CULTURĂ
Lucrarea "Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce" de Haydn, la Sala Radio În Săptămâna Patimilor, marţi, 23 aprilie (ora 19.00), cvartetul de coarde VOCES, parte a Orchestrelor şi Corurilor Radio, vă invită să ascultați la Sala Radio una dintre cele mai emoționante lucrări legate de sărbătoarea Paștelui: Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce, ce poartă semnătura lui Haydn, celebrul compozitor austriac.
Grădina cu Artiști se mută pe 20 si 21 aprilie în Parcul Grădina Icoanei din București Workshop de percuție, ateliere de plantat răsaduri, yoga pentru familii și multe alte surprize vă așteaptă sambătă 20 și duminică 21 aprilie la Grădina de Artiști, ediția de primăvară. In acest weekend mini-festivalul urban se desfășoară în Parcul Grădina Icoanei.
Vernisaj expozitie: 'Între vremuri' - o împletire armonioasă dintre ceramică și grafică Elite Art Gallery găzduieşte în perioada 25 aprilie - 11 mai 2019, expoziţia cu titlul „Între vremuri”. Evenimentul reuneşte lucrările artiștilor Lucia Lobonț și Dan Armand Stancu. Iubitorii de arta sunt asteptati la deschiderea oficială a expoziției care se va ține pe data de 25 aprilie, ora 18.30. Conceptul expozitional „Între vremuri” reprezintă o împletire armonioasă dintre ceramică și grafică.
New York-ul e un poem: O seară cu scriitorul Andrei Codrescu Cel mai celebru scriitor american de origine română, poetul, profesorul și jurnalistul Andrei Codrescu, s-a aflat joi seara, în 18 aprilie, la sediul din Manhattan al Institutului Cultural Român din New York pentru un eveniment special prilejuit de apariția celei mai recente cărți ale sale, no time like now, un lung poem dedicat New York-ului.
FOTO VIDEO Spotlight 2019: A început a cincea ediție a celui mai mare festival al luminilor din România A început cea de-a cincea ediție Spotlight- cel mai mare festival dedicat luminilor și proiecțiilor bazate pe lumini din România- care are loc în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei, între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite. Traficul rutier va fi restricţionat pe Calea Victoriei, de joi până duminică, între orele 20:00 - 23:00.
Expoziția „Raport urban” a pictorului Eugen Raportoru se deschide la ICR Londra Institutul Cultural Român din Londra vernisează, în 17 aprilie, expoziţia cu titlul „Raport urban” a pictorului Eugen Raportoru, prima personală a artistului în Marea Britanie. Găzduită de galeria Brâncuși de la sediul Institutului în perioada17 aprilie - 10 mai 2019 și deschisă în prezența artistului, expoziția, cuprinzând lucrări recente din seria așa-numitelor manifeste arhitecturale printre care o pictură de mari dimensiuni intitulată „Poarta Buckingham”, va fi prefațată de curatorul Mihai Hurezeanu.
Laureații concursului ”Drumul spre celebritate” debutează pe scena Sălii Radio Miercuri, 24 aprilie (ora 19.00), cei trei câștigători ai concursului ”Drumul spre celebritate” - ediția a IX-a isi fac debutul pe scena Salii Radio. Acompaniati de Orchestra de Camera Radio sub bagheta dirijorului Radu Popa, dirijor permanent al Filarmonicii ”Banatul” din Timişoara, îi veți putea aplauda pe Andra Margineanu - pian, Andra Lucia Matei - vioară și Juhasz-Boylan Pal-Karoly - bariton.
​Adrian Cioroianu ne spune ca 'Nici viitorul nu mai e ce-a fost' la Conferintele TNB ​​Adrian Cioroianu, invitatul Conferintelor Teatrului National vine la Sala Atelier a TNB, duminică 21 aprilie 2019, de la ora 11.00, pentru a sustine conferinta cu tema "Nici viitorul nu mai e ce-a fost". In contextul schimbarilor iminente ce se prefigurează în fața noastră, la nivel global, Adrian Cioroianu va vorbi despre familie și despre școală, despre politică și despre posibile viitoare războaie, despre căutarea în care suntem prinși și despre ce anume am putea găsi la capătul drumului.
Festivalul Internațional al Luminii - Spotlight se deschide oficial joi 18 aprilie, de la ora 20:00 Festivalul Internațional al Luminii - Spotlight ia startul joi, 18 aprilie, la ora 20:00. Lucrări semnate de artiști străini și români recunoscuți în domeniu vor îmbina arta și tehnicile cele mai inovatoare pentru a exprima valorile europene ce susțin tema ediției a V-a a festivalului - EuropeLights -, marcând, totodată, două evenimente majore ale anului: președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București.
​Concertul-spectacol Magic Național revine pe scena TNB Magic Național revine pe scena Salii Mari a TNB, joi, 18 aprilie, cu noutăţi, apropiindu-vă de farmecul Sărbătorii Pascale şi dăruindu-vă o seară de surprize și revelații. Alaturi de artiştii consacraţi ai spectacolului va evolua All’s Choir, poate cel mai neconvenţional cor din România, pentru prima dată invitat în Magic Național.
