CULTURĂ
Noaptea Albă a Galeriilor: Retrospectiva 2018 la Imbold, Galeria Vineri, 5 octombrie, de Noaptea Albă a Galeriilor, între orele 19:00-01:00**, Imbold, Galeria prezintă o Retrospectivă a lucrărilor din 2018 cu nouă artiști. Retrospectiva cuprinde lucrări din 2018 ale artiștilor: Alina Marinescu, Andrei Argaetic, Alexandru Dumitru, Misha Diaconu, Pisica Pătrată, Raluca Băraru, Raluca Preda, Victor Fota, Vlad Baciu. Imbold va pune la dispoziție o broșură cu detalii despre parcursul artistic al fiecărui artist în 2018.
Regal Jazzistic la Castelul Peleș Bourbon Jazz Unit , formație alcătuită din Georgiana Popescu – voce,  Alexandru Șveț – pian și Ciprian Parghel – contrabas, va susține sâmbătă 6 octombrie, de la ora 16, ultimul concert de jazz din cadrul Stagiunii “Sunetul Muzicii”, ediția a X-a, manifestare organizată de Muzeul Național Peleș și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, în sala de muzică a Castelului Peleș.
Despre 'Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini', cu PS Mihai Frățilă, Dumitru Ionescu, Francisca Băltăceanu, Sever Voinescu și Teodor Baconschi Librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește miercuri, 3 octombrie, ora 19, evenimentul dedicat antologiei Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini, recent apărută la Editura Humanitas, o selecție realizată de Georgeta-Anca Ionescu din ediția tradusă din grecește de pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae, membru al Academiei Române.
Expoziția Arhitecturi pictate. Figurativ postconceptual spaniol​ Instituto Cervantes din București, cu sprijinul Ministerul Culturii și Sportului din Spania,  organizează, în perioada 4 octombrie -  30 noiembrie 2018, în Sala de Expoziții a Instituto Cervantes, expoziția Arhitecturi pictate. Figurativ postconceptual spaniol, o selecție de 21 de lucrări în diferite tehnici: ulei, acrilic, mixt, animație 3D, creion, cărbune etc, semnate de șaptesprezece artiști spanioli.​
Premiile Nobel 2018 vor fi acordate începând de luni la Stockholm. Primul sezon fără Literatură din ultimii 75 de ani Premiile Nobel 2018 pentru Medicină sau Fiziologie, Fizică, Chimie, Pace şi Economie vor fi acordate, începând de luni, la Stockholm, acesta fiind primul an din ultimele şapte decenii şi jumătate în care distincţia pentru Literatură nu va fi atribuită, ca urmare a scandalului sexual care a izbucnit în cadrul departamentului Academiei care acordă premiul, informeaza news.ro.
Alexandru Tomescu deschide noua stagiune de la Sala Radio Stagiunea de concerte 2018-2019 de la Sala Radio se va deschide vineri, 5 octombrie 2018 (19.00), prin concertul Orchestrei Naționale Radio avându-l ca solist pe apreciatul violonist Alexandru Tomescu.
Ion Bogdan Lefter conferenţiază la TNB: La 100 de ani, preluăm preşedinţia Europei! Duminică 7 octombrie 2018, de la ora 11.00, la Sala Mică a TNB, va avea loc conferinţa "La 100 de ani, preluăm preşedinţia Europei! (raport de ţară şi program de guvernare)" susţinută de Ion Bogdan Lefter. In prima conferinţă din această stagiune, Ion Bogdan Lefter incearcă o evaluare a societăţii româneşti.
Academia Suedeză ar putea fi lăsată fără atribuțiile de acordare a premiului Nobel pentru literatură Fundația Nobel ar putea să îi ia Academiei Suedeze atribuțiile de acordare a prestigiosului premiu anual pentru literatură, dacă Academia nu face și alte schimbări în urma recentului scandal sexual, a spus vineri șeful Fundației, Lars Heikensten, pentru Reuters.
Dragostea celor trei portocale de Carlo Gozzi în premieră la Teatrul “Stela Popescu” În serile de 4 şi 5 octombrie, de la ora 19, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, va avea loc premiera spectacolului Dragostea celor trei portocale după o schiţă de Carlo Gozzi, în regia lui Michele Modesto Casarin, producţie a Teatrului Stela Popescu. Textul piesei, inspirat din celebrul basm antic scris de Carlo Gozzi în 1761, este dramatizat pentru această producţie de Carlotta Pansa și Michele Modesto Casarin, tradus de Oana Boșca Mălin și Matei Stoenescu.
Magic Național cu doi invitați surpriză, duminică 30 septembrie, la TNB Duminică, 30 septembrie, de la ora 20.00, pe scena mare a Teatrului Național din București, va avea loc concertul-spectacol Magic Național, în care vor urca pe scenă cunoscuți actori, precum și muzicieni conduși de Emy Drăgoi, rege al acordeonului. Regia spectacolului este semnată de Ion Caramitru.
