FILM
Simon Kilmurry
Foto: Hotnews
Astra Film Festival 2018

VIDEO INTERVIU Simon Kilmurry, membru al Academiei Americane de Film: Am descoperit filme care abordează tema consolidării extremei dreapta și urmăresc miscările neo-naziste în Europa. Aceste lucruri se regăsesc și în SUA

de Matei Budeș HotNews
10:25
Simon Kilmurry, membru al Academiei Americane de Film a acordat un interviu HotNews în care a discutat despre producțiile de film documentar din Europa de Est și despre farmecul festivalului Astra Film. "Sunt pentru prima oară în România, iar Sibiul este superb. Am văzut la Astra filme pe care nu le-am văzut în altă parte. Și asta este un privilegiu pentru mine" - Simon Kilmurry
Anca Damian. Copyright Festivalul de Film de la Locarno
Foto: ICR

Anca Damian, distinsă cu Premiul „Mirada Internacional” la Madrid

de D.S. HotNews.ro
8:40
Realizatoarea Anca Damian a fost distinsă duminică, 21 octombrie, cu Premiul „Mirada Internacional” în cadrul galei de închidere a celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului de Film din Madrid - Platforma Noilor Realizatori. Distincția recunoaște opera unei pioniere în domeniul docu-animației în România, dar și a unei voci singulare în panorama cinematografiei europene.
Sunset cu Vlad Ivanov
Foto: Poster

​László Nemes, laureat cu Oscar în 2016, în închiderea ediției a 9-a a Les Films de Cannes à Bucarest

de D.S. HotNews.ro
8:35
În 2015, László Nemes lua pe sus lumea cinematografului cu primul său film, Son of Saul  - Grand Prix la Cannes iar apoi premiul Oscar pentru cel mai bun film străin al anului. Sunset, cel de-al doilea film al sau, a avut premiera toamna aceasta în competiția principală a Festivalului de la Veneția, unde a câștigat premiul FIPRESCI. Filmul, cu Juli Jakab și Vlad Ivanov in rolurile principale, va fi proiectat în închiderea festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, duminică 28 octombrie, după gala de închidere care va începe la ora 18:00, la Cinema PRO.
Alexandru Mavrodineanu
Foto: Hotnews
Astra Film Festival 2018

VIDEO INTERVIU Alexandru Mavrodineanu, regizorul filmului Caisă:  Simțeam că purtam o povară în suflet, dar după premieră și toate proiecțiile de la Astra Film, mă simt mai ușurat

de Matei Budeș HotNews.ro
Luni, 22 Oct 2018
"Caisă", semnat de regizorul Alexandru Mavrodineanu, tocmai a câștigat premiul pentru cel mai bun film din "Competiția România" din cadrul Festivalului Astra Sibiu, ediția 2018. Filmul este unul tulburător, prezentând o realitate crudă, balcanică pe alocuri. "Eu sunt copil de exilanți, și de la vârsta de 6 ani până la vârsta de 18 ani petreceam câte doi ani într-un oraș, într-o țară. Plimbările astea m-au marcat cumva." - Alexandru Mavrodineanu 

Selma Blair
Foto: Instagram

Actrița Selma Blair a anunțat că suferă de scleroză multiplă

de C.D. HotNews.ro
Duminică, 21 Oct 2018
Actrița Selma Blair a anunțat că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, o boală autoimună care afectează sistemul nervos și a cărei incidență este mai mare în rândul femeilor decât al bărbaților.
Regizoarea Anca Damian
Foto: HotNews.ro

Anca Damian a câștigat Premiul Pentru Cel Mai Bun Regizor la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia

de D.S. HotNews.ro
Duminică, 21 Oct 2018
Sâmbătă seara, Juriul Concursului Internațional al Festivalului de Film de la Varșovia a desemnat-o pe Anca Damian Cel Mai Bun Regizor pentru filmul „Moon Hotel Kabul”. Regizoarea s-a aflat pentru trei zile la Varșovia, la proiecțiile filmului din festival, împreună cu doi dintre actorii filmului: Florin Piersic Jr. (rolul principal) și Alexandru Nagy.
I Am Another You, de Nanfu Wang
Foto: Astra Film

