Articole scrise de WBS


1 - 30 din 541 rezultate
1.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au inregistrat, joi, cresteri, in ciuda datelor macroeconomice mai slabe Pietele europene de capital au inregistrat cresteri astazi, in ciuda datelor macroeconomice mai slabe si a raportarilor trimestriale mixte din parte unor companii precum Daimler, Swiss Re si Societe Generale. Indicele Dow Jones Stoxx 600 a avut o crestere de 0,59%, a opta din ultimele noua sedinte, dar se afla totusi la peste 4% de la maximul anual inregistrat pe 19 ianuarie, inainte ca problemele legate de datoria publica ridicata a unora dintre statele membre ale zonei Euro sa duca la un picaj puternic in piata de capital.
2.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au incheiat saptamana in scadere usoara Pie��ele europene au incheiat saptamana in scadere u��oara, raportarile financiare pozitive ale companiilor fiind umbrite de ��tirile macroeconomice negative din zona euro, de incertitudinile legate de evolu��ia finan��elor Greciei ��i de cre��terea de catre China a rezervelor bancare obligatorii cu 0.5% incepand de pe 25 februarie. Produsul intern brut cumulat al ��arilor din zona euro a inregistrat o cre��tere modesta in al patrulea trimestru al anului, avansand cu doar 0.1% fa��a de a��teptarile de 0.4% ale anali��tilor.
3.Analiza WBS - Indicii BVB au inchis nehotarat saptamana Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au incheiat saptamana cu evolu��ii nehotarate, cre��terile din debutul zilei fiind urmate de scaderi pana sub valorile de inchidere de ieri in jurul amiezii; revenirea ulterioara lenta la un nivel pozitiv a fost urmata in ultima ora a sesiunii de tranzac��ionare de o apreciere rapida dupa publicarea datelor despre vanzarile retail din SUA. Indicele BET-FI a avut cea mai volatila evolu��ie, osciland intre -0.54% ��i +2.02% pentru a termina ziua in cre��tere cu 1.70%.
4.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au inchis mixt ziua de joi Indicii bursele europene au avut o evolutie mixta astazi, pe fondul deprecierii monedei Euro fata de dolarul american. Liderii europeni au ajuns astazi la un acord de principiu cu autoritatile din Grecia, dar au lipsit detaliile privind modul precis prin care ceilalti membrii ai zonei Euro vor ajuta Grecia sa isi finanteze datoria publica. Presedintele Consiliului Europei, Herman Von Rumpoy, a declarat ca un ajutor financiar direct nu va fi acordat la acest moment Greciei, dar membrii zonei Euro sunt pregatiti sa il acorde in caz de necesitate.
5.Analiza WBS - Indicii BVB au inregistrat astazi evolutii usor descendente Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au inregistrat astazi evolu��ii u��or descendente, cu scaderi cuprinse intre -0.13% (BET) ��i -0.90% (BET-FI). Principalele companii ale pie��ei de ac��iuni au evoluat fie sta��ionar (OMV Petrom, BRD, Banca Transilvania) fie in u��oara scadere (Rompetrol Rafinare -0.54%); la randul lor, SIF-urile au inregistrat scaderi de pana la 1.47% (SIF1 Banat Cri��ana, SIF2 Moldova), doar SIF3 Transilvania reu��ind astazi o evolu��ie sta��ionara.
6.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au inchis sedinta de joi inregistrand scaderi semnificative Pie��ele europene au inregistrat scaderi semnificative astazi in urma specula��iilor privind dificulta��ile de echilibrare a politicii fiscale in perioada urmatoare pentru Spania, Portugalia ��i Grecia ��i a datelor macroeconomice negative din Europa ��i SUA. Indicii pie��elor din Portugalia ��i Spania au inregistrat cele mai abrupte scaderi zilnice din ultimele 15 luni. Costurile de asigurare a bondurilor Portugaliei au crescut cu 27 de puncte de baza la 2.23%, pentru bondurile Greciei cu 14 puncte la 4.115%, iar cele ale Spaniei cu 13 puncte la 1.65%.
