CULTURĂ
Opera Timisoara
Foto: tion.ro

Camere video de scanare în profunzime pentru identificarea a două posibile statuete în pereţii Operei din Timișoara

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 2 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Firma care execută lucrările de reabilitare a clădirii Operei Naţionale din Timişoara va folosi camere video de scanare în profunzime a pereţilor laterali porţii principale de acces, pentru a clarifica dacă în nişele respective mai există două statuete despre care se crede că reprezintă cele două muze, Thalia şi Euterpe, sau pe împăratul Franz Iosef şi pe împărăteasa Sisi (Elisabeta).
Vladimir Zamfirescu
Foto: Hotnews

A încetat din viață pictorul Vladimir Zamfirescu

de A.V. HotNews.ro
Marţi, 2 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Muzeul Național al Literaturii Române anunță cu tristețe trecerea la cele veșnice, în seara zilei de 1 iunie 2020, a pictorului Vladimir Zamfirescu, personalitate marcantă a artei românești și europene contemporane.
Electric Castle, amanat
Foto: Electric Castle

Edițiile din acest an ale Electric Castle, Untold și Neversea au fost anulate oficial din cauza pandemiei de coronavirus

de I.H. HotNews.ro
Marţi, 2 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Trei mari festivaluri programate în vară - Untold, Neversea și Electric Castle - au fost anulate oficial din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse, au anunțat marți organizatorii acestora.
Colosseumul din Roma
Foto: USER UPLOADED

VIDEO Prima zi în care a putut fi vizitat celebrul Colosseum din Roma, după aproape trei luni de la închidere

de Redactia HotNews.ro
Luni, 1 Iun 2020 Actualitate | Cultură
Un prim pas către normalitate: celebrul Colosseum din Roma şi câteva dintre bijuteriile culturale ale Italiei şi-au redeschis luni porţile după aproape trei luni de la închiderea lor din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit EFE.
Taj Mahal
Foto: Pixabay.com

Taj Mahal-ul, avariat de o serie de furtuni puternice

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 31 Mai 2020 Actualitate | Cultură
O serie de furtuni puternice, soldate vineri cu cel puţin 13 morţi în regiunea Agra, din nordul Indiei, au afectat şi Taj Mahal-ul, a informat duminică o sursă oficială, potrivit AFP.
Concerte SRTF
Foto: Slowride Transalpina Fest

Cum se vor desfășura activitățile culturale în această perioadă: Concerte în aer liber cu cel mult 500 de oameni și fără lansări de carte - Monitor

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Vizita la muzeu nu va depăşi 2 ore, cărţile returnate la bibliotecă intră în „carantină” 10 zile pentru dezinfecţie, sunt interzise lansările de carte iar contactul fizic între actori va fi limitat la filmări sunt câteva dintre normele care trebuie respectate în domeniul cultural după 1 iunie şi care au fost publicate în Monitorul Oficial.
Ana Blandiana
Foto: Humanitas

Fundația ”Doina Cornea”, apel la susţinerea candidaturii Anei Blandiana la Premiul Nobel

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Fundația ”Doina Cornea” a lansat un apel întregii societăţi româneşti, instituţiilor statului, fundaţiilor şi asociaţiilor la susţinerea candidaturii Anei Blandiana la Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2020. Reprezentanții Fundației au subliniat că demersul dorește să repună în drepturi adevăratele valori, cu o mare vizibilitate internațională în literatura mondială contemporană.
Cargo
Foto: cargorock.ro

Primul concert de la Timișoara după ridicarea restricțiilor, la sfârșitul săptămânii viitoare

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 29 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Primul concert de la Timișoara după ridicarea restricțiilor va avea loc sâmbătă, 6 iunie, în Piața Libertății, unde va concerta trupa Cargo. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că, potrivit regulilor, vor participa cel mult 500 de spectatori, care vor avea locuri pe scaune.
Untold
Foto: Facebook

Fără festivaluri sau concerte cu peste 1.000 de spectatori până la 31 august - proiect de lege

de I.H. HotNews.ro
Vineri, 29 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Organizarea de evenimente, festivaluri și manifestări culturale sau artistice cu peste 1.000 de participanți simultan va fi interzisă până la 31 august, potrivit unui proiect de lege inițiat de Ministerul Culturii. Restricțiile sunt valabile pentru evenimentele organizate atât în spații închise, cât și în aer liber, indiferent dacă accesul este gratuit sau cu plata biletului.
Concertele roz
Foto: Radio Romania Muzical
Radio România Muzical și Orchestrele Radio România

Concertele roz - două concerte săptămânal, în direct, de la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Radio România Muzical și Orchestrele Radio România deschid cea mai mare scenă din România: în direct de la Sala Radio, concerte fără public, însă cu publicul larg al celor care pot asculta de acasă, pe frecvențele radioului public. Este un prim pas spre revenirea la normalitatea ante-pandemie; o pată de culoare roz într-o lume gri, simbol pentru speranță și vitalitate. Începând din 3 iunie până în 9 iulie, pe parcursul a 6 săptămâni, vor fi programate câte două concerte săptămânal, în direct de la Sala Radio pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural.


