CULTURĂ
Simon Sebag Montefiore
Foto: Wikipedia

Simon Sebag Montefiore în România: dezbateri fascinante despre Romanovii (1613-1918) și celelalte cărți ale sale

de HotNews.ro
Astazi, 21 noiembrie, va puteti intalni cu istoricul britanic de la ora 19.00, la Biblioteca Centrală Universitară, alături de jurnalistul Ion M. Ioniță. Montefiore va vorbi despre ultimul său volum istoric, Romanovii (1613-1918), iar maine, pe 22 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, împreună cu jurnalistul Cristian Pătrășconiu, Simon Sebag Montefiore va discuta despre romanele din Trilogia Moscova: Într-o noapte de iarnă, Sașenka și Cerul roșu al amiezii, publicate de Editura Trei.
Gli Sposi
Foto: Hotnews

​INTERVIU Sold-out în Italia pentru spectacolul de teatru "Soţii", despre cuplul Ceauşescu

de Miruna Căjvăneanu HotNews.ro
Pe 9 noiembrie a avut loc la Teatrul India de la Roma premiera spectacolului „Soţii” (Gli Sposi), despre viaţa cuplului Ceauşescu, adaptată de regizorii italieni Daniele Timpano și Elvira Frosini, după piesa originală în limba franceză „Les Epoux” de David Lescot. În cele patru zile de programare, spectacolul a fost sold – out, iar principalele ziare din Peninsulă au dedicat piesei recenzii măgulitoare. Hotnews.ro a stat de vorbă cu cei doi protagonişti, Daniele Timpano şi Elvira Frosini, care a interpretat-o pe Elena Ceauşescu. Apoi, am consemnat câteva păreri din partea unui public special: trei elevi şi o profesoară de la un liceu clasic din Roma, care au asistat la spectacol în cadrul unui proiect ministerial.
Tentația de a fi fericit, de Lorenzo Marone
Foto: Humanitas

Seară italiană dedicată romanului „Tentația de a fi fericit“ de Lorenzo Marone la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 20 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 21 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară italiană dedicată lansării romanului Tentația de a fi fericit de Lorenzo Marone, tradus în limba română de Gabriela Lungu, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu.
Recitalul Extraordinar Liedul Românesc
Foto:

Mariana Nicolesco: Liedul e Cântec de Dor

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 20 Nov 2018 Actualitate | Cultură
La Muzeul Naţional George Enescu, în Aula Palatului Cantacuzino, Recitalul Extraordinar Liedul Românesc la Centenarul Marii Uniri a însemnat o încununare a manifestărilor închinate acestui gen muzical de mare rafinament iniţiate în 2003 şi a Cursurilor de Măiestrie din acest an, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro. «Liedul e Cântec de Dor», scrie Mariana Nicolesco în caietul-program al evenimentului.

Comisarul european pentru Justiție, în vizită la București: Regulamentul pentru protecția datelor personale nu poate fi folosit ca instrument pentru a restricționa nejustificat libertatea de informare

de M.H. HotNews.ro
Marţi, 20 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, spune că Regulamentul pentru protecția datelor personale (GDPR) nu poate fi folosit ca instrument pentru a restricționa în mod nejustificat libertatea de informare, ea transmițând acest mesaj după ce s-a întâlnit cu președintele Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), Ancuța Gianina Oprea.
Spectacolul Napasta
Foto: Teatrul Excelsior

​Premiera la Teatrul Excelsior cu spectacolul "Năpasta"

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 20 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Spectacolul "Năpasta", versiune regizorală a dramei omonime, scrisă I. L. Caragiale, care poartă semnătura Andrei şi Andreea Grosu, va avea primele reprezentaţii în zilele de 24 şi 25 noiembrie, respectiv 6 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Excelsior.
Dana Dumitrescu, managerul teatrului
Foto: Teatrul de Stat Constanta

Reacția managerului Teatrului din Constanța la scrisoarea deschisă a câtorva actori care o acuză de nereguli: Cei 7 semnatari proferează calomnii și minciuni / Cum răspunde Dana Dumitrescu fiecărei acuzații aduse

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 19 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Dana Dumitrescu, managerul Teatrului de Stat din Constanța, a reacționat, luni, la scrisoarea deschisă semnată de 7 actori ai teatrului și apărută săptămâna trecută în spațiul public, pe care o numește "denigratoare la adresa mea şi a instituţiei pe care o reprezint" și afirmă că cei 7 actori semnatari ai scrisorii "proferează calomnii și minciuni". Dana Dumitrescu ține să sublinieze că Teatrul de Stat din Constanța are 24 de actori angajați și 19 colaboratori, iar scrisoarea este semnată de 7 actori (din care 6 angajați și un colaborator), nefiind vorba despre jumătate dintre actorii teatrului, așa cum s-a scris în presă.
Mircea Cărtărescu, alături scriitorii germani
Foto: Facebook

