Articole scrise de editiadedimineata.ro


1 - 30 din 36 rezultate
1.Edițiadedimineață.ro: O româncă a devenit fecioara norocului în Japonia. Povestea timișorencei care și-a făcut din pasiunea pentru origami un brand Din ce în ce mai mulți români sunt pasionați de cultura japoneză. Unul dintre ei este Alexandra Baranyi, o tânără care și-a pus toată energia în slujba promovării culturii nipone în țara noastră. Într-un interviu acordat editiadedimineata.ro, timișoreanca vorbește despre cum a ajuns să fie fecioara norocului în Țara Soarelui Răsare, pasiunea pentru arta origami și oportunitățile de dezvoltare ale relațiilor dintre România și Japonia.
2.Edițiadedimineață.ro: Consumul de zahăr, între plăcere și exces. Tot ce trebuie să știi despre drogul secolului XXI Trăim într-o societate în care consumăm tot mai puțin alimente sănătoase. Lumea a fost împărțită în două: pe de-o parte se află oamenii care trăiesc în state dezvoltate și care ajung să moară de la prea multă mâncare, în timp ce, de cealaltă parte a prăpastiei, milioane de oameni mor anual din cauza malnutriției.
3.Edițiadedimineață.ro: De ce nu se citește? „Părinții văd în lectură o cheltuială și o oboseală” „În ultimii doi ani, numărul de cititori de cărți literare românești de oarecare ținută a continuat să scadă în așa fel, încît putem afirma că azi la 10.000 de locuitori n-avem decît un cititor. Comparînd România mică de altădată cu România Mare de azi, e cazul de a ne întrista”, scria G. Călinescu, în 1939, într-un articol intitulat De ce nu se citește?, apărut în ‘Jurnalul literar’. După mai bine de 80 de ani, un raport despre venituri și cheltuieli, realizat de Institutul Național de Statistică, arată că într-o familie obișnuită din România, cu venituri medii, suma lunară pentru educație în anul 2019 este de patru lei. E cazul de a ne întrista.
4.Edițiadedimineață.ro: Cea mai revoluționară descoperire medicală, combătută de un doctor român Tratamentul cancerului rămâne și în 2020 una dintre cele mai mari enigme ale omenirii. Din acest motiv, cancerul este considerat a doua cauză de deces în Europa. La nivel global, în anul 2018 au fost estimate aproximativ 18,1 milioane de noi cazuri de cancer și 9,6 milioane de decese.
5.Edițiadedimineață.ro: Putem să ne distrăm și să protejăm planeta? Sfaturile activiștilor de mediu pentru un festival eco Industria de entertainment din România cunoaşte o creștere remarcabilă în ultimii ani. În 2019, doar la Neversea au fost prezenţi peste 240.000 de spectatori care au plătit pentru a vedea artişti de nivel internaţional precum Afrojack, Jessie J sau Lost Frequencies.
6.Edițiadedimineață.ro: Între costumul de corporatist și portul popular. Tânăr întreprinzător, despre Maramureșul autentic, vechile tradiții românești și satul strămoșesc​ Ionuț Șimon a crescut în Maramureșul pe care familia lui a încercat să-l păstreze viu. A copilărit printre animale și copaci. După ce ceilalți bărbați din familie au pus bazele unei biserici, trebuia să se facă preot. A plecat în Cluj-Napoca să studieze teologia, dar nu s-a întors ca părinte în satul natal.
7.Edițiadedimineață.ro: Cu ia prin Bruxelles. Cum a ajuns fața unei românce pe tramvaiele din Belgia Daiana Velcherean vorbește cinci limbi străine, dar vrea să promoveze limba română în rândul tinerilor români. Are cetățenie belgiană, dar se consideră româncă autentică. Deține suficient de multe informații și abilități pentru a se dezvolta în orice altă țară, dar se gândește la momentul în care o să se întoarcă în România.
