Articole scrise de Vlad Stoicescu, Oana Dan


1 - 2 din 2 rezultate
1."Baietii destepti ai deseurilor", episodul III: Jocuri murdare de-a Master Planul Colectarea selectiva, sortarea si reciclarea deseurilor sunt activitati marginale la Buzau. Primeaza, insa, interesele de business. Colectarea si depunerea gunoiului la groapa se fac in familie, de catre firme care apartin grupului RER, unde surse locale sustin ca deputatul PDL Cezar Preda ar avea inca influenta. Pentru a-si conserva privilegiile, oamenii sai fideli au blocat aprobarea unui proiect de management al deseurilor la nivel judetean.
2."Baietii destepti ai deseurilor", episodul II: "La un depozit ecologic, cainii si ciorile mor de foame" In ciuda celor 20 de milioane de euro care au intrat in implementarea sistemului de management al deseurilor la Bacau, aproximativ 600 de tone de gunoi ajung zilnic la groapa. Sortarea si valorificarea au ramas obiective asumate pe hartie, in caietele de consultanta. Singura certitudine palpabila e aceasta: morisca firmelor implicate in derularea proiectului ISPA functioneaza perfect. Iata cum arata una din zecile, poate sutele de celule ale "stupului cel mai greu de distrus" – sintagma folosita de o sursa cu referire la retelistica construita in Ministerul Mediului in jurul finantarilor europene.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by