FILM
Gala de decernare a premiilor AFF 2019
Foto: Astra Film

webPR: Premiile Astra Film Festival 2019 - ”Teach”, cel mai bun documentar românesc, dezvoltat la Sibiu

de Smile Media
9:47
Premiile Astra Film Festival 2019 pleacă în Franța, Belgia, Israel, Estonia și România! Câștigătorii celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu au fost anunțați sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor, care a avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu. Juriile celor 4 competiții au avut de ales dintr-o selecție finală de 46 de filme.
Mirela Nagâț
Foto: Hotnews
Astra Film Festival

​VIDEO INTERVIU: Mirela Nagâț, jurnalist cultural: ”Există un soi de antipatie față de zona culturală din partea managerilor de televiziuni”

de Smile Media
Duminică, 20 Oct 2019
Mirela Nagâț, jurnalist cultural și realizator al emisiunii Cooltura, povestește într-un interviu pentru HotNews.ro despre ce înseamnă cultura în zilele noastre, de ce nu există mai multe pastile culturale și de unde pornește pofta pentru cultură în viața fiecăruia.
Peter Dale - Profesor în cadrul NFTS Londra
Foto: HotNews
Astra Film Festival

VIDEO INTERVIU: Peter Dale, profesor în cadrul NFTS Londra: "În Marea Britanie s-a vorbit despre al Doilea Război Mondial chiar și la 50 de ani după război. Așa că e normal ca încă să se vorbeasca și aici despre comunism."

de Smile Media
Vineri, 18 Oct 2019
Peter Dale conduce Departamentul Documentar al Şcolii Naţionale de Film şi Televiziune (NFTS) din Londra și direcţia de documentare a Channel 4. Într-un interviu acordat HotNews.ro, el vorbește despre ce face un film documentar să fie bun, despre viziunea regizorului și despre experiența sa la Astra Film Festival.
Les Films de Cannes à Bucarest
Foto: Afis festival

Începe Les Films de Cannes à Bucarest. Vineri 18 octombrie debutează şi ediţiile din Iaşi, Cluj, Timişoara

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019
Les Films de Cannes à Bucarest porneşte astăzi la drum cu un eveniment special din secţiunea România. 30 de ani mai târziu. La Cinemateca Union, de la ora 18:30, vor fi proiectate scurtmetrajul De Crăciun ne-am luat raţia de libertate de Cornel Mihalache și Cătălina Fernoagă şi lungmetrajul Videograme dintr-o revolutie de Andrei Ujică şi Harun Farocki.
DocTank AFF
Foto: Astra Film

webPR: Trei zile dedicate profesioniștilor din industria cinematografică mondială, la Astra Film Festival 2019

de Smile Media
Joi, 17 Oct 2019
Festivalul Internațional Astra Film de la Sibiu este o experiență revelatoare atât pentru publicul larg, dornic să exploreze noi realități ale lumii întregi prin selecția de filme propusă, cât și pentru tinerii regizori prin programul de dezvoltare de proiecte de film documentar. DocTank, programul special dedicat profesioniștilor din industrie, va avea loc în cadrul Astra Film Festival, între 17 și 19 octombrie, și include dezbateri, ateliere, evenimente, prezentări și oportunități de networking.
'5 Minute' regia Dan Chișu
Foto: Poster

Drama "5 Minute", regizată de Dan Chișu, premiera mondială astăzi la Varșovia IFF

de D.S. HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019
Drama „5 Minute/ 5 Minutes Too Late”, scrisă și regizată de Dan Chișu, va avea premiera mondială pe 17 octombrie 2019, la cea de-a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia, unde este inclusă în competiția oficială. La premiera mondială de la Varșovia vor participa regizorul Dan Chișu, actorii Mihai Călin, Diana Cavallioti și Ana Radu, monteurul Letiția Ștefănescu și producătoarea Anamaria Antoci.
Astra Film Festival 2019
Foto: Astra Film

webPR: Astra Film Festival 2019 continuă cu întâlniri-eveniment, filme provocatoare și muzică live

