Apus de soare viole(n)t
YM
) niciun tag
5 comentarii
  voteaza (3 voturi)     

Sighisoara - in apropierea garii | 03.11.2009
Fotograf: Adrian Dita Apus de soare viole(n)t

Nu stiu daca un astfel de peisaj a vazut Bacovia cand a scris "Apus de soare violet"... Nu stiu de ce poza asta, pe care am facut-o din nimereala, imi aduce aminte dee peisajele post-apocaliptice din filmele cu dezastre. o fi vreun semn? :)


 • +1 (1 vot)    
  E portocaliu. Siguuuuuur e un semn :) (Marţi, 3 noiembrie 2009, 15:03)

  joju [anonim]

  "Fenomenul surprins este datorat, in principal, imprastierii luminii de catre particulele de praf si apa din atmosfera, care actioneaza ca o prisma, refractand lumina.

  In apropierea rasaritului sau a apusului, marea parte a luminii pe care o vedem are o traiectorie tangenta la atmosfera, deci strabate o cale mai lunga. De aceea, in urma refractiei, norii iluminati si razele de lumina sunt rosii sau portocalii, uneori galbene. Culorile sunt mai intese la apus decat la rasarit, deoarece, in general, seara sunt mai multe particule de praf si aerosoli in atmosfera decat dimineata."
  by Cristian Monea

  My photo:
  http://farm4.static.flickr.com/3464/3990977790_f5ce9ae39c.jpg
 • +1 (1 vot)    
  e portocaliu nu mov:) (Marţi, 3 noiembrie 2009, 16:44)

  anonim [anonim]

  esti baiat, ai o scuza:)
  La partea aia apocaliptica ai cam sarit calul
  • 0 (0 voturi)    
   daltonism (Marţi, 3 noiembrie 2009, 22:17)

   Adrian Dita [utilizator] i-a raspuns lui anonim

   sunt oleaca daltonist :) ... da' acuma pe bune, intotdeauna am avut probleme in a deosebi o culoare ca cea din fotografie cu alte culori, cum ar fi violetul sau ocru... in ce priveste partea cu apocalipsa, cred ca am facut o pasiune morbida pentru filmele cu cataclisme globale: Deep Impact, The Day After Tomorrow, I am Legend, Chidren of Men etc...
 • 0 (0 voturi)    
  Cateva precizari (Marţi, 3 noiembrie 2009, 19:47)

  Gabi [anonim]

  Delavrancea a scris "Apus de soare". Titlul este o metafora, referindu-se la sfarsitul vietii lui Stefan cel Mare. Cam atat.
  • 0 (0 voturi)    
   nu ma refeream la Delavrancea (Marţi, 3 noiembrie 2009, 23:22)

   Adrian Dita [utilizator] i-a raspuns lui Gabi

   ca un fan al lui Gerorge Bacovia pot sa-ti garantez ca a scris o poezie care se cheama "Apus de soare violet"... mai mult: in clasa a XI-a mi-a venit ca subiect la teza la literatura romana exact comentariul acestei poezii. deci crede-ma ca stiu despre ce vorbesc :)