CULTURĂ
Domeniul şi Palatul Mocioni-Teleki din judeţul Arad, scoase la vânzare pentru 1,1 milioane de euro Domeniul şi Palatul Mocioni-Teleki din satul Căpâlnaş (judeţul Arad) sunt scoase la vânzare de Artmark pentru un preț de pornire de 1,1 milioane de euro. Ansamblul, aflat la 5 kilometri distanță de castelul regal de la Săvârşin şi la 90 de kilometri de Arad, este estimat la 1,5 - 2 milioane de euro.
Cursuri și școli de vară pentru liceeni, la Fundația Calea Victoriei Sute de liceeni vor să meargă vara la cursuri - s-a întâmplat și anul trecut, se întâmplă și vara asta, la Fundația Calea Victoriei, care organizează în lunile iulie și august în București ateliere de vorbire în public, gândire critică, fotografie, mindfulness, scriere creativă și dezvoltare personală prin teatru, cu program special pentru adolescenți.
webPR: Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" și BRD-Groupe Société Générale lansează proiectul "MyAntipa" Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" şi BRD–Groupe Société Générale lansează MyAntipa, un proiect care propune o formulă inedită pentru educația modernă interdisciplinară, în care știința, arta, lectura și dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de învățare. MyAntipa este realizat în colaborare cu scriitoarea și managerul cultural Svetlana Cârstean, cunoscută pentru multiple proiecte culturale și educative.
[P] Un nou sezon de proiecții în aer liber: Cinemobilul va ajunge în orașe din toată țara Cinemobilul, cea mai accesibilă caravană de film din România, și-a început drumurile prin țară, oferind experiența unui cinematograf în aer liber locuitorilor din regiuni diferite alte țării, care nu au în mod obișnuit posibilitatea vizionării de filme în aer liber. Cea de-a cincea ediție a caravanei Cinemobilul se va extinde până în luna noiembrie. Intrarea la evenimente este liberă.
Dublă lansare de carte și sesiuni de autografe la Sibiu și Alba Iulia: ”Martori ai Fericirii. Șapte vieți de sfinți români“ și „Există o zare“ de PS Mihai Frățilă pe 4 și pe 5 iulie. Editura Humanitas vă invită pe 4 și 5 iulie la evenimentele dedicate volumelor Martori ai Fericirii. Șapte vieți de sfinți români de Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu, însoțit de un cuvânt înainte al Preasfințitului Mihai Frățilă, și Există o zare. Despre truda lui Dumnezeu de a pune lucrurile la punct de PS Mihai Frățilă, episcop greco-catolic de Bucureşti, organizate la Sibiu și Alba Iulia.
'Martori ai Fericirii. Șapte vieți de sfinți români', prezentare și dezbatere, marti 2 iulie, Timisoara Editura Humanitas și Librăria Humanitas Timișoara vă invită marți, 2 iulie, la ora 17, la lansarea voumului Martori ai Fericirii. Șapte vieți de sfinți români de Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu, însoțit de un cuvânt înainte al Preasfințitului Mihai Frățilă, episcop greco-catolic de Bucureşti.
Târg de Sfinţii Apostoli "Petru şi Pavel", la Muzeul Satului Între 28 și 30 iunie 2019 va avea loc tradiţionalul Târg de Sfinții Apostoli „Petru și Pavel”. Vor fi prezenți la eveniment artiști de muzică populară din întreaga țară și ansambluri folclorice care vor evolua pe scena “Dumitra”. Nu vor lipsi atelierele de creație și nici meșterii artizani de la care veţi putea târgui diverse, dar veţi avea ocazia să descoperiți și bucate tradiţionale.
​“MyAntipa” - o formulă inedită pentru educația modernă interdisciplinară Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi BRD–Groupe Société Générale lansează MyAntipa, un proiect care propune o formulă inedită pentru educația modernă interdisciplinară, în care știința, arta, lectura și dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de învățare. MyAntipa este realizat în colaborare cu scriitoarea și managerul cultural Svetlana Cârstean, cunoscută pentru multiple proiecte culturale și educative. MyAntipa debutează joi, 4 iulie, de la ora 18.00, cu un tur aparte în muzeu, ghidat de către Simona Popescu.
Teatrul Național București, cel mai mare din țară, anunță că este "la limita supraviețuirii artistice". Ion Caramitru: Ceea ce trăim acum e fără precedent Teatrul Național București, cel mai mare din țară, anunță că se află "la limita supraviețuirii artistice din cauza drasticelor restrângeri bugetare" și "este obligat să își limiteze, deocamdată, activitățile". Managerul TNB, Ion Caramitru, afirmă că "ceea ce trăim acum, nu numai în Teatrul Național, ci absolut în toate instituțiile care sunt în subordinea Ministerului Culturii, dar și în instituțiile din subordinea Primăriei Generale, este fără precedent".Angajații teatrelor și colaboratorii protestează, duminică, în Piața Victoriei, față de concedierile masive și întârzierile salariale
VIDEO Cea mai mare expoziție Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani, la Art Safari 2019 Cea mai mare expoziție cu lucrări semnate de Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani este vedeta Art Safari București 2019, alături de artă "supercontemporană", la cea de-a șasea ediție a evenimentului care va avea loc în perioada 27 septembrie-6 octombrie.
webPR: Joacă rugby în echipa naturii! Sâmbătă, 29 iunie 2019, vizitatorii Muzeului Antipa vor avea parte de o activitate inedită, în cadrul căreia le va fi pusă la încercare îndemânarea și talentul sportiv. Astfel, în curtea muzeului, pe mini-terenul de rugby improvizat, cu buturi și gazon, vor avea loc timp de câteva ore ateliere de inițiere în sportul cu balonul oval. Cei prezenți pot face un schimb de pase, se pot juca cu balonul, pot învăța despre principiile și valorile pe care rugbyul le promovează.
