COMISAR EUROPEAN
Margaritis Schinas
Foto: Comisia Europeana

Schinas - prioritatea Comisiei Europene este un nou Pact pentru migraţie şi azil

de I.B. HotNews.ro
Europa nu poate trăi în condiţii de migraţie zero, a precizat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, în cadrul şedinţei comune a comisiilor pentru afaceri externe şi europene ale Parlamentului grec, în contextul informării cu privire la noul Pact european pentru migraţie şi azil, în curs de elaborare, potrivit TO Vima, citat de Rador.
Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres/EPA

Eurodeputatul bulgar Elena Ionceva vrea ca procurorul general european Kövesi să verifice cum se construiesc drumurile în Bulgaria

de I.B. HotNews.ro
Europarlamentarul bulgar Elena Ionceva a anunțat că îl va sesiza pe procurorul general european Laura Köves cu privire la drumurile proaste din Bulgaria, construite cu bani din fonduri UE, potrivit Rador care citează Mediapool.


Camioane
Foto: La Transalpine Lyon Turin

Bulgaria ar putea da în judecată Parlamentul European din cauza Pachetului Mobilitate

de I.B. HotNews.ro
Întoarcerea camioanelor în țara de înmatriculare și odihna șoferilor - acestea sunt cele două aspecte controversate ale Pachetului de Mobilitate asupra cărora au ajuns la un acord Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE. Cu toate acestea, Bulgaria nu este mulțumită și o va contesta în fața Curții de Justiție a UE, potrivit Duma, citată de Rador.
Paolo Gentiloni
Foto: Twitter

Regulile bugetare ale UE trebuie regândite, afirmă noul comisar european al economiei, italianul Paolo Gentiloni

de I.B. HotNews.ro
Noul comisar european al economiei, italianul Paolo Gentiloni, afirmă că Uniunea Europeană trebuie să ia în considerare relaxarea regulilor sale bugetare stricte pentru a face faţă riscurilor climatice şi unei creşteri slabe, fiind astfel în acord cu o preocupare exprimată recent de preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit AFP.

Un buget al UE "axat pe continuitate": "O schimbare aproape istorică în modul în care sunt folosite resursele"

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 20 Nov 2019 Actualitate | Comisar European
Comisia a salutat marţi acordul la care au ajuns Parlamentul European şi Consiliul pe bugetul 2020 al Uniunii Europene, un acord care "va permite să obţinem rezultate în priorităţile noastre, adică tranziţia climatică, locurile de muncă, tinerii, securitatea şi solidaritatea în Uniune", a subliniat o purtătoare de cuvânt a executivului, potrivit La Libre, citat de Rador.

Curtea UE: „Made in Israel” nu e suficient, trebuie specificat că un produs provine din teritoriile ocupate

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Actualitate | Comisar European
Hotărârea luată de Curtea Europeană va avea un ecou furios în Israel. Potrivit Marii Camere a Curții Europene, un consumator trebuie să poată ști dacă un produs provine din teritoriile ocupate de Tel Aviv. Prin urmare, în jurisdicțiile europene, este necesar ca etichetele să specifice clar că acel aliment provine dintr-o „așezare israeliană” situată într-unul dintre „teritoriile ocupate de statul Israel”, potrivit Repubblica, citează Rador.
Ursula von der Leyen
Foto: Parlamentul European

Comisia UE amână examinarea membrilor: Numirea la 1 decembrie este acum în pericol

de I.B. HotNews.ro
Reuniunea programată pentru 6 noiembrie, potrivit surselor Eurocamerei, a fost amânată în așteptarea mai multor informații din partea Comisiei Europene, potrivit Rador care citează Il Fatto Quotidiano. Ultimul inconvenient este amânarea reuniunii la care Comitetul pentru Afaceri Juridice (JURI) al Parlamentului European ar fi trebuit să examineze conflictele de interese ale comisarilor desemnați din Franța, Ungaria și România.
Cursuri pentru imigranti
Foto: Captura YouTube

Migraţia stârneşte preocupări legate de fuga creierelor pentru multe ţări central şi est-europene, în timp ce economia regională încetineşte

de I.B. HotNews.ro
Statisticile arată că 55% dintre persoanele cu studii superioare din Bosnia şi Herţegovina trăiesc peste hotare, iar această cifră este peste 40% din populaţiile educate de armeni şi letoni şi aproape de 40% pentru Albania, Moldova, Macedonia de Nord şi România, potrivit Emerging Europe, citat de Rador.
Ursula von der Leyen
Foto: Parlamentul European
Corespondență de la Bruxelles

