CULTURĂ
Istorii nescrise, infamii neprescrise de Eugeniu Bucheru
Foto: Humanitas
Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Lansare de carte si dezbatere: Istorii nescrise, infamii neprescrise de Eugeniu Bucheru

de D.S. HotNews.ro
Joi, 27 februarie, ora 19, sunteti invitati la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Istorii nescrise, infamii neprescrise. Amintiri despre război, captivitatea în URSS și viața în comunism de Eugeniu Bucheru, apărut recent în colecția „Memorii/Jurnale“ a Editurii Humanitas. La eveniment vor vorbi scriitoarea Ioana Pârvulescu, politologul Ioan Stanomir, istoricul Constantin Ardeleanu și îngrijitorul ediției, Valentina Sandu-Dediu.
Miracolele Mirandei, de Siobhan Parkinson
Foto: Editura Corint

Scriitoarea irlandeza Siobhan Parkinson, autoarea cartii Miracolele Mirandei, vine in Romania

de D.S. HotNews.ro
Cea mai cunoscută scriitoare irlandeză pentru copii va fi prezentă, în perioada 4-8 martie, în România, pentru a conferenția pe tema literaturii pentru copii și pentru a lansa ediția în limba română a cărții sale, Miracolele Mirandei, în contextul aniversării a treizeci de ani de relații diplomatice între România și Irlanda. Miracolele Mirandei este o poveste amuzantă și emoționantă despre descoperirea Mirandei Maguire, și anume că fantezia, scrisul și literatura au puterea magică de a ne însănătoși.
Salon BD: Povești despre Vlad Țepeș Drăculea!
Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

Povești despre Vlad Țepeș Drăculea! - tema Salonului BD "Povesti din Bucuresti in benzi desenate"

de D.S. HotNews.ro
SALON BD - Povesti din Bucuresti in benzi desenate, editia a VII-a (1 iulie - 31 august 2020) revine la Palatul Suțu. Evenimentul este organizat de Muzeul Municipiului București la inițiativa managerului muzeului dr. Adrian Majuru și a autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu. Salonul din acest an se încadrează în proiectul inițiat de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc: „2020 - Anul Vlad Țepeș Drăculea”. Organizatorii lanseaza invitatia catre autorii de banda desenata de a participa la Salon cu lucrari respectand tematica anuntata.
Adelina Ivan: Two Points of Her Own
Foto: ICR

Zece artiști români vor fi prezenți la NADA New York Gallery Open, unul dintre cele mai importante evenimente de artă contemporană

de D.S. HotNews.ro
Galeria de artă contemporană Anca Poterașu deschide vineri, 28 februarie 2020, de la ora 19.00, prima sa expoziție la New York, prin participarea la NADA New York Gallery Open 2020. "O cameră doar a ei", titlul expoziției, aduce în prim-planul peisajului cultural newyorkez zece artiști români de artă contemporană. NADA New York Gallery Open 2020 se defășoară între 5– 8 martie 2020 și reunește peste 60 de galerii de artă, organizați non-profit și spații alternative din lume.
Nașterea cetățeniei democratice. Femeile și puterea în România modernă, de Mihaela Miroiu și Maria Bucur
Foto: Humanitas
Sibiu, Cluj, Hunedoara și București

Turneu de lansare a volumului Nașterea cetățeniei democratice. Femeile și puterea în România modernă, de Mihaela Miroiu și Maria Bucur

de D.S. HotNews.ro
Editura Humanitas vă invită în perioada 25 februarie–6 martie la evenimentele dedicate volumului Nașterea cetățeniei democratice. Femeile și puterea în România modernă de Mihaela Miroiu și Maria Bucur. Cartea, publicată la finele lui 2018 în Statele Unite, la Indiana University Press, a apărut recent la Editura Humanitas, în colecția „Istorie contemporană“, în traducerea și adaptarea Magdei Dragu și a Mihaelei Miroiu.
Katherine Johnson in1983
Foto: NASA

Katherine Johnson, matematician NASA și personaj principal în „Hidden Figures”, a murit

