COMISAR EUROPEAN
Republica Moldova
Foto: Facebook/ Guvernul Republicii Moldova

Programul ECIPES, un proiect pentru 17% din populația Republicii Moldova, 50% primării și 2.000 tineri

de I.B. HotNews.ro
IDEP Moldova a propus un program de susținere tehnică focusat pe cetățean, primării și tineri, viitori antreprenori, care să poată accesa ușor o platformă online, autentificându-se cu semnătura electronica, după o scurtă formare online să poată primi support UE.
Cererile de șomaj tehnic
Foto: Hotnews

Sondaj UE: Șase din zece cetățeni s-au confruntat cu dificultăți financiare personale

de I.B. HotNews.ro
Șase din zece cetățeni s-au confruntat cu dificultăți financiare personale, potrivit unui sondaj comandat de UE. Problemele includ pierderea de venituri, șomajul sau șomajul parțial, utilizarea economiilor personale mai devreme decât se planificase sau dificultățile de plată a chiriei.
Uniunea Europeana
Foto: geograph.org.uk

Sondaj: Șase din zece europeni nu sunt mulțumiți de nivelul de solidaritate între statele UE /58% au avut probleme financiare de la începutul pandemiei

de I.B. HotNews.ro
Potrivit unui nou sondaj comandat de Parlamentul European, majoritatea respondenților afirmă că au întâmpinat dificultăți financiare de la începutul crizei. În paralel, aproape șase din zece respondenți nu sunt mulțumiți de nivelul de solidaritate între statele membre ale UE în timpul pandemiei. 57% dintre respondenți sunt nemulțumiți de situația actuală, inclusiv 22% care nu sunt „deloc” mulțumiți. O majoritate clară a respondenților (58%) au afirmat în sondaj că au întâmpinat dificultăți financiare în viața lor personală încă de la începutul pandemiei.
Testare coronavirus in laborator
Foto: Profimedia Images

Coronavirus: 117 milioane de euro de la CE pentru dezvoltarea de tratamente și metode de diagnosticare a Covid-19

de I.B. HotNews.ro
Comisia a anunțat marți că 8 proiecte de cercetare la scară largă, menite să dezvolte tratamente și metode de diagnosticare pentru coronavirus, au fost selectate în cadrul unei cereri accelerate de propuneri lansate în luna martie de Inițiativa privind medicamentele inovatoare (IMI), un parteneriat public-privat.
Manfred Weber
Foto: Twitter

Preşedintele PPE acuză guvernele din UE de egoism

de I.B. HotNews.ro
Lipsa de compromis manifestată de participanţii la negocierile privind bugetul UE l-a supărat pe preşedintele PPE Manfred Weber. Acesta cere mai mult spirit de echipă şi o realiniere a UE, potrivit Der Spiegel, citat de Rador.
Charles Michel
Foto: Agerpres/AP

EUObserver: Statele care contribuie net resping planurile bugetare ale UE

de I.B HotNews.ro
Statele care contribuie net au respins ultima propunere privind bugetul UE pe şapte ani, făcută vineri de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit EUObserver, citat de Rador. Pentru primul buget UE post-Brexit, Michel a propus 1,074% din PIB-ul UE, peste un trilion de euro, care în termeni de plăţi reale e echivalent cu 1,06 din PIB-ul UE.
Parlamentul European
Foto: Hotnews

UE va impune o mare reducere de fonduri în bugetele sale viitoare

de Ionut Baias HotNews.ro
Mai puţini bani, pentru mai multe competenţe. Următorul cadru bugetar al Uniunii Europene (care trebuie să fie în vigoare între 2021 şi 2027, şi va fi primul fără Regatul Unit), potrivit unor surse diplomatice, va fi de aproximativ 1,04 miliarde de euro, departe de cifrele propuse de Comisia Europeană (1,13 miliarde) şi de Parlament (1,32 miliarde), potrivit Rador care citează El Pais.
Charles Michel
Foto: Agerpres/AP

Bugetul UE: Michel convoacă un summit extraordinar pentru 20 februarie

de I.B. HotNews.ro
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a convocat o reuniune extraordinară a liderilor europeni pentru 20 februarie, care se va concentra pe negocierile dificile privind bugetul UE 2021-2027. Michel însuși a anunțat-o într-o notă, potrivit Rador.
Margaritis Schinas
Foto: Comisia Europeana

Schinas - prioritatea Comisiei Europene este un nou Pact pentru migraţie şi azil

de I.B. HotNews.ro
Europa nu poate trăi în condiţii de migraţie zero, a precizat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, în cadrul şedinţei comune a comisiilor pentru afaceri externe şi europene ale Parlamentului grec, în contextul informării cu privire la noul Pact european pentru migraţie şi azil, în curs de elaborare, potrivit TO Vima, citat de Rador.
Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres/EPA

Eurodeputatul bulgar Elena Ionceva vrea ca procurorul general european Kövesi să verifice cum se construiesc drumurile în Bulgaria

de I.B. HotNews.ro
Europarlamentarul bulgar Elena Ionceva a anunțat că îl va sesiza pe procurorul general european Laura Köves cu privire la drumurile proaste din Bulgaria, construite cu bani din fonduri UE, potrivit Rador care citează Mediapool.


Camioane
Foto: La Transalpine Lyon Turin

Bulgaria ar putea da în judecată Parlamentul European din cauza Pachetului Mobilitate

de I.B. HotNews.ro
Întoarcerea camioanelor în țara de înmatriculare și odihna șoferilor - acestea sunt cele două aspecte controversate ale Pachetului de Mobilitate asupra cărora au ajuns la un acord Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE. Cu toate acestea, Bulgaria nu este mulțumită și o va contesta în fața Curții de Justiție a UE, potrivit Duma, citată de Rador.
Paolo Gentiloni
Foto: Twitter

Regulile bugetare ale UE trebuie regândite, afirmă noul comisar european al economiei, italianul Paolo Gentiloni

de I.B. HotNews.ro
Noul comisar european al economiei, italianul Paolo Gentiloni, afirmă că Uniunea Europeană trebuie să ia în considerare relaxarea regulilor sale bugetare stricte pentru a face faţă riscurilor climatice şi unei creşteri slabe, fiind astfel în acord cu o preocupare exprimată recent de preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit AFP.

