CULTURĂ
Pelerini se inchina la racla cu moastele Sfintei Parascheva
Foto: Agerpres

Un tânăr musulman din Istanbul merge de 4 ani la Iași să îi mulţumească Ocrotitoarei Moldovei

de I.B. HotNews.ro
Un tânăr de 34 de ani din Istanbul merge de 4 ani la Iași să îi mulţumească Octotitoarei Moldovei. Deşi este musulman, spune că Sfânta Parascheva este sfânta lui, pentru că l-a ajutat într-un moment în care avea nevoie de un sprijin, potrivit Mediafax. ”Faptul că sunt musulman nu mă face să nu cred în sfinți, fie ei creștini sau din altă religie. Parascheva pot să spun cu certitudine că este Sfânta mea...", a spus Mustafa.
Violonista Ioana Cristina Goicea
Foto: Radio Romania Muzical

Recital extraordinar cu violonista Ioana Cristina Goicea, la Sala Radio și lansare de disc

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Pe 12 octombrie, de la ora 19.00, violonista Ioana Cristina Goicea urmează să susțină un recital la Sala Radio, în cadrul proiectului “Moștenitorii României muzicale”. Este prima apariție pe o scenă bucureșteană a acestei violoniste considerate una dintre stelele noii generații de violoniști, la nivel internațional, după reușita ei, din mai 2019, la concursul Regina Elisabetha de la Bruxelles, competiție cunoscută drept cea mai grea din lume pentru violoniști.
NAG 2019
Foto: Afis expozitie

​Noaptea Albă a Galeriilor 2019 în Bucureşti şi alte 13 oraşe din ţară

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Actualitate | Cultură
69 de muzee, galerii de artă, centre culturale străine, art hub-uri şi spaţii alternative vor fi deschise publicului bucurestean în cea de-a 13-a ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor - NAG care are loc vineri, 11 octombrie 2019. În acest an, Noaptea Albă a Galeriilor se bucură să prezinte aproape 150 de locații din București și alte treisprezece orașe: Alba Iulia, Arad, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Miercurea Ciuc, Petrila, Reșita, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș și Timișoara.
Peter Handke
Foto: Wikimedia Commons

Indignare în Bosnia şi Kosovo după acordarea Premiului Nobel pentru Literatură lui Peter Handke: Un admirator al lui Slobodan Milosevic şi un "negaţionist"

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Mai multe voci s-au făcut auzite joi în Bosnia şi în Kosovo denunţând acordarea premiului Nobel pentru Literatură pentru anul 2019 austriacului Peter Handke, considerat un admirator al lui Slobodan Milosevic şi un "negaţionist" al crimelor din timpul războaielor din fosta Iugoslavie, informează AFP.
Olga Tokarczuk
Foto: Wikimedia Commons

Premiile Nobel pentru Literatură: Olga Tokarczuk (2018) și Peter Handke (2019)

de R.M. HotNews.ro
Joi, 10 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Premiul Nobel pentru Literatură 2018 a fost atribuit scriitoarei poloneze Olga Tokarczuk iar cel pentru 2019 austriacului Peter Handke, anunță AFP. Premiul a fost acordat pentru doi ani fiindcă în 2018 s-a renunțat la acordarea lui după ce Academia Suedeză a fost subiectul unui uriaș scandal.
Proiectie de film Cinemobilul 2019
Foto: Cinemobilul - Caravana Cinematografică

[P] Cea mai extinsă caravană de film din România a atras peste 44.000 de spectatori din toată țara în 2019

de Smile Media
Joi, 10 Oct 2019 Actualitate | Cultură
După aproape 5 luni de călătorie, Caravana Cinemobilul și-a încheiat sezonul de activitate pentru anul acesta. Peste 44.000 de oameni din toată țara s-au bucurat de filmele proiectate, în cadrul celei de-a cincea ediții Cinemobilul - Caravana Cinematografică. A fost cel mai ambițios an de activitate de până acum, Cinemobilul devenind cea mai extinsă caravană de film din România. De la mijlocul lunii mai până în octombrie au fost organizate 88 de proiecții, cu intrare liberă.
Cladirea Academiei Suedeze
Foto: Wikimedia Commons