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 25 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Katherine Johnson, unul dintre matematicienii afro-americani inovatori a căror poveste a fost spusă în pelicula de succes „Hidden Figures/Figuri ascunse”, a murit, a anunțat NASA, luni. Johnson avea 101 ani, relatează Mediafax citând The Guardian.
London Philharmonic Orchestra
Foto: ICR

Muzica lui Enescu, interpretată de London Philharmonic Orchestra, se aude la Royal Festival Hall

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Simfonia nr.1 de George Enescu va fi interpretată, vineri, 28 februarie 2020, la Royal Festival Hall, de London Philharmonic Orchestra (LPO), una dintre cele mai importante orchestre britanice, în cadrul concertului „2005: Poetry & Belief“, informeaza ICR.
Leo Hussain: foto Marco Borggreve
Foto: Orchestrele si Corurile Radio

Dirijorul britanic Leo Hussain revine la Sala Radio cu un program Elgar/Sibelius

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Dirijorul britanic Leo Hussain - care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 28 februarie (19.00), la Sala Radio. La pupitrul Orchestrei Naționale Radio Leo Hussain va dirija un program Elgar/Sibelius.
Premiile Galei UNITER 2020
Foto: UNITER

Premiile Senatului si nominalizarile pentru Premiile Galei UNITER 2020

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Pentru a XXVIII-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări (Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu, Călin Ciobotari) a selectat spectacolele ce intra in cursa pentru Premiile UNITER. Totodata, Senatul UNITER a stabilit cui va decerna premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale in cadrul Galei UNITER 2020.
Târgul de Mărțișor la Muzeul Satului
Foto: Afis

Târg cu Tâlc... - Târgul de Mărțișor la Muzeul Satului

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
In perioada 24 februarie - 8 martie 2020, de luni până duminică, între orele 9:00 - 17:00, are loc Târgul de Mărțișor, organizat cu ocazia venirii primăverii, anunta Muzeul Satului "Dimitrie Gusti". Ca în fiecare an, meșteri populari și artiști plastici vor expune cele mai frumoase mărțișoare, pe care vizitatorii le pot cumpăra spre a le oferi drept cadou celor dragi.
"Dăruiesc sunetul iubirii" cu naistul Nicolae Voiculeț
Foto: Afis concert
Luni, 24 februarie:

Concert de Dragobete: "Dăruiesc sunetul iubirii" cu naistul Nicolae Voiculeț

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la un concert de Dragobete numit „Dăruiesc sunetul iubirii”, susținut de naistul Nicolae Voiculeț, luni, 24 februarie 2020, de la ora 18.00, în Sala Perpessicius din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8.
Colecția Corint Fiction
Foto: Editura Corint

Grupul Editorial Corint lansează colecția Corint Fiction

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
O nouă colecție prinde viață: CORINT FICTION, coordonată de Ana Antonescu. Potrivit Grupului Corint, colectia va oferi cititorilor titluri premiate, apreciate la nivel internațional, semnate de autori cunoscuți. Colecția debutează cu un roman celebru, Orfani în Brooklyn de Jonathan Lethem (februarie), și continuă cu The Good Shepherd de C.S. Forester (aprilie) și Girl, Woman, Other de Bernardine Evaristo (mai).
Vernisaj: "Sub masca actorului": George Motoi
Foto: TNB

"Sub masca actorului": George Motoi - Expoziție de Fotografie la TNB

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Miercuri, 4 martie 2020, de la ora 18.00, va avea loc în foaierul Media (aripa dinspre strada Tudor Arghezi) un eveniment dedicat comemorării actorului George Motoi. Evenimentul continuă seria evocărilor unor personalități ale teatrului românesc, serie începută în luna ianuarie, cand a fost evocat actorul Marin Moraru, ”Suntem ce sunt amintirile noastre”.
"Fantezie şi culori sonore" cu Cvartetul Arcadia
Foto: Afis concert

"Fantezie şi culori sonore" cu Cvartetul Arcadia la Palatul Tinerimea Română

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
"Fantezie şi culori sonore" este titlul sub care Centrul Național de Artă Tinerimea Română invită publicul marţi, 25 februarie 2020, de la ora 18, la Palatul Tinerimea Română la recitalul Cvartetului Arcadia, compus din Ana Török - vioară, Răsvan Dumitru - vioară, Traian Boală - violă şi Zsolt Török - violoncel.
#4Rusia - file din natură
Foto: Muzeul Antipa

