CULTURĂ
Expoziție-studio: Locuri care lipsesc. Văcărești - Dudești ​Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la vernisajul expoziției-studio Locuri care lipsesc. Văcărești - Dudești, miercuri, 1 august, ora 18.00, la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66. Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 - 31 august 2018.
Sute de personalități cer anularea prevederilor unei ordonanțe de urgență prin care angajați ai Ministerului Culturii sunt incluși în comisiile de evaluare pentru proiecte culturale și proiecte cinematografice Aproape 300 de regizori, actori, producători, scenariști, scriitori și artiști vizuali solicită printr-o petiție coaliției de guvernare să anuleze prevederile ordonanței de urgență care vizează concursurile de proiecte culturale și proiecte cinematografice. Printre semnatarii petiției "Stop politizării culturii" se numără Nae Caranfil, Radu Jude, Stere Gulea, Alexandru Solomon, Călin Netzer, Corneliu Porumboiu, Marian Crișan, Radu Muntean, Tudor Giurgiu, Cătălin Mitulescu, Paul Negoescu, Alexander Nanau, Ada Solomon, Victor Rebengiuc, Marius Manole, Ana Ularu, Alexandru Dabija, Radu Afrim, Vlad Massaci, Vivi Drăgan Vasile și fostul ministru al Culturii, Corina Șuteu.
Asaf Avidan, Yasmin Levy și Transglobal Underground urcă pe scena Balkanik Festival Balkanik Festival se întoarce pentru cea de-a VIII-a ediție, între 7 și 9 septembrie, la Gara Regală Băneasa și Youniverse Summer Club. Pe scena din fața Gării Regale Băneasa vor urca, la începutul toamnei, artiști ca Asaf Avidan, Yasmin Levy, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Kroke, Light in Babylon, Manonera și mulți alții, care urmează să fie anunțați în luna august.
UNAgaleria: Iosif Kiraly - 87 CLOUDS WILL RAIN FOR YOU Luni, 30 iulie, de la ora 19:00, sunteți invitați la UNAgaleria să vedeți, auziți și simțiți instalația sonoră 87 CLOUDS WILL RAIN FOR YOU, un eveniment adiacent expoziției Uși Închise, Plicuri Deschise. Iosif Király – Lucrări timpurii, 1975 – 2000 (curator Ruxandra Demetrescu), de la MNAC.
Lansarea romanului grafic "Oameni de unică folosință” realizat de Elena Ciolacu, la Casa Filipescu-Cesianu Sâmbătă, 28 iulie 2018, la ora 15:00, Muzeul Municipiului București organizează lansarea romanului grafic "Oameni de unică folosință” / "Disposable People” - autor Elena Ciolacu, la care sunt invitați să participe toți cei interesați. Volumul descrie vizual experiența dramatică a bolii Alzheimer din perspectiva celui care o trăiește. Lansarea celor două ediții ale acestui roman (în limbile română și engleză) are loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr 151).
Tineri muzicieni români și străini în concert la Castelul Peleș Lucrări ale compozitorilor clasici și romantici, dar și cântece inspirate din folclorul românesc și european, vor răsuna sâmbătă 28 iulie, de la ora 16:00, în Sala de Concerte a Castelului Peleș. Organizatorii promit un adevărat maraton al tinerei generații de muzicieni români, dar și străini, pasionați ai chitarei clasice și ai flautului ce va avea loc în impresionanta Sală de concerte inaugurată în 1906 la dorința Reginei Elisabeta.
 Școala Gimnazială Mircea Vodă: școala unde materiile exacte sunt preferatele elevilor „Orele mele nu mai sunt atât de rigide. Eu predau și fizica și chimia, așa că folosesc tableta și la aceste două discipline. Chiar am observat un progres în studiul acestor două discipline, pentru că învățăm jucându-ne și nu le mai este atât de greu să înțeleagă. Iar la orele de T.I.C. nu întâmpinăm deloc probleme, modul cum se desfășoară aceste ore este pe placul lor”, afirmă doamna Aura Nedelcu, profesor de chimie, fizică și T.I.C.
Festivalul Internaţional "Gellu Naum” are loc între 3 şi 4 august la Bucureşti şi Comana A treia ediţie a Festivalul "Gellu Naum", care anul acesta se bucură de amploare internaţională, are loc între 3 şi 4 august, la Bucureşti şi Comana, informează news.ro. Festivalul, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti şi Fundaţia "Gellu Naum”, va reuni poeţi români şi străini contemporani, apropiaţi de Gellu Naum şi de scrierile sale, sub o formă sau alta.
