CULTURĂ
Gabriel Liiceanu continua dialogul cu Ioan Stanomir despre "Lumea în care am trăit" Joi, 12 aprilie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, sunteti invitati la a doua parte a dialogului pe care Gabriel Liiceanu și Ioan Stanomir îl poartă pornind de la tema "Lumea în care am trăit". Discuția o continuă pe cea din luna martie și este stimulată de volumul Nenorocirea secolului. Despre comunism, nazism și unicitatea "Şoah"-ului de Alain Besançon (traducere de Mona Antohi) care face parte din seria 12 cărți despre lumea în care trăim, publicată la Editura Humanitas.
Eveniment sonor în doua spații istorice Stagiunea "Sunetul Muzicii" ediția a X-a de la Castelul Peleș și Mogoșoaia Clasic Fest ediția a VII-a, eveniment organizat la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, vor avea un numitor comun: recitalul exceptional al Cvartetului cu pian "Caudella". Recitalul de la Sinaia, organizat de Muzeul Național Peleș, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România va avea loc sâmbătă 14 aprilie 2018, de la ora 16, iar cel de la Palatul de la Mogoșoaia, organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Asociația Pro Valores, se va desfășura duminică 15 aprilie 2018, de la ora 12.
​Recital Volkhard Steude - Cătălina Butcaru, joi la Sala Radio Volkhard Steude, concertmaestru al Filarmonicii din Viena și pianista Cătălina Butcaru revin la București în recital la Sala Radio, cu un eveniment cuprins într-un program mai amplu, desfășurat pe o perioadă de cinci ani, intitulat Vienna Meets Romania. Primul recital va avea loc pe scena Sălii Radio din București, joi, 12 aprilie 2018, de la ora 19.00. Programul de anul acesta propune  sonate de Beethoven, Schumann, Brahms și celebrul Poem de Chausson.
Mircea Cărtărescu, distins cu un premiu internaţional pentru literatură, în valoare de 50.000 de euro Scriitorul român Mircea Cărtărescu a fost distins cu un premiu internaţional pentru literatură, Premio Formentor de las Letras 2018, în valoare de 50.000 de euro.
Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Învierii Domnului dă sens întregii existenţe Sărbătoarea Învierii Domnului dă sens întregii existenţe, a spus patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cuvântul de învăţătură rostit la slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală, potrivit Agerpres. "Această sărbătoare a Învierii Domnului este inima de lumină şi foc sfânt a Bisericii în general şi a Ortodoxiei în mod special. Această sărbătoare dă sens întregii existenţe. De aceea în sinaxarul sărbătorii se spune că astăzi noi prăznuim trecerea de la fiinţă la nefiinţă a Universului", a explicat patriarhul.
Pianistul american de jazz Cecil Taylor a murit la 89 de ani Pianistul american Cecil Taylor, unul dintre cei mai mari creatori moderni de jazz, a murit la vârsta de 89 de ani, scrie AFP.
În Vinerea Mare am citit „Spovedania unui preot ateu” În Vinerea Mare am postit (oarecum) și am citit „Spovedania unui preot ateu“, de Ion Aion. E o carte subțire, cu idei mari. E o carte curajoasă, provocatoare, a unui avangardist al gândirii, scrisă într-un stil contemporan, pe alocuri savuros, aproape ireproșabil literar. E o carte care te face să gândești - mai ales că vine Învierea Domnului, care tuturor creștinilor le spune ceva despre suferință, despre căînță, despre credință. Și tocmai credința este pilonul cărții, căci religiile în sine sunt considerate de autor simple „instrucțiuni de folosire“ ale acestei arme a omului, în frica sa de neant.
Zilele de Film Argentinian la Instituto Cervantes din Bucureşti Ambasada Republicii Argentina în România şi Institutul Cervantes din Bucureşti organizează în zilele de 11,12,13 si 14 aprilie 2018, la sediul Institutului Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, 38), Zilele de Film Argentinian. Cele șase filme (dramă, thriller, comedie, animație) alese de Ambasada Argentinei pentru această ocazie poartă semnătura unor binecunoscuți regizori precum Fabián Bielinsky, Damián Szifrón sau Juan José Campanella (prezent în selecție de această dată cu un film de animație, Metegol, laureat cu Premiul Goya pentru cel mai bun lungmetraj de animație in 2013).
​INTERACTIV Bătălia de la Mărășești - „Pe aici nu se trece!”  „Pe aici nu se trece!” - Deviza născută pe câmpul de luptă al Mărăşeştilor, a intrat în istorie prin jertfa a peste 27 410 de români care au ținut piept atacurilor armatei germane în trei mari bătălii ale Primului Război Mondial, în iulie şi august 1917. HotNews.ro vă propune o poveste interactivă despre cea mai mare bătălie de pe frontul românesc pe durata Primului Război Mondial.
Vernisaj expoziție și lansare album de fotografie "Regina și Frontul" la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" Marți, 24 aprilie 2018, de la ora 17.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", va avea loc vernisajul expoziției și evenimentul de lansare a albumului de fotografie "Regina și Frontul", apărut la Editura MLR, dedicate personalității Reginei Maria a României, în contextul Centenarului Marii Uniri.
"A scrie și a face istorie: generația Marelui Război", tema României la Târgul Internațional de Carte de la Londra 2018 Ȋn perioada 10-12 aprilie are loc, la Centrul Expozițional Olympia din Londra, cea de-a 47-a ediție a unuia dintre cele mai mari evenimente ale industriei mondiale de carte - Târgul Internațional de Carte de la Londra, la care România participă pentru cea de-a unsprezecea oară consecutiv. Evenimentele românești, reunite sub titlul generic "Writing and Making History: Remembering the Great War Generation"/ "A scrie și a face istorie: generația Marelui Război", evocă, în primul rând, participarea românilor în Primul Război Mondial și Marea Unire prin intermediul ecourilor literar-artistice ale acestor momente istorice cruciale.
