CULTURĂ
Regizorul Roberto Minervini, invitat special la American Independent Film Festival ​​Regizorul Roberto Minervini este invitatul special al ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în perioada 12-18 aprilie, la Cinema PRO. În cadrul festivalului, vor fi proiectate, în premieră în România, filmele What You Gonna Do When the World's on Fire?, prezentat în competiția Festivalului de la Veneția, în 2018, unde a primit numeroase premii, și The Other Side (2015), care a făcut parte din selecția oficială Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes.
CLASS - Cea mai bună piesă irlandeză a anului 2018 - în regia lui Felix Alexa, la TNB Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă premiera spectacolului CLASS, o piesă de Iseult Golden și David Horan, care va avea loc vineri, 12 aprilie, dar și marți 23 aprilie 2019, de la ora 20.00, la Sala Atelier. Class este o piesă despre dificultățile de învățare: în școală, în viață, oriunde.
Violonistul Remus Azoiței, in concert, la Sala Radio Violonistul de talie internațională Remus Azoiței - un muzician al superlativelor - este invitat pe scena Sălii Radio, în concertul susținut vineri, 5 aprilie (19.00) de Orchestra Națională Radio. Remus Azoiţei cântă pe o vioară de patrimoniu universal Gagliano, creată în 1740, a înregistrat în premieră mondială integrala lucrărilor pentru vioară şi pian de Enescu (alături de pianistul Eduard Stan), pentru casa de discuri Hanssler (Germania) și în 2001 a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică - Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a instituției.
​Lansare și dezbatere: Iancu Bălăceanu, Memoriile unui pașoptist-model, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Marți, 2 aprilie, de la ora 19.00, sunteți invitați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Iancu Bălăceanu - Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903, apărut recent în colecția Memorii/Jurnale a Editurii Humanitas, în traducerea și îngrijirea Georgetei Filitti. La eveniment vor vorbi istoricii Georgeta Filitti, Alina Pavelescu și Sergiu Iosipescu.
A opta ediție a târgului de carte SF&Fantasy intre 13 si 14 aprilie, la București Sunteți așteptați în week-end-ul 13-14 aprilie, printre dragoni și extratereștri, la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir (Splaiul Unirii nr. 176) între orele 11:00 și 19:00, la Final Frontier #8 - singurul târg de carte SF&Fantasy. Intrarea este liberă.
Spotlight 2019 - în deschiderea Sezonului România-Franța la București SPOTLIGHT - Festivalul Internațional al Luminii, cel mai mare festival din România dedicat luminii și tehnologiilor bazate pe lumină, va fi organizat anul acesta în perioada 18-21 aprilie. Ediția 2019 a festivalului marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București.
Cvartetul AD LIBITUM - recital Haydn/Mozart/Brahms la Sala Radio Cvartetul Ad Libitum, ansamblul cu o istorie de peste 30 de ani, va urca pe scena Salii Radio pentru a susține un recital Haydn/Mozart/Brahms, joi, 4 aprilie de la ora 19.00.
„Cel mai fermecător naiv” expune la TNB Începând cu 10 aprilie 2019, în Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național „I.L.Caragiale”, amatorii de artă naivă îl vor putea reîntâlni pe unul dintre creatorii cei mai recunoscuți ai domeniului, artistul țăran Gheorghe Ciobanu din satul Bălțați (Iași), ale cărui lucrări se regăsesc azi nu doar în România, ci și în colecții din SUA, Canada, Austria, Franța, Italia, Germania.
webPR Ce citesc angajații din automotive care au acces la Bookster – prima bibliotecă modernă din România? În 2018, industria auto a atins cea mai mare cifră de afaceri din ultimii zece ani, reprezentând în prezent 13% din produsul intern brut al României. Zilnic, o companie din industria de componente auto deschide noi posturi în România și extinderea activităţilor companiilor duce la un deficit de personal şi o cerere mare de forță de muncă. În ultimii 5 ani, atragerea și menținerea angajaților performanți a devenit un obiectiv important pentru jucătorii din industrie. În cele peste 600 de companii din industria auto din România lucrează aproximativ 200.000 de angajați și potrivit unei cercetări realizate în vara anului 2018 de compania de consultanță și executive research Korn Ferry, 19% dintre aceștia își schimbă postul în primele 12 luni de la angajare.
Festivalul Internațional George Enescu cucerește orașul: evenimente in peste 30 de spații La editia din acest an a Festivalului Internațional George Enescu va fi lansat, în premieră, un proiect menit să aducă muzica clasică în cartierele orașului, încă și mai aproape de publicul larg. Proiectul se intitulează Orașul cântă și va îmbrăca Bucureștiul într-o haină muzicală pe toată perioada de desfășurare a Festivalului Internațional George Enescu, respectiv 31 august - 22 septembrie 2019.
Expozitia de grup 'O lucrare pierdută', la Elite Art Gallery Elite Art Gallery în parteneriat cu Galeriile Karo din Bacău vă aşteaptă la expoziţia de grup intitulată „O lucrare pierdută”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 2 aprilie, ora 18.30. Perioada expozitiei este 2 aprilie-24 aprilie 2019.