Școala de Vară de la Antipa: Viață de parazit - Traiul pe cârca altuia Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să descopere cum este să duci o „Viață de parazit”, participând la noul modul al Şcolii de Vară de la Antipa, care va debuta pe 30 iulie 2018. Copiii vor afla cum sa-si protejeze animaluțele de companie sau chiar pe ei de paraziții nedoriți.
Al treilea weekend de spectacole la B-FIT in the Street! Programul spectacolelor B-FIT in the Street! din cel de-al treilea weekend, 28-29 iulie, este format dintr-o selecție de producții românești, un spectacol nocturn din Spania și o instalație interactivă din Danemarca, informeaza organizatorii. Spectacolele încep de la ora 19 în ambele zile de festival și pot fi urmărite în puncte centrale din București precum Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Piațeta Odeon, Piața George Enescu și Piața Revoluției.
Acces gratuit la Palatul Brukenthal din Sibiu, de ziua Baronului  Muzeul Naţional Brukenthal oferă vizitare gratuită joi în Palatul Brukenthal - Galeria de Artă Europeană şi Galeria de Artă Românească - cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere a Baronului Samuel von Brukenthal, potrivit unui comunicat preluat de Agerpres.
Festivalul Richard Wagner de la Bayreuth, în direct la Radio România Muzical În perioada 25-31 iulie, Radio România Muzical va transmite, în direct, șase spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.
Cristian Măcelaru și Orchestra Națională Simfonică a României deschid Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii” de la Sinaia Ediția a XIX-a a Festivalului Internațional "Enescu și muzica lumii” de la Sinaia (24 iulie - 2 septembrie 2018) va fi deschis marți, 24 iulie , de concertul susținut de Orchestra Națională Simfonică a României, sub bagheta lui Cristian Măcelaru. Programul ce contine lucrări de Dvorak, Richard Strauss și Ravel fi reluat miercuri, 25 iulie, la Ateneul Român din București, în cadrul Festivalului Internațional "Vara Magică”.
Nedeie, Târg’șor de vară, în weekend la MŢR Nedeie, Târg'şorul de vară are loc de vineri până duminică (20-22 iulie) la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Meşteri şi artişti populari vin la MŢR cu produsele lor. Împletituri, sculpturi, picturi, icoane, bijuterii, dar și cu produse gastronomice tradiționale.
Simeză estivală - Art sales la Elite Art Gallery În perioada 19 Iulie - 22 August 2018, Elite Art Gallery oferă publicului o expoziție estivală cu reduceri. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 24 Iulie 2018, ora 18.30. Simeză estivală reunește peste 80 de lucrări de pictură, gravură, acuarelă și pastel care reprezintă un cadou estival dedicat iubitorilor de artă.
Guvernul a aprobat un program de investiții în domeniul culturii, în baza căruia va fi cheltuit un miliard de euro pe monumente, muzee și spectacole Guvernul a aprobat în ședința de joi un proiect de Ordonanță de Urgeță privind un program de investiții în domeniul culturii. În baza unui astfel de program, vor fi alocaţi pentru punerea în valoare a unor monumente istorice, biblioteci, muzee, centre culturale, instituţii de spectacole sau concerte, a spus premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.
B-FIT iin the Street! continuă în weekendul 21-22 iulie Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! continua în weekendul urmator (21-22 iulie) cu noi producții internaționale. Din programul celui de-al doilea weekend de festival fac parte spectacole din Franța, Italia, România, Danemarca și Belgia desfășurate în Piața Universității, Piața George Enescu, Parcul Cișmigiu și Centrul Istoric.
Editura Litera va publica în limba română noile cărți scrise de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și de Michelle Obama ​Editura Litera anunță că în curând va publica volumele scrise de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și de fosta primă doamnă, Michelle Obama. Biografia îndelung așteptată a lui Michelle Obama, Povestea mea, va fi publicată prima, data apariției fiind stabilită la nivel global pentru 13 noiembrie 2018.
Activități de vară pentru copii la Muzeul Municipiului București Muzeul Municipiului București invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani  să participe la atelierele educative ce se vor desfășura la fiecare dintre cele 8 muzee din structură, în perioada 18 iulie - 7 septembrie 2018.
Iarmaroc de Sfântul Ilie, la Muzeul Satului Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită publicul în acest weekend, pe 21 și 22 iulie, la Iarmarocul de Sfântul Ilie. Evenimentul are loc cu ocazia sărbătorii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cinstit în Calendarul Ortodox pe data de 20 iulie. La târg vor veni meșteri populari care vor aduce cu ei oale şi ulcele, linguri şi mărgele, prăjituri şi acadele, gogoşele, bragă, cozonaci, turtă dulce şi colaci. De la târg nu vor lipsi momentele artistice, lansările de carte sau atelierele pentru copii.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
  • 2277 zileHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version