CULTURĂ

Tablou al unui pictor neoimpresionist estimat la 1,5 milioane de euro furat dintr-un muzeu din Franța, recuperat de la un ucrainean suspectat de crimă

de Redactia HotNews.ro
Un tablou al pictorului neoimpresionist Paul Signac, estimat la 1,5 milioane de euro și care a fost furat dintr-un muzeu din Franța anul trecut, a fost recuperat de polițiștii ucraineni, potrivit apnews.com, scrie Mediafax.
Bookfest 2019
Foto: Afis

Bookfest 2019: 11 autori din Marea Britanie sarbatoresc diversitatea in literatura

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 23 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Zece autori britanici contemporani și un autor român stabilit în Marea Britanie vin la finalul lunii mai la București, ca invitați speciali ai proiectului „Marea Britanie - țară invitată de onoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest” (29 mai - 2 iunie 2019, Romexpo), într-un program conceput pentru a celebra diversitatea în literatură.
Expozitia "Sufletul copacului" a artistului peruan José Antonio "Cuco" Morales Velit
Foto: ArCuB

Expoziția "El alma del arbol/ Sufletul copacului" a artistului peruan José Antonio "Cuco" Morales Velit, la ARCUB

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 23 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Vernisajul expoziției de pictură "El alma del arbol/ Sufletul copacului" a renumitului artist peruan José Antonio "Cuco” Morales Velit va avea loc in prezenta artistului, în data de 8 mai, începând cu ora 18:30, la ARCUB.
Stela Giurgeanu
Foto: UNITER

​UNITER: Matilda si groparii de Stela Giurgeanu desemnata „Cea mai bună piesă românească a anului 2018"

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 23 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2018" a desemnat castigatoare piesa MATILDA ȘI GROPARII de Stela Giurgeanu dintr-un numar de cinci piese nominalizate. Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2018 va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER ce se va desfășura la Teatrul Național Cluj-Napoca, în 13 mai 2019.
Noaptea Cărților Deschise, 23 aprilie 2019
Foto: Afis

Arcul de Triumf este gazda cititorilor la Noaptea Cărților Deschise, pe 23 aprilie

de D.S. HotNews.ro
Luni, 22 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Pe 23 aprilie are loc o nouă ediție Noaptea Cărților Deschise. Este pentru al 7-lea an consecutiv cand organizatorii invită cititorii la cel mai mare eveniment de încurajare a lecturii, în universul minunat al cărților. Marți, de la ora 19:00 până la miezul nopții, Arcul de Triumf, simbolul victoriei și al independenței în România, își deschide porțile și devine gazda extraordinară a cărților și a cititorilor.
Pelerinul vrăjit, de Nikolai Leskov
Foto: Humanitas

​Lansare de carte: „Pelerinul vrăjit“, de Nikolai Leskov - aventurile neobișnuite ale unui călugăr din secolul al XIX-lea

de D.S. HotNews.ro
Luni, 22 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Romanul Pelerinul vrăjit, una dintre cele mai cunoscute opere ale scriitorului clasic rus Nikolai Leskov, a apărut recent în traducerea Adrianei Liciu, în colecția „Raftul Denisei“, a editurii Humanitas. Lansarea cărții va avea loc miercuri, 24 aprilie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38).
Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lăsați în grija statului, de Vlad Alexandrescu
Foto: Humanitas

Conferință de presă prilejuită de apariția cărții „Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lăsați în grija statului“ de Vlad Alexandrescu

de HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Marți, 23 aprilie, ora 11, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc conferința de presă susținută de Vlad Alexandrescu, Gabriel Liiceanu și Lidia Bodea despre Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lăsați în grija statului, o nouă carte prin care Editura Humanitas își propune să atragă atenția opiniei publice, instituțiilor și organizațiilor competente asupra situațiilor critice din societatea românească, în încercarea de a-i ajuta pe cei vulnerabili, pe care abandonul, sărăcia sau boala îi transformă în victime.
'Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee' de Tatiana Niculescu
Foto: Humanitas

'Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee' de Tatiana Niculescu - lectură în avanpremieră

de HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Marți, 23 aprilie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, puteti asista la o seară de lectură publică: Tatiana Niculescu va citi în avanpremieră din volumul Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee, aflat în pregărire la Humanitas, în colecția „Memorii/Jurnale“.
Ziua ADN
Foto: Muzeul Antipa

webPR: Ziua ADN la Muzeul Antipa

de Smile Media
Vineri, 19 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” marchează joi, 25 aprilie 2019 Ziua Internațională a ADN printr-o serie de vizite ghidate destinate publicului larg. Astfel, începând cu orele 10.00, 12.00 și 14.00 pasionații de știință vor avea prilejul să observe aspecte din activitatea de cercetare desfășurată în Laboratorul de Biologie Moleculară al Muzeului.
Cvartetul Voces
Foto: Orchestrele si Corurile Radio
In Saptamana Mare

Lucrarea "Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce" de Haydn, la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Actualitate | Cultură
În Săptămâna Patimilor, marţi, 23 aprilie (ora 19.00), cvartetul de coarde VOCES, parte a Orchestrelor şi Corurilor Radio, vă invită să ascultați la Sala Radio una dintre cele mai emoționante lucrări legate de sărbătoarea Paștelui: Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce, ce poartă semnătura lui Haydn, celebrul compozitor austriac.
Grădina cu Artiști 20-21 aprilie
Foto: Poster

Grădina cu Artiști se mută pe 20 si 21 aprilie în Parcul Grădina Icoanei din București

