CULTURĂ
Celebra companie Béjart Ballet se întoarce la Bucure��ti cu un spectacol în premier�� Pe 12 ��i 13 octombrie, Béjart Ballet Lausanne revine în Bucure��ti, pe scena S��lii Palatului, cu cel mai nou spectacol de balet contemporan al companiei, în premier�� în România, ce include momentele Tous les hommes presque toujours s’imaginent ��i 7 Danses Grecques.
Record pentru o lucrare a unui artist în via����: o sculptur�� a lui Jeff Koons, vândut�� cu 91,1 milioane de dolari ���O sculptur�� str��lucitoare din o��el inoxidabil creat�� de artistul american Jeff Koons în 1986 ��i inspirat�� dintr-o juc��rie gonflabil�� a fost vândut�� pentru suma de peste 91,1 milioane de dolari, doborând recordul la licita��ie pentru o lucrare a unui artist în via����, scrie AFP.
webPR Premier�� editorial��: Xanax, cel mai citit roman românesc al momentului, lansat în avion, la 11.000 de metri altitudine Xanax, cel mai citit roman românesc al momentului, ajuns deja la al treilea tiraj la doar trei luni de la apari��ie, a fost lansat, în premier��, la 11.000 de metri altitudine, la bordul unei curse charter între Bucure��ti ��i Tunisia (Hammamet), în prezen��a unui grup de jurnali��ti, a mai multor reprezentan��i ai unor agen��ii de turism ��i a câtorva zeci de turi��ti. Romanul, semnat de jurnalistul Liviu Iancu, are ca pretext teama de zbor a autorului, dar vorbe��te, printre altele, de corup��ia politic�� ��i institu��ional�� din România ultimelor decenii, despre ipocrizia personajelor cheie ale vie��ii publice, fie c�� sunt oameni de afaceri, mini��tri sau personalit����i culturale.
Fiul Doinei Cornea, apel c��tre invita��ii la comemorarea revolu��iei: S�� se gândeasc�� dac�� particip�� Leontin Iuhas, fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea, a f��cut miercuri sear�� un apel c��tre ceilal��i invita��i ai pre��edintelui Klaus Iohannis la evenimentul de comemorare, pe 20 mai, a revolu��iei din decembrie 1989: ”s�� se gândesc�� bine dac�� particip�� sau nu la aceast�� manifestare”, potrivit Mediafax.
Grupul Humanitas la Bookfest 2019 Peste 1000 de titluri, 70 de c��r��i-eveniment, 26 de lans��ri, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traduc��tori, critici literari, actori, regizori ��i jurnali��ti celebri este oferta Grupului Humanitas la Bookfest 2019. Humanitas ��i Humanitas Fiction v�� a��teapt�� în perioada 29 mai–2 iunie, cu evenimentele editoriale ale verii, noi titluri de autori români ��i str��ini, edi��ii în limba român�� ale bestsellerurilor interna��ionale din ultimele luni, publicate în îndr��gitele colec��ii de istorie, memorii-jurnale, eseistic��, filozofie, literatur�� român�� contemporan�� ��i universal��, ��tiin����, carte pentru copii.
Laurea��ii Galei Premiilor UNITER 2019, edi��ia a XXVII-a Cea de-a XXVII-a edi��ie a Galei Premiilor UNITER a avut loc luni, 13 mai, în Sala Mare a Teatrului Na��ional Cluj-Napoca. Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost acordat piesei Povestea prin��esei deocheate, scenariul de Silviu Purc��rete inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô” de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia Silviu Purc��rete la Teatrul Na��ional „Radu Stanca” Sibiu.