Mircea Cărtărescu a primit Premiul Thomas Mann, unul dintre cele mai mari premii ale literaturii germane

de Redactia Stiri HotNews.ro
Luni, 19 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit, sâmbătă seara, Premiul Thomas Mann 2018, unul dintre cele mai mari premii ale literaturii germane. La ceremonia din oraşul Lubeck au participat scriitorul și traducătorul Ernest Wichner care a ţinut Laudatio, poetul și editorul Michael Kruger care a citit discursul de mulțumire, editorul austriac Herbert Ohrlinger și traducătoarea suedeză Inger Johansson. Scriitorul Mircea Cărtărescu a scris pe pagina lui de Facebook că la ceremonie au participat şi președintele Societății Thomas Mann și primarul orașului Lubeck.
Targul de carte Gaudeamus
Foto: gaudeamus.ro

Târgul Gaudeamus și-a desemnat premianții. Care a fost cea mai râvnită carte de anul acesta

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 18 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Ediția a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură a decernat duminică duminică după-amiază, premiile evenimentului. Conform Mediafax, trofeele Gaudeamus au inclus, pe baza voturilor publicului, un loc 3 pentru editura Nemira, locul 2 pentru Polirom, în timp ce locul întâi pentru prezența la Târg a fost acordat editurii Humanitas. Volumele "Povestea mea", de Michelle Obama, "Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri", de Bogdan Bucur, "Orice om îi este teamă. Un partid, trei ani şi doi premieri", de Radu Paraschivescu şi "6 poveşti cu draci", de Igor Bergler, se situează pe locuri fruntaşe în topul celor mai vândute titluri.
​​Violonistul Valeriy Sokolov
Foto: Filarmonica George Enescu

​Violonistul Valeriy Sokolov și dirijorul Christian Baden, în "Concertele Centenarului la Ateneu"

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Pe 22 şi 23 noiembrie 2018, Filarmonica „George Enescu”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, a programat un nou eveniment, în seria „Concertele Centenarului la Ateneu”. Dirijor este Chistian Badea, iar solistul invitat este violonistul ucrainean Valeriy Sokolov, care a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti, la ediţia din anul 2005.
Florin Ghenade: Arbori Batrani
Foto: Facebook

Expoziţia de fotografie "Arbori Bătrâni" a artistului Florin Ghenade deschisa la MTR

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Expoziţia de fotografie "Arbori Bătrâni" a artistului Florin Ghenade va putea fi vizitată începând de sâmbătă, in sala Tancred Bănăţeanu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.
Mircea Cartarescu: foto de Barna Nemethi pentru revista Psychologies
Foto: Humanitas

​Mircea Cărtărescu va primi sâmbătă Premiul "Thomas Mann”

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Scriitorul Mircea Cărtărescu va primi sâmbătă, 17 noiembrie, Premiul „Thomas Mann” în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Teatrul Lübeck, potrivit unui anunţ făcut de Ambasada Germaniei la Bucureşti, citat de news.ro.
Francisc Dobos
Foto: Facebook

Cum explică Biserica Catolică modificarea rugăciunii Tatăl Nostru: Vaticanul nu face nimic, este la latitudinea fiecărei țări dacă aduce sau nu un update rugăciunii

de M.H. HotNews.ro
Vineri, 16 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Francis Doboș, a explicat pentru HotNews ce înseamnă "modificarea" textului rugăciunii "Tatăl Nostru", el spunând că este vorba, de fapt, despre adaptarea unui verset. Este un "update" adus acum textului de către Italia, iar anul trecut de Franța, mai explică Doboș, care afirmă că este la latitudinea episcopilor catolici din fiecare țară dacă fac această reinterpretare, pentru România nefiind acum o grabă.
Monumentul Marii Uniri 2
Foto: Hotnews

Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia va fi terminat săptămâna viitoare / Construcția a generat discuții din cauza formei, care seamănă cu logo-ul Facebook

de M.H. HotNews.ro
Vineri, 16 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Monumentul Marii Unirii din Alba Iulia, care a generat discuții din cauza formei ce amintește de logo-ul Facebook, va fi finalizat la începutul săptămânii viitoare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Culturii George Ivaşcu. Monumentul va avea o înălțime de aproximativ 22 de metri şi o greutate de circa 1.350 de tone, iar pentru realizarea acestuia Guvernul a alocat anul trecut aproape 19 milioane de lei.
Portrait of an Artist, de David Hockney
Foto: christies.com

