BLOGUL PwC Romania
Să dăm procedurii amiabile o șansă! Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a publicat în luna octombrie 2019 ultimele statistici privind procedurile amiabile (mutual agreement procedure - MAP) aferente anului 2018, acestea acoperind un număr de 89 de state din totalul celor 119 state membre OCDE.
ANAF a inițiat implementarea SAF-T: Ce beneficii ar putea aduce? Experiența Poloniei Multe state au reușit în ultimii ani să facă plata taxelor mai simplă datorită tehnologiei. Fie că este vorba de metode de raportare și plată care ușurează viața contribuabililor, fie de monitorizare și control care eficientizează combaterea fraudei, digitalizarea administrației fiscale contribuie la o conformare fiscală mai bună și, implicit, la o colectare mai mare a taxelor. Deși au existat diferite inițiative de informatizare a activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), progresul este foarte lent, iar în acest timp sistemele au ajuns la suprasolicitare, majorând costurile atât pentru mediul privat, cât și pentru stat.

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by