CULTURĂ
Daniel Zlota prezintă in expoziţia ”Introspective” cele mai apreciate lucrări din colecțiile sale Pe 19 decembrie, la ora 19:00, artistul Daniel Zlota prezintă expoziția „Introspective”, o relatare a universului său artistic prin intermediul a cinci dintre colecțiile lansate de pictor: Comorile României, Conversion, Colores de Mexico, Fusion Israel ’70 și Como Collezione. Evenimentul va avea loc în prezența artistului la Bistro Matrioska (Strada Visarion 20, București). Expoziția va putea fi vizitată până pe 20 ianuarie 2019.
Prima ediție a Bucharest Arts and Public Space Festival începe în data de 15 decembrie 2018 Prima ediție a Bucharest Arts and Public Space Festival va avea loc în perioada 15 -19 decembrie 2018, la București. Evenimentul reunește artiști din România, Germania, SUA și Belgia, care sunt invitați să ofere o reprezentare contemporană a spațiului urban, pornind de la patrimoniul cultural existent - monumente, statui, parcuri și grădini din București, prin dezvoltarea și prezentarea de creații artistice - performance-uri, instalații și ateliere.
Premiera pe scena mare a TNB: Spectacolul lui Radu Afrim după Padurea spânzuraților de Liviu Rebreanu Un text puternic și modern, revelat altfel de un regizor care nu se teme de provocări : Pădurea spânzuraților, după romanul lui Liviu Rebreanu, în viziunea lui Radu Afrim, este gata de prima întâlnire cu publicul, sâmbătă 15 decembrie 2018, pe scena mare a Teatrului Naţional din Bucureşti. Premiera spectacolului va avea loc duminică, 16 decembrie 2018, ora 19.00, la Sala Mare.
”GLORIA” de Vivaldi, la Sala Radio În așteptarea sărbătorilor de iarnă, Orchestra de Cameră Radio prezintă publicului miercuri, 19 decembrie (19.00), la Sala Radio, un concert 100% VIVALDI, al cărui punct culminant va fi celebra lucrare ”GLORIA” în Re major, un prilej de a intra în atmosfera solemnă a Crăciunului.
OAMENI - Tribut Aurelian Andreescu, spectacolul muzical la TNB Marti, 18 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național București, va avea loc spectacolul muzical „OAMENI - Tribut Aurelian Andreescu”, în memoria unuia dintre cei mai valoroși și mai apreciați interpreți români, care a lăsat în urma sa numeroase șlagăre ascultate și azi cu plăcere de toate vârstele.
Am venit să colindăm "Florile Dalbe", la Muzeul Satului În perioada 14-16 decembrie 2018, Muzeul Național al Satului vă invită la Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou intitulat "Florile Dalbe". Babe, moşi, Irozi, căiuţi, belciugari, toți vor fi prezenți pe aleile marelui sat din inima Capitalei pentru a arăta vizitatorilor adevăratele tradiții de iarnă din satele românești. Nu vor lipsi caprele, ursul, cerbul și evident, colindătorii sosiți din toate colțurile țării.
”Începem a colinda” - colinde tradiționale la Sala Radio Lumea plină de farmec a Crăciunului tradițional, cu datinile și colindele strămoșești, este adusă la București prin concertul extraordinar „ÎNCEPEM A COLINDA”, prezentat duminică, 16 decembrie 2018 (17.00), la Sala Radio.
Premiile CNDB se decernează pe 17 decembrie Centrul Național al Dansului București sărbătorește excelența în dansul contemporan în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Institutul Francez din București. A cincea ediție a Premiilor CNDB are loc pe 17 decembrie, de la ora 19.00, la sala Elvire Popesco din Bulevardul Dacia nr. 77.
​Vernisaj la MNAR: Memoria chipului. Portretul în Europa secolelor XVI-XVIII Muzeul Național de Artă al României vă invită joi, 13 decembrie, ora 17.30, la parterul Galeriei Naționale pentru a lua parte la vernisajul expoziției Memoria chipului. Portretul în Europa secolelor XVI-XVIII. Aceasta reunește lucrări din colecțiile de artă europeană ale muzeului și ale Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române. Cele peste 120 de opere de artă incluse în expoziție sunt semnate de nume celebre precum Rembrandt van Rijn, Anton van Dyck, Diego Velasquez, Francesco Zurbaran.
În premieră la TNB: 50 de secunde... cât o viață intrată la apă! Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc pe 13 și 14 decembrie 2018, la Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.
O nouă librărie Humanitas și un nou magazin artizanal japonez Takumi se deschid la Timișoara Noua librărie Humanitas de la Timișoara se va deschide vineri, 14 decembrie, de la ora 18, când iubitorii de carte și artă japoneză sunt invitați să participe la evenimentul de prezentare a acestui nou hub cultural al Timișoarei, care se află la intersecția străzilor Episcop Augustin Pacha și Eugeniu de Savoya, într-una dintre clădirile emblematice ale orașului, construită în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea.
