Articole scrise de WBS


1 - 30 din 541 rezultate
1.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au inregistrat, joi, cresteri, in ciuda datelor macroeconomice mai slabe Pietele europene de capital au inregistrat cresteri astazi, in ciuda datelor macroeconomice mai slabe si a raportarilor trimestriale mixte din parte unor companii precum Daimler, Swiss Re si Societe Generale. Indicele Dow Jones Stoxx 600 a avut o crestere de 0,59%, a opta din ultimele noua sedinte, dar se afla totusi la peste 4% de la maximul anual inregistrat pe 19 ianuarie, inainte ca problemele legate de datoria publica ridicata a unora dintre statele membre ale zonei Euro sa duca la un picaj puternic in piata de capital.
2.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au incheiat saptamana in scadere usoara Piețele europene au incheiat saptamana in scadere ușoara, raportarile financiare pozitive ale companiilor fiind umbrite de știrile macroeconomice negative din zona euro, de incertitudinile legate de evoluția finanțelor Greciei și de creșterea de catre China a rezervelor bancare obligatorii cu 0.5% incepand de pe 25 februarie. Produsul intern brut cumulat al țarilor din zona euro a inregistrat o creștere modesta in al patrulea trimestru al anului, avansand cu doar 0.1% fața de așteptarile de 0.4% ale analiștilor.
3.Analiza WBS - Indicii BVB au inchis nehotarat saptamana Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu evoluții nehotarate, creșterile din debutul zilei fiind urmate de scaderi pana sub valorile de inchidere de ieri in jurul amiezii; revenirea ulterioara lenta la un nivel pozitiv a fost urmata in ultima ora a sesiunii de tranzacționare de o apreciere rapida dupa publicarea datelor despre vanzarile retail din SUA. Indicele BET-FI a avut cea mai volatila evoluție, osciland intre -0.54% și +2.02% pentru a termina ziua in creștere cu 1.70%.
4.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au inchis mixt ziua de joi Indicii bursele europene au avut o evolutie mixta astazi, pe fondul deprecierii monedei Euro fata de dolarul american. Liderii europeni au ajuns astazi la un acord de principiu cu autoritatile din Grecia, dar au lipsit detaliile privind modul precis prin care ceilalti membrii ai zonei Euro vor ajuta Grecia sa isi finanteze datoria publica. Presedintele Consiliului Europei, Herman Von Rumpoy, a declarat ca un ajutor financiar direct nu va fi acordat la acest moment Greciei, dar membrii zonei Euro sunt pregatiti sa il acorde in caz de necesitate.
5.Analiza WBS - Indicii BVB au inregistrat astazi evolutii usor descendente Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi evoluții ușor descendente, cu scaderi cuprinse intre -0.13% (BET) și -0.90% (BET-FI). Principalele companii ale pieței de acțiuni au evoluat fie staționar (OMV Petrom, BRD, Banca Transilvania) fie in ușoara scadere (Rompetrol Rafinare -0.54%); la randul lor, SIF-urile au inregistrat scaderi de pana la 1.47% (SIF1 Banat Crișana, SIF2 Moldova), doar SIF3 Transilvania reușind astazi o evoluție staționara.
6.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au inchis sedinta de joi inregistrand scaderi semnificative Piețele europene au inregistrat scaderi semnificative astazi in urma speculațiilor privind dificultațile de echilibrare a politicii fiscale in perioada urmatoare pentru Spania, Portugalia și Grecia și a datelor macroeconomice negative din Europa și SUA. Indicii piețelor din Portugalia și Spania au inregistrat cele mai abrupte scaderi zilnice din ultimele 15 luni. Costurile de asigurare a bondurilor Portugaliei au crescut cu 27 de puncte de baza la 2.23%, pentru bondurile Greciei cu 14 puncte la 4.115%, iar cele ale Spaniei cu 13 puncte la 1.65%.
