CORONAVIRUS
VIDEO Coronavirus în lume: ���Momente emo��ionante ��i în Spania, unde oamenii au ie��it la balcoane s�� îi aplaude pe medici Izola��i în case, s���paniolii au urmat exemplul italienilor ��i, într-un gest emo��ionant de solidaritate, sâmb��t�� sear�� au ie��it la balcoane, de unde i-au aplaudat pe medicii ��i asisten��ii care se lupt�� s�� îi salveze pe pacien��ii cu coronavirus.
Persoanele de peste 70 de ani ar putea fi rugate s�� se autoizoleze pentru o perioad�� de pân�� la 4 luni din cauza coronavirusului, confirm�� ministrul britanic al S��n��t����ii Persoanele de peste 70 de ani ar putea fi sf��tuite de c��tre guvernul britanic s�� se autoizoleze pân�� la 4 luni pentru a se proteja de epidemia de coronavirus. Ministrul S��n��t����ii, Matthew Hancock, a confirmat duminic�� c�� aceast�� recomandare este pe masa guvernului, noteaz�� Guardian.
Eugen Tomac este blocat în SUA: Când am aterizat la Washington, pre��edintele Trump tocmai anun��a instituirea st��rii de urgen���� Pre��edintele PMP, Eugen Tomac, a anun��at, pe Facebook c�� este blocat în SUA. Tomac spune c�� a ajuns la Washington exact când pre��edintele SUA, Donald Trump, a anun��at instituirea st��rii de urgen����. Evenimentul la care a fost invitat a fost amânat.
Dup�� intrarea în vigoare a st��rii de urgen����, tot Spitalul Victor Babe�� din Timi��oara va putea fi eliberat complet pentru a primi doar cazurile de coronavirus - medic Spitalul de Boli Infec��ioase "Victor Babe��" din Timi��oara ar putea fi eliberat complet, pentru a putea cre��te la maximum capacitatea de primire a cazurilor de coronavirus, iar persoanele internate, care au alte patologii, vor fi transferate în spa��ii din alte unit����i medicale, a declarat duminic��, pentru Agerpres, purt��torul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta.
China a înregistrat 20 de cazuri de infec��ii de coronavirus, dintre care 16 provin din str��in��tate China a anun��at duminic�� 20 de noi cazuri de contaminare cu coronavirusul, dintre care 16 sunt ale unor persoane venite din str��in��tate, informeaz�� AFP, citat�� de Agerpres.
Coronavirus: O treime dintre angaja��ii penitenciarelor din România vor sta acas�� începând de luni O treime dintre angaja��ii penitenciarelor din România vor sta acas�� începând de luni, pentru a limita extinderea cazurilor de coronavirus, anun���� Administra��ia Na��ional�� a Penitenciarelor.
Au prev��zut Hawking, Bill Gates sau filmul „Contagion” pandemia de coronavirus? Un psiholog explic�� de ce vrem s�� credem asta Când epidemia de COVID-19 (coronavirus) a ajuns în afara Asiei, iar cazurile au început s�� fie num��rate cu miile în fiecare ��ar��, filmul Contagion a început s�� fie tot mai urm��rit. De ce are un succes mare acum un film din 2011? Totodat��, ce-a avut ��i Stephen Hawking de zis despre pandemia de-acum? A prezis cineva, cu adev��rat, momentul 2020?
���Alegeri în vremea coronavirusului Francezii voteaz�� în scrutinul local, de��i ��ara este aproape închis�� ��ara este aproape închis��, dar francezii au început totu��i s�� voteze, duminic�� diminea����, în primul tur al alegerilor municipale, cu o miz�� eclipsat�� de epidemia de coronavirus, relateaz�� AFP, citat�� de Agerpres. Marea Britanie a anun��at c�� va amâna alegerile locale. Marea Britanie a anun��at c�� va amâna alegerile locale, iar Polonia nu exclude amânarea scrutinului preziden��ial care ar urma s�� aib�� loc în mai.