Academia Suedeză va acorda joi două premii Nobel pentru Literatură / Cărtărescu, pe lista scurtă a favoriților

de G.S. HotNews.ro
Joi, 10 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Joi vor fi anunţaţi, la Stockholm, laureaţii Premiului Nobel pentru Literatură pentru 2019 şi pentru 2018 - care nu a fost acordat anul trecut - rămânând ca în 2019 să fie desemnat câştigătorul, notează Agerpres. Premiul Nobel pentru Literatură, acordat, anual, de Academia Suedeză, răsplăteşte cele mai valoroase opere din toate genurile sau speciile literare, de la poezie, nuvelă, roman, la piese de teatru, eseuri sau discursuri.
Vanzătoarea de covoare - F. Șirato
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Singurul tablou românesc din colecția IBM, repatriat de Artmark

de HotNews.ro
Miercuri, 9 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Licitația de toamnă – Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești
Marți, 22 octombrie 2019, ora 19:00
Athénée Palace Hilton București
Pianistul Matei Varga
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Se deschide noua stagiune la Sala Radio

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 9 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Orchestrele și Corurile Radio România își redeschid - vineri, 11 octombrie (19.00) - noua stagiune la Sala Radio. Concertul inaugural al noii stagiuni prezinta publicului meloman două lucrări celebre ale căror povești au marcat istoria muzicii - unicul concert de pian semnat de Schumann și suita Tablouri dintr-o expoziție de Musorgski-Ravel. Protagonistii concertului vor fi dirijorul german Christian Reif și pianistul roman Matei Varga.
Marele incendiator. Cronica unui fapt divers, de Stelian Tanase
Foto: Editura Corint

Lansare de carte: „Marele incendiator. Cronica unui fapt divers” de Stelian Tănase

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 9 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Editura Corint vă invită la evenimentul de lansare a celui mai recent roman semnat de scriitorul Stelian Tanase: „Marele incendiator. Cronica unui fapt divers”. Evenimentul va avea loc miercuri, 9 octombrie, ora 18:30, la demisolul Librăriei Cărturești Verona din București.
Cum se distrau romanii odinioara, de Adrian Majuru
Foto: Editura Corint
​Lansare de carte

Volumul „Cum se distrau românii odinioară” de Adrian Majuru în noua colecție Istorii urbane, la Editura Corint

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 8 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Editura Corint vă invită joi, 10 octombrie, ora 19:00, la Grand Hotel Continental (Sala Nicolae Tonitza, etaj 4), la evenimentul de lansare a volumului „Cum se distrau românii odinioară” de Adrian Majuru. Cartea reprezintă primul titlu din noua colecție: Istorii urbane, informeaza editura.
Septembrie poate astepta, de Susana Fortes
Foto: Humanitas

Lansarea romanului „Septembrie poate aștepta“, o incursiune pasionantă în Londra spionajului din timpul celui de-al Doilea Răziboi Mondial

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 8 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Editura Humanitas Fiction vă invită marți, 8 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea romanului Septembrie poate aștepta de Susana Fortes, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu. Pasionant prin mister și intrigă psihologică, romanul Septembrie poate aștepta pune sub lupa cititorului Londra din timpul Blitzkrieg-ului și imediat după război – o lume a intrigilor și a spionajului –, dar și frenetica metropolă actuală, care fascinează prin istorie, memoria locurilor și literatură.
'Amiralul Horthy, regentul Ungariei'
Foto: Humanitas

Istoricul francez Catherine Horel lansează la București volumul 'Amiralul Horthy, regentul Ungariei', o amplă frescă a Ungariei dintre cele două mari războaie, o istorie ale cărei ecouri în prezent sunt încă vii

de HotNews.ro
Marţi, 8 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Istoricul francez Catherine Horel va veni în România cu prilejul lansării volumului Amiralul Horthy, regentul Ungariei – vineri, 11 octombrie, de la ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu – și a colocviului Construire l’alliance. Les modalités de mise en œuvre de l’engagement de la France dans l’Europe médiane de l’entre-deux-guerres (1917–1939), organizat la București de Centrul Regional Francofon de Studii Avansate și Științe Sociale (CEREFREA) și Institutul Francez.
Cartarescu
Foto: Facebook

