CULTURĂ
"De la picătură până la cosmos" la Institutul Cervantes din Bucureşti "De la picătură până la cosmos" reprezintă expoziția lucrărilor rezultate ca urmare a atelierelor de fotografie pentru copii, respectiv adulți, "Apa și fotografia contemporană spaniolă" care au avut loc în luna martie 2019, coordonate de Clara Durán. Participanții la ateliere au studiat operele a 6 fotografi spanioli care au folosit apa ca temă artistică. Acești fotografi sunt Patricia Allende, Chema Madoz, Isabel Muñoz, Javier Vallhonrat, Vari Caramés și Pablo Genovés.
Serie de spectacole pentru copii înainte de vacanţă la Teatrul „Stela Popescu” Săptămâna 15-20 aprilie este dedicată de Teatrul „Stela Popescu” copiilor, şi mai exact elevilor din şcolile bucureştene, aflaţi în ultima săptămână dinaintea vacanţei de primăvară. Spectacolele programate în fiecare dimineaţă la Sala mică a Palatului copiilor la orele 9.30 şi 11.00 sunt Lampio (pe 15 şi 16 aprilie), Micul prinţ (17 aprilie) şi Revolta poveştilor (18, 19 şi 20 aprilie).
Catedrala Notre-Dame și istoria ei, de la muzeu la "casă a lui Dumnezeu și a Omului" Catedrala Notre-Dame din Paris, o bijuterie a artei gotice, jefuită şi vandalizată de multe ori în trecut, celebra, în 2013, 850 de ani de existenţă, iar, în 2014, 150 de ani de la salvarea sa de la distrugere de arhitectul Eugène Viollet-le-Duc, potrivit Mediafax. Scriitorul Victor Hugo este însă acela care a avertizat în premieră opinia publică franceză în legătură cu riscul de distrugere a celebrei catedrale pariziene.
În Săptămâna Patimilor, celebrul Recviem de Mozart pe scena Sălii Radio Miercuri, 17 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio aveți șansa de a asculta unul dintre cele mai cunoscute recviemuri din toate timpurile: celebrul Recviem în re minor semnat de MOZART, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, dirijate de Ciprian Marinescu. Puține creații muzicale sunt înconjurate de atâtea legende ca Recviemul compus de Amadeus, lucrare despre care se spune că a fost într-un fel propriul său testament muzical și propriul său recviem. În prima parte a concertului, violonistul Alexandru Tomescu va interpreta pe celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu o altă lucrare de Mozart : Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră.
Duminica Floriilor sărbatorită la Muzeul Satului Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 20 - 21 aprilie, la evenimentul cultural “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”, prilejuit de marea sărbătoare a creştinătăţii și unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor când este retrăită intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor.
Seară italiană la Librăria Humanitas de la Cișmigiu dedicată volumului Lecţii americane. Șase propuneri pentru următorul mileniu de Italo Calvino ​Editura Humanitas vă invită vineri, 19 aprilie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea cărții "Lecţii americane. Șase propuneri pentru următorul mileniu" de Italo Calvino, apărută recent în colecția „Biblioteca Italiana“, în traducerea Oanei Boșca-Mălin și cu o prefață de Laura Di Nicola. La eveniment vor vorbi Ioana Pârvulescu, Mircea Vasilescu, Alexandra Vrânceanu și Oana Boșca-Mălin.
Bodyguard-ul trupei The Prodigy a murit la câteva săptămâni după sinuciderea solistului formaţiei, Keith Flint Membrii trupei The Prodigy îi aduc un omagiu bodyguard-ului lor, Con, care a murit la câteva săptămâni după ce solistul formației, Keith Flint, s-a sinucis.
Un celebru comediant britanic a murit pe scenă. Publicul a crezut că este o glumă din spectacol Veteranul stand-up-ului britanic, Ian Cognito, în vârstă de 60 de ani, a murit pe scenă, în timpul unui spectacol, scrie BBC. Cu puțin timp înainte, comediantul glumise cu publicul, spunând "imaginaţi-vă dacă aş muri în faţa voastră aici", astfel că oamenii au crezut că este o glumă care face parte din show.
Palatul Vechi al BNR din Bucureşti deschis vizitatorilor miercuri 17 aprilie Palatul Vechi al BNR din Bucureşti, precum şi sucursale regionale şi agenţii ale BNR din teritoriu vor putea fi vizitate miercuri, când Banca Naţională sărbătoreşte 139 de ani de la înfiinţare. Potrivit comunicatului BNR, vizitatorii vor putea vedea Sala Consiliului de Administraţie şi vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecţia numismatică dar şi alte expoziţii.
​Corul Madrigal va susține doua concerte extraordinare de Sărbătorile Pascale Corul Național de Cameră "Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susține tradiționalul Concert extraordinar de Paște pe scena Ateneului Român din București, în zilele de 20 aprilie si 21 aprilie 2019, ora 18.00.
Invitație la concert: „I Love Puccini”, cu Diana Țugui și tenorul Florin Guzgă Al patrulea eveniment din seria „I Love Classics”, lansată de Fundația Calea Victoriei și dedicată marilor compozitori de muzică clasică și de operă, este organizat marți, 13 mai, la Sala Mare a Teatrului Național București, de la ora 19:00, și este dedicat lui Giacomo Puccini.