Coronavirus: Regina Elizabeta a Marii Britanii, izolat�� în Castelul Winsdor pentru a se proteja de epidemie Regina Martii Britanii, în vârst�� de 93 de ani, ��i prin��ul Philip, 98 de ani, vor sta o perioad�� izola��i la Castelul Windsor, scrie Daily Mail citat de Mediafax. Decizia a fost luat�� sâmb��t�� seara, în contextul dubl��rii deceselor înregistrate în insul�� din cauza COVID-19.
Petrecere cu urin�� de vac�� pentru a se trata de coronavirus, în India Un grup Hindu din India a g��zduit sâmb��t�� o petrecere cu urin�� de vac��, deoarece consider�� c�� elimin�� coronavirusul, scrie Reuters, citat�� de The Straits Times. Pentru hindu��i, vaca este considerat�� sacr�� ��i urina vacii se crede c�� are propriet����i medicinale.
So��ia premierului spaniol Pedro Sanchez, infectat�� cu coronavirus Begona Gomez, so��ia ��efului guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a fost infectat�� cu noul coronavirus, au informat sâmb��t�� serviciile lui Pedro Sanchez, care tocmai anun��ase plasarea în izolare aproape total�� a ����rii pentru a pune cap��t epidemiei, relateaz�� AFP ��i Xinhua. Spania este a doua cea mai afectat�� ��ar�� european�� dup�� Italia, cu aproape 6.400 de cazuri de COVID-19 confirmate.
Coronavirus: România autorizeaz�� livrarea de medicamente pentru spitalale din Republica Moldova România va da curs solicit��rii Republicii Moldova privind autorizarea livr��rii unor medicamente care pot fi achizi��ionate din ��ara noastr�� pentru asigurarea necesarului de medicamente în spitalale publice, în contextul sist��rii exportului de medicamente de c��tre România dup�� instituirea codului ro��u de risc de infec��ie cu noul coronavirus.
"Salva��i Copiii" deschide un fond de urgen���� pentru înt��rirea capacit����ii spitalelor În contextul pandemiei de coronavirus, care pune presiune major�� pe sistemul medical, asocia��ia "Salva��i Copiii România" anun���� deschiderea unui fond de urgen���� pentru sprijinirea imediat�� a îmbunat����irii acestuia cu focus pe sec��iile de primire în regim de urgen���� pentru copii, maternit����i ��i sec��ii de terapie intensiv�� nou-n��scu��i.
Decizie f��r�� precedent în epoca modern��: Vaticanul anun���� c�� slujbele de Pa��ti se vor ��ine f��r�� public din cauza pandemiei de coronavirus -UPDATE Toate slujbele religioase oficiate de Papa Francisc de Pa��ti, în aprilie, se vor ��ine în absen��a credincio��ilor, ca urmare a pandemiei de coronavirus, a anun��at duminic�� Vaticanul, o decizie f��r�� precedent în epoca modern��, noteaz�� Reuters. Slujbele, patru zile de evenimente majore de la Joia Mare pân�� la Slujba Învierii din duminica Pa��telui, atrag anual zeci de mii de oameni în Roma ��i la Vatican, în Pia��a Sfântul Petru.
UE: Credite ��i capital de lucru de miliarde de euro, propuse pentru firmele mici ��i mijlocii afectate de criza coronavirus COVID-19 Firmele mici ��i mijlocii (IMM) din Uniunea European��, inclusiv din România, afectate de sc��derea afacerilor care urmare a crizei actuale cauzate de pandemia de coronavirus COVID-19, ar putea primi credite bancare ��i capital de lucru, prin facilit����i propuse de Comisia European��.
Cum e via��a într-un ora�� turistic unde tocmai ce au ap��rut cazurile de coronavirus În urm�� cu o zi nu exista niciun caz de pacien��i infecta��i cu coronavirus la mine în ora��. Majoritatea erau în Bucure��ti, unele în Timi�� sau prin Hunedoara. Între timp au ap��rut ��i aici. Pentru un ora�� turistic ��i în top 10 al popula��iei, m-a surprins cât de goale erau str��zile în weekend. Cât de pustie era pia��a central��, alt�� dat�� plin�� de turi��ti. În mall, la fel - aproape gol. Singurul loc unde am dat peste aglomera��ie - la rafturile din magazinele alimentare.
