CULTURĂ
"Sonata Gustav" de Rose Tremain, un roman despre prietenie și iubire - lansat miercuri, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) miercuri, 27 martie, ora 19.00, la lansarea romanului Sonata Gustav de Rose Tremain, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducerea fiind semnată de Veronica D. Niculescu. Roman despre prietenie și nevoia de iubire, despre binele imens și răul de neiertat care se pot ascunde în cele mai mărunte gesturi, Sonata Gustav a câștigat, în 2017, National Jewish Book Award în SUA și South Bank Sky Arts Award in Marea Britanie, fost finalist la Costa Novel Award (2016), Walter Scott Prize (2017), Royal Society of Literature Ondaatje Prize (2017) și nominalizat la Women Prize for Fiction (2017) și International Dublin Literary Award (2018 ), fiind tradus în peste 30 de țări.
Spectacolul 'Nebun din dragoste' - 100 de reprezentații ”Nebun din dragoste” de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga va avea reprezentația cu numărul 100 joi, 28 martie 2019, de la ora 20.00, pe scena Sălii Atelier a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București.Un thriller intens, cu răsturnări de situații și personaje captive propriilor amintiri și obsesii. Un spectacol în care pericolul este iminent, iar minciuna devine convenție și unică șansă pentru o iubire poate mai puțin vinovată.
Ana Blandiana lanseaza volumulul de poeme Variațiuni pe o temă dată, la Timisoara Editura Humanitas vă invită vineri, 29 martie, ora 19, la librăria Humanitas din Timișoara (str. Episcop Augustin Pacha nr. 6, intrare din str. Eugeniu de Savoya), la o întâlnire cu Ana Blandiana, Katarina Kilzer și Cornel Ungureanu despre Variațiuni pe o temă dată, cel mai recent volum de versuri al Anei Blandiana, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2018.
Spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, o nouă premieră pe scena Operei Naționale București Opera "Tosca", de Giacomo Puccini, va avea o nouă premieră pe scena Operei Naţionale Bucureşti, în zilele de 30 şi 31 martie, anunţă site-ul instituţiei. Noua montare este realizată de Mario DeCarlo care s-a ocupat de regie, decor, costume și light design.
Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită la TNB Miercuri, 27 martie 2019, de Ziua Mondială a Teatrului, incepând cu ora 11.30 și până la căderea ultimei cortine, Teatrul Național ”I.L.Caragiale” își deschide porțile pentru toți cei ce sunt curioși să descopere ce se întâmplă în spectaculoasa clădire din centrul Capitalei.
Meşter... caut ucenici! - Ateliere pentru copii la Muzeul Satului Seria de ateliere pentru copii, desfaşurată sub genericul Meşter... caut ucenici! continuă la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” cu o tematică dedicată apropiatelor Sărbători Pascale. Îndrumaţi de meşteri populari şi artişti plastici copii vor învăța să încondeize ouă sau vor confecţiona decoraţiuni de primăvară.
"L-a văzut de câteva ori pe Lenin" ​1947. Românii își aruncau banii pe străzi. Pentru o pereche de pantofi dădeai la propriu un sac de bani, preţul unei pâini era de 165 de mii de lei, iar un dolar costa șase milioane de lei. În locul figurilor patriarhale de ţărani, pe bancnote apar eroii clasei muncitoare și imagini ale "victoriei" industrializării.
Lansare de carte: Amintirile unui fost corector. Însemnările cultivatorului de mărar de Petre Stoica Editura Humanitas vă invită marți, 26 martie, ora 19, la lansarea volumului Amintirile unui fost corector. Însemnările cultivatorului de mărar de Petre Stoica, o ediție îngrijită de Marius Chivu, ce cuprinde singurele cărți de proză ale „unuia dintre cei mai prolifici, mai compleţi şi mai constanţi poeţi din literatura noastră“.
Blue Noise in concert la ARCUB, cu primul album a capella din Romania Piese originale rock, jazz, trip-hop, indie-pop și dubstep interpretate a capella se aud live în concertul „Portrait” al trupei Blue Noise de joi, 4 aprilie, ora 20.00, la ARCUB. Concertul, care face parte din stagiunea de jazz Artist in Residence, aduce in fata publicului un proiect unic pe piața muzicală românească, „Portrait” fiind primul album a capella din România și poartă semnătura celor de la Blue Noise.
​Îndrăgitele personaje Masha și Ursul revin în România cu un nou spectacol în luna mai În luna mai, personajele din cel mai urmărit serial de desene animate rusesc, “Masha și Ursul”, se reîntorc pe scenele din România cu un nou spectacol live ce va călători, între 11 și 18 mai 2019, în Bacău (11 mai, Teatrul de Vară), București (12 mai, Sala Palatului) și Cluj (18 mai, Casa Studenților).
