CULTURĂ

B-FIT iin the Street! continuă în weekendul 21-22 iulie

de D.S. HotNews.ro
Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! continua în weekendul urmator (21-22 iulie) cu noi producții internaționale. Din programul celui de-al doilea weekend de festival fac parte spectacole din Franța, Italia, România, Danemarca și Belgia desfășurate în Piața Universității, Piața George Enescu, Parcul Cișmigiu și Centrul Istoric.
Povestea mea, Michelle Obama
Foto: Editura Litera

Editura Litera va publica în limba română noile cărți scrise de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și de Michelle Obama

de D.S. HotNews.ro
​Editura Litera anunță că în curând va publica volumele scrise de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și de fosta primă doamnă, Michelle Obama. Biografia îndelung așteptată a lui Michelle Obama, Povestea mea, va fi publicată prima, data apariției fiind stabilită la nivel global pentru 13 noiembrie 2018.
Atelier de Benzi Desenate
Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

Activități de vară pentru copii la Muzeul Municipiului București

de D.S. HotNews.ro
Muzeul Municipiului București invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani  să participe la atelierele educative ce se vor desfășura la fiecare dintre cele 8 muzee din structură, în perioada 18 iulie - 7 septembrie 2018.
Iarmaroc de Sfantul Ilie
Foto: Muzeul Satului

Iarmaroc de Sfântul Ilie, la Muzeul Satului

de D.S. HotNews.ro
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită publicul în acest weekend, pe 21 și 22 iulie, la Iarmarocul de Sfântul Ilie. Evenimentul are loc cu ocazia sărbătorii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cinstit în Calendarul Ortodox pe data de 20 iulie. La târg vor veni meșteri populari care vor aduce cu ei oale şi ulcele, linguri şi mărgele, prăjituri şi acadele, gogoşele, bragă, cozonaci, turtă dulce şi colaci. De la târg nu vor lipsi momentele artistice, lansările de carte sau atelierele pentru copii.
"Enescu si muzica lumii", editia a XIX-a
Foto: Afis festival

23 de concerte și 8 orchestre la Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" - ediția a XIX-a, la Sinaia

de D.S. HotNews.ro
Festivalul Internaţional “Enescu şi muzica lumii” a devenit în cei 19 ani ai existenței sale cea mai importantă platformă de formare și promovare a tinerilor muzicieni din România. Ediţia din acest an, care se va desfășura între 24 iulie și 2 septembrie 2018 la Sinaia și Brașov, are în program nu mai puțin de 23 de concerte și recitaluri, cele principale găzduite de superba sală a Casino-ului din Sinaia, prilej cu care vor putea fi ascultați și văzuți sute de tineri muzicieni români şi străini.
Maryam Mirzakhani
Foto: Stanford University
Articol webPR

Povestea lui Maryam Mirzakhani, prima femeie laureată cu medalia Fields, „Nobelul” pentru matematică

de webPR.ro
Marţi, 17 Iul 2018 Actualitate | Cultură
A 59-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică (OIM) a avut loc în această perioadă la Cluj-Napoca. 615 de concurenți de pe 5 continente au ajuns în Cluj, la cea mai importantă competiție din acest domeniu, ce s-a desfășurat între 3 și 14 iulie. Peste 300 de voluntari au fost implicați în acest proiect, iar printre partenerii care susțin OIM 2018 se numără Iulius Mall Cluj, UNIQA Asigurări și casa de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații.
Expozitia DUBLUL- semnata de Gili Mocanu
Foto: Afis

Vernisaj la ARCUB: Expoziția "Dublul" a pictorului Gili Mocanu

de D.S. HotNews.ro
Duminică, 15 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Expoziția intitulată „DUBLUL” a pictorului român Gili Mocanu va fi vernisată miercuri, 18 iulie, la ARCUB, putând fi vizitată până în data de 24 august, zilnic, între orele 14:00 și 22:00. Intrarea este liberă.
Albumul Regele Mihai I. Loial tuturor - Sinaia
Foto: Afis

Prezentarea albumului Regele Mihai I. Loial tuturor, la Sinaia

de D.S. HotNews.ro
Duminică, 15 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Duminică, 15 iulie 2018, începând cu ora 12:00, are loc la Castelul Peleş deschiderea oficială a Școlii de Vară de la Sinaia Regele Mihai și exilul românesc postbelic (14-19 iulie). Ediția din acest an a Școlii de Vară de la Sinaia este dedicată centenarului Marii Uniri și istoriei exilului românesc anticomunist. Cu ocazia deschiderii, va fi prezentat albumul, apărut la Editura Corint, Regele Mihai I. Loial tuturor, Camelia Csiki, realizatoarea emisiunii Ora Regelui de la TVR1 fiind coautor.
Teatrul Masca - Noi
Foto: Poster

Teatrul Masca porneste în primul turneu britanic al companiei

de D.S. HotNews.ro
Duminică, 15 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Teatrul Masca a început primul său turneu britanic. Desfășurat în cadrul programului de celebrare a Anului Centenarului teatrul va susțiine mai multe spectacole cu piesa „Noi”, o călătorie inițiatică a fiecărui român spre realizarea idealului Marii Uniri, un spectacol de tip paradă cu costume şi măști uimitoare, cu muzică şi dansuri românești.
Cornel Garbea
Foto: Facebook

Actorul Cornel Gârbea a murit

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 14 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Actorul Cornel Gârbea, cunoscut publicului pentru activitatea de la Teatrul Mic din Bucureşti, precum şi pentru rolurile jucate în mai multe filme realizate mai ales în perioada de dinainte de 1990 de către regizorul Sergiu Nicolaescu, a decedat, la vârsta de 90 de ani, a anunţat Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film, relatează Agerpres.
Ciprian Chirvasiu
Foto: Facebook