7.Analiza WBS - Indicii BVB au inregistrat, joi, o zi de corectii negative in ton cu pietele europene Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au inregistrat astazi o zi de corec��ii negative in ton cu pie��ele europene, inchizand in apropierea minimelor zilei dupa o evolu��ie consistent descendenta. Indicele ROTX a suferit cea mai mare scadere procentuala, de 1.79%, datorita in principal sectorului financiar: ac��iunile Banca Transilvania au scazut cu 2.39%, cele BRD cu 1.99% iar cele Erste Group Bank cu 2.08%.
8.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene inchid in scadere pe fondul grijilor cu privire la viitorul economic al Greciei Pie��ele europene au scazut astazi, afectate de rezultatele financiare sub a��teptari ��i de ingrijorarea investitorilor privind evolu��ia viitoare a deficitului bugetar al Greciei, Spaniei ��i Portugaliei, cele mai vulnerabile economii ale zonei euro. Comisia Europeana a contribuit astazi la calmarea temerilor investitorilor prin anun��ul de sus��inere a planului guvernului Greciei de reducere a celui mai mare deficit bugetar din zona euro.
9.Analiza WBS - Indicii BVB au continuat sa se aprecieze si miercuri Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au continuat sa se aprecieze ��i astazi, pierzand insa la sfar��itul zilei majoritatea avansului inregistrat pe parcursul sesiunii de tranzac��ionare. Indicele BET-FI a fost cel mai volatil, urcand pana la 30659.08 puncte (+3.34%) pentru a reveni la inchidere la o cre��tere de doar 0.74%. Indicele BET a inchis ��edin��a de astazi practic sta��ionar, dupa ce crescuse anterior cu 0.42%.
10.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au crescut vineri, reducand declinul din prima luna a lui 2010 Pie��ele europene au crescut astazi, reducandu-��i declinul din prima luna a acestui an, ajutate de revenirea sectoarelor minier ��i financiar. Indicii pie��elor din Frankfurt ��i Paris au inregistrat aprecieri de peste 1.2%, in timp ce indicele pie��ei londoneze a crescut cu doar 0.83%.
11.Analiza WBS - Indicii BVB au incheiat saptamana in scadere usoara Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au incheiat saptamana in scadere u��oara, dupa o zi de evolu��ii negative in care au coborat cu peste 1.2% din valorile de inchidere de ieri. Singurul indice care a inregistrat o apreciere astazi a fost BET-FI, acesta incheind sesiunea in cre��tere cu 53.40 de puncte (+0.19%) pana la 27860 de puncte, dupa ce in debutul zilei coborase la 27249.10 (-2%).
12.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene s-au apreciat puternic joi Dupa o deschidere pe plus, indicii bursieri europeni s-au depreciat puternic astazi, pe fondul scaderii cotatiei EURUSD la minimul ultimelor sase luni. Temerile legate de deficitul bugetar al Greciei au dus la cresterea costului asigurarii notelor de trezorerie ale Greciei, desi premierul tarii a declarat astazi ca nu va recurge la imprumuturi din zona euro pentru a rezolva problema deficitului.
13.Analiza WBS - Indicii BVB s-au apreciat, joi, cu pana la 4% Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au crescut in debutul ��edin��ei de astazi cu peste 1%, pentru a continua apoi ascendent ��i a inchide in apropierea maximelor zilei, cu aprecieri cuprinse intre 2.12% (BET-NG) ��i 4.08% (BET-FI). Sectorul financiar a avut cea mai importanta contribu��ie la aceasta evolu��ie pozitiva, cre��terile SIF-urilor fiind inso��ite de aprecieri ale ac��iunilor Banca Transilvania (+4.41%) ��i BRD (+3.50%).
14.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au scazut pentru a treia zi consecutiv Pie��ele europene au scazut astazi pentru a treia zi consecutiv, influen��ate de evolu��ia negative a sectorului bancar in urma declara��iilor pre��edintelui american Barack Obama privind limitarea nivelului de risc asumat de institu��iile bancare. Alaturi de sectorul financiar, cel energetic a inregistrat astazi o scadere semnificativa, acesta fiind afectat de evolu��ia negativa a cota��iei petrolului in urma specula��iilor privind iminen��a unor masuri de limitare a cre��terii economice din partea Chinei.
