COMISAR EUROPEAN

Curtea UE: „Made in Israel” nu e suficient, trebuie specificat că un produs provine din teritoriile ocupate

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Actualitate | Comisar European
Hotărârea luată de Curtea Europeană va avea un ecou furios în Israel. Potrivit Marii Camere a Curții Europene, un consumator trebuie să poată ști dacă un produs provine din teritoriile ocupate de Tel Aviv. Prin urmare, în jurisdicțiile europene, este necesar ca etichetele să specifice clar că acel aliment provine dintr-o „așezare israeliană” situată într-unul dintre „teritoriile ocupate de statul Israel”, potrivit Repubblica, citează Rador.
Ursula von der Leyen
Foto: Parlamentul European

Comisia UE amână examinarea membrilor: Numirea la 1 decembrie este acum în pericol

de I.B. HotNews.ro
Reuniunea programată pentru 6 noiembrie, potrivit surselor Eurocamerei, a fost amânată în așteptarea mai multor informații din partea Comisiei Europene, potrivit Rador care citează Il Fatto Quotidiano. Ultimul inconvenient este amânarea reuniunii la care Comitetul pentru Afaceri Juridice (JURI) al Parlamentului European ar fi trebuit să examineze conflictele de interese ale comisarilor desemnați din Franța, Ungaria și România.
Cursuri pentru imigranti
Foto: Captura YouTube

Migraţia stârneşte preocupări legate de fuga creierelor pentru multe ţări central şi est-europene, în timp ce economia regională încetineşte

de I.B. HotNews.ro
Statisticile arată că 55% dintre persoanele cu studii superioare din Bosnia şi Herţegovina trăiesc peste hotare, iar această cifră este peste 40% din populaţiile educate de armeni şi letoni şi aproape de 40% pentru Albania, Moldova, Macedonia de Nord şi România, potrivit Emerging Europe, citat de Rador.
Ursula von der Leyen
Foto: Parlamentul European
Corespondență de la Bruxelles

Comisia Europeană: Președinta aleasă a CE, von der Leyen, discută cu guvernul demis și cu președintele Iohannis și așteaptă mai multe nominalizări de comisar UE

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este în contact cu mai mulți interlocutori din România, printre care guvernul demis Dăncilă și președintele Klaus Iohannis, și așteaptă din partea Bucureștiului mai multe nume pentru selecția viitorului comisar european român, a declarat, luni, la Bruxelles, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.
Parlamentul European
Foto: Hotnews

NYT: Cei mai buni şi cei mai străluciţi? Nu întotdeauna pentru posturile de conducere din UE

de I.B. HotNews.ro
Un oficial şi-a vopsit faţa în negru. Altul nu a putut răspunde la întrebări de bază despre portofoliul său. Un al treilea a fost acuzat de folosirea greşită a fondurilor publice în timpul deţinerii funcţiei şi este încă în cercetare. Politici dezonoraţi? Nu chiar. Este posibil ca toţi trei să fie responsabili de domenii majore de politici din Europa, pentru următoarea jumătate de deceniu, potrivit New York Times, citat de Rador.
Margaritis Schinas
Foto: Comisia Europeana

''Modul de viaţă european'': Comisarul apără numele portofoliului său în faţa eurodeputaţilor

de I.B. HotNews.ro
Comisarul însărcinat cu "protejarea modului de viaţă european", grecul Margaritis Schinas, a apărat joi în faţa deputaţilor titulatura portofoliului său care a provocat o controversă, fără să se pronunţe clar în legătură cu abandonarea acesteia, relatează AFP.