8.Edițiadedimineață.ro: "Când poți reuși să spui pentru ce iubești o femeie, n-o iubești cu adevărat." 22 de cugetări memorabile de la Garabet Ibrăileanu Într-un volum Cugetări de Garabet Ibrăileanu, publicat în 1989 de editura Albatros în colecția Cogito și îngrijit de Sergiu Selian, au fost adunate, alături de aforisme din Privind viața, gânduri pe care Ibrăileanu le-a răspândit în toate scrierile lui, de la recenzii, eseuri, monografii, studii critice, la cunoscutul lui roman, Adela, dar și în cursul de istorie a literaturii moderne susținut la Universitatea din Iași între anii 1909 – 1914.
9.Edițiadedimineață.ro: Pălăria Dădârlat, o poveste din 1896 Cine trăia pe la sfârșitul veacului al XIX-lea în Săliște, o așezare din Mărginimea Sibiului, putea vedea, deseori, un tânăr care trecea pe ulițe într-o căruță cu coviltir și se ducea tot mai departe, până când nimeni din acel sat nu-l mai zărea.
10.Edițiadedimineață.ro: Îți urmezi visul sau îți irosești viața? Povești din lumea de lângă noi în 13 imagini impresionante "Ceea ce îmi place la fotografie este că surprinde un moment ce s-a dus pentru totdeauna, imposibil de a-l mai prinde din nou”, spunea designerul Karl Lagerfeld. E acel moment în care miliardele de imagini ce se iau acum într-un an în lumea largă, cu camere foto sofisticate sau cu cele integrate în telefoane, se cern, se aleg și cele rămase ne surprind cu clipele lor irepetabile și mesajele lor unice.
11.Edițiadedimineață.ro: Poștalionul, vienezul și cetățeanul turmentat Iubitor de natură și drumeții, un topograf vienez, pe nume Josef Adalbert Krickel, a făcut, între anii 1827 și 1829, o călătorie de peste 14.000 de kilometri pe teritoriul Imperiului Austriac. Într-un sfârșit de toamnă, a ajuns și în Transilvania.
12.Edițiadedimineață.ro: Ce poți face de Crăciun în Japonia? Pentru mulți dintre noi, Crăciunul înseamnă timp petrecut cu familia la țară sau în căminele construite în mediul urban. Pentru românii care muncesc în străinătate și nu au posibilitatea să se întoarcă acasă, înseamnă o sărbătoare care le amintește de copilărie și de căldura celor dragi.
13.Edițiadedimineață.ro: Din vremea când a face o fotografie era un eveniment Dacă treci din întâmplare prin Galtiu, o așezare micuță ce aparține de comuna Sântimbru, situată la vreo zece kilometri de Alba Iulia, cam pe acolo pe unde se află ceea ce s-ar numi centrul satului, o să vezi o statuie. E ridicată în cinstea celui mai faimos bărbat din sat care nu a fost actor, nici politician, doar un fotograf.
14.Edițiadedimineață.ro: De ce iubim aceste "paseri curioase". 13 lucruri despre pinguini "Dar paserile cele mai curioase şi mai caracteristice ale regiunii ce ne ocupă sunt pinguinii. Aceştia au pierdut principala însuşire a paserilor, căci aripile lor sunt transformate în vâsle ce pot servi la înot şi nu pot servi la zbor. Două specii mai ales îşi împart domnia acestor ţări şi au stabilit în aceste regiuni dezolante oraşe populate şi sate prospere.
15.Edițiadedimineață.ro: "Umorul adevărat este haz cu studii universitare." Cu duioșie și umor, despre înțelepciune, demnitate, concesii La sfârșitul anului 1970, Tudor Mușatescu, poet, prozator, dramaturg, umorist, a plecat cu „perlele de spirit ce ieșeau din gura lui în ritm de mitralieră” să le spună unei alte lumi. Născut în 22 februarie 1903 la Câmpulung, în familia unui avocat, a făcut studii de litere și filozofie, dar și de drept.
16.Edițiadedimineață.ro: De la o știre falsă la un testament ce a schimbat lumea, celebrând spiritul creator și inovator al omului Sunt zeci de istorii interesante cu și despre oameni remarcabili, nominalizați sau câștigători ai unui Premiu Nobel. Pe lângă acestea, povestea fondării Premiului Nobel este una la fel de captivantă ce merită a fi amintită. Mai ales că, din ceea ce am constatat, originea acestor premii pare uneori a intra în „negura vremurilor”. Mult respectabilul Premiu Nobel de azi, râvnit de mulți, a devenit un etalon prin care, atunci când se manifestă la potențial maxim, spiritul creator, inovator și îndrăzneț al omului e celebrat în desăvârșirea lui. Cu toate acestea, evenimentul care a declanșat dorința de a lăsa speranță și lumină în lume a fost unul întunecat și trist.
