Articole scrise de editiadedimineata.ro


1 - 20 din 20 rezultate
1.Edițiadedimineață.ro: Doi ani fără Majestatea Sa, Regele Mihai I, ultimul monarh al României. ”Nu v-am uitat niciodată și vă iubesc din toată inima” Astăzi se împlinesc doi ani de la moartea Regelui Mihai I. Cel ce avea să fie, ultimul monarh al României s-a stins din viață la vârsta de 96, la locuința sa din Aubonne, un oraș din Elveția. Se împlinesc doi ani de când cel care a fost garantul unei lumi a loialității, a candoarei, a bunul simț și a dragostei față de țară nu mai există.
2.Edițiadedimineață.ro: Înfruntând furtunile, pământurile neprimitoare şi banchizele haine. Emil Racoviță și celebra expediție așa cum a trăit-o „Călătoriţi, duceţi-vă să exploraţi regiuni de pe globul nostru încă necunoscute sau insuficient studiate, ieşiţi din mediul obligatoriu strâmt în care trăiţi. Vedeţi bine că ne putem întoarce oricând, chiar dacă plecăm pe un mic vas ca să înfruntăm furtunile, pământurile neprimitoare şi banchizele îngheţate. Iar câştigul pe care îl dobândiţi din orice călătorie va fi enorm. Voinţa voastră va fi întărită, veţi avea o viziune mai corectă asupra lucrurilor, vă veţi obişnui să nu mai contaţi doar pe voi înşivă, ceea ce vă va da o încredere mai mare în propriile voastre forţe.”
3.Edițiadedimineață.ro: De la Contele Vampir la Dracula „Am găsit că ţinutul despre care e vorba se află chiar la hotarul dintre Transilvania, Moldova şi Bucovina, în inima munţilor Carpaţi, una dintre cele mai sălbatice şi mai puţin cunoscute părţi ale Europei. Dar nici o hartă şi nici o carte nu m-au putut lumina asupra locului exact unde se înalţă castelul lui Dracula, fiindcă nu există hărţi ale acestei regiuni comparabile cu cele ale serviciului nostru cartografic.” – Bram Stoker, Dracula
4.Edițiadedimineață.ro: Ghidul ecologistului. De ce trebuie să protejăm planeta Ecologismul câștigă tot mai mulți adepți. De unde vine nevoia de a apăra mediul? Cum se explică popularitatea Gretei Thunberg? De ce trebuie să ne temem? Încercând să aflăm ce se întâmplă cu planeta, am vorbit cu Ioana Tache, coordonatoare Clean2Go România, despre motivele pentru care ar trebui să ne facem griji pentru mediu, ce fac și ce pot face marile companii pentru a combate poluarea și cum se poate implica fiecare dintre noi în cauze ce țin de mediu și sănătate publică.
5.Edițiadedimineață.ro: Bucuria de a explora. 13 muzee din Europa special concepute pentru copii „Cei mai mulți dintre vizitatori au fost ferecați de ghidurile lor audio, uitându-se doar la ceea ce căștile lor micuțe le spuneau că merită văzut.” – Dara Horn, The World to Come. În Europa, există sute și sute de muzee, de toate dimensiunile, vârstele, felurile. Despre cele pentru copii va fi vorba aici. Vizitele la acele muzee ce oferă experiențe ar putea să fie pentru oricine o provocare a minții, a curiozității.
6.Edițiadedimineață.ro: Blânzi, superstițioși, înzestrați cu "o deșteptăciune firească". Cum se distrau boierii români pe la 1820 Cartea lui Laurençon despre Țara Românească a fost redactată, cum a mărturisit autorul, în limba română, limbă pe care a învățat-o în perioada șederii la București. Prima ediție a fost publicată la Paris în 1822.