15.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au suferit scaderi semnificative miercuri Pie��ele europene au suferit scaderi semnificative astazi, fiind afectate negativ de anun��ul oficialita��ilor din China privind reducerea creditarii de catre o parte a bancilor sale pentru satisfacerea cerin��elor de capital. Sectoarele cu cele mai negative evolu��ii au fost astazi cele de materii prime (DJ Stoxx Basic Resources -3.83%), bancar (DJ Stoxx Banks -2.4%) ��i de construc��ii (DJ Stoxx Construction & Materials -2.11%), in condi��iile in care indicele DJ Stoxx 600 a scazut cu 1.52%.
16.Jurnalul bursier al WBS - Principalele burse europene au incheiat saptamana in scadere Pie��ele europene au incheiat saptamana in scadere, in urma evolu��iei negative a ac��iunilor din sectorul bancar ��i de materii prime, precum ��i a rezultatelor macroeconomice sub a��teptari din Europa ��i SUA. Sectorul financiar a fost in particular afectat de volatilitatea cauzata de incertitudinile privind economia Greciei, in special dupa comentariile de ieri ale pre��edintelui ECB, Jean-Claude Trichet, care a declarat ca nici una dintre ��arile zonei euro nu poate primi tratament preferen��ial.
17.Jurnalul bursier al WBS - Indicii bursieri s-au apreciat cu intre 0,35% si 10,72% in principalele piete din zona euro Banca Centrala Europeana a decis astazi sa mentina rata dobanzii cheie la 1%, presedintele insitutiei, Jean-Claude Trichet, semnaland prin declaratiile sale ca nu BCE nu va actiona in perioada urmatoare in sensul retragerii de lichiditati din piata. Anuntul a fost privit pozitiv de catre piata de capital, indicii bursieri apreciindu-se cu intre 0,35% si 10,72% in principalele piete din zona euro.
18.Analiza WBS - Indicii BVB au inregistrat joi evolutii negative. Doar BET-FI inchide pe plus Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au inregistrat astazi evolu��ii negative, doar BET-FI terminand ziua pe verde, in cre��tere cu 1.05% fa��a de inchiderea de ieri. Indicele BET a avut cel mai mare declin al zilei, de 0.99%, urmat de indicele compozit BET-C cu -0.85%. Principala contribu��ie negativa a provenit de la scaderile inregistrate de ac��iunile OMV Petrom (-2.41%), BRD (-2.03%) ��i Banca Transilvania (-1.28%), care au adus impreuna o pierdere de aproape 60 de puncte pentru indicele BET.
19.Analiza WBS: Pietele europene au inceput saptamana cu aprecieri importante Pie��ele europene au inceput saptamana cu aprecieri importante, in urma anun��ului Chinei privind cre��terile exporturilor ��i importurilor cu 17.7%, respectiv 55.9% in decembrie 2010 fa��a de 2009, pentru a reveni apoi ��i a incheia ziua practic sta��ionar sau in scadere.
20.Analiza WBS: Indicii BVB, cresteri semnificative Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au inceput saptamana cu cre��teri semnificative, realizate aproape in totalitate in prima ora a ��edin��ei de tranzac��ionare. Indicii BET ��i ROTX au fost singurii care nu au realizat cre��teri de peste 2%, ace��tia incheind ziua cu aprecieri de 1.95%, respectiv 1.87%.
21.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au inregistrat vineri cresteri relativ modeste Pie��ele europene au inregistrat astazi cre��teri relativ modeste, ajutate de avansul sectorului bancar ��i de datele macroeconomice pozitive din Germania. Cre��terile au fost temperate de datele negative privind somajul in zona euro ��i in SUA.
22.Analiza WBS - Indicii BVB au incheiat saptamana cu cresteri sustinute Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au incheiat saptamana cu cre��teri sus��inute, varia��iile de la mijlocul zilei indicand aprecieri tipice de peste 2%. La incheierea sesiunii indicele BET-FI avea cea mai redusa cre��tere, de doar 0.75%, fiind urmat cu 1.26% de indicele energetic BET-NG care a avut de altfel astazi evolu��ia medie cea mai modesta, cu o cre��tere maxima de doar 1.87%.