Varianta ardelenească de Facebook Licitația de Valori Tradiţionale, inclusiv o colecţie de icoane Post-Brâncovenești. Marți, 23 Aprilie 2019, 19:00 Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță
"De la picătură până la cosmos" la Institutul Cervantes din Bucureşti "De la picătură până la cosmos" reprezintă expoziția lucrărilor rezultate ca urmare a atelierelor de fotografie pentru copii, respectiv adulți, "Apa și fotografia contemporană spaniolă" care au avut loc în luna martie 2019, coordonate de Clara Durán. Participanții la ateliere au studiat operele a 6 fotografi spanioli care au folosit apa ca temă artistică. Acești fotografi sunt Patricia Allende, Chema Madoz, Isabel Muñoz, Javier Vallhonrat, Vari Caramés și Pablo Genovés.
Serie de spectacole pentru copii înainte de vacanţă la Teatrul „Stela Popescu” Săptămâna 15-20 aprilie este dedicată de Teatrul „Stela Popescu” copiilor, şi mai exact elevilor din şcolile bucureştene, aflaţi în ultima săptămână dinaintea vacanţei de primăvară. Spectacolele programate în fiecare dimineaţă la Sala mică a Palatului copiilor la orele 9.30 şi 11.00 sunt Lampio (pe 15 şi 16 aprilie), Micul prinţ (17 aprilie) şi Revolta poveştilor (18, 19 şi 20 aprilie).
Catedrala Notre-Dame și istoria ei, de la muzeu la "casă a lui Dumnezeu și a Omului" Catedrala Notre-Dame din Paris, o bijuterie a artei gotice, jefuită şi vandalizată de multe ori în trecut, celebra, în 2013, 850 de ani de existenţă, iar, în 2014, 150 de ani de la salvarea sa de la distrugere de arhitectul Eugène Viollet-le-Duc, potrivit Mediafax. Scriitorul Victor Hugo este însă acela care a avertizat în premieră opinia publică franceză în legătură cu riscul de distrugere a celebrei catedrale pariziene.
În Săptămâna Patimilor, celebrul Recviem de Mozart pe scena Sălii Radio Miercuri, 17 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio aveți șansa de a asculta unul dintre cele mai cunoscute recviemuri din toate timpurile: celebrul Recviem în re minor semnat de MOZART, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, dirijate de Ciprian Marinescu. Puține creații muzicale sunt înconjurate de atâtea legende ca Recviemul compus de Amadeus, lucrare despre care se spune că a fost într-un fel propriul său testament muzical și propriul său recviem. În prima parte a concertului, violonistul Alexandru Tomescu va interpreta pe celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu o altă lucrare de Mozart : Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră.
Duminica Floriilor sărbatorită la Muzeul Satului Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 20 - 21 aprilie, la evenimentul cultural “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”, prilejuit de marea sărbătoare a creştinătăţii și unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor când este retrăită intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor.
Seară italiană la Librăria Humanitas de la Cișmigiu dedicată volumului Lecţii americane. Șase propuneri pentru următorul mileniu de Italo Calvino ​Editura Humanitas vă invită vineri, 19 aprilie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea cărții "Lecţii americane. Șase propuneri pentru următorul mileniu" de Italo Calvino, apărută recent în colecția „Biblioteca Italiana“, în traducerea Oanei Boșca-Mălin și cu o prefață de Laura Di Nicola. La eveniment vor vorbi Ioana Pârvulescu, Mircea Vasilescu, Alexandra Vrânceanu și Oana Boșca-Mălin.
Bodyguard-ul trupei The Prodigy a murit la câteva săptămâni după sinuciderea solistului formaţiei, Keith Flint Membrii trupei The Prodigy îi aduc un omagiu bodyguard-ului lor, Con, care a murit la câteva săptămâni după ce solistul formației, Keith Flint, s-a sinucis.
Un celebru comediant britanic a murit pe scenă. Publicul a crezut că este o glumă din spectacol Veteranul stand-up-ului britanic, Ian Cognito, în vârstă de 60 de ani, a murit pe scenă, în timpul unui spectacol, scrie BBC. Cu puțin timp înainte, comediantul glumise cu publicul, spunând "imaginaţi-vă dacă aş muri în faţa voastră aici", astfel că oamenii au crezut că este o glumă care face parte din show.
Palatul Vechi al BNR din Bucureşti deschis vizitatorilor miercuri 17 aprilie Palatul Vechi al BNR din Bucureşti, precum şi sucursale regionale şi agenţii ale BNR din teritoriu vor putea fi vizitate miercuri, când Banca Naţională sărbătoreşte 139 de ani de la înfiinţare. Potrivit comunicatului BNR, vizitatorii vor putea vedea Sala Consiliului de Administraţie şi vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecţia numismatică dar şi alte expoziţii.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2544 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version