17.Edițiadedimineață.ro: Doi ani fără Majestatea Sa, Regele Mihai I, ultimul monarh al României. ”Nu v-am uitat niciodată și vă iubesc din toată inima” Astăzi se împlinesc doi ani de la moartea Regelui Mihai I. Cel ce avea să fie, ultimul monarh al României s-a stins din viață la vârsta de 96, la locuința sa din Aubonne, un oraș din Elveția. Se împlinesc doi ani de când cel care a fost garantul unei lumi a loialității, a candoarei, a bunul simț și a dragostei față de țară nu mai există.
18.Edițiadedimineață.ro: Înfruntând furtunile, pământurile neprimitoare şi banchizele haine. Emil Racoviță și celebra expediție așa cum a trăit-o „Călătoriţi, duceţi-vă să exploraţi regiuni de pe globul nostru încă necunoscute sau insuficient studiate, ieşiţi din mediul obligatoriu strâmt în care trăiţi. Vedeţi bine că ne putem întoarce oricând, chiar dacă plecăm pe un mic vas ca să înfruntăm furtunile, pământurile neprimitoare şi banchizele îngheţate. Iar câştigul pe care îl dobândiţi din orice călătorie va fi enorm. Voinţa voastră va fi întărită, veţi avea o viziune mai corectă asupra lucrurilor, vă veţi obişnui să nu mai contaţi doar pe voi înşivă, ceea ce vă va da o încredere mai mare în propriile voastre forţe.”
19.Edițiadedimineață.ro: De la Contele Vampir la Dracula „Am găsit că ţinutul despre care e vorba se află chiar la hotarul dintre Transilvania, Moldova şi Bucovina, în inima munţilor Carpaţi, una dintre cele mai sălbatice şi mai puţin cunoscute părţi ale Europei. Dar nici o hartă şi nici o carte nu m-au putut lumina asupra locului exact unde se înalţă castelul lui Dracula, fiindcă nu există hărţi ale acestei regiuni comparabile cu cele ale serviciului nostru cartografic.” – Bram Stoker, Dracula
20.Edițiadedimineață.ro: Ghidul ecologistului. De ce trebuie să protejăm planeta Ecologismul câștigă tot mai mulți adepți. De unde vine nevoia de a apăra mediul? Cum se explică popularitatea Gretei Thunberg? De ce trebuie să ne temem? Încercând să aflăm ce se întâmplă cu planeta, am vorbit cu Ioana Tache, coordonatoare Clean2Go România, despre motivele pentru care ar trebui să ne facem griji pentru mediu, ce fac și ce pot face marile companii pentru a combate poluarea și cum se poate implica fiecare dintre noi în cauze ce țin de mediu și sănătate publică.
21.Edițiadedimineață.ro: Bucuria de a explora. 13 muzee din Europa special concepute pentru copii „Cei mai mulți dintre vizitatori au fost ferecați de ghidurile lor audio, uitându-se doar la ceea ce căștile lor micuțe le spuneau că merită văzut.” – Dara Horn, The World to Come. În Europa, există sute și sute de muzee, de toate dimensiunile, vârstele, felurile. Despre cele pentru copii va fi vorba aici. Vizitele la acele muzee ce oferă experiențe ar putea să fie pentru oricine o provocare a minții, a curiozității.
22.Edițiadedimineață.ro: Blânzi, superstițioși, înzestrați cu "o deșteptăciune firească". Cum se distrau boierii români pe la 1820 Cartea lui Laurençon despre Țara Românească a fost redactată, cum a mărturisit autorul, în limba română, limbă pe care a învățat-o în perioada șederii la București. Prima ediție a fost publicată la Paris în 1822.
