Bucuresti, un oras verde, "protejat" de ADPU
YM
) niciun tag
7 comentarii
  voteaza (4 voturi)     

Bucuresti, Sector 6, Strada Mehadia | 10.11.2009
Fotograf: icflorescu Bucuresti, un oras verde, "protejat" de ADPU

Bariera verde care separa cartierul Crangasi din Capitala de zona industriala ICEM a fost distrusa de ADPU in perioada 2 - 10 noiembrie 2009. Aprobarile necesare taierii celor peste 20 de plopi din bariera verde sunt inexistente. Au fost sesizate: - Primaria Sectorului 6 - Primaria Municipiului Bucuresti - Garda Nationala de Mediu - etc.... Sesizarile nu au avut nici un rezultat.


 • -1 (5 voturi)    
  Da esti sigur (Marţi, 10 noiembrie 2009, 19:17)

  soferul [utilizator]

  ca acei plopi nu aveau trunchiul putrezit in interior, cu sanse mari ca la o furtuna sa cada?
  • +2 (4 voturi)    
   toti ??!! (Marţi, 10 noiembrie 2009, 20:21)

   icflorescu [utilizator] i-a raspuns lui soferul

   Ce sanse ar fi ca toti arborii in cauza (si in fotografia aeriana se vede ca este vorba despre aproximativ 20, nu unul sau doi) sa fi avut "trunchiul putrezit la interior"? Oricum, faceti o simpla cautare pe net si o sa vedeti ca nu este primul incident de acest gen in care a fost implicat ADP-ul.
   • -2 (2 voturi)    
    Pai (Miercuri, 11 noiembrie 2009, 14:01)

    soferul [utilizator] i-a raspuns lui icflorescu

    daca au fost plantati in acelasi timp. Si pe strada la mine s-au taiat plopi ce pareau foarte tineri, dar dupa ce i-au doborat se putea vedea foarte clar ca inauntru erau aproape goliti.
    • +2 (2 voturi)    
     si banuiesc ca iti place? (Miercuri, 11 noiembrie 2009, 17:05)

     icflorescu [utilizator] i-a raspuns lui soferul

     ...poate ca te incanta faptul ca nu mai trebuie sa faci efortul de a-ti curata masina de frunze?...

     Presupun ca ar trebui sa taiem toti copacii din Bucuresti plecand de la premisa ca s-ar putea sa fie "aproape goliti" inauntru si sa cada la prima furtuna.
     Daca, prin absurd, s-ar face asta si s-ar planta altii in locul lor, ar insemna ca poate peste 50 de ani vom avea un oras la fel de verde ca acum.

     Ca sa-ti raspund in mod direct la intrebare si sa inchei o discutie fara rost, in cazul de fata da, sunt sigur ca plopii nu erau "goliti inauntru". Si nu au cazut la furtuna de asta-vara.
 • +2 (4 voturi)    
  Clarificare (Marţi, 10 noiembrie 2009, 20:39)

  icflorescu [utilizator]

  Intrucat au fost facute cateva comentarii neinformate, doresc sa clarific urmatorul lucru:

  Legislatia romana in vigoare reglementeaza strict taierea copacilor (in special cei aflati in orase): O.U.G. nr.195/2005 privind protectia mediului, Legea nr.265/2006, H.C.G.M.B. nr.10/2001 sunt doar cateva exemple in acest sens. Contraventiile, infractiunile si sanctiunile sunt definite suficient de clar si detaliat, pacat ca legea nu se aplica pentru toti... Deh, vesnica poveste de pe plaiurile mioritice.

  Cateva informatii care probabil ca le sunt necunoscute locuitorilor Bucurestiului:
  - in ultimii 20 de ani au fost taiati peste 1 milion de copaci in acest oras si peste 2 milioane in padurile din imediata apropiere;
  - suprafata acoperita de arbori reprezinta astazi echivalentul a 25% din cea din 1989;
  - zilnic, 27 de bucuresteni mor din cauza conditiilor de mediu; cifra este in crestere.

  In concluzie, propun o alternativa pentru zicala "frumoasa tara, pacat ca e locuita", respectiv "frumoasa tara, dar las' pe noi c-o rezolvam".
  • +2 (4 voturi)    
   ce naiba inseamna adp? (Marţi, 10 noiembrie 2009, 21:57)

   io [anonim] i-a raspuns lui icflorescu

   autoritatea pentru des-padurire???

   din pacate, in toata tara se practica despadurirea, fie ca este vorba de paduri sau de copaci in orase. toti muntii raman despaduriti. pe de alta parte, e plin de dealuri pe care nu mai cresc copaci de zeci de ani fara ca cineva sa cultive altceva acolo.
   • +2 (2 voturi)    
    ai dreptate (Miercuri, 11 noiembrie 2009, 16:51)

    icflorescu [utilizator] i-a raspuns lui io

    Cunosc foarte bine fenomenul despre care vorbesti, merg destul de mult pe munti prin tara (si nu cu masina) si am vazut.
    Daca nu suntem suficient de educati si nu suntem in stare sa luam atitudine fata de ceea ce se intampla in orasele in care ne petrecem cea mai mare parte a vietii, pe strazile din fata blocurilor in care locuim, ce sanse avem sa protejam alte zone din tara?
    Poate trebuie sa se intample si la noi ceea ce s-a intamplat in Marea Britanie, de exemplu. Poate ca cei care vor veni peste 2-3 generatii (carora le vom fi facut cadou o tara "cheala") vor realiza ce au de facut, de voie de nevoie.