Comisia Europeană: Președinta aleasă a CE, von der Leyen, discută cu guvernul demis și cu președintele Iohannis și așteaptă mai multe nominalizări de comisar UE

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este în contact cu mai mulți interlocutori din România, printre care guvernul demis Dăncilă și președintele Klaus Iohannis, și așteaptă din partea Bucureștiului mai multe nume pentru selecția viitorului comisar european român, a declarat, luni, la Bruxelles, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.
Parlamentul European
Foto: Hotnews

NYT: Cei mai buni şi cei mai străluciţi? Nu întotdeauna pentru posturile de conducere din UE

de I.B. HotNews.ro
Un oficial şi-a vopsit faţa în negru. Altul nu a putut răspunde la întrebări de bază despre portofoliul său. Un al treilea a fost acuzat de folosirea greşită a fondurilor publice în timpul deţinerii funcţiei şi este încă în cercetare. Politici dezonoraţi? Nu chiar. Este posibil ca toţi trei să fie responsabili de domenii majore de politici din Europa, pentru următoarea jumătate de deceniu, potrivit New York Times, citat de Rador.
Margaritis Schinas
Foto: Comisia Europeana

''Modul de viaţă european'': Comisarul apără numele portofoliului său în faţa eurodeputaţilor

de I.B. HotNews.ro
Comisarul însărcinat cu "protejarea modului de viaţă european", grecul Margaritis Schinas, a apărat joi în faţa deputaţilor titulatura portofoliului său care a provocat o controversă, fără să se pronunţe clar în legătură cu abandonarea acesteia, relatează AFP.

Uniunea Europeană: OLAF a încheiat ancheta în cazul candidatului Poloniei la un post în noua Comisie Europeană

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Sept 2019 Actualitate | Comisar European
Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a încheiat ancheta asupra candidatului Poloniei la funcţia de comisar european printr-o cerere de rambursare a cheltuielilor, fără a recomanda însă o sancţiune individuală, informează vineri AFP, citată de Agerpres.
Rovana Plumb
Foto: Facebook/ Rovana Plumb

EUobserver: Cum îi vor perpeli europarlamentarii pe noii comisari

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 25 Sept 2019 Actualitate | Comisar European
Parlamentul European (PE) va organiza audieri publice de pe 30 septembrie până pe 8 octombrie pentru a evalua cât de potriviți sunt viitorii comisari pentru postul lor și cât de bine cunosc portofoliul care le va fi încredințat - după care noua Comisie Europeană va fi învestită la 1 noiembrie, potrivit Rador care citează EUobserver.

Didier Reynders
Foto: Facebook

Încă un caz de corupție printre propunerile la Comisia Europeană: Candidatul Belgiei pentru funcția de comisar european pe justiție este anchetat penal pentru spălare de bani

de CP HotNews.ro
Duminică, 15 Sept 2019 Actualitate | Comisar European
Didier Reynders, ministrul de externe al Belgiei și propunerea acestei țări pentru funcția de comisar european pe justiție, se află sub ancheta poliției, fiind acuzat de corupție și spălare de bani, transmite Politico.eu care citează De Tijd. Procuratura de la Bruxelles a confirmat pentru Politico ancheta penală asupra lui Reynders, aceasta fiind în curs de desfășurare. Reynders este membru al grupului Renew Europe. Nu este singurul din acest grup politic, candidat la o funcție de comisar european, care este acuzat de fapte de corupție.
Sediul BMW, Munchen, Germania
Foto: Pixabay.com

Euronews: Coca-Cola, BMW, Microsoft: sponsorii pentru președinția semestrială UE constituie o problemă?

de I.B. HotNews.ro
Sponsorii majori ai statelor membre care preiau președinția Consiliului European constituie o problemă? România a fost sponsorizată de unele companii, inclusiv de Coca-Cola, iar Finlanda, care prezidează lucrările începând cu data 1 iulie, a ajuns la un acord cu BMW, potrivit Euronews, citat de Rador.

Președinția Consiliului UE a obținut consensul privind extinderea și procesul de stabilizare

de I.B. HotNews.ro
​Consiliului Afaceri Generale a adoptat, marţi, la Luxemburg, sub mandatul Preşedinţiei române a Consiliului UE, reuniune prezidată de ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba, concluziile privind extinderea şi procesul de stabilizare şi asociere, informează MAE.