NEVERLAND, un film jucat pe scenă de teatru. Premiera pe 16 octombrie Spectacolul multimedia NEVERLAND, în regia Iuliei Rugină, un one woman show cu actrița Ioana Flora, va avea premiera pe 16 octombrie, la Apollo 111 Teatrul. Premiera va fi urmată de alte 5 reprezentații, două în luna octombrie și trei în noiembrie.
Vernisajul expoziției „AVANGARDĂ ↔ ARIERGARDĂ. De la premisele avangardismului românesc la puterea realismului socialist”, la Palatul Sutu Muzeul Municipiului București anunță deschiderea unei noi mari expoziții tematice. Expoziţia „AVANGARDĂ ↔ ARIERGARDĂ. De la premisele avangardismului românesc la puterea realismului socialist” va ilustra, printr-o amplă selecţie a operelor de pictură şi grafică din bogata colecţie a Pinacotecii Bucureşti, o perpetuă Lume ca spectacol, un manifest dedicat ilustrării evoluţiei stilistice a avangardismului plastic românesc. Vernisajul acesteia are loc la Palatul Suțu (Bd I.C. Brătianu, nr. 2), marți, 2 octombrie, începând cu ora 18.30.
Eurostat: În care ţară se vorbesc cele mai multe limbi străine? Până la 65% dintre europenii de 25-64 de ani vorbesc cel puţin o limbă străină, conform unor date publicate de Ziua Europeană a Limbilor. Țara cu cea mai bună cunoaștere a limbilor străine este Suedia, cu 97% dintre cetățeni vorbitori de cel puțin o altă limbă, potrivit Rador, care citează Euronews.
Opera Otello, de Giuseppe Verdi, într-o nouă montare pe scena Operei bucureștene Opera Otello, de Giuseppe Verdi va fi prezentată publicului în premieră sâmbătă 29 septembrie și duminică 30 septembrie pe scena Operei Naționale București. Noua montare a spectacolului Otello aparține regizorului Giancarlo del Monaco și deschide stagiunea 2018-2019 la ONB.
Se pun în vânzare biletele la FNT 2018! A 28-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura la București, între 19 și 29 octombrie 2018 și este o editie dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu. Biletele pentru editia din acest an a festivalului s-au pus in vanzare online pe https://www.mystage.ro/fnt începând de miercuri 26 septembrie, ora 22:00 și la casa de bilete centralizată a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti începând de joi 27 septembrie, ora 10:00.
'Cartografia lumii de dincolo', primul roman publicat de Laura T. Ilea în spațiul românesc - dezbatere și sesiune de autografe, sâmbătă, 29 septembrie Sâmbătă, 29 septembrie, ora 17, sunteți așteptați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea primului roman publicat de Laura T. Ilea în spațiul românesc, Cartografia lumii de dincolo, recent apărut la Editura Humanitas, în colecția „Scriitori români contemporani“.
Amfiteatrul TNB: Aylin Cadîr și The Lucky Charms, Pe boltă când apare luna! Îndrăgita actriță a Teatrului Național din București, Aylin Cadîr, pe care ați putut-o urmari de la o stagiune la alta, începând din 2009, jucând pe scenele Naționalului în spectacole precum Lecția de Eugène Ionesco, Dineu cu proști de Francis Veber sau Allegro, ma non tropo de Ion Minulescu și mai recent în concertul-spectacol Magic Național, vă invită la propriul concert! Vineri, 28 septembrie, de la ora 20.00, în Amfiteatrul de pe acoperișul TNB vor răsuna acorduri minunate, reunite sub genericul PE BOLTĂ CÂND APARE LUNA.
Cinci galerii din România la târgul de artă viennacontemporary 2018 România este reprezentată la viennacontemporary, târgul internaţional de artă contemporană din Viena, de cinci galerii. Galeriile romanesti - Baril, Bordeline Art Space, Eastwards Prospectus, Jecza Gallery, 418 Gallery - se numara intre cele aproximativ 120 de galerii şi instituţii din 27 de ţări participante la eveniment. târgul viennacontemporary se desfasoara intre 27 si 30 septembrie la Marx Halle din Viena.
​Elite Art Gallery lansează a doua ediție a concursului de artă vizuală #FRESH dedicat tinerilor artiști din România Elite Art Gallery lansează cea de-a doua ediție a concursului de artă vizuală #FRESH dedicat artiștilor tineri, cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani. Competiția se adresează pictorilor și graficienilor din România, iar perioada de înscrieri are loc între 24 Septembrie si 18 Noiembrie 2018.
Mircea Cărtărescu va primi Premio Formentor de las Letras 2018 la Palma de Mallorca Mircea Cărtărescu va primi Premio Formentor de las Letras 2018 la Palma de Mallorca și va face un turneu în Spania pentru promovarea romanului Cegador (Orbitor), recent apărut la Editura Impedimenta din Madrid.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version