Cate pungi, Carrefour Romania
YM
) niciun tag
15 comentarii
  voteaza (4 voturi)     

Carrefour Romania | 08.12.2011
Fotograf: Fara pungi obligatorii in Carrefour Romania Cate pungi, Carrefour Romania

Fara pungi obligatorii in Carrefour Romania - NO enforced plastic bags: https://www.facebook.com/pages/Fara-pungi-obligatorii-in-Carrefour-Romania-no-enforced-plastic-bags/295059010516505 Misiunea acestui grup este de a aduna indeajuns de multi membri pentru a atrage atentia asupra folosirii exagerate a pungilor de plastic. Vrem sa oprim folosirea ne necesara a pungilor de plastic si transformarea acestora din produse obligatorii in produse optionale. Mai mult decat atat, vrem sa educam: 1. populatia, pentru a face cumparaturi folosind cat mai putine pungi de plastic 2. angajatii Carrefour care pot face o schimbare, dar care din diverse motive nu o fac (spre detrimentul imaginii Carrefour, care la nivel international implementeaza solutii pentru protejarea mediului inconjurator.)* Referinte: http://www.carrefour.com/cdc/responsible-commerce/our-commitment-to-the-environment/ http://adage.com/article/global-news/spain-carrefour-equates-plastic-bags-excrement/139713/


 • +1 (9 voturi)    
  sustin initiativa (Vineri, 9 decembrie 2011, 9:41)

  Natalia [anonim]

  Sustin ideea. Pungile ar trebuie sa fie folosite pentru produsele care nu sunt amabalate individual...si nu pentru orice se gaseste pe raft...Nu cred ca este nevoie de o punga pentru un mar, un pachet de lapte, unt etc..
  • +2 (12 voturi)    
   asa, deci ... (Vineri, 9 decembrie 2011, 9:55)

   unul [anonim] i-a raspuns lui Natalia

   asta pana o sa te imbolnavesti de hepatita deoarece casiera tocmai a mangaiat un caine sau pe la casa a trecut un client purtator inainte sau cosul a fost folosit de cineva care ... sau... sau ... si atunci o sa te intrebi "de ce tocmai mie mi s-a intamplat?" si "de unde am luat eu boala asta?". "succesuri fara numar" in campania cu pungile.
   • +2 (8 voturi)    
    Aste e cu totul altceva... (Vineri, 9 decembrie 2011, 11:31)

    Vizitator [anonim] i-a raspuns lui unul

    asta e cu totul altceva, aceiasi oameni pe care dumneavoastra ii amintiti pot foarte bine sa aleaga fructele cele mai coapte. Nu punga va protejeaza de boli, ci cateva cunostinte elementare de igiena!
   • +3 (3 voturi)    
    varzaaa (Duminică, 11 decembrie 2011, 20:15)

    eu [anonim] i-a raspuns lui unul

    au au... boli de la vanzatoare, scenarii fataliste si succesuri... Omule, ce zici de cei care ofera primul ajutor la nevoie, fie ei profesionisti sau nu? Mersul la cumparaturi e la coada listei de activitati insalubre si daunatoare sanatatii...

    Dar, inapoi la subiect, clar, fara punga obligatorie, e mai sanatos pt toata lumea.
 • 0 (12 voturi)    
  etichete (Vineri, 9 decembrie 2011, 10:15)

  bogdanicus [utilizator]

  Si vrei cate o eticheta pentru fiecare fruct in parte?
  • +2 (10 voturi)    
   bai inteligentule (Vineri, 9 decembrie 2011, 14:52)

   ady [anonim] i-a raspuns lui bogdanicus

   la casier ar trebui sa existe un cantar ..
   • -2 (4 voturi)    
    bine ca sunteti voi destepti... (Duminică, 11 decembrie 2011, 0:06)

    bogdanicus [utilizator] i-a raspuns lui ady

    In caz ca nu stiai, exista cantar la casa la Mega Image. Si? Tot se pun in punga, ca doar nu o sa cantareasca fiecare mar, pruna, morcov sau cartof in parte, nu? Ok, nu o sa aiba eticheta pentru fiecare, dar cum ai vrea sa faca fara o punga si o eticheta?!?
 • -1 (7 voturi)    
  Pungi biodegradabile (Vineri, 9 decembrie 2011, 11:50)

  Sharutza [utilizator]