SEGA: Comisia Europeană a apărat pachetul "Mobilitate" împotriva căruia protestează transportatorii bulgari

de I.B. HotNews.ro
Europa are nevoie de reglementări clare în sectorul transportului auto, iar menţinerea situaţiei actuale este imposibilă, a declarat comisarul european al transporturilor, Violeta Bulc, care s-a întâlnit, la Bruxelles, cu miniştri ai transporturilor din Bulgaria, Ungaria, Lituania şi Polonia, potrivit Rador, care citează Sega.bg. Joi, sute de transportatori bulgari au fost la Bruxelles pentru a protesta împotriva schimbărilor prevăzute în pachetul "Mobilitate", pe care ei le califică drept discriminatorii.
Cercetare - inovare
Foto: Comisia Europeana

Comisia Europeană - scad cheltuielile pentru agricultură, dar cresc pentru cercetare

de I.B. HotNews.ro
Un "buget mai modern şi mai flexibil", în valoare de 1,135 trilioane de euro este prezentat astăzi de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker în Parlamentul European şi în Comisie, cu accent pe politica digitală, pe problema refugiaţilor şi pe apărarea comună, pe lângă domeniile tradiţionale de coeziune şi apărare, potrivit Rador.
Juncker
Foto: Hotnews

Liberation: Juncker este pentru o aderare rapida a Bulgariei si Romaniei la Schengen, dar aceste tari sunt si azi la fel de corupte ca la aderare

de I.B. HotNews.ro
"Daca vrem sa intarim protectia frontierelor noastre externe, atunci va trebui sa deschidem imediat spatiul Schengen pentru Bulgaria si Romania", a pledat Juncker. La fel, Sofia, care se grabeste sa faca o cerere formala, "este pe calea cea buna pentru a intra in euro". Conteaza prea putin ca aceste tari sunt si astazi la fel de corupte ca la aderare, iar recuperarea economica a acestor foste democratii populare este mult mai lenta decat se prevazuse, scrie Liberation care aprecizara ca liderii comunitari "nu au prea invatat din trecut".

Comisia Europeana a dispus clasarea a trei actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor declansate impotriva Romaniei

de Ionut Baias HotNews.ro
Miercuri, 29 Apr 2015 Actualitate | Comisar European
Comisia Europeana a adoptat astazi, 29 aprilie 2015, o decizie privind clasarea a trei actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor declansate impotriva Romaniei. Decizia de clasare a venit ca urmare a masurilor de conformare adoptate de autoritatile romane. Totodata, Comisia a continuat actiunea declansata in doua proceduri privind necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivelor UE.

ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Un actor din Ucraina
Un celebru actor din Ucraina povestește unei proaspete cunoștințe, venite în vizită, cum s-a cunoscut cu un regizor faimos:
​Bancul zilei: Fluieratul în București
Un polițist stă într-o intersecție din capitală.
​Bancul zilei: Bunica și răceala
O bunicuță povestește că a găsit remediul pentru răceală. Nepoții, curioși din fire, o întreabă cum vine asta:
citeste mai multe articole din LIFE
​​H O R O S C O P  G E N E R A L  2 0 1 7
de Tina Rizea HotNews.ro
Miercuri, 7 Dec 2016 Life | Horoscop
2017 va fi un an fara renastere economica pe plan mondial. Lunile cu cele mai multe evenimente importante vor fi mai si iunie. Deciziile din prima luna de vara vor fi extreme si vor defavoriza revirimentul financiar. Se vor stabiliza valutele si se vor initia planuri economice utopice. Problemele sanitare si farmaceutice nu vor putea fi rezolvate in totalitate. Meteorologic, se vor pastra tendintele de temperaturi extreme si fenomene imprevizibile (in egala masura, inundatii si secete). Iata cateva dintre previziunile transmise de astrologul Hotnews.ro, Tina Rizea. Intra in articol si vezi pe larg ce ne rezerva astrele pentru anul care vine.
PREVIZIUNILE 2017 PENTRU FIECARE ZODIE
de Tina Rizea HotNews.ro
Miercuri, 7 Dec 2016 Life | Horoscop
Astrologul Hotnews.ro, Tina Rizea a descifrat misterele astrelor in anul 2017 si ne prezinta previziunile pentru fiecare zodie in parte. Intra in articol si vezi ce spune zodia ta!
Anul CHINEZESC 2017: Cocosul de foc
de Tina Rizea HotNews.ro
Marți, 20 Dec 2016 Life | Horoscop
Noul an chinezesc se va "instala" incepand cu 28 ianuarie 2017 si va "activa" pana pe 15 februarie 2018. Semnul zodiacal al acestui an va fi Cocosul de foc. Este un an in care se vor construi averi sau se vor reface unele risipite din diverse motive. Nu se va obtine nimic prin diplomatie, relatiile internationale pastrandu-se la nivelul anului precedent.

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by