Natalie Portman și Jude Law pe muzică de Sia și Scott Walker în Vox Lux, proiecții în premieră la American Independent Film Festival American Independent Film Festival anunță un adevărat spectacol cinematografic vizual și muzical, cu trei titluri noi semnate de unii dintre cei mai interesanți și originali regizori americani actuali: Vox Lux, în regia lui Brady Corbet, cu Natalie Portman și Jude Law, Mandy, în regia lui Panos Cosmatos, cu Nicolas Cage și Andrea Riseborough și The Mountain, de Rick Alverson, cu Jeff Goldblum si Tye Sheridan. Cele trei proiecții vor putea fi văzute în premieră în România, între 12 și 18 aprilie, în cadrul ediției a treia a festivalului, care se va desfășura la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului.
Duelul viorilor - Stradivarius versus Guarneri continua la Cluj-Napoca pe 2 aprilie Turneul Duelul viorilor - Stradivarius versus Guarneri va ajunge la Cluj-Napoca pe 2 aprilie. Recitalul extraordinar, cuprinzând piese de mare popularitate, va avea loc in Auditorium Maximum UBB, incepand cu ora 19.
Premierele Muzeului Municipiului București Muzeul Municipiului București a pregătit pentru sfârșitul acestei săptămâni trei evenimente culturale deosebite pe care le oferă publicului în premieră, la Palatul Suțu și Casa Filipescu-Cesianu.
Regizoarea Chris Simion-Mercurian lansează volumul autobiografic "Care dintre noi" la Londra Joi 28 martie, la sediul Institutului Cultural Român din Londra, cunoscuta regizoare și autoare Chris Simion-Mercurian va lansa in fața publicului britanic volumul său autobiografic „Care dintre noi” / “Which One of Us”. Publicat la Editura Trei în ediție bilingvă și realizat împreună cu fotografa Cătălina Flămînzeanu, albumul reprezintă o incursiune intimă ce relatează, prin imagini și text, parcursul autoarei în lupta cu cancerul la sân.
Andrei Oişteanu susţine conferinţa 'Evreii din România în context european: asemănări și deosebiri' la Conferinţele TNB Duminică 7 aprilie 2019, de la ora 11.00, la Sala Mică a Teatrului Naţional, antropologul Andrei Oişteanu va prezenta conferinţa cu tema 'Evreii din România în context european: asemănări și deosebiri'.
Tabloul ''Nud cu spatele'' de Nicolae Tonitza, adjudecat la 72.500 de euro Tabloul "Nud cu spatele" de Nicolae Tonitza a fost adjudecat, miercuri seara, la suma de 72.500 de euro, potrivit Agerpres. Între loturile adjudecate la preţuri ridicate s-au mai numărat: "Cusătoreasă" de Nicolae Tonitza, la 60.000 de euro, "În târg" de Nicolae Dărăscu, la 40.000 de euro, "Hangiţa" de Nicolae Grigorescu - o lucrare clasată la Tezaur - și la 40.000 de euro, "Nud" de Nicolae Tonitza
VIDEO INTERVIU Mitoș Micleușanu, Planeta Moldova: Investițiie românești în Rep Moldova sunt cel mai important lucru / Acolo e însă o piață subterană puternică "Invidia de a fi moldovean", "Podul de spini", "Paza de romani" sau "Limba moldoveneasca". Au satirizat și redat ca nimeni alții relațiile dintre România și Republica Moldova. Au tratat toate temele majore cu un umor superb menit să înlăture naționalismul zornăitor și să atragă atenția asupra realității. Mitoș Micleusan e artist plastic, compozitor și scriitor și ne vorbește din interior despre ambele lumi, din stânga și din dreapta Prutului, cu bunele și relele noastre.
"Sonata Gustav" de Rose Tremain, un roman despre prietenie și iubire - lansat miercuri, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) miercuri, 27 martie, ora 19.00, la lansarea romanului Sonata Gustav de Rose Tremain, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducerea fiind semnată de Veronica D. Niculescu. Roman despre prietenie și nevoia de iubire, despre binele imens și răul de neiertat care se pot ascunde în cele mai mărunte gesturi, Sonata Gustav a câștigat, în 2017, National Jewish Book Award în SUA și South Bank Sky Arts Award in Marea Britanie, fost finalist la Costa Novel Award (2016), Walter Scott Prize (2017), Royal Society of Literature Ondaatje Prize (2017) și nominalizat la Women Prize for Fiction (2017) și International Dublin Literary Award (2018 ), fiind tradus în peste 30 de țări.
Spectacolul 'Nebun din dragoste' - 100 de reprezentații ”Nebun din dragoste” de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga va avea reprezentația cu numărul 100 joi, 28 martie 2019, de la ora 20.00, pe scena Sălii Atelier a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București.Un thriller intens, cu răsturnări de situații și personaje captive propriilor amintiri și obsesii. Un spectacol în care pericolul este iminent, iar minciuna devine convenție și unică șansă pentru o iubire poate mai puțin vinovată.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version