Episcop: Moaștele unor episcopi care ar urma să fie beatificați de Papa Francisc, depuse la biserici Episcopul Greco-Catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a anunțat că moaște a trei din cei șapte episcopi care ar urma să fie beatificați la Blaj cu ocazia vizitei Papei Francisc în România vor fi depuse în biserici și cinstite de credincioși, potrivit Mediafax.
Lansări, dezbateri şi lecturi sunt evenimentele programate la standul României de la Târgul de carte de la Leipzig In perioada 21 - 24 martie, România participă la o nouă ediţie a Târgului de Carte de la Leipzig, după ce anul trecut ţara noastră a fost invitat de onoare. Doi traducători de origine română au fost nominalizaţi la Premiul târgului de carte de la Leipzig pentru Traducere, informeaza Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.
Comedia "Eu te cred, da' tu mă minţi" are premiera pe 25 martie la Palatul Copiilor Spectacolul "Eu te cred, da' tu mă minţi", o comedie adaptată după "La Menteuse" de Jacques Bricaire şi Maurice Lasaygues, în regia lui Liviu Lucaci, va fi prezentat în premieră pe 25 martie, la Palatul Copiilor, informează Agerpres.
100% MOZART - concert dedicat lui Amadeus la Sala Radio Mozart - considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens - este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului Radu Postavaru.
Seară japoneză dedicată romanului „Biroul pentru Grădini și Iazuri“ de Didier Decoin - miercuri, 20 martie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 20 martie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară japoneză dedicată lansării romanului Biroul pentru Grădini și Iazuri de Didier Decoin, recent apărut în colecția Raftul Denisei, traducerea fiind semnată de Doru Mareș. Împrumutând senzualitatea stampelor japoneze, Biroul pentru Grădini și Iazuri este romanul unei călătorii inițiatice din Epoca Heian, periplul unei tinere femei care-și iubește soțul și dincolo de moarte. Între rivalități politice și ritualuri seducătoare, Didier Decoin surprinde atmosfera unei Japonii eterne, care se abandonează rafinamentului și simțurilor.
Premiera spectacolului „Privighetoarea” după Hans Christian Andersen, la Teatrul Gong din Sibiu Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 27 martie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Privighetoarea” după Hans Christian Andersen, în regia lui Gavriil Pinte. „Privighetoarea” este un spectacol de teatru de animație cu un imaginar fabulos, ce deschide cortina spre o lume de basm. „Spectacolul separă și pune în dialog o lume automatizată, mecanizată și manechinizată, și una vie.”, declara Gavriil Pinte, în timpul repetițiilor.
Revolta poveştilor în premieră la Teatrul „Stela Popescu” Spectacolul Revolta poveştilor, adaptare după un text de Sînziana Popescu, producţie a Teatrului „Stela Popescu”, va fi prezentat în premieră pe 31 martie 2019, ora 19, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor. Revolta Poveștilor un spectacol despre pierderea plăcerii de a ține în mână o carte, de a o răsfoi și de a desena cu mintea povești pline de magie, personaje și culoare - o poveste terapeutică care ne îndeamnă să medităm asupra mesajului pe care îl transmite.
Dezbatere cu tema „Și eu am trăit în comunism“ și vizionarea fimului Cadoul de Crăciun, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Joi, 21 martie, de la ora 19, sunteti invitati la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la dezbaterea cu tema „Și eu am trăit în comunism“, pornind de la antologia omonimă realizată de Ioana Pârvulescu și apărută la Editura Humanitas, și de la scurtmetrajul Cadoul de Crăciun, câștigătorul Marelui Premiu la Festivalul de Film Clermont-Ferrand 2019, regizat de Bogdan Mureşanu.
"Ascultă 5 minute de muzică clasică” cu violonistul Alexandru Tomescu și Corul de Copii Radio România Duminică, 24 martie, ziua în care Radio România Muzical împlinește 22 ani de existență, violonistul Alexandru Tomescu și Corul de Copii Radio România, dirijor Răzvan Rădos, la pian Madgalena Faur, vor cânta la ParkLake Shopping Center din București, într-un eveniment din cadrul campaniei “Ascultă 5 minute de muzică clasică”.
​Sase tineri artiști invitați ai Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22), găzduiește luni, 25 martie 2019, de la ora 17:30, penultimul eveniment al acestui sezon din Stagiunea de colecție, o seară în care publicul va fi invitat să descopere arta interpretativă a șase tineri artiști care uimesc juriile de specialitate la concursuri naționale și internaționale.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version