Israelul anun���� utilizarea tehnologiei anti-terorism pentru combaterea coronavirusului Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anun��at c�� Israelul va folosi tehnologia specific�� anti-terorism pentru a reduce scurile transmiterii coronaviruslui, scrie Reuters.
Angaja��ii centralei nucleare de la Cernavod�� vor fi izola��i preventiv din cauza COVID-19 Comitetul Na��ional pentru Situa��ii Speciale de Urgen���� a decis duminic�� instituirea m��surii de izolare preventiv�� a personalului esen��ial pentru asigurarea func��ion��rii centralei nucleare de la Cernavod��. M��sura este în concordan���� cu prevederile Planului de continuitate a activit����ilor de baz�� în cazul unei epidemii/pandemii.
Coronavirus în lume: OMS raporteaz�� aproape 11 000 de noi cazuri, cel mai mare num��r într-o singur�� zi de la declan��area epidemiei/ Italia a înregistrat un nou record al deceselor în 24 de ore: 368 / Bilan��ul deceselor a dep����it pragul de 6.000 pe glob, iar în Europa 2.000 / Cre��te num��rul ����rilor care declar�� stare de urgen���� Num��rul deceselor la nivelul lumii a dep����it, duminic��, pragul de 6.000, în timp ce Spania a înregistrat doar în 24 de ore 2.000 de cazuri noi de coronavirus ��i 100 de mor��i. Numai în Europa, bilan��ul deceselor provocate de Covid-19 a dep����it 2.000. Mai multe state, printre care Spania ��i România (m��sura va intra în vigoare de luni) au anun��at intrarea în stare de urgen����, m��sur�� excep��ional�� ce permite, printre altele, deblocarea rapid�� de fonduri guvernamentale pentru gestionarea crizei. Fran��a, unde vestele galbene au ie��it în strad�� s�� î��i continue protestele, a anun��at închiderea cafenelelor, a restaurantelor ��i cluburilor. Cu toate acestea, alegerile municipale de duminic�� nu au fost anulate. Marea Britanie ar putea cere persoanelor de peste 70 de ani s�� intre în autoizolare pentru 4 luni. Vezi aici date în timp real despre cazurile de coronavirus din lume-----------------------------06.30: Cehia restric��ioneaz�� circula��ia persoanelor în lupta cu coronavirusul 05.14: Argentina anun���� închiderea grani��elor ��i suspendarea cursurilor la toate institu��iile de înv������mânt04.24: Festivalul Vive Latino din Ciudad de Mexico a debutat cu peste 70.000 de spectatori în ciuda pandemiei Covid-19i03.25: Primul medicament pentru neutralizarea Covid-19 este gata, dar va dura câteva luni pân�� va fi disponibil02.38: OMS raporteaz�� aproape 11 000 de noi cazuri, cel mai mare num��r într-o singur�� zi de la declan��area epidemiei 01.42: Slovenia închide traficul aerian începând de mar��i01.19: Columbia închide ��colile publice ��i universit����ile. M��sura se aplic�� pân�� pe 20 aprilie. 00.49: Cehia restric��ioneaz�� libertatea de mi��care a oamenilor, în afara mersului la serviciu ��i a cump��r��turilor absolut necesare.00.37: Guatemala înregistreaz�� primul deces cauzat de coronavirus. Victima este un b��trân care a vizitat recent Madridul. 00.13: Portugalia î��i închide grani��a cu Spania pentru turi��ti00.07: Statul australian Victoria a declarat starea de urgen���� pe o perioad�� de patru s��pt��mâni.
Arafat: Declararea st��rii de urgen���� este menit�� s�� ajute, nu s�� creeze probleme / Subiectul nu trebuie speculat, nici politizat ��eful Departamentului pentru Situa��ii de Urgen����, Raed Arafat, face apel la "o atitudine civic�� responsabil��", spunând c�� declararea st��rii de urgen���� este menit�� s�� ajute, s�� sprijine ��i în niciun caz s�� creeze probleme. El afirm�� c�� subiectul nu trebuie nici politizat, nici speculat.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by