CULTURĂ
Spectacole pentru copii la Teatrul "Stela Popescu" Spectacolele pentru copii revin în perioada următoare la Teatrul „Stela Popescu”, propunându-le elevilor bucureşteni o alternativă pentru programul încărcat de şcoală. Spectacolele sunt programate la Sala Mică a Palatului Copiilor în timpul săptămânii de la ora 10, iar în week-end de la ora 11, după cum urmează : Revolta poveştilor (29 ianuarie, 8 şi 9 februarie), Lampio (1 şi 10 februarie), Micul prinţ (6 februarie).
​Lansare Dicționar de locuri literare bucureștene, joi, 30 ianuarie, la librăria Humanitas de la Cișmigiu Joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda unui dialog despre Bucureștiul cărților și al scriitorilor. Cele două autoare ale volumului Dicționar de locuri literare bucureștene, Corina Ciocârlie și Andreea Răsuceanu, și invitații lor, criticii literari Dan C. Mihăilescu, Mihai Zamfir și Angelo Mitchievici, vor fi ghizi într-o recartografiere a orașului prin ficțiune.
Grammy: Violonista Nicola Benedetti şi dirijorul Cristian Măcelaru câştigători ai trofeului secţiunii "cea mai bună interpretare instrumentală solo" Violonista scoţiană Nicola Benedetti, dirijorul român Cristian Măcelaru şi Orchestra Simfonică din Philadelphia au fost desemnaţi, duminică seară, câştigători ai categoriei „Best Classical Instrumental Solo” (cea mai bună interpretare instrumentală solo) a premiilor Grammy, cu albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto”.
Gala Stelelor Baletului Rus de la Bolshoi Moscova și Mariinsky St Petersburg se va juca la București In data de 9 martie, pe scena Sălii Palatului din București, va avea loc Gala Stelelor Baletului Rus, cu participarea a opt dintre cei mai mari balerini ai momentului de la celebrele teatre Bolshoi Moscova și Mariinsky Sankt Petersburg, informeaza Agerpres. Spectacolul va beneficia de decoruri multimedia 3D.
Orchestrele Naționale de Tineret organizeaza auditie pentru tinerii muzicieni În data de 27 și 28 februarie în București, 29 februarie la Cluj Napoca și 07 martie la Iași, vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României.
Seară dedicată lui Ezra Pound poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 29 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la o seară dedicată lui Ezra Pound, poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar și unul dintre cei mai inovatori gânditori ai secolului XX.
TNB: Eveniment - In memoriam Marin Moraru: ”Suntem ce sunt amintirile noastre” Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București lansează o serie de evenimente dedicate oamenilor de teatru ce au ales să-și dedice viața scenei și publicului spectator. Un prim eveniment de acest gen va avea loc vineri, 31 ianuarie 2020, când se împlinesc 83 de ani de la nașterea actorului Marin Moraru.
Sala Radio: Chopin interpretat de Ion Bogdan Ştefanescu pe un flaut... de aur! Ultima zi a lunii ianuarie (vineri, 31 ianuarie - ora 19.00) aduce la Sala Radio muzica lui Chopin, de la a cărui naștere se împlinesc 210 ani. Delicatețe, sensibilitate, eleganță artistocratică sunt câteva dintre atributele asociate creațiilor sale, care au stârnit admirația marilor artiști și elitelor societății franceze ce frecventau saloanele pariziene. Concertul de la Sala Radio il va avea ca invitat pe apreciatul flautist Ion Bogdan Ştefanescu.
Medicină și cercetare la a treia ediție a conferințelor „Despre lumea în care trăim”. Intre invitati: psihiatrul german Manfred Spitzer, dr. Alexandra Martin și dr. Yuval Kalra, prof. dr. Mihai Netea A treia ediție a Festivalul anual de conferințe "Despre lumea în care trăim", care se va desfășura între 22 și 26 februarie pe scena Ateneului Român, va prilejui întâlniri cu scriitorii Mircea Cărtărescu și Horia Roman Patapievici, psihiatrul german Manfred Spitzer, Germina Nagâț, cercetător care a condus timp de 17 ani Direcția de Investigații a CNSAS, Cristian Mureșan, expert în politici publice în domeniul energiei, care activează în prezent în cadrul unui cabinet de inteligență economică din Paris...
Istoricul religiilor Giovanni Casadio vorbeste luni, 27 ianuarie, la Institutul Italian, despre ediția italiană a volumului lui Andrei Oișteanu Imaginea evreului în cultura română Ediția italiană a volumului Imaginea evreului în cultura română. Studiu de imagologie în context est-central european, de Andrei Oișteanu, va fi prezentată luni, 27 ianuarie 2020, la ora 17.00, la Institutul Italian de Cultura din București, cu ocazia Zilei Internaţionale a Comemorării Victimelor Holocaustului, 75 de ani de la eliberarea Lagărului de la Auschwitz, 27 ianuarie 1945. Reputat istoric al religiilor, Giovanni Casadio va prezenta acest volum, în calitatea sa de Secretar al Societății Italiene de Istorie a Religiilor.
