne adaptăm, transmit Forțele pentru Operații Speciale din România, care publică și un video clip cu militarii din Afganistan - „Vulturii" din Batalionul 51 Operații Speciale - și modul cum s-au adaptat ei la măsurile de prevenire COVID-19.
VIDEO Două aeronave militare aduc din Turcia 300.000 de măști de protecție tip FFP2 și FFP3 Două aeronave C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române execută miercuri, 22 aprilie, o misiune pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Turcia constând în 300 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3, anunță MApN. Armata a mai executat în trecut mai multe astfel de zboruri pentru materiale sanitare atât în Turcia, cât și în Germania.
VIDEO Un avion Suhoi Su-25 lansează din greșeală o rachetă pe pista unui aeroport, ratează un Hercules al Forțelor franceze și lovește o clădire, omorând patru civili Un incident tragic a avut loc în urmă cu câteva zile pe pista unei baze aeriene militare. Un avion de vânătoare Suhoi Su-25 a tras din greșeală cu o rachetă în momentul în care era realimentat. Racheta a trecut la câțiva metri de un avion C-130 Hercules al Forțelor aeriene Franceze și a lovit o clădire, omorând mai multe persoane între care și doi copii.
IMAGINEA ZILEI Șapte elicoptere americane Black Hawk, pe un deal lângă cetatea Enisala din Tulcea Batalionul 4-3 AHB, structură de elicoptere a forțelor terestre americane, execută în perioada aprilie-mai o serie de exerciții militare alături de forțele Române în poligonul de la Babadag. Printre zboruri de antrenament și pe linie logistică, forțele române și americane vor simula și un asalt aerian asupra unui obiectiv, precum și un exercițiu de recuperare a unei aeronave. În urma exercițiilor deja începute au reieșit și niște fotografii deosebite.
VIDEO Cum arată spitalul modular pe care Armata l-a ridicat la Constanța Armata a ridicat la Constanța, pe stadionul Portul, din Constanța, un spital modular denumit Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) și care ar urma să deservească zona Dobrogei pe perioada pandemiei de coronavirus. Unitatea modulară este compusă dintr-un spital cu o capacitate de 56 de locuri și o tabără de carantină și izolare cu o capacitate de 120 de locuri.
General american, comandant al forțelor NATO în Europa: „Cred cu adevărat că această pandemie ne-a apropiat” / Ce spune despre influențele Rusiei și „ajutorul” transmis în Italia de Moscova Militari și ofițeri de securitate au fost trimiși de către Rusia în Italia, odată cu ajutorul medical pe care Moscova l-a trimis în Peninsulă, susține un jurnalist Italian, într-o discuție cu presa a generalului american Tod Wolters, Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) și al forțelor americane din Europa (EUCOM). „Este un motiv de îngrijorare”, a răspuns Wolters, vorbind despre influența malignă a Rusiei. „Rămânem foarte vigilenți în NATO cu privire la această situație”, a spus generalul american.
România a trimis în Mali militarii care asigură cea de-a doua rotație a misiunii Detașamentului „Carpathian Pumas” Militarii care asigură cea de-a doua rotație a Detașamentului „Carpathian Pumas” au decolat joi, 16 aprilie, spre Mali, în vederea participării la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA). România participă la misiunea ONU cu 120 de persoane - piloți, personal tehnic și personal medical, precum și cu patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM.
Armata investește 200 de milioane de euro în Baza Aeriană de la Câmpia Turzii pentru operarea avioanelor F-16 ale Forțelor Aeriene Armata a lansat o licitație restrânsă de peste 1,3 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea bazei aeriene 71 de la Câmpia Turzii în „perspectiva dotării forțelor aeriene cu alte tipuri de aeronave de luptă multirol, precum și diversificarea gamei de misiuni și exerciții naționale sau cu participare internațională”. Planul de modernizarea vine separat față de investiția de circa 130 de milioane de dolari pe care SUA o pregătește în aceeași unitate. La baza de la Câmpia Turzii SUA a trimis frecvent aeronave de luptă sau chiar și drone militare precum MQ-9 Predator recent.
Armata face zboruri militare zilnice pe ruta București-Frankfurt și retur pentru a aduce în țară 45 de tone de echipamente medicale Aproximativ 45 tone de echipamente -100 de mii de combinezoane de protecție - vor fi aduse în țară, în perioada 13-17 aprilie, cu aeronave de transport aparținând Forțelor Aeriene Române, ce vor executa zboruri zilnice pe ruta București-Frankfurt și retur.
Armata conduce un exercițiu cu militarii americani și elicopterele lor de la Mihail Kogălniceanu: Va fi simulat un asalt aerian asupra unui obiectiv în teren Militari români din Forțele Terestre și militari americani dislocați în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța vor executa între 13 și 17 aprilie o serie de exerciții planificate împreună cu Batalionul 4-3 AHB, structură de elicoptere a forțelor terestre americane, în poligonul de la Babadag. Printre altele va fi simulat și un asalt aerian asupra unui obiectiv, precum și un exercițiu de recuperare a unei aeronave.
FOTO Armata a început să producă viziere. „Vor fi produse până la 800 de bucăți zilnic, până la un total de 20.000 de viziere” Armata a început de vineri producția de viziere de protecție pentru acoperirea nevoilor structurilor de forțe ce participă la efortul național împotriva răspândirii COVID-19, anunță MApN. Vizierele dezvoltate pe baza unor proiecte proprii vor asigura protecția personalului militar. Până la acest moment au fost produse aproximativ 1.000 de viziere, urmând ca producția să se ridice la 800 de bucăți zilnic și să continue până la un total de aproximativ 20.000 viziere.
VIDEO Cum arată un atac coordonat cu drona: Doi operatori de MQ-9 Reaper povestesc cum au ucis militanți ce au tras cu grenade după un avion Hercules Doi operatori de dronă MQ-9 „Reaper” povestesc într-un clip video inedit postat de Forțele americane cum a decurs o operațiune de supraveghere a unui zbor C-130 Hercules care parașuta ajutoare la altitudine joasă și asupra căruia un grup de militanți au lansat un atac cu grenadă. În videoclipul complet, pilotul și operatorul de senzori al dronei, care a ucis ulterior militanții, dau detalii din spatele scenei - cum decurge un astfel de atac și o astfel de misiune de supraveghere cu dronele militare.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by