Contrabanda
Captură de țigări de contrabandă
Foto: Politia de Frontiera

Topul marilor capturi de țigări de contrabandă și povestea fără sfârșit fericit a scannerelor din vamă

de Vlad Barză Smile Media
Marţi, 8 Sept 2020 Contrabanda
Contrabandiștii nu au stat ”la izolare” în aceste luni, ci au tot încercat să introducă țigări în țară, dovadă fiind și că cea mai mare captură a fost de peste 150.000 de țigări. Contrabanda a fost inclusă în Strategia Națională de Apărare a țării pe motiv că dăunează grav bugetului de stat, iar în articol puteți citi despre cele mai mari capturi făcute la vamă, despre scandalul scannerelor, despre modurile de operare ale infractorilor și despre zonele unde contrabanda este mai intensă.
Tigari de contrabanda, gasite dupa perchezitii DIICOT
Foto: DIICOT

Contrabanda și contrafacerea, tablou general - Cât de mare este fenomenul, ce produse cuprinde și ce s-a schimbat din cauza crizei Covid-19 (II)​

de Vlad Barză HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Contrabanda
De la coletele confiscate în port și mașinile cu compartimente mascate descoperite la vamă, până la tricoul "fake" cumpărat din piață sau parfumul "piratat" cumpărat la colțul străzii, contrabanda și contrafacerea sunt fenomene extrem de răspândite. Estimarea este că peste 15% dintre produsele din piață sunt contrafăcute sau de contrabandă, iar din cauza aceasta pierd toate părțile: consumatorii, firmele corecte, dar și statul. Aceasta este partea a doua a analizei și o să puteți citi despre criza Covid și comerțul ilicit, contrabanda de țigări și despre cum poți recunoaște produsele contrafăcute și diferența față de cele originale.
TIR plin cu tigari de contrabanda
Foto: Politia de Frontiera

Contrabanda și contrafacerea, tablou general - Cât de mare este fenomenul, ce produse cuprinde și ce s-a schimbat din cauza crizei Covid-19 (I)

de Vlad Barză HotNews.ro
Marţi, 7 Iul 2020 Contrabanda
De la coletele confiscate în port și mașinile cu compartimente mascate descoperite la vamă, până la tricoul ”fake” cumpărat din piață sau parfumul ”piratat” cumpărat la colțul străzii, contrabanda și contrafacerea sunt fenomene extrem de răspândite. Estimarea este că peste 15% dintre produsele din piață sunt contrafăcute sau de contrabandă, iar din cauza aceasta pierd toate părțile: consumatorii, firmele corecte, dar și statul. În articol puteți citi pe larg despre comerțul ilicit, cât de mare este valoarea sa, care sunt produsele falsificate cel mai des și cum s-au adaptat infractorii la noile realități de după izbucnirea crizei Covid-19.
Ambulanța cu alcool
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Contrabanda cu alcool: de la poșirca vândută în cluburi, până la ambulanța falsă cu licoare bahică de contrabandă

de Narcis Anton Smile Media
Miercuri, 10 Iun 2020 Contrabanda
Trăim încă într-o Românie divizată din punct de vedere economic și asta se vede foarte clar în statistici. Mediul rural are în continuare un decalaj vizibil față de mediul urban. Și acest lucru se vede foarte bine mergând la orice birt dintr-un sat din România. Aici, între sticlele de alcool ieftin, se dezbat marile probleme ale lumii. De la teorii ale conspirației, până la fotbal și politică. Lipsa de informare și a banilor îi determină pe mulți conaționali să consume alcool contrafăcut sau de contrabandă, a cărui sursă de proveniență este greu de stabilit.
Captură de țigări de contrabandă
Foto: Politia de Frontiera

Peste 10 milioane de țigarete de contrabandă capturate de la declanșarea stării de urgență

de Smile Media
Joi, 23 Apr 2020 Contrabanda
Autoritățile române au capturat peste 10 milioane de țigarete de contrabandă de la începutul stării de urgență, arată datele site-ului StopContrabada.ro, singurul centralizator în timp real privind situația capturilor de țigarete din România. Chiar și în contextul pandemiei de COVID-19, contrabandiștii încalcă orice regulă pentru a-și menține profiturile uriașe. În 2019, statul român a pierdut circa 600 de milioane de euro din cauza contrabandei cu țigări, bani neîncasați din accize și taxe.
Țigări de contrabandă capturate
Foto: Politia de Frontiera

Cum recunoaștem țigările de contrabandă din România

de Daniel Popescu Smile Media
Joi, 23 Apr 2020 Contrabanda
În afară de Ritm, Ashima sau Marble (aduse, în general, din Ucraina sau Moldova), pe piața de țigări contrafăcute există și mărci cunoscute. Cum le recunoaștem pe cele aduse ilegal în România? I-am întrebat acest lucru pe experții de la stopcontrabanda.ro. În plină criză provocată de pandemia de coronavirus, una dintre afacerile care nu pare să fie afectată este contrabanda de țigări. Datele oficiale arată că, în ciuda închiderii granițelor, în martie 2020 capturile de țigări din România au fost mai consistente decât în martie 2018.
Cat ne costă contrabanda cu țigări?
Foto: Hotnews

INFOGRAFIC Cât ne costă contrabanda cu țigări

de N.A. Smile Media
Marţi, 21 Apr 2020 Contrabanda
În 2019, potrivit stopcontrabanda.ro au fost capturate peste 140 de milioane de țigări, iar valorea pe piața neagră a tigărilor confiscate depășește 16 milioane de euro. Așadar, traficul ilicit de țigări prejudiciază anual statul român cu peste 650 milioane de euro (aproximativ 3 miliarde de lei). Chiar și în vremuri de pandemie, contrabanda merge înainte. Numai de la începutul acestui an și până acum, alte 22 de milioane de țigări au fost capturate.
Tigari de contrabanda capturate
Foto: Politia de Frontiera

Contrabanda de țigări în vremea epidemiei de coronavirus

de Gabriel Bejan Smile Media
Marţi, 31 Mar 2020 Contrabanda
Deși au scăzut în 2019 pâna la sub 14% din totalul pieței, afacerile cu țigări de contrabandă în România rămân peste media din UE. Și continuă cu succes și în vremea pandemiei de coronavirus. Vineri 20 Martie. La patru zile după decretarea stării de urgență pe teritoriul României, piața Obor din București este plină de oameni.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by