CORONAVIRUS
���Ucraina aten��ioneaz�� c�� „imunizarea cu vaccinul rusesc Sputnik V nu este suficient��” pentru a intra în ��ar�� Ucraina nu le va permite cet����enilor str��ini imuniza��i cu vaccinul rusesc Sputnik V s�� intre pe teritoriul s��u dac�� ace��tia nu vor prezenta ��i un test negativ pentru SARS-CoV-2, a anun��at joi serviciul de frontier�� ucrainean, potrivit Reuters ��i Agerpres.
Jum��tate din popula��ia adult�� a UE a fost vaccinat�� cu cel pu��in o doz�� a unui vaccin anti-Covid Jum��tate din popula��ia adult�� a Uniunii Europene a fost vaccinat�� cu cel pu��in o doz�� a unor seruri anti-COVID-19, a anun��at joi Ursula von der Leyen, pre��edinta Comisiei Europene, potrivit dpa ��i Agerpres.
Bulgaria elimin�� obligativitatea m����tii în unele spa��ii închise Bulgaria inten��ioneaz�� s�� elimine obligativitatea m����tii sanitare în s��lile de fitness, saloanele de cosmetic��, micile magazine ��i birourile unde to��i angaja��ii au fost vaccina��i anti-COVID-19, în contextul sc��derii ratei de infectare cu noul coronavirus, a anun��at Aleksandr Zlatanov, adjunct al ministrului s��n��t����ii bulgar, informeaz�� Reuters ��i Agerpres.
GRAFIC Rata de infectare în fiecare jude��/ Indicele COVID-19 la nivel na��ional - 0,16 Rata de infectare la nivel na��ional este de 0,16, cea mai mare inciden���� a cazurilor COVID-19 la mia de locuitori fiind în jude��ul Prahova, respectiv 0,28, potrivit datelor oficiale publicate joi.
Andrei Baciu: Certificatul digital pentru Covid va fi opera��ional în România la 1 iulie: Va fi un website prin care va putea fi desc��rcat Secretarul de stat Andrei Baciu din Ministerul S��n��t����ii a anun��at joi c�� certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni opera��ional în România la 1 iulie, potrivit Agerpres.
Coronavirus în România: O nou�� zi cu mai pu��in de 150 de cazuri noi, în urma a aproape 30.000 de teste/ Au fost raportate 124 de decese înregistrate în ultimul an / Situa��ia în fiecare jude�� Alte 133 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, în urma a 29.823 de teste, iar bilan��ul a ajuns la 1.079.427, conform datelor transmise joi de c��tre Grupul de Comunicare Strategic��. Au fost raportate 148 de decese, dintre care 24 s-au înregistrat în ultima zi, iar restul de 124 sunt decese înregistrate în ultimul an.
Statele Unite vor dona 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer altor ����ri Statele Unite vor achizi��iona 500 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer / BioNTech pentru a le dona altor ����ri, au informat miercuri publica��iile New York Times ��i Washington Post, informeaz�� AFP.
VIDEO David Hasselhoff apare într-un videoclip care promoveaz�� campania de vaccinare anti-Covid din Germania Actorul american cu origini germane David Hasselhoff, protagonistul serialului TV „Baywatch”, apare într-un videoclip lansat de Ministerul S��n��t����ii din Germania pentru a îi încuraja pe reziden��ii acestei ����ri s�� se vaccineze împotriva noului coronavirus.
Ritmul de vaccinare continu�� s�� scad��: Doar 45.000 de persoane imunizate anti-Covid în ultima zi 45.873 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, dintre care 32.372 au fost imunizate cu Pfizer, 2.571 cu Moderna, 1.550 cu AstraZeneca ��i 9.380 cu Johnson&Johnson. De la debutul campaniei de vaccinare, 4.496.033 de persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri, 4.072.855 primind ��i rapelul.
Coronavirusul a fost detectat în peste 400 de ferme de nurci din UE, potrivit unui grup activist Focare de coronavirus au fost semnalate în peste 400 de ferme de nurci din statele Uniunii Europene, potrivit activi��tilor germani pentru protejarea animalelor.