Pictura de Hockney, vândută pentru 90 mil. dolari, preț record pentru un artist în viață

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 16 Nov 2018 Actualitate | Cultură
O celebră pictură realizată în 1972 de britanicul David Hockney a fost vândută joi cu 90,3 milioane de dolari la casa de licitații Christie's, doborând clar recordul pentru o lucrare a unui pictor în viață, transmite Reuters.
Dana Dumitrescu, managerul teatrului
Foto: Teatrul de Stat Constanta

Actorii teatrului din Constanța care au semnat scrisoarea în care acuză abuzuri grave ale directoarei Dana Dumitrescu au fost dați afară din distribuția unui spectacol. Consiliul Județean anunță un control la teatru

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 16 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Alexandru Axente și Iulian Enache, patru dintre cei șapte actori ai Teatrului de Stat din Constanța care au semnat o scrisoare deschisă adresată președintelui Consiliului Județean, în care acuză abuzuri grave ale managerului teatrului, Dana Dumitrescu, au fost anunțați că nu vor mai face parte din distribuția unui spectacol, la câteva ore după ce scrisoarea lor deschisă a apărut în spațiul public. Între timp, Consiliul Județean Constanța a anunțat că va face un control la teatru, pentru a verifica acuzațiile pe care cei mai cunoscuți actori ai teatrului i le aduc directoarei Dana Dumitrescu.
Oswald The Lucky Rabbit
Foto: Wikimedia Commons

Unul dintre cele șapte filme pierdute Oswald a fost găsit în Japonia. Arhiva Disney a confirmat că filmul este autentic

de A.Z. HotNews.ro
Vineri, 16 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Unul dintre cele mai vechi filme ale lui Walt Disney a fos Hotnews t descoperit în Japonia. Un istoric de anime a avut desenele animat vreme de 70 de ani înainte de a-și da seama că este unul din șapte filme pierdute, scriu cei de la BBC.
Iris
Foto: Facebook

Cristi Minculescu a câștigat dreptul de folosire a numelui Iris, în procesul cu toboșarul Nelu Dumitrescu. Decizia instanței nu e definitivă

de Redactia HotNews.ro
Joi, 15 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Cristi Minculescu, Valter Popa şi Doru Borobeică anunță că instanța le-a dat dreptate în încercarea de recâștigare a dreptului de a utiliza marca Iris, înregistrată de toboșarul Nelu Dumitrescu. Decizia Tribunalului nu este însă definitivă.
Magdalena Marculescu
Foto: Hotnews
Interviu cu Magdalena Mărculescu, directorul editorial al Editurii Trei

VIDEO Piața de carte din Romania este vizibil în creștere, tinerii dau tonul

de Contributors.ro
Joi, 15 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Piața de carte este în ascensiune, în Romania, deși cifrele sunt încă mult în urma țărilor din jur. Suntem din ce în ce mai conectați cu piețele de carte din Europa si America. Cititi mai jos un interviu cu Magdalena Mărculescu, directorul editorial al Editurii Trei, despre trendurile pieței si aflați noutățile cu care vine editura la Târgul Gaudeamus.
Cea mai bine vanduta carte de la Editura Trei în 2018 este ”Cele 12 reguli de viață”, de Jordan Peterson. Zilele acestea editura va lansa si primul volum din Seminariile lui Jacques Lacan, renumitul psihanalist francez, atât de greu de tradus.
Dana Dumitrescu, managerul teatrului
Foto: Teatrul de Stat Constanta
 documente
(15 Nov 2018) RTF, 162KB

Câțiva dintre cei mai cunoscuți actori ai teatrului din Constanța semnează o scrisoare deschisă în care acuză abuzuri grave ale managerului Dana Dumitrescu și cer ca aceasta să răspundă "în limitele legii pentru daunele produse instituției" / Reacția Danei Dumitrescu la acuzațiile care i se aduc

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 15 Nov 2018 Actualitate | Cultură
Șapte dintre actorii Teatrului de Stat din Constanța au semnat o scrisoare deschisă adresată președintelui Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu, în care acuză abuzuri grave ale managerului teatrului, Dana Dumitrescu, și cer ca aceasta să răspundă "în limitele stabilite de lege pentru daunele produse instituției". Printre semnatarii scrisorii se numără câțiva dintre cei mai cunoscuți actori ai Teatrului de Stat din Constanța.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version