Uniunea Europeană: OLAF a încheiat ancheta în cazul candidatului Poloniei la un post în noua Comisie Europeană

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Sept 2019 Actualitate | Comisar European
Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a încheiat ancheta asupra candidatului Poloniei la funcţia de comisar european printr-o cerere de rambursare a cheltuielilor, fără a recomanda însă o sancţiune individuală, informează vineri AFP, citată de Agerpres.
Rovana Plumb
Foto: Facebook/ Rovana Plumb

EUobserver: Cum îi vor perpeli europarlamentarii pe noii comisari

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 25 Sept 2019 Actualitate | Comisar European
Parlamentul European (PE) va organiza audieri publice de pe 30 septembrie până pe 8 octombrie pentru a evalua cât de potriviți sunt viitorii comisari pentru postul lor și cât de bine cunosc portofoliul care le va fi încredințat - după care noua Comisie Europeană va fi învestită la 1 noiembrie, potrivit Rador care citează EUobserver.

Didier Reynders
Foto: Facebook

Încă un caz de corupție printre propunerile la Comisia Europeană: Candidatul Belgiei pentru funcția de comisar european pe justiție este anchetat penal pentru spălare de bani

de CP HotNews.ro
Duminică, 15 Sept 2019 Actualitate | Comisar European
Didier Reynders, ministrul de externe al Belgiei și propunerea acestei țări pentru funcția de comisar european pe justiție, se află sub ancheta poliției, fiind acuzat de corupție și spălare de bani, transmite Politico.eu care citează De Tijd. Procuratura de la Bruxelles a confirmat pentru Politico ancheta penală asupra lui Reynders, aceasta fiind în curs de desfășurare. Reynders este membru al grupului Renew Europe. Nu este singurul din acest grup politic, candidat la o funcție de comisar european, care este acuzat de fapte de corupție.
Sediul BMW, Munchen, Germania
Foto: Pixabay.com

Euronews: Coca-Cola, BMW, Microsoft: sponsorii pentru președinția semestrială UE constituie o problemă?

de I.B. HotNews.ro
Sponsorii majori ai statelor membre care preiau președinția Consiliului European constituie o problemă? România a fost sponsorizată de unele companii, inclusiv de Coca-Cola, iar Finlanda, care prezidează lucrările începând cu data 1 iulie, a ajuns la un acord cu BMW, potrivit Euronews, citat de Rador.

Președinția Consiliului UE a obținut consensul privind extinderea și procesul de stabilizare

de I.B. HotNews.ro
​Consiliului Afaceri Generale a adoptat, marţi, la Luxemburg, sub mandatul Preşedinţiei române a Consiliului UE, reuniune prezidată de ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba, concluziile privind extinderea şi procesul de stabilizare şi asociere, informează MAE.

SEGA: Comisia Europeană a apărat pachetul "Mobilitate" împotriva căruia protestează transportatorii bulgari

de I.B. HotNews.ro
Europa are nevoie de reglementări clare în sectorul transportului auto, iar menţinerea situaţiei actuale este imposibilă, a declarat comisarul european al transporturilor, Violeta Bulc, care s-a întâlnit, la Bruxelles, cu miniştri ai transporturilor din Bulgaria, Ungaria, Lituania şi Polonia, potrivit Rador, care citează Sega.bg. Joi, sute de transportatori bulgari au fost la Bruxelles pentru a protesta împotriva schimbărilor prevăzute în pachetul "Mobilitate", pe care ei le califică drept discriminatorii.
Cercetare - inovare
Foto: Comisia Europeana

Comisia Europeană - scad cheltuielile pentru agricultură, dar cresc pentru cercetare

de I.B. HotNews.ro
Un "buget mai modern şi mai flexibil", în valoare de 1,135 trilioane de euro este prezentat astăzi de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker în Parlamentul European şi în Comisie, cu accent pe politica digitală, pe problema refugiaţilor şi pe apărarea comună, pe lângă domeniile tradiţionale de coeziune şi apărare, potrivit Rador.
Juncker
Foto: Hotnews

Liberation: Juncker este pentru o aderare rapida a Bulgariei si Romaniei la Schengen, dar aceste tari sunt si azi la fel de corupte ca la aderare

de I.B. HotNews.ro
"Daca vrem sa intarim protectia frontierelor noastre externe, atunci va trebui sa deschidem imediat spatiul Schengen pentru Bulgaria si Romania", a pledat Juncker. La fel, Sofia, care se grabeste sa faca o cerere formala, "este pe calea cea buna pentru a intra in euro". Conteaza prea putin ca aceste tari sunt si astazi la fel de corupte ca la aderare, iar recuperarea economica a acestor foste democratii populare este mult mai lenta decat se prevazuse, scrie Liberation care aprecizara ca liderii comunitari "nu au prea invatat din trecut".