Baletul Coppélia, in premieră la Opera Maghiară din Cluj Ansamblul de Balet al Operei Maghiare din Cluj revine cu o premieră de balet, Coppélia de Léo Delibes ce va avea loc pe data de 7 aprilie, de la ora 18:00. Coregrafia și regia premierei spectacolului Coppélia este semnată Rareș Arcadie Cîmpean. Conducerea muzicală este asigurată de dirijorul Kulcsár Szabolcs.
Mihai Şora invitatul Conferintelor Teatrului National, duminica 15 aprilie O nouă conferință susținută de filosoful și eseistul Mihai Șora va avea loc la Teatrul Național București pe 15 aprilie, de la ora 11.00, la Sala Studio. Neobosit, la aproape 102 ani, Mihai Șora va intra din nou în dialog cu publicul Naționalului bucureștean, după o recentă întâlnire cu spectatorii săi, desfășurată la aceeași Sală Studio, în luna ianuarie. Fără a fi părăsit niciun moment de entuziasm și energie, Mihai Șora încă privește, călătorește, caută. Participă la Univers, după cum însuși se exprimă.
Șase piese finaliste în cadrul NEW DRAMA - concursul de dramaturgie pentru adolescenți Teatrul Excelsior anunta numele celor șase finaliști ai ediției a IV-a a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, stabilite de un juriu de specialitate după lecturarea pieselor trimise. Înscrierile pentru această ediție a concursului au însumat un număr de 56 de piese scrise de tineri autori din 36 de orașe, sate și comune din întreaga țară.
Alexandru Tomescu, din nou la Sala Radio Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu își dau o nouă întâlnire cu publicul la Sala Radio joi, 5 aprilie, de la ora 19.00, într-un concert de excepție alături de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului japonez Naoto Otomo. Concertul va debuta într-o notă muzicală inspirată din repertoriul japonez contemporan, cu lucrarea Triptyque pentru orchestră de coarde, de Yasushi Akutagawa. Va urma în program Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră, op. 47, de J. Sibelius, al cărui protagonist va fi Alexandru Tomescu și vioara lui de poveste. Concertul se va încheia cu Simfonia nr. 8 în sol major, op. 88, de A. Dvořák.
​A patra editie Spotlight - Bucharest International Light Festival intre 12 - 15 aprilie Între 12 și 15 aprilie, Calea Victoriei devine o expoziție itinerantă în aer liber, cu ocazia celei de-a patra ediții SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival. Harta instalațiilor de lumină va fi extinsă în 2018 cu noi locații din București. Astfel, pe lângă traseul deja consacrat - Calea Victoriei între Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței - clădiri emblematice din București precum Arcul de Triumf, Ateneul Român sau Palatul Știrbei vor face parte în premieră din programul celei de-a patra ediții Spotlight. Un alt element de noutate este concursul internațional de video mapping pe fațada Palatului CEC.
Cannes 2018 - Producătorii francezi de film susţin anularea proiecţiilor în avanpremieră pentru presă Uniunea franceză a producătorilor de cinema (UPC), formată din 200 de profesionişti, susţine Festivalul de la Cannes care a decis să pună capăt, începând cu această ediţie, a proiecţiilor în avanpremieră de presă pentru filmele din selecţie, relatează news.ro, care citează AFP.
Vernisajul expoziției „Războiul - între mit și artă”, la Palatul Sutu Muzeul Municipiului București vă invită joi, 5 aprilie 2018, de la ora 18.00, la vernisajul expoziției „Războiul - între mit și artă”, care va avea loc la Palatul Suțu. Este războiul mitul fondator al României Mari? Cum arată fața acestui mit? Expoziția este gândită să ridice întrebări și să pună problema a ceea ce suntem în raport cu războiul și cu miturile lui. Expozitia prezinta publicului o selecție sintetică a pieselor din patrimoniul Pinacotecii Municipale cu valoare ilustrativă pentru Primul Război Mondial și Anul Centenarului.
Bogdan Răileanu, lectură în premieră din romanul 'Dinții ascuțiți ai binelui' - marţi la Librăria Humanitas de la Cişmigiu Librăria Humanitas de la Cişmigiu gazduieste marţi, 3 aprilie, ora 19, o nouă seară de lectură publică „Dacă e marţi, scriitorii îţi citesc“. Invitat de aceasta data va fi Bogdan Răileanu care va citi un fragment din romanul Dinții ascuțiți ai binelui, aflat în pregătire la Editura Humanitas, în colecția „Scriitori români contemporani“, coordonată de Andreea Răsuceanu.
București capitala jazz-ului mondial: 17 trupe din 12 țări la EUROPAfest - Bucharest International Jazz Competition În perioada 12 – 19 mai, sub sloganul "100% jazz" EUROPAfest - Bucharest International Jazz Competition invită iubitorii de muzică la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei îndrăznețe și combinații surprinzătoare. O săptămână dedicată concertelor, workshopuri-lor și jam sessions animate de artiști de pe 4 continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se luptă pe scenă pentru câștigarea Marelui Premiu. In urma selectiei, s-au calificat 17 trupe de jazz, cuprinzand artisti din 12 tari, care vor oferi publicului un regal de jazz.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică