Articole scrise de Vlad Popovici


1 - 13 din 13 rezultate
1.Pot fi băgate cipuri în corpul uman prin intermediul vaccinurilor? De unde a pornit această conspirație anti-Bill Gates Am stat de vorbă cu fizicianul Cristian Presură despre una dintre cele mai răspândite teorii ale conspirației din perioada pandemiei COVID-19: implantarea cipurile în corpurile oamenilor prin intermediul vaccinurilor.
2.„Rețeaua binelui” din Bacău. Cine sunt tinerii voluntari care ajută vârstnicii în timpul pandemiei de coronavirus Mai multe ONG-uri din Bacău și-au unit forțele pentru a-i ajuta pe bătrânii singuri care nu pot ieși din casă după medicamente și alimente din cauza carantinei impuse în România de epidemia de coronavirus.
3.Cum răspund mai multe persoane publice din România la 4 întrebări esențiale despre viața în epidemia de coronavirus Am întrebat influenceri și persoane publice din România cum li s-a schimbat stilul de viață din cauza epidemiei de coronavirus: lucrează de acasă sau merg la serviciu, și-au făcut provizii de alimente, de unde se informează și cum se protejează.
4.Reportaj de călătorie. OZN-ul comunist din inima Munților Balcani Regimurile comuniste s-au remarcat, printre altele, și prin realizarea unor edificii monumentale, scumpe, dar complet inutile. Nu știu câte dintre acestea mai pot fi vizitate astăzi în România. Eu am văzut, în schimb, unul în Bulgaria, în inima Munților Balcani, la peste 1400 de metri altitudine. Numită și OZN-ul bulgăresc, construcția vorbește despre megalomania unui regim care voia să arate că „poate”, deși era din ce în ce mai impotent.
5.Ce spun bucureștenii din Drumul Taberei despre serele exotice de 25 de milioane de lei pe care le pot vizita 3 zile pe săptămână și doar în grupuri Parcul Drumul Taberei este fără îndoială unul dintre cele mai scumpe din România: 75 de milioane de lei a costat renovarea, iar la această sumă se mai adaugă și cele 25 de milioane de lei pentru serele exotice. Am vrut să văd ce părere au bucureștenii din Sectorul 6 despre serele cu plante tropicale și mai ales despre programul restrictiv de vizitare a acestora.
6.Ce nu s-a văzut la TV: Cum a fost la dezbatarea cu candidatul Dăncilă. Votul tinerilor, fiul angajat la stat și aria cercului Am fost ieri la dezbatarea organizată de Viorica Dăncilă la Palatul Parlamentului cu două obiective: nu mai fusesem niciodată la o întâlnire cu un candidat la prezidențiale și voiam neapărat s-o întreb pe doamna fost premier ce le răspunde tinerilor ca mine, cărora acum le cere voturile și care au văzut cum fiul ei a fost angajat la o instituție publică cu un salariu foarte mare.
7.Cât de adevărată este afirmația „tinerii din România nu votează”? După primul tur al alegerilor prezidențiale, mulți comentatori au afirmat că tinerii din România au ieșit în număr mic la vot iar acest lucru a influențat într-o mare măsură rezultatele obținute de candidați (în special, Dan Barna). Am încercat să vedem cât adevăr este în această afirmație.
8.Câți bani au cheltuit pentru reclame pe Facebook candidații la prezidențiale, până la startul oficial al campaniei electorale Campania electorală pentru alegerile prezidențiale începe oficial astăzi. 14 candidați au reușit să strângă numărul necesar de semnături pentru a participa la cursa pentru Cotroceni. Cum promovarea agresivă în online a candidaților a început însă cu cel puțin o lună înainte, am fost curios să văd câți bani a cheltuit fiecare pe Facebook.
9.Am întrebat studenți la medicină care vor să profeseze în România de ce nu aleg emigrarea: „Nu vreau să ajung «românul» care lucrează în spital” Dacă trendul general în societate este ca doctorii să plece din România, există totuși și studenți la medicină care aleg să rămână și să profeseze aici. Am stat de vorbă cu câțiva dintre aceștia și i-am întrebat ce-i reține în România, în condițiile în care mulți dintre colegii lor vor să emigreze: dorința de a fi aproape de familie și prieteni, dar și aceea de a contribui la schimbarea țării sunt doar două dintre argumentele pe care mi le-au spus.
10.Interviu. Am vorbit cu oamenii din spatele picturilor „ciudate” din Bacău care purifică aerul Zece artiști și peste 30 de voluntari sunt implicați într-un proiect artistic în Bacău prin care pereții mai multor blocuri sunt pictați cu vopsele care absorb noxele. În plus, picturile atrag atenția și asupra discriminării la care sunt supuși copiii din diferite categorii, cum ar fi nevăzători, cei cu deficiențe de auz sau care fac parte din comunitățile rome.
11.Ce trebuie să știi despre concertul Metallica de pe Arena Națională Americanii de la Metallica vor concerta astăzi la București pentru a patra oară. Concertul este sold out, iar unii au plătit chiar și peste 2.000 de lei pentru a prinde un bilet la acest concert.
12.Hărțuirea online, un fenomen care ia amploare. Ce e de făcut? Relatarea unei victime și reacția unui judecător: "Nici cetățenii, dar nici profesioniștii nu sunt instruiți cu privire la infracțiunile comise în mediul online" În timp ce România este zguduită de cazul agresorului de la Caracal, un nou caz de hărțuire a devenit viral pe rețelele de socializare. De data aceasta este vorba despre cyberbullying. O tânără a postat pe Facebook o serie de screenshot-uri dintr-o conversație cu un individ agasant, care o caută cu insistență pe mai multe site-uri de socializare. Postarea a devenit virală în doar câteva ore.
13.La ce-ți folosește BAC-ul în România? Ce spun experții în HR și un fost ministru al Educației În fiecare an, după afișarea rezultatelor la BAC, o țară întreagă se întreabă îngrijorată: „Aoleu, ce o să se aleagă de tinerii care nu au luat examenul? O să trăiască din ajutor social (adică pe spatele celorlalți)?” Înainte de a răspunde la cele două întrebări, trebuie să răspundem la alta, mult mai relevantă: mai este sau nu utilă diploma de BAC pentru a-ți găsi un loc de muncă?


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by