Expoziție la Muzeul Antipa: #4Rusia - file din natură

de D.S. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invita joi, 27 februarie 2020 de la ora 18:30 la vernisajul expoziției temporare de fotografie „#4Rusia – file din natură”. Expoziția, aflată la Muzeul Antipa la cea de-a patra ediție, cuprinde fotografii nominalizate sau câștigătoare ale concursului „Cea mai frumoasă țară”, un proiect al Societății Geografice Ruse care reunește cei mai buni fotografi amatori sau profesioniști ai Rusiei.
Virgil Iordache
Foto: Arhiva personala

Evoluția numerelor: note de lectură la o carte de Paolo Zellini

de Virgil Iordache Contributors.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Lucrarea “Matematica zeilor și algoritmii oamenilor” de Paolo Zellini [1] permite mai multe niveluri de lectură: istorică, de interpretare culturală și filosofică a matematicii, precum și unul prin reconstrucția unei posibile teorii implicite cu privire la evoluția numerelor. În acest text schițez o teorie a evoluției numerelor prin procese de selecție. O astfel de interpretare este o variantă a abordării constructiviste în matematică, prin care se atribuie „preeminență tocmai procesului [de calcul] care părea exterior vocației abstracte a matematicii” (p9).
Alina Bratosin
Foto: Arhiva personala

Zâmbetul celui împlinit

de Alina Bratosin Contributors.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Azi, 24 februarie, se împlinește un an de când s-a stins Donald Keene, unul dintre cei mai influenți niponologi din epoca postbelică. De fapt, pentru a-i face dreptate, ar trebui să îl prezentăm nu ca pe un niponolog, nu ca pe un profesor de literatură japoneză, ci ca pe profesorul de literatură japoneză, cel ale cărui cărți sunt nelipsite din bibliografia oricărui curs, de la orice universitate occidentală în care se studiază cultura țării soarelui răsare.
Postare Pellea
Foto: Facebook

Oana Pellea: Primăria Craiovei nu a găsit alt fel de a cinsti memoria tatălui meu decât printr-un bust de “bronz” ruginit / 25 de busturi ruginite lipite cu chit

de I.B. HotNews.ro
Luni, 24 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Actrița Oana Pellea a acuzat pe pagina sa de Facebook că primăria Craiovei nu a făcut decât să batjocorească memoria tatălui ei, celebrul actor Amza Pellea, prin reamplasarea unui bust de “bronz” ruginit. ”Mulțumesc... Primăriei Craiova pentru felul in care își arată recunoștința și prețuirea fata de Amza Pellea și cer politicos ca acest bust sa fie casat! Decât așa...mai bine...nimic.”, a scris Oana Pellea. Primăria Craiova a instalat peste 25 de busturi ruginite, cu urme vizibile de lovituri și lipituri cu adaos de materiale nemetalice - chit auto, în spatele unor blocuri, scrie ziarul Pro Oltenia.
Cristi Puiu
Foto: Laszlo Raduly

Presa internaţională despre Malmkrog, filmul lui Cristi Puiu: O capodoperă plină de intensitate

de A.S. HotNews.ro
Vineri, 21 Feb 2020 Actualitate | Cultură
„Malmkrog”, noul film al regizorului Cristi Puiu, a avut premiera mondială, vineri, la prestigiosul Festival Internaţional de Film de la Berlin. Pelicula a deschis secţiunea Encounters, în prezenţa regizorului, într-o proiecţie cu sala plină şi minute de aplauze la final, relatează Mediafax.
Acad. Sabina Ispas la Conferinţele Teatrului Naţional
Foto: TNB

De martisor, acad. Sabina Ispas invitata Conferinţelor Teatrului Naţional

de D.S. HotNews.ro
Joi, 20 Feb 2020 Actualitate | Cultură
Duminică 1 martie 2020, de la ora 11.00, la Sala Mică a TNB, invitata Conferinţelor Teatrului Naţional este acad. Sabina Ispas care va susține conferința cu tema: 1 martie, „cap de primăvară”.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by