7.Edițiadedimineață.ro: Putem afla adevărul despre daci? Cum a învățat un român în America să aprecieze istoria țării noastre Lucian Vulpe lucrează în domeniul vânzărilor de IT, iar în timpul liber merge pe șantiere arheologice. Este pasionat de fotografie, iar din cand în cand, interpretează roluri de dac în reconstituiri istorice și în filme. O experiență de câteva luni în America l-a făcut să se întoarcă în țară cu pofta de a cunoaște mai multe despre trecutul României.
8.Edițiadedimineață.ro: Pro și contra: Absenteismul, veșnica problemă a alegerilor electorale. Votul, între drept și obligație legală Cu ocazia fiecărui scrutin electoral, în România apare tema absenteismului la vot. Inspirate de un model implementat în alte țări, mai multe personalități publice au propus în ultimii ani soluția votului obligatoriu. Încercând să aflăm în ce măsură ar ajuta țara noastră o astfel de obligativitate, am analizat argumentele actorilor aflați de ambele părți ale dezbaterii.
9.Edițiadedimineață.ro: Primarul care a refuzat leafa. Cum a câștigat modestul Scarlat Pastia simpatia și respectul ieșenilor Jurist și filantrop, apreciat de oameni ca "unul din cei mai buni primari pe care i-a avut Iașul", cum nota Rudolf Suțu în cartea lui despre locuri și oameni din Iași, Scarlat Pastia a fost unul dintre primarii vizionari ai Iașiului și "pe lângă că era un bun gospodar, mai era și...
10.Edițiadedimineață.ro: Între România, Japonia și Franța. Ploieșteancă care vede răsăritul în Țara Soarelui Răsare: „Am fost crescută cu ideea de a mă mândri că sunt român” Se spune că Japonia este prima țară în care se vede răsăritul. Oana-Mihaela Dumitru, o ploieșteancă pasionată de limbi străine și alte culturi, a hotărât să vadă răsăritul în timp ce se pregătește pentru o nouă zi de muncă în Țara Soarelui Răsare. Încercând să aflăm cât de greu este să te integrezi în societatea niponă și în alte colțuri ale lumii, am vorbit cu Oana despre cultura japoneză, cum a cunoscut Parisul și de ce consideră că România este ...
11.Edițiadedimineață.ro: Cafea, martini, femei. Bărbatul pentru care lumea nu e de ajuns Scurt, neromantic, anglo-saxon și totuși foarte masculin. E vorba de un nume. Al unui american, specialist în ornitologie, nume ce l-a făcut celebru, dar nu neapărat pe el, ci mult mai mult pe personajul fictiv care i-a împrumutat acel nume „scurt, neromantic, anglo-saxon și totuși foarte masculin” și l-a purtat în toată lumea.
12.Edițiadedimineață.ro: Amintiri cu motociclete și iubiri. Între plajele din Vama Veche și Dubai, povestea de succes a unei românce în Emiratele Arabe Unite Ioana Andreea Roceanu este unul dintre tinerii care au decis să plece din țară, dar care nu vor să uite țara din care au plecat. Locuiește în Emiratele Arabe Unite și ocupă funcția de Business Development Manager pentru o mare companie care activează în domeniul marketingului și comunicării.
13.Edițiadedimineață.ro: Domnitorul român care purta cercel în ureche și visa o țară modernă. A construit într-un an cât alții în zeci de ani Călător multă vreme prin țări din Europa, scurta lui domnie a adus un spirit renascentist în Țara Românească. Educat, cu viziuni moderne, occidentale, cunoscător al mai multor limbi străine, Petru Cercel și-a căpătat porecla "cercel" deoarece, influențat de moda de la curtea regelui Franței, purta un cercel în ureche. Dăruit, se zvonea, chiar de Henric al III-lea, regele Franței.
14.Edițiadedimineață.ro: A vizitat 43 de țări, dar a decis să se întoarcă în România/ "După patru ani în care am străbătut lumea în lung și-n lat, am decis să revin acasă" Visul multor fete este să zboare și să viziteze întreaga lume. Cristiana Manolache este fostă însoțitoare de bord. A vizitat 43 de țări și deși putea rămâne în oricare dintre ele, a decis să se întoarcă în România. Într-un interviu acordat editiadedimineata.ro, Cristiana vorbește despre dragostea pentru zbor, experiența din Emiratele Arabe Unite și dezvoltarea României.