​Premiile Astra Film Festival 2018: Filmul american I Am Another You câștigă Cel mai bun Film Internațional

de D.S. HotNews.ro
Duminică, 21 Oct 2018
Câștigătorii premiilor oferite în cele cinci secțiuni competiționale ale ediției a 25-a AFF au fost anunțați în cadrul Galei de Decernare a Premiilor Astra Film Festival 2018, care a avut loc sâmbătă, 20 octombrie, la ora 19.00, în Sala Thalia din Sibiu. I Am Another You (Eu sunt un alt tu) de Nanfu Wang a câștigat Premiul AFF pentru Cel mai bun film din Competiția Internațională și Sand and Blood (Nisip și sânge) de Matthias Krepp și Angelika Spangel a primit Mențiunea Specială a Juriului AFF.  Premiul AFF Cel mai bun film din Competiția România a fost acordat filmului Caisă de Alexandru Mavrodineanu.
Astra Film Junior 2018
Foto: Astra Film

webPR Record de audiență la Astra Film Festival 2018

de webPR.ro
Vineri, 19 Oct 2018
Festivalul Internațional Astra Film Sibiu se desfășoară cu recorduri de audiență. Peste 25.000 de bilete au fost vândute pentru evenimentele din programul Astra Film Junior, care se află la a 10-a ediție. Toate proiecțiile 360 de grade (full-dome) din secțiunea AFF 2018 - VIITORUL E AZI au loc cu casa închisă.
Lucian Pintilie- Filmare/Filmage, de Gabriel Kosuth
Foto: filmedefestival.ro

Marin Karmitz, Marie-France Ionesco, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, printre invitații speciali ai Omagiului Lucian Pintilie

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Oct 2018
Omagiul Lucian Pintilie se va întinde pe toate cele zece zile ale ediției cu numărul 9 a Les Films de Cannes à Bucarest. Astfel, din 19 până pe 28 octombrie, cinefilii bucureșteni vor putea urmări integrala Lucian Pintilie, mai întâi la Cinema Muzeul Țăranului și apoi la Cinemateca Union, în prezența actorilor, prietenilor și colaboratorilor realizatorul român care a marcat cu personalitatea și viziunea sa atât teatrul cât și filmul românesc în ultimii 50 de ani.
Ion si Nora Agapi
Foto: Hotnews
Corespondență Astra Film 2018

​ VIDEO Timebox. Adună-le că nu se știe când o să mai ai nevoie de ele / Activist de partid: "de ce nu vă tundeți?".  "- Îl tund, dar mereu crește la loc."

de Matei Budeș HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018
Aș spune că una dintre calitățile principale ale filmului documentar este felul în care se opune uitării. Uneori cu blândețe, uneori cu furie, dar se încăpățânează să-i reziste uitării. În aceste timpuri tulburi, când diferențele ne despart tot mai mult și ne insularizam, documentarul ne aduce aminte.  

"Adun lucruri fel de fel din anii copilăriei când tata îmi spunea: Adună-le, Ioane, nici nu știi când ai nevoie de ceva". 
Les Films de Cannes à Bucarest
Foto: Poster

Selecționerii festivalurilor de la Cannes și Berlin participă la Les Films de Cannes à Bucarest

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018
Les Films de Cannes à Bucarest organizează pe perioada celor 10 zile de proiecții (19 – 28 octombrie) și o serie de evenimente profesionale, discuții deschise și paneluri la care sunt așteptați să participe deopotrivă profesioniști din industria filmului, selecționeri și directori de festivaluri, decidenți politici dar și cinefili interesați de mersul industriei cinematografice.

Fundația9 acordă un premiu pentru organizarea, în 2018, a Integralei Lucian Pintilie în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest

de D.S. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018
În cadrul Galei de Închidere a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, pe 28 octombrie, la Cinema Pro, Fundația9 va acorda un premiu de recunoaștere Asociației CINEMASCOP, organizator al festivalului, pentru realizarea primei retrospective integrale a lui Lucian Pintilie după dispariția sa. Premiul va fi ridicat de Cristian Mungiu, în calitate de fondator al festivalului.
Opening Gala AFF 2018
Foto: Astra Film

webPR Ediția aniversară Astra Film Festival 2018 a început – mii de oameni în public și invitați din întreaga lume sărbătoresc 25 de ani de film documentar la Sibiu

de webPR.ro
Marţi, 16 Oct 2018
A 25-a ediție a Festivalului Internațional Astra Film Sibiu s-a deschis oficial, la Sala Thalia, cu filmul Transalpina – Drumul Regilor al regizorului Dumitru Budrala, director-fondator al Festivalului. Înaintea proiecției, invitați de marcă au subliniat importanța momentului și au punctat cele mai importante etape din dezvoltarea Festivalului. Gala de deschidere s-a încheiat cu un concert al nominalizaților la Grammy, The Tiger Lilies.