Comisia Europeana a dispus clasarea a trei actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor declansate impotriva Romaniei

de Ionut Baias HotNews.ro
Miercuri, 29 Apr 2015 Actualitate | Comisar European
Comisia Europeana a adoptat astazi, 29 aprilie 2015, o decizie privind clasarea a trei actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor declansate impotriva Romaniei. Decizia de clasare a venit ca urmare a masurilor de conformare adoptate de autoritatile romane. Totodata, Comisia a continuat actiunea declansata in doua proceduri privind necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivelor UE.

Polonezii si romanii - cele mai multe pozitii in cadrul personalului administrativ debutant al Comisiei Europene

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Dec 2014 Actualitate | Comisar European
Polonezii si romanii ocupa cele mai multe pozitii in cadrul personalului administrativ debutant din Comisia Europeana, scrie The Economist, notand ca, desi functionarii europeni nu reprezinta statul de provenienta, tarile doresc sa-si plaseze oamenii in posturi-cheie.
Frans Timmermans
Foto: Comisia Europeana

Comisia Europeana anunta 23 noi propuneri legislative in 2015/ Multe dintre cele in lucru vor fi retrase/ Pachetul de reciclare a deseurilor- retras si modificat 

de Ioana Morovan HotNews.ro, EurActiv.ro
Vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, "mana dreapta" a Presedintelui CE Jean-Claude Juncker, a prezentat in plenul Parlamentului European de la Strasbourg programul de lucru al Comisiei pentru anul viitor. Astfel, vor fi propuse numai 23 de noi initiative si dintre cele 452 aflate in diferite stadii, multe vor fi retrase sau modificate. Noutatile vor include propuneri privind Agenda Digitala, fiscalitatea, libera circulatie a locurilor de munca, uniunea energetica, o agenda europeana privind migratia. Vezi schema noilor propuneri/ Articol in curs de actualizare.

 Vicepresedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen - dezbatere cu studentii la ASE: Ma bucur ca autoritatile romane tintesc zona euro

de Ioana Morovan HotNews.ro, EurActiv.ro
Katainen: "Ne luptam pentru mai multa transparenta in achizitiile publice, ceea ce inseamna reducerea coruptiei"/ "Am fost curios sa vizitez Romania si pentru ca parintii mei mi-au spus ca "originea" mea este in Poiana Brasov.
Luni, 15 noiembrie vicepresedintele Comisiei Europene si comisarul european Corina Cretu participa la o dezbatere cu studentii, la Academia de Studii Economice. Cea mai buna intrebare adresata de un student va fi premiata cu o deplasare la Bruxelles.
 
LIVE Juncker in Parlamentul European
Foto: Comisia Europeana

VIDEO&TEXT Planul Juncker de 300 miliarde euro: Un fond de investitii cu efect de multiplicare de 15 ori/ Euroscepticii: Sunt "bani care nu exista"; "doua paie la trei magari"