Concert extraordinar dedicat Unirii Principatelor la Filarmonica din Iaşi, pe 23 ianuarie Dirijorul Horia Andreescu revine la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Moldova” din Iaşi în noul an, cu un concert extraordinar vocal-simfonic dedicat Unirii Principatelor Române, în seara de 23 noiembrie la Casa de cultură a Studenţilor din Iaşi, orchestrei alăturându-i-se de această dată Corul academic “Gavriil Musicescu” pregătit de Bogdan Cojocaru.
Marius Oprea invitatul Conferințelor Teatrului Național, duminica 2 februarie 2020 Duminică 2 februarie 2020, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, are loc o noua sesiune a Conferințelor Teatrului Național la care este invitat istoricul Marius Oprea. Conferința va avea ca tema: 'În căutarea poporului pierdut. Arheologia victimelor comunismului în România'
Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare de Scott Stossel, în dezbatere la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Marți, 28 ianuarie, ora 19, sunteti invitati la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la lansarea volumului 'Anxietatea. O poveste personală despre frică, speranță și căutarea liniștii interioare', scris de jurnalistul și editorul american Scott Stossel și publicat recent la Humanitas, în traducerea lui Vlad Vedeanu.
Gala de balet „Carmen Sylva” - o seară memorabilă la TNB. Artiștii au fost ovaționați minute în șir la finalul reprezentației Gala de Balet „Carmen Sylva” a oferit, luni, o seară memorabilă la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București. Balerinii Brooklyn Mack și Francesca Velicu au fost primiți cu ovații de la primii pași din „Diana și Acteon”, Marina Minoiu, Julian MackKay și Hanry Dowden au emoționat cu interpretarea din „Marguerite et Armand”, iar Iana Salenko a ținut publicul cu răsuflarea tăiată în „Moartea lebedei”, transmit organizatorii într-un comunicat remis HotNews.ro.
Un autoportret al lui Van Gogh, confirmat ca fiind autentic de experţii olandezi După mai multe decenii de incertitudine, o echipă de experţi olandezi a confirmat autenticitatea unui autoportret realizat de Vincent van Gogh, informează agenția DPA, citată de Agerpres. Pictorul olandez a trăit în perioada 1853-1890. Data estimată a realizării autoportretului este 1889.
Concert de Anul nou chinezesc la Ateneul Roman Luni seara, incepand cu ora 19.00, Orchestra Filarmonicii Chineze va susţine la Ateneul Român un concert dedicat Anului nou chinezesc, invitat special fiind maestrul Gheorghe Zamfir. Sub bagheta celebrului dirijor Yu Long veti putea asculta lucrari de Béla Bartók, Guo Wenjing, Ludwig Van Beethoven, Alexander Borodin, Gheorghe Zamfir.
Noaptea Ideilor 2020 în România - dezbateri, expoziţii și ateliere la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara În fiecare an, în ultima zi de joi a lunii ianuarie, Institutul Francez din Paris invită instituțiile culturale și științifice din Franța și de pe toate continentele să sărbătorească împreună libera circulație a ideilor. Anul acesta Noaptea Ideilor se desfășoară în peste 89 de ţări, România participând pentru a patra oară la acest eveniment global. Institutul Francez din România organizează dezbateri, expoziţii și ateliere la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Alianța Franceză din Ploieşti se alătură, de asemenea, cu o serie de dezbateri și ateliere.
Intuiționista de Colson Whitehead o meditație despre rasă, gen și societate într-o lume distopică și totodată actuală Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 22 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea romanului Intuiționista de Colson Whitehead, unul din cei mai apreciați scriitori americani contemporani, câștigător al Premiului Pulitzer în 2017.
Dezbatere despre știință și pseudoștiință pornind de la volumul „Pământul este plat! Cum să ne ferim de capcanele pseudoștiinței” de Alex Doppelgänger Participanții la dezbaterea de joi, 23 ianuarie, ora 19.00, din Librăria Humanitas de la Cișmigiu, care va porni de la volumul Pământul este plat! Cum să ne ferim de capcanele pseudoștiinței, au lucruri de spus despre astfel de subiecte care au produs valuri de pseudoștiință, uneori greu de contracarat, în spațiul public. La eveniment vor vorbi, alături de Alex Doppelgänger, Ovidiu Covaciu, care a fondat cel mai mare grup pro-vaccinare de pe internetul românesc, și Cosmin Pojoranu, director de comunicare Funky Citizens. Discuția va fi moderată de Vasile Decu, jurnalist de știință.
Gala de balet „Carmen Sylva”. Balerinii Oleg Ivenko și Marina Minoiu, pe scena TNB, într-un moment original dedicat Reginei Elisabeta a României Gala de balet „Carmen Sylva” aduce publicului din București momente îndrăgite ale baletului clasic, care primesc interpretări noi. Celebra Iana Salenko va dansa „Moartea lebedei”, iar Marina Minoiu va apărea, împreună cu Oleg Ivenko, într-o coregrafie special creată pentru acest eveniment, dedicată Reginei Elisabeta a României. Spectacolul va avea loc luni, 20 ianuarie 2020, de la ora 20:00, pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Cu casa închisă, anunță organizatorii, într-un comunicat remis HotNews.ro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by