de webPR.ro
Miercuri, 16 Oct 2019
După un debut de ediție cu proiecții sold-out și mii de spectatori, Astra Film Festival 2019 continuă cu un program încărcat. Filme de top, sesiuni Q&A, dezbateri, întâlniri-eveniment cu legende ale filmului documentar și concerte live sunt incluse pe agenda festivalului, care se va desfășura la Sibiu până duminică, 20 octombrie.
Astra Film Junior
Foto: Astra Film

webPR: Debutul celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Astra Film, sărbătorit cu săli pline, invitați de renume mondial și proiecții sold-out

de Smile Media
Marţi, 15 Oct 2019
Cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu s-a deschis luni, 14 octombrie, și încă din prima zi se anunță a fi un real succes de casă. Startul festivalului s-a dat în compania unei audiențe impresionante, proiecții sold-out și o atmosferă de sărbătoare. Festivalul se desfășoară în perioada 14-20 octombrie, în 11 spații care acoperă tot Sibiul.
KINOdiseea 2019
Foto: Afis festival

Filme pentru publicul tânăr, în premieră, la Festivalul Internațional de film KINOdiseea, ediția a XI-a

de D.S. HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019
Cea de-a XI-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr va avea loc la București, între 8 și 13 noiembrie. 2 competiții internaționale de lungmetraje și 5 competiții de scurtmetraje - pentru copii între 3 și 14 ani și pentru tineri de peste 15 ani.

Cea de-a 11-a ediție Timishort se amână pentru 2020

de D.S. HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019
Organizatorii Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, au luat decizia ca ediția din 2019 a festivalului să se anuleze. În ciuda eforturilor susținute de de organizatori, echipa Timishort se vede obligată să amâne ediția a 11-a a festivalului pentru anul viitor. Motivul este întârzierea plăților din finanțările nerambursabile câștigate prin concurs.
Sala Thalia AFF
Foto: Astra Film

webPR: Începe Astra Film Festival 2019: spectacolul lumii se mută la Sibiu, între 14 și 20 octombrie

de Smile Media
Vineri, 11 Oct 2019
Începând de luni, 14 octombrie, centrul istoric al Sibiului va fremăta efectiv timp de 7 zile la vibrațiile celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film, un festival de amploare și prestigiu cultural mondial. Programul oficial al ediției din 2019 e impresionant: 126 de filme selecționate, dintre care 46 vor concura în cele 4 secțiuni competiționale, 58 vor fi prezentate în premieră, 55 de proiecții vor fi urmate de sesiuni Q&A cu regizorii români și străini prezenți la festival, iar 29 vor fi proiectate în formatele VR și full-dome.
Festivalul Tanar de la Sibiu
Foto: Teatrul Gong Sibiu

​Festivalul Tânăr de la Sibiu - Cinci spectacole vor marca 30 de ani de la Revoluție

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 9 Oct 2019
Cinci spectacole românești care vorbesc despre comunism sunt incluse în programul celei de-a cincea ediții a Festivalului Tânăr de la Sibiu, care va avea loc între 1 și 10 noiembrie, la Teatrul Gong. „Amalia respiră adânc”, „An Tan Tina”, „Cultul personalității”, „În umbra marelui plan” și „Tipografic Majuscul” vor fi prezentate pentru a marca 30 de ani de la Revoluție, anunta organizatorii.
Joker
Foto: Flickr

Filmul ”Joker”, pe primul loc și în box office-ul românesc

de Redactia HotNews.ro
Marţi, 8 Oct 2019
Filmul "Joker", regizat de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc, cu încasări de 2.110.334,74 de lei în weekendul premierei, transmite Mediafax, citând Cinemagia.
Astra Film Junior
Foto: Astra Film

webPR: Noile generații de cineaști și cinefili se formează la Sibiu: juriul AFF 2019 și programul Astra Film Junior

de webPR.ro
Luni, 7 Oct 2019
Au fost desemnați membrii juriului celor 4 secțiuni competiționale din cadrul celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu, care va avea loc în perioada 14-20 octombrie. Ca în fiecare an, juriul festivalului reunește profesioniști din elita industriei cinematografice mondiale.
Joaquin Phoenix in Joker
Foto: Captura YouTube