Târgul de Florii, 19 - 21 aprilie, la Muzeul Taranului Roman Floriile, Duminica Floriilor sau Duminica Vlăstarelor este sarbatorita cu un targ traditional la Muzeul Național al Țăranului Român în perioada 19 - 21 aprilie, cand sunteti invitati sa-i treceti pragul între orele 10,00 şi 18,00.
Lansarea cărții 'La început a fost sfârșitul' de Adriana Georgescu - marți, 16 aprilie, ora 19, Librăria Humanitas de la Cișmigiu Marți, 16 aprilie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc prezentarea cărții La început a fost sfârșitul. Dictatura roșie la București de Adriana Georgescu, prima mărturie a unui deținut politic dintr-o țară aflată dincolo de Cortina de Fier, într-o dezbatere despre literatura concentraționară cu scriitorii Ana Blandiana și Dan C. Mihăilescu, regizorul Nicolae Mărgineanu și Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas. Evenimentul va cuprinde proiecția unui fragment din filmul Binecuvântată fii, închisoare, regizat de Nicolae Mărgineanu.
Lansarea romanului „Istoria albinelor“ de Maja Lunde, o poveste emoționantă despre relațiile cele mai puternice și, în mod paradoxal, cele mai fragile Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) miercuri, 17 aprilie, ora 19.00, la lansarea romanului Istoria albinelor scris de Maja Lunde, marea revelație a literaturii norvegiene, recent apărut în traducerea Sandei Tomescu Baciu, în colecția „Raftul Denisei“. Neliniștitoare, revelatoare, emoționantă și scrisă cu o măiestrie aparte, Istoria albinelor unește în mod surprinzător trei voci distincte din trei epoci diferite într-un roman provocator despre supraviețuirea speciei umane. Relațiile cele mai puternice și în mod paradoxal cele mai fragile, cele dintre părinți și copii, sunt puse în echilibru cu aceea asupra căreia rareori reflectăm – relația dintre om și natură.
Vernisajul expoziției "Călătorie în Bucureștiul liturgic” Muzeul Municipiului București îi invită pe toți cei interesați de tainele orașului nostru, să participe la vernisajul expoziției "Călătorie în Bucureștiul liturgic”, eveniment care va avea loc marți, 16 aprilie 2019, ora 18.00. Expoziția va fi deschisă la Palatul Suțu în perioada 16 aprilie - 30 iunie 2019.
Traditii romanesti reflectate in pictura si jazz: Lucian George Pais & Nicolas Simion la Institutul Cultural Roman Pictura si jazzul se vor impleti armonios la Institutul Cultural Roman in cadrul unei seri dedicate traditiilor romanesti reinterpretate, ce ii are ca invitati pe artistul plastic Lucian George Pais si pe muzicianul Nicolas Simion. Evenimentul va avea loc marti, 16 aprilie 2019, ora 18.30, la sediul ICR din Aleea Alexandru nr.38, Bucuresti.
​Deschiderea expoziției și atelierul de artă foto "Another Europe / O altă Europă”, la Sibiu 28 de fotografii de mari dimensiuni - câte una pentru fiecare ţară membră a UE -, ce compun "Another Europe / O altă Europă”, expoziţie care se deschide la Sibiu, în data de 18 aprilie (ora 11, Hotelul „Împăratul Romanilor”). Realizată după un concept inedit, în aer liber, expoziţia va putea fi vizitată, până pe 16 mai, pe strada pietonală Nicolae Bălcescu, informeaza Forumul Cultural Austriac București.
Ministrul Culturii, despre Cumințenia Pământului: Am avut o discuție cu proprietarii, așteptăm ofertă scrisă Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, a declarat că a avut o discuție privind sculptura "Cumințenia Pământului", de Constantin Brâncuși, și că așteaptă o ofertă scrisă din partea proprietarilor, transmite Mediafax.
Dublă întâlnire cu scriitori contemporani - lansarea romanului Liftul de Cornel Bălan și lectură în avanpremieră Sebastian Sifft Luni, 15 aprilie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiuliteratura română de azi iese din nou în fața publicului, printr-o întâlnire cu doi autori publicați în colecția 821.135.1 – Scriitori români contemporani a Editurii Humanitas. Discutăm despre romanul lui Cornel Bălan, Liftul, publicat recent în colecție, iar Sebastian Sifft va dezvălui într-o lectură în avanpremieră un nou fragment din romanul în lucru Copia Carbon.
Puternic, bogat, invidiat Licitația de Valori Tradiţionale, inclusiv o colecţie de icoane Post-Brâncovenești. Marți, 23 Aprilie 2019, 19:00 Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță171 de proprietăți în Ţara Românească şi 8 în Transilvania. Averea lui Constantin Brâncoveanu, confiscată de autorităţile otomane odată cu execuţia sa și intrată în vistieriile sultanul după acest eveniment tragic, se ridica la suma de peste 900.000 taleri, o sumă fabuloasă pentru acea epocă. Veneţianul Andrea Memmo însuma însă averea lui Brâncoveanu la peste 2 milioane guruşi (monedă turcească), fără terenurile din Valahia.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version