7.Analiza WBS - Indicii BVB au inregistrat, joi, o zi de corectii negative in ton cu pietele europene Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi o zi de corecții negative in ton cu piețele europene, inchizand in apropierea minimelor zilei dupa o evoluție consistent descendenta. Indicele ROTX a suferit cea mai mare scadere procentuala, de 1.79%, datorita in principal sectorului financiar: acțiunile Banca Transilvania au scazut cu 2.39%, cele BRD cu 1.99% iar cele Erste Group Bank cu 2.08%.
8.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene inchid in scadere pe fondul grijilor cu privire la viitorul economic al Greciei Piețele europene au scazut astazi, afectate de rezultatele financiare sub așteptari și de ingrijorarea investitorilor privind evoluția viitoare a deficitului bugetar al Greciei, Spaniei și Portugaliei, cele mai vulnerabile economii ale zonei euro. Comisia Europeana a contribuit astazi la calmarea temerilor investitorilor prin anunțul de susținere a planului guvernului Greciei de reducere a celui mai mare deficit bugetar din zona euro.
9.Analiza WBS - Indicii BVB au continuat sa se aprecieze si miercuri Indicii Bursei de Valori București au continuat sa se aprecieze și astazi, pierzand insa la sfarșitul zilei majoritatea avansului inregistrat pe parcursul sesiunii de tranzacționare. Indicele BET-FI a fost cel mai volatil, urcand pana la 30659.08 puncte (+3.34%) pentru a reveni la inchidere la o creștere de doar 0.74%. Indicele BET a inchis ședința de astazi practic staționar, dupa ce crescuse anterior cu 0.42%.
10.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au crescut vineri, reducand declinul din prima luna a lui 2010 Piețele europene au crescut astazi, reducandu-și declinul din prima luna a acestui an, ajutate de revenirea sectoarelor minier și financiar. Indicii piețelor din Frankfurt și Paris au inregistrat aprecieri de peste 1.2%, in timp ce indicele pieței londoneze a crescut cu doar 0.83%.
11.Analiza WBS - Indicii BVB au incheiat saptamana in scadere usoara Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana in scadere ușoara, dupa o zi de evoluții negative in care au coborat cu peste 1.2% din valorile de inchidere de ieri. Singurul indice care a inregistrat o apreciere astazi a fost BET-FI, acesta incheind sesiunea in creștere cu 53.40 de puncte (+0.19%) pana la 27860 de puncte, dupa ce in debutul zilei coborase la 27249.10 (-2%).
12.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene s-au apreciat puternic joi Dupa o deschidere pe plus, indicii bursieri europeni s-au depreciat puternic astazi, pe fondul scaderii cotatiei EURUSD la minimul ultimelor sase luni. Temerile legate de deficitul bugetar al Greciei au dus la cresterea costului asigurarii notelor de trezorerie ale Greciei, desi premierul tarii a declarat astazi ca nu va recurge la imprumuturi din zona euro pentru a rezolva problema deficitului.
13.Analiza WBS - Indicii BVB s-au apreciat, joi, cu pana la 4% Indicii Bursei de Valori București au crescut in debutul ședinței de astazi cu peste 1%, pentru a continua apoi ascendent și a inchide in apropierea maximelor zilei, cu aprecieri cuprinse intre 2.12% (BET-NG) și 4.08% (BET-FI). Sectorul financiar a avut cea mai importanta contribuție la aceasta evoluție pozitiva, creșterile SIF-urilor fiind insoțite de aprecieri ale acțiunilor Banca Transilvania (+4.41%) și BRD (+3.50%).
14.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au scazut pentru a treia zi consecutiv Piețele europene au scazut astazi pentru a treia zi consecutiv, influențate de evoluția negative a sectorului bancar in urma declarațiilor președintelui american Barack Obama privind limitarea nivelului de risc asumat de instituțiile bancare. Alaturi de sectorul financiar, cel energetic a inregistrat astazi o scadere semnificativa, acesta fiind afectat de evoluția negativa a cotației petrolului in urma speculațiilor privind iminența unor masuri de limitare a creșterii economice din partea Chinei.
