CULTURĂ
Lansarea romanului "Hemingway și cu mine" și întâlnire prin Skype cu scriitoarea Paula McLain - miercuri, 13 martie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 13 martie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Hemingway și cu mine de Paula McLain, o emoționantă reconstituire ficțională a iubirii dintre Ernest Hemingway și celebra corespondentă de război și scriitoare americană Martha Gellhorn. Paula McLain, binecunoscută publicului român datorită bestsellerului Soția din Paris, va participa prin Skype la acest eveniment.
Zoli Toth este ... Home Alone, la ARCUB ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, invită publicul bucureștean - și nu numai - la „Home Alone”, un one-man-show dinamic susținut de Zoli Toth, unul dintre cei mai apreciați artiști din România. Concertul va avea loc la Sala Mare de la ARCUB, în data de 12 aprilie, ora 20:00.
„Literatura română: o odisee europeană“, tema prezenței românești la Târgul Internațional de Carte de la Londra 2019 România participă pentru cea de-a 12 oară consecutiv la Târgul Internațional de Carte de la Londra, care va avea loc în perioada 12-14 martie 2019. Sloganul prezenței românești la cea de-a 48-a ediție a London Bookfair - unul dintre cele mai mari evenimente ale industriei mondiale de carte - este „Literatura română: o odisee europeană“.
BOLERO-ul lui RAVEL la Sala Radio Celebrul Bolero semnat de RAVEL - una dintre lucrările care au captivat cel mai mult imaginația publicului de-a lungul timpului - va fi interpretat de Orchestra Națională Radio, vineri, 15 martie (19.00), la Sala Radio, sub bagheta lui Gabriel Bebeșelea.
„Compromisul. O istorie politică și filozofică“ în dezbatere, cu Alin Fumurescu, Cătălin Avramescu, Sever Voinescu și Doru Căstăian, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu Despre ediția în limba română a volumului „Compromisul. O istorie politică și filozofică“ de Alin Fumurescu - „Una dintre cele mai interesante cărți de teorie politică scrise în ultimii ani“ (Choice) - se va vorbi joi, 14 martie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Vor participa la dezbatere Alin Fumurescu, Cătălin Avramescu, Sever Voinescu, Doru Căstăian.
​Concert de Blues cu Berti Barbera, la Sala Radio BIG BAND BIG TIME este titlul sub care Berti Barbera - o prezență specială pe scena muzicală din România - și Big Band-ul Radio prezintă o seară de blues, derulată joi, 14 martie (19.00), la Sala Radio, sub bagheta dirijorului și compozitorului Ionel Tudor.
INTERVIU Liviu Iancu, autorul cărții Xanax: Am vrut să fac din Xanax o armă împotriva plictiselii, dar e și o încercare de a vindeca de ipocrizie Liviu Iancu este jurnalist economic, a însoțit miniștri și a stat de vorbă cu miliardarii acesti țări. Acum, fără a se strădui prea tare să le ascundă identitea, Liviu Iancu îi expune necruțător, așa cum i-a perceput el: incompetenți, slugoi, despotici, bețivi, depravați sau oameni inteligenți, misterioși și plăcuți. ”Faptul că un ministru în călduri sau un șef de presă lingău ori un om de afaceri pasionat de bordeluri ntentează un proces autorului poate fi subiectul unei știri, iar orice știre înseamnă reclamă”, spune acesta. Cumpara cartea cu autograful autorului de pe GiftBooks.ro
Grigorescu, Luchian, Tonitza, martori la arestare Licitaţia de Primăvară, inclusiv o colecție repatriată din Cehia și o colecție retrocedată de Muzeul Național de Artă al României. 27 martie 2019, ora 19.30. Radisson Blu Hotel BucharestOperele celor mai cunoscuți pictori români se aflau în dimineața lui `64 pe pereții casei din strada Nicolae Iorga nr.47, când medicul Ioan Dumitrescu Popovici este arestat, condamnat și întemnițat de către regimul comunist.
Ana Pauker pusă pe afișul unui eveniment la muzeul din Vaslui. Ce spune directoarea muzeului: A fost o greșeală de editare. Nimeni nu face apologia comunismului sau a bolșevismului. Va trebui să trăim și cu faptul că Ana Pauker face parte din istoria țării Muzeul Județean ,,Ștefan cel Mare” din Vaslui a fost criticat intens pe Facebook fiindcă pe afișul ce mediatiza un simpozion despre femei celebre ale României a fost pusă și Ana Pauker, unul dintre cele mai sinistre personaje politice de după instalarea comunismului. ”A fost doar o greșeală de editare și n-aș vrea să fie judecată activitatea muzeului județean în mod nedrept numai pentru o greșeală”, a spus pentru HotNews.ro, Ramona Mocanu, directoarea Muzeului Ștefan Cel Mare.