Un buget al UE "axat pe continuitate": "O schimbare aproape istorică în modul în care sunt folosite resursele"

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 20 Nov 2019 Actualitate | Comisar European
Comisia a salutat marţi acordul la care au ajuns Parlamentul European şi Consiliul pe bugetul 2020 al Uniunii Europene, un acord care "va permite să obţinem rezultate în priorităţile noastre, adică tranziţia climatică, locurile de muncă, tinerii, securitatea şi solidaritatea în Uniune", a subliniat o purtătoare de cuvânt a executivului, potrivit La Libre, citat de Rador.

Curtea UE: „Made in Israel” nu e suficient, trebuie specificat că un produs provine din teritoriile ocupate

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Actualitate | Comisar European
Hotărârea luată de Curtea Europeană va avea un ecou furios în Israel. Potrivit Marii Camere a Curții Europene, un consumator trebuie să poată ști dacă un produs provine din teritoriile ocupate de Tel Aviv. Prin urmare, în jurisdicțiile europene, este necesar ca etichetele să specifice clar că acel aliment provine dintr-o „așezare israeliană” situată într-unul dintre „teritoriile ocupate de statul Israel”, potrivit Repubblica, citează Rador.
Ursula von der Leyen
Foto: Parlamentul European

Comisia UE amână examinarea membrilor: Numirea la 1 decembrie este acum în pericol

de I.B. HotNews.ro
Reuniunea programată pentru 6 noiembrie, potrivit surselor Eurocamerei, a fost amânată în așteptarea mai multor informații din partea Comisiei Europene, potrivit Rador care citează Il Fatto Quotidiano. Ultimul inconvenient este amânarea reuniunii la care Comitetul pentru Afaceri Juridice (JURI) al Parlamentului European ar fi trebuit să examineze conflictele de interese ale comisarilor desemnați din Franța, Ungaria și România.
Cursuri pentru imigranti
Foto: Captura YouTube

Migraţia stârneşte preocupări legate de fuga creierelor pentru multe ţări central şi est-europene, în timp ce economia regională încetineşte

de I.B. HotNews.ro
Statisticile arată că 55% dintre persoanele cu studii superioare din Bosnia şi Herţegovina trăiesc peste hotare, iar această cifră este peste 40% din populaţiile educate de armeni şi letoni şi aproape de 40% pentru Albania, Moldova, Macedonia de Nord şi România, potrivit Emerging Europe, citat de Rador.
Ursula von der Leyen
Foto: Parlamentul European
Corespondență de la Bruxelles

Comisia Europeană: Președinta aleasă a CE, von der Leyen, discută cu guvernul demis și cu președintele Iohannis și așteaptă mai multe nominalizări de comisar UE

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este în contact cu mai mulți interlocutori din România, printre care guvernul demis Dăncilă și președintele Klaus Iohannis, și așteaptă din partea Bucureștiului mai multe nume pentru selecția viitorului comisar european român, a declarat, luni, la Bruxelles, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.
Parlamentul European
Foto: Hotnews

NYT: Cei mai buni şi cei mai străluciţi? Nu întotdeauna pentru posturile de conducere din UE

de I.B. HotNews.ro
Un oficial şi-a vopsit faţa în negru. Altul nu a putut răspunde la întrebări de bază despre portofoliul său. Un al treilea a fost acuzat de folosirea greşită a fondurilor publice în timpul deţinerii funcţiei şi este încă în cercetare. Politici dezonoraţi? Nu chiar. Este posibil ca toţi trei să fie responsabili de domenii majore de politici din Europa, pentru următoarea jumătate de deceniu, potrivit New York Times, citat de Rador.
Margaritis Schinas
Foto: Comisia Europeana

''Modul de viaţă european'': Comisarul apără numele portofoliului său în faţa eurodeputaţilor

de I.B. HotNews.ro
Comisarul însărcinat cu "protejarea modului de viaţă european", grecul Margaritis Schinas, a apărat joi în faţa deputaţilor titulatura portofoliului său care a provocat o controversă, fără să se pronunţe clar în legătură cu abandonarea acesteia, relatează AFP.

Uniunea Europeană: OLAF a încheiat ancheta în cazul candidatului Poloniei la un post în noua Comisie Europeană

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Sept 2019 Actualitate | Comisar European
Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a încheiat ancheta asupra candidatului Poloniei la funcţia de comisar european printr-o cerere de rambursare a cheltuielilor, fără a recomanda însă o sancţiune individuală, informează vineri AFP, citată de Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cum poți să scoți din sărite un polițist
Un polițist stă într-o intersecție din Capitală. Apare un șofer și trece pe roșu. Polițistul nimic. Acelasi șofer parchează lângă el neregulamentar. Polițistul nimic. Șoferul se dă jos din mașină și scuipă în direcția polițistului. Nimic...
Bancul zilei: Sfaturi pentru o viață sănătoasă la birou
- Rodica, ar trebui sa inchizi fereastra cand intri in biroul directorului. - De ce? - Presupun ca acolo e..
Bancul zilei: Cum dispare rapid durerea de cap
– Alo , Ioane hai la o bere la barul din colt. – Pai cand te-am sunat eu acum o jumatate de ora ai zis ca ai o durere ingrozitoare de cap....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by