23.Edițiadedimineață.ro: Putem afla adevărul despre daci? Cum a învățat un român în America să aprecieze istoria țării noastre Lucian Vulpe lucrează în domeniul vânzărilor de IT, iar în timpul liber merge pe șantiere arheologice. Este pasionat de fotografie, iar din cand în cand, interpretează roluri de dac în reconstituiri istorice și în filme. O experiență de câteva luni în America l-a făcut să se întoarcă în țară cu pofta de a cunoaște mai multe despre trecutul României.
24.Edițiadedimineață.ro: Pro și contra: Absenteismul, veșnica problemă a alegerilor electorale. Votul, între drept și obligație legală Cu ocazia fiecărui scrutin electoral, în România apare tema absenteismului la vot. Inspirate de un model implementat în alte țări, mai multe personalități publice au propus în ultimii ani soluția votului obligatoriu. Încercând să aflăm în ce măsură ar ajuta țara noastră o astfel de obligativitate, am analizat argumentele actorilor aflați de ambele părți ale dezbaterii.
25.Edițiadedimineață.ro: Primarul care a refuzat leafa. Cum a câștigat modestul Scarlat Pastia simpatia și respectul ieșenilor Jurist și filantrop, apreciat de oameni ca "unul din cei mai buni primari pe care i-a avut Iașul", cum nota Rudolf Suțu în cartea lui despre locuri și oameni din Iași, Scarlat Pastia a fost unul dintre primarii vizionari ai Iașiului și "pe lângă că era un bun gospodar, mai era și...
26.Edițiadedimineață.ro: Între România, Japonia și Franța. Ploieșteancă care vede răsăritul în Țara Soarelui Răsare: „Am fost crescută cu ideea de a mă mândri că sunt român” Se spune că Japonia este prima țară în care se vede răsăritul. Oana-Mihaela Dumitru, o ploieșteancă pasionată de limbi străine și alte culturi, a hotărât să vadă răsăritul în timp ce se pregătește pentru o nouă zi de muncă în Țara Soarelui Răsare. Încercând să aflăm cât de greu este să te integrezi în societatea niponă și în alte colțuri ale lumii, am vorbit cu Oana despre cultura japoneză, cum a cunoscut Parisul și de ce consideră că România este ...
27.Edițiadedimineață.ro: Cafea, martini, femei. Bărbatul pentru care lumea nu e de ajuns Scurt, neromantic, anglo-saxon și totuși foarte masculin. E vorba de un nume. Al unui american, specialist în ornitologie, nume ce l-a făcut celebru, dar nu neapărat pe el, ci mult mai mult pe personajul fictiv care i-a împrumutat acel nume „scurt, neromantic, anglo-saxon și totuși foarte masculin” și l-a purtat în toată lumea.
28.Edițiadedimineață.ro: Amintiri cu motociclete și iubiri. Între plajele din Vama Veche și Dubai, povestea de succes a unei românce în Emiratele Arabe Unite Ioana Andreea Roceanu este unul dintre tinerii care au decis să plece din țară, dar care nu vor să uite țara din care au plecat. Locuiește în Emiratele Arabe Unite și ocupă funcția de Business Development Manager pentru o mare companie care activează în domeniul marketingului și comunicării.
29.Edițiadedimineață.ro: Domnitorul român care purta cercel în ureche și visa o țară modernă. A construit într-un an cât alții în zeci de ani Călător multă vreme prin țări din Europa, scurta lui domnie a adus un spirit renascentist în Țara Românească. Educat, cu viziuni moderne, occidentale, cunoscător al mai multor limbi străine, Petru Cercel și-a căpătat porecla "cercel" deoarece, influențat de moda de la curtea regelui Franței, purta un cercel în ureche. Dăruit, se zvonea, chiar de Henric al III-lea, regele Franței.
30.Edițiadedimineață.ro: A vizitat 43 de țări, dar a decis să se întoarcă în România/ "După patru ani în care am străbătut lumea în lung și-n lat, am decis să revin acasă" Visul multor fete este să zboare și să viziteze întreaga lume. Cristiana Manolache este fostă însoțitoare de bord. A vizitat 43 de țări și deși putea rămâne în oricare dintre ele, a decis să se întoarcă în România. Într-un interviu acordat editiadedimineata.ro, Cristiana vorbește despre dragostea pentru zbor, experiența din Emiratele Arabe Unite și dezvoltarea României.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by