15.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au suferit scaderi semnificative miercuri Piețele europene au suferit scaderi semnificative astazi, fiind afectate negativ de anunțul oficialitaților din China privind reducerea creditarii de catre o parte a bancilor sale pentru satisfacerea cerințelor de capital. Sectoarele cu cele mai negative evoluții au fost astazi cele de materii prime (DJ Stoxx Basic Resources -3.83%), bancar (DJ Stoxx Banks -2.4%) și de construcții (DJ Stoxx Construction & Materials -2.11%), in condițiile in care indicele DJ Stoxx 600 a scazut cu 1.52%.
16.Jurnalul bursier al WBS - Principalele burse europene au incheiat saptamana in scadere Piețele europene au incheiat saptamana in scadere, in urma evoluției negative a acțiunilor din sectorul bancar și de materii prime, precum și a rezultatelor macroeconomice sub așteptari din Europa și SUA. Sectorul financiar a fost in particular afectat de volatilitatea cauzata de incertitudinile privind economia Greciei, in special dupa comentariile de ieri ale președintelui ECB, Jean-Claude Trichet, care a declarat ca nici una dintre țarile zonei euro nu poate primi tratament preferențial.
17.Jurnalul bursier al WBS - Indicii bursieri s-au apreciat cu intre 0,35% si 10,72% in principalele piete din zona euro Banca Centrala Europeana a decis astazi sa mentina rata dobanzii cheie la 1%, presedintele insitutiei, Jean-Claude Trichet, semnaland prin declaratiile sale ca nu BCE nu va actiona in perioada urmatoare in sensul retragerii de lichiditati din piata. Anuntul a fost privit pozitiv de catre piata de capital, indicii bursieri apreciindu-se cu intre 0,35% si 10,72% in principalele piete din zona euro.
18.Analiza WBS - Indicii BVB au inregistrat joi evolutii negative. Doar BET-FI inchide pe plus Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi evoluții negative, doar BET-FI terminand ziua pe verde, in creștere cu 1.05% fața de inchiderea de ieri. Indicele BET a avut cel mai mare declin al zilei, de 0.99%, urmat de indicele compozit BET-C cu -0.85%. Principala contribuție negativa a provenit de la scaderile inregistrate de acțiunile OMV Petrom (-2.41%), BRD (-2.03%) și Banca Transilvania (-1.28%), care au adus impreuna o pierdere de aproape 60 de puncte pentru indicele BET.
19.Analiza WBS: Pietele europene au inceput saptamana cu aprecieri importante Piețele europene au inceput saptamana cu aprecieri importante, in urma anunțului Chinei privind creșterile exporturilor și importurilor cu 17.7%, respectiv 55.9% in decembrie 2010 fața de 2009, pentru a reveni apoi și a incheia ziua practic staționar sau in scadere.
20.Analiza WBS: Indicii BVB, cresteri semnificative Indicii Bursei de Valori București au inceput saptamana cu creșteri semnificative, realizate aproape in totalitate in prima ora a ședinței de tranzacționare. Indicii BET și ROTX au fost singurii care nu au realizat creșteri de peste 2%, aceștia incheind ziua cu aprecieri de 1.95%, respectiv 1.87%.
21.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au inregistrat vineri cresteri relativ modeste Piețele europene au inregistrat astazi creșteri relativ modeste, ajutate de avansul sectorului bancar și de datele macroeconomice pozitive din Germania. Creșterile au fost temperate de datele negative privind somajul in zona euro și in SUA.
22.Analiza WBS - Indicii BVB au incheiat saptamana cu cresteri sustinute Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu creșteri susținute, variațiile de la mijlocul zilei indicand aprecieri tipice de peste 2%. La incheierea sesiunii indicele BET-FI avea cea mai redusa creștere, de doar 0.75%, fiind urmat cu 1.26% de indicele energetic BET-NG care a avut de altfel astazi evoluția medie cea mai modesta, cu o creștere maxima de doar 1.87%.