Elevii din sectorul 5 învață limba spaniolă la Instituto Cervantes Va avea loc azi ceremonia de înmânare a diplomelor DELE obținute de către elevii care au participat la Proiectul “Elevii din sectorul 5 învață limba spaniolă la Instituto Cervantes”. La eveniment vor fi prezenți Manuel Larrotcha Parada, ambasador al Regatului Spaniei în România și Republica Moldova; Daniel Florea, primarul Sectorului 5; și Rosa Moro de Andrés, directoarea Institutului Cervantes din București.
Humanitas Fiction: 'Fiica ceasornicarului', de Kate Morton, lansare miercuri, 6 martie Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) miercuri, 6 martie, ora 19.00, la lansarea romanului Fiica ceasornicarului de Kate Morton, bestseller internațional, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, o carte dramatică, plină de mister, care ne îndeamnă să refectăm asupra artei, iubirii și frumuseții, dar și asupra pierderii și a felului în care aceasta ne înfluențează destinul.
Expoziție comemorativă la TNB: Ștefan Bucătaru - "50 de ani de pictură" Expoziția comemorativă Ștefan Bucătaru - “50 de ani de pictură” care va putea fi vizitată între 7-31 martie 2019, în Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național ”I.L. Caragiale”, reprezintă un frumos omagiu adus artistului de către fiul său.
"Poveste din Bucureștiul de odinioară" - concert cu tangouri, romanțe și piese de café-concert O incursiune muzicală prin lumea Bucureștilor de altădată, cu piese de café-concert, romanțe și tangouri, este ceea ce vă propune duminică, 10 martie (17.00), Orchestra de Muzică Populară Radio în concertul "Poveste din Bucureștiul de odinioară".
​PS Mihai Frățilă, Gabriel Liiceanu, Wilhelm Tauwinkl și Bogdan Tătaru-Cazaban despre 'Eros și agape. Prefaceri ale iubirii creștine' de Anders Nygren Marți, 12 martie, ora 19.00, sunteți invitați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la prezentarea cărții „Eros și agape. Prefaceri ale iubirii creștine“ de Ander Nygren, o carte fundamentală cu largi ecouri și influențe în filozofia religiei și teologia secolului XX, apărută la Humanitas, în traducerea lui Wilhelm Tauwinkl.
Video Arheologii mexicani au descoperit o peșteră plină de ceramică maiașă Arheologii mexicani susțin că au descoperit o peșteră în ruinele maiașe de la Chichen Itza cu mai mult de 150 de vase ceramice în condiție perfectă, informează CBC.
“Apa si fotografía contemporana spaniola” Atelier sustinut de Clara Durán. Obiectivul acestor ateliere este acela de a face cunoscută cultura spaniolă recentă prin fotografia contemporană și intermediul unei incursiuni în opera a șase artiști consacrați. Criteriul acestei selecții pornește de la generația de artiști vizuali spanioli născuți în anii 50, iar tema artistică pe care o au în comun este apa. Acest subiect are o mare relevanță dacă luăm în considerare atât contextul în care acești artiști se găseau, precum și cel actual. Apa este o tematică foarte versatilă fiindcă oferă posibilități la nivel poetic, simbolic, ecologic și științific.
Spectacolul "Jack şi vrejul de fasole", după povestea scrisă de Joseph Jacobs, va avea premiera la Teatrul "Ion Creangă" Teatrul Ion Creangă, anunță premiera spectacolului „Jack şi vrejul de fasole” - o nouă producție adresată copiilor cu vârsta peste 5 ani. Pus în scenă după bine-cunoscuta poveste scrisă de Joseph Jacobs, despre o lume în care creativitatea şi curajul reuşesc să transforme realitatea, spectacolul va avea premiera sâmbătă, 09 martie, orele 11:00 şi 18:00, la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr. 53).
Duelul viorilor - Stradivarius sau Guarneri? - colecţia de primăvară 2019 Turneul DUELUL VIORILOR revine în acest an pentru început cu „colecţia de primăvară”, într-o variantă ce va ajunge între 31 martie şi 3 aprilie la Alba Iulia, Oradea, Cluj Napoca şi Bistriţa, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail ajungând astfel la a noua ediţie a turneului şi încadrând evoluţiile lor în această formulă, între concertele simfonice pe care le susţin pe scenele ţării de-a lungul întregului an.
Pianista Mădălina Pașol pe scena Ateneului Român Duminică 17 martie 2019, de la ora 19, pianista Mădălina Pașol, va urca pe scena Ateneului Român, aducând un omagiu de suflet celui mai mare pianist român prin reinterpretarea lucrărilor cântate de Dinu Lipatti, în ultimul său recital din 16 septembrie 1950, de la Besançon.
​Juriul a anuntat nominalizarile pentru Premiile Radio România Cultural 2019 Gala Premiilor Radio România Cultural, eveniment ajuns la cea de-a XIX-a ediție, va avea loc luni, 18 martie 2019, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Odeon. Vor fi recompensate cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2018. Juriul a făcut cunoscute nominalizările la cele opt categorii de premii care vor fi acordate în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version