23.Analiza WBS: Indicii bursieri europeni au avut o evolutie mixta Indicii bursieri europeni au avut o evolutie mixta astazi, pe fondul stirilor macroeconomice usor negative. In zona euro, vanzarile de retail au scazut in luna decembrie cu 1,2%, sub estimarile analistilor, care estimau in medie o stagnare a acestora.
24.Analiza WBS: Indicii BVB au avut tendinte sustinute de crestere Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au avut astazi tendin��e sus��inute de cre��tere, terminand ziua cu avansuri cuprinse intre 0.88% (ROTX) ��i 1.23% (BET-C). Cel mai mare impact pozitiv a fost adus de aprecierile realizate de ac��iunile OMV Petrom (+3.05%), BRD (+1.45%) ��i Transgaz (+2.35%).
25.Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au avut evolutii mixte, in jurul valorii de inchidere inregistrata marti Pie��ele europene au avut astazi evolu��ii mixte, fluctuand in jurul valorilor de inchidere de ieri in urma incertitudinilor legate de situa��ia financiara a Greciei ��i a specula��iilor privind continuarea programului de QE al Federal Reserve. Indicele PMI pentru evolu��ia sectorului serviciilor din zona euro, publicat de Markit Economics, a crescut in decembrie la 53.6, sub estimarile anterioare de 53.7.
26.Analiza WBS - Indicii BVB au inregistrat miercuri evolutii mixte Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au avut astazi evolu��ii mixte, cre��terile inregistrate dupa ora 12 fiind in mare masura corectate de scaderile de la inchidere. Cel mai mare avans a fost realizat de indicii ROTX (+0.53%) ��i BET (+0.48%), in urma contribu��iei esen��iale a aprecierii ac��iunilor Banca Transilvania (+3.14%). BET-FI ��i BET-NG au fost indicii care au inregistrat scaderi, de 0.27% respectiv 0.46%, in cazul celui din urma cauza principala fiind declinul ac��iunilor OMV Petrom cu 1.13%, care a contribuit cu 2.05 puncte la declinul de 2.84 de puncte al indicelui energetic.
27.Analiza WBS: Indicii BVB si-au continuat tendinta de crestere Indicii Bursei de Valori Bucure��ti ��i-au continuat astazi tendin��a de cre��tere inceputa luni, singurul indice care nu s-a apreciat cu peste 3% fiind BET-FI, al carui avans a fost de doar 2.07%. Cele mai puternice cre��teri au fost inregistrate de indicii BET (3.69%) ��i ROTX (3.68%), toate componentele acestora avand evolu��ii pozitive.
28.Analiza WBS: Pietele europene au crescut la maximul ultimelor 15 luni Pie��ele europene au crescut astazi la maximul ultimelor 15 luni dupa publicarea de date macroeconomice pozitive de catre oficialita��ile din China, Uniunea Europeana ��i SUA. Principalii indici vest-europeni au avansat in prima zi de tranzac��ionare a anului cu peste 1%.
29.Analiza WBS: Indicii BVB au inceput noul an cu cresteri de peste 1.2% Indicii Bursei de Valori Bucure��ti au inceput noul an cu cre��teri de peste 1.2%, BET-C fiind singura excep��ie, cu un avans de doar 0.98%. Cea mai mare apreciere a fost inregistrata din nou de indicele BET-FI, care a ca��tigat in prima zi de tranzac��ionare a lui 2010 561.77 de puncte (2.35%) pentru a termina sesiunea la 24447.73.
30.Analiza WBS: Pie��ele europene au scazut Pie��ele europene au scazut astazi, aducand o corec��ie u��oara la cea mai buna evolu��ie anuala din ultimii patru ani. Principalii indici ai pie��elor vest-europene au incheiat ziua ��i, cu excep��ia FTSE ��i CAC, anul, cu scaderi u��oare, de sub un procent, aprecierile anuale inregistrate in 2009 ramanand in majoritatea cazurilor la un nivel de peste 20%.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 19 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by