​Premiul Nobel pentru Literatură va avea doi laureați în 2019, dintre care unul va fi, cel mai probabil, o femeie, după scandalul #MeToo / Printre favoriți, Mircea Cărtărescu

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 8 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Poetul și romancierul Mircea Cărtărescu este citat din nou printre favoriții la Premiul Nobel pentru Literatură, alături de japonezul Haruki Murakami și francezul Milan Kundera, scrie AFP.
Mariana Nicolesco
Foto: Arhiva personala

Festivalul și Concursul Național al Liedului Românesc la Ateneul Român

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 8 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Ediţia 2019 a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc se desfăşoară la Ateneul Român în perioada 24-27 octombrie 2019. Gala Laureaţilor și ceremonia decernării premiilor va avea loc duminică, 27 octombrie, la ora 19.00.
Castelul Cantacuzino din Busteni, aspect exterior
Foto: Dani Rockhoff

Expozitie 'Books & Arts': Arta lecturii la Castelul Cantacuzino

de D.S. HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino aduce la început de toamnă o nouă expoziție, “BOOKS & ARTS”, o expoziție realizată din drag de carte și încurajați de proiectul de lege „Anul Cărții” în România. Opere de artă inspirate din cărți, carte-obiect, cititori imortalizați de pensula artiștilor, reprezentări artistice ale unor povești cunoscute și basme populare, dar și o surpriză din sfera tehnologiei - toate așteaptă să vă inspire în perioada 4 octombrie 2019 - 30 martie 2020.
Daughters - spectacol de dans
Foto: CNDB

Daughters - un spectacol de dans inspirat de începuturile cyber art, în premieră, la CNDB pe 19 și 20 octombrie 2019

de D.S. HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019 Actualitate | Cultură
„Daughters”, un spectacol inedit în peisajul coregrafic românesc, semnat de coregrafa Simona Deaconescu și realizat printr-o combinație unică de dans, sunet și imagine analog, are loc pe 19 și 20 octombrie, la Centrul Național al Dansului București, Sala Stere Popescu, de la ora 19:30.
Sever Voinescu în dialog cu George Banu
Foto: Teatrul National Bucuresti

Sever Voinescu în dialog cu George Banu la Conferințele Teatrului Național

de D.S. HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Sever Voinescu si George Banu vor intra in dialog duminică 20 octombrie 2019, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, în cadrul programului Conferințele Teatrului Național. Tema discutiei: Reîntoarceri. Prieteni vechi sau foști prieteni?
Turneul 'Stelele-n cer' cu Rodica Vică și Barbara Laister- Ebner
Foto: Poster

Turneul "Stars in the sky / Stelele-n cer” cu Rodica Vică (soprană) și Barbara Laister- Ebner (țiteră)

de D.S. HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019 Actualitate | Cultură
În perioada 11-22 octombrie 2019, soprana Rodica VICĂ, alături de reputata țiteristă austriacă Barbara LAISTER- EBNER vor susține o serie de 5 concerte: Viena, Brașov, București, Sibiu, Cluj-Napoca. DUO-ul propune un proiect muzical inedit realizat în totalitate din cântece de leagăn și intitulat Stelele-n cer, titlul provenind de la ultimul poem al lui Mihai Eminescu.
Dezbatere: 1989 - anul schimbării?
Foto: Humanitas
​​Dezbatere: 30 de ani de la evenimentele din 1989

„1989 - anul schimbării?“ - Oliver Jens Schmitt în dialog cu Virgiliu Țârău, miercuri, 9 octombrie, Librăria Humanitas de la Cișmigiu

de D.S. HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019 Actualitate | Cultură
Miercuri, 9 octombrie, de la ora 19, sunteți invitați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o dezbatere cu tema „1989 - anul schimbării?“, o întâlnire cu Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie sud-est-europeană la Universitatea din Viena, președinte al secției istoric-filozofice al Academiei Austriece de Științe, în dialog cu Virgiliu Țârău, profesor la departamentul Studii Internaționale și Istorie Contemporană, Facultatea de Istorie și Filozofie, Universitatea Babeș-Bolyai. Discuția va fi moderată de Matei Gheboianu, lector la Facultatea de Istorie, Universitatea din București.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version