  Carrefour are pungi biodegradabile, dar sunt scumpe..nu cred ca isi permit sa le dea cum se dau pungile de plastic. o optiune ar fi pungile din hartie. Si daca e sa te gandesti..orcum nu stii pe unde au umblat fructele sau produsele inainte de a fi puse in pungi...asa ca sansa de a lua hepatita e cam aceeasi.
 • -4 (8 voturi)    
  CUMVA ...? (Vineri, 9 decembrie 2011, 13:38)

  ciolanos [utilizator]

  Lucrati in REAL , CORA ,AUCHAN ?
 • +3 (7 voturi)    
  risipă inutilă (Vineri, 9 decembrie 2011, 16:58)

  Sakura [utilizator]

  Eu când iau 1-2 fructe, pun eticheta direct pe fruct, nu iau pungă. Când sunt mai multe se justifică punga, dar şi atunci de ex. legătura de pătrunjel sau mărar o pun în punga cu mere, n-are rost una separată că se diferenţiază clar produsele. Niciodată nu am întâmpinat comentarii din partea personalului magazinului, adevărat însă că cel mai adesea cumpăr de la Kaufland, mai rar de la Carsifur.

  Marfa asta trece prin sute de mâini începând cu ţările de origine, din lumea a patra, trece prin n depozite, porturi ş.a. toate adevărate raiuri pentru rozătoare, aşa că cine crede că se protejează de ceva prin folosirea unei pungi în ultimele minute înaintea consumului trebuie să fie foarte naiv sau prost de bubuie.
  • +1 (7 voturi)    
   prosti da' multi :D (Vineri, 9 decembrie 2011, 20:05)

   mda [anonim] i-a raspuns lui Sakura

   asa este... suntem tara unde vanzatorii arunca tuburile de neon utilizate la cosul de gunoi fara sa fi auzit vreodata de toxicitatea extrema a mercurului. tara unde elevii se joaca la scoala cu mercur scos din termometre...

   tara unde toti cei care au masina o si folosesc zilnic si pe orice ruta, chiar daca asta inseamna orase din ce in ce mai poluate si mai aglomerate.

   sa le explici ca nu-s bune pungile ca ajung sa le respire apoi in fumul de la gropile de gunoi? - e prea complicat pentru ei. nivelul maxim la care au ajuns este cel al campaniilor anti-fumat. e ultima moda: un fumator le omoara mai tare plamanii pe strazile orasului decat o masina, desi fumul scos de fumatori intr-o dimineata urbana cu smog este cam a mia parte din gazele de esapament eliberate in acelasi timp de zecile de mii de masini dintr-un mare oras.

   la urma urmei, chiar si astmul copiilor e la moda - si mai bine ti-i omori cu mana ta decat sa faca, doamne-fereste, hepatita din cauza fructelor pe care ti-e lene sa le speli...

   cred ca orice explicatie e inutila.

   suntem inca tara in care o masina sau, iata, o punga de carrefour inseamna nu utilitate, ci STATUT SOCIAL. suferim de sute de ani de un snobism cronic. incurabil :(
   • -2 (2 voturi)    
    avem printre noi un geniu, pazea (Luni, 12 decembrie 2011, 13:56)

    Walker [anonim] i-a raspuns lui mda

    mda, bine ca esti tu destept!
 • -1 (5 voturi)    
  normalitate (Vineri, 9 decembrie 2011, 18:46)

  firefox [utilizator]

  Esie igienic si normal sa ambalezi produsele care se vand vrac per greutate, doar nu o sa stai la cantar la csa sa se faca cozi interminabile...
 • +4 (6 voturi)    
  Io zic (Vineri, 9 decembrie 2011, 20:06)

  Vizitiul [utilizator]

  Sa bage si banenele in pungi separate pentru fiecare banana. Umilitor sa ti se puna bananele toate intr-o punga! :)

  Penal!
 • +3 (5 voturi)    
  despre vânzătoare (Vineri, 9 decembrie 2011, 21:45)

  Sakura [utilizator]

  Apropo de faptul că unor antecomentatori le este frică de eventualele boli ale vânzătoarelor. Culmea ironiei este faptul că din tot lanţul de aprovizionare cu produse agricole proaspete, vânzătoarele sunt singurele care au obligativitatea ca la fiecare 6 luni să treacă printr-o serie de controale medicale. Analizele sunt consemnate într-un carnet de sănătate iar acest carnet este una din primele lucruri verificate de către un control al OPC, DSV etc., motiv pentru care administratorii sunt atenţi să fie totul în regulă pentru a evita amenzile.