23.Analiza WBS: Indicii bursieri europeni au avut o evolutie mixta Indicii bursieri europeni au avut o evolutie mixta astazi, pe fondul stirilor macroeconomice usor negative. In zona euro, vanzarile de retail au scazut in luna decembrie cu 1,2%, sub estimarile analistilor, care estimau in medie o stagnare a acestora.
24.Analiza WBS: Indicii BVB au avut tendinte sustinute de crestere Indicii Bursei de Valori București au avut astazi tendințe susținute de creștere, terminand ziua cu avansuri cuprinse intre 0.88% (ROTX) și 1.23% (BET-C). Cel mai mare impact pozitiv a fost adus de aprecierile realizate de acțiunile OMV Petrom (+3.05%), BRD (+1.45%) și Transgaz (+2.35%).
25.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au avut evolutii mixte, in jurul valorii de inchidere inregistrata marti Piețele europene au avut astazi evoluții mixte, fluctuand in jurul valorilor de inchidere de ieri in urma incertitudinilor legate de situația financiara a Greciei și a speculațiilor privind continuarea programului de QE al Federal Reserve. Indicele PMI pentru evoluția sectorului serviciilor din zona euro, publicat de Markit Economics, a crescut in decembrie la 53.6, sub estimarile anterioare de 53.7.
26.Analiza WBS - Indicii BVB au inregistrat miercuri evolutii mixte Indicii Bursei de Valori București au avut astazi evoluții mixte, creșterile inregistrate dupa ora 12 fiind in mare masura corectate de scaderile de la inchidere. Cel mai mare avans a fost realizat de indicii ROTX (+0.53%) și BET (+0.48%), in urma contribuției esențiale a aprecierii acțiunilor Banca Transilvania (+3.14%). BET-FI și BET-NG au fost indicii care au inregistrat scaderi, de 0.27% respectiv 0.46%, in cazul celui din urma cauza principala fiind declinul acțiunilor OMV Petrom cu 1.13%, care a contribuit cu 2.05 puncte la declinul de 2.84 de puncte al indicelui energetic.
27.Analiza WBS: Indicii BVB si-au continuat tendinta de crestere Indicii Bursei de Valori București și-au continuat astazi tendința de creștere inceputa luni, singurul indice care nu s-a apreciat cu peste 3% fiind BET-FI, al carui avans a fost de doar 2.07%. Cele mai puternice creșteri au fost inregistrate de indicii BET (3.69%) și ROTX (3.68%), toate componentele acestora avand evoluții pozitive.
28.Analiza WBS: Pietele europene au crescut la maximul ultimelor 15 luni Piețele europene au crescut astazi la maximul ultimelor 15 luni dupa publicarea de date macroeconomice pozitive de catre oficialitațile din China, Uniunea Europeana și SUA. Principalii indici vest-europeni au avansat in prima zi de tranzacționare a anului cu peste 1%.
29.Analiza WBS: Indicii BVB au inceput noul an cu cresteri de peste 1.2% Indicii Bursei de Valori București au inceput noul an cu creșteri de peste 1.2%, BET-C fiind singura excepție, cu un avans de doar 0.98%. Cea mai mare apreciere a fost inregistrata din nou de indicele BET-FI, care a caștigat in prima zi de tranzacționare a lui 2010 561.77 de puncte (2.35%) pentru a termina sesiunea la 24447.73.
30.Analiza WBS: Piețele europene au scazut Piețele europene au scazut astazi, aducand o corecție ușoara la cea mai buna evoluție anuala din ultimii patru ani. Principalii indici ai piețelor vest-europene au incheiat ziua și, cu excepția FTSE și CAC, anul, cu scaderi ușoare, de sub un procent, aprecierile anuale inregistrate in 2009 ramanand in majoritatea cazurilor la un nivel de peste 20%.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 19 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by