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Workshop de percuție, ateliere de plantat răsaduri, yoga pentru familii și multe alte surprize vă așteaptă sambătă 20 și duminică 21 aprilie la Grădina de Artiști, ediția de primăvară. In acest weekend mini-festivalul urban se desfășoară în Parcul Grădina Icoanei.
Expozitia 'Intre vremuri'
Foto: Elite Art Gallery

Vernisaj expozitie: 'Între vremuri' - o împletire armonioasă dintre ceramică și grafică

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Elite Art Gallery găzduieşte în perioada 25 aprilie - 11 mai 2019, expoziţia cu titlul „Între vremuri”. Evenimentul reuneşte lucrările artiștilor Lucia Lobonț și Dan Armand Stancu. Iubitorii de arta sunt asteptati la deschiderea oficială a expoziției care se va ține pe data de 25 aprilie, ora 18.30. Conceptul expozitional „Între vremuri” reprezintă o împletire armonioasă dintre ceramică și grafică.
Scriitorul Andrei Codrescu
Foto: ICR NY

New York-ul e un poem: O seară cu scriitorul Andrei Codrescu

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Cel mai celebru scriitor american de origine română, poetul, profesorul și jurnalistul Andrei Codrescu, s-a aflat joi seara, în 18 aprilie, la sediul din Manhattan al Institutului Cultural Român din New York pentru un eveniment special prilejuit de apariția celei mai recente cărți ale sale, no time like now, un lung poem dedicat New York-ului.
Spotlight 2019
Foto: Hotnews

FOTO VIDEO Spotlight 2019: A început a cincea ediție a celui mai mare festival al luminilor din România

de Cristina Filip HotNews.ro
Joi, 18 Apr 2019 Actualitate | Cultură
A început cea de-a cincea ediție Spotlight- cel mai mare festival dedicat luminilor și proiecțiilor bazate pe lumini din România- care are loc în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei, între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite. Traficul rutier va fi restricţionat pe Calea Victoriei, de joi până duminică, între orele 20:00 - 23:00.
Poarta Buckingham - Eugen Raportoru
Foto: ICR Londra

Expoziția „Raport urban” a pictorului Eugen Raportoru se deschide la ICR Londra

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Institutul Cultural Român din Londra vernisează, în 17 aprilie, expoziţia cu titlul „Raport urban” a pictorului Eugen Raportoru, prima personală a artistului în Marea Britanie. Găzduită de galeria Brâncuși de la sediul Institutului în perioada17 aprilie - 10 mai 2019 și deschisă în prezența artistului, expoziția, cuprinzând lucrări recente din seria așa-numitelor manifeste arhitecturale printre care o pictură de mari dimensiuni intitulată „Poarta Buckingham”, va fi prefațată de curatorul Mihai Hurezeanu.
Andra Margineanu, Andra Lucia Matei, Juhasz-Boylan Pal-Karoly
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Laureații concursului ”Drumul spre celebritate” debutează pe scena Sălii Radio

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Miercuri, 24 aprilie (ora 19.00), cei trei câștigători ai concursului ”Drumul spre celebritate” - ediția a IX-a isi fac debutul pe scena Salii Radio. Acompaniati de Orchestra de Camera Radio sub bagheta dirijorului Radu Popa, dirijor permanent al Filarmonicii ”Banatul” din Timişoara, îi veți putea aplauda pe Andra Margineanu - pian, Andra Lucia Matei - vioară și Juhasz-Boylan Pal-Karoly - bariton.
Adrian Cioroianu
Foto: TNB

​Adrian Cioroianu ne spune ca 'Nici viitorul nu mai e ce-a fost' la Conferintele TNB

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Actualitate | Cultură
​​Adrian Cioroianu, invitatul Conferintelor Teatrului National vine la Sala Atelier a TNB, duminică 21 aprilie 2019, de la ora 11.00, pentru a sustine conferinta cu tema "Nici viitorul nu mai e ce-a fost". In contextul schimbarilor iminente ce se prefigurează în fața noastră, la nivel global, Adrian Cioroianu va vorbi despre familie și despre școală, despre politică și despre posibile viitoare războaie, despre căutarea în care suntem prinși și despre ce anume am putea găsi la capătul drumului.
Spotlight - Brancusi
Foto: ArCuB

Festivalul Internațional al Luminii - Spotlight se deschide oficial joi 18 aprilie, de la ora 20:00

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Festivalul Internațional al Luminii - Spotlight ia startul joi, 18 aprilie, la ora 20:00. Lucrări semnate de artiști străini și români recunoscuți în domeniu vor îmbina arta și tehnicile cele mai inovatoare pentru a exprima valorile europene ce susțin tema ediției a V-a a festivalului - EuropeLights -, marcând, totodată, două evenimente majore ale anului: președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București.
​​Concertul-spectacol Magic Național
Foto: TNB

​Concertul-spectacol Magic Național revine pe scena TNB

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Magic Național revine pe scena Salii Mari a TNB, joi, 18 aprilie, cu noutăţi, apropiindu-vă de farmecul Sărbătorii Pascale şi dăruindu-vă o seară de surprize și revelații. Alaturi de artiştii consacraţi ai spectacolului va evolua All’s Choir, poate cel mai neconvenţional cor din România, pentru prima dată invitat în Magic Național.
Tulnic, detaliu
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Varianta ardelenească de Facebook

de Smile Media
Marţi, 16 Apr 2019 Actualitate | Cultură
Licitația de Valori Tradiţionale, inclusiv o colecţie de icoane Post-Brâncovenești.
Marți, 23 Aprilie 2019, 19:00 Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version