���Noaptea Privighetorilor la Ia��i, pe 19 mai Veni��i: privighetoarea cânt��, ��i liliacul e-nflorit;/ Cânta��i: nimic din ce e nobil, suav ��i dulce n-a murit. - scria Alexandru Macedonski in Noapte de mai. Societatea Ornitologic�� Român�� organizeaz�� pe data de 19 mai, la Ia��i, cea de-a ��aptea edi��ie a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Cel mai relaxant duel dintre oameni ��i p��s��ri se desf����oar�� în parteneriat cu Gr��dina Botanic�� „Anastasie F��tu” a Universit����ii „Alexandru Ioan Cuza” Ia��i.
Record - tablou de Monet vândut cu 110,7 milioane de dolari Un tablou al pictorului francez Claude Monet a fost vândut la New York cu 110,7 milioane de dolari, scrie AFP. Lucrarea a stabilit un nou record pentru pictorul impresionist ��i este, în acela��i timp, unul dintre cele mai scumpe tablouri din lume.
VIDEO Protest inedit primit cu ropote de aplauze la Gala Uniter Actorii unui teatru independent din Cluj au protestat într-un mod inedit la Gala Uniter, fa���� de decizia Ministerului Culturii de a reduce cu 30% bugetul Administra��iei Fondului Cultural Na��ional (AFCN). Actorii au readaptat versurile unei arii celebre din "Nunta lui Figaro" de Mozart: "Nu mai sunt destui bani la cultur�� / Nu-i prima, nici ultima lovitur��". Momentul a fost primit cu ropote de aplauze.
Opera bancherului O familie de arti��ti. Licita��ia colec��iei Mia ��i Mihai Nazarie. Joi, 23 mai 2019, 20:00 Palatul Cesianu-Racovi����, Artmark
Între 26 ��i 29 mai, cercet��tori de pe 6 continente dezbat la Bucure��ti despre construc��iile viitorului, la CLIMA 2019 Luna aceasta, Bucure��tiul este gazda unuia dintre cele mai importante evenimente europene dedicate construc��iilor ��i instala��iilor viitorului: CLIMA 2019, un congres axat pe subiecte precum sisteme ��i echipamente de instala��ii pentru cl��diri inteligente ��i eficiente energetic, cl��diri pasive ��i surse de energie regenerabil��, sisteme urbane integrate de management energetic, confort în cl��diri ��i în alte medii artificiale de locuit, într-un climat exterior potrivnic. Evenimentul reune��te peste 1000 de participan��i din peste 40 de ����ri ��i 6 continente: Europa, Asia, Africa, Australia, America de Nord ��i America de Sud.
'Regele ��i Duduia. Carol II ��i Elena Lupescu dincolo de bârfe ��i cli��ee' de Tatiana Niculescu – dezbatere la Libr��ria Humanitas de la Ci��migiu Joi, 16 mai, ora 19, la Libr��ria Humanitas de la Ci��migiu, are loc lansarea c��r��ii Regele ��i Duduia. Carol II ��i Elena Lupescu dincolo de bârfe ��i cli��ee de Tatiana Niculescu, un volum fascinant în care autoarea reconstruie��te, din documente de arhiv��, scrisori inedite, memorii, jurnale ��i m��rturii ale contemporanilor, culisele celui mai st��ruitor scandal politic din istoria interbelic�� a României.
[P] Primele filme confirmate la festivalul Pelicam 2019 Filme de la Marea Neagr��, produc��ii despre identit����i reg��site, pove��tile unor tineri din toat�� lumea pentru care protejarea planetei a devenit o prioritate ��i filme cu perspective ecologice învior��toare - toate se vor vedea în premier�� na��ional�� la cea de-a 8-a edi��ie Pelicam - Festivalul Interna��ional de Film despre Mediu ��i Oameni, care va avea loc între 20-23 iunie la Tulcea.