Coloravirus la Teatrul Gong
Foto: Teatrul Gong Sibiu

Coloravirus la Teatrul Gong, de Ziua Copilului

de D.S. HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă „Coloravirus”, un program online cu momente de teatru, muzică, lecturi, dar și ateliere de creație, de gătit și de magie. Pagina de Facebook a teatrului va fi transformată, astfel, într-o scenă virtuală pentru a sărbători Ziua Copilului. Pe tot parcursul zilei de 1 iunie, cei mici se vor putea bucura de întâlniri ce promovează schimbul de idei și emoția descoperirii.
Șotron. Festivalul copilăriei
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi

Șotron. Festivalul copilăriei, hub online pentru cei mici

de D.S. HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Actualitate | Cultură
În perioada 1-3 iunie 2020 va avea loc o ediție specială a festivalului Șotron, eveniment organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate”. Potrivit organizatorilor, anul acesta, festivalul copilăriei se transformă într-un hub online, oferind copiilor și părinților acces gratuit la diverse resurse educaționale, distractive și interactive.
Gripa spaniola din 1918. Pandemia care a schimbat lumea, de Laura Spinney
Foto: Editura Corint

Noutati editoriale Corint: "Gripa spaniolă din 1918. Pandemia care a schimbat lumea" de Laura Spinney

de D.S. HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Editura Corint a pregătit un nou titlu important pentru această perioadă, o carte de referință în istorie: Gripa spaniolă din 1918. Pandemia care a schimbat lumea de Laura Spinney, cu prefață de Adrian Cioroianu și postfață de dr. Emanoil Ceaușu. Volumul a aparut în colecția Corint Istorie: https://www.edituracorint.ro/gripa-spaniola-din-1918.html.
FITS
Foto: Facebook

Primul mare festival din Europa Centrală şi de Est organizat online, în luna iunie

de Redactia HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) devine primul mare festival de artele spectacolului din Europa Centrală şi de Est care în acest an va avea loc online, în perioada 12-21 iunie, au anunțat joi organizatorii. Ediția online va include 138 de evenimente din 30 de ţări - peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan sau spectacole pentru copii, care vor fi difuzate gratuit.
Zilele Bucurestiului
Foto: Agerpres

În ce condiții vor putea fi organizate spectacolele în aer liber, din 1 iunie

de I.H. HotNews.ro
Joi, 28 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Spactacolele în aer liber vor putea fi organizate, din 1 iunie, dar cu un număr de cel mult 500 de spectatori, iar regulile vor fi stricte, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis.
elefantFest
Foto: elefant.ro

(webPR) elefantFest începe astăzi. Aproape 50 de evenimente vor avea loc în cele 5 zile de târg

de Smile Media
Miercuri, 27 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Elefant.ro a dat startul astăzi la elefantFest, cel mai mare târg de carte ce a avut loc vreodată în România, conform numărului de vizitatori așteptați online și de edituri participante. Evenimentul va dura până duminică, 31 mai, inclusiv, și va găzdui standurile digitale a 40 de edituri din România, dar și un stand de carte în limbă străină cu peste 600.000 de titluri de la case internaționale de renume.
Privighetoare roscata - foto Alex Birau
Foto: Societatea Ornitologica Romana

Noaptea Privighetorilor - ediția 2020 doar in mediul online

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 27 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează, pe data de 30 mai, a 8-a ediție a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Cel mai relaxant duel dintre păsări și oameni se desfășoară, în acest an, în condiții speciale, doar în mediul online, pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române și pe paginile sucursalelor din Cluj, Sibiu și Iași, anunta organizatorii.
Bookflix - târg de carte
Foto: litera.ro

Bookflix - târg de carte pe litera.ro cu noutăți, reduceri și evenimente online

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 27 Mai 2020 Actualitate | Cultură
Din 27 mai, Editura Litera își așteaptă cititorii la târgul de carte Bookflix, pe litera.ro. Timp de 6 zile litera.ro este gazda online a mii de titluri din cele mai diverse domenii de interes, a noutăților editoriale, a ofertelor precum reduceri de până la 70%, transport gratuit la comenzi de peste 99 lei, cărți cadou, momente de lectură, concursuri tematice, evenimente de lansare și surprize pentru cei mai mici dintre cititori.
Concert Beethoven online
Foto: Filarmonica George Enescu

Beethoven, sărbătorit în stagiunea online a Filarmonicii "George Enescu"

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 27 Mai 2020 Actualitate | Cultură
La 250 de ani de la naştere, Ludwig van Beethoven (1770-1827) este sărbătorit în întreaga lume. Joi, 28 mai 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Jin Wang, va avea în cadrul stagiunii online, un program exclusiv dedicat creatorului german. Concertul difuzat joi, de la ora 19.00, a deschis „Anul Beethoven” în 16 și 17 ianuarie 2020 la Filarmonica „George Enescu”.
Petrache Poenaru
Foto: Captura TVR

Petrache Poenaru: Haiduc, pandur, academician, creator al tricolorului si al primului ziar romanesc / Pe 25 mai breveta ”tocul cu rezervor”

de I.B. HotNews.ro
Luni, 25 Mai 2020 Actualitate | Cultură
A fost haiduc în tinerețe, soldat în trupele de panduri ale lui Tudor Vladimirescu, a pus bazele primului ziar românesc și a creat drapelul tricolor, a inventat tocul cu rezervor, membru titular al Academiei Române din 1870, fondatorul colegiilor naționale din București și Craiova, a organizat învățământul național românesc și a fost primul român care a călătorit cu trenul, iată doar câteva din lucrurile care se pot spune despre Petrache Poenaru.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by