Scriitorul, poetul și ziaristul Ciprian Chirvasiu a murit la 54 de ani

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Scriitorul, poetul și ziaristul Ciprian Chirvasiu a murit vineri, la vârsta de 54 de ani, potrivit unui anunț publicat de asociația culturală Direcția 9.
LOC GEOMETRIC
Foto: Afis expozitie

LOC GEOMETRIC - expozitie de tapiserie, instalație, pictură

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” gazduiesc sâmbătă, 14 iulie 2018, de la ora 17:00, în galeria Cuhnie, vernisajul expoziției de tapiserie, colaj textile, instalație, pictură, pictură obiect ”LOC GEOMETRIC”, semnată Marijana și Relu Bițulescu. Expoziția va fi deschisă publicului  în perioada:  14 iulie - 3 august 2018.
Provocarea Lego®
Foto: Muzeul Antipa

Ateliere de vacanță LEGO la Muzeul Antipa

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Muzeul Antipa organizează pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani atelierele de vacanță ale Provocării Lego®, un program de educație prin aplicații teoretice și practice distractive. Prin intermediul poveștilor interesante, al experimentelor incitante și modelelor de construcții LEGO®, concepute în mod original, ilustrând lumea Științei, Tehnologiei, Ingineriei, Artei și Matematicii (ȘTIAM), copilul își va dezvolta aptitudinile motorii, spațial-vizuale și sociale, se arată în comunicatul instituției muzeale.
EUROPAfest Summer Edition 2018
Foto: Afis

EUROPAfest Summer Edition are loc la Sinaia între 14 și 26 iulie

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Actualitate | Cultură
După succesul înregistrat de ediția aniversară cu nr. 25 a EUROPAfest – jazz, blues, pop și clasic, organizată în luna mai la București și Sibiu, jmEvents și Jeunesses & Dinu Lipatti realizează ediția de vară a festivalului la Sinaia, în perioada 14 – 26 iulie. EUROPAfest Summer Edition are în agenda sa concerte de muzică clasică dar și Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti.
Ctlin Dorian Florescu, "Brbatul care aduce fericire"
Foto: Humanitas

15 cărți Humanitas de neratat în vara asta

de HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Humanitas propune cititorilor 15 cărți de luat la drum în vara asta. Sunt printre cele mai importante apariții din ultimele luni, bestsellerurile începutului de vară apărute în seriile de autor și colecțiile de literatură, Memorii/Jurnale/Biografii, Istorie și Știință.
B-FIT in the Street 2018
Foto: Afis festival

Vineri începe Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București - B-FIT in the Street!

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
În perioada 13 iulie - 5 august se desfășoară în capitală Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! Cea de-a zecea ediție a festivalului, intitulată "O poveste românească în Anul Centenarului”, aduce la București patru weekend-uri de spectacole de teatru de stradă. Deschiderea oficială a festivalului este programată vineri, 13 iulie, de la ora 19, în Piața Universității.
Stefan Tarara, Eun-Sun Hong, Josu de Solaun
Foto: Festival Enescu

Concursul Enescu 2018 se deschide cu Triplul concert de Paul Constantinescu, singurul triplu concert din literatura muzicală românească

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Ediția 2018 a Concursului Internațional "George Enescu" începe cu un concert extraordinar programat pe 1 septembrie, de la ora 19 în sala mare a Ateneului Român. Trei tineri muzicieni, laureați ai competiției din 2014 - violonistul Ștefan Tarara, pianistul Josu de Solaun și violoncelista Eun-Sun Hong - ­­deschid ediția 2018 a Concursului Internațional "George Enescu" cu un Concert de Gală sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Ei vor interpreta Triplul concert de Paul Constantinescu, singurul triplu concert din literatura muzicală românească.
VSLO 2018
Foto: Afis

Festivalul Internațional de Arte Vizuale VSLO, între 19 și 26 august, la Vama Veche

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale VSLO va avea loc anul acesta în Vama Veche, în perioada 19-26 august și va aduce, în premieră, lectori din Grecia, Cehia, SUA, Elveția, Norvegia și România. VSLO propune și în acest an cursuri și workshopuri gratuite de fotografie, film, pictură și teatru, cu importanți lectori care au acceptat provocarea organizatorilor de a participa la cel mai neconvențional eveniment de gen din lume.
Fotografa Oana Stoian
Foto: ICR Londra

Fotografa Oana Stoian reprezintă România în proiectul expozițional "Another Europe"

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Ȋn după-amiaza zilei de 12 iulie, în capitala Marii Britanii, se dă startul programului "Another Europe" / "O altă Europă", un proiect expozițional derulat în spațiul public londonez în perioada 12 iulie - 9 august 2018, în cadrul căruia câte un fotograf din fiecare stat membru al Uniunii Europene a fost selectat să expună o imagine pe câte o bancă de beton proiectată special și instalată în zona Kings Cross. România este reprezentată în cadrul acestui proiect de tânăra fotografă Oana Stoian, unul dintre finaliștii ediției din acest an a Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de profil din lume.

Ateliere de vacanță pentru copii, la MNAC

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Actualitate | Cultură
Pentru că s-a sunat de vacanță, vara aceasta Muzeul Național de Artă Contemporană organizează o serie de evenimente educative, în care invită copiii să-și petreacă timpul liber descoperind atât colecția muzeului cât și moduri de expresie creative, adaptate vârstei lor. Atelierele au loc de miercuri 11 iulie până vineri, 13 iulie, între orele 12:00-14:00 si se adresează copiilor cu vârste intre 6 si 12 ani. Modulul de artă contemporană pentru copii este coordonat de artistul vizual Aurora Király.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

15:49 BRD Bucharest Open: Irina Bara, eliminată în turul al doilea​

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version