VIDEO "Joker" se instalează în fruntea box-office-ului nord-american, pe fondul controverselor și acuzațiilor de glorificare a violenței

de R.M. HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019
Foarte așteptatul "Joker" produs de Warner s-a propulsat în fruntea box-office-ului nord-american în acest week-end, cu încasări de 93,5 milioane de dolari, în ciuda polemicilor privind tematica sa violentă, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de Exhibitor Relations, scrie AFP.
Filmul Colectiv
Foto: Zurich Film Festival

Filmul "Colectiv", de Alexander Nanau, desemnat cel mai bun documentar la Festivalul de la Zurich

de V.M. HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019
Lungmetrajul "Colectiv", de Alexander Nanau, a primit premiul Ochiul de Aur pentru cel mai bun documentar la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului de Film de la Zurich, Elveţia, ce a avut loc în perioada 26 septembrie - 6 octombrie, potrivit site-ului oficial al evenimentului.
AFF 2019 State Funeral
Foto: Astra Film

webPR: Întâlnire cu Stalin, Gorbaciov și rebeli ai Revoluției din ’89, în documentare de excepție, la AFF 2019

de Smile Media
Joi, 3 Oct 2019
Ediția 2019 a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu, care va avea loc între 14 și 20 octombrie, prezintă o serie de documentare de excepție care propun o reflecție pătrunzătoare asupra trecutului pentru a înțelege mai bine realitatea prezentă. Filmele semnate de unele dintre cele mai importante voci ale cinematografiei universale, precum Werner Herzog și Sergei Loznitsa, sunt centrate pe titani ai istoriei, Iosif Stalin și Mihail Gorbaciov, dar și pe momente cheie din istoria recentă a României, Revoluția din ‘89, atunci și acum.
Astra Film Festival - Interior Dome
Foto: Astra Film

webPR: Cinematograful-dom revine în inima Sibiului cu un program dedicat poveștilor imersive, la Astra Film Festival 2019

de Smile Media
Luni, 30 Sept 2019
Astra Film Festival propune și pentru ediția 2019 o selecție vastă și incitantă de filme creative realizate cu cele mai noi tehnologii în format VR (realitate virtuală) și full-dome (proiecție 360 de grade). Producții inovatoare vor oferi publicului o experiență audiovizuală la intensitate maximă, între 14 și 20 octombrie, în Domul amplasat în Piața Mare din Sibiu pentru al patrulea an consecutiv.
The Irishman
Foto: Captura YouTube

Martin Scorsese dezvăluie "The Irishman", proiectul faraonic produs de Netflix, cu o distribuție de excepție: Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Sept 2019
Regizorul Martin Scorsese a prezentat vineri, pentru prima oară, noul său film "The Irishman", în deschiderea festivalului din New York, un proiect ambițios care a devenit realitate grație platformei Netflix, la peste un deceniu de la lansarea sa, scrie AFP.
Les Films de Cannes à Bucarest
Foto: Poster

10 oraşe şi 10 Palme d’Or-uri la a 10-a ediţie a Les Films de Cannes à Bucarest

de D.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Sept 2019
O selecție cu zece filme premiate cu Palme d’Or la Cannes va putea fi văzută cu ocazia celei de-a 10-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest, la Cinemateca Union. Filmele vor fi precedate de scurte interviuri video cu unii dintre cei mai mari regizori contemporani care răspund la întrebarea: Cum s-a schimbat cinematograful în ultimii 30 de ani și încotro se îndreaptă? Totodată, a 10-a ediție a Les Films de Cannes aduce în România cele mai așteptate filme ale anului în 10 oraşe din țară: pe lângă Les Films de Cannes à Bucarest, vor exista ediții ale festivalului și la Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Botoșani, Brașov, Arad, Suceava, Brăila și Slobozia.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version