Filme și cineaști din România la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018
În perioada 12-21 octombrie, la Varşovia, va avea loc cea de-a 34-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film. În acest an, Festivalul va include, printre proiecţiile din concurs, lungmetrajele româneşti Moon Hotel Kabul, în regia Ancăi Damian, în cadrul secţiunii „International Competition” şi Să nu ucizi (Thou shalt no kill), regia Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Şargă, în cadrul secţiunii „1-2 Competition”.
Transalpina - Drumul Regilor
Foto: Astra Film

webPR Start pentru Astra Film Festival 2018 - 400 de evenimente cinematografice în 7 zile

de webPR.ro
Vineri, 12 Oct 2018
A 25-a ediție a Festivalului Internațional Astra Film Sibiu începe oficial luni, 15 octombrie. Peste 400 de evenimente cinematografice se vor desfășura timp de 7 zile, în 9 săli special amenajate în centrul istoric al orașului. O selecție de 128 de filme de top va fi prezentată iubitorilor filmului de non-ficțiune, profesioniștilor din industrie, invitaților speciali și publicului larg. Din aceasta, 55 de producții, din 30 de țări, participă la competiția AFF 2018 în cele 5 secțiuni competiționale, și 28 de titluri sunt proiectate în formatele VR și full-dome.
Un om la locul lui, r. Hadrian Marcu
Foto: filmedefestival.ro

Avanpremiere românești la Les Films de Cannes à Bucarest

de D.S. HotNews.ro
Vineri, 12 Oct 2018
Ediția a 9-a a Les Films de Cannes à Bucarest prezintă și în acest an avanpremierele românești ale toamnei, filme care au fost premiate la Berlin, Locarno sau Sarajevo iar acum urmează să își înceapă aventura pe ecranele românești. În secțiunea Avanpremierele Toamnei au fost incluse opt titluri, dintre care va fi ales filmul câștigător.
Proiectii 360 in Dom la AFF
Foto: Astra Film

webPR Viitorul se întâmplă azi în proiecții VR și full-dome la Astra Film Festival 2018

de Smile Media
Miercuri, 10 Oct 2018
O selecție de 28 de documentare imersive oferă audienței Festivalului Internațional Astra Film 2018 o incursiune inedită în viitor. Între 15 și 21 octombrie, în Domul amplasat în Piața Mare din Sibiu, publicul va putea trăi experiența contactului direct cu viitorul, prin 10 filme de non-ficțiune realizate în realitate virtuală (VR) și 18 realizate pentru proiecție 360 de grade (full-dome). Secțiunea specială care le găzduiește, Viitorul e Azi, este dedicată noilor formate de documentar, realizate cu tehnologii inovatoare și a fost introdusă în programul Astra Film Festival din 2016.
KAPITALISTIS
Foto: Timishort

Trofeul Timishort 2018 pleacă în Belgia

de D.S. HotNews.ro
Marţi, 9 Oct 2018
Kapitalists, în regia lui Pablo Muñoz Gomez, povestea unui Moș Crăciun capitalist, care oferă jucării copiilor bogaţi şi hanorace celor săraci,  este scurtmetrajul câștigător al ediției cu numărul 10 Timishort Film Festival.
Dogman
Foto: Poster

Marile premii din Les Films de Cannes se văd și în șapte orașe din țară

de D.S. HotNews.ro
Luni, 8 Oct 2018
Anul acesta, Les Films de Cannes à Bucarest organizează ediții în șapte orașe. O selecție din filmele premiate la festivalul de la Cannes și o parte din invitații lor vor călători în Timișoara, Arad, Cluj, Iași, Brașov, Oradea și Suceava.
Ink of Yam
Foto: Astra Film

webPR Programul complet al Astra Film Festival 2018 și bilete la toate evenimentele sunt disponibile online

de SmileMedia
Miercuri, 3 Oct 2018
Ediția 2018 a Festivalului Internațional Astra Film Sibiu (15-21 octombrie) cuprinde peste 400 de evenimente cinematografice, care se vor desfășura timp de 7 zile în 9 spații special amenajate în centrul istoric al orașului. Programul include peste 100 de filme de non-ficțiune, 8 discuții panel, întâlniri cu profesioniști din industrie, concerte live și peste 60 de sesiuni de Q&A cu realizatori români și străini prezenți la Sibiu.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version