CULTURĂ
Seară italiană dedicată romanului „Ca din întâmplare, femeie“ de Dario Fo, la Librăria Humanitas Kretzulescu Editura Humanitas Fiction vă invită marți, 26 februarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) la o seară dedicată lansării romanului "Ca din întâmplare femeie.Regina Cristina a Suediei" de Dario Fo, recent apărut în colecția Raftul Denisei.
​Spotlight 2019 are tema EuropeLights ARCUB anunță o nouă ediție a Festivalului Internațional al Luminii - Spotlight, care va avea loc în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei (între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite). A cincea ediție a festivalului de la București îl are ca director artistic pe Jean-François Zurawik, directorul și producătorul Fête des Lumières - Lyon și marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției de anul acesta, intitulată: EuropeLights.
Premiile Senatului și nominalizările pentru Premiile Galei UNITER 2019 Uniunea Teatrală din România anunţă pe siteul sau nominalizările pentru Premiile Galei UNITER 2019 precum şi premiile acordate de Senatul UNITER: premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.
Mărțișor romantic cu valsuri de Chopin la ParkLake 1 martie - prima zi de primăvară, dar și ziua în care s-a născut unul dintre marii compozitori romantici, Frédéric Chopin, aduce un recital susținut de tânăra și excepționala pianistă Sînziana Mircea: valsuri și nocturne de Chopin, pentru cei romantici și cei care, pur și simplu, aleg să se bucure de frumusețe, speranță și vise, într-un cuvânt, de viață.
Răzvan Theodorescu (Academia Română): România este o lume a Răsăritului, un Răsărit foarte puţin iubitor de democraţie România este "o lume a Răsăritului", un Răsărit "foarte puţin iubitor de democraţie", iar viitorul nostru nu poate fi altul decât al locului unde ne aflăm, în Europa Orientală, a declarat joi vicepreşedintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, în cadrul unei dezbateri desfășurate la fundația lui Adrian Năstase.
Târgul Mărţişorului la Muzeul Ţăranului Roman Muzeul Național al Țăranului Român organizează în perioada 27 februarie - 03 martie 2019, Târgul Mărțișorului. Eveniment de referință în peisajul târgurilor bucureștene, editia 2019 a târgului reunește 271 de participanți. Târgul va avea loc în curtea interioară a MNTR, sala Acvariu, holul de intrare - Studioul Horia Bernea, Sala Foaier.
Băieții sensibili: cum să devină mai puternici, de Betsy de Thierry - o carte care demontează miturile educației băieților Scrisă de o femeie care este nu doar psihoterapeut, ci și mama a patru băieți, cartea Băieții sensibili: cum să devină mai puternici, apărută de curând la editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei, este un ghid pentru orice adult care vrea să înțeleagă și să ajute băieții sensibili să își atingă adevăratul potențial rămânând ei înșiși.
Horia-Roman Patapievici vorbeşte despre cartea lui Galileo Galilei Sidereus nuncius sau Anunțul stelar Editura Humanitas vă invită joi, 21 februarie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o conferință susținută de Horia-Roman Patapievici despre cartea lui Galileo Galilei Sidereus nuncius sau Anunțul stelar, prima traducere în limba română a lucrării care a schimbat din temelii felul nostru de a privi lumea.
Violonistul Liviu Prunaru solist și dirijor pe scena Sălii Radio Violonistul Liviu Prunaru, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal Stradivarius „Pachoud” din 1694 - va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și... dirijor. Artistul roman impreună cu pianista Lorena Țecu și Orchestra de Camera Radio va prezenta un program ce conține creații semnate de Mozart, Haydn și Mendelssohn.
Ulrich Drechsler’s Liminal Zone - Jazz de colecție la București și Cluj-Napoca ​Liminal Zone, un proiect fabulos al maestrului austriac al saxofonului, Ulrich Drechsler, este adus la București și la Cluj, direct de pe scena faimoasei Musik Verein din Viena, de către Jazz Fan Rising și Forumul Austriac București. Concertele vor avea loc pe 25 februarie, ora 19.00, la Sala Radio România Cluj (str. Donat, nr. 160) și pe 26 februarie, ora 19.00, la Sala "Elvire Popesco" a Institutului Francez din București (Bd Dacia, nr.77).
„Credința absolută” în Dumnezeu este mai răspândită în Europa Centrală și de Est Europa prezintă o falie geografică distinctă atunci când vine vorba de certitudinea credinței.Conform unui studiu realizat de Pew Research Center din Washington DC, sunt mai puțini vest-europeni care-și declară credința într-un Dumnezeu creștin în comparație cu populația din Europa Centrală și de Est (ECE), potrivit Rador, care citează Euronews.