Surprizele Muzeului Municipiului Bucuresti pentru Noaptea Muzeelor - expozi��ii, spectacole de teatru, concerte ��i o expunere special�� a Muzeului Na��ional Prado din Madrid Cu ocazia Nop��ii Muzeelor din 18 mai 2019, Muzeul Municipiului Bucure��ti a preg��tit un program extrem de variat, cu spectacole de teatru, statui vivante, concerte, observa��ii astronomice dac�� cerul este senin. Programul de vizitare a muzeelor este cuprins în intervalul orar 19.00-02.00 (ultima intrare la 01.30), cu excep��ia Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, unde programul se prelunge��te pân�� la ora 04.00 (ultima intrare 03.30).
Concert Regal la Sala Radio În jurul datei de 10 mai - s��rb��toare a regalit����ii în România - Sala Radio g��zduie��te anual un Concert Regal, care se bucur�� de fiecare dat�� de prezen��a unor membri ai Casei Regale. Vineri, 17 mai (19.00), evenimentul din acest an îl aduce în fa��a publicului român pe tân��rul violonist VLAD ST��NCULEASA, concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Barcelona (Barcelona Symphony Orchestra), aplaudat pe scene de concert din Europa, Asia ��i America de Sud.
"Satul paralel” în premier�� pe scena de teatru cu fo��tii membri ai grupului DIVERTIS “Cine nu râde cu noi, râde împotriva noastr��” - este sloganul cu care intr�� în scen�� Satul paralel. Spectacolul original de cabaret politic Satul paralel, adus pe scen�� în premier�� de fo��tii membri ai grupului Divertis, afla��i la prima experien���� pe scena de teatru, va fi prezentat în premier�� pe 24 mai 2019, ora 19, la Sala Mic�� a Palatului Na��ional al Copiilor.
Amfiteatru TNB. Un teatru în aer liber din mai pana in septembrie Amfiteatrul în aer liber este o scen�� unic�� în România, un loc aflat sus pe Na��ional, la 24 metri deasupra Pie��ei Universit����ii. Pe TNB, din luna mai pân�� în septembrie, cultura ��i genurile artistice, diversitatea ��i dezbaterea estival�� (dar ��i cultural��) se întâlnesc sub cerul nop��ilor de var��, chiar la km 0 al Capitalei, într-un program nocturn, incitant ��i variat.
���Radu Paraschivescu în dialog cu Adrian L��c��tu�� despre cartea În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi), mar��i, 14 mai, la Libr��ria Humanitas din Brasov Editura Humanitas v�� invit�� mar��i, 14 mai, ora 18.30, la Libr��ria Humanitas din Bra��ov (Pia��a Sfatului nr.16), la lansarea c��r��ii În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi) de Radu Paraschivescu. La eveniment vor vorbi Radu Paraschivescu ��i Adrian L��c��tu��.
Andrei Cornea în dialog cu Ioan Stanomir ��i Cosmin Ciotlo�� despre 'Amintiri din epoca lui Bibi. O post-utopie' Miercuri, 15 mai, ora 19, la Libr��ria Humanitas de la Ci��migiu, puteti asista la lansarea noului roman al lui Andrei Cornea Amintiri din epoca lui Bibi. O post-utopie, ap��rut recent la Editura Humanitas. La eveniment vor participa, al��turi de autor, publicistul Ioan Stanomir ��i criticul literar Cosmin Ciotlo��. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.
În maneaua lui Gu���� apar ��i imagini de la Neversea/ Reac��ia reprezentan��ilor festivalului: Am luat deja m��suri pentru a ne proteja exploatarea imaginii în moduri care nu au fost agreate În maneaua lui Nicolae Gu���� dedicat�� "celui mai tare partid din România - PSD”, prin care românii sunt îndemna��i s�� voteze Liviu Dragnea ��i PSD, apar ��i imagini de la cunoscutul festival de muzic�� Neversea. Reprezentan��ii festivalului au declarat pentru HotNews.ro c�� au luat deja "m��surile care se impun" pentru a proteja exploatarea imaginii în moduri care nu au fost agreate., subliniind c�� sunt "departe de orice implicare în campanii electorale".

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2580 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version