28 de elefan��i testa��i pentru COVID în India, dup�� ce moartea unei leoaice a fost atribuit�� coronavirusului 28 de elefan��i au fost testa��i pentru depistarea COVID-19 într-o rezerva��ie din sudul Indiei, au anun��at miercuri autorit����ile, dup�� ce moartea unei leoaice a fost pus�� pe seama coronavirusului, scrie Agerpres, citând AFP.
Ursula von der Leyen: UE a demonstrat c�� este posibil s��-��i vaccineze cet����enii ��i s�� ��i exporte o parte din vaccinuri ��efa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri c�� Uniunea European�� „a demonstrat” c�� este posibil s��-��i vaccineze cet����enii ��i s�� permit�� totodat�� ca o parte din produc��ia de vaccinuri fabricate în Europa s�� fie exportat�� în afara teritoriului comunitar, transmite EFE, citat�� de Agerpres.
„Joints for jabs”: Washington ofer�� marijuana în schimbul vaccin��rii anti-Covid Autorit����ile din statul american Washington ofer�� „un joint în schimbul unei vaccin��ri” („joints for jabs”) pentru a atrage popula��ia s�� se vaccineze împotriva Covid-19, relateaz�� Washington Post ��i AFP, potrivit News.ro. ���
���GRAFIC Rata de infectare scade la nivel na��ional / Topul jude��elor în func��ie de indicele COVID-19 Rata de infectare continu�� s�� scad�� la nivel na��ional, inciden��a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori fiind, potrivit datelor oficiale de miercuri, de 0,16. Cel mai mare indice este în Prahova, respectiv 0,27, în vreme ce în Bucure��ti rata de infectare este 0,17.
Grecia va introduce beneficii pentru persoanele vaccinate anti-Covd Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anun��at c�� persoanele vaccinate împotriva coronavirusului s-ar putea bucura de anumite libert����i care nu le vor fi accesibile celor care nu s-au inoculat anti-Covid, relateaz�� Euractiv.
Coronavirus în România: Sub 150 de cazuri noi. Bilan��ul urc�� la 1.079.294 / Au fost raportate înc�� 214 decese înregistrate în ultimul an / Situa��ia în fiecare jude�� Alte 140 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, în urma a 28.388 de teste, iar bilan��ul a ajuns la 1.079.294, conform datelor transmise miercuri de c��tre Grupul de Comunicare Strategic��. În ultima zi au fost raportate 228 de decese, dintre care 214 s-au înregistrat în ultimul an.
Un spital major din SUA a fost dat în judecat�� de angaja��ii ce nu s-au vaccinat anti-Covid Peste o sut�� de angaja��i ai unuia dintre cele mai importante spitale din Texas au lansat o ac��iune în justi��ie împotriva angajatorului lor, decis s��-��i concedieze angaja��ii nevaccina��i împotriva COVID-19, informeaz�� AFP ��i CNN, potrivit Agerpres.
Wuhan: Un studiu SUA arat�� c�� este plauzibil�� posibilitatea ca virusul s�� fi fost sc��pat din laborator Ipoteza unei "scurgeri" a virusului COVID-19 dintr-un laborator chinez din Wuhan este "plauzibil��" ��i "merit�� o investiga��ie suplimentar��", este concluzia la care a ajuns un laborator na��ional din Statele Unite cu privire la originile coronavirusului, potrivit "Wall Street Journal", care citeaz�� persoane familiarizate cu documentul.
Vaccinurile anti COVID-19 ar putea fi disponibile pentru copiii cu vârsta de pân�� la 6 luni începând din aceast�� toamn�� Vaccinurile COVID-19 ar putea fi disponibile pentru copii de pân�� la 6 luni în SUA pân�� în toamn��, au declarat mar��i Pfizer ��i Moderna pentru New York Times. Pfizer testeaz��, de asemenea, o doz�� de rapel pentru a proteja împotriva variantelor de coronavirus, potrivit Insider.
Un medic german, dat în judecat�� dup�� vaccinarea unui copil de 9 ani Un doctor din ora��ul german Augsburg (sud) a fost concediat de la un centru de vaccinare ��i a fost adus în fa��a instan��ei dup�� administrarea unui vaccin împotriva coronavirus la un copil cu vârsta de 9 ani, relateaz�� dpa, potrivit Agerpres.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by