​Premiile Naţionale APTR, acordate marţi la Teatrul Naţional Bucureşti Premiile Naţionale de Televiziune APTR vor fi acordate, marţi, la Sala Media a Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti, de la ora 17.00, ceremonia fiind dedicată aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.
webPR Editura Nemira sprijină tinerii pasionați de literatură și anunță cei cinci beneficiari ai Bursei de cititor - ediția a II-a Marius Andrei Beleuz, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Ploiești Fragment din eseu: − Carte! Ce este „carte”? Cine eşti şi unde mă aflu? − Sunt Înţelepciune, stăpâna lumii cărţilor. Aici folosim cărţile pentru a ne crea spiritul şi a ne hrăni. Fiecare carte emană energie, iar noi, citind cartea, absorbim acea energie şi astfel evoluăm. Cartea aceasta are multă energie! E a ta? − Nnn ... nu, se bâlbâi el. Eu nu ştiu să citesc. − Dar eu te pot învăţa. Vino cu mine!
Gabriel Liiceanu în dialog cu Mirela Nagâț despre bestsellerul Așteptând o altă omenire Miercuri, 12 decembrie, de la ora 19, sunteți invitați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la o întâlnire cu Gabriel Liiceanu și Mirela Nagâț care vor vorbi despre volumul Așteptând o altă omenire de Gabriel Liiceanu, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2018. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.
Centenar Radu Beligan, la TNB La exact 100 de ani de la nașterea lui Radu Beligan, pe 14 decembrie, începând cu ora 17.00, Teatrul Național București, vă invită la evenimentul „Centenar Radu Beligan.” Marele om de teatru va fi evocat de artiștii care l-au cunoscut dar și prin vernisajul expoziției Radu Beligan și lansarea Albumului „Radu Beligan - 100".
Câștigătorii Bucharest Jazz Festival 2018 si duoul George Dumitriu & Sanem Kalfa, într-un dublu concert la ARCUB La final de an, a treia stagiune Artist in Residence organizată de ARCUB vine în întâmpinarea iubitorilor de jazz cu o nouă experiență muzicală inedită. Dublul concert se deschide cu artiștii din noul val al jazzului românesc, câștigătorii Bucharest Jazz Festival 2018, care vor fi urmați de duoul alcătuit din George Dumitriu și artista de origine turcă Sanem Kalfa. Aceștia vor urca pe scena Sălii Mari de la ARCUB într-un dublu concert ce va avea loc joi, 13 decembrie, de la ora 20:00.
Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat, în premieră la TNB Unul din cei mai cunoscuţi regizori români de film, multi-premiatul Nae Caranfil, după trei decenii de la debutul său în cinematografie, se află, la acest final de 2018, în pragul unui îndrăzneţ demers teatral. Aflat la prima colaborare cu Teatrul Naţional din Bucureşti, Nae Caranfil semnează scenariul şi regia uneia dintre cele mai savuroase poveşti despre diplomaţie, politică, spionaj şi alcov, într-un melanj comic surprinzător.
Lansare de carte la Librăria Humanitas de la Cișmigiu: Șapte Octombrie de Vlad Zografi Libraria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește marți, 11 decembrie, ora 19, lansarea romanului Șapte Octombrie de Vlad Zografi, apărut recent la Editura Humanitas. La eveniment vor vorbi, alături de autor, Nora Iuga și Cosmin Ciotloș.
​VIDEO INTERVIU Dan Lungu, scriitor: Cât se citește în România și ce înseamnă în cifre un scriitor de succes / Românii pleacă din țară masiv fiindcă sunt speriați de iminența unei dictaturi Dan Lungu este unul dintre cei mai apreciați și mai traduși scriitori români. Dacă un străin m-ar pune să îi explic cum a evoluat România după 1990 i-aș face cadou cărțile lui. Nu sunt critic literar, dar scriitorul Dan Lungu îmi seamănă foarte tare cu un chirurg care te operează pe viu și îți spune glume în același timp. Nu știi dacă să razi sau să urli de durere, dar te ridici de pe masa de operație cu certitudinea că ceva s-a vindecat in tine.
Guvernul amână cu un an restituirea donațiilor pentru Cumințenia Pământului Guvernul României a aprobat vineri un proiect de OUG privind amânarea cu un an a finalizării procedurii de restituire a donaţiilor pentru Cumințenia Pământului. Aceasta trebuia finalizată până la data de 31 decembrie 2018, conform prevederilor OUG 117/2017. Potrivit noului act normativ, noul termen este 31 decembrie 2019.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version