de Ioana Morovan HotNews.ro, EurActiv.ro
Miercuri, 26 Nov 2014 Actualitate | Comisar European
Presedintele Comisiei Europene  a prezentat in plenul Parlamentului European planul prin care vor fi atrase 300 miliarde de euro in economie in urmatorii 3 ani. Mecanismul va fi bazat pe un fond comun cu Banca Europeana de Investitii care va multiplica de 15 ori capitalul initial. Pe scurt, Comisia Europeana scoate efectiv dijn buget 8 miliarde de euro cu care va sustine o garantie de 16 miliarde de euro pentru Fondul de Investitii Strategice. La suma se adauga 5 miliarde euro aduse de BEI. Cu acest capital de 21 miliarde, BEI va putea garanta imprumuturi de 63 miliarde euro pentru proiecte care pot ajunge pana la 315 miliarde euro. Contributiile statelor membre nu vor fi luate in calcul in cadrul Pactului de Stabilitate si Crestere (deficit bugetar si datorie publica). Euroscepticii si Grupul verzilor au avut interventii critice: "Magicianul Juncker vorbeste despre bani care nu exista" sau "Parca dam doua paie la trei magari", au spus acestia. Vezi in text cele mai importante declaratii .
Corina Cretu
Foto: Parlamentul European

Corina Cretu nu crede in absorbtia de 80% a fondurilor UE anuntata de Teodorovici

de D.M. HotNews.ro
In primul sau interviu in calitate de Comisar European pentru Politica Regionala (insemnand in principal fonduri europene), acordat EurActiv.ro, Corina Cretu si-a exprimat indoiala ca Romania poate ajunge la absorbtia de 80% despre care vorbeste ministrul Eugen Teodorovici "desi au fost facute progrese foarte mari in ultimii ani". Teodorovici a declarat acest obiectiv inca de la preluarea mandatului, la finalul anului 2012 si l-a reluat in mod repetat in ultima perioada, logica fiind ca, daca se pastreaza dinamica cresterii ratei de absorbtie, tinta este realizabila.

ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Radio Erevan
La Radio Erevan, o ascultătoare intreabă: - Ce capitală e mai mare, Londra sau Anglia?
Bancul zilei: Un singur cusur
– Ei, și cum a decurs întâlnirea de aseară cu tipa aia? m-a întrebat azi prietenul meu.– Hmm… E frumoasă, deșteaptă, are un corp superb. Însă are un cusur: nu-i plac animalele de companie.– Dar cum ți-ai...
Bancul zilei: Rugăminți mărunte
Doi oameni se rugau în biserică...
citeste mai multe articole din LIFE
​​H O R O S C O P  G E N E R A L  2 0 1 7
de Tina Rizea HotNews.ro
Miercuri, 7 Dec 2016 Life | Horoscop
2017 va fi un an fara renastere economica pe plan mondial. Lunile cu cele mai multe evenimente importante vor fi mai si iunie. Deciziile din prima luna de vara vor fi extreme si vor defavoriza revirimentul financiar. Se vor stabiliza valutele si se vor initia planuri economice utopice. Problemele sanitare si farmaceutice nu vor putea fi rezolvate in totalitate. Meteorologic, se vor pastra tendintele de temperaturi extreme si fenomene imprevizibile (in egala masura, inundatii si secete). Iata cateva dintre previziunile transmise de astrologul Hotnews.ro, Tina Rizea. Intra in articol si vezi pe larg ce ne rezerva astrele pentru anul care vine.
PREVIZIUNILE 2017 PENTRU FIECARE ZODIE
de Tina Rizea HotNews.ro
Miercuri, 7 Dec 2016 Life | Horoscop
Astrologul Hotnews.ro, Tina Rizea a descifrat misterele astrelor in anul 2017 si ne prezinta previziunile pentru fiecare zodie in parte. Intra in articol si vezi ce spune zodia ta!
Anul CHINEZESC 2017: Cocosul de foc
de Tina Rizea HotNews.ro
Marți, 20 Dec 2016 Life | Horoscop
Noul an chinezesc se va "instala" incepand cu 28 ianuarie 2017 si va "activa" pana pe 15 februarie 2018. Semnul zodiacal al acestui an va fi Cocosul de foc. Este un an in care se vor construi averi sau se vor reface unele risipite din diverse motive. Nu se va obtine nimic prin diplomatie, relatiile internationale pastrandu-se la nivelul anului precedent.

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by