15.Edițiadedimineață.ro: A vrut să fie profesor universitar, dar a devenit profesoara bancherilor din Emiratele Arabe Unite. Povestea de succes a unei românce în Dubai Nicoleta Voichita Lupulescu a învățat șapte limbi străine și a avut clienți din întreaga lume. A vrut să se facă profesor universitar, dar a ajuns să fie profesor pentru bancheri în Emiratele Arabe Unite, având sarcini de relaționare, instruire și vânzare la o instituție federală din Dubai.
16.Edițiadedimineață.ro: Ce înseamnă să începi azi o afacere cu un meșteșug vechi. Între pasiune și piedici, povestea unei tinere Înfrumusețează și atrage privirile, oferă cu generozitate note de originalitate, rafinament, autenticitate spațiului, are un farmec aparte și merge cu orice stil, de la rustic la boem, de la vintage la modern. Mobila pictată manual, în ateliere mici, așa cum lucrau pe vremuri breslașii, are o poveste străveche pe care unii, puțini, e adevărat, se încăpățânează să o ducă mai departe. Sunt acei oameni care mai cred în puterea frumosului, a lucrului făcut cu dragoste și migală, a obiectului ce prinde formă și culoare din mâini iscusite.
17.Edițiadedimineață.ro: Pe urmele lui Aladdin. Studentul român al anului, doctorand și fotbalist în Arabia Saudită Arabia Saudită este cea mai mare țară din Peninsula Arabă. Mulți copii din întreaga lume cresc cu poveștile lui Aladdin sau Ali Baba. Unul dintre aceștia este Bogdan-Dragoș Ilieș, un tânăr român plecat să își facă doctoratul la King Abdullah University of Science and Technology.
18.Edițiadedimineață.ro: O familie aduce condimentele românești în bucatele focșănenilor/ Tânără întreprinzătoare, despre gustul copilăriei, producții locale și viitorul agriculturii în țara noastră Inspirată de mirosul din bucătărie, o familie din Focșani a deschis un magazin de condimente. Dulceața de ardei iute, sosul cu hrean, hreanul în oțet sau sosul de usturoi sunt doar câteva din produsele românești care se găsesc la Bucătăria Condimentelor. Încercând să aflăm cât de dificil este să pui pe picioare o afacere de familie, am vorbit cu Elena-Ilaria Morcov Pahoncea despre gustul copilăriei, producții locale și viitorul agriculturii în țara noastră.
19.Edițiadedimineață.ro: Cinci pași pentru a deveni un antreprenor de succes/ Steliana Moraru, despre UniHUB, afaceri și educație Mulți dintre noi avem idei de afaceri pe care le considerăm bune de implementat, dar nu avem curaj să le transformăm în realitate. Încercând să aflăm ce trebuie făcut pentru încurajarea spiritului antreprenorial, am vorbit cu Steliana Moraru, membru în boardul Societății Antreprenoriale Studențești din cadrul Universității București, despre relația dintre mediul privat și tineri, investiția în mentalitate și ce pași trebuie să facem pentru a avea succes.
20.Edițiadedimineață.ro: Între România, Emiratele Arabe Unite și Belgia/Tânără întoarsă în țară, despre implicare, tradiții și dorul de casă Alexandra Maria Gălan are 30 de ani. După ce a locuit în Bruxelles și Dubai, a decis să se întoarcă în România. Încercând să aflăm de ce s-ar întoarce în România un tânăr care ar putea avea succes oriunde în lume, am vorbit cu Alexandra despre experiențele profesionale prin care a trecut, contactul cu comunitatea românilor din Emiratele Arabe Unite și sentimentul de "acasă".


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by