Dirijorul Cristian Mandeal și violoncelistul Ștefan Cazacu, în concert extraordinar, la Sala Radio Dirijorul Cristian Mandeal, unul dintre cei mai mari dirijori români, și tânărul violoncelist Ștefan Cazacu, urcă pe scena Sălii Radio vineri, 22 februarie (19.00), alături de Orchestra Naţională Radio pentru a susţine un concert extraordinar cu un program ce reunește lucrări a 4 mari compozitori: Schubert, Ceaikovski, Dvořak și Brahms.
"Răzbunarea iertării" de Eric-Emmanuel Schmitt : patru texte surprinzătoare și tot atâtea ipostaze ale volatilei relații dintre vinovăție și iertare Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 20 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea volumului de nuvele Răzbunarea iertării de Eric-Emmanuel Schmitt, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, în traducerea lui Laurențiu Malomfălean. Maestru al nuvelei - gen literar care i-a adus un Premiu Goncourt în 2010 - Eric-Emmanuel Schmitt le oferă cititorilor săi, cu acest nou volum, patru texte surprinzătoare și tot atâtea ipostaze ale volatilei relații dintre vinovăție și iertare.
M.C Donici: "Lângă Brâncuși. Expoziție de o oră”, marti 19 februarie, între orele 13 și 14 Mihai - Corneliu Donici anunță expoziția inedita dedicată Zilei lui Brancuși. In stilul său neconvențional, expoziția, care va dura timp de o ora (fix!), vorbește despre lumea formelor brâncușiene si va avea loc marți, 19 februarie 2019, între orele 13 și 14, lângă bustul lui Brâncuși (Facultatea de Artă a Universităţii de Vest Timişoara ).
De Mărțișor... Târg cu tâlc, la Muzeul Satului din București Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 26 februarie - 8 martie 2019, de marți până duminică, între orele 9:00 - 17:00, la Târgul de Mărțișor, organizat cu ocazia venirii primăverii. Ca în fiecare an, meșteri populari și artiști plastici vor expune cele mai frumoase mărțișoare, pe care vizitatorii le pot cumpăra spre a le oferi drept cadou celor dragi.
Sonorități jazzistice românești la Biblioteca Națională a României Cel de-al treilea sezon al Stagiunii de colecție găzduit de Biblioteca Națională a României continuă. Pentru prima dată în actuala stagiune, publicul va fi invitat să se bucure de lumea sonoră fascinantă a armoniilor și improvizațiilor jazzistice. Evenimentul va avea loc luni, 25 februarie 2019, de la ora 17,30, iar protagoniști sunt vocalista Marta Popovici și trupa On the Fly.
​Noutati la editura Litera: Frica:Trump la Casa Albă, de Bob Woodward Frica:Trump la Casa Albă, recent aparută în colecția de nonficțiune Kronika, la Editura Litera, reprezintă portretul cel mai intim al unui președinte american în funcție, așa cum doar celebrul jurnalist Bob Woodward îl poate realiza. Bob Woodward reușește în “Frica” să surprindă întreg spectrul elementelor care alcătuiesc profilul președinției lui Donald Trump, dezvăluind secvențe și detalii neștiute despre nenumărate situații de criză cu care Casa Albă s-a confruntat din pricina unui președinte impulsiv, nestatornic și profund incapabil să se ridice la nivelul cerințelor funcției sale.
A murit actrița Maria Teslaru Teatrul Național I.L.Caragiale din București anunță că actrița Maria Teslaru a încetat din viață. Actrița avea 63 de ani. "De la „Trilogia antică” la „Burghezul gentilom”, fiecare spectacol în care a jucat din 1990 încoace pe scenele TNB va rămâne atins de talentul și de harul său", a transmis TNB pe Facebook.
Spectacolul "Apolodor" în avanpremieră la Teatrul Ţăndărică Povestea pinguinului "Apolodor", după un text de Gellu Naum, în regia Silviei Roman, va fi prezentată în avanpremieră pe 25 februarie, la Teatrul Ţăndărică, informează Agerpres. Spectacolul ilustrează povestea unui pinguin de la circ, căruia i se face dor de "fraţii săi din Labrador" şi porneşte în aventura vieţii lui spre casa natală.
Lansarea cartii „România, te iubesc!“ la Iași, marți, 26 februarie, Aula BCU Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu și Cristian Leonte vor intra în dialog cu publicul din Iași despre cartea „România, te iubesc!“ apărută la Humanitas și reportajele care au stat la baza ei. Evenimentul de lansare de la Iasi va avea loc marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version