Liliana Țuroiu, drum liber spre șefia ICR Bruxelles: a primit aviz pozitiv în Senat, chiar dacă voci din ICR o acuză de conflict de interese Președintele Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, a primit, marți, aviz pozitiv din partea Comisiilor reunite de Cultură și Media și de Politică Externă din Senat pentru funcția de director al ICR Bruxelles. Țuroiu mai are acum nevoie doar de un Ordin comun emis de Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român pentru a deveni șefa ICR Bruxelles.Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, vrea să ajungă printr-o serie de artificii director al ICR Bruxelles: "Situație fără precedent și posibil conflict de interese"
Istorie personală și roman al Basarabiei, "Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici" de Dumitru Crudu, – lansare și sesiune de autografe în Librăria Humanitas de la Cișmigiu Sâmbătă, 29 iunie, la ora 16.30, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, prozatorul, poetul și dramaturgul basarabean Dumitru Crudu va fi la București pentru lansarea romanului său, „Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici“, publicat recent în colecția 821.135.1 – Scriitori români contemporani a Editurii Humanitas. Alături de Dumitru Crudu la eveniment vor vorbi Marian Voicu și Gelu Diaconu.
webPR: O lume de acum 17 milioane de ani! Montréal-du-Gers Cu ocazia săpării fundației casei părintești, un copil a găsit, scormonind pământul, o scoică. Marea se afla la mare depărtare, deci curiozitatea lui a fost enormă. De aici și pasiunea și sutele de întrebări care nu și-au găsit răspunsul decât într-o carieră îndelungată și încununată de succes ca paleontolog (cel care studiază fosile animale și vegetale din timpuri preistorice). Copilul mic și curios era chiar dr. Francis Duranthon, directorul Muzeului de Istorie Naturală din Toulouse, pe care Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are deosebita plăcere să-l aibă ca oaspete.
Muzeul "Antipa", în pericol să piardă aproape jumătate din parc / Institutul ”Elie Wiesel” ar fi cerut terenul de la Guvern pentru construcția Muzeului Holocaustului Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a înaintat luni un răspuns către Ministerul Culturii, prin care îşi manifestă opoziţia faţă de ideea înstrăinării a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a instituţiei. Institutul ”Elie Wiesel” a cerut Guvernului să-i cedeze 5.300 de metri pătrați din parcul muzeului în vederea edificării Muzeului Holocaustului din România, potrivit unui document intrat în posesia Europa FM și semnat de secretarul general al Guvernului, Toni Greblă. Acesta a recunoscut ulterior că ”se analizează o posibilă dezmebrare și o posibilă încadrare în zonă a unei astfel de construcții.”. Adevărul îl contrazice pe Greblă și susține că planul de dezmembrare a curții muzeului a fost deja făcut.vezi in text comunicatul muzeului Antipa
[P] Anote’s Ark, marele câștigător la cea de-a 8-a ediție Pelicam Cele mai originale și captivante documentare de mediu din selecția Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni au fost premiate duminică seara, 23 iunie, pe scena Teatrului Jean Bart din Tulcea. Anote’s Ark / Arca lui Anote (Canada, 2018), în regia lui Matthieu Rytz, a fost desemnat marele câștigător al celei de-a 8-a ediții Pelicam și a primit Trofeul Pelicam, în valoare de 3,000 de euro, oferit de Primăria Tulcea.
Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, vrea să ajungă printr-o serie de artificii director al ICR Bruxelles: "Situație fără precedent și posibil conflict de interese" Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, vrea să se mute la Bruxelles, ca director al filialei ICR. Directorii filialelor ICR din străinătate sunt propuși, conform legii, de președintele ICR. Liliana Țuroiu a ajuns candidat la funcția de director ICR Bruxelles după o serie de coincidențe: a intrat în concediu pe 19 iunie și și-a delegat atribuțiile către vicepreședintele Institutului, Mirel Talos. În aceeași zi, ea a fost propusă director al ICR Bruxelles. Radu Carp, membru în Consiliul de conducere al ICR, a declarat pentru HotNews.ro că situația este una "fără precedent" și ar fi vorba despre "un conflict de interese".
Azi un ou, mâine un teatru Licitația de Artă Postbelică și Contemporană, inclusiv o secțiune caritabilă pentru construirea teatrului Grivița 53 Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță 9 iulie 2019, ora 19.00
Bucharest Jazz Festival, unul dintre cele mai așteptate evenimente de jazz din capitala, între 1 și 7 iulie Bucharest Jazz Festival revine între 1 și 7 iulie la București cu șapte zile de festival, concerte live în Piața „George Enescu”, evenimente conexe la ARCUB și un nou concurs de jazz. Festivalul este organizat de ARCUB și aduce pe scena locală de jazz nume importante și interpreți ai tinerei generații din Statele Unite și Europa.
"Flaut la puterea poeziei" - Turneu extraordinar al actorului Dorel Vişan şi al flautistului Ion Bogdan Ștefănescu Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu va încheia turneul său anual Flautul fermecat prin două concerte susţinute pe 30 iunie şi 1 iulie la Turda şi Bistriţa, alături de celebrul actor român Dorel Vişan.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version